|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
sprawdziłam w senniku, i jeszcze śnil mi się biały list i sprawdziłam i wiecie co,
mysz szara-ubóstwo biały list-dotrą do Ciebie z opóźnieniem smutne wieści uuuuuu, niedobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() ![]() a dziś Żbik ma szpinakową ostatnia z zamrażalki jutro trzeba ugotować coś nowego więc wyruszamy upolować pataty ![]()
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
a ja zawsze gotuje na dłuzej i do zamrażarki. potem dzien wczesniej odmarażam i gotowe. wiem ze wiecej witamin tak ginie, ale nie bede codziennie 1 porcji gotowac. nawet dla nas mam obiad zwykle na 2 dni (dzis panowie sobie znowu rosół zażyczyli, ja patrzec na niego juz nie moge, bede miala spagetti
![]() umylam okna, trzeba korzystac z chorobowego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Mi akurat wychodzi zawsze obiadku tak na dwa dni, nie mrożę bo na drugi dzień daję mu to samo co dzień wcześniej- z lodówki. Ale zdanie
![]() Kalarepę gotowała już któraś? |
![]() ![]() |
![]() |
#65 | ||
Zadomowienie
|
Witam się wiosennie!
![]() ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Biedna Sara ![]() ![]() ![]() 3. Kontrola boderek, czy coś innego? 4. Oj biedna jesteś z tymi infekcjami. ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ciotce dobrze odpowiedziałaś ![]() Cytat:
![]() 2. O nie, ja się nie zgadzam- Domek to cała Ty! ![]() ![]() Domek w tych "dorosłych" ciuszkach wygląda bosko! ![]() Hehe ![]() Cytat:
![]() ![]() Nasza forumowa poetka. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj odkryłam, że Hania ma napuchnięte dziąsła przy górnych jedynkach, tak więc chyba długo wampirem nie będzie. ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
i nam miło tutaj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Oliweczka nie jedna pracująca chciałaby się zamienić z Tobą i tak się ponudzić w pracy ![]() Dużo w ciągu dnia masz tam roboty? Sama siedzisz w pokoju? Natka Ty chcesz na wieś a ja do miasta, albo chociaż pod miasto ![]() Takie jest życie na wsi, każdy wszystko o wszystkim wie. Marzena nie znam bajki ![]() Przyszła ![]() ![]() Tak mnie wkur**** to nikt nie wie. a mi brak pewności siebie żeby jej zwrócic uwagę. Ale co to się stało, że rugi dzień pod rząd przychodzi po dziecko? chyba zrozumiała że ze mną inaczej nie ujedzie. Ta pogoda naprawę zdradliwa I Fifi Kalinki katar, i Bruno.. Euphorbium to krople, Marzena?
Sara ![]() Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-03-20 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#70 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie ostatnio piekły i popękały po myciu pod kranem surowego mięsa ![]() Cytat:
Wiesz co, a weź chodź w samych gaciach i staniku w porze kiedy prawdopodobnie ![]() ![]() ![]()
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-03-20 o 11:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No zastała mnie już 2 razy w staniku, ostatni raz z tydzień temu- nie pomogło ![]() Iustynka nawet jak gdzies jedziemy to nigdy nie zasuwam naszych drzwi od góry.. Ostatnio my z tż i sarą w kuchni, ona wlazła do pokoju, przyniosła pieniądze i wyszła, a my nic nie słyszeliśmy.
Sara ![]() Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-03-20 o 11:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
dziękujemy za życzonka
![]() ja dałam B do noska sól fizjologiczną ![]() ![]() Marzenko fajny płszczyk ![]() Natka a dlaczego akurat padło na fotelik Romera? pytam z ciekawości ![]() idę robić kopytka puki B śpi. Ale tu wrócę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasem mam bardzo dużo, czasem średnio, a czasem prawie wcale, zalezy jak się wyjazdy układają. Siedzimy we dwie. Ja ogólnie wolę jak mam sporo pracy, bo jak nic nie mam do roboty, to tak się snuję jak wypluta i do domu zmęczona wracam. Nic nie robienie jest dla mnie bardziej męczące niz robienie, ale jasne, że nie narzekam, po prostu czasem nuda bardzo doskwiera. A teściowa widze znowu bije rekordy ... Ale, że zabiera Sarkę, to zazdroszczę... Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-03-20 o 11:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
Telik ja też klikam z pracy, ale ciiiiii
![]() Wiecie, że ja dziś widziałam Dominika tylko rano, a jak wrócę to już będzie pewnie spał ![]() Dziewczyny bo ja mam problem ![]() A teraz może zaczęłabym mu gotować taką normalną zupę na dwa dni. Tylko jak? Mam cielęcinę, no i co dalej? Wytłumaczycie tłumokowi? Co wrzucić, co zblendować, a co nie? Czy on to w ogóle zje? A czy poje taką "wodnistą" zupą? Czy ja jestem normalna? ![]()
#75 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() straszysz czy obiecujesz ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam w urzędzie pracy dowiedzieć się co i jak z tym szkoleniem. Ciesze się z jednej strony na nie, będę miała jakąs odskocznię. Wstępnie opiekę nad małą rozplanowałyśmy między babcie, także ok. A nie dość, że się podszkolę, to jeszcze mi za to zapłacą, bo należy mi się stypednium szkoleniowe i zwrot za dojazdy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedyś poszłam na szkolenie z urzędu pracy i między innymi dzieki temu pracuje teraz tutaj, a nie gdzie indziej. ![]() Odskocznia BARDZO dobrze Ci zrobi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
Już w styczniu były...
Witam się i ja z Szymciem ![]() Odpisałam jeszcze w starej części... No trudno... Miłego dnia ![]()
#81 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja z pytaniem.
Od kiedy zmieniacie dzieciom foteliki na te stałe?
#82 |
Zakorzenienie
|
hej melduje sie na nowym wątku
![]()
#83 |
Rozeznanie
|
wybrałyśmy sie na spacer ale wieje strasznie!!!!!!!
Natka chyba napisałaś o Naszym Księdzu...nasze gminne guru ![]() Kupiłyśmy z Ewcia cebulki różne do wsadzenia-chyba juz nie bedzie przymrozków??????Nie wiem kiedy sadzić ![]() kalinkap13Mi sie tez wydaje, ze te zamrożone zupki maja nie fajna konsystencje-któraś mama tu radziła zeby podgrzewać na wolnym ogniu dzzieki czemu sa troszeczke lepsze ale nie ma jak swierzynka ![]() Jak długo Wasze dzieci uczyły sie pic z niekapków????????Ewka zupełnie sobie z tym nie radzi... |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
ja swoją uczyłam jak miała 4 miesiące, bo u nas nie było butelek, a herbatkę chciałam dać, to najpierw był kubek kapek,żeby wiedziała o co chodzi,że trzeba pociągnąć, i to taj ttrwało parę dni, nie wiem może tydxzień, później dopiero był niekapek, i tak od ok 5 miesiąca Nati piję z niekapka
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Melduneczek.... Ja tak na szybko, bo mam tylko 10 minut, poki maly spi.... Patik, Isia widze, ze nie tylko moje takie meczace na spacerach... Ufff, lepiej mi troche. Dzis pospal 40 minut! Gdzie to rysnac? Cytat:
![]() Stronczku jak bedziesz miec czas, to prosze zmien mi lata na 34 na liscie ![]() Adasiu trzymam kciuki! Buziaki dla dzisiejszych solenizantow! Natko Antos niestety przebija Dominika w dlugosci kataru. U niego to juz prawie 3 tygodnie ![]() Co tam jeszcze...? Antek mial debiut z mieskiem dzisiaj. Zjadl ponad polowe tego sloiczka 190 g. A wczoraj na noc dalam mu butle z Nan-em 2, bo mialam probke. Myslicie, ze pospal lepiej? A skad! Wiec ja tez nadal w kupie. Tyle, ze zazwyczaj dosypia do 7/8. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Rozeznanie
|
dobre! Wyciągne ustnik-może zakuma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Musiałabyś upomnieć się o jakąś listę szkoleń. Wydaje mi się, że w każdym urzędzie takie plany szkoleniowe są na cały rok tworzone. Sąsiadka w zeszłym roku, wymusiła wręcz na nich szkolenie z kas fiskalnych, zrobiła im raban, że od czegoś w końcu są, a nie tylko od zbierania podpisów bezrobotnych co miesiąc i skierowali ją na takie szkolenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Kajoolku dopiero pierwszy raz nałozyłam Vatikę. ALe chyba źle spłukałam bo woda już zimna leciała. Narazie włosy schną, jakies efekty już po 1 zastosowaniu są?
No i napisz mi adres do korespondencji na priv, wyrzuciłam kopertę a mam coś dla Szymuli ![]() Isia Sara poczatkowo się dławiła mocno. Przestraszyłam się i odstawiłam Po miesiącu wróciłam i nagle umiała ![]() Kiedy urodziła się Ewa? może pisałaś ale nie zakodowałam. U nas też łeb urywa . AgaG katar 3 tygodnie? no masakra. Ale to z przeziębienia czy alergiczny?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.