|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Rozeznanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
Oglądam wiadomości na polsacie, ryczęc mi się chce na jedną wiadomość, ale nie będę pisać bo już kiedyś pisałyśmy, żeby takich rzeczy tu nie przytaczać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi sie ok. Szkoda tylko ze w nocy tyle się budzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Zaneta Domek też nie zjada duzo mleka w dzien, czasami zdarzy mu sie 180ml, ale głównie zjada 140ml, czasem nawet tylko 100ml. W nocy zjada albo raz 100ml, albo popije tylko wodę i więcej się nie budzi.
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-03-20 o 18:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieźle.. Sara o 8 wypije tez max 120ml mleka albo i nie i o 11 daję jej owoce ze słoiczka z 60 ml kaszki na gęsto. Ja się znowu zastanawiam, że Sara chyba ma za dużo posiłków mlecznych, a no i w nocy jeszcze 2 razy je, wtedy 180 wtrąbi. Masło maślane mi wyszło z tego opisu? ![]() Od 14 Sara nie chce jeść, kolacji odmówiła. Lilii u Ciebie też duża przerwa od śniadania do obiadu. Bellówny ![]() ![]() Maja oczyska niebieskie ![]() Aniaa ![]() ![]() ![]()
![]() |
#187 |
Wtajemniczenie
|
jakie one urocze, i jakie juz duże
![]() nie ma co wracać do "sprawy", ale widzę,że szukasz, nie wiem czego |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Mleko u takich maluchów to głowny posiłek, nie uważam zebo mogło go byc za duzo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Heeeej
![]() Za chiny ludowe Was nie nadrobię.. a tu już nowy wątek i tyle stron już napisałyście ![]() Odkąd pracuje to nie mam na nic czasu.. po 14 odbieram Hanię, spacer, w domu lądujemy między 15-16.. chwila zabawy i po 18 już kąpiel.. a wieczorem padam na twarz.. Na dodatek choróbsko nas dopadło.. Hania ma straszny katar i kaszel, byliśmy dzisiaj u lekarza, na szczęście osłuchowo czysto, gardełko też w miarę.. kontrolować.. a mnie też tak gardło boli, że ledwo ślinę przełykam.. W pracy super, fakt, że roboty opór, a 6 godzin leci tak szybko, że wydaje mi się, że ledwo przyszłam a tu już koniec.. Hania w żłobku też dobrze, zaczęła już ładnie jeść i Panie zachwalają ![]() ![]() No i moja klusia kończy dzisiaj 7 miesięcy ![]() Dla wszystkich wklejam obiecany filmik z cmokającą Hanią ![]() http://www.youtube.com/watch?v=E9JLN...ature=youtu.be Wszystkim dzisiejszym solenizantom wszystkiego najlepszego ![]() Postaram się Was trochę ponadrabiać, ale ciężko będzie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kurcze albo musisz przeczekać, żeby te noce chciała całe przesypiać bez jedzonka, albo coś pokombinować w tym jadłospisie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 | ||
Zakorzenienie
|
Dla mnie i tak pięknie śpi jak sie budzi 2 razy
![]() przy UU to wstawała co 2h i nawet nie liczyłam ile razy wstawała ![]() Cytat:
choć wiem żę każde dizecko jest inne Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a filmik ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no to u nas schemat wygląda tak i nie wiem czy jest ok? ![]() 6;30-7:00 - mały jogurcik (50 gr) 9:30- 10:00- kaszka (ok. 150 ml) 12:30- 13:00 - 210ml MM 15:00-15:30 - obiadek około 180 gram 17:00- deserek (jak nie zaśnie) 18:00- 210 ml MM no i potem to planu nie ma, bo lord nudzi się jak chce, a ja stram mu sie nie dawać piersi. ale jakieś dwa razy dostaje w nocy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie odciągam w ciągu dnia mleka ![]() Póki co Radek najada się jednym U. Cytat:
Już kiedyś o to pytałam: Nie za dużo owoców w takim razie? Patik Radek spokojnie wytrzymuje te 6 godzin bez jedzenia. W między czasie dostanie chrupka, picie. I strzeli dwie drzemki. Najgorzej jest jak nie wychodzimy na dwór to muszę koło południa cyca dać żeby zasnął. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zadomowienie
|
Madziulka, jak wizyta u lekarza?
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Wtajemniczenie
|
Brunetka
![]() Aania brawa dla dzielnego Adasia i dzielnej mamy ![]() Padam na pysk ![]()
#197 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajnie, że Hania tak ładnie zaaklimatyzowała się w żłobku ![]() A na filmiku piękna mała zdolniacha ![]() Cytat:
![]() Domek zjada tylko z bobovity muz jabłkowo-gruszkowy, jest w takich pojemniczkach jak jogurty. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() sliczne krolewny i takie do siebie podobne ![]() a u nas dzis lepiej, Wiki czuje sie juz dobrze. Katar poszedl sobie precz, od czasu do czasu kichnie sobie tylko. Przyszla mi dzis tez czapeczka taka lzejsza na wiosne, kupowalam na Ebay. Nigdzie w sklepach nie moglam znalezc, same kapelutki. Chociaz nie powinno mnie to dziwic tu dzieci bez czapek chodza, niektore nawet zima ![]() Kupilam te jogurty ktore polecalyscie (Agni, Madziulka) Petits Filous i sa super. Takie kremowe i smaczne. Nie bede juz kupowac tych polskich Ide moja dame klasc spac....bede pozniej (po Z jak Zgnilosc) AgaG wiek zmieniony ![]() Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-03-20 o 19:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj jestem drugi dzień na diecie
![]() Z mężem dalej nie rozmawiamy, ale dziwnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Aniu podziwiam Adasia. Taki mały a taki dzielny. No ma dzielną mamę.
Dziękuje w imieniu dziewczynek ![]() Myha podczytujesz, co trochę na pasku Cię widzę, wychodź tu do nas! ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
No nie? tym bardziej jak nigdy sie nie miało cichych dni? coś o tym wiem.
![]() |
#201 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za kciuki! Jesteście kochane
![]() Ale mam mętlik w głowie... Krótka relacja z wizyty: Najpierw lekarz obejrzał Nas - mnie i męża - ważenie, mierzenie, mierzenie ciśnienia, skierowanie na podstawowe badania. Natomiast Szymona nie obejrzał żaden lekarz tylko Health Visitor ( pielęgniarka ). Spojrzała w jego polską książeczkę jakie już przyjął szczepionki i powiedziała, że trzeba zrobić kolejną z kalendarza szczepień. Wyciągnęła z lodówki i kazała odsłonić obie nóżki. A ja mądra matka nie spytałam nawet co to za szczepienie ![]() Suma sumarum mały nie został zważony, zmierzony nic... Nawet nie zbadał go przed szczepieniem żaden lekarz, ani nie zostało mi zadane pytanie przez pielęgniarkę, czy dziecko jest zdrowe.... Dobrze, że sama wiem, że jest zdrowy. Zapamiętałam nazwę szczepionki z opak. - menjugate kit - na meningokoki. Następna dawka za 4 tyg. Koniec wizyty ![]()
#202 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dziekuje ![]() Lili Radek nie ma parcia na UU widze. U nas taki schemat chyba szybko nie przejdzie. Zaneta ja zaslaniam malego parasolka, on nie lubi jak mu swieci po oczach, zreszta to malo przyjemne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() współczuję koledze... Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2 - no nieźle, wydaje się że niby nic, a tyle komplikacji... ![]() Cytat:
![]() mam nadzieję że odpoczniesz ![]() ojj..dalej?: ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
jaka ja jestem głupia
myślę czemu nikt u nas nie pisze, już tyle czasu, a tu nowy wątek ![]() tępak ze mnie ![]()
#205 | |
Raczkowanie
|
Helloł
![]() Cytat:
![]() śliczności ![]() Dla wszystkich dzisiajszych jubilatów ![]() ![]() ![]() Czytając Wasze schematy odnoszę wrażenie, że moje dziecko je za mało, szczególnie, że nadal się jeszcze do końca nie przekonała do innego pokarmu niż UU. Marzeniem jest, żeby zjadła pół słoiczka, cieszę się jak zje 1/3. Naataaszkaa ja też od kiedy pracuję mam problemy z nadążeniem za dziewczynami, a Hania - słodziaczek ![]() Dużo zdrówka dla chorowitków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A zaraz przepis na życieeee.. nananananaa ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() skad ja to znam - ale ja juz nie cierpie, bedzie dobrze ![]() hmmm ![]() moj maz zrobil tak ![]() ![]() Cytat:
![]() pozostale foty tez sweet kocham te wasze dzieciaki. ![]() Dla dzisiejszych solenizantow sto latek !!!!
![]() U mnie licho - poklocilam sie z bratem i przez niego z bratowa. Tak to jest jak sie chce na dobrze, a wyszlam na najgorsza. Od wczoraj mam dola o to. Dzis wrocilam z pracy i okazalo sie ze tesciowa nie byla z dzieckiem na spacerze, bo wialo ![]()
![]() |
#208 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() a co z tż? ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- hehehe ja tez czekam na" łabaje" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sprobuj sie zorientowac gdzie u Was w okolicy sa punkty gdzie przyjmuje Health Visitor. U nas jest ich kilka i np tam gdzie ja chodze w kazdy piatek jest otwarte w rannych godzinach i mozna isc i zwazyc dziecko, poradzic sie itp moze w necie poszukaj lub idz do przychodni i zapytaj ( to sie nazywa healt visitor drop - in). A ksiazeczke zdrowia taka czerwona z misiem Szymek dostal? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#210 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 8:00 - kaszka (120ml) 11:00 - obiadek 13:00 - deserek 16:00 - MM lub kaszka (w zależności ile zjadła wcześniej i jak jest głodna) 19:00 - MM (230ml) 22:00 - MM (150ml) czasem się budzi w nocy i zje też ok 100ml, ale już coraz rzadziej, przeważnie w nocy nie je A dziewczyny pędzą z postami jak szalone.. ja nie wyrabiam ![]() I dziękujemy za miłe słowa ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.