Alterra Dusch - Shampoo Parfumfrei (Szampon i żel pod prysznic bez substancji zapachowych) (stara wersja)

ava_g
    20 listopada 2014 o 18:33
    Super kosmetyk
    Używam jako szamponu, choć pocąatkowo podchodziłam bardzo nieufnie - zwykle kosmetyki 2w1 do niczego się nie nadają. A jednak, to był strzał w dziesiątkę. Od jakiegoś czasu miałam podrażnioną skórę głowy - czasem swędziała, czasem widziałam między włosami białe płatki. Po umyciu głowy tym szamponem problem zniknął. Plusy: - nie podrażnia - domywa włosy - nie obciąża, nie wysusza - w odróżnieniu od Babydream i Alterry-szamponów nie plącze mi włosów - dobrze się pieni - kompletnie neutralny zapach - cena i dostępność Minusy: - przez żelową konsytsyencję chyba jest mało wydajny - mało estetyczne opakowanie Ogółem bardzo polecam! Używam tego produktu od: kilka razy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 23 października 2014 o 21:11
    Bardzo dobry i wielozadaniowy
    Sprawdza się zarówno jako szampon, jak i żel pod prysznic. Nie używałam go w inny sposób. Zalety: + Nie uczula + Nie podrażnia + Skutecznie myje + Dobrze się pieni + Nie przesusza skóry ani włosów + Łatwo się spłukuje + Nie plącze włosów + Brak zbędnych składników + Cena adekwatna do jakości + Dostępność: każdy Rossmann + Kosmetyk jest wegański: bez składników pochodzenia zwierzęcego i nietestowany na zwierzętach Wady: brak : ) Zdecydowanie polecam. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: trzy
    Lusia90
    22 października 2014 o 18:54
    Cudo do wszystkiego!
    Kupiłam go, ponieważ stan moich włosów i skóry znacznie się pogorszył od agresywnych, mega perfumowanych kosmetyków. Był to strzał w dziesiątkę. Włosy dłużej pozostają świeże, swędzenie ustało. Na ciele nie ma już białych łusek z przesuszenia ;) Często bywa w promocji za 4,99zł! Skład został zmieniony na plus, nie ma już w nim alkoholu. Nie wyczuwam w nim żadnego zapachu, nadaje się przez to do peelingu kawowego bo nic nie zakłóca pięknego zapachu kawy :D Używam go zamiast płynu do higieny intymnej, muszę go użyć jeszcze do mycia twarzy. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 3 całe opakowania
  • 20 sierpnia 2014 o 23:50
    Wielozadaniowy
    Bardzo lubię ten żel, głównie za jego wielofunkcyjność. Spradza się u mnie doskonale jako żel do mycia twarzy i włosów, a także dobrze jako żel do mycia ciała. Do higieny intymnej nie używam jednak niczego poza żelami specjalnie do tego przeznaczonymi. W zasadzie zawsze mam ten kosmetyk w domu i bardzo często z niego korzystam. Moje włosy są po nim delikatnie oczyszczone i miękkie, nie przetłuszczają się ani szybciej, ani wolniej, tak samo twarz. Do ciała jednak dziwnie używa mi się żelu bez mocnego zapachu (ten lekki ma, dla mnie kwaskowaty, o ile można tak określić zapach), chociaż to po prostu kwestia przyzwyczajenia. Dosyć słabo się pieni, jest średnio wydajny. Wrzucam go do koszyka przy każdych zakupach w Rossmannie i myślę, że tak zostanie. +dostępność (w każdym rossmannie, choć zdarza się, że go brakuje) +bardzo niska cena +całkiem niezły skład +nadaje się umycia całego ciała, praktyczny w podróży +nie najgorzej zmywa makijaż +nie wysusza +nie powoduje łupieżu -lekko kwaskowaty zapach -słabo się pieni Używam tego produktu od: paru miesięcy Ilość zużytych opakowań: kilkanaście
  • 14 sierpnia 2014 o 18:33
    Idealny dla alergików
    Mam astmę i drażnią mnie pachnące szampony, płyny, etc. To jedyny znany mi bezzapachowy żel i szampon w tak niskiej cenie. Jest wspaniały, w ogóle mnie nie drażni. Troszkę gorzej sprawdza się jako szampon, ale jako żel jest znakomity (mam krótkie włosy, może tutaj ocenę powinny wystawiać panie z dłuższymi). W dodatku mozna go kupić w Rossmanie, czyli w zasadzie na każdym skrzyżowaniu :D Polecam wszystkim, którzy mają problemy z astmą, alergią, atopią etc. Używam tego produktu od: trzech miesięcy Ilość zużytych opakowań: z dziesięc poszło ;), ale ja kilka razy dziennie biorę prysznic :).