|
|
#1711 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Cytat:
.Musialam kilka razy w tygodniu obcinac.Teraz sa mocne,ale juz tak nie zapierdzielaja.Cytat:
![]() Cytat:
Darusia,Karolinka i Myszeczka na fejsie sie odzywaja badz ostatnio odzywaly,ale tez zauwazylam,ze oolong dala noge |
|||
|
|
|
#1712 | |||||
|
Rozeznanie
|
Tyle stron napisałyście!!
Cytat:
Basiula potrzebuje Cytat:
oj przeżyłaś swoje z porodem i teraz z katarkiem Cytat:
Cytat:
obmacuje sobie kolanka i fałdki na udach , stopy tylko oglądaCytat:
bleee ja sypie odrobinę rozpuszczalnej i dosypuje inkii współczuję choroby Helenka ma chyba skazę białkową od niedawna pje wiecej mm i na policzkach, skroniach pojawiły sie placki zaczerwinione i łyszczy sie tam skóra, całe policzki ma takie pomarszmone i zaczerwienione, za uszkami troszeczkę suchej skórki i kolanka tez szorstkie. Muszę chyba sie wybrac do pediatry.... Chyba ze to coś innego, ale nie wiem po czym mogło by ja tak uczulić, bo do tej pory tak nie miała, a ja jem prawie wszystko i niczego nowego nie wprowadzałam do diety. |
|||||
|
|
|
#1713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No wiec Bebiko do doooopy. Plula dalej niz widziala:/ Tesciowa kupila Nan- i niby pila, ale chyba smoczkek nie ten - bo silikonowy (szwagier kupil kauczukowy ale od 12 m ). Jutro drugie podejscie.
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zageszczacie juz mleko na noc kleikiem??? Bo tak kombinuje zeby mlody dluzej spal
![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- ggoraa madra masz core skoro woli cycusia od butli jestem w szoku bo moj dzis troche piers pociagnal... ale ze w cyckach pustki to popil kilka minut a potem z butli lyknal 150ml![]() EDIT: pustki w cycach w sensie ze mleczka tyle co na popitke (zeby nie bylo ze puste cycki kaze ssac dziecku )
Edytowane przez goldika Czas edycji: 2012-03-20 o 21:16 |
|
|
|
#1716 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Nie było mnie 5 dni a już list gończy po mnie wysyłacie ![]() ![]() No dobra fakt ale mam usprawiedliwienie Lilka mi daje tak w kość że mam serdecznie dość wszystkiego ma rzadkie kupy(teraz robi przy każdym jedzeniu) do tego zielone nieraz twarożkowate, potrafi wstawać co godzinę w nocy na jedzenie dzisiaj się zbuntowałam i dałam jej mm ale pospała 2 godziny a jeszcze miała dzisiaj szczepienie dałam jej czopki i teraz śpi od godziny ciekawe na jak długo![]() A dziewczyna mojego męża brata co przyjechała się uczyć żeby później się nią opiekować to szkoda gadać zamiast mi pomóc coś przy małej widzi co się dzieje to sobie wychodzi na pół dnia i ma to gdzieś gdybym miała wybór to bym małej w życiu jej nie zostawiła ![]() Wszystkiego najlepszego dla solenizantek A teraz pytanie za 100 pkt. gdzie ja mam poprawić wasz wiek na liście nie ma przecież wieków podanych (chyba albo ja nie widzę )Agnieszka wszytkiego najlepszego dla Amelki Co do kojca, łóżeczka my mamy w Polsce zwykłe najtańsze a tutaj FP kupiliśmy (i żałuję Lori witamy
|
|
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ej bo na psychologii na warsztatach mielismy przypadek... rodzice zostawiali dziecko z stara, zdziwaczala babcia, ktora jak sie okazalo cierpiala na demencje i wlasnie swojego wnuka czy prawnuka 5letniego chciala piersia karmic. Dziecko przez to mialo problemy psychiczne bo babcia kazala ssac mu piers bo inaczej jakas kara go straszyla---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Aniu hej no kiedys byl wiek na liscie, myslalam ze nadal jest a nie zagladalam tam.Muffi az edytowalam tamtego posta bo normalnie mi sie slabo zrobilo, jak zapytalas czy prowadze eksperyment podajac puste cycki dziecku
|
|
|
|
|
#1718 |
|
Zadomowienie
|
goldi był, był ale jak Rojku go przeprawiała już nie dopisywała tego
|
|
|
|
#1719 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! dziekuje za mile powitanie!
Lozeczko turystyczne, ktorego uzywalismy dla Leny, mialo wymiary takie jak nasze lozeczko, dzieki czemu moglismy uzywac tego samego materaca, bo ten dolaczony nie nadaje sie do spania. Poza tym miala otwierana kieszen, ktora mloda rano otwierala sobie sama i bawila sie zabawkami w pokoju, podczas gdy ja dosypialam. Lozeczko wazylo tez tylko 10kg, a takie mozna za darmo przewozic samolotem w drodze na wakacje. Moja starsza cora pila aptamil czyli bebilon i bardzo dobrze jej sluzyl. Cow&gate to odpowiednik bebiko. Innych nie znam. Przed urodzeniem sie Leny przeczytalam stosy poradnikow, szczegolnie ksiazki "zaklinaczki dzieci" Tracy Hogg. Zrobilam nawet notatki i zaklinalam sie, ze mloda bedzie spala tylko w swoim lozeczku, nie bede jej usypiac przy piersi itd. Rodzice przyjechali nam pomoc po jej porodzie, tato usypial ja na poduszce i tak uspiona budzila sie przy kazdej probie odlozenia do lozeczka. Ja mialam baby blues i warczalam na wszystkich. Jak tylko pojechali chcialam by wszystko wygladalo jak w jej ksiazkach. Udalo mi sie to kosztem karmienia piersia, o czym kobieta nie ma pojecia, bo wedlug niej karmienie dziecka na zadanie jest glupim wymyslem, we wszystkim trzeba trzymac sie sztywnego planu. Dzieci to nie roboty. Musielismy wracac wczesnie od znajomych, bo przeciez mala trzeba wykapac o 6, zaburzymy jej plan dnia itdLaure wychowujemy inaczej bo teraz wiem jak szybko dzieci rosna, nie przejmuje sie planem dnia, a mala najbardziej lubie usypiac w chuscie, jak jest tak blisko mnie. |
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1721 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na razie to ona sama nie wie co chce, a ja albo mam mało pokarmu albo nie wiem wczoraj w nocy wstawała co godzinę na jedzenie dzisiaj miałam nerwa i jej robiłam butle w dzień a jak dałam jej cyca to za niecałą godzinę znowu wołała a jak zaraz po tym dałam jej mleko to zjadła 60 ml chyba mam mało pokarmu bo nawet się denerwuje przy jedzeniuA propo łapania za stopy nasza akrobatka już sobie wkłada palce u nóg do buzi(wszystkie skarpetki ma mokre też już widzę białe punkty na dziąsłach więc pewnie niedługo jej wyjdą.
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2012-03-20 o 21:39 |
|
|
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzielna jestes, ze dajesz rade co chwile karmic |
|
|
|
|
#1723 |
|
Raczkowanie
|
Bahamadia dzięki za kciuki
chyba pomogły mała popłakała chwilę ale jak tylko dostała smoka to się uspokoiła i zaraz go wypluła ![]() lekarz kazał zacząć wprowadzać jedzenie stałe tym bardziej że mam kryzys laktacyjny i wieczorem po 3 godzinach ściągnęłam tylko 30 ml.... wkurza mnie to... bo jak mam mleko to tyle że 2 bym spokojnie nakarmiła, a jak nie ma to nie ma wcale... starsznie mi przykro.... tak bardzo lubię karmić piersią, trudno mi sie pogodzić z tym że to już koniec... ale co poradzić, przeciez nie wyczarujeGgoraa widać każde dziecko inne bo moja właśnie akceptuje tylko bebiko, jak dostanie bebilon to drze się w niebogłosy, enfamil piła ale się krzywiła strasznie. dobrze że na rynku jest taki wybór i można dziecku podac cos co mu zasmakuje ![]() aaaaaaa no isię pochwalę Wandusia dostała dziś pierwszy raz jabłko z marchewką ale jej smakowało zaciskała piastki łapała mnie za rękę w której trzymałam łyżkę i unosiła głowę i barki byle tylko szybciej łyżka trafiła do ust
|
|
|
|
#1724 |
|
Zadomowienie
|
U mnie i tak bym musiała odstawić bo za 3 tyg wracam do roboty
|
|
|
|
#1725 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A Filip jeszcze nie spi- przezywa, ze tatusia nie ma. Za to Nika chrapie w najlepsze- napoila sie cyckiem i szczesliwa.
|
|
#1726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
albo jakaś infekcja- dobrze aby laryngolog obejrzał chyba )))- np. Cerumex bo chyba najtańszy ![]() my od 5tej nie śpimy, tż go obudził budzikiem chociaż pewnie i tak sam by się obudził... no ale te kilkanaście minut jest na wage złota przecieżwczoraj spał 5h ciurkiem!!! od 7mej do 24tej spał tak długo bo długo jadł po kąpieli... ale rzadko ma takie zachciewajkiidąc za waszą radą, nawet nie doczytam tego poradnika bo isę wkręcam. Bo tam ejst pięknie opisane wszystko, że wydaje się to takie proste a jak sie nie bedzie postepowało wg tych rad to jest wizja rozkapryszonego dzieciaka. W Afryce poradników nie mają i dzieciaczki jak maliny Pozostaje mi liczyc na to, ze dziecko moje samo się wyreguluje... może już by przesypiał całą noc na mm... kto wie? narazie jedziemy z cycem,póki jest.I wąłśnie te chwile bliskości przy cycu, czy przy zasypianiu- nikt już nam tego nei wróci...chwile bezcenne. Przecież wyrośnie a raczej urośnie... dzisiaj rano mam wrażenie że "zgrubł" bo taaaki ciężki mi się wydawał :P teraz śpi w leżaczku, oczywiście usnał jak bujałam(kolejne "samo zło" )Słyszałam że Bebiko to ta sama f-ma co Bebilon ale dużo tańsze i smaczniejsze. Ale piszecie tutaj, że często nie podpasowało, bo zaparcia i takie tam.... to będę musiała się zastanowic jak bede potrzebowała. Mój pił w szpitalu Bebilon i nie wybrzydzał... ale po słodkim (zacytuje słowa położnej"jak lukrecje" ) mamuni mleniu może miec chłopina obiekcje Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-03-21 o 07:01 |
|
|
|
|
#1727 |
|
Rozeznanie
|
my old prze 6 na nogach czekam do 8moze uda sie pojsc spac... chyba ponownie wybierzemy sie do lekarza bo nie ma zadnej zmiany w kaszlu i katarze mloda ma problem ze snem tak ja meczy
|
#1728 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki za info o łóżeczkach/kojcach
wybiorę ten z pałąkiem.. przy nam się na wyjazdy i do do domu ![]() zmysl oj to niedobrze, idzcie idzcie do lekarza, wiesz jeszcze osłucha, bo jak kaszelek jest to wiesz.... daj znac co powiedział lekarz 3mam ![]() mój jeszcze spi ale pewnie nie długo to potrwa
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-03-21 o 06:59 |
|
|
|
#1729 |
|
Rozeznanie
|
nika moja siostra ma kojec tej firmy bardzo fajny jest, a moja cora traktuje go wlasnie jak kojec do spania.
|
#1730 | ||
|
Zakorzenienie
|
-
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- co polecacie na ząbkowanie?bobodent czy mże dentinox??
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-03-21 o 07:58 |
||
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Dygotka rzy kasie- tzn zamawiasz przez net i podaaje ci wyzsza cene a jak placisz dajesz ta karte i rabat dostajesz
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Glam
|
#1733 |
|
Wtajemniczenie
|
rabat przy kasiw w doz,a nocka tragedia co godzine cyc
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
już zrobiąłm zakupy i doczytałam na stronie
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana
![]() My od 5.30 na nogach ale od 30 min mops śpi idę myć hery, bo jak nie wymyje teraz bdę mieć doła, że zapyziała chodze ![]() Zmysł idź idź lepiej dmuchać na zimno
|
|
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() licytuje mlodemu kurtke wiosenna, prosze o kciuki i nie przelicytowanie mnie ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- zmysl pewnie, idz do lekarza, spokojniejsza bedziesz
|
|
|
|
#1737 |
|
Rozeznanie
|
kurde tylko ze my byłyśmy u lekarza w poniedziałek, mała dostała flegamine , cbebilon i kropelki do nosa, i teraz nie wiem czy poczekać z jeszcze jeden dzień czy znów iść, Niśka nie ma temperatury tylko gluty i kaszel.
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1739 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mało jeśc a często- to zdrowo tak powiedział mój tż wczoraj jak skarzyłam się na Vikusia,że często je w nocy Cytat:
w swoją drogą potem się pochwal jaka to ta kurteczka Cytat:
a jakie kropelki-nasivin?
|
|||
|
|
|
#1740 |
|
Wtajemniczenie
|
moze i zdrowo ,ale niewyspana mama gryzie...a w cycach susza.moze danio jej zapodam jako metoda na gloda
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

.Musialam kilka razy w tygodniu obcinac.Teraz sa mocne,ale juz tak nie zapierdzielaja.
podeszłam dzisiaj po majciochy na bazarek, a babka do mnie jaka ładna dziewczynka, jaka duża ...no myslałam, że wyjde z siebie. Chłop jak dąb już się w gondoli nie mieści, poza tym ubrałam go w czerwoną kurtkę i białą czapę, a ta mi tak dogadała .... 

no lewy cyc juz jakby wysychal z mleka:/
ale szybko stwierdzil ze pielucha ktora mialam mu zalozyc jest ciekawsza i zwedzil mi ja z przed nosa
mnie łapie gardło. Szpital w domu. Oby druga się nie zaraziła. Kupiłam sobie tak ą kawę dla karmiących 
bleee ja sypie odrobinę rozpuszczalnej i dosypuje inki
!!!

)

itd

, już ze dwa miesiące
ale od 30 min mops śpi
mało jeśc a często- to zdrowo