Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-20, 18:56   #3811
Magdalene29
Rozeznanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Tak jak obiecałam, wstawiam swoje włosy
Schodzę powoli z cieniowania, stanem końcówek nie jestem do końca zadowolona. Długość na dzień dzisiejszy można zobaczyć w moim podpisie, niestety przy twarzy są bardziej wycieniowane i około 7cm krótsze, ale mam nadzieję, że szybko wyrównam ich poziom.
O mamo! Umarłam z zazdrości.. Ja też chcę takie piękne, gęste i błyszczące włosy...

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
I robię edycję, co do balsamu do kąpieli BD fur Mama, dzisiaj nie mam nic, a nic obciążonych włosków
Prawdopodobnie wczoraj odniosłam takie wrażenie, bo może włoski jeszcze super nie wyschły i może CHI do końca nie zdążyło się wchłonąć
No nie, dziewczyny mają rację, kusicielka z Ciebie! I jak ja mam potem cokolwiek oszczędzić..

Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 18:57   #3812
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mosia07 Pokaż wiadomość
Tzn myję też BD ale to tak na zmianę z ziołowym, bo mam wrażenie że jak myję codziennie BD to po dwóch dniach już mi zaczyna słabo domywać...
Ja to mam cały czas problem z tymi szamponami

I mam wrażenie że jak ich nie rozczeszę na mokro to jak wyschną będą powywijane dziwnie ;p

Jak szczotek/ grzebieni wy używacie?

Spróbuj nie czesać na mokro. Też nie mogłam się przelamać, bo mi się wydawało ze będzie jeden wielki koltun, ale nie. Same się rozczesują podczas schnięcia

A maski czy odżywki po myciu/olejowaniu jakiej używasz? Bo to też ma znaczenia....

Chyba nie dla mnie mycie odżywką. Włosy mięciutkie, nawilżone i lśniące, ale przyklapnięte jak nigdy

I znowu dopatzrylam się malutkich nowych bejbików dziś
Taie po pół cm, centymetr, a te starsze już i po ok 5 cm mają
I mam spory odrost, a dopiero co farbowałam

No i teraz mam dylemat...co oprocz Jantara na nowe bejbiki i przyspieszenie...ale bardziej na bejbiki...wcierka Rzepowa ( obawiam sie że szybko jej nie dorwę), Seboradin czy Garnier Neril

Edytowane przez anastazjaaa2
Czas edycji: 2012-03-20 o 19:01
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 19:06   #3813
mosia07
Raczkowanie

[QUOTE=anastazjaaa2;330403 58]Spróbuj nie czesać na mokro. Też nie mogłam się przelamać, bo mi się wydawało ze będzie jeden wielki koltun, ale nie. Same się rozczesują podczas schnięcia

A maski czy odżywki po myciu/olejowaniu jakiej używasz? Bo to też ma znaczenia....QUOTE]

Głownie Garniera i kallosa często. A jakie szampony poza BD polecasz? Może ten Hippo?

mosia07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 19:08   #3814
sylvi300
Zakorzenienie

dostałam od koleżanki trochę maski bingo ze spiruliną i keratyną, muszę przetestować

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 19:09   #3815
Dinulka
Zakorzenienie

zaraz lecę na fitness, więc olej zamiast na włosy poleciał na patelnię
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 19:10   #3816
Ofca w Wielkim Miescie
Rozeznanie

Dziewczyny jak używacie masek do włosów? Wcieracie tylko we włosy czy w skórę głowy też?
Mam maskę BingoSpa Masło shea (karite) i 5 alg (ascophyllum, spirulina, laminarii, morszczyn i nori).
Skład: Aqua, 1 Heksadecanol 1 Octadecanol (miksture), Stearamidopropyl Dimethylamine, Ceteareth-20 (and) Cetearyl Alcohol, Shea Butter, Glycerin, Aqua Fucus Vesiculosus Extract, Enteromorpha Compressa Extract, Porphyra Umbilicalis Extract, Undaria Pinnatifida Extract, Lithothamniom Calcareum Extract, Parfum, Citric Acid, Methyl Paraben, Sodium Benzoate, Ethyl Paraben.

Czytałam jednak na jakimś blogu, że dziewczyna nie wmasowuje jej w skórę głowy, ponieważ ma parabeny. Więc jak - można czy nie? I czy maska działa też na skalp?
I jak często ją stosować? Na opakowaniu napisane jest, że należy ją stosować po każdym myciu przez 5 minut. Ja wczoraj nałożyłam ją na godzinę, i chciałabym to robić 1-2 razy w tygodniu - wydaje mi się, że po każdym myciu to jednak zbyt często szczególnie, że po myciu nakładam odżywkę.

Edytowane przez Ofca w Wielkim Miescie
Czas edycji: 2012-03-20 o 19:15
Ofca w Wielkim Miescie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 19:20   #3817
fluoxetine
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ofca w Wielkim Miescie Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak używacie masek do włosów? Wcieracie tylko we włosy czy w skórę głowy też?
Mam maskę BingoSpa Masło shea (karite) i 5 alg (ascophyllum, spirulina, laminarii, morszczyn i nori).
Skład: Aqua, 1 Heksadecanol 1 Octadecanol (miksture), Stearamidopropyl Dimethylamine, Ceteareth-20 (and) Cetearyl Alcohol, Shea Butter, Glycerin, Aqua Fucus Vesiculosus Extract, Enteromorpha Compressa Extract, Porphyra Umbilicalis Extract, Undaria Pinnatifida Extract, Lithothamniom Calcareum Extract, Parfum, Citric Acid, Methyl Paraben, Sodium Benzoate, Ethyl Paraben.

Czytałam jednak na jakimś blogu, że dziewczyna nie wmasowuje jej w skórę głowy, ponieważ ma parabeny. Więc jak - można czy nie? I czy maska działa też na skalp?
I jak często ją stosować? Na opakowaniu napisane jest, że należy ją stosować po każdym myciu przez 5 minut. Ja wczoraj nałożyłam ją na godzinę, i chciałabym to robić 1-2 razy w tygodniu - wydaje mi się, że po każdym myciu to jednak zbyt często szczególnie, że po myciu nakładam odżywkę.
Nakładam tylko na włosy. Tak samo jak odżywkę. Pomijając ewentualną szkodliwość takiego wmasowywania w skalp miałabym pewnie mega przylizane i oklapnięte włosy. Myślę, że parabeny nie są przeszkodą - w końcu w kremach to twarzy czy ciała też można je znaleźć, choć mogą uczulić i nie należą do najprzyjemniejszych chemikaliów, więc nie zaszkodzi ich unikać.
176/56
fluoxetine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 19:24   #3818
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja masek i odzywek nie nakladam na skalp - boje sie obciazenia i przyklapu.
Ale z tego, co sie orientuje to dziewczyny uzywaja np Biovax na skalp

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 19:24   #3819
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
No i teraz mam dylemat...co oprocz Jantara na nowe bejbiki i przyspieszenie...ale bardziej na bejbiki...wcierka Rzepowa ( obawiam sie że szybko jej nie dorwę), Seboradin czy Garnier Neril
polecam eliksir Green Pharmacy

Co do tej maski Bingo - ja trochę nakładam na skalp. Maska jak to maska, nie powinno się przesadzać... wg mnie lepiej nałożyć 2 razy w tygodniu na dłużej niż godzinę niż po każdym myciu na 5 minut
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 19:26   #3820
mosia07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja masek i odzywek nie nakladam na skalp - boje sie obciazenia i przyklapu.
Ale z tego, co sie orientuje to dziewczyny uzywaja np Biovax na skalp
Na opakowaniu Biovaxa jest nawet napisane żeby klaść na skalp, ja się do tego stosuję i akurat po nim nie zauwazyłam większego przyklapniecia

Stary 2012-03-20, 19:29   #3821
nafiyqa
Zakorzenienie

Jak myslicie, dziewczyny?
Moge tak zrobic?

Cytat:
Mam pytanie.
Przed chwila odebralam z apteki korzen rzewienia () i jutro zamierzam zrobie maseczke rozjasniajaca.
A jakby tak zamiast zoltka dodac do niego biowaxa (lub inna maske/odzywke) i trzymac to na glowie po myciu?

Stary 2012-03-20, 19:31   #3822
kinpatsu
Rozeznanie

Cytat:

Ja maski [podobnie jak oleje] nakładam od czubka głowy po same końcówki. Żadnego obciążenia i wspaniałe efekty. Ale chyba wszystko zależy od człowieka. Z parabenami nie mam doczynienia już od prawie dwóch lat, jeżeli można ich unikać to ja tak wolę

JESTEŚMY ZE SOBĄ...
VIKINGS WE LOVE
kinpatsu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 19:38   #3823
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Na opakowaniu Biovaxa jest nawet napisane żeby klaść na skalp, ja się do tego stosuję i akurat po nim nie zauwazyłam większego przyklapniecia
Ja sie wlasnie nigdy nie moge przemoc...

Stary 2012-03-20, 19:49   #3824
green elf
Raczkowanie

Cytat:
Jak zamierzasz uzywac korzenia rzewienia? Tez jestem od dzis jego szczesliwa posiadaczka
chciałam dziś zrobić sobie maseczkę wg przepisu podanego przez Scarrabeo, czyli z żółtkiem i jeszcze jakimiś dobrociami, ale nie chciało mi się znowu babrać z jajem
dlatego dosyć poeksperymentowałam i nie mam pojęcia co z tego wyjdzie, mam nadzieję, że nic złego

otóż: rzewień razem z rumiankiem (nie wiem ile tego było, w sumie ze dwie łyżki) zalałam wodą tak, żeby zakryła te zioła i to gotowałam przez jakieś pięć minut. Po ostygnięciu odcedziłam, tego 'wywaru' wyszło mi trochę za dużo, więc połowę zostawiłam na płukankę, a do reszty dodałam dwie łychy biovaxa latte, tyle samo miodu i 4 krople gliceryny
wyszło mi tego duuużo, dlatego włosy mam dokładnie pokryte, siedzę już ze trzy godziny z tym pod czepkiem, za jakiś czas będę zmywać balsamem BD

pobawiłam się w czarowniczkę, a o efektach będę pewnie mogła powiedzieć jutro

Cytat:
Moge tak zrobic?
no właśnie ja zrobiłam podobnie, z tym że odcedziłam te ziółka
(btw, w przepisie nie było chyba nic o odcedzaniu? czyli trzeba dawać z tym wszystkim, czy jak? ja się bałam, że tego nie wypłuczę z włosów)

Cytat:
ja daję na całą długość włosów, na skalp też, ale się jakoś na nim szczególnie nie skupiam - nie jest dokładnie pokryty
jak np biovaxa dam za dużo, to może mnie czasami obciążyć, ale z miodowym waxem myślałam, że na pewno przesadziłam a nic nie obciążyło więc to też zależy od kosmetyku
a później się zobaczy

jest: 60cm

Edytowane przez green elf
Czas edycji: 2012-03-20 o 19:55
green elf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 19:49   #3825
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Głownie Garniera i kallosa często. A jakie szampony poza BD polecasz? Może ten Hippo?
Ja lubię bd i Hippa właśnie
Hippa nawet bardziej, mniej plącze wlosy, przynajmniej mi.

A bez spłukiwania? Bo sama do splukiwania to za malo chyba...nie wiem, Joanna Naturia, Potters....
Cytat:
Dzieki

Cytat:
Moge tak zrobic?

Do Biowaxa dodaję ostatnio wszytsko co się da i dziala lepiej niż sam.
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 19:57   #3826
green elf
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość

ja tak samo o wiele lepsze efekty są, jak jest taki ulepszony
ostatnio tak z nim szaleję, że już mi się kończy ale w zapasie mam pół litra miodowego waxa który jak na razie działa fajnie
a później się zobaczy

Stary 2012-03-20, 20:05   #3827
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez green elf Pokaż wiadomość
chciałam dziś zrobić sobie maseczkę wg przepisu podanego przez Scarrabeo, czyli z żółtkiem i jeszcze jakimiś dobrociami, ale nie chciało mi się znowu babrać z jajem
dlatego dosyć poeksperymentowałam i nie mam pojęcia co z tego wyjdzie, mam nadzieję, że nic złego

otóż: rzewień razem z rumiankiem (nie wiem ile tego było, w sumie ze dwie łyżki) zalałam wodą tak, żeby zakryła te zioła i to gotowałam przez jakieś pięć minut. Po ostygnięciu odcedziłam, tego 'wywaru' wyszło mi trochę za dużo, więc połowę zostawiłam na płukankę, a do reszty dodałam dwie łychy biovaxa latte, tyle samo miodu i 4 krople gliceryny
wyszło mi tego duuużo, dlatego włosy mam dokładnie pokryte, siedzę już ze trzy godziny z tym pod czepkiem, za jakiś czas będę zmywać balsamem BD

pobawiłam się w czarowniczkę, a o efektach będę pewnie mogła powiedzieć jutro

no właśnie ja zrobiłam podobnie, z tym że odcedziłam te ziółka
(btw, w przepisie nie było chyba nic o odcedzaniu? czyli trzeba dawać z tym wszystkim, czy jak? ja się bałam, że tego nie wypłuczę z włosów)
Kurcze, tez sie boje, ze tego nie wyplukam.
Ale z drugiej strony jak to odcedze to nawet dodajac biovaxa i tak bedzie to za rzadkie... Chyba ze dla zagestnienia dodam spiruliny

Aaaa Ty to myjesz jeszcze potem? Ja myslalam, zeby polozyc to na juz umyte wlosy.

W internecie znalazlam cos takiego:
3 garści suszonego korzenia rabarbaru, sok z 1 cytryny, troszkę olejku roślinnego.
Jeśli dostaniesz zmielony rabarbar to dobrze, jeśli nie to musisz go zmielić w młynku do kawy. Do miseczki z proszkiem rabarbarowym dodaj sok z cytryny i olejek. Mieszaj aż powstanie jednorodna, gęsta papka. Do tego dodaj powoli gorącej wody mieszając. Odstaw na 10-15 minut. Jak zgęstnieje, znowu zacznij dodawać gorącą wodę.
Papkę nanoś szerokim pędzlem, na włosy umyte jednokrotnie. Możesz również tym barwnikiem robić pasemka, podkładając pod wyciągnięte pasma folię aluminiową, po nałożeniu barwnika, zawijasz folię – tak jak robi to fryzjer. Ważne jest aby trzymać włosy z barwnikiem w lekko podwyższonej temperaturze.

Po około pół godzinie można przyjąć, że nastąpi pierwsze rozjaśnienie do koloru miodowozłotego.

To teraz mam metlik

Cytat:

Bede probowac, dzieki

Stary 2012-03-20, 20:07   #3828
mosia07
Raczkowanie

Cytat:
Ja lubię bd i Hippa właśnie
Hippa nawet bardziej, mniej plącze wlosy, przynajmniej mi.

A bez spłukiwania? Bo sama do splukiwania to za malo chyba...nie wiem, Joanna Naturia, Potters...
Musze kupic Hippa

Bez spłukiwania też mam gliss kura z tymi 7 olejkami :p

Kurcze dziewczyny polećcie jakiś grzebień... Najlepszy chyba byłby chyba drewniany ; > ? Np taki http://allegro.pl/the-body-shop-drew...210885183.html ?

Stary 2012-03-20, 20:14   #3829
alex1989
Zadomowienie

Hellloł
Byłam na weekend w domu i olałam wizaz
Przyznam bez bicia że nadrobiłam tylko pobieżnie bo naskrobałyście ponad 10 stron
dziś nakładam olej na psikadło bo moje włosy aż się prosza o nawilżenie

Od dziś udzielam się już normalnie i nie olewam Was obiecuję

the rock doszła maść?

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 20:21   #3830
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ja sobie dzisiaj kupiłam olejek eteryczny rozmarynowy, będę wcierać w skalp, bo moje biedne włosy wypadają i wypadają bez końca. Poza tym olej ze słodkich migdałów i dwa opakowania glicerolu do wzbogacania masek. Ciekawe co z tego wyjdzie
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 20:37   #3831
ogorekpazurek
Wtajemniczenie

hej

moje wlosy z rana znowu przepiekne byly, wiec dzisiaj powtorzylam sposob..najpierw trzymalam kilka godzin olejek bd na wlosach a pozniej zmylam je szamponem bd na koniec polozylam maske z miodem, odzywka i dodalam troche gliceriny wlosy teraz schna, mam nadzieje, ze wyschna zanim pojde spac i nie bede musiala traktowac ich suszarka

Cytat:
A to Ty masz jeszcze takiego maluszka Moja córeczka za miesiąc kończy dwa latka, więc mogę ją zostawić w krzesełku i sama zje śniadanko, a ja mogę wszystko sobie uszykować

A myślałaś, żeby dodawać do szamponu córeczki odrobiny oleju (olejku) naturalnego, może wtedy by się tak nie plątały
Ile ma latek?
Może nawet jakaś naturalna odżywka
no coreczka jest 4letnia, wiec juz samodzielna bardzo i sama nawet potrafi sobie sniadanie przygotowac a synek niecaly roczek ma, wiec roboty duzo kolo niego jeszcze

a z tym olejem to nie wiem, ja dopiero sama eksperymentuje z olejem, miodem itd i nie wiem czy powinnam na corce juz takie metody stosowac ale dzisiaj mialysmy wolne, wiec jej umylam wloski tym bd i rzeczywiscie byla tragedia z rozczesaniem...myslicie ze moge dodac normalnej odzywki nautarnej po myciu wloski miala przepiekne jak wyslych..sprezynki mieciutkie takie

Cytat:

Rude lokasy
Jeszcze napisz,że ,ma zielone albo orzechowe oczy to zacznę jej zazdrościć

hehehehe...ja mam oczy zielone i typowy mysi kolor wlosow pofarbowany na cieply blond..moja corka ma rude loczki i....orzechowe oczka po tatusiu musze przyznac ze wyglada slicznie i mam nadzieje, ze kolorek jej zostanie

fubizka ja tak samo..mialam tylko szampon i odzywke i koniec..a teraz w kazdym rogu lazienki kosmetyki do wlosow sa..jedna poleczka nawet cala moja i tylko kosmetyki do wlosow tam przebywaja

kuleczkka ja mam normalnie wlosy farbowane farba i mi miod rozjasnia wlosy... ooo..taki watek mnie interesuje zaraz sama moze poszukam

visionAm piekne wloski

ja jak bylam w ciazach to wszystkiego uzywalam..dopiero teraz zaczelam czytac etykietki i obawiam sie, ze teraz to i tak jej wlosy beda wariowac, dzieki hormonom..najpierw beda okropne..potem beda piekne, a jak urodzi to zaczna garsciami wypadac a jak bedzie karmic piersia to tez roznie moze byc

ja sie wybieram w nastepnym tygodniu na podciecie wloskow i ich wyrownanie, bo mam je okropnie pocieniowane

Cytat:

a kasjerka w rossie chyba wzięła mnie i kolegę za jakieś młode małżeństwo spodziewające się dziecka dziwnie się patrzyła na te wszystkie produkty BD
hahahahaha

jak wloski olejowuje to tez robie koczek i biore pieluche tetrowa na poduszke a w dzien robie kite

ja maski tez nakladam na skalp, nie sa przyklapniete
ogorekpazurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 20:38   #3832
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Nie sprecyzował, chyba chodzi o wypłukiwanie witamin? Nie wiem. Pokrzywę pozwolił
Ztego co wiem, to pokrzywa wypłukuję witaminy z grupy B, dlatego podczas jej picia zaleca się ich uzupełnianie

Cytat:
Napisane przez Magdalene29 Pokaż wiadomość
No nie, dziewczyny mają rację, kusicielka z Ciebie! I jak ja mam potem cokolwiek oszczędzić..
Dzisiaj próbuję drugi raz, więc jutro zdam relację
Zobaczymy czy po dwóch użyciach nie będzie przyklapu

Cytat:
Chyba nie dla mnie mycie odżywką. Włosy mięciutkie, nawilżone i lśniące, ale przyklapnięte jak nigdy

I znowu dopatzrylam się malutkich nowych bejbików dziś
Taie po pół cm, centymetr, a te starsze już i po ok 5 cm mają
I mam spory odrost, a dopiero co farbowałam

U mnie było tak samo po myciu odżywką

Co do wcierki Joanny, to jest w Superpharmie jak co
I też się zastanawiałam nad tym lotionem Seboradin.
Kuleczkka używa, może się wypowie coś na ten temat

Cytat:
Spróbuj w jakiś wolny dzień Ja Biovaxa daję na skalp i mi nie obciąża, a mam do tego ogromną skłonność

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Ja sobie dzisiaj kupiłam olejek eteryczny rozmarynowy, będę wcierać w skalp, bo moje biedne włosy wypadają i wypadają bez końca. Poza tym olej ze słodkich migdałów i dwa opakowania glicerolu do wzbogacania masek. Ciekawe co z tego wyjdzie
Tylko nie wcieraj olejku rozmarynowego solo Olejków eterycznych nie stosuje się bezpośrednio na skórę, także zmieszaj z jakimś olejem bazowym
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 20:41   #3833
Ofca w Wielkim Miescie
Rozeznanie

fluoxetine, nafiyqa, kinpatsu
Chyba będę nakładać od nasady, ja mam zawsze przyliz na głowie więc mi nie zaszkodzi
Ofca w Wielkim Miescie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 20:41   #3834
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Czy ta maśc sutkowa jest wycofywana ze sprzedaży?
Cytat:
Wlaśnie teraz ją wycofują
Wyprzedają zapasy.

ej dziwi mnie to troche, dopiero na wizazu nastał na nia szał a juz wycofują :/

chyba ze była w sprzedazy wczesniej, ale nikt jej nie wyczaił
Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
dostałam od koleżanki trochę maski bingo ze spiruliną i keratyną, muszę przetestować
daj znac
Cytat:

parabenów staram sie unikac, chociaż na razie tylko do skóry twarzy, ale sprawdź sobie kem swój do twarzy i zobacz parabeny, jesli nie boisz sie tego dawac na twazr o na włosy też nie powinno byc strachu

ale je jestem za unikaniem
Cytat:
a miałas po nim bekbiki>
Cytat:
3 garści suszonego korzenia rabarbaru, sok z 1 cytryny, troszkę olejku roślinnego.
Jeśli dostaniesz zmielony rabarbar to dobrze, jeśli nie to musisz go zmielić w młynku do kawy. Do miseczki z proszkiem rabarbarowym dodaj sok z cytryny i olejek. Mieszaj aż powstanie jednorodna, gęsta papka. Do tego dodaj powoli gorącej wody mieszając. Odstaw na 10-15 minut. Jak zgęstnieje, znowu zacznij dodawać gorącą wodę.
Papkę nanoś szerokim pędzlem, na włosy umyte jednokrotnie. Możesz również tym barwnikiem robić pasemka, podkładając pod wyciągnięte pasma folię aluminiową, po nałożeniu barwnika, zawijasz folię – tak jak robi to fryzjer. Ważne jest aby trzymać włosy z barwnikiem w lekko podwyższonej temperaturze.

Po około pół godzinie można przyjąć, że nastąpi pierwsze rozjaśnienie do koloru miodowozłotego.
ja mam zamiar to wypróbowac, może nawet jutro

dziewczynki, jak zapytam w zielarskim o spirulinę to mnie nie wysmieją?

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 20:49   #3835
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogorekpazurek Pokaż wiadomość
no coreczka jest 4letnia, wiec juz samodzielna bardzo i sama nawet potrafi sobie sniadanie przygotowac a synek niecaly roczek ma, wiec roboty duzo kolo niego jeszcze

a z tym olejem to nie wiem, ja dopiero sama eksperymentuje z olejem, miodem itd i nie wiem czy powinnam na corce juz takie metody stosowac ale dzisiaj mialysmy wolne, wiec jej umylam wloski tym bd i rzeczywiscie byla tragedia z rozczesaniem...myslicie ze moge dodac normalnej odzywki nautarnej po myciu wloski miala przepiekne jak wyslych..sprezynki mieciutkie takie
Możesz spróbować śmiało z naturalnym olejem, nie będziesz dawać na włoski tylko odrobinę do szamponu
Dużo matek, które ma dzieci z AZS stosuję do ich ciałek olejki, także to całkiem bezpieczne
A skoro córeczka ma 4 latka już, to możesz spróbować z naturalną odżywką. U mnie w rodzinie jedna dziewczynka ma 2 latka i jej rodzice mają straszne problemy z rozczesaniem jej włosków i stosują odżywki

Cytat:
izus_86 dzięki za radę, spróbuję tak... a nadawałby się do tego taki olej https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-hair-oil.html ?
A jakich szamponów używasz? Może jeżeli te bezsylikonowe tak działają na moje włosy może wrócić do tych z sylikonami? Jestem załamana tymi moimi włosami, bo pomimo codziennego olejowania dalej są suche i podejrzewam że właśnie przez te szampony... Nie ma co idę jutro podciąc końcówki
Możesz spróbować z tym olejkiem, ale naprawdę daj małą ilość, bo ma parafinę w składzie i może obciążyć
Co do silikonów, to ja jak zrezygnowałam całkowicie miałam podobną sutuację, końcówki rozdwajały się w zawrotnym tempie
Teraz nakładam na końcówki olej+jedwab CHI, a resztę włosków psikam czarnym Gliss Kurem lub własnej roboty psikaczem i nie mam już takich problemów
No i ja unikam silikonów w szamponach i odżywkach, bo obciążają mi włoski.
Co do tego jakich szamponów używam to na tą chwilę Elseve Nutri-Gloss Cristal i robię drugie podejście do Alterry
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 20:50   #3836
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
Tylko nie wcieraj olejku rozmarynowego solo Olejków eterycznych nie stosuje się bezpośrednio na skórę, także zmieszaj z jakimś olejem bazowym
Wiem, wiem, zmieszam z migdałem albo lnem, tylko mam nadzieję, ze sprawy jeszcze nie pogorszę, bo od olejów na skalpie mi wypadają włosy
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 20:57   #3837
green elf
Raczkowanie

Cytat:
Kurcze, tez sie boje, ze tego nie wyplukam.
Ale z drugiej strony jak to odcedze to nawet dodajac biovaxa i tak bedzie to za rzadkie... Chyba ze dla zagestnienia dodam spiruliny

Aaaa Ty to myjesz jeszcze potem? Ja myslalam, zeby polozyc to na juz umyte wlosy.

To teraz mam metlik
no jak zobaczyłam kolor tego, co wyszło, to uznałam że lepiej będzie zmyć
właśnie to uczyniłam, jednak dzieciowym BD, testowanie balsamu zostawiam na czwartek

zmiany w kolorze nie widzę póki co

o ciekawy ten sposób na pewno wypróbuję, może gdzieś na weekendzie
a później się zobaczy

Stary 2012-03-20, 20:59   #3838
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Spróbuj w jakiś wolny dzień Ja Biovaxa daję na skalp i mi nie obciąża, a mam do tego ogromną skłonność
Moze faktycznie sie skusze?

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
ej dziwi mnie to troche, dopiero na wizazu nastał na nia szał a juz wycofują :/

chyba ze była w sprzedazy wczesniej, ale nikt jej nie wyczaił

ja mam zamiar to wypróbowac, może nawet jutro

dziewczynki, jak zapytam w zielarskim o spirulinę to mnie nie wysmieją?
Wydaje mi sie, ze jedna z wizazanek zakupila ja wlasnie w tej cenie na do widzenia i od tego momentu zaczal sie szal na nia

Ooo, masz zamiar zrobic te maseczka z rzewienia wg tego przepisu?
Przed czy po myciu?
Ja tez robie jutro i dlatego taka ciekawska jestem

Co do spiruliny to szczerze mowiac nie wiem.
Ale wydaje mi sie, ze nie powinni robic duzych oczu - w koncu to algi, naturalny produkt.

Ja swoja dostalam, ale wiem, ze osoba, od ktorej to mam kupila ja w sklepie z naturalnymi produktami (typu swiece do woskowania uszu, oczyszczajace plastry, ziolowe herbaty, itp).

Stary 2012-03-20, 21:03   #3839
Reavela
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fluoxetine Pokaż wiadomość
I oddaj zakupy! Koniecznie zdaj relację jak się awokado sprawuje.
avocado będę testować w następnym tygodniu na razie testuję orzech arachaidowy, więc tamten olej musi trochę poczekać, ale dam znać.

Cytat:
ja dzisiaj postanowiłam, że przez najbliższe 2 miesiące nie wydam ani grosza na kosmetyki
hehe, ja nawet sobie takich postanowień nie robię, bo wiem, że nie wytrzymam, tyle rzeczy mnie kusi.

Cytat:
Tak wlasnie myslalam, ze poki co powstrzymam sie od dziwowania z CG i dam im spokojnie odrosnac (co bedzie baaaardzo trudno, bo juz do frustracji mnie doprowadzaja )
też tak zrobię

Cytat:
Tak jak obiecałam, wstawiam swoje włosy
piękne

Cytat:
I robię edycję, co do balsamu do kąpieli BD fur Mama, dzisiaj nie mam nic, a nic obciążonych włosków
Prawdopodobnie wczoraj odniosłam takie wrażenie, bo może włoski jeszcze super nie wyschły i może CHI do końca nie zdążyło się wchłonąć
skusiłaś mnie na niego

Cytat:
a kasjerka w rossie chyba wzięła mnie i kolegę za jakieś młode małżeństwo spodziewające się dziecka dziwnie się patrzyła na te wszystkie produkty BD
fajne zakupy!na mnie też się dziwnie patrzą jak kupuje coś dla dzieci/dla kobiet w ciąży

Cytat:
ja też! niby nakładam na włosy u nasady, ale nigdy nie wsmarowuję w skalp, mam opory

To masakryczne, że dopiero o tej porze mam czas, żeby coś napisać... i w dodatku już opuszczam to miejsce, w celu zaaplikowania oleju arachaidowego
Reavela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 21:05   #3840
green elf
Raczkowanie

Cytat:
I też się zastanawiałam nad tym lotionem Seboradin.
Kuleczkka używa, może się wypowie coś na ten temat
ja wprawdzie nie Kuleczkka, ale używałam seboradinu z czarną rzodkwią i miałam po nim duużo baby hair i przyspieszył mi porost trochę
bardzo dobrze go wspominam, jak skończę te wszystkie jantary i wodę brzozową to może zakupię i ulepszę olejkami eterycznymi
a później się zobaczy

Edytowane przez green elf
Czas edycji: 2012-03-20 o 21:07
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości