Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-20, 13:57   #2191
Linka25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
tabletki, innego wyjscia nie mam
jak się nazywaja? są na receptę?

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Witam nową Mamusię i trzymam kciuki! Musi być dobrze - musi!
A mi moje kochanie wraz z teściową zrobili prezent - ostatnio strasznie się zamartwiałam, że nie czuje jeszcze maleństwa, że brzuch mnie pobolewa i twardnieje (w sobotę była kulminacja - pojechaliśmy z teściową, szwagierką i małą na zakupy i tak wyszło, zę w pewnym momencie puściły mi totalnie nerwy i się popłakałam i dopiero powiedziałam co mnie boli - oczywiście teściowa powiedziała, ze mam nie tłumić w sobie nic i z nią rozmawiać, bo przecież zaraz będzie moją mamą (kochana z niej kobieta)) no i zamówili w niedzielę a dziś przyszedł detektor tętna i już słuchaliśmy dziś serduszka Nawet nie wiecie jak się ucieszyłam i uspokoiłam!
A mam jeszcze pytanko odnośnie magnezu - w tej chwili biorę tylko prenatal classic i nic poza tym - jeśli czasem twardnieje mi brzuszek to brać dodatkowo ten magnez czy poczekać do wizyty i skonsultować to z lekarzem?
ja bym brała
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 13:58   #2192
Ando
Rozeznanie

Widze ze temat zakupow wiecznie zywy
Po moich doświadczeniach dotychczasowych w tej ciazy chce sobie kupic tylko jakis kolorowy pas ciazowy Z poprzednich ciaz w sumie mam tylko 1 spodnice i 2 bluzki. Wbrew pozorom te srtikte ciazowe ciuchy nosi sie ile- 2 miesiace? i to jeszcze bedzie srodek lata Poki co nic nie kupuje...w lozku i tak sie nie przyda...a co bedzie za 2 miesiace jak brzuch zacznie rosnac na powaznie Bog jeden raczy wiedziec-nie chce sobie zapeszac

Edytowane przez Ando
Czas edycji: 2012-03-20 o 14:06
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:00   #2193
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Jak na okres ale bardziej mocne, dokuczaja mi glownie w nocy, dodatkowo w pachwinach mnie strasznie ciągnie.
A martwic sie musze bo nie bylabym soba...nastawienie dobre mialam nawet wzoraj u gina, myslalam, ze mi powie, ze tylko panikowalam..ale jednak sie nie myslilam.
A ty z tymi twoimi bolami cos zrob..aczkolwiek jak one sa od kregoslupa to raczej niewiele zrobisz..znajac lekarzy powiedza ze tak musi byc.
ja rozumiem ze sie martwisz, chodziło mi raczej zebys poprostu uwierzyła z ebedzie wszytsko ok A co do kregoslupa to dlatego ide do neurologa, by inni nie zwalali na kregoslup jesli to nie ebdzie to
Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
Mocz jest dobry bo jedna nerka działa sprawnie Dopiero pod koniec ciąży jak zastój jest długotrwały mogą się lekko popsuć wyniki moczu.
Pod żebrem może promieniować nerka, ja też miałam to zastój w prawej, mój gin mówił, że z tej strony jest najczęśćiej. Dla mnie to co opisujesz wskazuje jednoznacznie nerkę, ale wiadomo, nie jestem lekarzem
wlewej mam kamienia. Ale lewa nie boli jutro zobaczymy, bo wkazdym razie ide po neurologu do szpitala skonsultowac. No chyba ze wyjdzie z ena bank kregoslup
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki!
Nie było mnie parę dni. Czuję się fatalnie. W weekend mnie przewiało i tak mnie połamało, że dwa dni leżałam w łóżku...zaczęło się od bólu karku, a potem przeszło na okropny ból pod łopatką koło kręgosłupa, który promieniuję na pół pleców. Leżeć mogłam tylko w jednej pozycji. Wspomagałam się trochę Amolem i dzisiaj jest znośnie, tzn. tak, że s końcu mogę się ruszać...na studia nie pojechałam, jestem zła, bo nie lubię sobie robić zaległości..tym bardziej, że semestr trwa do czerwca i nie wiadomo ile razy mi coś jeszcze wypadnie. No, ale co zrobić-zdrowie ważniejsze. Nie nadrabiam Was, bo nie mam siły siedzieć za długo, bo zaraz mnie ten ból ciągnie...
Wpadnę do Was jak będę już w stanie dłużej siedzieć..trzymajcie się zdrowo
wracaj do zdrowka
Cytat:
Napisane przez mlodaj Pokaż wiadomość

Ja wczoraj miałam usg i z moim dzidziolkiem jest wszystko w porządku, waży ok. 430g i zgodnie z moimi przeczuciami jest CHŁOPCEM
tak więc proszę o dopisanie mi na pierwszej stronie płci
gratuluje
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Dla tych wszystkich nas, które czujemy się grube, ociężałe i niezdarne... Pomyślmy, że inni mają bardziej przechlapane a my to tylko przejściowo
oto akurat dzis mi sie przyda bo czuje sie jak słon albo lustra w przymiezalni tak poszerzały albo niewiem

ide dale nadrabiac

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:03   #2194
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
A informacja to taka, że wytępiłam wszystkie bakterie z moczu, mocz mam idealny, aż za bardzo, pewnie znowu się doczepi.... Ale mam to gdzieś, ważne, że wszystko jest OK. Jutro mam wizytę, nie mogę się doczekać!
Super
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:07   #2195
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość

Dlatego ja nie jestem za takim jezdzeniem na IP. Przeciez musi byc dobrze. Po co sie stresowac. Teraz pozostaje nam tylko dbac o siebie.
zalezy kto jakie ma bóle. Czasem nie da rady wytrzymac z bólu i zadreczanie jest gorsze , lepiej ejchac.No i w moim przypakdu jesli moj gin przyjmuje raz w tyg tylko we wtorki to musiala bym ze srodowym bólem czekac tydzien by konsultowac(taki przyklad ) wiec wtedy lepiej mi an ip podjechac.......
Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
Dołączam do oczekujących sierpniówek , acz z pewnym drżeniem, bo moja ciąża mocno zagrożona, i nie wiem jak to będzie.

Gwoli przedstawienia się
To moja 3 ciąża, nieplanowana, 17 tydzen. Termin mam na sam koniec sierpnia. Mam 2 dzieci - Franka <5 i pół (cesarka)> i Idę <3 i pół lat (naturalny poród)>. No i teraz ciężaruję na leżąco.
witaj, 3mam kciuii by było wszytsko dobrze
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie już tę ciemną pionową linię na brzuchu??
U mnie zaczyna się pojawiać hehe teraz zauważyłam szok
ja mam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-20, 14:10   #2196
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:

Z tego wszystkiego zapomnialam Wam napisac:

Mialam dzisiaj jechac rano na badania, ale... Zalozyli nam blokade.
Juz niewazne, ze ludzie obok nas stoja na zakazach, chodnikach... My stanelismy w takim miejscu, ze na pewno nikomu to nie przeszkadzalo, nie bylo tam tez koperty ani zakazu. Ale coz. Blokada byla.
Na cale szczescie TZ juz to zalatwil. Na badania nie pojechalam. Pojade kiedy indziej...
Wiedzialam ze na moje kochanie mozna liczyc, wszystko zalatwil ekspresowo, niestety musial juz jechac do pracy i ja bym nie zdarzyla na badania, on mial zostac z synkiem, zebym go nie ciagala po szpitalu (ostatnio taki z niego rozrabiaka, ze nie dalabym rady )
Lubin....i ta ich Straż Miejska

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-03-20 o 14:12
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:13   #2197
blueberry88
Zakorzenienie

Wiecie, koleżanka poleciła mi Gaviscon na zgagę i jest naprawdę dobry.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:15   #2198
Linka25
Zakorzenienie

Ando ja też nic nie kupuje
te ciuchy dla cieżarnych raczej mi sie nie podobają to raz, mam swoje ulubione firmy a one takich w ofercie nie mają
dwa, ze tak jak mówisz będzie środek lata a wtedy prawie każda letnia sukienka załatwi sprawę

mam jednak jedne ciażowe rurki, zwykle z h&m teraz bez nich byłoby ciężko
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:17   #2199
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
ja już po wizycie,wszystko w porządku,powiedziałam doktorkowi że mam uczucie bardzo napiętej skóry na brzuchu pytał czy to chwilowe powiedziałam że czasami muszę sie położyć i że to dość nie przyjemne uczucie przy czym nic innego mnie nie boli nie ciągnie,zalecił no-spe forte 3xdziennie więc będe brała,jestem znowu kg do przodu wiec 8+ na liczniku i dostałam link do planu porodu który muszę wypełnić.
Cieszę się, że wszystko w porządku

Cytat:
Wróciłam od gin mam mega dola, ryczłam cal droge a potem w domu, szyjk mi sie skrocila o 1,5cm. Mm mieć zlożony krazek, ktory jutro mam kupic. no i nakaz lezenia.
I tak z ciazy bez problemow zrobil sie ciaaza zagrozona, a ja mam przed soba 20 tygodni lezenia.
Ojej, współczuję Najważniejsze, żeby założyli ten krążek. Aaa i pod koniec ciąży pozwolą Ci chodzić
Stary 2012-03-20, 14:20   #2200
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Ando ja też nic nie kupuje
te ciuchy dla cieżarnych raczej mi sie nie podobają to raz, mam swoje ulubione firmy a one takich w ofercie nie mają
dwa, ze tak jak mówisz będzie środek lata a wtedy prawie każda letnia sukienka załatwi sprawę

mam jednak jedne ciażowe rurki, zwykle z h&m teraz bez nich byłoby ciężko
No to fakt - zwykle rajstopy czy getry mocno juz mnie w brzuch cisna (przez tego krwiaka jest wiekszy i bardzo wrazliwy). Tylko jak tu do sklepu isc jak leze :P moze mama mi kupi
Stary 2012-03-20, 14:21   #2201
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
to i ja coś wkleję jesli ma Ci to polepszyć humorek nosek do góry

butki które dziś kupiłam
Bardzo fajne, bede musiała też kupić jakieś podobne w maju bo większość moich butów na ciążę się nie nadaje.
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
przytulam mocno na poprawę humoru
Dzisiaj już mam lepszy humor
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
No właśnie jestem na ich str. ale inny temat dot. 1godz. po porodzie http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/P...a-godzina.html
Jest też lista szpitali którzy to respektują a przynajmniej w teorii
Nie mogę znaleźć tej listy... proszę o linka

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
ja nawet nie mam pojecia jaka mam szyjke, bo nikt mi tu jej nie badał i boje się, ze jak bedzie mi sie cos dziac to nawet nie bede miala pojecia
Też się tym właśnie martwię...
Cytat:
Czytam że dziecko na tym etapie przesypia 20 h na dobę, czy to możliwe?? I że największa aktywność przypada na noc kiedy spimy, chyba zrobię sobie całonocne czuwanie
Ja wczoraj właśnie nie mogłam zasnąć w nocy i byłam w szoku jak mocno Dzidzia zaczęła mnie kopać. Była 1 w nocy, dzienne kopniaki mogą się schować przy tych nocnych .

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
no jestem porobiłam foty,nastawiłam zupe pomidorowa by sie gotowała i wklejam
1,2-koszula
3,4-bluzka
5-sukieneczka
6,7-spodnie(są szersze ogolnie takie jakby pumpiaki pryz kostce tez na gumce
8-tuniczka
Ciastuś a ja chce twój rudy płaszczyk zobaczyć
Stary 2012-03-20, 14:22   #2202
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
zalezy kto jakie ma bóle. Czasem nie da rady wytrzymac z bólu i zadreczanie jest gorsze , lepiej ejchac.No i w moim przypakdu jesli moj gin przyjmuje raz w tyg tylko we wtorki to musiala bym ze srodowym bólem czekac tydzien by konsultowac(taki przyklad ) wiec wtedy lepiej mi an ip podjechac.......
Akurat ten post dotyczyl braku ruchow a nie bolu
Co do bolu to faktycznie zalezy kto jakie ma, ale jechac z kazdym bolem na IP to tez wielka przesada...
Ty akurat jestes w innej sytuacji

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:24   #2203
Ando
Rozeznanie

a tak z ciekawosci spytam - blueberry88 - ty bedziesz w Poznaniu rodzic? Bo widze zes z okolic moich a meczy mnie ostatnio kwestia szpitali
Stary 2012-03-20, 14:27   #2204
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Ciastuś a ja chce twój rudy płaszczyk zobaczyć
to musisz poczekac na tz zaloze i on cyknie i wstawie
Cytat:
Akurat ten post dotyczyl braku ruchow a nie bolu
Co do bolu to faktycznie zalezy kto jakie ma, ale jechac z kazdym bolem na IP to tez wielka przesada...
Ty akurat jestes w innej sytuacji
to przepraszam myslalam ze ogolnie

lubicie suchary z kminkiem? tesciu dął mi calą torbe popakowanych małych sucharków i se wcinam jak mam chcice

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

i mam pytanie jak wygladam w tych spodnaich???????? nie za grubo??????????? tak szczerze, bo ja zawsze czern nosiłam, a teraz dosc ze jasniutkie to jeszcze grubsza jestem

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-20, 14:28   #2205
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki!
Nie było mnie parę dni. Czuję się fatalnie. W weekend mnie przewiało i tak mnie połamało, że dwa dni leżałam w łóżku...zaczęło się od bólu karku, a potem przeszło na okropny ból pod łopatką koło kręgosłupa, który promieniuję na pół pleców. Leżeć mogłam tylko w jednej pozycji. Wspomagałam się trochę Amolem i dzisiaj jest znośnie, tzn. tak, że s końcu mogę się ruszać...na studia nie pojechałam, jestem zła, bo nie lubię sobie robić zaległości..tym bardziej, że semestr trwa do czerwca i nie wiadomo ile razy mi coś jeszcze wypadnie. No, ale co zrobić-zdrowie ważniejsze. Nie nadrabiam Was, bo nie mam siły siedzieć za długo, bo zaraz mnie ten ból ciągnie...
Wpadnę do Was jak będę już w stanie dłużej siedzieć..trzymajcie się zdrowo
Zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Malwina, nie martw się.... Ja też właśnie wróciłam od gina i też z niezbyt pozytywnymi wiadomościami - też od ostatniej wizyty skróciła mi się szyjka i zrobiła się bardziej miękka. To niestety wynik mojej choroby, czyli kaszlu non stop i przeforsowywania się na każdym kroku. Najbardziej boję się diagnozy leżenia, ale póki co mam jeść dużo magnezu, mniej chodzić na spacery, ograniczyć fitness do jednego razu w tygodniu i odpoczywać !!!!!! Obecnie mam skończone 25 tygodni i wizja leżenia mnie po prostu dołuje.
Poza tym dzidziuś jest mały, drobny, waży 600 g, ale rozwija się proporcjonalnie, więc nie mam się czym martwić. A co do niskiego cukru - podobno jest idealny, normy dla kobiet w ciąży, więc tym mam sobie głowy nie zaprzątać w ogóle.
Na twardy brzuch tylko magnez, nawet 6-7 tabletek dziennie.
No i jak wam pisałam, mam odpoczywać, nic nie dzwigać, nawet zakupow ze sklepu (a co dopiero zakupów z ikei....ja durna...), mniej biegać, mniej chodzić, ograniczyć fitness i uważać na przeziębienia, bo ten nieustający kaszel sprawił, że mi się szyjka skróciła.
Nie mam humoru mimo, że nic się nie dzieje i prócz tej szyjki, wszystko jest spoko.
Trzymajcie się, lecę do pracy...
Uważaj na siebie Dobrze, że z dzidzią wszystko ok

Cytat:
Napisane przez mlodaj Pokaż wiadomość
Ja wczoraj miałam usg i z moim dzidziolkiem jest wszystko w porządku, waży ok. 430g i zgodnie z moimi przeczuciami jest CHŁOPCEM
tak więc proszę o dopisanie mi na pierwszej stronie płci
Gratuluję synka
Stary 2012-03-20, 14:32   #2206
phdwao
Zakorzenienie

ale się najadłam
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:38   #2207
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja momentami odchodzę od zmysłów - 22 tc. a ja rzadko i słabo czuję małą. Ile można tłumaczyć sytuację łożyskiem na ścianie przedniej..? Nie mówiąc o tym że nie wiem co to kopniak
Kochana na pewno wszystko jest w porządku A może nawet nie zuważasz tych ruchów? Ja czasem jak jestem zajęta, to dopiero po jakimś czasie sobie uświadamiam, że Mały się rusza. A czasem nie rusza się bardzo długo. Tłumaczę sobie, że na pewno śpi

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
A poza tym powiedzcie mi, czy zapalenie pęcherza zawsze przebiega objawowo? Czy może o tym świadczyć tylko częste siku i bakterie w moczu? Bo wyszły mi w moczu dość liczne bakterie, ale nic mnie szczypie, nie boli
U mnie nie było żadnych objawów. Żadnego pieczenia, częstszego oddawania moczu. No nic. Byłam w szoku, jak okazało się, że mam bakterie w moczu U mnie po żuravicie, cytrynce i dużej ilości- przeszło Tzn są bakterie ale nieliczne i ginka mówi, że to jest git

Cytat:
Czytam że dziecko na tym etapie przesypia 20 h na dobę, czy to możliwe?? I że największa aktywność przypada na noc kiedy spimy, chyba zrobię sobie całonocne czuwanie
Na pewno dużo śpi Ja mam takiego leniuszka. Zazwyczaj na usg mało się rusza, więc pewnie generalnie tak ma, że jest leniwy
Stary 2012-03-20, 14:39   #2208
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ale się najadłam
A ja z utęsknieniem czekam na powrót do domu - dziś drugi dzień będę jeść zupę szczawiową mniaaaaaam. Znalazłam w zamrażarce torebkę zamrożonego młodego szczawiu od rodziców z działki i w niedzielę nagotowałam gar zupy PYCHA
Stary 2012-03-20, 14:43   #2209
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki Przyszłam się tylko przywitać i idę robić zupę i zagnieść chleb.
Rano miałam nieprzyjemne spotkanie z muszlą klozetową - żadne tam spóźnione mdłości, tylko coś mi usiadło na żołądku jakaś skórka albo coś w tym stylu, i taką wybrało drogę opuszczenia organizmu. Było to bardzo nieprzyjemne. Z całego serca współczuję dziewczynom które miały takie początku ciąży. U mnie było to jednorazowe i dziękuję za więcej.
Z dobrych wiadomości to w końcu poszłam do dentysty Bolało minimalnie, a nie brałam znieczulenia Do wyleczenia został jeden ząb i na jakiś czas będę miała spokój
Zrobię co mam zrobić i przyjdę poczytać co napłodziłyście

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:44   #2210
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
A ja z utęsknieniem czekam na powrót do domu - dziś drugi dzień będę jeść zupę szczawiową mniaaaaaam. Znalazłam w zamrażarce torebkę zamrożonego młodego szczawiu od rodziców z działki i w niedzielę nagotowałam gar zupy PYCHA
Hej-z tego co wiem szczaw i inne szczawiany sa bardzo szkodliwe w ciazy!
Stary 2012-03-20, 14:46   #2211
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie lubie szczawiu, ale ciesze sie że Tobie smakuje. Ja zrobiłam duszone ziemniaczki, piers z kurczaka i sałatę ze śmietaną(uwielbiam)
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki Przyszłam się tylko przywitać i idę robić zupę i zagnieść chleb.
Rano miałam nieprzyjemne spotkanie z muszlą klozetową - żadne tam spóźnione mdłości, tylko coś mi usiadło na żołądku jakaś skórka albo coś w tym stylu, i taką wybrało drogę opuszczenia organizmu. Było to bardzo nieprzyjemne. Z całego serca współczuję dziewczynom które miały takie początku ciąży. U mnie było to jednorazowe i dziękuję za więcej.
Z dobrych wiadomości to w końcu poszłam do dentysty Bolało minimalnie, a nie brałam znieczulenia Do wyleczenia został jeden ząb i na jakiś czas będę miała spokój
a w czym pieczesz chelbek? moze podrzucisz jakis przepis na chleb
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:46   #2212
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Prosze was dajcie spokoj z pisaniem takich glupot.

A szczaw nie jest szkodliwy w ciazy, wrecz przeciwnie. Znowu niepotrzebnie wyjdzie panika.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-20, 14:47   #2213
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Pieczesz chleb! fajnie
ja nigdy nie mialam zapedow kulinarnych ale u mnie w rodzinie ostatnio obie mdamy i siostra meza pieka. Jest niesamowity. One jeszcze mieszaja rozne maki, dosypuja rozne rzeczy tez. Pychota. Taki chleb przez tydzien jest swiezy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 14:49   #2214
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam jutro dentyste
Nie wiem jak TZ to robi, ale ostatnio u dentysty byl jako dziecko i do teraz zeby mu sie nie psuja, a wcale jakos super nie dba o nie Normalnie myje, nawet nie uzywa zadnych plynow czy nici. I gdzie tu uczciwosc. Ja myje zeby tak samo czesto jak on (rano i wieczorem, czasami w ciagu dnia), a mi sie psuja

Wspolczuje spotkania z porcelana U mnei to byla norma na poczatku ciazy, wiec wiem jak sie czujesz (pomimo tego, ze u Ciebie z innego powodu )

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-20, 14:51   #2215
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ciesze sie, ze wyniki w porzadku, odzywaj sie czesciej
Ja tez mam problemy z brzuchem.. Coz, takie uroki ciazy, coraz wiecej tutaj pisze o bolach brzucha, twardnieniu...
Mnie dzisiaj w nocy tak rozbolal, ze sie obudzilam, jeszcze tz mi reke trzymal na brzuchu i jakos ciezko mi bylo z tego wszystkiego
Ech te uroki ciąży...

Cytat:

Dlatego ja nie jestem za takim jezdzeniem na IP. Przeciez musi byc dobrze. Po co sie stresowac. Teraz pozostaje nam tylko dbac o siebie.
Ja też nie jestem za jeżdżeniem do szpitala Musiałabym tam być codziennie albo chociaż co drugi dzień Zawsze staram się przeczekać. Jeżeli ból nie ustępuje kilka dni lub dochodzą nowe dolegliwości, dzwonię do swojej gin- od tego jest Jak ona tak zdecyduje- jadę do szpitala. Ale generalnia staram się tego unikać, bo wcale nie uśmiecha mi się przebywać w szpitalu

Cytat:
Hej Irmusia
Gratuluję dobrych wyników glukozy, ja też mam cichą nadzieję, ze bedzie ok, bo dietę mam raczej dobrą

Ja mam właśnie czasem delikatne bóle jak na @ ale delikatne - w ciaży dotychczas tylko 2 razy wzięłam nospę. I te bóle tak od czasu do czasu raz na parę dni.
Bardziej mnie martwi to twardnienie brzucha (nocami)
I też kilka razy cos mi się mocno "zastało" z prawej strony, w boku, ból taki ze nie mogłam chodzić
Łączmy się w bólach

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość

Jak tylko będę mogła służę radą
Przez 1 ciążę nie chciałam kolejnej, szczególnie, że drugą poroniłam, a okazuje się, że ta jest zupełnie inna i czuję się świetnie

Teraz będzie wszystko dobrze

Cytat:
Witam wszystkich
Dołączam do oczekujących sierpniówek , acz z pewnym drżeniem, bo moja ciąża mocno zagrożona, i nie wiem jak to będzie.

Gwoli przedstawienia się
To moja 3 ciąża, nieplanowana, 17 tydzen. Termin mam na sam koniec sierpnia. Mam 2 dzieci - Franka <5 i pół (cesarka)> i Idę <3 i pół lat (naturalny poród)>. No i teraz ciężaruję na leżąco.
Cześć Ojej, a co się dzieje?
Stary 2012-03-20, 14:51   #2216
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny macie już tę ciemną pionową linię na brzuchu??
U mnie zaczyna się pojawiać hehe teraz zauważyłam szok
ja już mam od pewnego czasu

zamawiam sobie na allegro ciążowe leginsy
juz cieplutko sie robi to niedlugo bede chodzila w leginsach i tuniczkach
a plaszcza zadnego nie kupilam
bylam chyba w kazdym sklepie
no i jak byl w brzuszku ok to w ramionach zbyt duzy
a te takie nadajace sie na ciaze te ,,grzybki" kosztuja 190 zł to ja dziekuje ;/
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:53   #2217
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Ojtam ojtam w nadmiernych ilościach pewnie tak ale już bez przesady miska zupy nie zaszkodzi wątróbkę i pasztet też jadłam jak mnie naszła mega ochota i wszystko jest w porządku. Moja ginka mówi, że nie ma co przesadzać i jak się ma na coś ochotę to jeść
Stary 2012-03-20, 14:54   #2218
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Prosze was dajcie spokoj z pisaniem takich glupot.

A szczaw nie jest szkodliwy w ciazy, wrecz przeciwnie. Znowu niepotrzebnie wyjdzie panika.
Sama nie wiem. Moze masz racje.
W necie pisza ze niby jest ok.
Ale ja na prawde mam gdzies w mozgu wbite ze nie wolno...
Stary 2012-03-20, 14:55   #2219
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Ojtam ojtam w nadmiernych ilościach pewnie tak ale już bez przesady miska zupy nie zaszkodzi wątróbkę i pasztet też jadłam jak mnie naszła mega ochota i wszystko jest w porządku. Moja ginka mówi, że nie ma co przesadzać i jak się ma na coś ochotę to jeść
Zgadzam sie z tym. Poza tym trzeba pamietac, ze szczaw jest zdrowy. Nie mozna jesc go czesto, ale wlasnie taki gar zupy nie zaszkodzi, a moze pomoc zapobiegac anemii

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-20, 14:57   #2220
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Jutro o 11.30 mam wizytę u gina, ale już mnie brzuch tak nie boli, więc mam nadzieję, że wszystko w porządku. Wieczorem za to ma 3D i tż będzie mógł ze mną iść
Odwiedzę też ciucholand - może coś mi wpadnie... Choć mam już wystarczająco ciuszków na początek. Musze tylko dokupić półśpiochy, ale to już na all.
Idę się wykąpać i trochę ogarnąć chatkę
To ja juz zaciskam kciuki za Twoje wizyty I czekamy na fotki dzidzi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości