|
|
#1681 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Cytat:
. Może Ci to coś pomoże ![]() Nan nie znam ale z tego co mi wiadomo ma więcej żelaza niz te inne mleka- moga byc zielone kupy i zatwardzenia- ale to wszystko od dziecka zależy , każdemu co innego pasuje
Edytowane przez kojka Czas edycji: 2012-03-20 o 16:34 |
|
|
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Goldika- w klubie odp na Twoje pytanie-trochę chaotycznie z niewyspania
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2szt kosztowaly ok 20zl ale kupowalam jeszcze w ciazy.
|
|
|
|
|
#1684 |
|
Wtajemniczenie
|
Lori ja ostatnio slyszalam jak znajomej dziecko wiecznie na zapalenie uszu chorowalo i nie wiedzieli czemu.A pediatra kjazala na pneumo zaszczepoic i jak reka odjał,ale to uszy byly nie katar
---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- My bebilon ha mamy i nie ma z niczym problemu.A enfamilem pluła
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Goldika-a masz napisany skład ile czego jest %??one sa z gumką? a na łózko jakiej wielkości??
|
#1686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dygotko oki ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() ggoraa my pijemy enfamil ale po nim chyba sa zielone kupy, tak inna znajoma pediatra powiedziala bo on zawiera zelazo. ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Dygotko nie mam metek przy nich. Ale spojrzalam na wszystkie jersey jakie mam (4szt) i te z tesco praktycznie nie roznia sie gruboscia od tych z allegro. A wole je od frotty jersey to chyba powinno byc 100% bawelny? wszystkie mam na gumkach na lozeczko 70x140.aaa oprocz bialych ja zaluje ze nie wzielam ecru jakiegos przescieradla dodatkowo
|
||
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Goldika-na all patrzyłam to tam maja skład 85% bawełna i 15 % czegos tam,a te droższe mają 100% bawełny to je wezmę...biały,beż jasny, krem.-takie wezmę.beż ciemny to taka kawa z mlekiem to takie chyba nie bardzo kolor ...?
nie lubię byc taka niezdecydowana
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ci sie dobrze kjarzy, pekluje sie wlasnie miecha a sloiczki sie wekuje
|
#1689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() omg, co koszmar ;/
|
|
|
|
|
#1690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja placilam ok 12-14zl za szt na allegro. Glam to jednak nie jestem tepak az taki. |
|
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
a co tam,pewnie,że podam:P
http://allegro.pl/ przescieradlo -jersey-z-gumka-180x200-grube-polskie-i2216856927.html później linka usunę,żeby nie było.. ja potrzebuje większy rozmiar prześcieradeł więc i cena niestety wyższa,ale może tż jutro podjedzie i kupi w tesco z 1 to się sprawdzi ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- głowa mnie boli, z nosa leci to sie może wreszcie bym połozyła,zaraz jeszcze gorączkę sobie zmierzę...
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do sypialni swojej mam tlyko kolorowe przescieradla biale mi jakos pasuja do dzieci (nie potrafie wyjasnic dlaczego). Nr 6 wlasnie mam pod tylkiem - przyjemne dla oka. Kremowe wyglada fajnie, 26 tez ciekawe. zalezy jakie kolory poscieli macie
|
|
|
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
pościeli jeszcze nie mamy,narazie mamy starą.i tez mielismy prześcieradła na mniejszy materac nr 6 i 26
i chyba takie wezmę.pewnie ze 3 sztuki bedą potrzebneja chciałam sie połozyć,a mała się obudziła nie chcę być choraaaaaaa
|
#1694 |
|
Wtajemniczenie
|
jakoś czytanie poradników u mnie humor depresyjny wywołują- bo ja wg nich źle wychowuję synka
"wychowuje" to moze zbyt duże słowo i co mam poradzic? metody 3-5-7 to dla mnie zbyt duży hardkor jednak echa no i nocne karmienie to "grzech .... ech
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-03-20 o 16:21 |
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
Nikaa-nie bierz wszytskiego tak do siebie!!!!!!luzik
ja usypiam mała przy cycu i jest mi z tym dobrze-nie mam wyrzut ow sumeinia bo moje dziecko to nie maszyna!! o czywiście w łóżeczku też usyupia,ale to tylko w ciagu dnia,wieczorem jakoś nie może,tak więc jeśli przy piersi zasypia to ja się ciesze i to BAAAAAAAARDZO!!!
|
#1697 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczynki za odpowiedz
![]() Wyslalam szwagra i kupil bebiko ... jak Filip byl maly to w szkocji kupowalismy cow&gate i bylo rewelacyjne, w pl pil bebiko,ale byl juz wiekszy...no zobaczymy jak bedzie z tym- zamierzam w sumie mala dokarmiac moze 2-3 razy w ciagu dnia tylko, bo prawy cyc produkuje sporo mleczka. Ale stres dziala niestety negatywnie na mleczko i obawiam sie, ze niebawem nastapi susza. Dzieci tez jakies dzis nerwowe-Filip marudzil, polozylam go spac, Nika steka- usnac nie moze, a mnie boli brzuch przez okres....
|
#1698 |
|
Wtajemniczenie
|
ech dziewczyny, wiem zeby sięnie nakręcac.... ale ąłtwo powiedziec
dzisiaj zaczne go odkłądac do łóżeczka... zobaczymy jak mi pojdzie![]() w sumie dziec bezproblemowy, jak by nie lcizac tego zasypiania i nocki hehehe gora |
|
|
|
#1699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i najlepsze życzenia dla tż i maluszka Cytat:
|
||
|
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1701 |
|
Zadomowienie
|
Dygotko coś pomieszałam
.Ggora u nas bebiko powodowało zaparcia, starszego tym mlekiem karmiłam. Lori witaj Dziewczyny zaczęło mi dzwonić w uchu , już ze dwa miesiące , ciągle to słyszę i nie wiem jak temu zaradzić .
|
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lori witaj widywalam cie na pasku czesto ![]() a te polozne to zatluc Baha ja tez tego nie cierpie, jak maly pogardzil cyckiem to jakis czas sciagalam, ale nie mam mocy na to i zostalismy na cycku w nocy... ggoraa u nas bebilon i bebiko sa ok, ale to kazde dziecko chyba ma inne gusta, bebiko jak dla mnie smaczniejsze i mniej smierdzi od bebilonu. mlody ma slady zabkow na dole, widze swiatelko w mrocznym tunelu zabkowania... ![]() Filip obmacal dzis stope ale szybko stwierdzil ze pielucha ktora mialam mu zalozyc jest ciekawsza i zwedzil mi ja z przed nosa a---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- goldi ja gotuje duuzo zupki, na tydzien mniej wiecej, pakuje porcje na jeden obiadek w male plastikowe pojemniczki i sru do zamrazarki zostawiam jeden na dzis i jeden do lodowki na jutro i juz jak dla mnie to te sloiczki sa juz niezbyt szczelne po otwarciu, a szkoda, bo byloby akurat do pakowania papek ![]() dygotko i gdzie jest Myszeczka sie pytam?
|
|
|
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
Ale i tak dzielnie to znosi. Jak tylko ma suchy nosek i odkaszlnie to tak się cieszy i chciałaby mieć siłę, żeby się bawić i gugać mnie łapie gardło. Szpital w domu. Oby druga się nie zaraziła. Kupiłam sobie tak ą kawę dla karmiących http://www.maredo.com.pl/medelakawab...cje-p-985.htmlmieszam z inką i tak się oszukuję, że to kawa ![]() Ela, to pokonaliście wszystkich z tym zębem Wczoraj wysłałam kołysanki. Obiecaj mi, że przy wieczornym karmieniu, po kąpieli, włączysz mu je Wszyscy moi znajomi to mają ( i mi również polecili) i działają od razu! Mam nadzieję, że z Miłoszem nie będzie inaczej![]() Goldi, śliczna ta sukienka!! Lori, witaj
|
|
|
|
#1704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dlatego ja nie czytam... bo inaczej pewnie bylabym wyrodną matką a ja chce popelniac bledy bo wg mnie to jest kwintesencja macierzynstwa... ( no moze male grzeszki a nie bledy)
|
|
|
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad.1 Myszeczki nie było już dłuuuuugo! Ani Oolong, Karolinki, Rojku, Ona24, Milagrosa (pytałam ostatnio), Pluusia itd. Może ktoś wyśle smski do nich? ![]() Glam jeśli to Cię pocieszy, to moja Pati dłuuugo do mnie się nie śmiała |
|
|
|
|
#1706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dokladnie... ja tam mysle ze za chwile odstawimy te nasze dzieciaki i juz te chwile bliskosci nie wroca, wiec w nosie mam czy wolno czy nie... uwielbiam jak mala sie tak wtula we mnie i zasypia |
|
|
|
|
#1707 |
|
Zadomowienie
|
Dygotko mój mail
egm8@wp.pl Sorki za zamieszanie |
|
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
Seona Karolinka napisala na fejsie, ze nie ma dostepu do komputera, pisala z tel ale jakies problemy z nim ma
|
|
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Absolutnie, proszę tak nie mówić !!!Ja przez 4 mące byłam jednym wielkim nerwusem, Michał był marudny, nie uśmiechał się często, nie rozmawiał itp itd Zaczełam sobie tłumaczyć, że inni się nie zmienią, karmię żeby dziecko było zdrowe i robię to tylko dla niego. Więc zaczełam wszystko olewać i od 2 tyg moje bobo jest odwrotnością tego czym było przez ten czas. Nikt mnie juz nie wyprowadzi z równowagi, bo uśmiech mojego skarba jest najważniejszy ! Polecam takie myslenie, a na pewno bedzie lepiej. ![]() Przesyłam moc pozytywnych fluidów !!! ![]() Seona, gdziesz ty taki wynalazek znalazła szkoda, że jest dostępna tylko w internecie buu...
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-03-20 o 18:57 |
|
|
|
|
#1710 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- [QUOTE=agnieszka 0605;33010414]Witam poniedziałkowo Najlepsze życzenia dla jubilatek My też dziś świętujemy - kończymy 6 m nikaa2 mi polecono jeszcze takie łóżeczko Super łóżczko, też mamy takie, ma sztywny i grubszy materac (nie czuc tych załamań) i jest bardzo poręczne. Jestem bardzo zadowolona i małej też bardzo się podoba, szczególnie pałąk z zabawkami bo można go do dołu i mala chwyta zabawki rączkami. Naprawde godne polecenia. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

no lewy cyc juz jakby wysychal z mleka:/

no ale ok 

"wychowuje" to moze zbyt duże słowo 
dzisiaj zaczne go odkłądac do łóżeczka... zobaczymy jak mi pojdzie
, już ze dwa miesiące
, ciągle to słyszę i nie wiem jak temu zaradzić
śliczna łał... no na tobie pewnie lezy lepiej... bo chudniesz w oczach 

!!!