Śląskie Panny Młode cz.II - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-19, 16:52   #3751
party_girl7
Zakorzenienie

Dot.: Śląskie Panny Młode cz.II

dziewczyny a moze orientujecie sie jaka jest dobra cena za autobus z kierowca na ok 50 osob ktory przewiezie gosci z kosciola na sale? (moze macie namiary sprawdzonego przewoznika w okolicy Gliwic?)

szukam teraz przewoznika, jeden juz odpadl bo ma zajety termin, zastanawiam sie tez nad busami ktore dowioza gosci na msze sw, ale nie wiem ile takie cos w ogole wyniesie;/
Stary 2012-03-19, 20:25   #3752
emka1001
Przyczajenie

Witam drogie koleżanki,
również jestem ze śląska, okolice Częstochowy data ślubu to 31 sierpień 2013r. teoretycznie odległa data, ale ja muszę mieć wszystko zaplanowane i poukładane na tip top wcześniej, żeby się nie stresować na ostatnią chwilę suknia, bukiet i biżu, już wypatrzone, zapisane w folderze,a sala i zespół już zaklepany... zna ktoś może dobrego kamerzystę ze śląska? szukamy i nie możemy znaleźć nic sprawdzonego
emka1001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 07:18   #3753
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
dziewczyny a moze orientujecie sie jaka jest dobra cena za autobus z kierowca na ok 50 osob ktory przewiezie gosci z kosciola na sale? (moze macie namiary sprawdzonego przewoznika w okolicy Gliwic?)

szukam teraz przewoznika, jeden juz odpadl bo ma zajety termin, zastanawiam sie tez nad busami ktore dowioza gosci na msze sw, ale nie wiem ile takie cos w ogole wyniesie;/
Ja za autobus niezależnie od ilości osób i kilometrów płaciłam 500 zł. Czasem zdarza się mniej (kuzyn płacił 400 ale w zależności od kilometrów przejechanych) ja chciałam autobus z klimatyzacją i w miarę fajny a nie żeby się rozleciał na pierwszym zakręcie.
Stary 2012-03-20, 11:38   #3754
naatii17
Raczkowanie

Witam suknia się szyje na drugą przymiarkę w maju potrzebuję buty (ślub 30.06) i mam do Was pytanie. Gdzie znajdują się jakieś sklepy z butami jeśli chodzi o miasta to Ruda Śląska,Katowice,Zabrze,By tom,Chorzów,Mikołów i okolice z góry dziękuję za pomoc
Stary 2012-03-20, 14:13   #3755
Laacroossee
Raczkowanie

GG do Laacroossee

Cytat:
Napisane przez emka1001 Pokaż wiadomość
Witam drogie koleżanki,
również jestem ze śląska, okolice Częstochowy data ślubu to 31 sierpień 2013r. teoretycznie odległa data, ale ja muszę mieć wszystko zaplanowane i poukładane na tip top wcześniej, żeby się nie stresować na ostatnią chwilę suknia, bukiet i biżu, już wypatrzone, zapisane w folderze,a sala i zespół już zaklepany... zna ktoś może dobrego kamerzystę ze śląska? szukamy i nie możemy znaleźć nic sprawdzonego
Hej , ja też biorę ślub w okolicach Czestochowy ( dokladnie Przystajń ) tylko ze 20 Lipca 2013. I mam do Ciebie pytanie moze znasz fryzjera badz fryzjerke ktora przyjedzie do domu ?

Ślubujemy 20.07. 2013r.

Dzieciństwo jest królestwem, w którym nikt nie umiera.

Laacroossee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 15:53   #3756
emka1001
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Laacroossee Pokaż wiadomość
Hej , ja też biorę ślub w okolicach Czestochowy ( dokladnie Przystajń ) tylko ze 20 Lipca 2013. I mam do Ciebie pytanie moze znasz fryzjera badz fryzjerke ktora przyjedzie do domu ?
No to super, bo mój narzeczony jest z Przystajni, tam też będę się czesać, mogę podać Ci numer do pewnej zaufanej pani Basi, tylko wiem że ona otworzyła salon w Pankach i nie wiem czy przyjeżdza do domu... ja też będę załatwiała fryzjera w Przystajni więc jak coś będę wiedziała to dam znać fajnie mieć forumowiczkę z okolicy
Stary 2012-03-20, 15:58   #3757
Laacroossee
Raczkowanie

