Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-20, 15:30   #1501
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
MissZuzia sukienka super
ja i moje rodzeństwo miałam już w drugim miesiącu po dwa ząbki więc może to genetycznie?

właśnie wróciłam od fryzjera skróciłam włosy o 15cm a tż nawet nie zaważył mam ochotę zafarbować je na ciemno ciekawe czy wtedy się skapnie...

ja też słyszałam ze to genetyczne tylko że np ja miałam pierwszego ząbka w 5/6mc a tż i jego siostry w 3 mc już mieli po ząbku i teraz dziedzicznie po kim będzie mieć mały po mnie czy po tż
mały to cały ja więc zębole też może mieć genetycznie po mnie? czy może np to mieć za tż? tego nie wiem ale czekam czekam na tego pierwszego białego kiełka
Stary 2012-03-20, 15:31   #1502
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Przepraszam, Kochane, ale na razie moge zapomniec o nadrabianiu. Jasiek z dnia na dzien mniej spi i jak nie ma tzta, to czasem ciezko pojsc mi sie wysiusiac wtedy, kiedy potrzebuje...

Mam pytanie do dziewczyn z Wawy. Gdzie robilyscie usg bioderek? Chyba nie uda nam sie na nfz i bedziemy musieli isc prywatnie. Orientujecie sie, gdzie mozna to zrobic dobrze i w miare tanio???

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 15:31   #1503
MMONIKA9
Wtajemniczenie

aha BLANSZOR po drodze weszłam na pocztę paczuszka już do ciebie leci )
Stary 2012-03-20, 15:52   #1504
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Dziewczyny co myślicie o tej kurtce:
http://moda.allegro.pl/new-kurtka-wi...208970496.html
Muszę sobie jakąś kurtkę kupić a na miasto nie bardzo mam czas jechać.
Kurtka mi się nie podoba

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
dzień dobry laseczki
u nas dziś piękne słoneczko no ale niestety wiatr nie za ciekawy, za godzinke z Majkim będziemy sie szykować do ośrodka na szczepienie ojjjj będzie na bank cyrk
a dziś maluch przeszedł samego siebie takiej rewelacji się nie spodziewałam trochę sie zgapiłam wczoraj z kąpielą i po prostu przegapiłam jego godzine wiec był kąpany godzinke później czyli o 20 po kąpieli jak zwykle mleko dostał tym razem 150ml i jak zasnął po 20 tak spał smacznie do 5 jeeeeeeeeeeee ale to na bank dziś mu się tylko to tak zdarzyło, teraz też sobie drzema więc moge sobie ponadrabiać
dziewczyny co dajecie swoim maluszkom przeciwbólowego?? bo chce coś kupić by mieć na wieczór gdyby mały po szczepieniu dostał np gorączki bo pewnei będzi edziś marudny przez cały dzień - coś sprawdzonego co na pewno działa i pomoże
rany michu za 3 dni kończy 3 mc jak ten czas leci o matko jedyna
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Bartek też nie chce mleka z aventu ,ewentualnie herbatke! Do mleka mamy TT ze smoczkiem trojprzepływowym bo dodajemy zagęszczacz i robie się gęste,ale najpierw pił z 1 potem z 2 smoczka.
------------------------------------
nawojka8583 mój Bartek też nie śpi na brzuchu,wogóle leżec zabardzo nie lubi

------------------------------------
Czy Wasze dzieciaki też tak wkładają paluchy do buzi?
Bartosz ciągle wkłada a do tego ślini się strasznie,az bąble idą.Ale ząbków nie widac.
Kup sobie paracetamol w czopkach

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

u ciebie ładnie a u mnie brzydko
Przespałaś kochana słoneczko było gdzieś tak przed 8,ale szybko się skończyło,a sukienka śliczna,super ma rękawki,lubię takie

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
My mamy problem z karmieniem (.)(.) mały ciągnie tylko jak mu szybko leci, a jak wolniej to się strasznie złości , pręży, krzyczy i płacze. Muszę go dokarmiać , bo jest nie najedzony. Jakie mleko mm podajecie swoim dzieciaczkom? Ja kupiłam Nan pro.
U mnie też taki problem,wtedy staram się jej zmienic pozycje przy karmieniu ,np.z pod pachy,albo na leżąco i raczej pomaga,a ja dokarmiam bebilonem HA .Te mleczo zmniejsza ryzyko wystąpienia alergii na białko mleka krowiego.Takie kupiłam w razie czego ,a jem dużo nabiału i nic małej nie jest

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn z Wawy. Gdzie robilyscie usg bioderek? Chyba nie uda nam sie na nfz i bedziemy musieli isc prywatnie. Orientujecie sie, gdzie mozna to zrobic dobrze i w miare tanio???
Wiesz co,ja robiłam w Pruszkowie i płaciłam 150zł,ale nie wiem za co ,bo byliśmy w gabinecie z 5 min ,przy czym 4 to rozbieranie i ubieranie małej.Niby lekarz pytał czy chcę coś wiedziec ,ale nie wiedziałam o co pytać jak wszystko z bioderkami ok.

Dziewczyny polecam pieluszki z Lidla.Kupiłam na wypróbowanie mała paczkę i są lepsze jak dla mnie od dady.Są trochę sztywniejsze,ale tez mają te boczne falbanki i co najwazniejsze w dadzie po siku nawet jednym było czuć taką mocna wilgoć na pieluszce ,a na tych z Lidla bardzo delikatnie,prawie w ogóle,więc ja kończę paczkę dady i będę zaopatrywała się w Lidlu.Kupiłam też paczke chusteczek taka czerwona 72 szt z tej samej firmy i beznadzieja,bardzo mocno pachna i sa suchawe
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 15:59   #1505
pearpearl
Wtajemniczenie

Kurcze, nawet nie wiecie, jak mi smutno, ze nie mam czasu byc na biezaco. Podczytuje czasem na telefonie, ale w polowie zawsze musze przerwac, a o odpisaniu to juz moge zapomniec. Pozniej ucieka mi z glowy, co chcialam napisac i tak w kolko. Brakuje mi Was

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Wiesz co,ja robiłam w Pruszkowie i płaciłam 150zł,ale nie wiem za co ,bo byliśmy w gabinecie z 5 min ,przy czym 4 to rozbieranie i ubieranie małej.Niby lekarz pytał czy chcę coś wiedziec ,ale nie wiedziałam o co pytać jak wszystko z bioderkami ok.
Ojej, drogo
A dlaczego az w Pruszkowie?

No i po drzemce Jaska. Cale 15 minut spal. Super

Stary 2012-03-20, 16:04   #1506
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:

U mnie też taki problem,wtedy staram się jej zmienic pozycje przy karmieniu ,np.z pod pachy,albo na leżąco i raczej pomaga,a ja dokarmiam bebilonem HA .Te mleczo zmniejsza ryzyko wystąpienia alergii na białko mleka krowiego.Takie kupiłam w razie czego ,a jem dużo nabiału i nic małej nie jest
Ja też jem dużo nabiału i małemu nic nie jest. Martwie się , że przez to dokarmianie strace pokarm. Staram sie dawać pierś kiedy on sobie życzy. Dopiero później jak już jest awaria z nim to wtedy robie troche mm. Czasem to mu sie strasznie ulewa po mm. Nie wiem czy to za dużo dla niego?? Czy on taki pazerny? Nosem mu aż wylatuje, krztusi się.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 16:12   #1507
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurtka mi się nie podoba

Kup sobie paracetamol w czopkach

Przespałaś kochana słoneczko było gdzieś tak przed 8,ale szybko się skończyło,a sukienka śliczna,super ma rękawki,lubię takie

Dziewczyny polecam pieluszki z Lidla.Kupiłam na wypróbowanie mała paczkę i są lepsze jak dla mnie od dady.Są trochę sztywniejsze,ale tez mają te boczne falbanki i co najwazniejsze w dadzie po siku nawet jednym było czuć taką mocna wilgoć na pieluszce ,a na tych z Lidla bardzo delikatnie,prawie w ogóle,więc ja kończę paczkę dady i będę zaopatrywała się w Lidlu.Kupiłam też paczke chusteczek taka czerwona 72 szt z tej samej firmy i beznadzieja,bardzo mocno pachna i sa suchawe

które sa suche? dady?? ja tam miałam wszystkie 3 i z wszystkich jestem strasznie zadowolona pięknie pachną i są własnie fajnie nasączone to są jedyne chusteczki z których ja jetsem bardzo zadowolona i na razie nie mam zamiaru ich zmieniać na inne

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Kurcze, nawet nie wiecie, jak mi smutno, ze nie mam czasu byc na biezaco. Podczytuje czasem na telefonie, ale w polowie zawsze musze przerwac, a o odpisaniu to juz moge zapomniec. Pozniej ucieka mi z glowy, co chcialam napisac i tak w kolko. Brakuje mi Was

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Ojej, drogo
A dlaczego az w Pruszkowie?

No i po drzemce Jaska. Cale 15 minut spal. Super

kochana to tylko przejściowe , pamiętam jak jeszcze sama nie dawno nie miałam czasu was poczytać a co dopiero pocytować strasznei mi brakowało tego by usiąść i w spokoju poczytać i odpisać no ale nie dawałam rady mały domagał sie ciągłej uwagi a jak spał to ja biegałam sprzątałam byle zdążyć przed jego pobudką po prostu musiałam sie w to wszystko wdrożyć - tera zmam dobrą organizację dnia wiem co kiedy robić kiedy mały będzie śpiący kiedy będzie jeść i mam czas by posprzątać ugotować obiad zająć sie małym trochę się z nim pobawić nakarmic ,usiąść i poczytać no i popisać też
zobaczysz jeszcze troszke i też będziesz tak zorganizowana że będziesz mieć czas i dla siebie i dla nas
Stary 2012-03-20, 16:33   #1508
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
agatek z przechodzeniem z mleka na mleko to nie tak prosto - trzeba powoli np, prze jakiś czas dajesz jedna miarkę innego mleka, przynajmniej na drugi dzień dwie i dopiero później inne mleko.
Kinga wcześnie zaczęła dostawać mm czyli raczej smak tu nie ma nic do rzeczy, bo nie dostaje jednocześnie innego mleka. Moja Alicja od 5 tygodnia życia była na Nutramigenie (syf nad syfy) i pamiętam jak pediatra mowił, że jeżeli poda się wcześnie mleko mm nawet nie smaczne to dziecko nie odrzuci bo jeszcze nie ma smaku. Problem może być jak dostaje mm i cyc lub późno przechodzi się na mm. Raczej problemu szukalabym gdzie indziej, podpytam jeszcze tej koleżanki co jeszcze przerabiała ze swoja małą (wyglądało to podobnie jak u Ciebie tylko jej mala dostawała z butli jej mleko)
dostała inny smoczek- płaski z nuka i jest to samo każde karmienie to stres straszny dla mnie 30 zł poszło się je.ać tyle gówniana butla nowa kosztuje w sklepie pogodny dzieciak jak nie je, a jak je to istny cyrk plecy bolą od noszenia spróbuje gerbera kupić jeszcze dziś bo ja już nie wiem co jest do cholery będę stopniowo mieszać mleko, ale muszę spróbować bo ja nie wytrzymam tak dalej

spytaj się proszę koleżanki o całą jej historię moja wypycha smoka, wierzga raczkami i ryk wypiła w końcu, ale karmienie zajęło mi 30 minut

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-03-20 o 16:35
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 16:49   #1509
kamciurka
Zakorzenienie

Kropeczka a mi sie podoba ta kurtka, taka Tuskowna miala na blogu swoim
Agatek faktycznie nieciekawa sytuacja z tym jedzeniem małej, moja Nikola jak była mała, to karmiłam ją Humaną, dostała skazy i przechodziłyśmy na Prosobee (podobny do Nutramigenu) generalnie syf jakich mało, śmierdzi strasznie no i na początku był cyrk, ale to była kwestia 2-3 dni, przyzwyczaiła się i git, więc nie wydaje mi się, żeby to była kwestia mleka, ale spróbuj pewnie, może akurat.

Mój mały nauczył się (mama nauczyła ) zasypiać z pieluszką na twarzy, zasłaniam oczka jak jest śpiący 3 sekundy i śpi

Niki

Alex

Edytowane przez kamciurka
Czas edycji: 2012-03-20 o 16:54
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 16:50   #1510
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
kochana to tylko przejściowe , pamiętam jak jeszcze sama nie dawno nie miałam czasu was poczytać a co dopiero pocytować strasznei mi brakowało tego by usiąść i w spokoju poczytać i odpisać no ale nie dawałam rady mały domagał sie ciągłej uwagi a jak spał to ja biegałam sprzątałam byle zdążyć przed jego pobudką po prostu musiałam sie w to wszystko wdrożyć - tera zmam dobrą organizację dnia wiem co kiedy robić kiedy mały będzie śpiący kiedy będzie jeść i mam czas by posprzątać ugotować obiad zająć sie małym trochę się z nim pobawić nakarmic ,usiąść i poczytać no i popisać też
zobaczysz jeszcze troszke i też będziesz tak zorganizowana że będziesz mieć czas i dla siebie i dla nas
Tylko ze z kazdym dniem Maly coraz mniej spi i wtedy ja automatycznie mam coraz mniej czasu dla siebie W domu burdel, chyba ze tz posprzata, jak tylko Jas na chwile przysnie, to ja lapie zelazko, bo wszystko mi obsikuje lub obsrywa i musze sie spieszyc z praniem... Juz nie pamietam, kiedy zrobilam cos na spokojnie, bez pospiechu, bez strachu, ze "zaraz sie obudzi". Zwariowac idzie

Kropeczko, czytalam o tym Twoim znajomym i jego "niech Bog ma ja w swojej opiece". Ja mam dokladnie tak samo. Jak tylko widze kobiete w ciazy, to od razu jej wspolczuje...

Stary 2012-03-20, 16:52   #1511
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
ul. wolnosc, niedaleko Zelaznej, dr KABACYJ
150ZŁ
TEL 604438538
GINOMED
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
dostała inny smoczek- płaski z nuka i jest to samo

Cytat:

Cytat:
Witam!!

MissZuzia piękna sukienka

.
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Elegancka, bardzo ładna
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Sukienka b.ładna- elegancka
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
fajna sukienka
Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość

A sukienka super, bardzo elegancka

Cytat:
sukienka jest prześliczna
Cytat:
MissZuzia sukienka super
DZIEKI
to kupuje w takim razie

Cytat:
Dziewczyny karmiące (.)(.) dajecie dzieciom herbatki albo wodę? Bo mnie korci żeby dać, ale nie ma tak naprawdę potrzeby takiej
ja nie piersia tylko mlekiem ale daje czasem koperkowa
kilka razy w sumie mu dalam jak plakal i nie wiedzialam czemu

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 17:22   #1512
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny karmiące (.)(.) dajecie dzieciom herbatki albo wodę? Bo mnie korci żeby dać, ale nie ma tak naprawdę potrzeby takiej
Ja daje rumianek albo koperek tak raz na dwa dni. Michaś dostaje jedna butle mm na noc.
Cytat:
my już w domku, własnie karmie małego
ale jestem zła, michu dziś nie został zaszczepiony bo 5 dni temu byłam u lekarza bo lekko pokasływał okazało się ze płuck ama czyste al ejakiś tam syrop mu lekarz przepisał no a dziś mi mówi że od tego czasu musi przynajmniej 2 tyg minąć , to nie mógł mi tego wcześniej powiedzieć co za nietryb
no cóż kolejna i ostateczna data to 29 marzec i to już musi byc zaszczepiony chyba że znowu będzie chory

ale sie etż cieszę bo jak przysżłam do domku leżał list polecony do mnie i sie okazało że to decyzja o becikowe ż emi przyznali i zostaną pieniądze wypłacone do końca marca czyli w kwietniu będą chrzciny
Fajnie, ze dostalas juz becikowe i ze chrzciny odbeda sie w terminie w ktorym chcialas.
Szczepic bedziemy w tym samym dniu, my tez mamy 29tego.

Cytat:
właśnie wróciłam od fryzjera skróciłam włosy o 15cm a tż nawet nie zaważył mam ochotę zafarbować je na ciemno ciekawe czy wtedy się skapnie...
Kochana to tylko facet
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 17:56   #1513
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
ul. wolnosc, niedaleko Zelaznej, dr KABACYJ
150ZŁ
TEL 604438538
GINOMED
Dziekuje, Kochana.
Widze, ze wszedzie taka cena...
A w medycynie dzieciecej, do ktorej mam 3 kroki w tym moim zadupiu nawet wiecej,bo 190 zl

Ale zapisalam sie tam na INSTRUKTAZ CHUSTOWY do rehabilitantki - godzina 90 zl. Mam nadzieje, ze sie przyda

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Ja daje rumianek albo koperek tak raz na dwa dni. Michaś dostaje jedna butle mm na noc.
Ja myslalam, zeby dac meliske, co by mi sie uspokoil
I tez sie zastanawialam nad wprowadzeniem mm na noc - moze wtedy dluzej by nam pospal ? Nie wiem, czy to dobry pomysl... ale tonacy brzytwy sie chwyta

Teraz powiedzialam Jaskowi, ze moze sie drzec, a ja nie bede zwracala na niego uwagi i chyba sie obrazil, bo jak skonczyl plakac, to najpierw sobie czuwal, a teraz juz przysypia, a wlasnie jest jego godzina karmienia... No i mam wyrzuty sumienia

Aha... Zuzia - sukienka ladna - b.elegancka

Kropeczka, kurtke tez mi sie nie podoba

Pytalyscie o zajmowanie sie dzieckiem przez tztow. No wiec moj ma takie dni, ze jestem z niego niezmiernie zadowolona, ale sa tez takie, kiedy mam ochote skopac mu tylek, zeby sie bardziej zainteresowal. Jednak przy Malym potrafi zrobic wszystko... Przewija, kapie, myje buzke, wyciaga glutki, obcina paznokietki... Czasem,jak ma sile i cierpliwosc, to tez potrafi uspic, a ostatnio pierwszy raz karmil z butelki ( bylismy w kanjpie i nie chcialam wywalac cyca, to zabralam ze soba mlesio). Tak wiec wiem, ze potrafi wszystko zrobic,a tylko z lenistwa czasem sie miga... Ale jak sie nie miga, to jest kochany.
Jeju, pisze jak potluczona, wybaczcie. To zmeczenie i rozkojarzenie

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Agatku, a moze CuKinka po prostu nie jest glodna o tych porach? Moze poczekaj i sporbuj jej dac pozniej?

Stary 2012-03-20, 18:01   #1514
czubasek20
Zakorzenienie

wybaczcie ze nie cytuje. Przeczytałam wszystko na tel jak byłam w szkole a teraz zaczęła się akcja kolka. Jutro kupujemy delicol, bo idzie się wykończyć.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 18:51   #1515
magda1804
Rozeznanie

Nawojka Ty jednak jestes kochana

Od rana probuje cos napisac i co? moje kochane dziecko nie da mi nic zrobic

Agatek moja tez nie chciala jesc albo jadla bardzo malo. Moze to skok rozwojowy? Nie wiem czy to dobry sposob, ale ja w chwilach kryzysu karmilam Lene łyzeczka

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

pisałyscie o slinieniu sie, moze to pomoze zrozumiec

Tydzień 11

Rytm dnia dziecka już się nieco unormował. Zapewne w ciągu dnia maluch ucina sobie 3 drzemki, a po wieczornej kąpieli usypia na dłużej. Pamiętaj, że stałe pory spacerów i kąpieli pomagają utrwalić rytm dnia i dają dziecku poczucie bezpieczeństwa.

Trzeci miesiąc
Staraj się nie przyzwyczajać dziecka do usypiania przy bujaniu w ramionach mamy lub taty. Na razie niemowlę waży tylko kilka kilogramów, ale za parę miesięcy ten sposób usypiania może zrujnować twój kręgosłup. Będzie wam łatwiej, jeśli dziecko przyzwyczai się do zasypiania w pozycji leżącej. Jeśli maluch lubi być przed snem bujany, możecie usypiać go w wózku i przekładać potem do łóżeczka (choć jest z tym sporo zamieszania i nerwów). Świetnym rozwiązaniem jest łóżeczko na biegunach, które można zablokować lub po jakimś czasie całkiem zdemontować.

Nie ulegaj pokusie sadzania dziecka z podparciem. Przez pierwsze półrocze życia kręgosłup małego człowieka nie jest jeszcze przygotowany do funkcjonowania w pozycji siedzącej. Możesz mu na nią pozwolić dopiero, gdy maluch sam zacznie siadać, czyli za kilka miesięcy.

Twoje dziecko pewnie wciąż jeszcze nie jest zachwycone zabawkami - są dla niego duże, ciężkie i trudne do uchwycenia. Możesz mu zaproponować pierwsze leciutkie i poręczne grzechotki albo zabawki wiszące na pałąku (np. maty edukacyjnej). Nigdy nie dawaj niemowlęciu zabawek przeznaczonych dla starszych dzieci. Większość uroczych pluszaków nie nadaje się dla maluszków - mają drobne elementy, które niemowlę może połknąć. Pewnie dziecko odkryło już, jak smaczne, zabawne i fascynujące są jego własne rączki. Nie martw się, że ciągle pakuje je do buzi, ale pilnuj, by były często myte. Nie pozwalaj obcym osobom (np. na spacerze) dotykać rączek niemowlęcia.

Rusza masowa produkcja śliny. Ślinienie się nie jest jeszcze raczej związane z ząbkowaniem, większość dzieci zaczyna ząbkować ok. 5 miesiąca (choć u niektórych maluchów pierwsze zęby pojawiają się dopiero po skończeniu roku). Nie przestrasz się, jeśli niemowlę zacznie pokasływać (bez innych objawów infekcji) - nie nadąża jeszcze z przełykaniem śliny, stąd chrząkanie i kaszel. Jeśli maluch wciąż ma mokry dekolt i ubranko, zakładaj mu miękki śliniaczek wykończony od spodu nieprzemakalną folią.

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Ooo! sprobuje z tymi pieluszkami Dla mnie Dady sa kiepskie. Uciskaja, chociaz mam 3, sa szorstkie, czuc w nich wate i nie sa tak chłonne jak pampersy.

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 18:54   #1516
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Przepraszam, Kochane, ale na razie moge zapomniec o nadrabianiu. Jasiek z dnia na dzien mniej spi i jak nie ma tzta, to czasem ciezko pojsc mi sie wysiusiac wtedy, kiedy potrzebuje...

Pear ja robiłam w enelmed ale mamy tam kartę dla Alana. Wizyta poza abonamentem tam jest droga. Ale mogę polecić dwa miejsca ale w Otwocku:
http://www.tw-med.pl/
http://usg-otwock.pl/

Mają dobry sprzęt i lekarzy.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
aha BLANSZOR po drodze weszłam na pocztę paczuszka już do ciebie leci )
dziękować

właśnie się doję

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 19:05   #1517
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Pear ja robiłam w enelmed ale mamy tam kartę dla Alana. Wizyta poza abonamentem tam jest droga. Ale mogę polecić dwa miejsca ale w Otwocku:
http://www.tw-med.pl/
http://usg-otwock.pl/

Mają dobry sprzęt i lekarzy.
Dzieki,Kochana,ale chyba juz znalezlismy cos blizej nas. Gdyby tam nie bylo terminow, to wtedy bede probowac.

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
wybaczcie ze nie cytuje. Przeczytałam wszystko na tel jak byłam w szkole a teraz zaczęła się akcja kolka. Jutro kupujemy delicol, bo idzie się wykończyć.
Uuuu, a tak Tobie zazdroscilam,ze jesz wszystko i nie macie kolek...
trzymam kciuki,zeby pomoglo,bo rzeczywiscie idzie sie wykonczyc

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2012-03-20 o 19:13
Stary 2012-03-20, 19:11   #1518
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

dziewczyny prosze napiszcie jakie czopki polecacie??
Chce zlozyc zamowienie w polskiej aptece a nie wiem jakie wybrac(nurofen,paracetamo l,Cos na e)
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 19:15   #1519
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
dziewczyny prosze napiszcie jakie czopki polecacie??
Chce zlozyc zamowienie w polskiej aptece a nie wiem jakie wybrac(nurofen,paracetamo l,Cos na e)
chyba najbezpieczniejszy jest paracetamol

Stary 2012-03-20, 19:15   #1520
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Tylko ze z kazdym dniem Maly coraz mniej spi i wtedy ja automatycznie mam coraz mniej czasu dla siebie W domu burdel, chyba ze tz posprzata, jak tylko Jas na chwile przysnie, to ja lapie zelazko, bo wszystko mi obsikuje lub obsrywa i musze sie spieszyc z praniem... Juz nie pamietam, kiedy zrobilam cos na spokojnie, bez pospiechu, bez strachu, ze "zaraz sie obudzi". Zwariowac idzie
Pearl wiem co czujesz ja mam dokladnie tak samo, z tym że tz juz mi w niczym nie pomaga, bo go nie ma Ja tez nie mam czasu spokojnie sie wykapac, zjesc, zrobic cokolwiek, bo wszystko w biegu robie jak mala spi. Jak nie spi, to w ogole jest masakra. Musze siedziec z nia, bo ona sama nie polezy. wrzeszczy gdy lezy sama
Jak wlacze laptopa rano i probuje cos zrobic, tak jest wlaczony prawie caly dzien, bo oczywiscie nie mam kiedy.

Myslalam, ze z kazdym dniem bedzie lepiej. I co??? Zadnych zmian!

Cytat:
ja nie piersia tylko mlekiem ale daje czasem koperkowa
kilka razy w sumie mu dalam jak plakal i nie wiedzialam czemu
Zuzia moze za duzo dalas? slyszalam, ze koperek czasem powoduje wzdecia

Cytat:
Dziekuje, Kochana.
Widze, ze wszedzie taka cena...
A w medycynie dzieciecej, do ktorej mam 3 kroki w tym moim zadupiu nawet wiecej,bo 190 zl

Ale zapisalam sie tam na INSTRUKTAZ CHUSTOWY do rehabilitantki - godzina 90 zl. Mam nadzieje, ze sie przyda

Ja myslalam, zeby dac meliske, co by mi sie uspokoil
I tez sie zastanawialam nad wprowadzeniem mm na noc - moze wtedy dluzej by nam pospal ? Nie wiem, czy to dobry pomysl... ale tonacy brzytwy sie chwyta

Teraz powiedzialam Jaskowi, ze moze sie drzec, a ja nie bede zwracala na niego uwagi i chyba sie obrazil, bo jak skonczyl plakac, to najpierw sobie czuwal, a teraz juz przysypia, a wlasnie jest jego godzina karmienia... No i mam wyrzuty sumienia
Pearl myslisz ze po mm bedzie spal lepiej? Sprobuj. U mnie nie pomaga
A jak Jasiu spi w nocy?
--------------------------------

A co u mnie?
Skalamac, ze jest ok? Nie, nie jest.
Czy mam sie zalic? I tak to nic nie da.

Pisalyscie o tym co robia tzci. Moj to ewenement posrod Waszych Na poczatku pomagal przy dziecku, a teraz nie robi nic. Jak nie jezdzi do pracy , to i tak wlasciwie go nie ma, bo co? Bo siedzi u kolegi. Raz na tydzien pije na umor, bo jak twierdzi "raz na tydzien moze". Ostatnio przeszedl sam siebie i wrocil o 5:30h nad ranem.
Czasami przewinie, nakarmi i zabawi Lenke, ale to sa wyjatki, zrobil to doslownie pare razy. Nie wstaje w nocy, nie pomaga juz przy kapieli i w ogole nie ma z niego pozytku. W domu robie wszystko sama. No oprocz jednego- on wynosi smieci jak mu przypomne. Jeszcze ma do mnie zal, ze nie ma co jesc

Jestem przemeczona. Nie moge sie wyspac, bo mala spi najdluzej jedynie po kapaniu (4, 4,5, 5h- roznie), poznie budzi sie praktycznie co 2h Do tego od 7h juz wcale nie spi.
Ciagle z dzieckiem siedze i mam dooooosyc!

no to sie wyzalilam
teraz mozecie bic, ze tak duzo o sobie

04.01.2012r.

Edytowane przez magda1804
Czas edycji: 2012-03-20 o 19:16
Stary 2012-03-20, 19:17   #1521
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Dzieki,Kochana,ale chyba juz znalezlismy cos blizej nas. Gdyby tam nie bylo terminow, to wtedy bede probowac.

Uuuu, a tak Tobie zazdroscilam,ze jeszcze wszystko i nie macie kolek...
trzymam kciuki,zeby pomoglo,bo rzeczywiscie idzie sie wykonczyc
U nas Delicol już przestał działać na kolki ale dobry byl i tydzień radochy pocieszam się, ze kazdy dzień zbliża nas do końca kolek

Pear a z którego zadupia jesteś? ja Otwock

wyglądam właśnie mega seksi - leżę na łóżku i wylewa mi się tłuszcz na brzuchu, mam cyce na wierzchu bo odciągam mleko , laktator trzymam w lewej ręce, prawą właśnie do Was piszę, a lewą nogą bujam gówniarza w leżaczku bo marudzi tż jest obok i chyba dziś nici z seksu bo jakbym była na jego miejscu to by mi opadł a kupiłam dziś dwie paczki gumek

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 19:23   #1522
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
U nas Delicol już przestał działać na kolki ale dobry byl i tydzień radochy pocieszam się, ze kazdy dzień zbliża nas do końca kolek

wyglądam właśnie mega seksi :pazurki:- leżę na łóżku i wylewa mi się tłuszcz na brzuchu, mam cyce na wierzchu bo odciągam mleko , laktator trzymam w lewej ręce, prawą właśnie do Was piszę, a lewą nogą bujam gówniarza w leżaczku bo marudzi tż jest obok i chyba dziś nici z seksu bo jakbym była na jego miejscu to by mi opadł a kupiłam dziś dwie paczki gumek
Ty dobra jestes

Ciekawe co tam u Psotniki? czy byla u lekarza? nic nie piasala

04.01.2012r.

Stary 2012-03-20, 19:27   #1523
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

My zaliczyliśmy drugi spacer dzisiaj, byliśmy u księdza pytać o chrzest. No i najprawdopodobniej będzie 28.04. Ale... moja siostra nie może być chrzestną smutno mi trochę i zła jestem bo mamy problem...

A w piekarniku piecze się szarlotka

Agatek hmm, może to przejściowe? Znajomej córka miała to samo, przy jedzeniu mała wykrzywiała się, był ryk wrzask i odwracanie głowy. Przeszło pi kilku dniach. Wiem, że karmili ją wciskając na siłę butelkę do buzi, w końcu zassała i zjadała. A mała miała jakieś 4 miesiące wtedy i była też tylko na mm.

Pear fajnie, że idziesz na warsztaty wiązania chusty A wychodzisz z małym często na spacery? Ja zauważyłam, że im więcej Julek jest na dworze tym bardziej jest spokojniejszy. A jak jest dzień że nie idziemy to w dzień nie śpi wcale
Stary 2012-03-20, 19:49   #1524
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:

wyglądam właśnie mega seksi - leżę na łóżku i wylewa mi się tłuszcz na brzuchu, mam cyce na wierzchu bo odciągam mleko , laktator trzymam w lewej ręce, prawą właśnie do Was piszę, a lewą nogą bujam gówniarza w leżaczku bo marudzi tż jest obok i chyba dziś nici z seksu bo jakbym była na jego miejscu to by mi opadł a kupiłam dziś dwie paczki gumek

no nie moge ty jesteś niemożliwa
Stary 2012-03-20, 19:51   #1525
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

magda bo forum po to jest zeby sie pozalic....wal smialo piksele wszysstko przyjma

ktos pisal,ze Delicol przestal dzialac(sorry za brak cytowania ale pisze z fona czyt.z pamieci i cytowanie to kosmos) to tak jak u nas przestal dzialac Infacol,
przymierzam sie do bobotica albo espumisanu.
Kurde skad maly ma te kolki nic nie jem a on tak cierpi,jedyny plus ze waga leci.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 19:53   #1526
*Agatek*
Zakorzenienie

Kupiłam mleko. Gerbera. Zaczęłam mieszać, bo może faktycznie jej nie smakuje... Ja już nie daję rady Herbatka jest cacy, ale mlesio nie. Wypycha jęzorem, patrzy dookoła, jest zainteresowana wszystkim, ale nie jedzeniem ręce opadają.. w nocy jest ok, a w dzień istny cyrk. Czasem jest ok, a czasem odwala maniane, niech ktoś mnie przytuliiiiii

Cytat:

Agatku, a moze CuKinka po prostu nie jest glodna o tych porach? Moze poczekaj i sporbuj jej dac pozniej?
ona nie ma jakiś pór, budzi się sama w dzień. rzadko zasypia na posiłek, max co 4 się budzi, no ale musi dostać te minimum 6 dawek w ciągu dnia i słyszę, że burczy, stały zestaw: zakraplanie oka, krople a potem ryk jak ma ssać Z HERBATĄ TAK NIE JEST!!!!!
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Agatek moja tez nie chciala jesc albo jadla bardzo malo. Moze to skok rozwojowy? Nie wiem czy to dobry sposob, ale ja w chwilach kryzysu karmilam Lene łyzeczka
Nie wyobrażam sobie karmienia z łyżki- 100 ml dać z łychy, noł łej- za leniwa i niecierpliwa jestem zanim dam to ostygnie
Współczuję tżta... ojj wykłócałabym się na morgi...
Cytat:
padłam!!!!!!
Cytat:
Agatek hmm, może to przejściowe? Znajomej córka miała to samo, przy jedzeniu mała wykrzywiała się, był ryk wrzask i odwracanie głowy. Przeszło pi kilku dniach. Wiem, że karmili ją wciskając na siłę butelkę do buzi, w końcu zassała i zjadała. A mała miała jakieś 4 miesiące wtedy i była też tylko na mm.
taak?? Moja ma tak właśnie od około 5-6 dni, ja już odpadam, nie mam siły plecy bolą... noszę, bo wtedy odwracam jej uwagę- ale ja tak dalej nie mogę, w końcu waży coraz więcej istny cyrk... wolę ☠☠☠☠☠☠☠one kolki niż kilka razy dziennie walczyć z dzieckiem żeby zjadło swoją porcję Od razu smoka wypycha jak ma żryć

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 19:54   #1527
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć
coś mi cytowania poucinało

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieciaki też tak wkładają paluchy do buzi?
Bartosz ciągle wkłada a do tego ślini się strasznie,az bąble idą.Ale ząbków nie widac.
od kilku dni paluchy w buzi lądują co chwilę
a co do ząbków, to mój mąż miał ponoć b. szybko

Cytat:
My mamy problem z karmieniem (.)(.) mały ciągnie tylko jak mu szybko leci, a jak wolniej to się strasznie złości , pręży, krzyczy i płacze. Muszę go dokarmiać , bo jest nie najedzony. Jakie mleko mm podajecie swoim dzieciaczkom? Ja kupiłam Nan pro.
miałam dokładnie tą samą sytuację wieczne wrzaski przy piersi i ciągle nienajedzone dziecko... no i zaczęło się dokarmianie...
Potem mały się uspokoił przy piersi i je ładnie, aczkolwiek po takim jedzeniu jest loteria: albo wytrzyma do następnego karmienia godzinę albo nawet 6

Co do mleka, to my dajemy Enfamil, droższe co prawda, ale polecone zgodnym chórem w szpitalu, przez pediatrę i położną
W necie też masa pozytywów na jego temat

Cytat:
Ja też jem dużo nabiału i małemu nic nie jest. Martwie się , że przez to dokarmianie strace pokarm. Staram sie dawać pierś kiedy on sobie życzy. Dopiero później jak już jest awaria z nim to wtedy robie troche mm. Czasem to mu sie strasznie ulewa po mm. Nie wiem czy to za dużo dla niego?? Czy on taki pazerny? Nosem mu aż wylatuje, krztusi się.
Ja tak robię już dobry miesiąc i przystawiam do piersi min. 4 razy dziennie i pokarm mam cały czas nawet często w nadmiarze (który ląduje w zamrażarce).

Cytat:
pisałyscie o slinieniu sie, moze to pomoze zrozumiec

Tydzień 11

Rytm dnia dziecka już się nieco unormował. Zapewne w ciągu dnia maluch ucina sobie 3 drzemki, a po wieczornej kąpieli usypia na dłużej. Pamiętaj, że stałe pory spacerów i kąpieli pomagają utrwalić rytm dnia i dają dziecku poczucie bezpieczeństwa.

Trzeci miesiąc
Staraj się nie przyzwyczajać dziecka do usypiania przy bujaniu w ramionach mamy lub taty. Na razie niemowlę waży tylko kilka kilogramów, ale za parę miesięcy ten sposób usypiania może zrujnować twój kręgosłup. Będzie wam łatwiej, jeśli dziecko przyzwyczai się do zasypiania w pozycji leżącej. Jeśli maluch lubi być przed snem bujany, możecie usypiać go w wózku i przekładać potem do łóżeczka (choć jest z tym sporo zamieszania i nerwów). Świetnym rozwiązaniem jest łóżeczko na biegunach, które można zablokować lub po jakimś czasie całkiem zdemontować.

Nie ulegaj pokusie sadzania dziecka z podparciem. Przez pierwsze półrocze życia kręgosłup małego człowieka nie jest jeszcze przygotowany do funkcjonowania w pozycji siedzącej. Możesz mu na nią pozwolić dopiero, gdy maluch sam zacznie siadać, czyli za kilka miesięcy.

Twoje dziecko pewnie wciąż jeszcze nie jest zachwycone zabawkami - są dla niego duże, ciężkie i trudne do uchwycenia. Możesz mu zaproponować pierwsze leciutkie i poręczne grzechotki albo zabawki wiszące na pałąku (np. maty edukacyjnej). Nigdy nie dawaj niemowlęciu zabawek przeznaczonych dla starszych dzieci. Większość uroczych pluszaków nie nadaje się dla maluszków - mają drobne elementy, które niemowlę może połknąć. Pewnie dziecko odkryło już, jak smaczne, zabawne i fascynujące są jego własne rączki. Nie martw się, że ciągle pakuje je do buzi, ale pilnuj, by były często myte. Nie pozwalaj obcym osobom (np. na spacerze) dotykać rączek niemowlęcia.

Rusza masowa produkcja śliny. Ślinienie się nie jest jeszcze raczej związane z ząbkowaniem, większość dzieci zaczyna ząbkować ok. 5 miesiąca (choć u niektórych maluchów pierwsze zęby pojawiają się dopiero po skończeniu roku). Nie przestrasz się, jeśli niemowlę zacznie pokasływać (bez innych objawów infekcji) - nie nadąża jeszcze z przełykaniem śliny, stąd chrząkanie i kaszel. Jeśli maluch wciąż ma mokry dekolt i ubranko, zakładaj mu miękki śliniaczek wykończony od spodu nieprzemakalną folią.
A tak myślałam czemu mój mały ma ostatnio ciągle mokry karczek

No i mam zamiar wprowadzać już stały plan dnia, póki co kąpaliśmy między 19-22, spać do łóżeczka 22-23 itp.

Cytat:
A co u mnie?

Pisalyscie o tym co robia tzci. Moj to ewenement posrod Waszych Na poczatku pomagal przy dziecku, a teraz nie robi nic. Jak nie jezdzi do pracy , to i tak wlasciwie go nie ma, bo co? Bo siedzi u kolegi. Raz na tydzien pije na umor, bo jak twierdzi "raz na tydzien moze". Ostatnio przeszedl sam siebie i wrocil o 5:30h nad ranem.
Czasami przewinie, nakarmi i zabawi Lenke, ale to sa wyjatki, zrobil to doslownie pare razy. Nie wstaje w nocy, nie pomaga juz przy kapieli i w ogole nie ma z niego pozytku. W domu robie wszystko sama. No oprocz jednego- on wynosi smieci jak mu przypomne. Jeszcze ma do mnie zal, ze nie ma co jesc

Jestem przemeczona. Nie moge sie wyspac, bo mala spi najdluzej jedynie po kapaniu (4, 4,5, 5h- roznie), poznie budzi sie praktycznie co 2h Do tego od 7h juz wcale nie spi.

no to sie wyzalilam
Trzymaj się

Cytat:

U mnie dzisiaj ciężka noc i kiepski dzień - od rana marudzenie na kupę... potem spacer - tyle co na zakupy... no i Tymek od rana do 17 przespał tylko 30-40 minut, a potem nie mógł zasnąć (mimo usypiania na różne sposoby) i darł się non stop głupie kopytka robiłam prawie 2 godziny
a teraz mi głowa nap...., usnąć nie mogę, wypiłam kawę i też nic
A małego wzięłam w końcu o 17:30 do naszego łóżka i śpi teraz jak aniołek
jak się obudzi przewijam, przebieram w ubranko nocne, daję butlę i cyca i kładę spać - powinien pospać do ok. 2-3

No i mam dzisiaj karuzelę kupić... chyba weźmiemy taką: http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...191199778.html bo mojemu mężowi podobają się te bajery muzyczne

Czy Wasze dzieci leżą przy karuzelach w porach aktywności, czy raczej służą do usypiania? bo nam najbardziej chodzi o to, żeby móc położyć dziecko w łóżeczku a karuzela niech zabawia
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 20:00   #1528
magda1804
Rozeznanie

dzieki dziewczyny

Agatek moja tak miala. jesc nie, a pila tylko wode. Nie wiem czy pamietasz, ale ja tez mialam taki problem przeszlo po jakims czasie, ale co ja sie umeczylam, naplakalam...

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

aaaa! zapomnialam co chcialam

Dziwczyny pomozcie:

Co na plamy po kupkach???

chodzi mi konkretnie o ubranka, bo pieluszki tetrowe to wrzucam do wybielacza, a ubranka

04.01.2012r.

Stary 2012-03-20, 20:04   #1529
bambusiek
Zakorzenienie

Kurcze... cieszyłam się, że mamy kawałek ogródka i będę mogła czasem zamiast spaceru posiedzieć z Małym na dworze zamiast spaceru (przynajmniej powietrze czystsze), a tu dzisiaj wystawiłam leżaczek z małym tylko na werandę i ledwo zapłakał, to pies z posesji obok zaczął wyć, mały się wystrzaszył i płacze, pies wyje
Mam nadzieję, że jakoś uda się opanować tą sytuację

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Dziwczyny pomozcie:

Co na plamy po kupkach???

chodzi mi konkretnie o ubranka, bo pieluszki tetrowe to wrzucam do wybielacza, a ubranka
Ja mam taki płyn, co od razu ubranka w nim zapieram, a potem do pralki i większość ubranek uratowałam.
Któraś tu polecała mydełko do odplamiania, kupiłam, ale jeszcze nie miałam przyjemności czyszczenia nim plam kupkowych
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 20:08   #1530
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Pearl wiem co czujesz ja mam dokladnie tak samo, z tym że tz juz mi w niczym nie pomaga, bo go nie ma Ja tez nie mam czasu spokojnie sie wykapac, zjesc, zrobic cokolwiek, bo wszystko w biegu robie jak mala spi. Jak nie spi, to w ogole jest masakra. Musze siedziec z nia, bo ona sama nie polezy. wrzeszczy gdy lezy sama
Jak wlacze laptopa rano i probuje cos zrobic, tak jest wlaczony prawie caly dzien, bo oczywiscie nie mam kiedy.

Myslalam, ze z kazdym dniem bedzie lepiej. I co??? Zadnych zmian!

Pearl myslisz ze po mm bedzie spal lepiej? Sprobuj. U mnie nie pomaga
A jak Jasiu spi w nocy?
--------------------------------

A co u mnie?

no to sie wyzalilam
Oj, Kochana, ja to Ciebie tylko przytule i poglaszcze po glowce, bo zadne bicie sie Tobie nie nalezy. Biedniutka jestes. Ja przynajmniej moge liczyc na tzta, a Twoj widac polozyl przyslowiowa lache na Was, nieladnie z jego strony No,ale to tylko facet, a po nich chyba nie nalezy za duzo sie spodziewac...
A powiedz mi, na pomoc mamy czy tesciowej tez nie mozesz liczyc?

Jeju, ja tez czasem mam tak serdecznie dosc... Jak Jas wyje, ja glodna,bo nie mam kiedy zjesc, sterta prania do prasowania i kolejne do rozwieszenia i to poczucie, ze moi znajomi na praktykach, studiach, imprezach, a ja w pieluchach

Cytat:

Wlasnie dlatego miedzy innymi tak mi Was brakuje - przez takie posty jak ten na przyklad

To skoro delicol nie dal rady, to moze sprobuj ten sab simplex,hm? Bylam wczoraj u pediatry i mowilam, ze daje ss, to powiedziala, ze smialo mozna dawac. Tylko zalecila mi, zebym sprobowala dawac mniejsza dawke. No i moze biogaia sie u Was sprawdzi?

A mieszkam w zadupiu - Wesołej.

Cytat:
Pear fajnie, że idziesz na warsztaty wiązania chusty A wychodzisz z małym często na spacery? Ja zauważyłam, że im więcej Julek jest na dworze tym bardziej jest spokojniejszy. A jak jest dzień że nie idziemy to w dzień nie śpi wcale
wcyhodzimy praktycznie codziennie, czy jest pogoda czy nie... na spacerku jest luz, bo Jas spi, tylko co z tego, skoro od razu po powrocie do domu sie budzi i dalej nie mozna nic zrobic? :/

A Wasz spi po spacerku jeszcze w domu???

A te zajecia z chusty, to po prostu wykupiona godzina z rehabilitantka, ktora wlasnie pokazuje, jak wiazac. Ciesze sie, bo sama pewnie do konca bym nie miala pewnosci, czy dobrze wiaze.

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2012-03-20 o 20:09
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości