W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-20, 18:12   #181
alibany
Rozeznanie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ona go pije mało ale często właśnie, co mnie nie powiem denerwuje
Generalnie ma schemat
8-9 kaszka 150-180 w sumie prawie cała miseczka.
13-14 obiadek 190ml max
15-16 deserek
17 mleko 100ml
19-19:30 mleko 120-170ml

i w nocy albo budzi się 2 razy albo 3.
Jak 2 razy to wypija po ok 90-110ml a jak trzy, to te pierwsze to ok 90-110 a trzecie 60-80ml.
Wg schematu jest ok, a spróbuj np. o tej 17 dać jakąś kaszkę z owockiem albo bez, a po kąpieli samo mleko, albo zagęszczone (ja zagęszczam 1-2 łyżkami kleiku) Bo gdyby nie te nocne karmienia to byłoby jak najbardziej ok.

Oglądam wiadomości na polsacie, ryczęc mi się chce na jedną wiadomość, ale nie będę pisać bo już kiedyś pisałyśmy, żeby takich rzeczy tu nie przytaczać
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 18:39   #182
83monia
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę oceńcie :
8 kaszka- 150ml
13,30 obiadek - 190gr
16-16,30 deserek- 190gr
19-19,30 UU
W nocy i nad ranem UU.
Nie mało tego mleka na dobę? Bo ja w dzień praktycznie nigdy nie daję, sporadycznie.[COLOR="Silver"]
U NAS PODOBNIE (capslock ) tyle ze obiadek i deserek szybciej, a ok 17 UU już doi. za to robimy sobie mleczne weekendy by UU nie zapomniały że mają produkować. karmie juz tak 4 tydzień (w dzien sciagam laktatorem) i jest odrobine mniej ale jest.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 18:43   #183
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Wg schematu jest ok, a spróbuj np. o tej 17 dać jakąś kaszkę z owockiem albo bez, a po kąpieli samo mleko, albo zagęszczone (ja zagęszczam 1-2 łyżkami kleiku) Bo gdyby nie te nocne karmienia to byłoby jak najbardziej ok.

Oglądam wiadomości na polsacie, ryczęc mi się chce na jedną wiadomość, ale nie będę pisać bo już kiedyś pisałyśmy, żeby takich rzeczy tu nie przytaczać
Właśnie mam problem z tą kaszką, bo na deser dostaje owoce budyniu a budyń z MM, z kaszą manną mleczną.Wolałabym aby to było coś bez owoców, bo co owoc na deser - zawsze tak dostaje i owoc ponownie w kaszce jakoś mi się to nie widzi a samej kaszy kukurydzianej kurde mi nie zje a mleko zagęszczam,ale ona leniwa i nie chce pić z butli kaszy, a boję się łyżką podać, bo mam obawy że zacznie mi wariować zamiast iść spać

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 18:49   #184
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
8 - kaszka ok 150ml
13- mleko 100ml
15- 190ml obiadku
16:30 - deserek nie wiem ile słoiczek ma
17:30 mleko 100ml
obstawiam, że na noc wypije 130ml i obudzi się 3 razy przy pierwszych dwóch razach wypije ok 110 a ok 5 nad ranem wypije 60-80ml...
Wydaje mi sie ok. Szkoda tylko ze w nocy tyle się budzi.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 18:50   #185
Natka_
Zakorzenienie

Zaneta Domek też nie zjada duzo mleka w dzien, czasami zdarzy mu sie 180ml, ale głównie zjada 140ml, czasem nawet tylko 100ml. W nocy zjada albo raz 100ml, albo popije tylko wodę i więcej się nie budzi.

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2012-03-20 o 18:51
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 18:50   #186
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Ona go pije mało ale często właśnie, co mnie nie powiem denerwuje
Generalnie ma schemat
8-9 kaszka 150-180 w sumie prawie cała miseczka.
13-14 obiadek 190ml max
15-16 deserek
17 mleko 100ml
19-19:30 mleko 120-170ml

i w nocy albo budzi się 2 razy albo 3.
Jak 2 razy to wypija po ok 90-110ml a jak trzy, to te pierwsze to ok 90-110 a trzecie 60-80ml.
Wytrzymuje Ci tyle godzin od rana do obiadu?
Nieźle..
Sara o 8 wypije tez max 120ml mleka albo i nie i o 11 daję jej owoce ze słoiczka z 60 ml kaszki na gęsto.

Ja się znowu zastanawiam, że Sara chyba ma za dużo posiłków mlecznych, a no i w nocy jeszcze 2 razy je, wtedy 180 wtrąbi.

Masło maślane mi wyszło z tego opisu?

Od 14 Sara nie chce jeść, kolacji odmówiła.

Lilii u Ciebie też duża przerwa od śniadania do obiadu.

Bellówny

Maja
oczyska niebieskie

Aniaa dzielny synuś był i mamusia też 30% zabiegów wymaga poprawki.. nieźle
Stary 2012-03-20, 18:58   #187
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
A oto moje córcie
jakie one urocze, i jakie juz duże

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość

jeszcze chciałam napisać,że niektóre miały pretensje że nie wrzuciłam zdjęcia, a niektóre z Was nawet nie ujawniły jak mają na imię .... to też nie w porzątku
nie ma co wracać do "sprawy", ale widzę,że szukasz, nie wiem czego

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 19:00   #188
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Mleko u takich maluchów to głowny posiłek, nie uważam zebo mogło go byc za duzo.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 19:02   #189
Naataaszkaa
Raczkowanie

Heeeej

Za chiny ludowe Was nie nadrobię.. a tu już nowy wątek i tyle stron już napisałyście

Odkąd pracuje to nie mam na nic czasu.. po 14 odbieram Hanię, spacer, w domu lądujemy między 15-16.. chwila zabawy i po 18 już kąpiel.. a wieczorem padam na twarz..

Na dodatek choróbsko nas dopadło.. Hania ma straszny katar i kaszel, byliśmy dzisiaj u lekarza, na szczęście osłuchowo czysto, gardełko też w miarę.. kontrolować.. a mnie też tak gardło boli, że ledwo ślinę przełykam..

W pracy super, fakt, że roboty opór, a 6 godzin leci tak szybko, że wydaje mi się, że ledwo przyszłam a tu już koniec..

Hania w żłobku też dobrze, zaczęła już ładnie jeść i Panie zachwalają poza tym zaczyna pełza na całego i próbuje coś raczkować

No i moja klusia kończy dzisiaj 7 miesięcy

Dla wszystkich wklejam obiecany filmik z cmokającą Hanią

http://www.youtube.com/watch?v=E9JLN...ature=youtu.be

Wszystkim dzisiejszym solenizantom wszystkiego najlepszego

Postaram się Was trochę ponadrabiać, ale ciężko będzie..
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 19:07   #190
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie mam problem z tą kaszką, bo na deser dostaje owoce budyniu a budyń z MM, z kaszą manną mleczną.Wolałabym aby to było coś bez owoców, bo co owoc na deser - zawsze tak dostaje i owoc ponownie w kaszce jakoś mi się to nie widzi a samej kaszy kukurydzianej kurde mi nie zje a mleko zagęszczam,ale ona leniwa i nie chce pić z butli kaszy, a boję się łyżką podać, bo mam obawy że zacznie mi wariować zamiast iść spać
No u nas deser czyli owoc jest ok południa, obiad ok 14tej, a ok 16-16.30 kaszka z nestle zdrowy brzuszek i jak zostanie mi jakiś owoc z deserku to jeszcze dodaje do tego. My pijemy pepti więc nawet z jedną łyżką kleiku jest płynne, ale jak zrobiłam ostatnio jej hipp z kleikiem, to budyń się zrobił
Kurcze albo musisz przeczekać, żeby te noce chciała całe przesypiać bez jedzonka, albo coś pokombinować w tym jadłospisie...
Stary 2012-03-20, 19:07   #191
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie ok. Szkoda tylko ze w nocy tyle się budzi.
Dla mnie i tak pięknie śpi jak sie budzi 2 razy
przy UU to wstawała co 2h i nawet nie liczyłam ile razy wstawała

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Zaneta Domek też nie zjada duzo mleka w dzien, czasami zdarzy mu sie 180ml, ale głównie zjada 140ml, czasem nawet tylko 100ml. W nocy zjada albo raz 100ml, albo popije tylko wodę i więcej się nie budzi.
To dobrze, bo myślałam właśnie że powinna wypijac ok 180ml,
choć wiem żę każde dizecko jest inne

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Wytrzymuje Ci tyle godzin od rana do obiadu?
Nieźle..
Sara o 8 wypije tez max 120ml mleka albo i nie i o 11 daję jej owoce ze słoiczka z 60 ml kaszki na gęsto.

Ja się znowu zastanawiam, że Sara chyba ma za dużo posiłków mlecznych, a no i w nocy jeszcze 2 razy je, wtedy 180 wtrąbi.
Wytrzymuje pewnie dlatego, że właśnie zjada kaszkę na gęsto (ok 150-180ml), nie podaję jej mleka ,ostatnie mleko które jadła przed kaszką to jest o 4 albo 5. Zje śniadanko idziemy myć buzieczkę, rączki kremujemy się i bawi się ,potem zaczyna być śpiąca idzie drzemać i po drzemce zazwyczaj daję jej obiadek,potem deserek dostaje zazwyczaj owoce + coś np. kasza manna, kasza jaglana, kasza kukurydziana albo budyń,kisiel, biszkopt, sam słoiczek podaję wtedy kiedy nie chce mi się nic robić dzisiaj np tak było no i potem mleko i znowu mleko do spania... i w nocy mleko,mleko mleko

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 19:12   #192
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Heeeej

Za chiny ludowe Was nie nadrobię.. a tu już nowy wątek i tyle stron już napisałyście

Odkąd pracuje to nie mam na nic czasu.. po 14 odbieram Hanię, spacer, w domu lądujemy między 15-16.. chwila zabawy i po 18 już kąpiel.. a wieczorem padam na twarz..

Na dodatek choróbsko nas dopadło.. Hania ma straszny katar i kaszel, byliśmy dzisiaj u lekarza, na szczęście osłuchowo czysto, gardełko też w miarę.. kontrolować.. a mnie też tak gardło boli, że ledwo ślinę przełykam..

W pracy super, fakt, że roboty opór, a 6 godzin leci tak szybko, że wydaje mi się, że ledwo przyszłam a tu już koniec..

Hania w żłobku też dobrze, zaczęła już ładnie jeść i Panie zachwalają poza tym zaczyna pełza na całego i próbuje coś raczkować

W takim razie i dla Hani i zdrówka dla Was
a filmik z hani to zdolna papużka! Tak jak ma-ma po Tobie powtarzała, tak teraz te cmoki cuudo, i te stópki w buźce
Stary 2012-03-20, 19:17   #193
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
hej Przyjmiecie zaginioną duszyczkę z powrotem ??

PS. Tęsknie za Wami

no to u nas schemat wygląda tak i nie wiem czy jest ok?

6;30-7:00 - mały jogurcik (50 gr)
9:30- 10:00- kaszka (ok. 150 ml)
12:30- 13:00 - 210ml MM
15:00-15:30 - obiadek około 180 gram
17:00- deserek (jak nie zaśnie)
18:00- 210 ml MM
no i potem to planu nie ma, bo lord nudzi się jak chce, a ja stram mu sie nie dawać piersi. ale jakieś dwa razy dostaje w nocy.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 19:18   #194
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
U NAS PODOBNIE (capslock ) tyle ze obiadek i deserek szybciej, a ok 17 UU już doi. za to robimy sobie mleczne weekendy by UU nie zapomniały że mają produkować. karmie juz tak 4 tydzień (w dzien sciagam laktatorem) i jest odrobine mniej ale jest.
Monia co znaczą mleczne weekendy? samo UU idzie?
Ja nie odciągam w ciągu dnia mleka Nie zaniknie mi? Nie chciałabym tego...
Póki co Radek najada się jednym U.

Cytat:
Ja daję Rano do kaszki owoce, lub np samą kaszkę smakową i popołudniu też owoce, same lub z dodatkiem np biszkoptów, kleiku.
Już kiedyś o to pytałam:
Nie za dużo owoców w takim razie?

Patik Radek spokojnie wytrzymuje te 6 godzin bez jedzenia. W między czasie dostanie chrupka, picie. I strzeli dwie drzemki. Najgorzej jest jak nie wychodzimy na dwór to muszę koło południa cyca dać żeby zasnął.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 19:26   #195
agni82
Zadomowienie

Madziulka, jak wizyta u lekarza?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 19:31   #196
jacieeeee
Wtajemniczenie

Brunetka
Aania brawa dla dzielnego Adasia i dzielnej mamy

Padam na pysk

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 19:32   #197
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Heeeej

Dużo zdrówka dla Ciebie i Hani, kurujcie się dziewczyny
Fajnie, że Hania tak ładnie zaaklimatyzowała się w żłobku
A na filmiku piękna mała zdolniacha

Cytat:
Ja daję Rano do kaszki owoce, lub np samą kaszkę smakową i popołudniu też owoce, same lub z dodatkiem np biszkoptów, kleiku.
Już kiedyś o to pytałam:
Nie za dużo owoców w takim razie?
.
Ja też czasami podaję dwa słoiczki owoców
Domek zjada tylko z bobovity muz jabłkowo-gruszkowy, jest w takich pojemniczkach jak jogurty.
Stary 2012-03-20, 19:32   #198
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Wiecie co, jak patrzę na płytki i panele pod światło, to mam wrażenie, że po domu pełza mi wieeelki ślimak.

Ale codziennie nie będę myła podłóg bo:
a) nie chce mi się,
b) nie lubię,
c) nie i już.

Proszę zaznaczyć właściwą odpowiedź .
Wszystkie prawidlowe

Cytat:

PS. Tęsknie za Wami
Witamy spowrotem, i prosze nie znikajcie juz z Alicją, BTW zdrowka dla mojej ulubienicy

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Hej brunetka2000 fajnie, że wróciłaś tylko zmalowanej jeszcze brakuje

Z racji, że stooo lat nie było już Mai na ogólnym to coś tam wklejam z dzisiaj (zwłszcza dla cioć, które nie są w K. bo na pewno jeszcze Mai nie widziały )
a te oczka sa prześliczne

Cytat:
A oto moje córcie
sliczne krolewny i takie do siebie podobne

a u nas dzis lepiej, Wiki czuje sie juz dobrze. Katar poszedl sobie precz, od czasu do czasu kichnie sobie tylko.

Przyszla mi dzis tez czapeczka taka lzejsza na wiosne, kupowalam na Ebay. Nigdzie w sklepach nie moglam znalezc, same kapelutki. Chociaz nie powinno mnie to dziwic tu dzieci bez czapek chodza, niektore nawet zima

Kupilam te jogurty ktore polecalyscie (Agni, Madziulka) Petits Filous i sa super. Takie kremowe i smaczne. Nie bede juz kupowac tych polskich

Ide moja dame klasc spac....bede pozniej (po Z jak Zgnilosc)

AgaG wiek zmieniony

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-03-20 o 19:36
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 19:34   #199
Natka_
Zakorzenienie

Dzisiaj jestem drugi dzień na diecie

Z mężem dalej nie rozmawiamy, ale dziwnie
Stary 2012-03-20, 19:46   #200
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Aniu podziwiam Adasia. Taki mały a taki dzielny. No ma dzielną mamę.

Dziękuje w imieniu dziewczynek

Myha podczytujesz, co trochę na pasku Cię widzę, wychodź tu do nas!

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:

No nie? tym bardziej jak nigdy sie nie miało cichych dni?
coś o tym wiem.
Stary 2012-03-20, 19:54   #201
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dziękuję za kciuki! Jesteście kochane

Ale mam mętlik w głowie...

Krótka relacja z wizyty:
Najpierw lekarz obejrzał Nas - mnie i męża - ważenie, mierzenie, mierzenie ciśnienia, skierowanie na podstawowe badania.

Natomiast Szymona nie obejrzał żaden lekarz tylko Health Visitor ( pielęgniarka ). Spojrzała w jego polską książeczkę jakie już przyjął szczepionki i powiedziała, że trzeba zrobić kolejną z kalendarza szczepień. Wyciągnęła z lodówki i kazała odsłonić obie nóżki. A ja mądra matka nie spytałam nawet co to za szczepienie
Suma sumarum mały nie został zważony, zmierzony nic... Nawet nie zbadał go przed szczepieniem żaden lekarz, ani nie zostało mi zadane pytanie przez pielęgniarkę, czy dziecko jest zdrowe.... Dobrze, że sama wiem, że jest zdrowy. Zapamiętałam nazwę szczepionki z opak. - menjugate kit - na meningokoki. Następna dawka za 4 tyg. Koniec wizyty

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 20:04   #202
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
AgaG katar 3 tygodnie? no masakra. Ale to z przeziębienia czy alergiczny?
Patik nie wiem. Zaczelo sie tak po prostu, bez zadnego kichania (jak zwykle przy jego katarze), po prostu zaczelo mu cieknac z nosa. A kilka dni wczesniej zaczelam mu rozszerzac diete. Potem bylo nasilenie, takie bardziej chorobowe z kichaniem, dziewczyny byly chore, ale one juz oki, a jemu dalej sie leje jak bawi sie na brzuchu.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
O, to Wy już? To
Ja zapomniałam o tym mięsku, ale też chyba trzeba by już dać
Tym bardziej, że ostatnio jedzonko tak wchodzi, że aż furczy
No to juz 3 tyg. od rozszerzenia diety, wiec chyba czas. Strasznie sie ciesze, ze Tymek juz na dobre przekonal sie do jedzonka!

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
AgaG wiek zmieniony
Dziekuje

Lili Radek nie ma parcia na UU widze. U nas taki schemat chyba szybko nie przejdzie.

Zaneta ja zaslaniam malego parasolka, on nie lubi jak mu swieci po oczach, zreszta to malo przyjemne.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 20:06   #203
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

Aania cieszę się, że już jesteście PO. Oby dalej było bez żadnych komplikacji.

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
dla dzielnego Adasia

współczuję koledze...
Cytat:
Aniu super, że Adaś taki dzielny, dla Ciebie też brawa za dzielnie zniesiony zabieg

Cytat:
Masło maślane mi wyszło z tego opisu?

Aniaa dzielny synuś był i mamusia też 30% zabiegów wymaga poprawki.. nieźle
1 - nie maślane, ja zrozumiałam
2 - no nieźle, wydaje się że niby nic, a tyle komplikacji...
Cytat:
i zdrowiejcie!
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Brunetka
Aania brawa dla dzielnego Adasia i dzielnej mamy

Padam na pysk

mam nadzieję że odpoczniesz
Cytat:
ojj..dalej?:
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Natomiast Szymona nie obejrzał żaden lekarz tylko Health Visitor ( pielęgniarka ). Spojrzała w jego polską książeczkę jakie już przyjął szczepionki i powiedziała, że trzeba zrobić kolejną z kalendarza szczepień. Wyciągnęła z lodówki i kazała odsłonić obie nóżki. A ja mądra matka nie spytałam nawet co to za szczepienie
Suma sumarum mały nie został zważony, zmierzony nic... Nawet nie zbadał go przed szczepieniem żaden lekarz, ani nie zostało mi zadane pytanie przez pielęgniarkę, czy dziecko jest zdrowe.... Dobrze, że sama wiem, że jest zdrowy. Zapamiętałam nazwę szczepionki z opak. - menjugate kit - na meningokoki. Następna dawka za 4 tyg. Koniec wizyty
no to nie zachwycająca wizyta...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 20:08   #204
zanka205
Zakorzenienie

jaka ja jestem głupia
myślę czemu nikt u nas nie pisze, już tyle czasu, a tu nowy wątek
tępak ze mnie

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 20:10   #205
piwnooka77
Raczkowanie

Helloł

Cytat:
Z racji, że stooo lat nie było już Mai na ogólnym to coś tam wklejam z dzisiaj (zwłszcza dla cioć, które nie są w K. bo na pewno jeszcze Mai nie widziały )
ale ma "hipnotizar" spojrzenie śliczne te oczęta
Cytat:
A oto moje córcie
śliczności

Dla wszystkich dzisiajszych jubilatów

Czytając Wasze schematy odnoszę wrażenie, że moje dziecko je za mało, szczególnie, że nadal się jeszcze do końca nie przekonała do innego pokarmu niż UU. Marzeniem jest, żeby zjadła pół słoiczka, cieszę się jak zje 1/3.

Naataaszkaa ja też od kiedy pracuję mam problemy z nadążeniem za dziewczynami, a Hania - słodziaczek

Dużo zdrówka dla chorowitków
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 20:17   #206
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Burczy mi już przerazliwie w brzuchu...czekam az Elroy wstanie i pędzimy do sklepu
Każdy w sklepie zagląda mi do wózka nie lubie tych wiejskich klimatów a duża,a mała, a włosy takie, a takie- a my tylko po bułki

Cytat:
A mój Domek w spacerówie ani nie zakwili, nie spi, ale jeździ zainteresowany, cos tam sam do siebie gada, piszczy, krzyczy, ogląda się za psami i ściaga sobie buty, którymi potem rzuca a matka zbiera
Hania ma to samo.. rozgląda się na wszystkie strony świata.. gada do siebie, cmoka i tak samo wszystko wywala za wózek.. a matka ćwiczy skłony - góra- dół, góra-dół

Cytat:
Mnie np. ostatnio doszły słuchy, że budujemy willę za 2 mln No ok, mozemy wybudowac tylko kto nam da te 2 mln?
przypomniało mi się jak moja pani ginekolog mi opowiadała, że jak przeprowadziła się na wieś i nie miała jeszcze postawionego płotu i wszystko było widać co na ich podwórku się dzieje, a ma psy i wsypała im do metalowych misek karmę i one jadły.. to na drugi dzień w sklepie podsłuchała, że daje psom żarcie w zepterowskich garnkach

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
sprawdziłam w senniku, i jeszcze śnil mi się biały list i sprawdziłam i wiecie co,
mysz szara-ubóstwo
biały list-dotrą do Ciebie z opóźnieniem smutne wieści

uuuuuu, niedobrze
Kochana, sny się na odwrót sprawdzają! Także szykuj się na przypływ gotówki

Cytat:
ale oczyska piękne

Cytat:
A oto moje córcie
małe śmieszki

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Ogłoszenia
1. Wizyta z małym ok. Dzielny mój mężczyzna, nie płakał prawie wcale (może pół minutki) mimo że lekarz zakładał coś jakby cewnik, ale większe. Wg pana doktora goi się bardzo ładnie i jest duuuża szansa że nie będzie konieczności żadnych poprawek, choć to na 100% oceni dopiero za ok 1,5 miesiąca. Nie powiem, byłoby super, skoro ryzyko powikłań w takim przypadku dochodzi do 30%
2. Byłam u chirurga, dwa znamiona wycięte, teraz tylko 2 tygodnie czekania na zdjęcie szwów i wynik badania histopatologicznego. Mam nadzieję że będzie ok.
Koniec [/COLOR]
dla zdolnego Adasia i trzymam mocno kciuki, żeby było już wszystko dobrze.. no i za mamę też

Cytat:
W takim razie i dla Hani i zdrówka dla Was
a filmik z hani to zdolna papużka! Tak jak ma-ma po Tobie powtarzała, tak teraz te cmoki cuudo, i te stópki w buźce
Dziękuję za miłe słowa

Cytat:
Dużo zdrówka dla Ciebie i Hani, kurujcie się dziewczyny
Fajnie, że Hania tak ładnie zaaklimatyzowała się w żłobku
A na filmiku piękna mała zdolniacha
Ojj kurujemy się bo ileż można chorować i dziękujemy

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
:

i zdrowiejcie!

A zaraz przepis na życieeee.. nananananaa
Stary 2012-03-20, 20:18   #207
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Dziewczyny ja z pytaniem.
Od kiedy zmieniacie dzieciom foteliki na te stałe?
ja zmienilam miesiac temu.

Cytat:

PS. Tęsknie za Wami
a mowilam zebys wrocila - to nieeeeeeeeeee tesknilam

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość

wróciałm do pracy .... cierpię
skad ja to znam - ale ja juz nie cierpie, bedzie dobrze

Cytat:
To kim Ty jesteś na tej poczcie? Kierownikiem?
hmmm wystarczy?? jak cos bedziesz chciec daj znac odp na priwie

Cytat:
A oto moje córcie
moj maz zrobil tak i i ja mysle tak samo, sa urocze

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

Właśnie sie dowiedziałam o czyms co jest dla mnei niepojete: Mój kolega wziął słub koscielny i cywilny 7 mc temu i dzis sie dowiaduje za zona od niego odeszla do jakiegos innego malo tego spakowala sie jak go nei bylo w domu nie zostawial zadnego konatktu i poszla w cholere a on tydzien potem dostal papiery o rozwod SZOOOOK!
jak tak mozna wogole
pozostale foty tez sweet kocham te wasze dzieciaki. kocham
Dla dzisiejszych solenizantow sto latek !!!!
U mnie licho - poklocilam sie z bratem i przez niego z bratowa. Tak to jest jak sie chce na dobrze, a wyszlam na najgorsza. Od wczoraj mam dola o to.
Dzis wrocilam z pracy i okazalo sie ze tesciowa nie byla z dzieckiem na spacerze, bo wialo wiec nakarmilam ja pomidorowa z ryzem - bo ugotowala ubralam i poszlam na spacer. Najpierw slonko nam w plecy swiecilo, a jak wracalam musialam obrocic spacerowke (siedzisko) w druga strone, bo swiecilo jej w oczka i sie zloscila. Pozniej przyjechala moja mama do malej a ja pojechalam pozalatwiac sprawy i i wrocilam i przyjechal maz z pracy i posiedzielismy. Dopiero pojechali. Buzka znikam spac

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 20:21   #208
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

a jak slicznie cmoka

Cytat:

Ty się odchudzasz? z czego? przeciesz szczuplutka jesteś
a co z tż?

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:

A zaraz przepis na życieeee.. nananananaa
hehehe ja tez czekam na" łabaje"

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 20:21   #209
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki! Jesteście kochane

Ale mam mętlik w głowie...

Krótka relacja z wizyty:
Najpierw lekarz obejrzał Nas - mnie i męża - ważenie, mierzenie, mierzenie ciśnienia, skierowanie na podstawowe badania.

Dlaczego mnie to nie zdziwilo??????
Sprobuj sie zorientowac gdzie u Was w okolicy sa punkty gdzie przyjmuje Health Visitor. U nas jest ich kilka i np tam gdzie ja chodze w kazdy piatek jest otwarte w rannych godzinach i mozna isc i zwazyc dziecko, poradzic sie itp moze w necie poszukaj lub idz do przychodni i zapytaj ( to sie nazywa healt visitor drop - in). A ksiazeczke zdrowia taka czerwona z misiem Szymek dostal?

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
jaka ja jestem głupia
tępak ze mnie
zakrecona
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 20:22   #210
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość

Czytając Wasze schematy odnoszę wrażenie, że moje dziecko je za mało, szczególnie, że nadal się jeszcze do końca nie przekonała do innego pokarmu niż UU. Marzeniem jest, żeby zjadła pół słoiczka, cieszę się jak zje 1/3.

Naataaszkaa ja też od kiedy pracuję mam problemy z nadążeniem za dziewczynami, a Hania - słodziaczek

Dużo zdrówka dla chorowitków
A mi się z kolei wydaje, że moja Hania za dużo je u nas wygląda to tak:

8:00 - kaszka (120ml)
11:00 - obiadek
13:00 - deserek
16:00 - MM lub kaszka (w zależności ile zjadła wcześniej i jak jest głodna)
19:00 - MM (230ml)
22:00 - MM (150ml)

czasem się budzi w nocy i zje też ok 100ml, ale już coraz rzadziej, przeważnie w nocy nie je

A dziewczyny pędzą z postami jak szalone.. ja nie wyrabiam

I dziękujemy za miłe słowa

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
jaka ja jestem głupia
tępak ze mnie
Nie tylko Ty
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości