|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]
Cytat:
Ale dziś już lepiej. Nie chciałam, żeby dziwnie na mnie patrzyli w towarzystwie, więc zjadłam kanapkę o 19. |
|
|
|
|
#4202 |
|
Raczkowanie
|
hej, oceniłybyście?
Dzisiejsze: 1. 7:00 owsianka (4 łyżki płatków, jogurt naturalny, pół pomarańczy, miód) 2. 10:00 bułka grahamka z masłem, polędwicą, pomidorem, sałatą 3. 14:00 pierś z kurczaka grillowana w oliwie i przyprawach z makaronem pełnoziarnistym i buraczkami 4. 17:45 serek wiejski 200 g z połową pomarańczy i troszkę powideł śliwkowych 5. (będzie ok 20:30) bułka grahamka z masłem, polędwicą, serem żółtym, pomidorem, sałatą + herbata z cytryną i miodem. Lepiej? Edytowane przez N_tt Czas edycji: 2012-03-14 o 17:58 |
|
|
|
#4203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4204 |
|
Raczkowanie
|
Olik, każdy jest indywidualnością, każdy inaczej choruje...
wiesz, inaczej jest, jeśli ktoś np. chorował rok i poszedł do szpitala i jest już w miarę ok u mnie niestety długo to się ciągnęło, za długo i to nie jest takie łatwe na szczęście wreszcie trafiłam na dobrą lekarkę i tak, uważam, że to jest w jakimś sensie dawanie sobie rady bo po pierwsze nie zrezygnowałam ze studiowania mimo różnych głupich myśli, staram się normalnie funkcjonować przebywać między ludźmi przecież jedzenie to nie jest problem, przecież wiadomo, że to tylko przykrywka staram się budować swoje życie na nowo, na prawdę się staram.. choć tu trudne nie położyłam się do trumny i nie czekam na śmierć ![]() walczę... nieraz są gorsze dni, ale wstaję i idę dalej bo chcę żyć Edytowane przez N_tt Czas edycji: 2012-03-14 o 20:07 |
|
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
N_tt, przeciez az tak tragicznie nie jest
ale powinnas np wiecej jesc owocow,pozywne sniadanie . Bakalie tez sa zdrowe, nie musza byc przeciez wielkie ilosci |
|
|
|
#4206 |
|
Raczkowanie
|
dzięki
|
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Moje U
Ś: owsianka ( 3 łyżki plus łyżka otrąb), pół banan, truskawa, 2 łychy serka homo, kawa z mlekiem 2 Ś: zjadłam pół banan ( za niedługo był obiad) O: szpinak z tuńczykiem i papryką, sałatka z pomidorami i sałatą po: szklanka soku pomidorowego, kilka truskaw P: garsc pistacji, jabłko małe, plaster twarogu i truskawa K: sardynki w occie ( sama robiłam) |
|
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4209 |
|
Przyczajenie
|
Moje R
Śniadanie: miska płatków musli activita z mlekiem II śn: batonik fitness Obiad: grahamka z szynką i serem żółtym Kolacja: Jogurt do picia activia 300 g |
|
|
|
#4210 |
|
Przyczajenie
|
Moje R
Śniadanie: miska płatków musli activita z mlekiem II śn: batonik fitness Obiad: grahamka z szynką i serem żółtym Kolacja: Jogurt do picia activia 300 g |
|
|
|
#4211 |
|
Raczkowanie
|
1. bułka grahamka z masłem, serem żółtym, pomidorem, sałatą masłową, ketchupem; herbata z cytryną.
2. ryż naturalny (pół woreczka) z grillowaną w oliwie i przyprawach piersią z kurczaka i buraczkami gotowymi ze słoiczka 3. (będzie) jogurt naturalny z wkrojonymi owocami: duży banan, kiwi, pomarańcza 4. bułka grahamka z masłem, polędwicą z indyka, serem żółtym, pomidorem, ketchupem + serek wiejski 200 g; herbata z cytryną i miodem Lepiej troszkę? |
|
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4213 |
|
Raczkowanie
|
bardzo dziękuję za ocenę
wstałam ok 9, śniadanie jadłam po 9, obiad ok 13:15 wiem, że ciągle jest słabo, to też dlatego, że moja lista produktów jest dość ograniczona :/ co można zauważyć... wielu rzeczy po prostu nie jem każdy mi mówi, że na takiej ubogiej liście produktów i braku urozmaicenia nie odbuduję tak organizmu i ciężko będzie z tyciem... Ja postaram się jakoś to zwalczać i będę umieszczała tu jadłospisy, chciałabym jeść na luzie i różne rzeczy
|
|
|
|
#4214 |
|
Raczkowanie
|
U:
śniadanie: kasza manna (3 łyżki kaszy, 1 szklanka mleka); kromka chleba z serkiem wiejskim, kawa, herbata II śniadanie: 2 jabłka obiad: talerz zupy z soczewicy, 3 dosyć duże marchewki duszone, 1 duuże jabłko podwieczorek: 2,5 jabłka , 1 dosyć duża kromka z serkiem wiejskim + kilka łyżeczek twarogu chudego kolacja: nie mam pojecia co radzicie takiego zeby nie byc glodnym? niewiem czemu ale tyle zjadłam a wogole nie jestem najedzona..czemu? co sądzicie DUZO / MAŁO ? |
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4216 |
|
Raczkowanie
|
do czego? tu tez jest forum na ktorym mozna wstawiac jadlospis i sie pytac o rade ;P
odpowie ktoś ?;P |
|
|
|
#4217 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze jadło (tylko 4 posiłki niestety, bo ok godzinkę po zajęciach na uczelni miałam terapię)
Śn. owsianka (4 łyżki płatków, jogurt naturalny, kiwi, pół pomarańczy, trochę miodu) 2 śn. bułka grahamka (ok 70g) z masłem, plasterkiem sera żółtego Gouda, pomidorem Ob. jajko sadzone na maśle, porcja makaronu pełnoziarnistego (ok 50 g suchego), buraczki gotowe ze słoiczka (z biedronki :P) Kol. wiosennie bułka grahamka z masłem, plastrem polędwicy drobiowej, plastrem sera żółtego Gouda, sałatą masłową, pomidorem, rzodkiewką, ogórkiem, ketchupem + herbata z cytryną i 1,5 łyżeczki mioduw sumie co tu oceniać... znowu podobnie |
|
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4219 |
|
Raczkowanie
|
Może ktoś zerknąć? Z góry dzieki:
-śniadanie : miska płatków owsianych z jabłkiem startym na mleku i wodzie : kubek wody + 3 łyżki płatkow owsianych górskich + 3 łyżki musli z rodzynkami i orzechami + 1 łyżka otrąb żytnich - gdy zagęstnieje dolewam kubek mleka 1,5 lub 3,2% - 2śniadanie : 2xkiwi + 0,5 pomarańczy + jogurt nat. 100gr + szklanka soku pomarańczowego -sok pomarańczowy - szklanka -obiad: 1/3 brokuła gotowanego polanego resztą jog. naturalnego (ok.50gr) z wciśniętym czosnkiem, papryką słodką i pieprzem, pół woreczka kaszy gryczanej, filet z piersi kurczaka pieczony w piekarniku, -kubek drożdży (kończę je pić pod koniec tego miesiąca - więc wpadnie tu jakaś przekąska typu jabłko starte z marchewką lub kubek maślanki straciatella) -kolacja: twarożek półtłusty + jog. nat + warzywa : rzodkiewki, cebulka zielona, sól, pieprz - zostało tak może ze 150gr w międzyczasie herbaty : czerwona, zielona, woda + cytryna. |
|
|
|
#4220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a to ma być ,U /P/R? |
|
|
|
|
#4221 |
|
Raczkowanie
|
U
|
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
pfffffffffffff
mam dośc: kostka czekolady, 1/4 kromki z dżemem, małe jabłko garsc chipsów bananowych, cwierc pomelo, trzy garście pistacji serek wiejski light 200 g z dwoma łyżkami dżemu |
|
|
|
#4223 |
|
Przyczajenie
|
Moje R
Śniadanie: miska płatków activita z otrębami II Śn: Jabłko i kisiel Obiad: miska krupniku i grahamka Kolacja: grahamka z serem białym Ćwiczyłam dziś 50 min na rowerku stacjonarnym Mógłby ktos ocenic czy moja dieta jest dobra? |
|
|
|
#4224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4225 |
|
Przyczajenie
|
Czytałam inne jadłospisy na redukcje, ale ja nie potrafie tak duzo jeść. Tyle co inni na redukcji to ja jem normalnie jak sie nie odchudzam. Na mojej diecie jestem od miesiaca i schudłam 5 kg
|
|
|
|
#4226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pozdrawiam Cię i życzę jak najlepiej
|
|
|
#4227 |
|
Zadomowienie
|
Pierwszy raz tu wstawiam swój jadłospis... Postanowiłam wziąć się za siebie, jako tako chociaż, staram się, proszę o ocenę...
U (?) I kromka chleba wieloziarnistego (jem te "paczkowane", kromki są duże...) z serem żółtym 13% tł (2 plastry), marchew duża II Ś jabłko - gigant (wiem, że to nie posiłek, ale nie miałam czasu...) III Szklanka (suchego) makaronu z durum(później ugotowałam rzecz jasna) z jajkiem i pomidoremIV twaróg z łyżką jogurtu naturalnego, 1,5 łyżki kakao ciemnego i orzechy włoskie (4 sztuki) V serek wiejski z całym pomidorem, szczypiorkiem, pół kromki chleba wieloziarnistego
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
od dwóch lat w miejscu, dlaczego jem tylko normalnie jak ktoś mnie pilnuje.... Boże mam 24 lata...
kostka czeko, małe jabłko, kromka chleba z dżemem i serem poskubane trochę słonecznika jogurciuk (53 kcal), trochę sałatki z tuńczykiem grejfrut
|
|
|
|
#4229 |
|
Raczkowanie
|
Dziewuchy, bardzo proszę, na prawdę muszę się całkowicie za siebie wziąć, dojść do tych 2 tys. kcal, bo póki co jem ok 1600 jakoś?
Doradźcie mi, na śniadanie przeważnie jem dużą bułkę grahamkę z masłem, serem żółtym i warzywami (sałata,pomidor,rzodkiewk a,ogórek), do tego herbata z cytryną na obiad pierś z kurczaka w oliwie i przyprawach, ryż brązowy/makaron razowy + buraczki/sałatka z pomidora i sałaty itd. na podwieczorek np. jogurt naturalny z wkrojonymi owocami (banan, pomarańcza, kiwi) na kolację bułkę grahamkę z masłem, polędwicą z indyka/kurczaka i serem zółtym/ jajkiem, dużo warzyw (takie jak do śn.) i herbata z cytryną i miodem i jeszcze serek wiejski 200 g jak wstaję wcześnie rano to jem 5 posiłków, i wtedy chyba by było jakieś 1700 kcal? ale wiem, że to nadal zbyt mało i że do min. 2000 powinnam dojść. doradźcie mi, bo lato się zbliża, a ja odstraszam! |
|
|
|
#4230 |
|
Raczkowanie
|
Moje U:
-śniadanie wsianka - 3łyżki płatków owsianych, 3 łyżki musli z lidla (z owocami i orzechami), 1 łyżka otrębów żytnich - gotowanych na kubku (300ml) wody, po zagęstnieniu dolany kubek mleka (300ml) 1,5%, po zagęstnieniu dodane starte duże jabłko + łyżka słonecznika.-II śniadanie : 200ml maślanki straciatella + kiwi + ćwiartka pomarańczy, trochę banana, -obiad: 1/2 woreczka kaszy gryczanej, filet z kurczaka pieczony ~100-150gr, 1/3 kalafiora -kolacja: 2 kanapki z chleba orkiszowego posmarowane masłem: jedna z twarożkiem ze szczypiorkiem z lidla (gruba warstwa) a druga z 2 plastrami szynki (schab w galarecie) z plastrem sera żółtego z dziurami. Na każdej liść sałaty lodowej, 3 plasterki rzodkiewki, po 2 plastry ogórka kiszonego i zwykłego, plaster pomidora, papryka konserwowa, posypane szczypiorkiem. -może jeszcze coś wpadnie. wpadło: pół opakowania milka lila stars (~50g) + 1,5 drinka z vodką z biedronki. W ciągu dnia, herbata czerwona, zielona, woda z cytryną, sok pomarańczowy. proszę o ocenę. Edytowane przez Nessyie Czas edycji: 2012-03-25 o 08:43 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale powinnas np wiecej jesc owocow,

bułka grahamka z masłem, plastrem polędwicy drobiowej, plastrem sera żółtego Gouda, sałatą masłową, pomidorem, rzodkiewką, ogórkiem, ketchupem
wsianka - 3łyżki płatków owsianych, 3 łyżki musli z lidla (z owocami i orzechami), 1 łyżka otrębów żytnich - gotowanych na kubku (300ml) wody, po zagęstnieniu dolany kubek mleka (300ml) 1,5%, po zagęstnieniu dodane starte duże jabłko + łyżka słonecznika.