|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
|
|
|
|
#1472 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
No własnie ona mówiła, że pediatra powiedział, że często maluchowi nie pasuje smoczek. A ostatnio wlasnie najczęściej slyszy o odrzucaniu Aventu. My mamy też avent ale przeszłam na 2 i narazie OK Edytowane przez likas Czas edycji: 2012-03-20 o 10:14 |
|
|
|
|
#1473 | ||||
|
Zakorzenienie
|
nie da rady- co 3 h budzi się i domaga żarełka, słyszę jak jej burczy w brzuszku z głodu
może ona się boi tego dźwięku nie lubi spać?? Kiedyś moja córa często spała i lubiła, potem przestałam kłaść i się chyba odzwyczaiła.. jak zaśnie mocno to wtedy ją przełożę delikatnie ale jestem w pełnym stresie czy się nie zbudzi Cytat:
Cytat:
"co ja pacze?" Cytat:
i ze snem i z kupą na wylot mogę mogę?? chcesz dołączyć do klubu?? ![]() Co do kurtki- nie mój styl, ale kolory są ładne ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
|
|
#1474 |
|
Zadomowienie
|
niby planujemy ale ja dalej się waham i oddalam zaklepanie terminu ciągle mam w głowie te przeboje z jego byłą, jeszcze w lutym (po porodzie) esemesował sobie z nią. Ja na serio nie wiem czy on mnie kocha (twierdzi że tak) czy jest ze mną ze względu na dziecko
a jednak kościelny to poważna decyzja...kropeczka mi się ta kurtka nie podoba, uważam że za taką cenę można znaleźć coś lepszego
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2012-03-20 o 10:29 |
|
|
|
#1475 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To prawdziwy zaszczyt dołączyć do takiego elitarnego grona ![]() Też troszkę to pikowanie mi się nie widzi, ale z braku laku, do latania z wózkiem po wsi, to chyba by uszła ta kurteczka
|
|
|
|
|
#1476 | ||
|
Zadomowienie
|
dla AlexaCytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może poszukasz jeszcze kurtki? a na rynku byłaś może?
|
|
#1478 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1479 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nie strasz mnie- kupiłam nowe opakowania bebilonu ![]() Kurczaczek dopiero teraz by jej zbrzydło mleko? Po 2 miesiącach? ![]() Cytat:
|
|
#1481 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Twoj TZ napiera na to byscie sie pobrali? A co do tej jego bylej to, ze tez takie zolzy i manipulantki po swiecie chodza
|
|||
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
Ponawiam pytanie...... czy smoczek nuka/canoplu będzie pasował do butelki aventu?? Czy muszę kupować butelkę i smok z 1 firmy???
|
#1483 | |
|
Zadomowienie
|
Madzia widze Cie
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1484 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry laseczki
u nas dziś piękne słoneczko no ale niestety wiatr nie za ciekawy, za godzinke z Majkim będziemy sie szykować do ośrodka na szczepienie ojjjj będzie na bank cyrk a dziś maluch przeszedł samego siebie takiej rewelacji się nie spodziewałam trochę sie zgapiłam wczoraj z kąpielą i po prostu przegapiłam jego godzine wiec był kąpany godzinke później czyli o 20 po kąpieli jak zwykle mleko dostał tym razem 150ml i jak zasnął po 20 tak spał smacznie do 5 jeeeeeeeeeeee ale to na bank dziś mu się tylko to tak zdarzyło, teraz też sobie drzema więc moge sobie ponadrabiać ![]() dziewczyny co dajecie swoim maluszkom przeciwbólowego?? bo chce coś kupić by mieć na wieczór gdyby mały po szczepieniu dostał np gorączki bo pewnei będzi edziś marudny przez cały dzień - coś sprawdzonego co na pewno działa i pomoże rany michu za 3 dni kończy 3 mc
|
#1485 |
|
Raczkowanie
|
Agatek,
one pasują do takich najzwyklejszych butelek. Do TT i Avent nie |
|
|
|
#1486 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
,ale najpierw pił z 1 potem z 2 smoczka.------------------------------------ nawojka8583 mój Bartek też nie śpi na brzuchu,wogóle leżec zabardzo nie lubi ![]() ------------------------------------ Czy Wasze dzieciaki też tak wkładają paluchy do buzi? Bartosz ciągle wkłada a do tego ślini się strasznie,az bąble idą.Ale ząbków nie widac. Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-03-20 o 11:49 |
|
|
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, wkłada moja piąstkę do buzi, paluchy rzadko, bo jeszcze często piąstki ma zaciśnięte ![]() dziękuję za odpowiedź
|
|
#1488 |
|
Zadomowienie
|
moja też wkłada piąstki do buzi, nawet pieluchę wcina jak znajdzie się przy buzi, więc chyba już ją swędzi na ząbki
|
#1489 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, ze kolo mnie na bydgoskiej przyjmuja na nfz Izabela Indisow i Aleksandra Kazanek. nie wiem jak z terminami, ale opinie na necie sa dobre. ja chyba do ktorejs z nich pojde prywatnie. Cytat:
![]() Cytat:
Wydaje mi sie, ze dzieci tak badaja swiat, a niekoniecznie jest to zwiazane z zabkami
Edytowane przez faellivrin Czas edycji: 2012-03-20 o 12:20 |
|||
|
|
|
#1490 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za Michasia, zeby bez problemow zareagowal na szczepionke. Ja mam paracetamol na goraczke, dostalismy przy szczepieniu w razie czego. Naszczescie okazal sie niepotrzebny oby i u Was byl zbedny. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1491 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O dziwo dodzwoniłam się za pierwszym razem ![]() Jemy mleczko i znikam na spacerek |
|
|
|
|
#1492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś jak próbowałam na siłę , to mama mi powiedziała , żebym tak nie robiła bo dzieć bedzie się na sam widok butli bał i nie chciał jeść.
|
|
#1493 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
hej
![]() bylismy na space rku od 11 do 12 ale straszny wiatr zerwal sie i było b. zimno wiec wrocilismy szybko no i juz słonka nie ma ![]() kupilam sobie na necie gorset ale du.pa bo M za mala, dopiac sie nie moge, musze zwrocic, dzwonilam i prosilam pania o spr wymiarow i okazuje sie ze musze ..... XL nie bylo dokladnego wymiaru podanego wiec wzielam taki rozmiar jaki z tej firmy mam np. majtek i niestety jestem w plecy kosztu transportu bo musze je poniesc przy zwrocie do wymiany w ogole znalazłam sukienkę na chrzciny Cytat:
a nie mozesz wziac butelki do sklepu i srpobowac przymierzyc smok bez kupowania ![]() Cytat:
zazdroszcze synka, moj nie przesypia tak pieknie ![]() Cytat:
aż zaczęłam mu podkładać tetre pod paszczuszka bo ślina przeciekała na prześcieradło jak leżał na boku i teraz tetrę ślini he he czasem daje mu smoka jak sie za bardzo rozpędzi z tym ślinienem Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
albo smoczek ją męczy, za wolno, za szybko płynie ![]() albo mleko jej się kojarzy z czymś niemiłym i zapiera się ![]() kur.de nie wiem co ci doradzić Cytat:
czytałam w książce "Pierwszy rok zycia dziecka" że to była najczęstsza przyczyna tzw śmierci łóżeczkowej ![]() Cytat:
![]() nam stara prukwa pediatra kazała odciągać tż mi zabrania ![]() Cytat:
![]() u ciebie ładnie a u mnie brzydko ![]() Cytat:
choc wiem ze teraz sa modne
|
|
|
#1494 |
|
Raczkowanie
|
Witam!!
MissZuzia piękna sukienka My mamy problem z karmieniem (.)(.) mały ciągnie tylko jak mu szybko leci, a jak wolniej to się strasznie złości , pręży, krzyczy i płacze. Muszę go dokarmiać , bo jest nie najedzony. Jakie mleko mm podajecie swoim dzieciaczkom? Ja kupiłam Nan pro. |
|
|
|
#1495 |
|
Zadomowienie
|
Elegancka, bardzo ładna
|
|
|
|
#1496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak wyżej później spróbuje z mlekiem, na razie spróbuję z innego smoka i tyle. Smoki by nie pasowały do butli aventu- oglądałam smoków do tt nie ma, tylko od razu butle ze smokiem wybrałam nuka, zobaczymy przy następnym karmieniu co to z tego wyjdzie... ![]() Sukienka b.ładna- elegancka Co do rozmiarów- ja przez roztycie z 36 noszę rozmiar 40/42 spodni
|
|
#1497 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
My dziś ponad 3 godzinki na spacerze byliśmy... szaleństwo ![]() Dziewczyny karmiące (.)(.) dajecie dzieciom herbatki albo wodę? Bo mnie korci żeby dać, ale nie ma tak naprawdę potrzeby takiej cwaniaki Cytat:
Cytat:
u nas też wiało, ale na przejście do parku założyłam ochronkę przeciwdeszczową - to Julkowi do środka nie wiało, potem zdjęłam bo między drzewami spokój był ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1498 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chociaz sama miałam bardzo podobną w czasach liceum czyli 100 lat temu A sukienka super, bardzo elegancka Cytat:
Kinga wcześnie zaczęła dostawać mm czyli raczej smak tu nie ma nic do rzeczy, bo nie dostaje jednocześnie innego mleka. Moja Alicja od 5 tygodnia życia była na Nutramigenie (syf nad syfy ) i pamiętam jak pediatra mowił, że jeżeli poda się wcześnie mleko mm nawet nie smaczne to dziecko nie odrzuci bo jeszcze nie ma smaku. Problem może być jak dostaje mm i cyc lub późno przechodzi się na mm. Raczej problemu szukalabym gdzie indziej, podpytam jeszcze tej koleżanki co jeszcze przerabiała ze swoja małą (wyglądało to podobnie jak u Ciebie tylko jej mala dostawała z butli jej mleko)
Edytowane przez likas Czas edycji: 2012-03-20 o 15:07 |
||
|
|
|
#1499 | |||
|
Wtajemniczenie
|
my już w domku, własnie karmie małego
ale jestem zła, michu dziś nie został zaszczepiony bo 5 dni temu byłam u lekarza bo lekko pokasływał okazało się ze płuck ama czyste al ejakiś tam syrop mu lekarz przepisał no a dziś mi mówi że od tego czasu musi przynajmniej 2 tyg minąć , to nie mógł mi tego wcześniej powiedzieć co za nietrybno cóż kolejna i ostateczna data to 29 marzec i to już musi byc zaszczepiony chyba że znowu będzie chory ale sie etż cieszę bo jak przysżłam do domku leżał list polecony do mnie i sie okazało że to decyzja o becikowe ż emi przyznali i zostaną pieniądze wypłacone do końca marca czyli w kwietniu będą chrzciny Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale wybryk sukienka jest prześliczna ide robić szybkościowy obiadek czyli warzywa na patelnie z piersią kurczaka i ryżem uwielbiam
|
|
#1500 |
|
Zadomowienie
|
MissZuzia sukienka super
ja i moje rodzeństwo miałam już w drugim miesiącu po dwa ząbki więc może to genetycznie? właśnie wróciłam od fryzjera skróciłam włosy o 15cm a tż nawet nie zaważył mam ochotę zafarbować je na ciemno ciekawe czy wtedy się skapnie...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

mogę spróbować, nic nie zaszkodzi- już myślałam nawet o zmianie butelki z aventu na tt albo lovi, może jej nie pasuje czy co 

jak zaśnie mocno to wtedy ją przełożę delikatnie ale jestem w pełnym stresie czy się nie zbudzi 
"
Obudził się potem ok. 2 i potem to już rano
mogę mogę?? chcesz dołączyć do klubu?? 
to też poszłam spać i wstała dopiero po prawie 2 h do mleka, dziwna jest 
a na rynku byłaś może?

za Michasia, zeby bez problemow zareagowal na szczepionke. Ja mam paracetamol na goraczke, dostalismy przy szczepieniu w razie czego. Naszczescie okazal sie niepotrzebny oby i u Was byl zbedny.