GG do Laacroossee

Cytat:
No to super, bo mój narzeczony jest z Przystajni, tam też będę się czesać, mogę podać Ci numer do pewnej zaufanej pani Basi, tylko wiem że ona otworzyła salon w Pankach i nie wiem czy przyjeżdza do domu... ja też będę załatwiała fryzjera w Przystajni więc jak coś będę wiedziała to dam znać fajnie mieć forumowiczkę z okolicy
A gdzie dokladnie bierzecie slub ? Ja mam sale w Pankach w Athenie a zespol Lexicon ( państwo Czyż)

Ślubujemy 20.07. 2013r.

Stary 2012-03-20, 16:01   #3758
emka1001
Przyczajenie

Laacroossee: chciałam jeszcze zapytać czy macie już kamerzystę i fotografa? cały czas szukamy i nie potrafimy znaleźć
Stary 2012-03-20, 16:05   #3759
Laacroossee
Raczkowanie

GG do Laacroossee

Cytat:
Laacroossee: chciałam jeszcze zapytać czy macie już kamerzystę i fotografa? cały czas szukamy i nie potrafimy znaleźć
Wiec fotografa mamy , Agnieszke z Tarnowskich Gór www.karpiel.com.pl
a kameere dalej szukam

Ślubujemy 20.07. 2013r.

Stary 2012-03-20, 16:59   #3760
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Ja za autobus niezależnie od ilości osób i kilometrów płaciłam 500 zł. Czasem zdarza się mniej (kuzyn płacił 400 ale w zależności od kilometrów przejechanych) ja chciałam autobus z klimatyzacją i w miarę fajny a nie żeby się rozleciał na pierwszym zakręcie.
a to ten autobus byl na dobe wypozyczony czy jak? skoro bez limitu km?
ja sie dowiadywalam przed chwila, to 2 busy po 25 osob wyjda mnie lacznie 500zl ale tylko z kosciola na sale. Nie wiem czy to duzo, dzwonilam w inne miejsca i termin juz zajety, ale mam jeszcze kilka nr do obdzwonienia.
Stary 2012-03-20, 17:25   #3761
emka1001
Przyczajenie

Cytat:
A gdzie dokladnie bierzecie slub ? Ja mam sale w Pankach w Athenie a zespol Lexicon ( państwo Czyż)
w Starokrzepicach mamy wesele a ślub w mojej parafii czyli w Ługach Radłach może się znamy tylko o tym nie wiemy? moje gg: 38773542, odezwij się jeśli chcesz

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Właśnie się na coś natknęłam, obejrzyjcie w wolnej chwili: http://www.pieknydzien.pl/filmy/
Stary 2012-03-20, 20:42   #3762
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:

O znajome nazwy, mam domek w Kuźnicy Starej, niestety przez pracę i studia w ogóle tam teraz nie bywam

Któraś z Was pytała o buty, no więc ja kupowałam przez internet (bialebuty.pl), generalnie buty znajdziesz w każdym salonie z sukniami, te typowo ślubne...a mniej typowe w każdym sklepie z butami....niczego więc szczególnie mogę polecić.
Stary 2012-03-21, 07:30   #3763
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
a to ten autobus byl na dobe wypozyczony czy jak? skoro bez limitu km?
ja sie dowiadywalam przed chwila, to 2 busy po 25 osob wyjda mnie lacznie 500zl ale tylko z kosciola na sale. Nie wiem czy to duzo, dzwonilam w inne miejsca i termin juz zajety, ale mam jeszcze kilka nr do obdzwonienia.
Autobus miałam z kościoła do sali oraz z sali do rozwiezienia gości po skończonej imprezie.Gości rozwoził aż do domu. Zazwyczaj biorą tak, że do 100km 500 zł powyżej 100km więcej, ale to zależy od przewoźnika ponieważ ja miałam więcej km do przejechania. Lepiej mieć jeden autobus aby nie było zamieszania kto w którym ma jechać. Dużo jest takich autobusów na 50 osób. Nawet pewnie pks z Gliwic też ma taką ofertę. Musisz podzwonić i się dowiedzieć.
Stary 2012-03-21, 08:00   #3764
stworzonadlaciebie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emka1001;33038207

[/COLOR
Właśnie się na coś natknęłam, obejrzyjcie w wolnej chwili: http://www.pieknydzien.pl/filmy/
Tez na nich patrzylam, nawe wyslalam im maila... ale cena niestety niedostepna dla mnie za jeden dzien film 60min, do otrzepin, krzykneli sobie 6000zl.
A ja potrzebuje kamerzysty na 2 dni, wiec pewnie kolejne min 2000zl
Ale fakt faktem filmiki maja cudne...

Tez jestem w kropce z kamerzysta Ciezko znalesc cos naprawde dobrego, w dobrej cenie.
stworzonadlaciebie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 08:33   #3765
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam ich jako fotografów niestety na film już mnie nie stać, bo za zdjęcia wystarczająco bulimy

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:11   #3766
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Autobus miałam z kościoła do sali oraz z sali do rozwiezienia gości po skończonej imprezie.Gości rozwoził aż do domu. Zazwyczaj biorą tak, że do 100km 500 zł powyżej 100km więcej, ale to zależy od przewoźnika ponieważ ja miałam więcej km do przejechania. Lepiej mieć jeden autobus aby nie było zamieszania kto w którym ma jechać. Dużo jest takich autobusów na 50 osób. Nawet pewnie pks z Gliwic też ma taką ofertę. Musisz podzwonić i się dowiedzieć.
i za te cala usluge placilas 500zl? to bardzo tanio! u mnie wszyscy jak dzwonie to biora 500za samo zawiezienie z kosciola na sale czyli trasa do 30km musze zapytac czy przykladowo zabralby tez kilku gosci do kosciola, ale mysle ze bedzie to za dodatkowa oplata...
bo nie chce zamawiac autobusu do rozwozenia po zabawie, bo nie chce kazac gosciom isc do domu o konkretnej godzinie, jesli beda mieli ochote sie jeszcze bawic... kolezanka tak zrobila, ale niezbyt mi sie to podobalo. Beda samochody do dyspozycji i kazdy bedzie mogl pojechac do domu wg wlasnego uznania.
ps. juz znalazlam jeden wolny autobus, ale czekam jeszcze bo TZ mial sie zapytac u siebie

Edytowane przez party_girl7
Czas edycji: 2012-03-21 o 10:14
party_girl7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:37   #3767
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

My długo szukaliśmy busa, ceny są koszmarne. Od nas z kościoła na salę było jakieś 5km i życzyli sobie za tę trasę 400zł w końcu znaleźliśmy kolesia, który za trasę z kościoła na salę i w nocy (każdego pod dom podwiózł) wziął 400 czy 500zł.

I to nie było tak, że narzuciliśmy gościom godzinę powrotu Widzieliśmy, że powoli zabawa się kończy, że goście się zbierają i wtedy dzwoniliśmy po kierowcę. Dodatkowo kolega odwoził tych, którzy wcześniej szli do domu

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:27   #3768
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
i za te cala usluge placilas 500zl? to bardzo tanio! u mnie wszyscy jak dzwonie to biora 500za samo zawiezienie z kosciola na sale czyli trasa do 30km musze zapytac czy przykladowo zabralby tez kilku gosci do kosciola, ale mysle ze bedzie to za dodatkowa oplata...
bo nie chce zamawiac autobusu do rozwozenia po zabawie, bo nie chce kazac gosciom isc do domu o konkretnej godzinie, jesli beda mieli ochote sie jeszcze bawic... kolezanka tak zrobila, ale niezbyt mi sie to podobalo. Beda samochody do dyspozycji i kazdy bedzie mogl pojechac do domu wg wlasnego uznania.
ps. juz znalazlam jeden wolny autobus, ale czekam jeszcze bo TZ mial sie zapytac u siebie
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
My długo szukaliśmy busa, ceny są koszmarne. Od nas z kościoła na salę było jakieś 5km i życzyli sobie za tę trasę 400zł w końcu znaleźliśmy kolesia, który za trasę z kościoła na salę i w nocy (każdego pod dom podwiózł) wziął 400 czy 500zł.

I to nie było tak, że narzuciliśmy gościom godzinę powrotu Widzieliśmy, że powoli zabawa się kończy, że goście się zbierają i wtedy dzwoniliśmy po kierowcę. Dodatkowo kolega odwoził tych, którzy wcześniej szli do domu
U nas było podobnie nikomu nie narzucaliśmy godziny powrotu. Każdy wiedział, że będzie autobus więc jak goście zaczeli pytać o której przyjedzie, bo chcieliby się zbierać do domu wtedy dzwoniliśmy po kierowcę. Gdy przyjechał poczęstowaliśmy go kawa, ciastkiem itp co goście na spokojnie mogli skończyć zabawę i zebrać się do domu.
Stary 2012-03-21, 11:27   #3769
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:

no tak tylko ze przykladowo 6 gosci zbiera sie do domu, a kolejnych 6 chce jeszcze zostac, nie chcialabym im w tej sytuacji sugerowac ze powinni juz jednak sie zbierac bo autobus zaraz bedzie,a nie oplaca sie puszczac autobusu z 6 osobami. Wiec bedziemy mieli auta i busy do dyspozycji, to chyba najwygodniejsza opcja dla gosci, bo oczywiscie autobus powrotny jest najwygodniejszy dla pary mlodej. Tym bardziej ze robimy wesele 1 dniowe, dlatego pozwolimy kazdemu z gosci na wybor dowolnej godziny powrotu do domu. Wiadomo ze beda osoby ktore maja dzieci i chcialyby wczesniej jechac, beda osoby starsza, beda tez mlodsi, wiec nie chcialabym ich ograniczac.
My tak to organizujemy i mysle ze goscie beda z tego zadowoleni

Edytowane przez party_girl7
Czas edycji: 2012-03-21 o 11:34
party_girl7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 13:28   #3770
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no tak tylko ze przykladowo 6 gosci zbiera sie do domu, a kolejnych 6 chce jeszcze zostac, nie chcialabym im w tej sytuacji sugerowac ze powinni juz jednak sie zbierac bo autobus zaraz bedzie,a nie oplaca sie puszczac autobusu z 6 osobami. Wiec bedziemy mieli auta i busy do dyspozycji, to chyba najwygodniejsza opcja dla gosci, bo oczywiscie autobus powrotny jest najwygodniejszy dla pary mlodej. Tym bardziej ze robimy wesele 1 dniowe, dlatego pozwolimy kazdemu z gosci na wybor dowolnej godziny powrotu do domu. Wiadomo ze beda osoby ktore maja dzieci i chcialyby wczesniej jechac, beda osoby starsza, beda tez mlodsi, wiec nie chcialabym ich ograniczac.
My tak to organizujemy i mysle ze goscie beda z tego zadowoleni
My mieliśmy małego busa w nocy i w sumie połowa osób już wcześniej samochodem pojechała a reszta jakoś tak się zebrała o jednym czasie Także nikogo nie musieliśmy na siłę wyganiać

Ale raz byliśmy na weselu, które skończyło się o 3:00 i koniec. Wszyscy do domu. Ale tu dużo od sali zależy bo u nas mogliśmy się bawić do której chcieliśmy

Stary 2012-03-21, 17:34   #3771
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
My mieliśmy małego busa w nocy i w sumie połowa osób już wcześniej samochodem pojechała a reszta jakoś tak się zebrała o jednym czasie Także nikogo nie musieliśmy na siłę wyganiać

Ale raz byliśmy na weselu, które skończyło się o 3:00 i koniec. Wszyscy do domu. Ale tu dużo od sali zależy bo u nas mogliśmy się bawić do której chcieliśmy
No ja tez w tamtym roku bylam u znajomej, ktora nie pamietam o ktorej ale tez kolo 3 poinformowala ze zaraz bedzie autobus wiec mozna sie zbierac. I to nie byla kwestia sali, tylko po prostu wygody mlodych, z jednej strony rozumiem, bo chciala sie choc troche wyspac na poprawiny, a z drugiej dziwnie ze tak ograniczyla troche zabawe. Dlatego my zrobimy jednak inaczej
Stary 2012-03-21, 17:39   #3772
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

A to jak myśmy byli na weselu dwudniowym to w sumie też nas wyprosili i to nie tylko z pierwszego dnia ale z poprawin też około 23:00 kiedy my się bawiliśmy w najlepsze

Stary 2012-03-21, 17:45   #3773
Laacroossee
Raczkowanie

GG do Laacroossee

Cytat:
A to jak myśmy byli na weselu dwudniowym to w sumie też nas wyprosili i to nie tylko z pierwszego dnia ale z poprawin też około 23:00 kiedy my się bawiliśmy w najlepsze
No wsumie sie nie dziwie , bo ja tez bede miec wesele 2-dniowe i zespol w poprawiny za kazda nastepna godzine grania ( czyli dalsze siedzenie gosci po 22 - bedzie kosztowalo 250 zl). Bylam tez na kilku weselach gdzie poprawiny konczyly sie o 20 , bo zespol liczyl sobie ho ho ho nie wiadomo ile ( wiec zespol sie spakowal , a goscie i tak sie bawili do 12 przy CD i tez bylo fajnie)

Ślubujemy 20.07. 2013r.

Stary 2012-03-21, 17:50   #3774
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
No wsumie sie nie dziwie , bo ja tez bede miec wesele 2-dniowe i zespol w poprawiny za kazda nastepna godzine grania ( czyli dalsze siedzenie gosci po 22 - bedzie kosztowalo 250 zl). Bylam tez na kilku weselach gdzie poprawiny konczyly sie o 20 , bo zespol liczyl sobie ho ho ho nie wiadomo ile ( wiec zespol sie spakowal , a goscie i tak sie bawili do 12 przy CD i tez bylo fajnie)
No niby tak ale skoro się robi już te dwa dni to trzeba się liczyć z kosztami Tym bardziej, że wszyscy się bawili:/ Co innego jakby zespół miał grać dla jednej pary

Stary 2012-03-21, 17:54   #3775
Laacroossee
Raczkowanie

GG do Laacroossee

Noniby tak , ale mysle ze 6 godzin poprawin to i tak dlugo

Ślubujemy 20.07. 2013r.

Stary 2012-03-21, 18:40   #3776
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
no ja jak bylam to poprawiny skonczyly sie o 18 ale zbytnio ludzie sie juz nie bawili, wiekszosc skacowanych, czesc to kierowcy wiec wiadomo... ale nie dziwie sie ze tak wczosnie skonczyli, bo przeciez nastepnego dnia wiekszosc do pracy musiala isc.
Stary 2012-03-21, 23:00   #3777
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Ja mam ich jako fotografów niestety na film już mnie nie stać, bo za zdjęcia wystarczająco bulimy
Cześć dziewczyny!
Ja planuję ślub na 7.09.2013 i jestem na etapie poszukania fotografa. Ten jest genialny choć obawiam się, że drogi... można wiedzieć ile płacicie?
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 10:01   #3778
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Witam drogie koleżanki,
Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Ja planuję ślub na 7.09.2013 i jestem na etapie poszukania fotografa. Ten jest genialny choć obawiam się, że drogi... można wiedzieć ile płacicie?
Witajcie

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 11:06   #3779
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
za pełen pakiet 4 tys ale podpisywaliśmy umowę jeszcze w 2010 roku wiec obawiam sie że teraz będzie jeszcze więcej.
Nam bardzo zależało na bardzo dobrych zdjećiach więc daliśmy się skusić nie mamy kamerzysty, ani zespołu więc zaoszczędzoną kasę zainwestowaliśmy w zdjecia

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 11:10   #3780
panta_rei
Raczkowanie

Kochane Dziewczyneczki
Planujemy ślub na sierpień 2013 w małym kościółku w parku w Świerklańcu co prawda ślub i wesele skromne, ale ja się już denerwuję każda chyba zna to uczucie.
Obiad weselny dla ok. 20 osób planujemy w restauracji Lawendowy Ogród w Świerklańcu. Nie chcemy, aby koszta przekroczyły magiczną kwotę 5 tysięcy, więc trzymajcie kciuki. Sukienka nieupatrzona, ale mam swoje typy - krawcowa z Sosnowca na allegro
A co sądzicie o fotografie? Macie jakieś swoje typy? Interesuje nas sama ceremonia zaślubin. Na obiedzie sami sobie fotki popstrykamy - będą miały swój urok
panta_rei jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości