|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Dzięki dziewczyny
Czyli jutro znowu rundka po mieście...albo Rzepa albo Seboradin, wezmę co będzie
|
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez sie bardziej sklaniam do opcji przed myciem.
I chyba faktycznie przecedze ten rabarbar, bo boje sie, ze bede miec problem ze zmyciem pokruszonych kawaleczkow. |
|
|
|
#3873 |
|
Raczkowanie
|
Spirulina? Jest w Biovercie na Miłkowskiego (Ruczaj): http://biovert.pl/pl/searchquery/spi...?url=spirulina. Mam tą z ELDu, na włosach nie dała żadnego efektu, za to na twarzy - cudowny.
A tak w ogóle to kupiłam dziś Glorię na Szewskiej
|
|
|
|
#3874 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam takie głupie pytanie... jak rozpoznajesz że ten Jantar ci nie służy?Czy Hipp mniej wysusza od BD? Kurde czym ja mam myć te włosy? Codziennie dajmy na to BD albo Hippem a raz na tydzień jakimś ziołowym? Czy są jeszcze jakieś dobre szampony, bo w tego co się doczytałam piszecie głownie o tych ![]()
|
|
|
|
|
#3875 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem po pierwszym myciu włosów balsamem dla mam Babydream.
Powiem Wam, że spodziewałam się czegoś innego- płyn jest biały, zbity, tworzy się z niego gęsta, przyjemna piana. Włosy z Sesą były idealnie domyte za pierwszym razem, spłukuje się też łatwo. Tylko potem nie jest chyba aż tak fajnie- włosy są grube, taki push-up i dosyć szorstkie, najbardziej przy skórze, bo odżywkę nakładam parę cm od skóry głowy. |
|
|
|
#3876 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko jest większy, więc od razu trzeba wydać te 20zl a jak nie posluży to i większa butla zostaje niezużyta albo trzeba się dlużej "męczyć" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję! Daj koniecznie znać, jak Gloria! Sama jej jeszcze nie mialam.. A ile zaplacilaś za nią? ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
![]() Same sobie schną, po tym jak zakończylam moją przygodę z pokracznym CG a suszarka z dyfuzorem się spalila Muszę dorwać kogoś, kto mnie nie wyśmieje i mi cyknie foty, albo będzie sweet sesja lustrzana w lazience Bo wszyscy ostatnio mi najeżdżają na psychikę i mówią, że mam beznadziejne wlosy.. Mama podsumowala, że im więcej o nie dbam, tym mniej efektów i więcej wypadają (ciekawe swoją drogą, jak ona może to ocenić, skoro nawet już z nią nie mieszkam..)
|
|||||
|
|
|
#3877 |
|
Rozeznanie
|
mogę poprosić o linka do promocji w SP na Seboradin Niger bo ja chyba jestem ślepe i nie widzę
![]() Mam po hennie przesuszone włosy (3 hennowane a 1 raz takie 'siano'-no może to trachę za mocne słowo, ale wszędzie odstają mi krótsze włsoki i wygladają jak by były co byście poleciły. Nie mam odżywki b/s. Wczoraj dałam Garniera AiK, ale były przeciążone, dziś umyłam odżywką - trochę lepiej, ale jak by nie miały objętości, ale może mi się wydaje bo są mokrawe. w poniedziałek dałam maskę aloes, miód i gloria, ale boję się tego miodu. Swoją drogą raz go na włosy użyłam, a już nie ma 1/3 słoika
|
#3878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gazetka SP Masz taki maly sloiczek, czy tak dużo go nakladasz? Wiesz, że on ma dzialania rozjaśniające? Dziala także na wlosy hennowane
|
|
|
|
|
#3879 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Kurcze... Kusi mnie sięgnąć ponownie po silikony np. czarnego Gliss Kura Na silikony w czarnym GK wystarczy Hipp, prawda?Co prawda od dawna nie używam i mam bez nich takie włosy jak kiedyś Z albo i lepsze ale nadal wkurza mnie puszenie, brak im mięsistości, jedwabistości, blasku... Skoro już rok bujam się z pielęgnacją CG i olejami to coś jest nie halo - może taka moja uroda i bez wspomagaczy nie będę mieć włosów-jak-z-reklamy? A może powinnam je bardziej nawilżać? Jeszcze myślę o czymś takim, koleżanka z forum poleca na puszenie: http://allegro.pl/wella-pro-balsam-w...167117462.html Skład: Aqua, PVP, Polyquaterinum-37, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Behentrimonium Chloride, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Polyquaterinum-4, Sodium Benzoate, Parfum, Cetearyl Alcohol, Phenoxyethanol, Panthenol, PPG-1 Trideceth-6, Isopropyl Alcohol, Gyoxylic Acid, Disodium EDTA, Cetyl Alcohol, Ethylhehyl Methoxycinnamate, PEG-20 Stearate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Sorbitan Oleate, Lilalool, Hexyl Cinnaal, Geraniol, Limonene, Citronellol, Butylphenyl Methylpropional, Alpha-Isomethyl Ionone, Polyaminopropyl Biguanide. |
|
|
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję zakup odżywki alterry granatowej i szamponu BD
zaraz wypróbuję, żeby sprawdzić czy muszę wracać po zapas niestety maści sutkowej nie było... jest jeszcze w cenie na do widzenia (8zł z 18 chyba) gliss kur satin relax [maska]. Miałyście? Warto?w sp biowax w promocji za 10 zł - mam do przetłuszczających się włosów, warto kupić kolejny (np. latte) i stosować na zmianę? Czy lepiej poczekać aż skończę 1? Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2012-03-21 o 10:20 |
|
|
|
#3881 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za Glorię dałam 6,38 zł (przepłaciłam?). Co do mam, to moja o dziwo popiera moje wysiłki (jest fanką naturalnych metod i ziółek), nawet przychodzi po porady .
|
|
|
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a ja myję włosy codziennie, bo mam tendencje do przetłuszczania.
Wczoraj nałożyłam maskę Bingo z algami i maslem shea także na skalp (ale odrobinkę i nie wcierałam) i trzymałam 2 godziny. Wieczorem nie chciało mi się wcierek robić, bo byłam padnięta po pracy, poszłam spać bez niczego na włosach. Dzisiaj rano pobudka - włosy piękne i nie przetłuszczone. Cud
|
|
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
Czy używałyscie skrzypoptimal?
lub biouroda na włosy, skórę i pazn.a sok aloesowy to nie jest to samo co sok? to chyba na tyle po obejrzeniu gazetki SP
Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2012-03-21 o 10:43 |
|
|
|
#3884 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam mały słoik - dałam 1 łyżeczkę a resztę zjadłam ![]() pytałam o rozjaśnianie po hennowaniu - może nie w tym wątku - nikt mi nie odpowiedział wiec dzięki, że piszesz. Pisałam, że się boję miodu właśnie bo może rozjaśniać - wiec nie chcę za bardzo używać. wiec nie wiem czym nawilżyć te włoski aby ich nie obciążyć
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miodu nie uzywam, więc nie wiem, ale BD rozjaśnił mi niezłe pasmo na karku, w tym miejscu w ktorym zaczymnam mycie. Czyli na hennowane też dziala... |
|
|
|
|
#3886 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z Glisskuerm próbuj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W Auchan byla chyba za 5,5 czy jakoś tak, więc niecala zlotówka to nie jest duża różnica ![]() Oj tak, oleje mają cudowne, dla bezpieczeństwa wylączylam ich stronę ![]() Cytat:
![]() Mialam wizję 1/3 sloika miodu na wlosach i posklejanych miodowych dreadów ![]() Co do miodu: Mam Biovaxa do zniszczonych z miodem i cóż zauważylam? Jestem prawie tydzień po hennownaiu i woda podczas mycia leci czyściutka - niezależnie od tego, jakiego oleju użyję (a jest to albo ze slodkich migdalów lub orzechowy), jakiej odżywki i pólproduktów. Ale dziś mój sprawdzony zestaw (czyli gliceryna+keratyna+panthe nol+sok aloesowy) dodalam do w/w Biovaxa i woda podczas splukiwania maski byla zabarwiona. Wiadomo - nie byla brązowa, czy niebieska, ale calkiem przejrzysta też nie, więc coś w tym wyplukiwaniu musi być ![]() Poza tym na moje wlosy miód dziala akurat bardzo szybko. Chociaż je super nawilża, to po dluższym stosowaniu zdecydowanie rozjaśnia kolor..
|
||||
|
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, Trommelko, wiem
ale na pewno wydam 30 zł na inne zakupy ![]() właśnie siedzę z waxem i mimo że nie mam czasu regularnie używać co 3-5 dni, to jednak widzę, ze szybko mi go ubywa (albo za dużo kładę), więc chyba się skuszę na kolejny za 10 zł. Tylko nie wiem czy latte (który tu chwalicie) czy do włosów blond czy ten z najwyższą notą kwc - do zniszczonych i suchych... ale chyba wezmę latte, o ile będzie. Najlepiej, zeby był 1 z nich tylko, to po problemie ![]() jak zrobię sobie psikacz z dozu to wystarczy mi 1 i nie muszę szukać np. gliss kura? czy ten "naturalny" nie będzie tak dobry jak z silikonami do ochrony?i miód też nabyłam - łyżka do maski (biowax albo loreal expert) może być? Albo isana z babassu? Tylko wtedy na np. 30 min ją zamiast od razu spłukiwać? I na głowę czy na samą długość wtedy? Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2012-03-21 o 11:11 |
|
|
|
#3888 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Aloesu nie próbowałam jeszcze a do miodu się trochę zraziłam. Cytat:
|
||
|
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
a ja idę nałożyć moją najwspanialszą maskę
|
#3890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pięknie nawilża, wlosy są takie lejące i blyszczące. Miodu możesz dodawać do masek, chociaż ja bym osobiście z tym lorealem uważala (ale uprzedzam: nie znam skladu i uogólniam teraz - przeważnie mają dużo silikonów, więc wg mnie lepiej dodać go do "prostszych" odżywek/masek) Isana jest super do tuningowania: Jeżeli dodasz do niej miód i inne pólprodukty, które masz, gwarantuję Ci, że wloski będą szczęśliwe i sią odwdzięczą Do Biovaxu miód też się jak najbardziej dodaje. Wlaściwie to tuningi można robić ze wszystkim O ile coś nie jest napakowane wylącznie silikonami, parabemami itp. Tak mi się przynajmniej wydaje, bo u mnie w takich "profesjonalnych" maskach zupelnie się to nie sprawdzalo To zależy czego wymagasz od psikacza: Ja swojego uzywam jako nawilżacza i odświeżacza fryzury, więc silikonów w nim brak, bo jako zabezpieczenie stosuję z powodzeniem jedwab CHI. Wiele dziewczyn stosuje jednak Glisskury i inne psikacze silikonowe wlaśnie w celu ochrony wlosów stopniowanych, ochrony końcówek, nablyszczania itp
|
|
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, znacie jakieś super-extra leciutkie odżywki do włosów? Wszystko mnei obciąża
No nie wiem co jest
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za takie objasnienie
![]() no właśnie też sobie tak uporządkowałam, tylko nie wiedziałam czy słusznie, że gliss kur to ochrona, a psikacz "naturalny" to odżywienie itp. I chyba się na oba skuszę, tylko jak ja będę je stosować :d bo narazie mam włosy jeszcze nierówne i dość zniszczone i może im się przyda ten silikon... Chociaz na końcówki używam jedwabiu, to długość zostaje "bez niczego". |
|
|
|
#3893 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale dodawalam go często do masek/odżywek. Jeszcze 3 miesiące temu mialam zajęcia wlaściwie caly czas na popoludnie i codziennie tuningowalam maski/odżywki i nakladalam coś przed myciem. I często stosowalam chociaż odrobinę miodu nawet codziennie. A może one już są nawilżone i Twoje wlosy są w tak dobrej kondycji i są po prostu zdrowe i nie zauważasz już takich wlosowych zachwytów, jak na początku pielęgnacji? ![]() Czyli jaką? ![]() Cytat:
U mnie super sprawdzala się w takiej roli Balea z olejkiem morelowym (podobna do Isany z Babassu) wymieszana z Joanną Naturią z makiem Jak mam wrażenie, że olej lub mix, który nakladalam wcześniej może mi obciążyć a nie mam czasu na ewentualne 2 mycie to stosuję taki lekki mix i jest super
|
||
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
trommelka popróbuję. Nawet Joaśka z miodem mnie obciąża
Takie strąki się robią Powiedz mi, gdzie mogę dostać ten Balea?
|
#3895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W Niemczech i na Allegro Balea! Klik Edytowane przez trommelka Czas edycji: 2012-03-21 o 11:46 |
|
|
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
Mam zapisany którejś z Was przepis na psikacz z keratyny, dpantenolu, mleczka pszczelego, aloesu i mocznikai patrzę na dozie, a tam wszystkiego po 50 rodzai, co ja mam wziąć? :|
i jeszcze nie wyłącza mi się czerwony kolor nie wiem skąd on ![]() a sok z aloesu można na włosiska? Czy o innym piszecie? Bo chyba o żelu była mowa? Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2012-03-21 o 11:59 |
|
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...hair-mask.html
Ula mi ją pokazała, jest super
|
#3898 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3900 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A używałaś już? jak wrażenia? ![]() Ja włąsnie siedze z Garnierem, Isaną babass, Kallosem i naftą na włosach ale zaraz ide zmywać.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:40.

ale chyba wezmę latte, o ile będzie. Najlepiej, zeby był 1 z nich tylko, to po problemie
No nie wiem co jest