Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-20, 23:52   #3871
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Dzięki dziewczyny
Czyli jutro znowu rundka po mieście...albo Rzepa albo Seboradin, wezmę co będzie
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 23:56   #3872
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
mam zamiar robić przed myciem

o to dobrze

oczywiscie
Ja tez sie bardziej sklaniam do opcji przed myciem.
I chyba faktycznie przecedze ten rabarbar, bo boje sie, ze bede miec problem ze zmyciem pokruszonych kawaleczkow.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 02:12   #3873
silkmoon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
A jak już popytasz i znajdziesz - dasz znać, czy jest gdzieś w Krk?
Spirulina? Jest w Biovercie na Miłkowskiego (Ruczaj): http://biovert.pl/pl/searchquery/spi...?url=spirulina. Mam tą z ELDu, na włosach nie dała żadnego efektu, za to na twarzy - cudowny.

A tak w ogóle to kupiłam dziś Glorię na Szewskiej W weekend testy
silkmoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 07:04   #3874
mosia07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
No nie

Tylko ja wiem, że Jantar nie będzie mi służył, bo mój skalp nie toleruje nawet w najmniejszym stopniu silikonów, a Jantar niestety go ma

Mam takie głupie pytanie... jak rozpoznajesz że ten Jantar ci nie służy?

Czy Hipp mniej wysusza od BD? Kurde czym ja mam myć te włosy? Codziennie dajmy na to BD albo Hippem a raz na tydzień jakimś ziołowym? Czy są jeszcze jakieś dobre szampony, bo w tego co się doczytałam piszecie głownie o tych

mosia07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 08:35   #3875
narvia
Raczkowanie

GG do narvia

Ja jestem po pierwszym myciu włosów balsamem dla mam Babydream.
Powiem Wam, że spodziewałam się czegoś innego- płyn jest biały, zbity, tworzy się z niego gęsta, przyjemna piana. Włosy z Sesą były idealnie domyte za pierwszym razem, spłukuje się też łatwo.

Tylko potem nie jest chyba aż tak fajnie- włosy są grube, taki push-up i dosyć szorstkie, najbardziej przy skórze, bo odżywkę nakładam parę cm od skóry głowy.
narvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 09:21   #3876
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fluoxetine Pokaż wiadomość
Tylko Seboradinu jest 2 razy więcej, więc nie wychodzi wcale drożej, biorąc pod uwagę, że zazwyczaj Jantar kosztuje ok. 10zł.
Dokladnie, wyjęlaś mi to z ust
Tylko jest większy, więc od razu trzeba wydać te 20zl a jak nie posluży to i większa butla zostaje niezużyta albo trzeba się dlużej "męczyć"

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
oczywiscie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
A ja mam takie głupie pytanie, bo drugi raz już umyłam włoski tym balsamem do kąpieli BD dla mam i odnoszę jakieś dziwne wrażenie, że moje włoski są lekko ciemniejsze
W składzie nic takiego nie widzę, co mogłoby się do tego przyczynić, a tym bardziej po dwóch użyciach
No chyba, że z moim wzrokiem coś się dzieje, albo tak bardzo chcę mieć ciemniejsze włoski, że sobie już wmawiam
Hm.. Nie wydaje mi się, po 2 uzyciach? A jaką odżywkę nalożylaś potem? Może wychodzi dlugoterminowe dzialanie olei (większe nablyszczenie, domknięte luski)? Albo zmienilaś żarówkę na inną?

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Pół dnia mnie nie było
Ale upolowałam isanę z babassu jeszcze w promocji
Super! To nic tylko testować to taniutkie cudeńko!

Cytat:
Napisane przez silkmoon Pokaż wiadomość
Spirulina? Jest w Biovercie na Miłkowskiego (Ruczaj): http://biovert.pl/pl/searchquery/spi...?url=spirulina. Mam tą z ELDu, na włosach nie dała żadnego efektu, za to na twarzy - cudowny.

A tak w ogóle to kupiłam dziś Glorię na Szewskiej W weekend testy
Ojej.. Chyba nie powinnam odwiedzać ani strony tego sklepu ani Ruczaju.. Jakoś mi nie po drodze na szczęście, ale obawiam się, że dlugo nie wytrzymam

Dziękuję!

Daj koniecznie znać, jak Gloria! Sama jej jeszcze nie mialam.. A ile zaplacilaś za nią?

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A cos mi sie kojarzylo, ze kiedys pisalas, ze codziennie rano suszysz wlosy, nie wiem dlaczego
Myję codziennie rano, ale suszarki to nawet nie mam obecnie
Same sobie schną, po tym jak zakończylam moją przygodę z pokracznym CG a suszarka z dyfuzorem się spalila

Muszę dorwać kogoś, kto mnie nie wyśmieje i mi cyknie foty, albo będzie sweet sesja lustrzana w lazience Bo wszyscy ostatnio mi najeżdżają na psychikę i mówią, że mam beznadziejne wlosy.. Mama podsumowala, że im więcej o nie dbam, tym mniej efektów i więcej wypadają (ciekawe swoją drogą, jak ona może to ocenić, skoro nawet już z nią nie mieszkam..)

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 09:52   #3877
kuleczkka
Rozeznanie

mogę poprosić o linka do promocji w SP na Seboradin Niger bo ja chyba jestem ślepe i nie widzę

Mam po hennie przesuszone włosy (3 hennowane a 1 raz takie 'siano'-no może to trachę za mocne słowo, ale wszędzie odstają mi krótsze włsoki i wygladają jak by były co byście poleciły.
Nie mam odżywki b/s. Wczoraj dałam Garniera AiK, ale były przeciążone, dziś umyłam odżywką - trochę lepiej, ale jak by nie miały objętości, ale może mi się wydaje bo są mokrawe.
w poniedziałek dałam maskę aloes, miód i gloria, ale boję się tego miodu.
Swoją drogą raz go na włosy użyłam, a już nie ma 1/3 słoika
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:11   #3878
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kuleczkka Pokaż wiadomość
mogę poprosić o linka do promocji w SP na Seboradin Niger bo ja chyba jestem ślepe i nie widzę

Mam po hennie przesuszone włosy (3 hennowane a 1 raz takie 'siano'-no może to trachę za mocne słowo, ale wszędzie odstają mi krótsze włsoki i wygladają jak by były co byście poleciły.
Nie mam odżywki b/s. Wczoraj dałam Garniera AiK, ale były przeciążone, dziś umyłam odżywką - trochę lepiej, ale jak by nie miały objętości, ale może mi się wydaje bo są mokrawe.
w poniedziałek dałam maskę aloes, miód i gloria, ale boję się tego miodu.
Swoją drogą raz go na włosy użyłam, a już nie ma 1/3 słoika
O ile dobrze policzylam jest na stronie 11
Gazetka SP
Masz taki maly sloiczek, czy tak dużo go nakladasz? Wiesz, że on ma dzialania rozjaśniające? Dziala także na wlosy hennowane

Uratuj!
Stary 2012-03-21, 10:12   #3879
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez mosia07 Pokaż wiadomość
Czy Hipp mniej wysusza od BD? Kurde czym ja mam myć te włosy? Codziennie dajmy na to BD albo Hippem a raz na tydzień jakimś ziołowym? Czy są jeszcze jakieś dobre szampony, bo w tego co się doczytałam piszecie głownie o tych
Mnie BD nie wysuszał ale plątał i włosy były tępe w dotyku, Hipp jest ok. Jeszcze myję Isaną z Bobasem.

Kurcze... Kusi mnie sięgnąć ponownie po silikony np. czarnego Gliss Kura Na silikony w czarnym GK wystarczy Hipp, prawda?
Co prawda od dawna nie używam i mam bez nich takie włosy jak kiedyś Z albo i lepsze ale nadal wkurza mnie puszenie, brak im mięsistości, jedwabistości, blasku... Skoro już rok bujam się z pielęgnacją CG i olejami to coś jest nie halo - może taka moja uroda i bez wspomagaczy nie będę mieć włosów-jak-z-reklamy? A może powinnam je bardziej nawilżać?

Jeszcze myślę o czymś takim, koleżanka z forum poleca na puszenie:
http://allegro.pl/wella-pro-balsam-w...167117462.html
Skład:
Aqua, PVP, Polyquaterinum-37, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Behentrimonium Chloride, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Polyquaterinum-4, Sodium Benzoate, Parfum, Cetearyl Alcohol, Phenoxyethanol, Panthenol, PPG-1 Trideceth-6, Isopropyl Alcohol, Gyoxylic Acid, Disodium EDTA, Cetyl Alcohol, Ethylhehyl Methoxycinnamate, PEG-20 Stearate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Sorbitan Oleate, Lilalool, Hexyl Cinnaal, Geraniol, Limonene, Citronellol, Butylphenyl Methylpropional, Alpha-Isomethyl Ionone, Polyaminopropyl Biguanide.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:15   #3880
Dinulka
Zakorzenienie

Melduję zakup odżywki alterry granatowej i szamponu BD zaraz wypróbuję, żeby sprawdzić czy muszę wracać po zapas niestety maści sutkowej nie było... jest jeszcze w cenie na do widzenia (8zł z 18 chyba) gliss kur satin relax [maska]. Miałyście? Warto?

w sp biowax w promocji za 10 zł - mam do przetłuszczających się włosów, warto kupić kolejny (np. latte) i stosować na zmianę? Czy lepiej poczekać aż skończę 1?

Edytowane przez Dinulka
Czas edycji: 2012-03-21 o 10:20
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:16   #3881
silkmoon
Raczkowanie

Cytat:
Ojej.. Chyba nie powinnam odwiedzać ani strony tego sklepu ani Ruczaju.. Jakoś mi nie po drodze na szczęście, ale obawiam się, że dlugo nie wytrzymam

Dziękuję!

Daj koniecznie znać, jak Gloria! Sama jej jeszcze nie mialam.. A ile zaplacilaś za nią?
No Biovert ma fajny asortyment (oleje) i półprodukty z EcoSpa.

Za Glorię dałam 6,38 zł (przepłaciłam?).

Co do mam, to moja o dziwo popiera moje wysiłki (jest fanką naturalnych metod i ziółek), nawet przychodzi po porady .
silkmoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:42   #3882
visionAM
Zakorzenienie

Dziewczyny, a ja myję włosy codziennie, bo mam tendencje do przetłuszczania.
Wczoraj nałożyłam maskę Bingo z algami i maslem shea także na skalp (ale odrobinkę i nie wcierałam) i trzymałam 2 godziny. Wieczorem nie chciało mi się wcierek robić, bo byłam padnięta po pracy, poszłam spać bez niczego na włosach. Dzisiaj rano pobudka - włosy piękne i nie przetłuszczone. Cud
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:42   #3883
Dinulka
Zakorzenienie

Czy używałyscie skrzypoptimal? lub biouroda na włosy, skórę i pazn.
a sok aloesowy to nie jest to samo co sok?
to chyba na tyle po obejrzeniu gazetki SP

Edytowane przez Dinulka
Czas edycji: 2012-03-21 o 10:43
Stary 2012-03-21, 10:45   #3884
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:
O ile dobrze policzylam jest na stronie 11
Gazetka SP
Masz taki maly sloiczek, czy tak dużo go nakladasz? Wiesz, że on ma dzialania rozjaśniające? Dziala także na wlosy hennowane
już wiem czemu nie widziałam, nie przewija mi sie do konca

mam mały słoik - dałam 1 łyżeczkę a resztę zjadłam
pytałam o rozjaśnianie po hennowaniu - może nie w tym wątku - nikt mi nie odpowiedział wiec dzięki, że piszesz.
Pisałam, że się boję miodu właśnie bo może rozjaśniać - wiec nie chcę za bardzo używać.
wiec nie wiem czym nawilżyć te włoski aby ich nie obciążyć
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:50   #3885
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:

pytałam o rozjaśnianie po hennowaniu - może nie w tym wątku - nikt mi nie odpowiedział wiec dzięki, że piszesz.
Pisałam, że się boję miodu właśnie bo może rozjaśniać - wiec nie chcę za bardzo używać.
E tam nikt nie chce
Miodu nie uzywam, więc nie wiem, ale BD rozjaśnił mi niezłe pasmo na karku, w tym miejscu w ktorym zaczymnam mycie. Czyli na hennowane też dziala...
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:57   #3886
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Kurcze... Kusi mnie sięgnąć ponownie po silikony np. czarnego Gliss Kura Na silikony w czarnym GK wystarczy Hipp, prawda?
Co prawda od dawna nie używam i mam bez nich takie włosy jak kiedyś Z albo i lepsze ale nadal wkurza mnie puszenie, brak im mięsistości, jedwabistości, blasku... Skoro już rok bujam się z pielęgnacją CG i olejami to coś jest nie halo - może taka moja uroda i bez wspomagaczy nie będę mieć włosów-jak-z-reklamy? A może powinnam je bardziej nawilżać?
Co do nawilżenia polecam miód i aloes. Jak dla mnie dwa wlosowe must-have'y"
A z Glisskuerm próbuj Może akurat pomoże na puszenie a silikony dodatkowo jeszcze ochronią końcówki. Zapewne raz na jakiś czas myjesz wlosy szamponem z SLES, więc nie masz się co bać nadbudowywania. A jakie tam są silikony, już nie pamiętam, ale calkiem możliwe, że te latwo zmywalne

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
w sp biowax w promocji za 10 zł - mam do przetłuszczających się włosów, warto kupić kolejny (np. latte) i stosować na zmianę? Czy lepiej poczekać aż skończę 1?
Biovax jest za 10zl tylko jak wydasz na inne produkty min.30zl. Możesz stosować na zmianę, jak Ci podeszly te maski i o ile Twoje wlosy lubią "płodozmian" i dostarczanie im różnych substancji odżywczych i nawilżających

Cytat:
Napisane przez silkmoon Pokaż wiadomość
No Biovert ma fajny asortyment (oleje) i półprodukty z EcoSpa.

Za Glorię dałam 6,38 zł (przepłaciłam?).

Co do mam, to moja o dziwo popiera moje wysiłki (jest fanką naturalnych metod i ziółek), nawet przychodzi po porady .
Sczęściara!

W Auchan byla chyba za 5,5 czy jakoś tak, więc niecala zlotówka to nie jest duża różnica

Oj tak, oleje mają cudowne, dla bezpieczeństwa wylączylam ich stronę

Cytat:

A, chyba, że stosowalaś też miód wewnętrznie
Mialam wizję 1/3 sloika miodu na wlosach i posklejanych miodowych dreadów

Co do miodu: Mam Biovaxa do zniszczonych z miodem i cóż zauważylam? Jestem prawie tydzień po hennownaiu i woda podczas mycia leci czyściutka - niezależnie od tego, jakiego oleju użyję (a jest to albo ze slodkich migdalów lub orzechowy), jakiej odżywki i pólproduktów.
Ale dziś mój sprawdzony zestaw (czyli gliceryna+keratyna+panthe nol+sok aloesowy) dodalam do w/w Biovaxa i woda podczas splukiwania maski byla zabarwiona. Wiadomo - nie byla brązowa, czy niebieska, ale calkiem przejrzysta też nie, więc coś w tym wyplukiwaniu musi być

Poza tym na moje wlosy miód dziala akurat bardzo szybko. Chociaż je super nawilża, to po dluższym stosowaniu zdecydowanie rozjaśnia kolor..

Uratuj!
Stary 2012-03-21, 11:09   #3887
Dinulka
Zakorzenienie

Tak, Trommelko, wiem ale na pewno wydam 30 zł na inne zakupy
właśnie siedzę z waxem i mimo że nie mam czasu regularnie używać co 3-5 dni, to jednak widzę, ze szybko mi go ubywa (albo za dużo kładę), więc chyba się skuszę na kolejny za 10 zł. Tylko nie wiem czy latte (który tu chwalicie) czy do włosów blond czy ten z najwyższą notą kwc - do zniszczonych i suchych... ale chyba wezmę latte, o ile będzie. Najlepiej, zeby był 1 z nich tylko, to po problemie

jak zrobię sobie psikacz z dozu to wystarczy mi 1 i nie muszę szukać np. gliss kura? czy ten "naturalny" nie będzie tak dobry jak z silikonami do ochrony?

i miód też nabyłam - łyżka do maski (biowax albo loreal expert) może być? Albo isana z babassu? Tylko wtedy na np. 30 min ją zamiast od razu spłukiwać? I na głowę czy na samą długość wtedy?

Edytowane przez Dinulka
Czas edycji: 2012-03-21 o 11:11
Stary 2012-03-21, 11:13   #3888
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Co do nawilżenia polecam miód i aloes. Jak dla mnie dwa wlosowe must-have'y"
A po jakim czasie zauważyłaś efekty "miodowania"? Ja użyłam go 3 razy w przeciągu tygodnia jako maski z żelem lnianym, gliceryną i odżywką, pod czepek na około 2 godziny i efektów nie widać, jedynie po zmyciu (wodą) włosy były zbyt, hmm, mięsisto-niepodatne.
Aloesu nie próbowałam jeszcze a do miodu się trochę zraziłam.

Cytat:
A z Glisskuerm próbuj Może akurat pomoże na puszenie a silikony dodatkowo jeszcze ochronią końcówki. Zapewne raz na jakiś czas myjesz wlosy szamponem z SLES, więc nie masz się co bać nadbudowywania. A jakie tam są silikony, już nie pamiętam, ale calkiem możliwe, że te latwo zmywalne
Chyba się skuszę... Bo już nie wiem jak upiększyć te kłaki

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:19   #3889
sylvi300
Zakorzenienie

a ja idę nałożyć moją najwspanialszą maskę

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:19   #3890
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
Tak, Trommelko, wiem ale na pewno wydam 30 zł na inne zakupy
właśnie siedzę z waxem i mimo że nie mam czasu regularnie używać co 3-5 dni, to jednak widzę, ze szybko mi go ubywa (albo za dużo kładę), więc chyba się skuszę na kolejny za 10 zł. Tylko nie wiem czy latte (który tu chwalicie) czy do włosów blond czy ten z najwyższą notą kwc - do zniszczonych i suchych... ale chyba wezmę latte, o ile będzie. Najlepiej, zeby był 1 z nich tylko, to po problemie

jak zrobię sobie psikacz z dozu to wystarczy mi 1 i nie muszę szukać np. gliss kura? czy ten "naturalny" nie będzie tak dobry jak z silikonami do ochrony?

i miód też nabyłam - łyżka do maski (biowax albo loreal expert) może być? Albo isana z babassu? Tylko wtedy na np. 30 min ją zamiast od razu spłukiwać? I na głowę czy na samą długość wtedy?
Nie mam porównania jeśli chodzi o Biovaxy, bo mam dopiero pierwszy, ale bardzo polecam ten do zniszczonych - ma miód, więc nie musisz się obawiać rozjaśnienia, bo jesteś dlugowlosą blondynką, o ile dobrze pamiętam?
Pięknie nawilża, wlosy są takie lejące i blyszczące.

Miodu możesz dodawać do masek, chociaż ja bym osobiście z tym lorealem uważala (ale uprzedzam: nie znam skladu i uogólniam teraz - przeważnie mają dużo silikonów, więc wg mnie lepiej dodać go do "prostszych" odżywek/masek) Isana jest super do tuningowania: Jeżeli dodasz do niej miód i inne pólprodukty, które masz, gwarantuję Ci, że wloski będą szczęśliwe i sią odwdzięczą Możesz ją spokojnie potrzymać potem godzinę, póltoren pod czepkiem.
Do Biovaxu miód też się jak najbardziej dodaje. Wlaściwie to tuningi można robić ze wszystkim O ile coś nie jest napakowane wylącznie silikonami, parabemami itp. Tak mi się przynajmniej wydaje, bo u mnie w takich "profesjonalnych" maskach zupelnie się to nie sprawdzalo

To zależy czego wymagasz od psikacza: Ja swojego uzywam jako nawilżacza i odświeżacza fryzury, więc silikonów w nim brak, bo jako zabezpieczenie stosuję z powodzeniem jedwab CHI. Wiele dziewczyn stosuje jednak Glisskury i inne psikacze silikonowe wlaśnie w celu ochrony wlosów stopniowanych, ochrony końcówek, nablyszczania itp

Uratuj!
Stary 2012-03-21, 11:24   #3891
ewcia1807
Zakorzenienie

Dziewczyny, znacie jakieś super-extra leciutkie odżywki do włosów? Wszystko mnei obciąża No nie wiem co jest

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:29   #3892
Dinulka
Zakorzenienie

Dziękuję za takie objasnienie

no właśnie też sobie tak uporządkowałam, tylko nie wiedziałam czy słusznie, że gliss kur to ochrona, a psikacz "naturalny" to odżywienie itp. I chyba się na oba skuszę, tylko jak ja będę je stosować :d
bo narazie mam włosy jeszcze nierówne i dość zniszczone i może im się przyda ten silikon... Chociaz na końcówki używam jedwabiu, to długość zostaje "bez niczego".
Stary 2012-03-21, 11:33   #3893
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
A po jakim czasie zauważyłaś efekty "miodowania"? Ja użyłam go 3 razy w przeciągu tygodnia jako maski z żelem lnianym, gliceryną i odżywką, pod czepek na około 2 godziny i efektów nie widać, jedynie po zmyciu (wodą) włosy były zbyt, hmm, mięsisto-niepodatne.
Aloesu nie próbowałam jeszcze a do miodu się trochę zraziłam.

Chyba się skuszę... Bo już nie wiem jak upiększyć te kłaki
Szczerze mówiąc nie pamiętam
Ale dodawalam go często do masek/odżywek. Jeszcze 3 miesiące temu mialam zajęcia wlaściwie caly czas na popoludnie i codziennie tuningowalam maski/odżywki i nakladalam coś przed myciem. I często stosowalam chociaż odrobinę miodu nawet codziennie.

A może one już są nawilżone i Twoje wlosy są w tak dobrej kondycji i są po prostu zdrowe i nie zauważasz już takich wlosowych zachwytów, jak na początku pielęgnacji?

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
a ja idę nałożyć moją najwspanialszą maskę
Czyli jaką?

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, znacie jakieś super-extra leciutkie odżywki do włosów? Wszystko mnei obciąża No nie wiem co jest
Może spróbuj nalożyć jakąś odżywkę b/s potrzymać chwilę i splukać? Albo lekką odżywkę b/s wymieszać z mniejszą porcją jakiejś d/s?
U mnie super sprawdzala się w takiej roli Balea z olejkiem morelowym (podobna do Isany z Babassu) wymieszana z Joanną Naturią z makiem
Jak mam wrażenie, że olej lub mix, który nakladalam wcześniej może mi obciążyć a nie mam czasu na ewentualne 2 mycie to stosuję taki lekki mix i jest super

Uratuj!
Stary 2012-03-21, 11:42   #3894
ewcia1807
Zakorzenienie

trommelka popróbuję. Nawet Joaśka z miodem mnie obciąża Takie strąki się robią
Powiedz mi, gdzie mogę dostać ten Balea?

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:44   #3895
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
trommelka popróbuję. Nawet Joaśka z miodem mnie obciąża Takie strąki się robią
Powiedz mi, gdzie mogę dostać ten Balea?
Może nie splukalaś oleju? Jak często olejujesz? Może coś się nadbudowalo?
W Niemczech i na Allegro
Balea! Klik

Uratuj!

Edytowane przez trommelka
Czas edycji: 2012-03-21 o 11:46
Stary 2012-03-21, 11:54   #3896
Dinulka
Zakorzenienie

Mam zapisany którejś z Was przepis na psikacz z keratyny, dpantenolu, mleczka pszczelego, aloesu i mocznikai patrzę na dozie, a tam wszystkiego po 50 rodzai, co ja mam wziąć? :|

i jeszcze nie wyłącza mi się czerwony kolor nie wiem skąd on

a sok z aloesu można na włosiska? Czy o innym piszecie? Bo chyba o żelu była mowa?

Edytowane przez Dinulka
Czas edycji: 2012-03-21 o 11:59
Stary 2012-03-21, 11:55   #3897
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:

Czyli jaką?

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...hair-mask.html

Ula mi ją pokazała, jest super

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2012-03-21, 12:04   #3898
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
A gdzie ją kupowałaś? Bo też się na nią czaję
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 12:07   #3899
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
A gdzie ją kupowałaś? Bo też się na nią czaję
w sklepie organique

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2012-03-21, 12:25   #3900
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Doszła, doszła wczoraj dostałam paczkę i biłam już na watku podziękowania
Ale jeszcze raz wielkie DZIĘKI
Pół dnia mnie nie było
Ale upolowałam isanę z babassu jeszcze w promocji
a to przepraszam że dopytuje ale nie byłąm w stanie nadrobić wszystkiego i pewnie przeoczyłam
A używałaś już? jak wrażenia?

Ja włąsnie siedze z Garnierem, Isaną babass, Kallosem i naftą na włosach ale zaraz ide zmywać.

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości