Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-20, 20:48   #4711
nataszka25
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
libra mi mowila pediatra ze 3-5 dni ale to chodzilo o maluszka czy tak samo juz u starszych nie wiem...

ja zla jak osa...tz mnie wkurzyl,oczywiscie poszlo o jego rodzine....ehh
Widzę że nie jestem sama z gorszym nastrojem, trzymajmy się kobietki
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 20:53   #4712
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

no wkurzona jestem bo u sieie full roboty mamy a tam ma isc lozko skladac sufity malowac mimo ze szwagierki maz pracuje w firmie budowlanej i po pracy na fuchy chodzi....a jak chca z moim pogadac to dzwonia zeby przyszedl bo przeciez zebym przypadkiem nie slyszala.....juz mam po dziurki w nosie te ich patologii, a jak my o cos prosilismy to zawsze bylo 100 powodow dlaczego nie...
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 20:57   #4713
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
no wkurzona jestem bo u sieie full roboty mamy a tam ma isc lozko skladac sufity malowac mimo ze szwagierki maz pracuje w firmie budowlanej i po pracy na fuchy chodzi....a jak chca z moim pogadac to dzwonia zeby przyszedl bo przeciez zebym przypadkiem nie slyszala.....juz mam po dziurki w nosie te ich patologii, a jak my o cos prosilismy to zawsze bylo 100 powodow dlaczego nie...
Jeju, skąd ja to znam... nie denerwuj sie, choc mowi sie latwo wiem, oni chca za wszelka cene pewnie pokazac ze mają wiecej do powiedzenia w kwesti tego co ma robic twoj tz, za kim stac, ale pewnie nie maja szans z toba
Stary 2012-03-20, 21:05   #4714
libra777
Zakorzenienie

Ania ja zaszczepię dwoma dawkami , są różne opinie i za i przeciw tak jak i do reszty szczepionek,mnie przekonuje to że w niektórych krajach unii jest obowiązkowa i w stanach i tam to raczej nie jest naciągactwo bo jest refundowana
Oczywiście większość osób twierdzi że ospę dzieci przechodzą lekko i bez powikłań ,ale jeśli wystąpią przecież nic nie wiadomo

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Darusia też bym się wściekła

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Moje sernikobrownies się studzi w piekarniku ,celowo upiekłam wieczorem żeby nie żreć dzisiaj ,rano do kawki sobie kąsnę
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 21:11   #4715
Darusiaaaa
Zakorzenienie

gdyby to byla inna sytuacja to bym inaczej na to patrzyla...
zaczelo sie od tego ze sie przeprowadzamy,zabieramy caly pokoj wiec przyjezdny tesc nie mialby gdzie u nas spac,w zwiazku z czym szwagierka stwierdzila ze zaden problem oczywiscie bedzie spal u nich,nastepnie poinformowala mnie ze jednak W CZASIE SWIAT ona remont bedzie robila i wlasnego ojca nie przenocuje...

potem ze jak sie przeprowadzamy to oewnie sporo pracy itd wiec mowimy ze owszem sporo ....wszystkiego od razu nie zrobimy bo kasiurowo nie wydolimy ale powoli trzeba bedzie robic wiec teraz przyspieszyla remont 1 pokoju i ciagnie go wszedzie suka wredna!
auto od piatku u mechanika mielismy i tz na popoludnie nie mialby jak jechac pozyczyla mu auto,na drugo dzien jazda ze kluczykow o 8 rano nie ma mimo ze nigdzie nie chciala jechac;/ a teraz za to ze pozyczyla samochod cuduje i kombinuje,mam ich tak dosc zenawet jak ich nie ma czuje ich oddechy na karku!
co za paranoja,a ten .... stwierdzil ze nie bedzie taki jak oni i im pomoze,tylko oni to w dupie maja chodzi tylko o to zeby wyszlo tak jak chca,pewnie nawet dziekuje nie uslyszy,Normalnie bym jej dzisiaj w zeby strzelila jakbym ja zobaczyla
A.Camus
Stary 2012-03-20, 21:17   #4716
libra777
Zakorzenienie

Darusia bardzo dobrze Cię rozumiem ,ona specjalnie to robi na złość.
Nie wiem czemu twój tż daje się na to nabierać i myśli że ktoś doceni jego pomoc
Stary 2012-03-20, 21:17   #4717
monka23
Zakorzenienie

U nas tez lipa. Z tz sie pogryzlam , ciec glupi bezmozgowiec.

U nas szczepionki sa za darmo, leki dla lepkow na recepte za darmo i antykoncepcja tez za darmo.

Mi to szkoda tych dzieciaczkow , normalnie niektore to mialy rany na tych cialkach. Nigdy nie wiadomo jaki u naszych dzieci choroba bedzie miec przebieg. Lepiej nie ryzykowac , no kozwa chyba bym sie pociela jakby mi tak dziecko wygladalo. Wspolczucie dla tych ktorych nie stac a chca, a tu nie ma za co.
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 21:22   #4718
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wlasnie o to chodzi ze on wie ze dziekuje nawet nie usylyszy,twierdzi ze nie bedzie taki jak oni....normalnie rece opadaja....a dokladnie tak,robi to specjalnie!chyba wymysle jakis sliczny plan i jej usmiech z mordy zbije;/
A.Camus
Stary 2012-03-20, 21:23   #4719
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ania ja zaszczepię dwoma dawkami , są różne opinie i za i przeciw tak jak i do reszty szczepionek,mnie przekonuje to że w niektórych krajach unii jest obowiązkowa i w stanach i tam to raczej nie jest naciągactwo bo jest refundowana
Oczywiście większość osób twierdzi że ospę dzieci przechodzą lekko i bez powikłań ,ale jeśli wystąpią przecież nic nie wiadomo

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Darusia też bym się wściekła

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Moje sernikobrownies się studzi w piekarniku ,celowo upiekłam wieczorem żeby nie żreć dzisiaj ,rano do kawki sobie kąsnę
ja będę myślała potem na razie mam u Oli dokończenie pneumo za 300 zł , potem meningo . więc teraz tysiaka na ospę to ja nie wybulę
Stary 2012-03-20, 21:28   #4720
onaania
Rozeznanie

Właśnie jestem świeżo po ospie u 3,5 latka szczepionego. Było cudnie, naprawdę. Miał na całym ciele ok. 10 kropek, żadnych ran, strupów, swędzenia. Nie było gorączki, normalnie na nartach z nami jeździł. A starszy syn, nie szczepiony i w dodatku skórny alergik przechodził fatalnie. Po ospie zaliczyliśmy takie wzmożenie atopowego zapalenia skóry, że nie mogliśmy przez ponad pół roku sobie z tym poradzić.
Krótko mówiąc, jak możecie, szczepcie.
Stary 2012-03-20, 21:31   #4721
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
U nas tez lipa. Z tz sie pogryzlam , ciec glupi bezmozgowiec.

U nas szczepionki sa za darmo, leki dla lepkow na recepte za darmo i antykoncepcja tez za darmo.

Mi to szkoda tych dzieciaczkow , normalnie niektore to mialy rany na tych cialkach. Nigdy nie wiadomo jaki u naszych dzieci choroba bedzie miec przebieg. Lepiej nie ryzykowac , no kozwa chyba bym sie pociela jakby mi tak dziecko wygladalo. Wspolczucie dla tych ktorych nie stac a chca, a tu nie ma za co.
wiem że u was za darmo ,koleżanka oczy wywaliła jak jej powiedziałam ile na szczepionki wydałam a ona ani grosza
Najgorzej właśnie że ktoś by chciał a nie ma pieniędzy
Ale czasem tak jest że na inne pierdoły ludzie mają np. na fajki im nie szkoda ale na szczepionkę dla dziecka już nie mają
Cytat:
wlasnie o to chodzi ze on wie ze dziekuje nawet nie usylyszy,twierdzi ze nie bedzie taki jak oni....normalnie rece opadaja....a dokladnie tak,robi to specjalnie!chyba wymysle jakis sliczny plan i jej usmiech z mordy zbije;/
tak tak wymyśl coś chamstwo trzeba zwalczać chamstwem

Ania no wiem wiem że to dużo
Mój starszy nie był na nic szczepiony ,teraz tylko na meningo bo nastolatki są w grupie ryzyka ,wtedy nie było takich szczepionek jakie teraz mamy do dyspozycji

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez onaania Pokaż wiadomość
Właśnie jestem świeżo po ospie u 3,5 latka szczepionego. Było cudnie, naprawdę. Miał na całym ciele ok. 10 kropek, żadnych ran, strupów, swędzenia. Nie było gorączki, normalnie na nartach z nami jeździł. A starszy syn, nie szczepiony i w dodatku skórny alergik przechodził fatalnie. Po ospie zaliczyliśmy takie wzmożenie atopowego zapalenia skóry, że nie mogliśmy przez ponad pół roku sobie z tym poradzić.
Krótko mówiąc, jak możecie, szczepcie.
Dzięki za opinię
Wiem że szczepionka nie chroni całkowicie ale znacznie złagodzi przebieg i ewentualne skutki ,też jestem zdania że jesli jest możliwość to można oszczędzić dziecko.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 21:33   #4722
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
wiem że u was za darmo ,koleżanka oczy wywaliła jak jej powiedziałam ile na szczepionki wydałam a ona ani grosza
Najgorzej właśnie że ktoś by chciał a nie ma pieniędzy
Ale czasem tak jest że na inne pierdoły ludzie mają np. na fajki im nie szkoda ale na szczepionkę dla dziecka już nie mają

tak tak wymyśl coś chamstwo trzeba zwalczać chamstwem

Ania no wiem wiem że to dużo
Mój starszy nie był na nic szczepiony ,teraz tylko na meningo bo nastolatki są w grupie ryzyka ,wtedy nie było takich szczepionek jakie teraz mamy do dyspozycji

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Dzięki za opinię
Wiem że szczepionka nie chroni całkowicie ale znacznie złagodzi przebieg i ewentualne skutki ,też jestem zdania że jesli jest możliwość to można oszczędzić dziecko.
No a fajki tutaj malboro , ok 8 funta .
Stary 2012-03-20, 21:39   #4723
Darusiaaaa
Zakorzenienie

gadalamn wlasnie z tz mowi ze gadal z siostra i KAZALA mu przyjsc na godzinke dwie w piatek ale powiedzial ze nie bo akurat malujemy u siebie...

jezuuu gdybym ja tylko miala zolte papiery
A.Camus
Stary 2012-03-20, 21:41   #4724
libra777
Zakorzenienie

No u nas chyba ok. 10 zł takie podrzędne to średnio licząc 300 na miesiąc jest

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Darusia no co za nienormalne babsko (chyba po mamusi poszła ) wie że u siebie robicie przeprowadzkę to będzie dupę zawracała
Stary 2012-03-20, 21:46   #4725
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
gadalamn wlasnie z tz mowi ze gadal z siostra i KAZALA mu przyjsc na godzinke dwie w piatek ale powiedzial ze nie bo akurat malujemy u siebie...

jezuuu gdybym ja tylko miala zolte papiery
zalatw sobie hehe

Libra nie chyba ale NAPEWNO wdala sie w mamusie hehe

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-03-20 o 21:48

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 22:21   #4726
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dokladnie,one sa takie same, masakra i ta mala bedzie taka sama skoro dwie takie france ja wychowuja
A.Camus
Stary 2012-03-21, 06:04   #4727
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Moje dzieci jeszcze minute beda spaly i ich budze.

Macie jakies domowr sposoby na bol gardla.lub cos bezrecepty. Juz tydzuen ponad boli strasznie

Chlebek sie piecze,zmywara myje,moze jeszcze mufiny zrobie do porannek kawki.

Majwazniejsze to to ze o 8przychodzido mnie fryzjerka,trzymajcie kciuki zebym wkoncu byla zadowolona.

P0P daj znac jak sie czujesz,i o postepach malej i jednej i drugiej . Czy podaja jakies terminy kiedy bedziesz miala dwie corcie w domu. No i trz wazne bociekawosc mnie zjada,ile Nataszka teraz wazy wkoncu nastepny tydzien na boku

Macie jakis kontakt do Ice?
Juz dludo sie nie odzywa,i nie wiadomo czy z jej corcia juz lepirj?

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 06:28   #4728
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Moje dzieci jeszcze minute beda spaly i ich budze.

Macie jakies domowr sposoby na bol gardla.lub cos bezrecepty. Juz tydzuen ponad boli strasznie

Chlebek sie piecze,zmywara myje,moze jeszcze mufiny zrobie do porannek kawki.

Majwazniejsze to to ze o 8przychodzido mnie fryzjerka,trzymajcie kciuki zebym wkoncu byla zadowolona.

P0P daj znac jak sie czujesz,i o postepach malej i jednej i drugiej . Czy podaja jakies terminy kiedy bedziesz miala dwie corcie w domu. No i trz wazne bociekawosc mnie zjada,ile Nataszka teraz wazy wkoncu nastepny tydzien na boku

Macie jakis kontakt do Ice?
Juz dludo sie nie odzywa,i nie wiadomo czy z jej corcia juz lepirj?
Madzia a psikacz tantum verde masz?Mnie niedawno też tak strasznie gardło bolało przez kilka dni i strepsilsy,cholinexy tylko łagodziły.Inne psikacze też nie pomagały,a po tv jak ręką odjął.
Teraz mojego tż gardło boli i po jednym dniu z tv też mu przechodzi.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 06:33   #4729
evitka21
Zakorzenienie

madziia, a u nas rzadzi orofar max i plukanie gargarinem. z psikaczy to hascosept i septolux to tansze odpowiedniki tantum

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 06:37   #4730
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Psikam tantum, tabletki streptils,czosnek z miodem i mlekiem wypijam. I ciagle trzyma

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 06:57   #4731
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dzien dobry
ja czekam az mala wstanie i dzien zaczynamy od rinhalacji,zipie jak traktor przez zapchany nos
tz tez spi a my z malutkiem buszujemy bo wyjatkowo jakos wczesniej mi wstala bo juz po 7
A.Camus
Stary 2012-03-21, 07:19   #4732
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
madziia, a u nas rzadzi orofar max i plukanie gargarinem. z psikaczy to hascosept i septolux to tansze odpowiedniki tantum
septolux też mam i nie działa absolutniema taki sam skład jak tantum?
Cytat:
Psikam tantum, tabletki streptils,czosnek z miodem i mlekiem wypijam. I ciagle trzyma
Madzia to skoro powyższe leki tyle czasu nie pomagają to może warto pójść do lekarza,bo możliwe że coś się tam niefajnego dzieję

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 07:28   #4733
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
madzia a ja stosuje wodę z wodą utlenioną (łyżeczka wody utl. na pół szklanki przegotowanej wody) płucze tym gardło 4-5 razy na dzień i po dwóch dniach ból przechodzi.
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 07:43   #4734
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Mnie chyba dopadło wiosenne przesilenie. Złośc przeplata sie ze smutkiem... doła mam ogólnego. Szczególnie praca mnie już dobija... dziś zaczynam szukać ostro nowej...
Ogólnie nastrój mam do kitu dlatego juz nie zanudzam i uciekam żeby nastroju na forum nie psuć

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 08:51   #4735
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Mnie chyba dopadło wiosenne przesilenie. Złośc przeplata sie ze smutkiem... doła mam ogólnego. Szczególnie praca mnie już dobija... dziś zaczynam szukać ostro nowej...
Ogólnie nastrój mam do kitu dlatego juz nie zanudzam i uciekam żeby nastroju na forum nie psuć
Moje przesilenie trwa juz tydzien takze łącze się z tobą w złym nastroju, maluda za to tętni życiem

Darusia skąd ja znam to co piszesz.... u mnie po kilku latach tz zmądrzał w tym temacie, wiec nadzieja ze to uleczalne
Stary 2012-03-21, 08:58   #4736
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nataszka duzo czasu mu nie daje,albo zmadrzeje albo bedzie mial wielki problem bo mnie ta rodzina jego wykonczy,czuje ich oddechy doslownie na karku,CODZIENNIE.
A.Camus
Stary 2012-03-21, 09:12   #4737
blistex
Rozeznanie

Cytat:
Tylkooliwka ja swojego na początku wysadzałam co 30 min, potem o 5 min dłużej, aż do godzinki. Mój z gołą pupą latał i sam się później już załatwiał. Teraz juz w ubraniu woła

drcron przelew doszedł
to dzisiaj zamawiam kuriera na jutro, jak sie dowiem o której dokładnie będzie u ciebie to napiszę

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Michał dziś od rana lał i lał... nie pomagało wysadzanie bo ledwo go przebrałam to po 5min znów zlany był.

Ale sukces mam! Rano zjadł pół gruszki a teraz wcina jabłko Za to obiadu nie chciał prawie jeść Kupa była w sobotę... oby sie wreszcie coś ruszyło - syrop też podaję od soboty...
a spróbuj mu dac trochę ciepłej przegotowanej wody na czczo zaraz po obudzeniu, mi to kiedys pomagało przy zatwardzeniach

Julia tez często zapomina że sika się do kibelka, ostatnio się wkurzyłam i powiedziałam, że jak nie będzie pamietała, to założę jej pampka i bedzie jak mały dzidziuś, to po 5 minutach przyszła i pełny nocnik przyniosła

my mamy problem ze smoczkiem juz wszystkiego i nic nie skutkuje, zabrałam jej ostatnio to 4 godziny sie darła jakby ją ze skury obdzierali, aż ochrypła, wczoraj kleżanka mówi do niej ,że będzie miała krzywe ząbki i bedzie brzydko wyglądała i pokazała jej wykrzywione zęby, to ten mój smród teraz chodzi i mówi
"mamusiu dydam mocia kziwe zęby mam,bzidka jestem" i zaciesza

Cytat:
tak ona jest faktycznie mała ale wystarczy że podwoisz składniki.
Moje właśnie w piekarniku siedzi ,ser mi strasznie rzadki wyszedł aż lejący dosypałam 2 łyżki mąki ziemniaczanej i wylałam to na blaszkę i na to łyżką kładłam takie ciapy z ciasta ciemnego mam nadzieję że wyjdzie ,zła jestem na ten ser.
Dałam truskawki zamiast malin.

oj to mój tak samo jak pytam czy chce to oczywiście nie ale jak go zaciągnę do łazienki to prawie w locie sika ,a mama nie trenuję z małym?

może się zaziębił że tak sika co chwilka?
Dalej nie ma poprawy z kupką ,próbowaliście z kiwi?

Dzisiaj jak umyłam Mika to zauważyłam że na pupie ma takie bąble ,wyglądało to jak pokrzywą poparzone i kurcze nie mam pojęcia co to
Jest to w tym miejscu jakby dostał niezłe lanie na tyłek ,wstyd do lekarza iść ,warga rozwalona aż krwiak się zrobił ,nogi w siniakach , tyłek w jakichś pęcherzach.
Zobaczę rano jak wygląda,cholera myślę ,myślę i nie mam pojęcia od czego ,może za ciepło go ubieram i się odparzył (rajtuzy,majtki i dresy to chyba nie za grubo?) ani się nie zsikał ani kupy nie zrobił,nie wiem
Spotkałyście się kiedyś z bąblami na tyłku?
dzieki to dodam wszystkiego podwójnie bo u mnie wielu chetnych na ciacho zawsze jest
u nas kiedys pojawiły sie takie bable jakby ropne a do okoła czerwone puchnące plamy, to była reakcja alergiczna

Cytat:
Może to skutek uboczny po szczepionce?
Po ilu dniach mogą wystąpić skutki uboczne?Wie ktoś?
do 14 a czasem nawet do 21 dni moga pojawić sie reakcje alergiczne na szzepienie tak nasza pediatra mowiła

artykuł przerażający
juz umówiłam Jule na szczepienie za 2 tygodnie jak tylko bedzie zdrowa

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Szkła sa do wymiany bo sa bardzo zniszczone i chciałam nowe szkła w te stare oprawki włożyc..

trudno zamiast mpku i pustaczków beda nowe okulary a gnojek poczeka na pokój!!!

Ale mówie Wam jakie mam wewnętrzne nerwy..
Nakrzyczałąm na nią raz! za 5 minut chce sie przytulić a ja mówie nie i za co.. po chwili woła mamusiu przepraszam!

Ciągle woła mamusiu siusiu juz 3 raz od połamania abym tylko na nią uwage zwróciła..
teraz przyniosła zmiotkę do kurzy i sznurek i dała abym jej ten sznurek przywiązała.. zrobiłam "Mamusiu dziękuję..dziekuję mamusiu..

A to jest warte wiecej niz te 400 zł!! kochana!! a nerwy i tak mam!
posklejaj taśmą te oprawki
a tak poważnie nam po remoncie mase mpg 75 zostało jak byście bliżej mieszkali, to bym wam oddała, bo mamy z 7 worków i tylko w garażu zalegają, ale sprawdzałam, to wysyłka sie nie opłaca, bo wyjdzie tyle samo jak byście nowy w sklepie kupili
mamy też białe farby zmywalne, gładzie, regipsy, i mase innych pierdołek < może jakąś altanke wybuduję > narazie mnie denerwuje i zalega w garażu

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Libra szokujący artykuł .
gadałam z jedną babką pracującą w aptece na temat szczepionki na ospę i powiedziała mi że : jedna dawka daje ok 85 % pewności że dziecko nie zachoruje , a jeśli to przejdzie bardzo łagodnie . druga dawka to już 99 % .
Ona zaszczepiła jedną bo twierdzi że druga to już naciągactwo .
Nie wiem ile w tym prawdy .
Ja na ospę nie szczepię bo u mnie to by było 2razy po 5 stów
czemu po 5 stow na dziecko?
u nas szczepionka kosztuje 170 złotych jedna dawka

Cytat:
Darusia ja mam sposób by się jej pozbyć
pojedź do niej i zawieź umowę wykonania jakis tam prac przez waszego Tżta i wystaw jakis rachunek na niemałą kwotę, jak przyjdzie jej zapłacić, za to co robi, to może się raz na zawsze od was odczepi

boziu jaka ja jestem szczęśliwa, że pozbyłam się rodziny mojego Tżta oni to dopiero byli toksyczni , aż teraz mi sie lepiej oddycha, jak nie ma ich w poblizu

Cytat:
gdyby to byla inna sytuacja to bym inaczej na to patrzyla...
zaczelo sie od tego ze sie przeprowadzamy,zabieramy caly pokoj wiec przyjezdny tesc nie mialby gdzie u nas spac,w zwiazku z czym szwagierka stwierdzila ze zaden problem oczywiscie bedzie spal u nich,nastepnie poinformowala mnie ze jednak W CZASIE SWIAT ona remont bedzie robila i wlasnego ojca nie przenocuje...

potem ze jak sie przeprowadzamy to oewnie sporo pracy itd wiec mowimy ze owszem sporo ....wszystkiego od razu nie zrobimy bo kasiurowo nie wydolimy ale powoli trzeba bedzie robic wiec teraz przyspieszyla remont 1 pokoju i ciagnie go wszedzie suka wredna!
auto od piatku u mechanika mielismy i tz na popoludnie nie mialby jak jechac pozyczyla mu auto,na drugo dzien jazda ze kluczykow o 8 rano nie ma mimo ze nigdzie nie chciala jechac;/ a teraz za to ze pozyczyla samochod cuduje i kombinuje,mam ich tak dosc zenawet jak ich nie ma czuje ich oddechy na karku!
co za paranoja,a ten .... stwierdzil ze nie bedzie taki jak oni i im pomoze,tylko oni to w dupie maja chodzi tylko o to zeby wyszlo tak jak chca,pewnie nawet dziekuje nie uslyszy,Normalnie bym jej dzisiaj w zeby strzelila jakbym ja zobaczyla
Darusia wyluzuj, napij się ziółek uspokajających

ja od jakiegos tygodnia pijam ziółka i jestem wylajtowana hehe nawet durne gadanie mojego tżta mnie nie denerwuje
jest mi tumiwisizm weszelaki

Cytat:
a próbowałaś płukać ciepłą wodą z solą ? mi czasem to pomaga, albo do lekarza, może jakas poważniejsza infekcja siedzi w Twoim gardle?
aha mi ostatnio pomogło nafaszerowanie sie witamina C, wiem,że przegięłam ale na raz zjadłam całe opakowania i na drugi dzień tak samo i przeszło choróbsko

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
jutro będzie lepiej
a dlaczego chcesz zmieniać prace?
ja tez się wkurzyłam ostatnio o swoje zarobki i porozsyłałam cv, może gdzieś mnie przyjmą . Prawda jest taka, że zarabiam tu marny grosz, a znajomi pracujący na lilnkach w fabryce mają czasem 2 razy tyle co ja

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
nataszka duzo czasu mu nie daje,albo zmadrzeje albo bedzie mial wielki problem bo mnie ta rodzina jego wykonczy,czuje ich oddechy doslownie na karku,CODZIENNIE.
Darusia jak ja cię dobrze rozumiem ja nie tylko czułam oddech Tżta rodziny, a zwłaszcza jego ojca, ale tak samo sąsdiadów, od kąd się przeprowadziliśmy jest o niebo lepiej, choć i tak bym sie chętnie na drugi koniec Polski wyprowadziła, byle jak najdalej od jego znajomych bo też często mnie drażnią

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 09:57   #4738
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam, że tylko ja jestem taka negatywnie nastawiona do niektorych ludzi... a na codzien jestem pozytywnie nastawiona do otoczenia wiec to nie jest na zasadzie zlosci tylko oni tak sie zachowuja...
nic tylko uciec gdzies na koniec polski, ale jakby wpadli na pomysl by nas odwiedzic?
Stary 2012-03-21, 10:11   #4739
Darusiaaaa
Zakorzenienie

na koniec Polski to za malo,na koniec swiata pewnie tez.
Odczepia sie jak sie przeniesiemy,moi rodzice tez o nich zdania najlepszego nie maja wiec tam przychodzili tylko na urodziny imieniny i w razie ZAPROSZENIA inaczej nie.
Bedzie spokoj.
A.Camus
Stary 2012-03-21, 10:49   #4740
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej lachoniki

Bardzo pobieżnie przejżałam te kilka stron waszych literackich wpisów.

Dużo zdrówka dla chorych maluchów i chorych mam

Libra - brawa dla dzielnego Mika (u dentysty oczywiście).
Co do bąbelków na pupie to moze to jakaś reakcja alergiczna. Zosia tez czasami takie ma, a to na pupie kilka a to na policzku.
Jeśli chodzi o ospę to jak pamiętam chorowałyśmy z siostrą jedna po drugiej i ona miała taką że właściwie po 2 dniach wyglądała tak jakby nie była chora a jak sobie przypomnę o moich bąblach to mnie trzepie, miałam je wszędzie i bolały mnie niemożebnie a do tego gorączka

Bao - odpoczywaj sobie teraz spokojnie z Kubusiem przy boku. Dziewczyny już Ci pisały o owocach i innych niemytych surowiznach a ja jeszcze dodam uwaga na piaskownice miejskie. Nie znaczy to że nie można z nich korzystać ale uważać trzeba. Kup sobie takie mydełko bez wody na spirytusie, buteleczka mała a się przyda i Tobie i Kubusiowi na spacerach.

Aneczka - bunt (niekoniecznie 2-latka) to jeszcze przed nami

Mrówka - fajnie że Gabrysia dobrze znosi przedszkole. Tatusiowie to mają hopla czasami .

Nie wiem co tam jeszcze miałam pisać

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Buziaki i słońce dla dziewczyn w podłym nastroju i z przesileniem wiosennym

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości