|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#59851 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Agatka pięknie w codzienniku. Powiedz mi jak się robi to olejowanie przed farbowaniem? Kładłaś jak rozumiem najpierw olej a potem farbę na to? W ogóle w takiej sytuacji farba chwyta? trzymałaś tyle co na opakowaniu? Mnie czeka koloryzacja za ok.1.5 tygodnia i myślę czyby tak nie zrobić;> ale ja chcę tylko odrosty a na resztę tylko na chwilę to mimo to złapie mi normalnie?
|
#59852 | |||||
|
Zadomowienie
|
Piechniak, piękna fryzura!
Cytat:
Tak w ogole probowala go ktoras z Was?Cytat:
Ja farbowalam raz siodemka u fryzjera i wyszla mocno brązowo, w zadnym wypadku nie jak ciemny blond, mus L'oreala tez wyszedl mi ciemny za pierwszym razem. A co do konkretów to zalezy jaki chcesz odcien - cieply czy chlodny. Ogolnie z takimi jasnymi brązami jest tego typu problem, ze czesto maja rudy refleks, a w sloncu sa ewidentnie rudawe, nie kazdy ma na to ochote i nie kazdemu to pasuje patrz: ja ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jest tam opisana wlasciwa pielegnacja, od ktorej bardzo wiele zalezy, takze w kwestii skrętu W razie watpliwosci - pisz tu, pomozemy ![]() ------------------------------- Dziewczyny, potrzebuje na gwalt Waszej rady! Chodzi o to moje wypadanie, o ktorym nudze od jakiegos czasu (wybaczcie...). Otoz reakcja mojej rodziny i TŻta na moje zdołowanie ta kwestia i dochodzenie mozliwych przyczyn bylo jednoglosnie "to przez ta Twoja 'pielegnacje' i te wszystkie dziwactwa i papki ktorymi maltretujesz wlosy". I powiem Wam, ze zasiali we mnie pewne watpliwosci Czy to mozliwe, zeby od CG (albo jakiegos aspektu naszej pielegnacji) pogorszyla sie kondycja mojej skory glowy i tak lecialy wlosy? Pamietacie moze czy komus sie to przytrafilo? Na co powinnam uwazac, z czego zrezygnowac, a co jest bezpieczne?Na chwile obecna ostanowilam odpuscic kompletnie olejowanie, polprodukty, maski. Odstawic tez wcierke Seboradin, bo nie pomaga, a kto wie czy nie pogarsza tym swoim alkoholem. Tylko mycie skalpu szamponem, mycie wlosow Hegronem/Gloria/szamponem, odzywka ds na chwile, bez dodatkow, rozczesanie, splukanie bez zadnej plukanki, odzywka bs i dalej zostawiam je samym sobie. Nie wiem czy dobrze robie, bladze juz jak slepy we mgle ;/ Ktorym szamponem najlepiej myc skalp w takiej sytuacji? TYM, TYM, TYM czy TYM? Czy moze w ogole Eva Rzepa z SLSem?
|
|
|
#59853 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#59854 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mycie odżywką to wielki przeskok. Nakładanie na skórę odżywek to przeskok. "Niedomycie" to wielki przeskok. Niektóre skalpy muszą być domyte SLS i tyle Nowinki w postaci wcierek, płukanek - też przeskok. Rzadsze mycie, brak masażu przy czesaniu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Reszta - na prwdę trudno powiedzieć czego chce Twoja skóra i cebulki i jaka dokładnie jest przyczyna wypadania Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-03-21 o 09:01 |
||||||
|
|
|
#59855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak trzaśniesz farbę na raz to może wyjść coś nie do opanowania, prześwity, nierównomierne wypłukiwanie, nieprzewidywalny kolor Z mojej strony rada - wynajdź firmę która ma od szamponetek po farby trwałe, zacznij szamponetkę. Kolor będzie dobry - szampon kolor. |
|
|
|
|
#59856 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#59857 |
|
Zakorzenienie
|
Miska - mogę Cię prosić o bardziej szczegółowy opis stylizacji? Jak ugniatasz, ile czasu. Przeleciałam codziennik ale wymieniasz kosmetyki raczej. Dalej w temacie koleżanki (a w sumie dwóch :P )
Mam żel Artiste zielony - nada się? Jak masz po żelu lnianym? Po nocy dalej jest fajny pierdzielnik Trochę pomięty ale zdecydowanie pofalowany Nawet chłopcy zauważyli :P
|
|
|
|
#59858 | |||
|
Wtajemniczenie
|
oooo, ładne
Cytat:
Trochę mnie to frustruje, ale na razie nie zmieniam nic w pielęgnacji, tylko naftę odłożyłam i ten ekstrakt też na razie zostawię, reszta bez zmian. Cytat:
Ale oczywiście może się zdarzyć, że skóra źle na coś reaguje. Moja niezbyt lubi mycie odżywką, unikam też nakładania na nią odżywek i masek, za to oleje są ok. Cytat:
Reset pielęgnacji może być dobry
|
|
#59859 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#59860 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też się zastanawiałam nad tym ostatnio. Na blogu też cicho i to już długo
|
|
|
|
|
#59861 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem zasmucona. Po prawie miesiącu stosowania CG albo mam totalny kryzys, albo po prostu to nie działa. Wczoraj nałożyłam olej na długość na całą noc i nic, jedna strona kręci się trochę, a druga praktycznie prosta.
A dziś wilgotno, więc teoretycznie powinno być lepiej...
|
|
|
|
#59862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uszy do góry Dbaj jak zwykle, powinno się samo unormować
|
|
|
|
|
#59863 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dalej nie jestem w ogóle przekonana do żeli sklepowych
![]() Nie znam umiaru, co i ile nakładać na włosy-jak dam Alterrę z granatem, albo Garniera to mam na drugi dzień już przeciążone, jak Isanę-to są za lekkie Nawet Joaśka mi nie podeszła
|
#59864 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#59865 |
|
Zakorzenienie
|
Ale lecicie, szaleństwo
![]() Siostra ma w domu żel do włosów z biedronki loreto, ma tam chyba pq, ale też wygląda, że będzie mocny bo są chyba 3 polimery, aż sobie spróbuję jutro, jak będę myć. Włosy rosną mi jak szalone, obcinałam w grudniu jakoś dużo, jakieś 10cm, a już chyba dorównały do tego momentu, co przed cięciem, a w ogóle nie zniszczone, to zapuszczam znowu |
|
|
|
#59866 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiem, że to mało pocieszające ale to jest jedyny sposób. Włosy się przyzwyczajają do zmiany pielęgnacji. Trzeba dać im więcej czasu. DMka dobre pytanie zadała. Sprawdź czy dobrze służy Ci całonocne olejowanie. Bo może tak być, że olejowanie na 1-2 godziny będzie służyło lepiej niż całą noc. Cytat:
|
||
|
|
|
#59867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Siedzę sobie z oliwką BD na włosach od wczoraj, ciekawe jak bardzo będą przyklapnięte po myciu . Z włosków jestem coraz bardziej zadowolona, zdobywam komplementy, skręt ładnieszy. Bardzo polubiłam się z lnianą płukanką, u mnie włoski po niej lepiej się skręcają. Muszę naładować aparat, ułożyć kłaczki (ostatnio leń do stylizacji ze mnie) i cyknąć jakieś zdjęcie coby porównanie z przed CG mieć ![]() Dziewczyny, idzie wiosna - też macie ochotę teraz się oczyścić, zdrowo odżywiać? Czuje się taka ciężka po tej zimie, muszę coś z tym zrobić. I na a6w też mam ochotę, ale z moim lenistwem.. ![]()
|
|
#59868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, to chyba... nerwica. Nic nie zmieniałam ostatnio w pielęgnacji. Współlokatorka wyoglądała mi łeb z każdej strony i nic nie ma, ani zaczerwienienia, łuszczenia, czegokolwiek. A mam obecnie bardzo stresującą sytuację. Ktoś mnie nęka, nawet wiem kto i na razie nie idzie tego zwalczyć
|
|
#59869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewentualnie muszę przestać spodziewać się "cudów" ![]() Cytat:
Dzięki za rady |
||
|
|
|
#59870 |
|
Zakorzenienie
|
Ajriszku
lokusie Agatka super faluski i kolor i długość i gęstość ![]() gdzieś mi tam jeszcze Piechniaczkowa mignęła ![]() piękna ślubna fryzurka ![]() więcej grzechów nie pamiętam, będziem nadrabiać ![]() i idę dzisiaj na randkę z Mgiełą aaaaaa, ale mnie zawiało mam straszny rozczochraj, puch, ale mi się podoba, chyba mnie walnęło lepsza objętość niż ostatnio, ale odstawacze za to nie ma takich strączków
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-03-21 o 12:34 |
|
|
|
#59871 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Na pewno się odezwie
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
pewnie, że jaaaaaaaaaaa, a co?
|
||
|
|
|
#59872 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wcierka jest ziołowa i może przesuszyć skórę na dłuższą metę, nie obawiasz się tego? Wiem że nikt nie ma tak histeryzującej skóry jak moja, ale moja po ziołach kwiczy i marudzi :P Masakra co się dzieje? Cytat:
dzięki temu masz milion pozytywnych zaskoczeń ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#59873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wali nam wszystkim w dekiel z tymi kosmetykami, włosami itd na pewno przekażę ![]() zapracowana jest bidulka, ale włosy miała pokazać po cięciu i jakoś nie dotarła
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-03-21 o 12:34 |
|
|
|
|
#59874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko co mycie - dwa, a poza tym łatam skalp psikadłem nawilżającym i żelem lnianym, nie boję się. Do tej pory nie miałam żadnych podrażniająco/alergicznych problemów.Była albo obecna, cholera wie, dziewczyna mojego byłego faceta.
|
|
#59875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#59876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Snelli rabat 15 % na zakupy dziś, po wpisaniu przy zamówieniu w polu kod rabatowy "wiosennie" ![]()
|
|
#59877 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, Ty wez ja policja postrasz, stalking jest karalny, idiotka jedna.
Pokazalas kudelki po podcieciu, czy ja przegapilam? Malina, Ty to masz wlosy Przepraszam za brak PL znakow, system byl przeinstalowywany, jeszcze nie wszystko jest git:/ Edytowane przez tiniaczek Czas edycji: 2012-03-21 o 15:07 |
|
|
|
#59878 |
|
Zakorzenienie
|
czytając ten wątek myslę sobie, co ja robiłam przez 21 lat życia... dopiero teraz zaczęłam dbać o kręcone włosy jak należy. zaczęłam w poniedziałek, olejowanie, maski itd i już widzę różnicę.
włosy się nie puszą, ładnie się układają, błyszczą i są gładkie. muszę jeszcze zrobić coś z dietą, więcej warzyw i owoców.najchętniej ścięłabym farbowane włosy, bo wracam obecnie do naturalnego koloru, ale szkoda mi ich. postawiłam na regenerację i póki co jest ok. podczytuję sobie blogi i sa świetne po prostu. wiele ciekawych rzeczy się stamtąd dowiedziałam. |
|
|
|
#59879 |
|
Zadomowienie
|
Martek-ja też mam ochotę na oczyszczanie i a6w już nawet zaczęłam, ale odpuściłam i musiałam wrócić do 6 dnia, a byłabym już na 22 dzisiaj
![]() Leniwa jestem bardzo i nie wiem czy coś z tego będzie.... ![]() Maliniarka Twoje włoski mnie powalają gęste, grube, błyszczące... marzenie
|
|
#59880 |
|
Zakorzenienie
|
Maliniarka piękne włoski
edyta07 jak tam a6w?
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.

Tak w ogole probowala go ktoras z Was?
Mam je od 10 lat i chyba czas na zmianę, która nawiasem mówiąc chodzi za mną już ok pół roku. Chcę ładny, błyszczący jasny brązik
patrz: ja 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Chodzi o to moje wypadanie, o ktorym nudze od jakiegos czasu (wybaczcie...). Otoz reakcja mojej rodziny i TŻta na moje zdołowanie ta kwestia i dochodzenie mozliwych przyczyn bylo jednoglosnie "to przez ta Twoja 'pielegnacje' i te wszystkie dziwactwa i papki ktorymi maltretujesz wlosy". I powiem Wam, ze zasiali we mnie pewne watpliwosci

Trochę mnie to frustruje, ale na razie nie zmieniam nic w pielęgnacji, tylko naftę odłożyłam i ten ekstrakt też na razie zostawię, reszta bez zmian. 

włosy się nie puszą, ładnie się układają, błyszczą i są gładkie. muszę jeszcze zrobić coś z dietą, więcej warzyw i owoców.
gęste, grube, błyszczące... marzenie