Dziesiątą część zakładamy, zbędne kilogramy zrzucamy! MŻ+WR cz. X - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-21, 10:54   #1141
smerfetka2808
Zakorzenienie

Dot.: Dziesiątą część zakładamy, zbędne kilogramy zrzucamy! MŻ+WR cz. X

Cytat:
Napisane przez jeu Pokaż wiadomość
Smerfetko, moje owsianki i tak mają z 500kcal normalnie ;p no ale tu miód, tu kakao, tu mleko, tu serek wiejski i owoce i tak to działa... tragedia

gratuluję spadku wagi mi waga rośnie, dzisiaj 59. mam ochotę się poddać -_-
no to może zrezygnuj z czegoś np w jeden dzień miód w drugi kakao??hm?
i co to za poddawanie się :nonono: Tyle już osiągnęłaś i poddawać się chcesz? no coś Ty

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
A ja właśnie po drugim śniadaniu: koktajl z banana, mango, pomarańczy i nerkowców
a ja po I niedawno jestem muszę zacząć wcześniej wstawać

Puchatek, Pstra, widzę piękne nowe wiosenne avatarki

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez aso Pokaż wiadomość
ja jestem na polmetku i nic takiego u mnie nie widac:P
moze dopiero pokazala sie kreska pionowa, ja to mialam i mam tluszczyk i ldtaego tak mam ale i tak jest lepiej
Poważnie u Ciebie nic nie widać??
zresztą na facetów nie ma się co patrzeć b0 oni zazwyczaj mają fajne brzuchy takie małe pocieszenie co nie oznacza że zdjęcie nie motywuje bo wczoraj odrazu poleciałam robić

Edytowane przez smerfetka2808
Czas edycji: 2012-03-21 o 10:53
smerfetka2808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:56   #1142
jeu
Zakorzenienie

dziś zjem pewnie 4 posiłki tylko, ale to i tak dobiję spokojnie do 2000kcal, jak nie więcej. no dobrze, że dzisiaj idę ćwiczyć i na uczelnię się przeszłam (20 minut spacerku).

no poddaję się, bo nie daję sobie rady. kiedyś liczyłam kalorie (w grudniu, styczniu) i potrafiłam jeść 1500. z tym, że nie jadłam owsianek i jadłam raczej ubogo. teraz na pewno jem bardziej zdrowo, ale też bardziej kalorycznie. ja po prostu nie wiem, czy jestem w stanie więcej schudnąć zważę się dopiero w poniedziałek i jak nie wrócę do 57 to chyba się palnę w łeb...
Stary 2012-03-21, 11:07   #1143
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
mi waga rośnie, dzisiaj 59. mam ochotę się poddać -_-
oj co to to nie, bo jak nie to baty będą za zachętę
ja wiem, że czasem jest ciężko, ale chcesz to wszytko zaprzepaścić? tyle już osiągnęłaś, ten 1 kg naprawdę nie jest aż takim powodem do frustracji. postaraj się zmienić nastawienie, może wtedy Ci pójdzie łatwiej
Stary 2012-03-21, 11:10   #1144
Puchatek0807
Wtajemniczenie

Straszne macie parcie na spadek wagi ja tam patrzę czy ma mniej fałdek, czy ciało jest jędrniejsze i gładsze, cellulitu nie widać, boczki mniejsze. Jak jeszcze wejdę w takie jedne jeansy i krótkie spodenki to będzie git nawet na wagę nie wchodzę, bo dla mnie nie jest jakimś wyznacznikiem, cóż z tego, że zobaczę np 4 kg mniej jak nie będę widziała tego w wyglądzie swojego ciała i będę dalej się kiepsko czuła w swoim ciele. Ale każdy ma swoje manie

Niebawem zrozumiesz, że to co dziś wygląda jak poświęcanie się, okaże się zamiast tego najwspanialszą inwestycją, jaką kiedykolwiek zrobisz.
Puchatek0807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:17   #1145
jeu
Zakorzenienie

Puchatek - bardzo zdrowe podejście ja dużego parcia nie mam, ale jak już kilograma brakuje to jednak jest parcie, haha. a obecnie, jak dzisiaj wazę 59kg to robią się z tego 3kg, a przecież w sobotę było 57kg. no tragedia, ale to chyba w większości woda (mam nadzieję!)
ja bym chciała wejść w jeszcze jedne spodnie i też będę zadowolona, a teraz się wbijam na chama, zapnę się, ale to nie jest to, bo wyglądam jak świnka, co się na siłę wepchnęła :X

ja nie chcę się poddawać, ale nikt z moich bliskich mnie nie wspiera. jak proszę TŻ, żeby mnie bil po łapach jak idę do lodówki podjadać to on mi mówi, że on nie umie, bo on widzi jak jedzenie mnie cieszy ; _ ; ja lubię jeść, to prawda, ale czasami powinnam się powstrzymywać -_-

i dziękuje Kochane za wsparcie, jesteście niesamowite!

Edytowane przez jeu
Czas edycji: 2012-03-21 o 11:20
jeu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:29   #1146
Puchatek0807
Wtajemniczenie

jeu też lubię jeść i to bardzo bardzo i to mnie kiedyś zgubiło, a teraz wyglądam jak wyglądam. ale teraz wiem, że baton czy paczka chipsów da mi 10 minut jakieś tam radości z jedzenia i tyle, a jak zjem coś co sama przygotuje, co jest kolorowe, zdrowe i mało kaloryczne to potem sama jestem dumna z siebie i ta radość z jedzenia trwa o wiele dłużej bo nie dość, że wiem, że zjadłam zdrowo i to wpłynie pozytywnie na moje ciało to jeszcze satysfakcja, że sama sobie przygotowałam taki wspaniały posiłek a nie poszłam na łatwiznę i kupiłam gotowe, w dodatku nie zdrowe żarcie w sklepie.
Zauważyłam, że teraz jedząc mniej i zdrowo jak ostatnio zjedliśmy trochę z TŻtem tych sunbites'ów (listków jak chipsy, ale niby zdrowsze) to potem ciążyło mi to na żołądku kilka godzin.. a jeszcze z pół roku temu zjadłabym pół paki zwykłych chipsów i było mi mało
czuję już wielką zmianę i to, że mój organizm się przyzwyczaił do zdrowych rzeczy, mało przetworzonych a po tych "złych" źle reaguje. wcześniej albo tego nie zauważałam i mi było wszystko jedno, albo organizm był tak przyzwyczajony do tych złych rzeczy, ze też mu było wszystko jedno...tylko waga rosła.

Niebawem zrozumiesz, że to co dziś wygląda jak poświęcanie się, okaże się zamiast tego najwspanialszą inwestycją, jaką kiedykolwiek zrobisz.
Stary 2012-03-21, 11:34   #1147
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Puchatek0807 Pokaż wiadomość
Straszne macie parcie na spadek wagi ja tam patrzę czy ma mniej fałdek, czy ciało jest jędrniejsze i gładsze, cellulitu nie widać, boczki mniejsze. Jak jeszcze wejdę w takie jedne jeansy i krótkie spodenki to będzie git nawet na wagę nie wchodzę, bo dla mnie nie jest jakimś wyznacznikiem, cóż z tego, że zobaczę np 4 kg mniej jak nie będę widziała tego w wyglądzie swojego ciała i będę dalej się kiepsko czuła w swoim ciele. Ale każdy ma swoje manie
prawda, prawda
ja codziennie patrzę na moje uda, czy to codzienne wcieranie się balsamem coś daje a póki co wagi dalej nie kupiłam, nagminnie mierzyłam się, ale przecież nic mi nie da codzienne mierzenie, z dnia na dzień nie zrzucę upragnionych centymetrów, więc staram się za dużo już nie mierzyć, bo to jest jednak z lekka frustrujące jak się cały czas widzi to samo
Stary 2012-03-21, 11:44   #1148
smerfetka2808
Zakorzenienie

Puchatek, bo waga zawsze była jakims tam wyznacznikiem i myślimy że jak będziemy tyle ważyć ile chcemy to będzie wszystko super i wogóle ale masz rację że to nie jest dobre tylko że jak ma się w głowie tą upragnioną wagę to się do niej dąży wiadomo że nie ważymy się codziennie ale raz w tygodniu to tak ehh...a powiedz co Ty zrobiłaś że nie masz cellulitu? ja się smaruje tymi wszystkimi dziadostwami ale wielkiej różnicy jakoś nie zauważam a jak widzę zdjęcia niektorych koleżanek co nie mają grama cellu to płakać mi się chce dlaczego ja tyle tego świństwa mam

Jeu, wiem że wsparcie jest bardzo ważne ale musisz też sama w sobie się zawziąść a wiesz że umiesz bo skoro w grudniu i styczniu tak pięknie liczyłaś to teraz też Ci się na pewno uda. Eh jak ja widzę te dziewczyny co kupują specjalnie mniejszy rozmiar spodni żeby lepiej
wyglądać to aż mi się niedobrze robi jak wszystko im wypływa nie wiem czy one nie widzą tego w lusterkach czy poprostu myślą że rozmiar jest na tyłku napisany

Pstra, dokładnie z dnia na dzień centymetry na pewno nie uciekną jak kilogramy dlatego dosyć że musimy nauczyć się zdrowo jest, ładnie ruszać to musimy się uczyć cierpliwości bo gdy nie będziemy cały czas myśleć o tym że musimy schudnąć i waga i centymetry myślę że same polecą bo nie będziemy tak naciskały na nie, a wtedy one stwierdzą że jednak nas opuszczą bo nie walczymy z nimi i zanim się obejrzymy będziemy lachonami że ho ho trzeba troszkę wyluzować
Stary 2012-03-21, 12:06   #1149
aso
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość

Poważnie u Ciebie nic nie widać??
zresztą na facetów nie ma się co patrzeć b0 oni zazwyczaj mają fajne brzuchy takie małe pocieszenie co nie oznacza że zdjęcie nie motywuje bo wczoraj odrazu poleciałam robić
nawet jak patrzylam na youtubie, to dziewczyny co mialy mniej tluszczyku ode mnie to mialy mniejsze efekty niz Twoj kolega, moim zdaniem, procz a6w, chodzil czesto na silownie i rzezbil brzuch chyba ze rzeczywiscie dziewczyny sa jakies inne
a ja u was idzie turbo fire?? ja to mam niezle zakwasy na udach, zmierzylam sie cm, to ciekawe czy po 2 tygodniu cwiczen zmniejsza sie wymiary

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

wlasnie patrze ze jak bedzie dzien z cwiczeniami core 20, to nie mam gumy:/

aso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 12:06   #1150
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aso Pokaż wiadomość
nawet jak patrzylam na youtubie, to dziewczyny co mialy mniej tluszczyku ode mnie to mialy mniejsze efekty niz Twoj kolega, moim zdaniem, procz a6w, chodzil czesto na silownie i rzezbil brzuch chyba ze rzeczywiscie dziewczyny sa jakies inne
a ja u was idzie turbo fire?? ja to mam niezle zakwasy na udach, zmierzylam sie cm, to ciekawe czy po 2 tygodniu cwiczen zmniejsza sie wymiary
No kolega Dzovanki, musi chodzić oprócz a6w naprawdę ale na pewno nam napisze czy chodzi czy nie
No to czekamy na wyniki bo te moje uda też są do odstrzału
Stary 2012-03-21, 12:08   #1151
Puchatek0807
Wtajemniczenie

Cytat:
Puchatek, bo waga zawsze była jakims tam wyznacznikiem i myślimy że jak będziemy tyle ważyć ile chcemy to będzie wszystko super i wogóle ale masz rację że to nie jest dobre tylko że jak ma się w głowie tą upragnioną wagę to się do niej dąży wiadomo że nie ważymy się codziennie ale raz w tygodniu to tak ehh...a powiedz co Ty zrobiłaś że nie masz cellulitu? ja się smaruje tymi wszystkimi dziadostwami ale wielkiej różnicy jakoś nie zauważam a jak widzę zdjęcia niektorych koleżanek co nie mają grama cellu to płakać mi się chce dlaczego ja tyle tego świństwa mam
Kochana, jeszcze mi brakuje trochę do super gładkich ud, jak stoję to widzę jeszcze nierówności z tyłu na udach.... i jak siedzę to się takie dziurki robią to cellulit też jest, ale ważne, że te nogi jako tako wyglądają.
Smaruję się oliwką antycellulitową ziaji i potem masuję uda szczotką, okrężnymi ruchami ok 5 minut jedno udo, potem nakładam serum z eveline. Teraz zamiast szczotki masuję uda bańką chińską, dziś będzie 3 raz. I pod prysznicem czasem gąbką a potem taki żel rozgrzewający ziaji.
Po za tym wyeliminowałam ciastka, batony, wafelki, chipsów prawie nie jem, dużo zielonej herbaty.
No i ćwiczę na agrafce, nożyce, wymachy. Niby nie dużo tego, ale do lata będę mieć super uda i pupę a brzuch zakryję najwyżej

Stary 2012-03-21, 12:11   #1152
smerfetka2808
Zakorzenienie

W ogóle to kiedyś jak kupiłam asequrellę to dostałam Vita-miner dieta i chyba zacznę sobie go brać co by mi to się uzupełniły witaminki których nie zjadam w ciągu dnia

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Kochana, jeszcze mi brakuje trochę do super gładkich ud, jak stoję to widzę jeszcze nierówności z tyłu na udach.... i jak siedzę to się takie dziurki robią to cellulit też jest, ale ważne, że te nogi jako tako wyglądają.
Smaruję się oliwką antycellulitową ziaji i potem masuję uda szczotką, okrężnymi ruchami ok 5 minut jedno udo, potem nakładam serum z eveline. Teraz zamiast szczotki masuję uda bańką chińską, dziś będzie 3 raz. I pod prysznicem czasem gąbką a potem taki żel rozgrzewający ziaji.
Po za tym wyeliminowałam ciastka, batony, wafelki, chipsów prawie nie jem, dużo zielonej herbaty.
No i ćwiczę na agrafce, nożyce, wymachy. Niby nie dużo tego, ale do lata będę mieć super uda i pupę a brzuch zakryję najwyżej
Kurcze muszę właśnie zaopatrzyć się w ten balsami z ziaji bo mi się mój eveline kończy i jakiś muszę zakupić to chyba skuszę się na ten co piszesz a o tej bańce nie słyszałam...oj tam brzuszek tez sobie wyrobisz nic nie będziesz zakrywać a szczotką to jakiej używałaś? ta bańka troszkę droga jest

Edytowane przez smerfetka2808
Czas edycji: 2012-03-21 o 12:13
smerfetka2808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 12:20   #1153
Puchatek0807
Wtajemniczenie

Cytat:
W ogóle to kiedyś jak kupiłam asequrellę to dostałam Vita-miner dieta i chyba zacznę sobie go brać co by mi to się uzupełniły witaminki których nie zjadam w ciągu dnia

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Kurcze muszę właśnie zaopatrzyć się w ten balsami z ziaji bo mi się mój eveline kończy i jakiś muszę zakupić to chyba skuszę się na ten co piszesz a o tej bańce nie słyszałam...oj tam brzuszek tez sobie wyrobisz nic nie będziesz zakrywać a szczotką to jakiej używałaś? ta bańka troszkę droga jest
Kochana ja bańki takie kupiłam : (poleciła mi wizażanka-kosmetolog) BAŃKI CH
a szczotkę mam taką zwykłą, podobną jak na zdjęciu .
Trzeba co dziennie poświecić trochę czasu swoim udom i pupie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Szczotka-do-wlosow-2458-4020-big.jpg (18,0 KB, 3 załadowań)

Stary 2012-03-21, 12:24   #1154
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
I pod prysznicem czasem gąbką a potem taki żel rozgrzewający ziaji.
a brzuch zakryję najwyżej
też mam ten żel rozgrzewający z ziaji i na zmianę z masłem używam, takim na uda, brzuch i pośladki, a pod prysznic peeling antycell eveline (ale wolę ten z lirene) i syrenka.
tez wyeliminowałam te paskudztwa, i zieloną piję na przemian z czerwoną. a propo zaparzę sobie
a do ukrywania brzucha, kupiłam sobie w zeszłym roku, albo 2 lata temu (już nie pamiętam) takie fajne tuniki w h&m, po praniu zauważyłam na metce, że to dla kobiet w ciąży
do zakrywania brzucha w sam raz

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
a szczotkę mam taką zwykłą, podobną jak na zdjęciu .
wygląda jak do włosów
Stary 2012-03-21, 12:26   #1155
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Pstra, jak jakiś czas temu jechałam autobusem w takiej luźniejszej tunice to jakaś babka ustąpiła mi miejsca, bo myślała, że w ciąży jestem

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 12:30   #1156
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
Pstra, jak jakiś czas temu jechałam autobusem w takiej luźniejszej tunice to jakaś babka ustąpiła mi miejsca, bo myślała, że w ciąży jestem

ale są plusy, można się bez kolejki wciskać "proszę zrobić miejsce dla ciężarnej"
taki żarcik

Edytowane przez Pstra
Czas edycji: 2012-03-21 o 12:31
Pstra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 12:30   #1157
Puchatek0807
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pstra Pokaż wiadomość
też mam ten żel rozgrzewający z ziaji i na zmianę z masłem używam, takim na uda, brzuch i pośladki, a pod prysznic peeling antycell eveline (ale wolę ten z lirene) i syrenka.
tez wyeliminowałam te paskudztwa, i zieloną piję na przemian z czerwoną. a propo zaparzę sobie
a do ukrywania brzucha, kupiłam sobie w zeszłym roku, albo 2 lata temu (już nie pamiętam) takie fajne tuniki w h&m, po praniu zauważyłam na metce, że to dla kobiet w ciąży
do zakrywania brzucha w sam raz

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

wygląda jak do włosów
To tuniki się przydadzą jeszcze kiedyś tam
PSTRA, bo to do włosów na wizażu wątek znalazłam https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=256582 i zaczęłam się masować, teraz na bańkę zamieniłam

Stary 2012-03-21, 12:32   #1158
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:

ale są plusy, można się bez kolejki wciskać "proszę zrobić miejsce dla ciężarnej"
taki żarcik
Na to nie wpadłam
Cytat:
PSTRA, bo to do włosów na wizażu wątek znalazłam https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=256582 i zaczęłam się masować, teraz na bańkę zamieniłam
Ooo, dobry pomysł. Muszę spróbować takich masaży

Stary 2012-03-21, 12:38   #1159
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo, dobry pomysł. Muszę spróbować takich masaży
no dokładnie, nie wpadłabym na tak tani masażer ciekawe czy na moje 8 stadium zaawansowania pomoże
zaraz sobie wątek prześledzę
Stary 2012-03-21, 14:18   #1160
dzovana
Zakorzenienie

hello Poszlam do szkoly na 8, mialam miec 4 lekcje, a pozniej w kosciele rekolekcje Przychodze do szkoly a tam jest 9 osob na 32 haha tak sobie mysle, ze spoko w ogole, na wagary reszta poszla. Wiec ja bylam na informatyce i historii, potem poszlamz kumpela na ciuchy popatrzec i do Kosciola pozniej. Tylko pogoda mi humor psuje wieje, zimno, pochmurnie echhhh....

Co do tego brzucha mojego kolegi, to juz odpowiadam Jest na 26 dniu A6W, aleeeee przede wszystkim gra w siatkówkę profesjonalnie ( nieskromnie chwaląc go, zdobył mistrzostwo Polski w swojej kategorii) Więc wiadomo, ze tluszczu za wiele nie ma Więc treningi mu pomagają na wyrobienie ładnie wyrzeźbionego brzucha, a chlopak ma 16 lat rocznikowo...

Idę po zielone, bo już przestygłyy
dzovana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 14:29   #1161
smerfetka2808
Zakorzenienie

Puchatek, też czytałam kiedyś ten wąteczek o masażerze 3000 i kiedyś stosowałam oczywiście nieregularnie ale muszę zacząć od nowa bo o ile pamiętam z tego co używałam to efekty jakieś tam były więc udaję się w poszukiwaniu niezwykłej szczotki-masażera 3000

Pstra, to mamy razem 8 stadium więc zaczynamy niby mi się tyci tyci zmniejszył od tego balsamu ale to małoo! a mam czas do maja bo jak będzie ładna pogoda na majówkę to jak ja wskoczę w jakieś szorty czy cuś

Dzovana, i wszystko jasne
Stary 2012-03-21, 14:33   #1162
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

To 8 stadium cellulitu to wymyslone tak o, czy naprawde istnieje jakis podzial?

Stary 2012-03-21, 14:35   #1163
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
Pstra, to mamy razem 8 stadium więc zaczynamy niby mi się tyci tyci zmniejszył od tego balsamu ale to małoo! a mam czas do maja bo jak będzie ładna pogoda na majówkę to jak ja wskoczę w jakieś szorty czy cuś
dziś wracam z pracy do domu na nogach, więc sobie zahaczę o tesco i kupię ten magiczny masażer i wieczorem zacznę

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
wymyślone, podobno są tylko albo aż 4

Edytowane przez Pstra
Czas edycji: 2012-03-21 o 14:37
Stary 2012-03-21, 14:39   #1164
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
wymyślone wymyślone ale wiesz 8 to brzmi tak poważnie że trzeba się za to wziąć

Cytat:
wymyślone, podobno są 4
No to ja mam tą 4 no zahaczaj zahaczaj ja zaraz zmykam się kąpać o jakoś TŻ ma przyjechać a nie będę śmierdzieć przecież po a6w pasuje jakoś tak troszkę ładniej pachnieć to zaraz wypróbuję
Stary 2012-03-21, 14:42   #1165
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
dziś wracam z pracy do domu na nogach, więc sobie zahaczę o tesco i kupię ten magiczny masażer i wieczorem zacznę

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

wymyślone, podobno są tylko albo aż 4
Ja mam akurat jakas stara szczotke w domu, to ja wykorzystam.

Zaraz sobie poszukam o tych stadiach cellulitu, nie wiedzialam ze w ogole jakies sa.

Stary 2012-03-21, 14:47   #1166
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
to zaraz wypróbuję
czekam na relację

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

a oto przyczyny cellu:
1. Genetyczne:

• płeć żeńska
• kolor skóry (głównie rasa biała),
• rozkład tkanki tłuszczowej (gromadzenie tkanki tłuszczowej głównie na brzuchu lub biodrach)
• skłonność do rozwoju niewydolności żylnej
2. Hormonalne (głównie nadmiar żeńskich hormonów – estrogenów)
3. Środowiskowe:
• błędne nawyki żywieniowe:
o nadmierna podaż soli (gromadzenie wody)
o nadmierne spożycie tłuszczów i węglowodanów,
• siedzący tryb życia:
o zmniejszenie masy mięśniowej na korzyść tkanki tłuszczowej
o zwiotczenie ścięgien i mięśni
o zmniejszenie wydolności pompy mięśniowej w kończynach dolnych (zastój płynów),
• noszenie obcisłych ubrań (utrudnia odpływ żylny),
• noszenie butów na wysokich obcasach (sprzyja dysfunkcji mięśni łydek, utrudnia odpływ żylny),
• Używki (papierosy- tworzenie wolnych rodników, alkohol nasila tworzenie tłuszczu)
4. Zaburzenia emocjonalne (powodują wzrost stężenia hormonów nasilających tworzenie tłuszczu w organizmie).
5. Choroby współistniejące ginekologiczne, układu krążenia, wydzielania, przewodu pokarmowego.
6. Leki

• preparaty antykoncepcyjne,
• preparaty przeciwhistaminowe w alergiach,
• preparaty przeciwtarczycowe w nadczynności tarczycy
• beta-blokery w chorobach krążenia
7. Ciąża

zaczerpnęłam z jakiejś strony studia laserowego, ale nie będę robić jego reklamy
uciekam, do jutra, pa

Edytowane przez Pstra
Czas edycji: 2012-03-21 o 14:52
Stary 2012-03-21, 14:59   #1167
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Powiem wam, że masaż szczotką jest całkiem przyjemny. Jeśli da jakieś efekty to w ogóle będę zachwycona

A co do stopniowania cellulitu, znalazłam trzy stadia. Zdiagnozowałam się i wyszło mi, że na łydkach i ramionach mam pierwsze, na udach drugie, a na tyłku i dole pleców trzecie.

Stary 2012-03-21, 15:40   #1168
jeu
Zakorzenienie

Cytat:
jeu też lubię jeść i to bardzo bardzo i to mnie kiedyś zgubiło, a teraz wyglądam jak wyglądam. ale teraz wiem, że baton czy paczka chipsów da mi 10 minut jakieś tam radości z jedzenia i tyle, a jak zjem coś co sama przygotuje, co jest kolorowe, zdrowe i mało kaloryczne to potem sama jestem dumna z siebie i ta radość z jedzenia trwa o wiele dłużej bo nie dość, że wiem, że zjadłam zdrowo i to wpłynie pozytywnie na moje ciało to jeszcze satysfakcja, że sama sobie przygotowałam taki wspaniały posiłek a nie poszłam na łatwiznę i kupiłam gotowe, w dodatku nie zdrowe żarcie w sklepie.
Zauważyłam, że teraz jedząc mniej i zdrowo jak ostatnio zjedliśmy trochę z TŻtem tych sunbites'ów (listków jak chipsy, ale niby zdrowsze) to potem ciążyło mi to na żołądku kilka godzin.. a jeszcze z pół roku temu zjadłabym pół paki zwykłych chipsów i było mi mało
czuję już wielką zmianę i to, że mój organizm się przyzwyczaił do zdrowych rzeczy, mało przetworzonych a po tych "złych" źle reaguje. wcześniej albo tego nie zauważałam i mi było wszystko jedno, albo organizm był tak przyzwyczajony do tych złych rzeczy, ze też mu było wszystko jedno...tylko waga rosła.
ale ja teraz jem zdrowo, tylko że w ilościach ogromnych no. raczej od tego nie przytyję więcej niż 2-3kg, jak przy żarciu słodyczy i innych świństw, ale też nie schudnę, jak nie zmniejszę podaży kcal a jedzenie jest pyszne no i trudno, trzeba z tym jakoś żyć i znać swoje granice :P
też mnie już w ogóle do śmieciowego jedzenia nie ciągnie, może do ciasta, ale zdecydowanie umiałabym się teraz powstrzymać po jednym kawałku

Cytat:
Jeu, wiem że wsparcie jest bardzo ważne ale musisz też sama w sobie się zawziąść a wiesz że umiesz bo skoro w grudniu i styczniu tak pięknie liczyłaś to teraz też Ci się na pewno uda. Eh jak ja widzę te dziewczyny co kupują specjalnie mniejszy rozmiar spodni żeby lepiej
wyglądać to aż mi się niedobrze robi jak wszystko im wypływa nie wiem czy one nie widzą tego w lusterkach czy poprostu myślą że rozmiar jest na tyłku napisany
no ta, ale liczenie kcal też nie jest dobre :P bo można zjeść nawet 2000kcal i chudnąć jak będą to odpowiednio dobrane potrawy i posiłki, a jedząc 1500 można wolno chudnąć właśnie przez śmieciowe jedzenie. ja lubię to, że nie muszę liczyć kcal jak kiedyś (jeszcze niedawno miałam niezdrową obsesję), czuję się po prostu wolna, nie ma co popadać w obsesję ;p

ja właśnie wróciłam z siłowni. za mną 40 minut marszu pod górę, 20 minut orbiego, 10 minut wioseł i trening obwodowy + przespacerowałam się jeden przystanek do domu (już od jakiegoś czasu wysiadam przystanek wcześniej )

a teraz lecę zrobić sobie obiad - kurczaka z makaronem pełnoziarnistym i szpinakiem oraz na podwieczorek sałatkę z tuńczyka i awokado a na kolację chyba będzie placek otrębowy (2 łyżki otrąb owsianych i 1 pszennych, trochę jogurtu nat i jajko) z wędzonym łososiem, z cytrynką i może posmaruje to na wierzchu serkiem twarogowym

i załączam dwa zdjęcia (a co!) z weekendu, ze spacerku. uwielbiam takie duże jabłka ;p aż mi się nie chce wierzyć, że w weekend było tak pięknie, a teraz tak wieje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spacer1.jpg (221,6 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spacer2.jpg (182,1 KB, 39 załadowań)
Stary 2012-03-21, 16:15   #1169
smerfetka2808
Zakorzenienie

Pstra, no i jestem po kąpieli i masażu masażerem 3000
Powiem tak wbrew pozorom jest bardzo przyjemny tylko ja posmarowałam sobie nogi rozgrzewającym eveline i to był zły pomysł bo czułam jak mi je rozpal w środku i nie mogłam spodni ubrać przez jakieś 30minut bo taki gorąc więc jutro będzie z chłodzącym ale wprowadzam fgo do mojego codziennego funkcjonowania
pa pa do jutra

Jeu, no ale może warto teraz je zacząć znowu liczyć dojść do 57 i trzymać to jedząc potem normalnie? nie wiem kurcze co na to poradzić mam Kurczaki jaka Ty ładna jesteś

Miss, ja tez mam I stopnia na ramionach i łydkach żeby tam był to przechodzi ludzkie pojęcie a i ja napewno mam przez leki, przez tabsy

Dziewczyny oglądam rozm.w.toku i masakra jakie wielkie osoby tam są ale co oni jedzą to mówi samo za siebie
Stary 2012-03-21, 16:22   #1170
LittleWoman
Zadomowienie

ojeny, ale naprodukowałyście

Cytat:
i widziałam też ładne koturny, ale nie było mojego rozmiaru za kilka dni ma być to jak nadal będą mi się tak szaleńczo podobać to kupię

Planuję w tym roku koturny kupić . Mogą być nawet wysokie, a i tak są dużo wygodniejsze niż obcasy.
Cytat:
Napisane przez kolorowanka007 Pokaż wiadomość
WRACAM DO WAS!!!!!!!!!!!!! mam równy miesiąć na zrzucenie 4-5 kg... mysle że dam rade. Jestem zabiegana i rucilam diete w kont;/ niestety... Od jutra ostra dieta, zero słodyczy i węgli... Bede biegać (zamiast fitnessu bo mnie na niego nie stać jak narazie), zaczne jeszcze raz a6w robic. Mam nadzieje że dam rade. Miesiąc to nie dużo... Wspierajcie mnie prosze POstaram sie was podczytywać i chociaż raz na dzień pisać post....

Witamy Cię z powrotem. Pisz, to bardzo motywuje a my zawsze służymy pomocą
Cytat:

Tysia, ratuj [COLOR="rgb(46, 139, 87)"]ja mam w niedzielę cały dzień uczelnię[/COLOR], pisaj co dobrego nakupowałaś może coś mi wpadnie do tej mojej łepetynki żeby wziąć coś dobrego i zdrowego
[/COLOR][COLOR="rgb(46, 139, 87)"]Me too . Zawsze jak jadę na uczelnię to zabieram jakąś zdrową kanapkę z grahamki, szynki z indyka, pomidorka czy co tam jeszcze mam w domu(O! w tym tygodniu zrobię dobie z szynką, jajkiem i rzeżuchą, bo mama kupiła i zasiejemy ), jakąś sałatkę zabieram(np. z kaszy gryczanej, kurczaczka, ogórka z olejem i np. kefir czy jogrt, owoc jakiś. Rozplanuj sobie i zabierz tyle by się najeść i by Cię nie kusiły inne niedozwolone rzeczy [/COLOR]

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość

Ja nie chcę iść spać, jutro taki okropny dzień mnie czeka, że chcę go odwlec jak najdalej...
[COLOR="rgb(46, 139, 87)"]I jak minął dzień? Nie bylo aż tak źle mam nadzieję [/COLOR]
Cytat:
Nie wiem czy dziś pobiegam, bo jest strasznie zimno i buro.

.[COLOR="rgb(46, 139, 87)"]Też w planach bieganie u mnie, ale pogoda mnie nie zachęca - szaro, buro, wieje...może wieczorem się trochę uspokoi to wyjdę na 5 km. Do tego chce mi się spać, bo okres zbliża się i chodzę przymulona cały dzień.[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez akot80 Pokaż wiadomość
Witam i ja w pochmurny poranek.

Mam pytanie: czy pilates poprawi moją sylwetkę? Wyszczupli brzuch?
[COLOR="rgb(46, 139, 87)"]Słyszałam, że Pilates fajnie wysmukla ciało, ale nie sprawdziłam na sobie, bo mnie te ćwiczenia jakoś nudzą...wolę się zmęczyć porządnie i szybko[/COLOR]
Cytat:
ja już po mojej owsiance, która ważyła 965g zjadłam prawie kilogramowe śniadanie ale pycha była
owsianka (3 łyżki płatków + 1 łyżka otrębów) na mleku (jakieś 340ml - resztka w kartonie była, a przecież nie zostawię 100ml mleka w kartonie w lodówce), do tego banan, mandarynka i kiwi, 2 łyżki miodu, 200g serka wiejskiego, trochę wiórek kokosowych i płatków migdałowych, cynamonu i kakao - prawdziwa uczta i królewskie śniadanie
[COLOR="rgb(46, 139, 87)"]łoooooooo dałaś czadu. Jestem ciekawa ile waży moja owsianka, muszę jutro zważyć , bo też spore ilości mi wychodzą [/COLOR]
Cytat:
Acha wiem że nie powinnam bo okres jeszcze trochę mam ale zważyłam się i wiecie ile jest? 58.7kg tak się cieszę czyli za jakiś tydz musi być jeszcze mniej przecież woda musi ze mnie zejść jestem w takom szoku że szok
[COLOR="rgb(46, 139, 87)"]Też wiem, że nie powinnam się dziś ważyć, skoro przed @ jestem (nie rozumiem mojego organizmu - 4 miesiące okres miałam wcześniej o tydzień, teraz może będzie normalnie). No ale wlazłam na tą wagę. I co? Podskoczyło, a wczoraj ładnie się trzymałam...to pewnie tylko woda ale i tak..głuuupol ze mnie[/COLOR]
Cytat:
no poddaję się, bo nie daję sobie rady. kiedyś liczyłam kalorie (w grudniu, styczniu) i potrafiłam jeść 1500. z tym, że nie jadłam owsianek i jadłam raczej ubogo. teraz na pewno jem bardziej zdrowo, ale też bardziej kalorycznie. ja po prostu nie wiem, czy jestem w stanie więcej schudnąć zważę się dopiero w poniedziałek i jak nie wrócę do 57 to chyba się palnę w łeb...

[COLOR="rgb(46, 139, 87)"]Nie poddawaj się, Kochana! Tyle osiągnęłaś więc nie warto tego zaprzepaścić. Z resztą i tak wyglądasz super, ale skoro będziesz się czula lepiej ze świadomością, że ważysz tyle ile chcesz to walcz do końca!
P.S. Młodziutko wyglądasz na zdjęciach, mogę zapytać ile masz lat ?
aaa...cudowny pies[/COLOR]

No to teraz spowiedź

Wczorajsze jadło i ćwiczenia:

Ś: Owsianka z bananem, mielonymi orzechami, kiwi, żurawiną, słonecznikiem, twarożkiem i miodem
IIŚ: grahamka - pół z szynką drobiową i masłem, druga połowa była do serka wiejskiego zjedzona
O: makaron pełnoziarnisty z jajecznicą usmażoną na odrobinie oleju z pomidorami i chipsami z szynki.
P: serek twarogowy z homo+ otręby, siemię lniane, miód, słonecznik
Ćwiczenia: godzinny spacer z psiakiem,2 dzien TF - dziś rano miałam zakwasy na rękach , a jeszcze caaaaałą chatę okien do umycia miałam; 40 minut hh
K: odżywka białkowa z mlekiem (późno było już, koło 22)

Natomiast dziś...
Ś: owsianka z bananem, gruszką, płatkami migdałowymi, zurawiną, miodem, serkiem homo + dojedzone serek homo z bananem i płatkami śniadaniowymi (a'la corn flakes)
IIŚ: nie jadłam, bo I było ok 10
2 godziny mycia okien
O: kotlet schabowy (panierowany, u babci byłam, więc nie mogłam odmówić) i surówka z kiszonej kapusty
P: będzie serek twarogowy, pewnie na słodko.
K: jajecznica z 2 jaj.

No i planuję pobiegać, a jeśli mi nie wyjdzie to może się porozciągam

Doszła moja odżywka białkowa...jakie to pyyyyyyyyyyyszne
jeu, Twoja miarka też jest jakaś taka sporawa, i zawsze dajesz aż 3 do koktajlu?

tysia, co do TF: kupujesz specjalny ekspander do ćwiczeń (te gumy z rączkami), czy będziesz ćwiczyla na zwykłej gumie bez rączek? Zastanawiam się nad kupnem ekspanderu, ale nie wiem czy nie wyrzucę niepotrzebnie kasy...

Edytowane przez LittleWoman
Czas edycji: 2012-03-21 o 16:28
LittleWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości