|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziesiątą część zakładamy, zbędne kilogramy zrzucamy! MŻ+WR cz. X
Cytat:
i co to za poddawanie się :nonono: Tyle już osiągnęłaś i poddawać się chcesz? no coś Ty ![]() Cytat:
Puchatek, Pstra, widzę piękne nowe wiosenne avatarki ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
zresztą na facetów nie ma się co patrzeć b0 oni zazwyczaj mają fajne brzuchy co nie oznacza że zdjęcie nie motywuje bo wczoraj odrazu poleciałam robić
wreszcie z nami Synek 03.01.2015 Edytowane przez smerfetka2808 Czas edycji: 2012-03-21 o 10:53 |
|||
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
dziś zjem pewnie 4 posiłki tylko, ale to i tak dobiję spokojnie do 2000kcal, jak nie więcej. no dobrze, że dzisiaj idę ćwiczyć i na uczelnię się przeszłam (20 minut spacerku).
no poddaję się, bo nie daję sobie rady. kiedyś liczyłam kalorie (w grudniu, styczniu) i potrafiłam jeść 1500. z tym, że nie jadłam owsianek i jadłam raczej ubogo. teraz na pewno jem bardziej zdrowo, ale też bardziej kalorycznie. ja po prostu nie wiem, czy jestem w stanie więcej schudnąć
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
oj co to to nie, bo jak nie to baty będą za zachętę
![]() ![]() ja wiem, że czasem jest ciężko, ale chcesz to wszytko zaprzepaścić? tyle już osiągnęłaś, ten 1 kg naprawdę nie jest aż takim powodem do frustracji. postaraj się zmienić nastawienie, może wtedy Ci pójdzie łatwiej
|
|
|
|
#1144 |
|
Wtajemniczenie
|
Straszne macie parcie na spadek wagi
ja tam patrzę czy ma mniej fałdek, czy ciało jest jędrniejsze i gładsze, cellulitu nie widać, boczki mniejsze. Jak jeszcze wejdę w takie jedne jeansy i krótkie spodenki to będzie git nawet na wagę nie wchodzę, bo dla mnie nie jest jakimś wyznacznikiem, cóż z tego, że zobaczę np 4 kg mniej jak nie będę widziała tego w wyglądzie swojego ciała i będę dalej się kiepsko czuła w swoim ciele. Ale każdy ma swoje manie
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
Puchatek - bardzo zdrowe podejście
ja dużego parcia nie mam, ale jak już kilograma brakuje to jednak jest parcie, haha. a obecnie, jak dzisiaj wazę 59kg to robią się z tego 3kg, a przecież w sobotę było 57kg. no tragedia, ale to chyba w większości woda (mam nadzieję!)ja bym chciała wejść w jeszcze jedne spodnie i też będę zadowolona, a teraz się wbijam na chama, zapnę się, ale to nie jest to, bo wyglądam jak świnka, co się na siłę wepchnęła :X ja nie chcę się poddawać, ale nikt z moich bliskich mnie nie wspiera. jak proszę TŻ, żeby mnie bil po łapach jak idę do lodówki podjadać to on mi mówi, że on nie umie, bo on widzi jak jedzenie mnie cieszy ; _ ; ja lubię jeść, to prawda, ale czasami powinnam się powstrzymywać -_- i dziękuje Kochane za wsparcie, jesteście niesamowite!
Luxembourg Edytowane przez jeu Czas edycji: 2012-03-21 o 11:20 |
|
|
|
#1146 |
|
Wtajemniczenie
|
jeu też lubię jeść i to bardzo bardzo
i to mnie kiedyś zgubiło, a teraz wyglądam jak wyglądam. ale teraz wiem, że baton czy paczka chipsów da mi 10 minut jakieś tam radości z jedzenia i tyle, a jak zjem coś co sama przygotuje, co jest kolorowe, zdrowe i mało kaloryczne to potem sama jestem dumna z siebie i ta radość z jedzenia trwa o wiele dłużej bo nie dość, że wiem, że zjadłam zdrowo i to wpłynie pozytywnie na moje ciało to jeszcze satysfakcja, że sama sobie przygotowałam taki wspaniały posiłek a nie poszłam na łatwiznę i kupiłam gotowe, w dodatku nie zdrowe żarcie w sklepie.Zauważyłam, że teraz jedząc mniej i zdrowo jak ostatnio zjedliśmy trochę z TŻtem tych sunbites'ów (listków jak chipsy, ale niby zdrowsze) to potem ciążyło mi to na żołądku kilka godzin.. a jeszcze z pół roku temu zjadłabym pół paki zwykłych chipsów i było mi mało ![]() czuję już wielką zmianę i to, że mój organizm się przyzwyczaił do zdrowych rzeczy, mało przetworzonych a po tych "złych" źle reaguje. wcześniej albo tego nie zauważałam i mi było wszystko jedno, albo organizm był tak przyzwyczajony do tych złych rzeczy, ze też mu było wszystko jedno...tylko waga rosła.
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja codziennie patrzę na moje uda, czy to codzienne wcieranie się balsamem coś daje a póki co wagi dalej nie kupiłam, nagminnie mierzyłam się, ale przecież nic mi nie da codzienne mierzenie, z dnia na dzień nie zrzucę upragnionych centymetrów, więc staram się za dużo już nie mierzyć, bo to jest jednak z lekka frustrujące jak się cały czas widzi to samo |
|
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Puchatek, bo waga zawsze była jakims tam wyznacznikiem i myślimy że jak będziemy tyle ważyć ile chcemy to będzie wszystko super i wogóle ale masz rację że to nie jest dobre tylko że jak ma się w głowie tą upragnioną wagę to się do niej dąży wiadomo że nie ważymy się codziennie ale raz w tygodniu to tak ehh...a powiedz co Ty zrobiłaś że nie masz cellulitu? ja się smaruje tymi wszystkimi dziadostwami ale wielkiej różnicy jakoś nie zauważam
Jeu, wiem że wsparcie jest bardzo ważne ale musisz też sama w sobie się zawziąść a wiesz że umiesz bo skoro w grudniu i styczniu tak pięknie liczyłaś to teraz też Ci się na pewno uda. Eh jak ja widzę te dziewczyny co kupują specjalnie mniejszy rozmiar spodni żeby lepiej wyglądać to aż mi się niedobrze robi jak wszystko im wypływa nie wiem czy one nie widzą tego w lusterkach czy poprostu myślą że rozmiar jest na tyłku napisany ![]() Pstra, dokładnie z dnia na dzień centymetry na pewno nie uciekną jak kilogramy dlatego dosyć że musimy nauczyć się zdrowo jest, ładnie ruszać to musimy się uczyć cierpliwości bo gdy nie będziemy cały czas myśleć o tym że musimy schudnąć i waga i centymetry myślę że same polecą bo nie będziemy tak naciskały na nie, a wtedy one stwierdzą że jednak nas opuszczą bo nie walczymy z nimi i zanim się obejrzymy będziemy lachonami że ho ho trzeba troszkę wyluzować
|
#1149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba ze rzeczywiscie dziewczyny sa jakies innea ja u was idzie turbo fire?? ja to mam niezle zakwasy na udach, zmierzylam sie cm, to ciekawe czy po 2 tygodniu cwiczen zmniejsza sie wymiary ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- wlasnie patrze ze jak bedzie dzien z cwiczeniami core 20, to nie mam gumy:/
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to czekamy na wyniki bo te moje uda też są do odstrzału
|
|
#1151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Smaruję się oliwką antycellulitową ziaji i potem masuję uda szczotką, okrężnymi ruchami ok 5 minut jedno udo, potem nakładam serum z eveline. Teraz zamiast szczotki masuję uda bańką chińską, dziś będzie 3 raz. I pod prysznicem czasem gąbką a potem taki żel rozgrzewający ziaji. Po za tym wyeliminowałam ciastka, batony, wafelki, chipsów prawie nie jem, dużo zielonej herbaty. No i ćwiczę na agrafce, nożyce, wymachy. Niby nie dużo tego, ale do lata będę mieć super uda i pupę a brzuch zakryję najwyżej
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle to kiedyś jak kupiłam asequrellę to dostałam Vita-miner dieta i chyba zacznę sobie go brać co by mi to się uzupełniły witaminki których nie zjadam w ciągu dnia
![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
a o tej bańce nie słyszałam...oj tam brzuszek tez sobie wyrobisz nic nie będziesz zakrywać a szczotką to jakiej używałaś? ta bańka troszkę droga jest
wreszcie z nami Synek 03.01.2015 Edytowane przez smerfetka2808 Czas edycji: 2012-03-21 o 12:13 |
|
|
|
|
#1153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a szczotkę mam taką zwykłą, podobną jak na zdjęciu . Trzeba co dziennie poświecić trochę czasu swoim udom i pupie
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez wyeliminowałam te paskudztwa, i zieloną piję na przemian z czerwoną. a propo zaparzę sobie ![]() a do ukrywania brzucha, kupiłam sobie w zeszłym roku, albo 2 lata temu (już nie pamiętam) takie fajne tuniki w h&m, po praniu zauważyłam na metce, że to dla kobiet w ciąży do zakrywania brzucha w sam raz ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- wygląda jak do włosów
|
|
|
|
|
#1155 |
|
Zadomowienie
|
Pstra, jak jakiś czas temu jechałam autobusem w takiej luźniejszej tunice to jakaś babka ustąpiła mi miejsca, bo myślała, że w ciąży jestem
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale są plusy, można się bez kolejki wciskać "proszę zrobić miejsce dla ciężarnej"![]() taki żarcik Edytowane przez Pstra Czas edycji: 2012-03-21 o 12:31 |
|
|
|
|
#1157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() PSTRA, bo to do włosów na wizażu wątek znalazłam https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=256582 i zaczęłam się masować, teraz na bańkę zamieniłam
|
|
#1158 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
no dokładnie, nie wpadłabym na tak tani masażer
ciekawe czy na moje 8 stadium zaawansowania pomoże ![]() zaraz sobie wątek prześledzę |
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
hello
Poszlam do szkoly na 8, mialam miec 4 lekcje, a pozniej w kosciele rekolekcje Przychodze do szkoly a tam jest 9 osob na 32 haha tak sobie mysle, ze spoko w ogole, na wagary reszta poszla. Wiec ja bylam na informatyce i historii, potem poszlamz kumpela na ciuchy popatrzec i do Kosciola pozniej. Tylko pogoda mi humor psuje wieje, zimno, pochmurnie echhhh.... Co do tego brzucha mojego kolegi, to juz odpowiadam Jest na 26 dniu A6W, aleeeee przede wszystkim gra w siatkówkę profesjonalnie ( nieskromnie chwaląc go, zdobył mistrzostwo Polski w swojej kategorii) Więc wiadomo, ze tluszczu za wiele nie ma Idę po zielone, bo już przestygłyy |
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Puchatek, też czytałam kiedyś ten wąteczek o masażerze 3000
i kiedyś stosowałam oczywiście nieregularnie ale muszę zacząć od nowa bo o ile pamiętam z tego co używałam to efekty jakieś tam były więc udaję się w poszukiwaniu niezwykłej szczotki-masażera 3000 ![]() Pstra, to mamy razem 8 stadium więc zaczynamy niby mi się tyci tyci zmniejszył od tego balsamu ale to małoo! a mam czas do maja bo jak będzie ładna pogoda na majówkę to jak ja wskoczę w jakieś szorty czy cuś ![]() Dzovana, i wszystko jasne
|
#1162 |
|
Zadomowienie
|
To 8 stadium cellulitu to wymyslone tak o, czy naprawde istnieje jakis podzial?
|
#1163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
Edytowane przez Pstra Czas edycji: 2012-03-21 o 14:37 |
||
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiesz 8 to brzmi tak poważnie że trzeba się za to wziąć ![]() No to ja mam tą 4 to zaraz wypróbuję
|
|
#1165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaraz sobie poszukam o tych stadiach cellulitu, nie wiedzialam ze w ogole jakies sa.
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
czekam na relację
---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- a oto przyczyny cellu: 1. Genetyczne: • płeć żeńska • kolor skóry (głównie rasa biała), • rozkład tkanki tłuszczowej (gromadzenie tkanki tłuszczowej głównie na brzuchu lub biodrach) • skłonność do rozwoju niewydolności żylnej 2. Hormonalne (głównie nadmiar żeńskich hormonów – estrogenów) 3. Środowiskowe: • błędne nawyki żywieniowe: o nadmierna podaż soli (gromadzenie wody) o nadmierne spożycie tłuszczów i węglowodanów, • siedzący tryb życia: o zmniejszenie masy mięśniowej na korzyść tkanki tłuszczowej o zwiotczenie ścięgien i mięśni o zmniejszenie wydolności pompy mięśniowej w kończynach dolnych (zastój płynów), • noszenie obcisłych ubrań (utrudnia odpływ żylny), • noszenie butów na wysokich obcasach (sprzyja dysfunkcji mięśni łydek, utrudnia odpływ żylny), • Używki (papierosy- tworzenie wolnych rodników, alkohol nasila tworzenie tłuszczu) 4. Zaburzenia emocjonalne (powodują wzrost stężenia hormonów nasilających tworzenie tłuszczu w organizmie). 5. Choroby współistniejące ginekologiczne, układu krążenia, wydzielania, przewodu pokarmowego. 6. Leki • preparaty antykoncepcyjne, • preparaty przeciwhistaminowe w alergiach, • preparaty przeciwtarczycowe w nadczynności tarczycy • beta-blokery w chorobach krążenia 7. Ciąża zaczerpnęłam z jakiejś strony studia laserowego, ale nie będę robić jego reklamy ![]() uciekam, do jutra, pa Edytowane przez Pstra Czas edycji: 2012-03-21 o 14:52 |
|
|
|
#1167 |
|
Zadomowienie
|
Powiem wam, że masaż szczotką jest całkiem przyjemny. Jeśli da jakieś efekty to w ogóle będę zachwycona
![]() A co do stopniowania cellulitu, znalazłam trzy stadia. Zdiagnozowałam się i wyszło mi, że na łydkach i ramionach mam pierwsze, na udach drugie, a na tyłku i dole pleców trzecie.
|
#1168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jedzenie jest pyszne no i trudno, trzeba z tym jakoś żyć i znać swoje granice :Pteż mnie już w ogóle do śmieciowego jedzenia nie ciągnie, może do ciasta, ale zdecydowanie umiałabym się teraz powstrzymać po jednym kawałku ![]() Cytat:
ja właśnie wróciłam z siłowni. za mną 40 minut marszu pod górę, 20 minut orbiego, 10 minut wioseł i trening obwodowy + przespacerowałam się jeden przystanek do domu (już od jakiegoś czasu wysiadam przystanek wcześniej )a teraz lecę zrobić sobie obiad - kurczaka z makaronem pełnoziarnistym i szpinakiem oraz na podwieczorek sałatkę z tuńczyka i awokado a na kolację chyba będzie placek otrębowy (2 łyżki otrąb owsianych i 1 pszennych, trochę jogurtu nat i jajko) z wędzonym łososiem, z cytrynką i może posmaruje to na wierzchu serkiem twarogowym ![]() i załączam dwa zdjęcia (a co!) z weekendu, ze spacerku. uwielbiam takie duże jabłka ;p aż mi się nie chce wierzyć, że w weekend było tak pięknie, a teraz tak wieje
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Pstra, no i jestem po kąpieli i masażu masażerem 3000
![]() Powiem tak wbrew pozorom jest bardzo przyjemny tylko ja posmarowałam sobie nogi rozgrzewającym eveline i to był zły pomysł bo czułam jak mi je rozpal w środku i nie mogłam spodni ubrać przez jakieś 30minut bo taki gorąc więc jutro będzie z chłodzącym ale wprowadzam fgo do mojego codziennego funkcjonowania pa pa do jutra Jeu, no ale może warto teraz je zacząć znowu liczyć dojść do 57 i trzymać to jedząc potem normalnie? nie wiem kurcze co na to poradzić mam Kurczaki jaka Ty ładna jesteś ![]() Miss, ja tez mam I stopnia na ramionach i łydkach ![]() Dziewczyny oglądam rozm.w.toku i masakra jakie wielkie osoby tam są
|
#1170 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
ojeny, ale naprodukowałyście
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No to teraz spowiedź ![]() Wczorajsze jadło i ćwiczenia: Ś: Owsianka z bananem, mielonymi orzechami, kiwi, żurawiną, słonecznikiem, twarożkiem i miodem IIŚ: grahamka - pół z szynką drobiową i masłem, druga połowa była do serka wiejskiego zjedzona ![]() O: makaron pełnoziarnisty z jajecznicą usmażoną na odrobinie oleju z pomidorami i chipsami z szynki. P: serek twarogowy z homo+ otręby, siemię lniane, miód, słonecznik Ćwiczenia: godzinny spacer z psiakiem,2 dzien TF - dziś rano miałam zakwasy na rękach , a jeszcze caaaaałą chatę okien do umycia miałam; 40 minut hhK: odżywka białkowa z mlekiem (późno było już, koło 22) Natomiast dziś... Ś: owsianka z bananem, gruszką, płatkami migdałowymi, zurawiną, miodem, serkiem homo + dojedzone serek homo z bananem i płatkami śniadaniowymi (a'la corn flakes) IIŚ: nie jadłam, bo I było ok 10 2 godziny mycia okien ![]() O: kotlet schabowy (panierowany P: będzie serek twarogowy, pewnie na słodko. K: jajecznica z 2 jaj. No i planuję pobiegać, a jeśli mi nie wyjdzie to może się porozciągam ![]() Doszła moja odżywka białkowa...jakie to pyyyyyyyyyyyszne ![]() jeu, Twoja miarka też jest jakaś taka sporawa, i zawsze dajesz aż 3 do koktajlu? tysia, co do TF: kupujesz specjalny ekspander do ćwiczeń (te gumy z rączkami), czy będziesz ćwiczyla na zwykłej gumie bez rączek? Zastanawiam się nad kupnem ekspanderu, ale nie wiem czy nie wyrzucę niepotrzebnie kasy... Edytowane przez LittleWoman Czas edycji: 2012-03-21 o 16:28 |
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

mi waga rośnie, dzisiaj 59. mam ochotę się poddać -_-

trzeba troszkę wyluzować 

a na kolację chyba będzie placek otrębowy (2 łyżki otrąb owsianych i 1 pszennych, trochę jogurtu nat i jajko) z wędzonym łososiem, z cytrynką i może posmaruje to na wierzchu serkiem twarogowym