|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
|
20 | 33,90% |
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
|
5 | 8,47% |
| Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
|
7 | 11,86% |
| Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
|
13 | 22,03% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
Cytat:
juz jestem bylam na szybkim spacerku.posciel zamawialam ta http://allegro.pl/feretti-terzetto-p...168902747.html kupilam 5 cz - poszwa, poszewka, kolderka, poduszka, ochraniacz i 3 cz zebym miala na zmiane - przescieradlo, poszwa i poszewka. sprzedawca jest w sumie mily i napisali mi ze zle spakowali paczke i dosla brakujace rzeczy ale poki co czekam bo jeszcze nic nie dostalam. |
||
|
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
![]() Masz 7 dni na dostarczenie zwolnienia do pracodwcy.
|
|
|
#3183 |
|
Zadomowienie
|
zmykam papa powodzenia na wizytach
|
|
|
|
#3184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kupię tylko drożdże i może się dziś skuszę mąki żytniej i tych innych niestety nigdzie u nas nie ma. Kiedyś myślałam, żeby zamówić przez internet ale nigdy nie zamówiłam. Timmii dla mnie jednak za droga ta pościel. Teraz szybka mała kawka i kawałek ciasta i jadę na wizytę
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-03-20 o 16:08 |
|
|
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z samej pszennej wyjdzie pyszny. Nastaw dzisiaj, a jutro upieczesz. Jakiej wielkości masz naczynie? Może proporcje trzeba zmienić.
|
|
|
#3186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak patrze na siebie tak w lustrze to nie wydaje mi sie tak potezny jak na zdjeciachchetnie bym zrobila, ale ostatnio zmuszam sie nawet do robienia obiadu od prawie 2 tygodni mowie, ze zrobie szarlotke jeszcze jej nie upieklam
|
|
|
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ladna posciel... ))Dsti sliczne ciuszki sa z nexta ja tez bardzo je lubie, ale kupuje zazwyczaj rzeczy z nexta na ciuszkach Bo na allegro te ceny ...![]() Mojemu mlodemu wlasnie wiekszosc rzeczy kupilam z nexta Ale najbardziej mi sie pdoobajaa takie ogrodniczki w krate niebieska, poprostu cudo )Nie boisz sie, ze np te spodenki 0-3 beda za male? widzialam ostatnio na ciuchach dwupak nowych takich spodenek za 12 zl:P,,, ale powiem Ci, ze byly takie szalenie male, ze ich nie bralam....
|
|
#3188 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
takie niebieskieCytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3189 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tzn ja wzielam czerwone i niebieskie i do tego jeszcze takie bluzeczkihttp://www.nextdirect.com/ie/en/shop...nbsp%3bFashion matko!! jaki dlugi link odnosnie ciuszkow z nexta to dodam jeszcze ze wczesniej zawsze znajomi i rodzina w PL prosili nas zeby im cos przywiesc ale koniecznie z nexta. za glowe sie lapalam bo nie kumałam o co im chodzi ze taki szal maja na tego nexta. ale odkad jestem w ciazy to musze przyznac ze i mnie dopadlo porownywalam te ciuszki z innymi markami i faktycznie sa super. szkoda ze takie drogie zreszta maluchy tak szybko wyrastaja....
|
|
|
|
|
#3190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aha i fajne i bardzo tanie ciuszki dla dzieci sa w bedzinie - bodziaki kupilam za 8-11zl, sukienusie z bluzka za 18zl |
|
|
|
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Cytat:
ale dopiero jak dziecko będzie miało ok 3 miesięcy bo na początku będzie spało w cocoonababy przykryte kocykiem lub w śpiworku
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pamiętam te czasy kiedy nie mieliśmy ani jednego marketu jak my wtedy żyliśmy
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-03-20 o 16:16 |
|
|
|
|
#3193 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33026591]
Nic, słodycze, Pepsi, moje zaczepki, już nawet przykładaliśmy latarkę do brzucha.... O 2 dostał czkawki i poruszał się trochę nad ranem, dlatego się uspokoiłam, ale i tak mnie to wkurza :/[/QUOTE] a to leniuszek z niego ![]() Cytat:
dziekuje Cytat:
moj maz wczoraj trzymal reke na brzuchu i tez maly go tak kopnal to nie mogl uwierzyc. Wmawial mi ze ja to brzuchem zrobilam Dziewczyny powodzenia na wizytach!!!
|
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się że nie ma co przesadzać bo dzieci szybko wyrastają, kilka ciuchów można mieć
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3195 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Byłam w Pepco, szukałam koszuli ale nie było, widziałam za to słodkie buciki dla dziewczynki za 14,99zł najmniejszy rozmiar chyba 19, ale śliczne
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a kocię przepiękne !! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za ogarnięcie pokoju Kaja ![]() u mnie też właśnie z jednej strony taka duża gula a z drugiej mała ach uspokoiłaś mnie bo na ostatnim usg dzidzia była ułożona główką w dół a teraz myślałam, że się jakoś obróciła...Cytat:
![]() Cytat:
tak to ze mną jest, słomiany zapał...Cytat:
![]() Mi też się chce spać po tym spacerku i też muszę obiad gotować... eee |
|||||||||
|
|
|
#3196 |
|
Wtajemniczenie
|
begie13 ja zaryzykuję z tą pościelą.
Ja, ja Wychodzę.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#3197 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moj mąż twierdzi że wyglądam w niej ok, ale jakos tak jak patrze w lustro - wielki brzuch, pod nim wielki tyłek... eh gdzie ta moja talia osy ![]() Cytat:
Cytat:
Zazdroszcze Wam, że macie Nexta na miejscu ![]() Agata - dziękuję za hasło i przepis na chleb - też czasem robię, ale nie zawsze mi wychodzi, więc pozwolę sobie wypróbować Twój ![]() No i pooglądałam Wasze piękne brzuchole Niunia - super pomysł to "rosnące" zestawienie! Obiecuję tez się pokazać jak tylko dopadnę się do aparatu ![]() Został mi ryż z obiadu, muszę jakąś sałatkę zmontować
|
|||
|
|
|
#3198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3199 |
|
Wtajemniczenie
|
Timii rzeczywiscie posciel sliczna
|
|
|
|
#3200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, chodziło mi o ten ręcznik z kapturkiem, tam były dwa rodzaje - 100% bawełny i drugi rodzaj - bawełna plus poliester ale w dotyku wydawały mi się takie same, ja już nie wiem... a ta cena kusząca była... |
|
|
|
|
#3201 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem już po wizycie
to tak ze mną +1kg przez 26 dni mała się przekręciła waży 1643 duża szacunkowo przy porodzie ma byc ok 3500 gin ją podgląda i gada " grzeczny synek przekręcił się " a ja " Panie weź się Pan zdecyduj, bo ja już mam sukienki " a gin : do córki trza 50zł dopłacić a do syna jakieś 500zł na 1000% dziewucha pokazuje mi " o tu widzi Pani to cipka jest "
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(oczywiście ironicznie bo codziennie o niej mówię )
|
|
|
|
|
#3203 |
|
Rozeznanie
|
Sałatka zrobiona
1 torebka ryżu 1 duzy pomidor (pokrojony w kostkę) 1 średni por (pokrojony, sparzony) 1 puszka kukurydzy kilka plasterkow szynki (pokrojonych) wymieszac z majonezem, musztardą, solą i pieprzem i gotowe Wiecie jaka smaczna, musiałam ją zamknąc w lodówce, żebym całej nie zjadła przed kolacją ![]() Ciekawe jak tam dziewczyny po wizytach
|
|
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to zazdroszczę bliskości nad morze zawsze można wsiąść w samochód i na Międzyzdroje np
|
|
#3205 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za piękną wagę, jak to zrobiłaś??
|
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja gdybym piekła za każdym razem jak mam na coś ochotę to bym była grubsza niż dłuższa.
|
|
|
#3208 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba poprzednio więcej utyłam
|
#3209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Właśnie takie niećwiczone mięśnie znacznie gorzej przyjmują wysiłek i stąd pęknięcia i rozciągnięcie powodujące osłabienie dna miednicy czyli nietrzymanie moczu itp. przyjemności. Natomiast jak te mięśnie są ćwiczone, to po porodzie i połogu nie masz żadnego problemu z luzem w pochwie. Normalnie krocze jak u dziewicy Błyskawicznie wracasz do formy, bo masz mięśnie ELASTYCZNE i rozćwiczone) a nie rozciągnięte porodem. Jak nie ćwiczysz to jak to mięsień - jak za duży nacisk to po prostu pęka. Przed treningiem też robisz rozgrzewkę, prawda? Bo inaczej kontuzja murowana. Po porodzie i połogu, jak już minie krwawienie, epi-no właśnie używa się jeszcze dodatkowo do wzmocnienia mięśni po porodzieMięśnie są SPRAWNIEJSZE i ELASTYCZNE, a nie rozciągnięte! Tak czy inaczej, nie nastawiaj się na fajerwerki od razu po połogu, zwłaszcza jeśli będziesz karmić, bo śluzówka jest wtedy cienka jak papier i niestety, ale super miło nie jest, ja nigdy nie potrzebowałam żadnych żeli, ale bez wiadra lubrykantu się przy pierwszych razach nie obeszło - ale to z powodu zmian hormonalnych, po prostu zmienia się śluzówka pochwy, nie ma się czym martwić, to przejściowe - z czasem wszystko wraca do normy, naprawdę Obrazowo mówiąc masz wrażenie, jakby pochwa była z cieniutkiego, suchego pergaminu, a TŻ zabierał się do niej z papierem ściernym aż pytałam pani doktor, czy to już koniec z seksem, bo przyjemność była wątpliwa, delikatnie mówiąc, ale wszystko wraca do normy - jak hormony już dojdą do siebie, to wszystko jest jak dawniej Ale to wszystko kwestia HORMONÓW, a nie balonika czy porodu i wszystko może trwać dłużej, niż 6 czy 8 tygodni - to sprawa indywidualna. Uczucie suchości pochwy i takiej madwrażliwości na dotyk trwa generalnie do końca karmienia (hormony). Musiałabyś tych dzieci naprawdę dużo narodzić, żeby się tak rozciągnąć, żeby Ci zostało
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-20 o 17:24 |
|
|
|
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

bylam na szybkim spacerku.

jeszcze jej nie upieklam

za zwycięstwo 

Niee za żadne skarby nie chciałabym się przeprowadzić z powrotem mimo że wspomnienia mam miłe, brakuje rodziny, w Sosnowcu jestem ze 2 razy w roku zawsze na wigilię i w wakacje, a teraz jak się dziecko pojawi to jeszcze rzadziej będziemy, rodzinka przyjeżdża do nas coraz częściej bo uwielbiają Szczecin. W wakacje byliśmy tydzień na Słowacji i przy okazji tydzień w Sosnowcu u teściów i to było stanowczo za długo.