Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-20, 18:37   #2431
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Przez Was chyba polece po pracy do Biedronki po lososia
AshtrayGirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 18:40   #2432
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
O tym piszesz? Tylko ten jest u mnie za 4 zł i jak patrzyłam to to był jeden kawałek nie widziałam by były tam jakieś plastry
Ervisha, jadłam go kiedyś, niestety nie pamiętał jak smakował, bo to było z rok temu i w sałatce. Ale to są plasterki Takie pokiereszowane i wystrzępione małe plasterki jak na moje oko to takie ścinki, dlatego jest tani- ale to nie znaczy ,że jest gorszy od tych w dużych, pięknych plastrach

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Napisane przez AshtrayGirl86 Pokaż wiadomość
Przez Was chyba polece po pracy do Biedronki po lososia
haha, ja też jutro lecę, do TESCO, obowiązkowo, bo aż mi ślinka leci
Narc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 18:42   #2433
Magdalena0603
Rozeznanie

utrzymanie
  • jajecznica na maśle z 3 jajek, grahamka z twarogiem chrzanowym, papryka konserwową, kiełkami rzodkwi, sok z pomarańczy
  • jogurt naturalny 200g, dosypałam trochę laskowych i wkroiłam banana, poza tym wpadł snickers
  • 2 kromki orkisza z białym serem i dżemem (smak dzieciństwa)
  • wątróbka z cebulką, kilka ziemniaków zapiekanych w folii z ziołami, buraczki wiórki- dodałam ciut startego pora, fajnieeee wyszło.
  • łosoś nadziewany serkiem mascarpone (takie roladki)- wpadły 3 i ogórków kilka konserwowych

i jak?
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 18:43   #2434
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
co do łososi to ja jestem ich fanatyczką i próbowałam każdego rodzaju, nawet tych z przyprawami - te akurat były okropne, ale łosoś wędzony w plastrach bez żadnych dodatków to jest cud nad cudami jeśli o smak chodzi (najlepszy jest na kanapce z białym twarogiem, ogórkiem i szczypiorkiem)... kurczę, teraz mam smaka, a funduszy brak i korzystam z wybrakowanej lodówki
Ja też kocham łososia i chodzi za mną juz od ponad pół roku. Nie mam swojej kasy a rodzicow nie chce naciągać I tak ostatnio u nas krucho z funduszami

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Narc Pokaż wiadomość
Ervisha, jadłam go kiedyś, niestety nie pamiętał jak smakował, bo to było z rok temu i w sałatce. Ale to są plasterki Takie pokiereszowane i wystrzępione małe plasterki jak na moje oko to takie ścinki, dlatego jest tani- ale to nie znaczy ,że jest gorszy od tych w dużych, pięknych plastrach

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Bo to ścinki.... Jadlam kiedyś scinki i były smaczne Musze kiedyś kupić

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 18:47   #2435
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ervisha Pokaż wiadomość

szkoda bo myślałam że masz jakieś swoje ulubione i mi coś polecisz bo na prawdę twoje posiłki są apetyczne :d dzisiaj też smacznie chociaż wcześniejsze bardziej pasowały moim kubkom smakowym:d no ale to twoje menu. Smacznie i zdrowe
:d
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 18:52   #2436
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Dziewczyny, poszukajcie w osiedlowych, u mnie na osiedlu w sklepie sa tzw ogonki z lososia, takie kawalki, za 4 szt wazace ok 200g zaplacilam ostatnio niewiele ponad 4 zl. Smaczne byly A w plastrach jakis noname widzialam w tym sklepie po 6 zl.
AshtrayGirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 19:00   #2437
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:

potwierdzam
plasterki
Stary 2012-03-20, 19:00   #2438
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
nie dziekuj bo naprawde bardzo mi sie podobaja Twoje jadłospisy.
widać luz, ale też i rozsądne ,zdrowe odżywianie
Oj tam, zawsze to przyjemnie uslyszec (a raczej przeczytać ) miłe słowa
Ciesze sie ze mogę inspirować innych Też kocham twarożek w takiej wersji - pyszna, lekka klasyka.
Zupe robiłam sama i baaardzo pikantna bo ubóstwiam ostrość w kuchni arabskiej, meksykanskiej, indyjskiej, chińskiej- chilli, tabasco itp - moje klimaty.

Fajnie, ze widac luz po tych posiłkach, bo nie ukrywam, kiedys problemy z ed mialam ale to juz przeszłość Dla wszystkich dziewczyn które cierpią z tego powodu - DA SIĘ WYGRAC Z TYM G*WNEM

Dzisiejsze U

I 2 duże podpieczone kromki ciężkiego, wilgotnego, orkiszowego chleba ze słonecznikiem i sezamem z sardelami w kremie pomidorowym, na to sałata i szczypiorek, duża czarna kawa

II ( rozłożone w czasie)w szkole - bento w składzie:
- sałatka wiosenna a'la grecka - pomidor, ogórek, sałata lodowa, oliwki, szczypiorek, feta
- maca razowa z kminkiem robiona przez babcię
- kilka fig suszonych

III pieczona piers z kurczaka w sosie z granatów i dymki podana na kaszy gryczanej

IV teraz czekoladowy serek homo z płatkami orkiszowymi i owsianymi a potem będzie jeszcze pare rzodkiewek i ogórek albo gesty sok wielowarzywny
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 19:02   #2439
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AshtrayGirl86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, poszukajcie w osiedlowych, u mnie na osiedlu w sklepie sa tzw ogonki z lososia, takie kawalki, za 4 szt wazace ok 200g zaplacilam ostatnio niewiele ponad 4 zl. Smaczne byly A w plastrach jakis noname widzialam w tym sklepie po 6 zl.
U mnie kiedyś w osiedlowym sklepie takie ścinki były po 7zł

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
Ciesze sie ze mogę inspirować innych Też kocham twarożek w takiej wersji - pyszna, lekka klasyka. W jakiej wersji bo nie załapałam
Zupe robiłam sama i baaardzo pikantna bo ubóstwiam ostrość w kuchni arabskiej, meksykanskiej, indyjskiej, chińskiej- chilli, tabasco itp - moje klimaty.

Fajnie, ze widac luz po tych posiłkach, bo nie ukrywam, kiedys problemy z ed mialam ale to juz przeszłość Dla wszystkich dziewczyn które cierpią z tego powodu - DA SIĘ WYGRAC Z TYM G*WNEM
Poradziłaś sobie sama ?
Dzisiejsze U

I 2 duże podpieczone kromki ciężkiego, wilgotnego, orkiszowego chleba ze słonecznikiem i sezamem z sardelami w kremie pomidorowym, na to sałata i szczypiorek, duża czarna kawa

- sałatka wiosenna a'la grecka - pomidor, ogórek, sałata lodowa, oliwki, szczypiorek, feta
- kilka fig suszonych

III pieczona piers z kurczaka w sosie z granatów i dymki podana na kaszy gryczanej

IV teraz czekoladowy serek homo z płatkami orkiszowymi i owsianymi a potem będzie jeszcze pare rzodkiewek i ogórek albo gesty sok wielowarzywny
Mi się podoba Ten serek mieszasz w miseczce z płatkami czy w pudełeczku ?

Stary 2012-03-20, 19:06   #2440
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
On jest w kawałku

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Też nie mam zastrzeżeń

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Uzależniłaś sie od łososia ? Smacznie i zdrowo jak zwykle
no i mam nadzieję , że już zawsze tak będzie a tak a'propos to mama kupiła jakiś nowy rodzaj ciemnego pieczywa i jest boooskie więc zamiast 2 na kolacje zjadłam 3 kromki ( 3 była z serkiem kanapkowym i szynką ) a i zjadłam jeszcze jabłko nie szkodzi , prawda ? bo nie jest za dużo ?
Stary 2012-03-20, 19:08   #2441
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
w takim razie bądź sobie na tej swojej diecie, skoro jest taka dobra że schudłaś na niej 5 kg w miesiąc, to po co się pytasz o opinię? jest bardzo mało urozmaicona, nie ma nawet 1000kcal które kwalifikuje do wstawiania tu takich jadłospisów, fajne prowo. <noo, dokladnie, swietna dieta, 5 kg w miesiac, 800 kcal, fajnie.

moje U:
I owsianka z serkiem wiejskim, słonecznikiem, pestkami dyni, płatkami migdałów, wiórkami kokosowymi, cynamonem, pomarańczą i miodem
II kilkanaście mini placuszków z jogurtu greckiego i orzechów włoskich, jabłko
III filet z kurczaka, kasza jaglana, kalafior, surówka z jabłka i marchewki
IV sałatka grecka, danio truskawkowy
V dwie kanapki z białym serem i rzodkiewką, gorąca czekolada trójwartstwowa z pianką i startą kostką gorzkiej czeko <3<nie cierpie Cie, pycha
jak dla mnie bomba!

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
utrzymanie
  • jajecznica na maśle z 3 jajek, grahamka z twarogiem chrzanowym, papryka konserwową, kiełkami rzodkwi, sok z pomarańczy
  • jogurt naturalny 200g, dosypałam trochę laskowych i wkroiłam banana, poza tym wpadł snickers
  • 2 kromki orkisza z białym serem i dżemem (smak dzieciństwa)
  • wątróbka z cebulką, kilka ziemniaków zapiekanych w folii z ziołami, buraczki wiórki- dodałam ciut startego pora, fajnieeee wyszło.
  • łosoś nadziewany serkiem mascarpone (takie roladki)- wpadły 3 i ogórków kilka konserwowych

i jak?

jesli moge sie czegos przyczepic to rozmiaru czcionki reszta jak najbardziej fajnie

riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 19:16   #2442
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
Ciesze sie ze mogę inspirować innych Też kocham twarożek w takiej wersji - pyszna, lekka klasyka.

Dzisiejsze U

- kilka fig suszonych

nadziej a umiera ostatnia
jak zawsze obłędnie

pokazujesz ze w szkole nie trzeba jesc chipsow i batonów..
ze z granatów można zrobic sos

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
no i mam nadzieję , że już zawsze tak będzie a tak a'propos to mama kupiła jakiś nowy rodzaj ciemnego pieczywa i jest boooskie więc zamiast 2 na kolacje zjadłam 3 kromki ( 3 była z serkiem kanapkowym i szynką ) a i zjadłam jeszcze jabłko nie szkodzi , prawda ? bo nie jest za dużo ?
a chcesz za to pytanie??

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez riddle92 Pokaż wiadomość
jak dla mnie bomba!

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

jesli moge sie czegos przyczepic to rozmiaru czcionki reszta jak najbardziej fajnie

to tak specjalnie by sie wyróżnic
Stary 2012-03-20, 19:28   #2443
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Na kolano i pasem po tyłku za pytanie

Stary 2012-03-20, 19:36   #2444
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:

Przez was i ja polecę do TESCO w piątek (specjalnie nie pojadę kilka km, a tak będąc na uczelni podskoczę ) po łososia. Jesteście wstręciuchami!

Cytat:
Na kolano i pasem po tyłku za pytanie
To która leje pierwsza?

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi

Edytowane przez aniolbezskrzydel89
Czas edycji: 2012-03-20 o 19:37
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 19:40   #2445
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
Przez was i ja polecę do TESCO w piątek (specjalnie nie pojadę kilka km, a tak będąc na uczelni podskoczę ) po łososia. Jesteście wstręciuchami!

To która leje pierwsza?
pierwsza byłam ja
Stary 2012-03-20, 19:50   #2446
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
pierwsza byłam ja
Mi to bez różnicy ważne by oberwała w dupsko No ale koniec offtopu

Stary 2012-03-20, 20:20   #2447
ewelajnek
Raczkowanie

Proszę o ocenę U, może tym razem będzie lepiej:

-grahamka z serem żółtym/serem topionym, pomidor, sałata, rzodkiewka;jabłko;kawa z mlekiem
-jogurt naturalny 180 g z wkrojonym bananem
-duży gołąbek
- spora miseczka sałatki owocowej z rodzynkami
-grahamka z szynką z indyka, taki jogurcik kasza manna z dżemem
-garść migdałów
ewelajnek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 20:27   #2448
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewelajnek Pokaż wiadomość
Proszę o ocenę U, może tym razem będzie lepiej:

-grahamka z serem żółtym/serem topionym, pomidor, sałata, rzodkiewka;jabłko;kawa z mlekiem
-jogurt naturalny 180 g z wkrojonym bananem
-duży gołąbek
- spora miseczka sałatki owocowej z rodzynkami
-grahamka z szynką z indyka, taki jogurcik kasza manna z dżemem
-garść migdałów
Napisz co jest obiadem , co kolacją itd. Jeśli na kolację przy utrzymaniu jesz same migdały, to kiepsko.Chyba, że to dodatek do grahamki wyżej.Sałatka owocowa to też nie samodzielny posiłek tylko wygląda bardziej jak deser do tego gołąbka, który chyba jest obiadem ( co to jest 1 gołąbek..)
Stary 2012-03-20, 20:38   #2449
kolorowo_
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!

Moje dzisiejsze U:

I. Owsianka na mleku z dodatkiem miodu, odrobiny (nie mogłam sobie odmówić ) czekoladowo-śmietankowego keremu Kruger'a, połową banana i migdałami. Pokochałam owsianki (w przeróżnych kombinacjach), nie dość, że pyszne, to jeszcze sycą mnie na długo, a tego potrzebuję, bo zazwyczaj już godzinę po śniadaniu jestem przeraźliwie głodna...

Drugiego śniadania nie było bo wyjątkowo wcześnie zjadłam obiad.

II. Spaghetti pełnoziarniste z sosem serowym i szpinakiem duszonym z czosnkiem i majerankiem

III. Miseczka delikatnego leczo, które pierwotnie było wegetariańskie, ale postanowiłam "dorzucić" plaster wędliny

IV. Sałatka z dwóch jajek, połowy puszki tuńczyka i połowy ogórka, doprawiona pieprzem. Miałam ochotę dogryźć do tego porządną kromkę chleba posmarowaną pysznym masłem (od kiedy ja lubię masło? coś dziwnego ), ale zorientowałam się... że skończyło mi się pieczywo. Zatem sama sałatka.

I morele suszone gdzieś w międzyczasie. Tak naprawdę to mogłabym jeść je bez przerwy

Pozdrawiam i miłego wieczoru!

Edytowane przez kolorowo_
Czas edycji: 2012-03-20 o 20:46
kolorowo_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 20:39   #2450
martulka19
Raczkowanie

Moja Redukcja:
śniadanie: 2 kromki chleba wieloziarnistego, 2 jajka na twardo, pół pomidora, szczypiorek, kilka rzodkiewekm, 3 plasterki polędwicy sopockiej
II śniadanie: sałatka: 1/3 woreczka ryżu, mała pierś z kurczaka, kilka łyżek jogurtu z czosnkiem, kukurydza, pora, zielony ogórek, koperek
obiad: pierś z kurczaka w sosie curry( przyprawy, jogurt naturalny, cebula, czosnek, kukurydza); pół woreczka brązowego ryżu
podwieczorek: gruszka, garść migdałów
kolacja: plasterek chudego twarogu, jedna kroma chleba wieloziarnistego z szynką, pomidorem, rzodkiewką i szczypiorkiem

Proszę o ocenę.
martulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 20:41   #2451
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisz co jest obiadem , co kolacją itd. Jeśli na kolację przy utrzymaniu jesz same migdały, to kiepsko.Chyba, że to dodatek do grahamki wyżej.Sałatka owocowa to też nie samodzielny posiłek tylko wygląda bardziej jak deser do tego gołąbka, który chyba jest obiadem ( co to jest 1 gołąbek..)
Wydaje mi sie ze gołąbek to obiad

Stary 2012-03-20, 20:45   #2452
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:
Wydaje mi sie ze gołąbek to obiad
no mi też,ale co to za obiad jeden gołąbeczek
Stary 2012-03-20, 20:47   #2453
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolorowo_ Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Moje dzisiejsze U:

I. Owsianka na mleku z dodatkiem miodu, odrobiny (nie mogłam sobie odmówić ) czekoladowo-śmietankowego keremu Kruger'a, połową banana i migdałami. Pokochałam owsianki (w przeróżnych kombinacjach), nie dość, że pyszne, to jeszcze sycą mnie na długo, a tego potrzebuję, bo zazwyczaj już godzinę po śniadaniu jestem przeraźliwie głodna... A widzisz ?Spróbuj też owsianek z czekoladą gorzką/mleczną/nadziewaną, cynamonem, rodzynkami w czekoladzie,groszkami itp. czy c budyniem. Mówie Ci pycha

Drugiego śniadania nie było bo wyjątkowo wcześnie zjadłam obiad.

II. Spaghetti pełnoziarniste z sosem serowym i szpinakiem duszonym z czosnkiem i majerankiem

III. Miseczka delikatnego leczo, które pierwotnie było wegetariańskie, ale postanowiłam "dorzucić" plaster wędliny

IV. Sałatka z dwóch jajek, pół puszki tuńczyka i połowy ogórka, doprawiona pieprzem. Miałam ochotę dogryźć do tego porządną kromkę chleba posmarowaną pysznym masłem (od kiedy ja lubię masło? coś dziwnego ), ale zorientowałam się... że skończyło mi się pieczywo. Zatem sama sałatka. Z pieczywem było by ok

Pozdrawiam i miłego wieczoru!
Mi się podoba. Zdrowo i smacznie, czyli tak jak powinno być

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
no mi też,ale co to za obiad jeden gołąbeczek
Moze był na pół talerza obiadowego (jak robi moja mama). ale tak na sucho to bym nie zjadła. Dla mnie musi być sos pomidorowy

Stary 2012-03-20, 20:49   #2454
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez riddle92 Pokaż wiadomość
w zasadzie po co pytasz o opinie odnosnie swoich jadlospisow, skoro i tak wiesz najlepiej?
Normalnie ciecie wegli, skad pomysl, ze kluczem do ciecia wegli jest ograniczanie owocow Owocow, warzyw i miecha nie bede sobie zalowal i basta

Z ciekawosci pytam (i w tym miejscu - dziekuje slicznie za komentarze). Przeciez to nie znaczy, ze sie bede z automatu z kazdym komentarzem zgadzac?

Co do tluszczy, wg mnie widac, z iloma posilkami sa. Nie chce mi sie bawic w zamieszczanie jadlospisu z dokladna wartoscia energetyczna, ale jesli mnie najdzie na liczenie, to wrzuce

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 20:52   #2455
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martulka19 Pokaż wiadomość
Moja Redukcja:
śniadanie: 2 kromki chleba wieloziarnistego, 2 jajka na twardo, pół pomidora, szczypiorek, kilka rzodkiewekm, 3 plasterki polędwicy sopockiej ładnie II śniadanie: sałatka: 1/3 woreczka ryżu, mała pierś z kurczaka, kilka łyżek jogurtu z czosnkiem, kukurydza, pora, zielony ogórek, koperek również nie mam zastrzeżeń
obiad: pierś z kurczaka w sosie curry( przyprawy, jogurt naturalny, cebula, czosnek, kukurydza); pół woreczka brązowego ryżu jadłam wczoraj to samo, mniam!
podwieczorek: gruszka, garść migdałów jeśli owoce wieczorem nie przeszkadzają Ci w chudnięciu to ok. A może dodaj tutaj serek homo naturalny?
kolacja: plasterek chudego twarogu, jedna kroma chleba wieloziarnistego z szynką, pomidorem, rzodkiewką i szczypiorkiem jest dobrze

Proszę o ocenę.
Nie ma się do czego przyczepić.
Stary 2012-03-20, 20:54   #2456
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Mi to bez różnicy ważne by oberwała w dupsko No ale koniec offtopu
oj... należy mi się bo chyba właśnie chodzi o to , żeby jeść co się chcę
Stary 2012-03-20, 21:06   #2457
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
oj... należy mi się bo chyba właśnie chodzi o to , żeby jeść co się chcę
sama wiesz jak powinno być

Stary 2012-03-20, 21:10   #2458
kolorowo_
Raczkowanie

Cytat:
Mi się podoba. Zdrowo i smacznie, czyli tak jak powinno być
Super, cieszę się bo tak naprawdę dopiero od niedawna zaczęłam przykładać wagę do tego co jem i jak jem. Tzn. nie byłam "fastfoodożercą" ani jakimś wielkim "słodyczożercą" ale grzeszyłam, nie powiem, że nie.. i nie jadałam regularnie tych 4-5 posiłków, a za to podjadałam w ciągu dnia (często późnym wieczorem...), jadłam mało warzyw i owoców, mało białka itd. Ale czuję się o niebo lepiej, i fizycznie i psychicznie, odkąd dbam o jadłospis i sprawia mi to niemałą frajdę tym bardziej gdy mogę się tym z Wami podzielić i usłyszeć, że jest ok, to mnie dopinguje

Dzięki za cenne wskazówki dotyczące owsianki, na pewno spróbuję te wszystkie warianty z cynamonem mi bardzo smakuje, zwłaszcza jeśli wkroję jabłko. Ale z budyniem.... to musi być COŚ!

Edytowane przez kolorowo_
Czas edycji: 2012-03-20 o 21:11
kolorowo_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 21:13   #2459
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Super, cieszę się bo tak naprawdę dopiero od niedawna zaczęłam przykładać wagę do tego co jem i jak jem. Tzn. nie byłam "fastfoodożercą" ani jakimś wielkim "słodyczożercą" ale grzeszyłam, nie powiem, że nie.. i nie jadałam regularnie tych 4-5 posiłków, a za to podjadałam w ciągu dnia (często późnym wieczorem...), jadłam mało warzyw i owoców, mało białka itd. Ale czuję się o niebo lepiej, i fizycznie i psychicznie, odkąd dbam o jadłospis i sprawia mi to niemałą frajdę tym bardziej gdy mogę się tym z Wami podzielić i usłyszeć, że jest ok, to mnie dopinguje

Dzięki za cenne wskazówki dotyczące owsianki, na pewno spróbuję te wszystkie warianty z cynamonem mi bardzo smakuje, zwłaszcza jeśli wkroję jabłko. Ale z budyniem.... to musi być COŚ!
no..jest..zrobilam pierwszy raz w niedziele i naprawde strasznie to dobre
Stary 2012-03-20, 21:18   #2460
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

Ale zdrowa dieta to taka by jeść to na co mamy ochotę ale w rozsądnych ilościach. Mozesz jeść czekoladę ale nie całą na raz tylko np. pasek. Co do owsianek polecam zajrzeć Tutaj oraz Tu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości