|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś wyjątkowo bezczynnie się krzątałam. A miałam tyle energii. Potem mnie ścięło i jestem półprzytomna... Wyjątkowy niezaprzeczalnie... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Trzymam kciuki! Głowa do góry! ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33039161]Hej... Nadrobię za moment, jak się ogarnę. Jeśli trzeba by ciąży nadać jakiś tytuł, ja mojej nadałabym: "jak nie urok, to sr.....a".... Od dzisiaj muszę kontrolować ciśnienie, codziennie mierzyć i prowadzić dzienniczek.... Bo mam na granicy.... Do tego te opuchnięcia ![]() Słuchajcie, wypiszcie mi jeszcze jakieś dolegliwości 3. trymestru, bo jeśli już ich nie mam, to zapewne w jakiejś perspektywie mnie czekają ![]() Do tego dostałam jakieś tabletki Pamfucin (drogie jak jasna cholera, 37 zł za 6 globulek), które są wielkie jak tampony, już myślałam, że nie ma nic gorszego niż Nystatyna, oj byłam w błędzie :/ I to na piękne oczy, bo lekarz mnie nie zbadał ![]() Z dobrych wiadomości: małemu sobie serduszko puka, więc jest OK. Mogę też chodzić, jak twardnieje, to mam stanąć i przeczekać i iść dalej. To tyle dobrze.. Kupiłam sobie buty rozmiar 39!! (normalnie noszę 37), takie papuciowate, mam też swoje ponczo i chyba to będę nosić, bo w nic się nie mieszczę i nic też nie umiem dostać..[/QUOTE] Dobrze, że z małym ok. ![]() Mam nadzieję, że już więcej rewelacji nie będziesz miała, jak na jedną ciążę zdecydowanie wystarczy... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3242 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3243 |
Zakorzenienie
|
no gin pow że waga dziecka normalna
no ale brochy nie idzie znów potwierdzić
#3244 | |
Zakorzenienie
|
Perse najważniejsze że z małym wszystko ok
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3245 |
Raczkowanie
|
Witam
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za te jeszcze nieodbyte. Oby bez komplikacji i skracających się szyjek!!! U mnie kolejny dzień bez entuzjazmu, kiepsko spałam, a właściwie nie spałam w nocy. Myślałam, że odeśpię w dzień, ale tylko przewracałam się z boku na bok. ![]() Moje propozycje nowego tytułu Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki wciąż czekamy. lub Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody wciąż czekamy. Zamiast duże może być też ciężkie ![]() Edytowane przez kaśka k Czas edycji: 2012-03-20 o 17:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3246 |
Zakorzenienie
|
znaczy niebawem będziemy mieć nową część
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3247 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3249 |
Raczkowanie
|
a może to tylko plotka...?
![]() od jutra w rosmannie na promocji babydreamy i troche z nivea dla dzieciaczków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3250 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33039161]Hej...
Nadrobię za moment, jak się ogarnę. Jeśli trzeba by ciąży nadać jakiś tytuł, ja mojej nadałabym: "jak nie urok, to sr.....a".... Od dzisiaj muszę kontrolować ciśnienie, codziennie mierzyć i prowadzić dzienniczek.... Bo mam na granicy.... Do tego te opuchnięcia ![]() Słuchajcie, wypiszcie mi jeszcze jakieś dolegliwości 3. trymestru, bo jeśli już ich nie mam, to zapewne w jakiejś perspektywie mnie czekają ![]() Do tego dostałam jakieś tabletki Pamfucin (drogie jak jasna cholera, 37 zł za 6 globulek), które są wielkie jak tampony, już myślałam, że nie ma nic gorszego niż Nystatyna, oj byłam w błędzie :/ I to na piękne oczy, bo lekarz mnie nie zbadał ![]() Z dobrych wiadomości: małemu sobie serduszko puka, więc jest OK. Mogę też chodzić, jak twardnieje, to mam stanąć i przeczekać i iść dalej. To tyle dobrze.. Kupiłam sobie buty rozmiar 39!! (normalnie noszę 37), takie papuciowate, mam też swoje ponczo i chyba to będę nosić, bo w nic się nie mieszczę i nic też nie umiem dostać..[/QUOTE] ja miałam maść o takiej nazwie przed ciażą też do smarowania miejsc intymnych i tez tak duzo za nia dałam,dobrze że z maleństwem ok ![]()
#3251 |
Zakorzenienie
|
gratulacje dziewuszki za udane wizyty
![]() ehh sliwenka ale mas zjuz duza core.... ![]() ide sie kapac, pozniej sprobuje pomalowac paznokcie u nog :P aha i przeprosilam sie z moim ,, za duzym,, wiosennym plaszczem ![]()
#3252 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny gratuluje Wam udanych wizyt
![]() Perse z cisnieniem na pewno bedzie ok, super,ze z malym i szyjka jest ok ![]() Śliweńka gratuluje duzej córy ![]() Milego wieczorku |
![]() ![]() |
![]() |
#3253 |
Zakorzenienie
|
Rety... Właśnie skończyłam walkę z paznokciami u stóp... Jak się zmęczyłam...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3254 |
Zakorzenienie
|
ja biorąc pod uwagę zasadę - jeśli czegoś nie nosisz oddaj albo wyrzuć, obczyściłam w sierpniu swoją szafę ze wszystkich większych rozmiarów rozdając znajomym albo PCK.... miesiąc później dowiedziałam się że jestem w 9 tygodniu ciąży... a teraz te wszystkie ciuchy i płaszcze by się przydały...ach życie |
![]() ![]() |
![]() |
#3255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego w połowie ciąży zmieniłam gina bo kazał mi przychodzić co 2tyg i kasował dodatkowo za usg ![]()
![]() |
#3256 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Ja mam następną wizytę 17.04. Do tego czasu zapewne osiwieję. Teraz dodatkowy schiz z tym ciśnieniem, ale tu akurat nie ma żartów, jak będzie jakieś duże, to od razu do szpitala, wiem, bo jak byłam, to leżały 2 dziewczyny na ciśnienie właśnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3257 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33041123]Ja nie wiem, ale jak będę mogła, to do swojej następnej już nie staję, tylko od razu zapisuję się do kosmetyczki.
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Ja mam następną wizytę 17.04. Do tego czasu zapewne osiwieję. Teraz dodatkowy schiz z tym ciśnieniem, ale tu akurat nie ma żartów, jak będzie jakieś duże, to od razu do szpitala, wiem, bo jak byłam, to leżały 2 dziewczyny na ciśnienie właśnie.[/QUOTE] Pewnie też do kosmetyczki pójdę, bo nie dam więcej rady tak sięgać... ![]() ![]() Ja mam kolejną wizytę 12.04. Jak wysokie masz ciśnienie? Skąd to się bierze? |
![]() ![]() |
![]() |
#3258 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Martwi mnie to, że mam obrzęki, bo one+ciśnienie mogą zwiastować gestozę, ale to tylko sobie ja poczytałam w necie, lekarz nic nie mówił. Ale jutro dostanę od mamy ciśnieniomierz i będę sprawdzać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3259 |
Zadomowienie
|
moja gin tak samo przyjmuje na fundusz zdrowia ale w innym miejscu,jak mi tak każe przychodzić to jej powiem że mnie nie stać tak co tydzień płacić 100zl,i czy bede mogła na fundusz stówka drogą nie chodzi
![]() |
#3260 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33041368]Właśnie nie wiem, bo nie umiem się rozczytać w karcie ciąży...
Martwi mnie to, że mam obrzęki, bo one+ciśnienie mogą zwiastować gestozę, ale to tylko sobie ja poczytałam w necie, lekarz nic nie mówił. Ale jutro dostanę od mamy ciśnieniomierz i będę sprawdzać.[/QUOTE] Tak, może być niebezpiecznie. Może to tylko na wizycie miałaś podwyższone ciśnienie? Ja mam też zawsze ciut wyższe... Chyba ze stresu. ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Moja mama miała zatrucie ciążowe, ale to były inne czasy... |
![]() ![]() |
![]() |
#3261 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I nie szłam szybko, specjalnie się nie stresowałam wizytą - raczej wszystko jak zawsze. No i masz babo placek, problem tam, gdzie bym się go nigdy nie spodziewała ![]() Teraz będę kontrolować w domu, ale czuję, że będę miała syndrom mojej babci, tj. zmierzę - będzie ciut wyższe - będę się denerwować - zmierzę - znowu wyższe... I tak w kółko, moja babcia lądowała przez to wiele razy w szpitalu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3263 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33041587]Tylko ja zawsze miałam raczej niskie ciśnienie, koło 100/70, czasami nawet niższe, max. jaki miałam to chyba 120/80.
I nie szłam szybko, specjalnie się nie stresowałam wizytą - raczej wszystko jak zawsze. No i masz babo placek, problem tam, gdzie bym się go nigdy nie spodziewała ![]() Teraz będę kontrolować w domu, ale czuję, że będę miała syndrom mojej babci, tj. zmierzę - będzie ciut wyższe - będę się denerwować - zmierzę - znowu wyższe... I tak w kółko, moja babcia lądowała przez to wiele razy w szpitalu.[/QUOTE] Może wyznacz sobie godziny pomiarów i dopóki ciśnienie nie będzie około 130-140 to staraj się zachować spokój. Mam to samo z tatą, jest po zawale i ile razy mu ciśnienie skoczy to mierzy i się denerwuje, nie ma co się dziwić, że ciśnienie rośnie... Ja też zazwyczaj nisko ciśnieniowa. Przed ciążą miałam 90/60 maksymalnie 115/75. Teraz mam takie samo, maksymalne miałam 102/72.. I głowa mnie przy takim ciśnieniu bolała... ![]() Powiedziałam ostatnio lekarzowi o tych moich bólach głowy, czasami ćmi mnie po kilka dni. Zapytał czy ciśnienie mierzę, no mierzę i mam niskie. Stwierdził, że od niskiego ciśnienia też może głowa boleć. Mnie chyba jednak boli jak trochę skoczy do góry. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3264 |
Zadomowienie
|
dziewczyny mieszkające w tarnowie mamy tutaj sklep PEPCO?
#3265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3266 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33041368]Właśnie nie wiem, bo nie umiem się rozczytać w karcie ciąży...
Martwi mnie to, że mam obrzęki, bo one+ciśnienie mogą zwiastować gestozę, ale to tylko sobie ja poczytałam w necie, lekarz nic nie mówił. Ale jutro dostanę od mamy ciśnieniomierz i będę sprawdzać.[/QUOTE] A jakie masz ciśnienie? Z tym ciśnieniem to tragedii nie ma. ![]() Ja też mierzę 4 razy dziennie, ale z zegarkiem sobie sprawdzam, nie mierzę ciśnieniomierzem ![]()
![]() |
#3267 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie na szczęście głowa nie boli jakoś (odpukać), ale będę też na to uważać. Aha i dzisiaj oddałam męża spodnie i marynarkę do pralni, takiej maleńkiej u nas na osiedlu i płaciłam za każdą rzecz 17 zł. (bo Ty chyba pytałaś o płaszczyk). Oczywiście jak to z nim, musiałam błagać, żeby było na jutro, bo jedzie w delegację w czwartek i potrzebuję te jego ciuchy na jutro ![]() A ja byłam w pracy zanieść L4 i wzięłam sobie mojego "nietoperza" czyli ponczo (tak je nazywa mój kolega w pracy, jest czarne, więc Batman ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
Na szczęście w moczu nie mam białka. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3268 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Karozka Trzymaj się wszytsko będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33039161]Hej... Nadrobię za moment, jak się ogarnę. Jeśli trzeba by ciąży nadać jakiś tytuł, ja mojej nadałabym: "jak nie urok, to sr.....a".... Od dzisiaj muszę kontrolować ciśnienie, codziennie mierzyć i prowadzić dzienniczek.... Bo mam na granicy.... Do tego te opuchnięcia ![]() Słuchajcie, wypiszcie mi jeszcze jakieś dolegliwości 3. trymestru, bo jeśli już ich nie mam, to zapewne w jakiejś perspektywie mnie czekają ![]() Do tego dostałam jakieś tabletki Pamfucin (drogie jak jasna cholera, 37 zł za 6 globulek), które są wielkie jak tampony, już myślałam, że nie ma nic gorszego niż Nystatyna, oj byłam w błędzie :/ I to na piękne oczy, bo lekarz mnie nie zbadał ![]() Z dobrych wiadomości: małemu sobie serduszko puka, więc jest OK. Mogę też chodzić, jak twardnieje, to mam stanąć i przeczekać i iść dalej. To tyle dobrze.. Kupiłam sobie buty rozmiar 39!! (normalnie noszę 37), takie papuciowate, mam też swoje ponczo i chyba to będę nosić, bo w nic się nie mieszczę i nic też nie umiem dostać..[/QUOTE] Wszytko będzie ok ![]() ![]() ![]() Witam wieczorem ![]() Ja dziś też po wizycie, wszystko w porządku, tylko jak zwykle problemy z moczem dostałam skierowanie na posiew i antybiogram to przynajmniej znajdą mi ta wstrętną bakterie i dostane właściwy antybiotyk. Może wiecie ile czeka się na wynik posiewu?? Dziś miałam pobieraną cytologię ciekaw jaki wynik?? troszkę mnie to martwi bo mam wydzielinę żółta ale tylko po nocy a później przez dzień normalna. Ostatnio miałam jakieś globulki ale chyba nie pomogły... Dziś byliśmy na pierwszym spotkaniu w SR sprawy organizacyjne były w czwartek mamy mieć strój wygodny bo ćwiczymy, nie wiem czy ja będę ćwiczyć bo nie ma zaświadczenia od lekarza, ale położna powiedziała żeby zawczasu się nie martwic że pogadamy w czwartek ![]() I zapomniałam się spytać lekarz czy możemy jechać na święta do babci Tż no cóż trudno się mówi.. Od ostatniej wizyty przytyłam 1,2kg w szoku byłam że tak mało, bo przez ostatnie dwa razy miałam zawsze + 3kg. To tyle ![]() Idę spać bo po całym dniu jestem padnięta. Buziaki dla Was ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3269 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja już za 2 tygodnie dzwonię do SR ![]() I ja też mam żółtą wydzielinę, ale z kolei tylko po dniu, po nocy jest czyściutko. Oszaleć można ![]() I dużo przytyłam w 2 tygodnie, prawie 3 kilogramy :O A i kupiłam sobie dzisiaj kolejny śliczny lakier, taki bardzo zgaszony matowy fiolet. O dziwo tym razem TŻ już nie skomentował, jak ostatnio ![]() Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-03-20 o 19:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3270 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33042041]
No właśnie nie wiem, bo nie umiem się rozczytać, a oczywiście nie spytałam, bo byłam taka zaskoczona kolejną niespodzianką ciążową. Ale jutro rano tata mi przywiezie ciśnieniomierz, to sprawdzę. Najpierw muszę się go nauczyć obsługiwać. Jak się można łatwo domyślić, nigdy wcześniej się w to nie bawiłam. Na szczęście w moczu nie mam białka.[/QUOTE] hehe to nie takie trudne ![]() ![]() ![]() a ja mam tak szczupłą rękę (coś 21cm w bicepsie :P ) że rękaw jest za luźny (bo sie rzep kończy) i musze przytrzymywać sobie drugą ręką ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.