Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-21, 11:53   #2611
karolka110
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Pola/Igor

no właśnie. Za to Leon - aż na II miejscu! http://www.beliebte-vornamen.de/jahrgang/j2011
a Ty Kochana masz już jakieś plany w związku z imionami???
Stary 2012-03-21, 11:53   #2612
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
Miałaś iść od razu do gina
Nie lekceważ tego...
Masz dobre wyniki moczu, bo jedna nerka pracuje normalnie, jak nie będziesz leżeć na przeciwnym boku i monitorować jej, tylko chodzić i marudzić, ze boli to możesz doprowadzić do poważnych uszkodzeń, albo chodzić ze stałym cewnikiem.Nie chcę Cię straszyć, ale proszę idź w końcu do gina
I nie denerwuj się na mnie, że tak piszę, ale miałam to i wiem jak to jest
No ale co ma ginekolog do nerek? Czy będzie w stanie stwierdzić, że to nerka? Ja bym poszła chyba na usg jamy brzusznej raczej niż do gina

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Kochane nasze propozycje imion dla Dziewczynki:

POLA/LENA/LILA

które Wam najbardziej się podoba??

dla chłopców:

IGOR/OLAF/LEON

czekam na opinie
Pola, Lena, Leon
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:54   #2613
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
mam kartę ciąży na skarbku i w podpisie suwaczek. Kiedy w suwaczku miałam 22+0, to na karcie ciąży był to pierwszy dzień 23 tygodnia. W tym dniu miałam też USG połówkowe, i jak mówię, na karcie ciąży to był pierwszy dzień 23 tygodnia, na opisie USG mam wpisane 22+0.
I mój gin też tak tak mówi, że jak jest 22+0 to już 23 tydzień jest rozpoczęty.
Zresztą, pierwszy dzień okresu miałam w sobotę i to w sobotę zawsze mam +0, więc chyba logiczne, że +0 to pierwszy dzień tygodnia ciąży, bo nie mogłam być wtedy w "zerowym dniu ciąży"
u mnie u lekarza to jeszcze lepiej bo jak mam np 24t5dz to dla niego to jest 24t
Stary 2012-03-21, 11:57   #2614
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
u mnie u lekarza to jeszcze lepiej bo jak mam np 24t5dz to dla niego to jest 24t
czyli 24 skończony, mnie w lab zawsze każą mi podawać skończone tygodnie i jak mam np. 23+5 to mi wpisują 23 tydzień, bo jak mówią, liczą się skończone.
Mój jednak w takim przypadku mówi albo "24 tydzień ciąży rozpoczęty" albo "23 tygodni skończonych"

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-03-21 o 11:58
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:58   #2615
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
No ale co ma ginekolog do nerek? Czy będzie w stanie stwierdzić, że to nerka? Ja bym poszła chyba na usg jamy brzusznej raczej niż do gina

Pola, Lena, Leon
Radiolog wiecej zobaczy.
Moze byc tez tak, ze z tym bolem nic sie nie zrobi.
To jak bole krzyza w ciazy. Czesto zostaja do samego konca, bardzo silne i nieprzyjemne, ja tak mialam. W tej ciazy boli mnie tylko prawa nerka od czasu do czasu, ale pewnie znowu robi sie piasek. Piasek i zastoje sa w ciazy bardzo czeste... Tak jak wiele innych boli...

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 12:00   #2616
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
czyli 24 skończony, mnie w lab zawsze każą mi podawać skończone tygodnie i jak mam np. 23+5 to mi wpisują 23 tydzień, bo jak mówią, liczą się skończone.
Mój jednak w takim przypadku mówi albo "24 tydzień ciąży rozpoczęty" albo "23 tygodni skończonych"
ale widzisz co lekarz to opinia
Stary 2012-03-21, 12:00   #2617
anna99302
Zadomowienie

hmm ja kopnięcia czuje już od konca 17tg wydaje mi sie ze to dlatego bo dzidzius jest duzy. takie pukniecia delikatne! a dzisiaj rano to przez dobre 30 min non stop a potem sie dzidzius przekrecil bo czulam normalnie takie naprezanie w brzuchu i jakbym czula glowke albo pupke pod pępkiem aa i zauważyłam, że jak sie schyle cos podniesc w ciagu dnia to czuje tez takie ruchy jakby dzidius rozpychał się łokciami
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 12:01   #2618
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

ja mówię że jestem "w 22 tc." czyli w trakcie 22 tygodnia
lub:
ze mam 21 skończonych
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 12:01   #2619
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
ale widzisz co lekarz to opinia
ale w sumie to on dobrze mówi, kwestia tylko tego, kto jak woli, czy mówić, że jest się w danym tygodniu, czy ile ma się tygodni skończonych.

Linka ja tak samo mówię

Kurde strasznie mnie boli i piecze w dole brzucha, ale nie mam twardego, co to może być

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-03-21 o 12:02
Stary 2012-03-21, 12:01   #2620
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Wczoraj narzekałam na brak kopniaków. Dotychczas czułam tylko takie przesuwanie sie i łaskotanie, no i czasem takie dziwne szarpnięcia w narządach. Wczoraj o 23 chyba zarobiłam pierwsze kopniaki
Siedziałam sobie spokojnie a tu nagle takie 3 bęcki z dół brzucha jakby coś pękło lub delikatnie kopnęło Aż TŻ zauważył zanim zdążyłam mu powiedzieć bo cała podskoczyłam z wrazenia. Jestem w 22 tc. łożysko ściana przednia.. Myślicie że TO jest właśnie TO??
To na pewno to

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
to niemożliwe tak sie męczyć a wszyscy rozkładają ręce
Uwierz mi, że możliwe Podobnie jak Prince tez mam ciągle jakieś bóle. Często chodzę do gina, 3 razy byłam w szpitalu i zawsze tylko: nospa, magnez, buscopan i tekst: "wychodzi na to, że u pani to po prostu ciążowe" trzeba czekać.
Co nie znaczy, że nie należy o tym mówić lekarzowi. Jutro mam wizytę i powiem, że mnie boli, że ruszać się nie mogę, że jak dotknę brzucha to mnie boli itd. Ale nie spodziewam się wiele Może usg jamy brzusznej, ale raczej leżenie i leki. Tyle
Stary 2012-03-21, 12:01   #2621
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Zdradzisz jakie?
bo mi też żadne z piekarnika nie podchodzą, wolę smażone, ale niestety muszę się obejść piekarnikowymi z powodu braku okapu kuchennego, nie chcę oparów oleju na meblach i zapachu w całym domu

Chciałabym uniknąć takiej sytuacji, ale nigdy nie wiadomo
Mąż mi nie chce pomóc- albo nie chce rozmawiać o imieniu, a jak zaproponował ostatnio to mi ręce opadły-Roman- imię jego ojca no ludzie...

Dziękuję
Chyba aviko. Nie pamietam
Ale pisze na opak ze do piekarnika i sie nazywaja extra chrupiace

Co do imienia to chcielismy wtedy Tobiasz ale rodzina larum podniosla. A poza tym ...do porodu bylam przekonana ze to dziewczynka :P

Ja dzis skonczylam 17 tydz ...jeszcze tak dlugo do tego 30...
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 12:03   #2622
depoison
Zadomowienie

Cytat:
a Ty Kochana masz już jakieś plany w związku z imionami???
tak, jak najbardziej - dla chłopca miałam kilka kandydatur (Franek, Antoś, Jan, Oskar), ale będziemy mieć dziewczynkę. I tu już się zrobił problem, bo żadne nam się nie podobało. Ostatecznie padło na Zofię, ale nie dlatego, że jakoś szaleńczo zachwycamy się tym imieniem, tylko... jest dla nas do przyjęcia, a inne dziewczęce już w ogóle nam się nie podobają.
Aha - od zawsze podobało mi się imię Monika. I gdybym mieszkała w Polsce, pewnie tak nazwałabym córkę. Tu - co słyszałam już nie raz - to imię jakoś dziwnie się kojarzy, z kobitką pod sześćdziesiątkę (tak jak w PL Grażyna czy Halina). Koleżanka, która ma 35 lat i tak na imię też z całego serca odradzała mi ten wybór (skoro decydujemy się zostać w DE). No i mnie w sumie przekonano, nie będzie Moniki, będzie Zosia (tutaj pewnie wołana przez rówieśników Sophie)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 12:04   #2623
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
ale w sumie to on dobrze mówi, kwestia tylko tego, kto jak woli, czy mówić, że jest się w danym tygodniu, czy ile ma się tygodni skończonych.

Linka ja tak samo mówię

Kurde strasznie mnie boli i piecze w dole brzucha, ale nie mam twardego, co to może być
Macica sie rozciaga
Nie wiem co masz na mysli przez pieczenie, ale takie bole tez czasami mam Brzuch Ci przy tym bolu nie twardnieje, czyli to nie skurcze. Zreszta wtedy to by trwalo krocej...

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-21, 12:04   #2624
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
przesadzam wlasnie kwiatki, ale mi niewygodnie
Oj mi też nie wygodnie już jest malować sobie pazurki u stóp, muszę się już nieźle gimnastykować
Sprawy doniczkowe(zioła)też na mnie czekają.

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Trafiłam na taką stronkę http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/w...-ranking-2012/ i tak myślę na ile te opinie są wiarygodne.

Jak urodzi się z czarnymi bujnymi włoskami to na 100% będzie je miało po mnie. (ja do 13 roku życia miałam gęste proste, potem się skręciły i mam ładne kręcone, które teraz mi rosną jak głupie) a jak łysolek to po mężu bo w jego rodzinie każde dziecko łyse do przynajmniej roku
ad.1 Stronka może się przydać.
ad.2 To z jakimi się włosami urodzi dzidziuś raczej nie ma wpływu na to co będzie dalej, bo np.moja córka łysa się urodziła a teraz ma czuprynę tak gęstą że aż współczuje ale ja też tak miałam za młodu

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Wszystkiego Najlepszego kochana Brzusio malutki, ale bardzo ładny
Dziękuje ale mały to on nie jest może fotki tak wyszły Piłka mi się zrobiła a co ciekawe na początku wybiło mi na całą szerokość aż pod cycki a potem chyba zeszło na uda i tyłek a brzuszek piłeczka

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Dziękuje za kciuki

A wiec tak, neurolog pwoiedziała ze na 100% nie od kregoslupa. Dal anwet zaswiadczenie by mi lekarze nie wmawiali ze to od kregoslupa jest. Poleciła isc do rodzinnego. Poszłam. Nie do tej co wtedy tylko do jej brata. On tez uwaza ze nie od kregoslupa ale UWAGA rozlozyl rece i nie wie od czego
powedział ze wyniki mam dobre tj mocz ogolny, kamice mam lewostronną, wiec czemu boli prawa to niewie. I brzuch mam tkliwy pod zebrami i tez mowi ze niewie czemu niby wyglada mu to an nerke ale wyniki sa ok mowi niech pani bierze nospe. A jak ebdzie taki napad ostry to do ginekologa na Ip tyle sie dowiedziałam

dziwne

Najlepszego!!!!!!!!!!!!!! !!

śliczny
karolka żeby dzidzia pokazała co ma między nóżkami

Cytat:
Kicia moja dziś już lepiej, buzia jakaś zdrowsza, ale na razie się jeszcze nie cieszę: niech minie kilka tygodni a zmiany się nie odnowią - wtedy uznam, że już jest ok
Przykro mi z powodu kici Powiem ci, że ja też tak mam, że jak jestem u weta, to mam łzy w oczach nawet na głupim zastrzyku, że on taki malutki(4kg. ) i tak cierpi(nawet nie zamiałknie) My kocie mamy chyba już tak mamy

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Wbrew pozorom popcorn jest zdrowy.

zrodlo: http://kobieta.interia.pl/archiwum/n...owy,nId,408341
Kurcze człowiek na starość jeszcze tylu rzeczy ciekawych się dowiaduje ... a i tak głupi umrze

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Niektóre baby powinny zostać zesłane na Syberię... Powaga
Rany czemu niektórzy są tacy zacofani i tak zimni emocjonalnie

Cytat:
Ciastek ja nie chcę tu pisać, co mówi się obiegowo o lekarzach pierwszego kontaktu w środowisku lekarskim(...) Nie rozumiem, dlaczego ten lekarz tak Cię olał...
Kochana, bo jak nie posmarujesz, to nie pojedziesz Przykład mojej gin prywatnie jak najlepsza przyjaciółka a w przychodni jakby mogła to by wzrokiem zabijała

Cytat:
Kochane nasze propozycje imion dla Dziewczynki:
POLA/LENA/LILA
które Wam najbardziej się podoba??
dla chłopców:
IGOR/OLAF/LEON
czekam na opinie
Jak już, to Pola i Igor

Przechlapane z tymi imionami mamy, tak byśmy chciały żeby nam się podobało i dzieciom jak podrosną a to nie takie proste Moje imię do dziś mi się nie podoba i jak miałam 14 lat, to se wymyśliłam żeby na mnie Basia wołano(moje drugie) Nie przyjęło się a szkoda

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 12:05   #2625
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Macica sie rozciaga
Nie wiem co masz na mysli przez pieczenie, ale takie bole tez czasami mam Brzuch Ci przy tym bolu nie twardnieje, czyli to nie skurcze. Zreszta wtedy to by trwalo krocej...
to pieczenie to tak podobnie jak piecze kiedy ktoś zrobi "pokrzywkę", ale słabiej i pod skórą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 12:05   #2626
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Uwierz mi, że możliwe Podobnie jak Prince tez mam ciągle jakieś bóle. Często chodzę do gina, 3 razy byłam w szpitalu i zawsze tylko: nospa, magnez, buscopan i tekst: "wychodzi na to, że u pani to po prostu ciążowe" trzeba czekać.
Co nie znaczy, że nie należy o tym mówić lekarzowi. Jutro mam wizytę i powiem, że mnie boli, że ruszać się nie mogę, że jak dotknę brzucha to mnie boli itd. Ale nie spodziewam się wiele Może usg jamy brzusznej, ale raczej leżenie i leki. Tyle
No niestety - juz tyle razy byam w szpitalu i wciaz slysze to samo - na tym etapie ciazy nic sie nie da zrobic... no ale jak mnie brzuch tak strasznie bolal ostatnio to jakas kroplowke dostalam i przeszlo
Stary 2012-03-21, 12:06   #2627
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
Ja bym nie czekała, ale zrobisz jak uważasz.
Może akurat powie ci, że to coś innego, ale szczerze wątpię
przygotuj się na częste wizyty u gina
a jak u Ciebie wykryli ze to zastój????
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
nie no czekac nie bede. Wroci z pracy tż to podjade na IP. Spakuje sie dobrze wrazie co, bo pewnie mnie zostawią......

I tak jak myslalam tylko wyszłam z domu to zaczeło mnie znowu bolec. Dziwne to dla mnie jest.....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 12:09   #2628
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
tak, jak najbardziej - dla chłopca miałam kilka kandydatur (Franek, Antoś, Jan, Oskar), ale będziemy mieć dziewczynkę. I tu już się zrobił problem, bo żadne nam się nie podobało. Ostatecznie padło na Zofię, ale nie dlatego, że jakoś szaleńczo zachwycamy się tym imieniem, tylko... jest dla nas do przyjęcia, a inne dziewczęce już w ogóle nam się nie podobają.
Aha - od zawsze podobało mi się imię Monika. I gdybym mieszkała w Polsce, pewnie tak nazwałabym córkę. Tu - co słyszałam już nie raz - to imię jakoś dziwnie się kojarzy, z kobitką pod sześćdziesiątkę (tak jak w PL Grażyna czy Halina). Koleżanka, która ma 35 lat i tak na imię też z całego serca odradzała mi ten wybór (skoro decydujemy się zostać w DE). No i mnie w sumie przekonano, nie będzie Moniki, będzie Zosia (tutaj pewnie wołana przez rówieśników Sophie)
Zosia dla dziewczynki bardzo mi się podoba. I po ang Sophia też. Super wybór. A widzę, że twoje męskie wybory to wszystkie takie jak i u nas!!! ALe pozostaje Franciszek Krzysztof - Krzysztof jest po dziadkach bo obaj to Krzyśki

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Przykro mi z powodu kici Powiem ci, że ja też tak mam, że jak jestem u weta, to mam łzy w oczach nawet na głupim zastrzyku, że on taki malutki(4kg. ) i tak cierpi(nawet nie zamiałknie) My kocie mamy chyba już tak mamy
Kurcze, my już tyle się nacierpieliśmy z po kotkiem i jego astmą, że aż tak tego nie przeżywam bo zastrzyki mamy co miesiac...gorzej jak ma większy zabieg np. bronchoskopię wtedy po nocach mi się śni....
Stary 2012-03-21, 12:09   #2629
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Zosia mi się bardzo podoba...niestety Zofia już nie tak bardzo, od razu zwracam uwagę na możliwe zdrobnienia ja jestem bardziej pewna co do imion dla Dziwuszki...gorzej dla chłopca, ale myślę że Igor jednak wygra
a propos mam tutaj w Stuttgarcie koleżankę która ma bliźniaczki Zosię i Marysię, tak do nich mówi, a mąż-urodzony Niemiec Sophie i Marie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 12:10   #2630
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Sophie fajnie brzmi Zwlaszcza poza granicami Polski, nie lubie takich angielskich imion tutaj. Czyli wpisujecie w dokumentach Zosia, nie wersje Sophie?

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-21, 12:10   #2631
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
to pieczenie to tak podobnie jak piecze kiedy ktoś zrobi "pokrzywkę", ale słabiej i pod skórą
nie mam pojęcia
poczekaj spokojnie myślę ze jeśli przejdzie wkrótce to trzeba to włączyć w poczet różnych dolegliwości ciążowych.
przeróżne rzeczy sie dzieją teraz
Stary 2012-03-21, 12:10   #2632
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
To skóra ci sie naciaga...może smaruj w tym miejscu, żeby nie porobily ci sie rozstępy?
Stary 2012-03-21, 12:11   #2633
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
A to mam podobnie. Kiedys myslalam, ze przez infekcje pecherza, ale wyniki mam dobre...

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-21, 12:11   #2634
agunia82
Zakorzenienie

No i teraz mi brzuch stwardniał

Anna skórę smaruję codziennie wazeliną. Ale fakt, że teraz mam skórę naciągniętą do granic, od wczoraj chyba brzuch intensywnie rośnie

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-03-21 o 12:12
Stary 2012-03-21, 12:11   #2635
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy wy też czujecie czasem pieczenie w dole brzucha? Nieco pod pępkiem, tak po środku mniej więcej?
Nic takiego nie czuję

Cytat:
Irmusia 22+0 to już rozpoczęty 23 tydzień (pierwszy dzień 23 tygodnia, zauważ, że tutaj stosuje się 0-6, nie 1-7, więc "0" to pierwszy dzień kolejnego tygodnia)
Wiem, ale nie zgadzam się z tym Bo... Pierwszy tydzień ciąży trwa od 1 dc do 7 dc a nie do 6 dc. Siedem dni a nie sześć. Tydzień jest skończony, gdy minie 7 dni. Dla mnie 22 +0 oznacza dokładnie 22+0 czyli równo 22 tygodnie. 22 +1 to jest początek 23 tc Ja się tym kieruję.

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ad1. A ja tak nie uważam Przeciwnie. Uważam, że leżenie w szpitalu nic nie da. Owszem trzeba się przebadać, ale do tego nie trzeba od razu się kłaść w szpitalu Wystarczy poprosić o skierowania na badania i zrobić je. Ja zamierzam tak zrobić, a mam bardzo podobne dolegliwości do Prince Chyba, że ginka powie mi jutro, że to jest od macicy i trzeba się położyć w szpitalu. To inna sprawa.

Cytat:
Radiolog wiecej zobaczy.
Moze byc tez tak, ze z tym bolem nic sie nie zrobi.
To jak bole krzyza w ciazy. Czesto zostaja do samego konca, bardzo silne i nieprzyjemne, ja tak mialam. W tej ciazy boli mnie tylko prawa nerka od czasu do czasu, ale pewnie znowu robi sie piasek. Piasek i zastoje sa w ciazy bardzo czeste... Tak jak wiele innych boli...
Dokładnie Moja gin też mi tak mówi. Jak mnie zbada i nic złego nie stwierdzi mówi: leżeć, brać leki i wierzyć, że będzie lepiej. I nie owija w bawełnę od razu mi mówi: bardzo możliwe, że będzie gorzej. Przejdzie po porodzie
Stary 2012-03-21, 12:13   #2636
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
To skóra ci sie naciaga...może smaruj w tym miejscu, żeby nie porobily ci sie rozstępy?
też pomyślalam o tym samym..
Stary 2012-03-21, 12:13   #2637
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
a jak u Ciebie wykryli ze to zastój????

nie no czekac nie bede. Wroci z pracy tż to podjade na IP. Spakuje sie dobrze wrazie co, bo pewnie mnie zostawią......

I tak jak myslalam tylko wyszłam z domu to zaczeło mnie znowu bolec. Dziwne to dla mnie jest.....
Prince w ciaży różne rzeczy bolą i to norma trochę, ale nie tak mocno i nie tak długo. Ja bym na IP nawet troche "ubarwiła" jak to mnie boli, niech Cię zostawia i to wyjaśnią..
Nawet jak teraz nie da sie nic z tym zrobić to przynajmniej bedziesz wiedziała że możesz z tym trwać do porodu, a tak to nic nie wiesz..

Irmusia niby tak, badania można zrobić na własna rękę, ale to zawsze utrudnienie i bieganie. W szpitalu zajmą sie daną osoba kompleksowo. Na własną rękę też można, ale nie w przypadku Prince u niej to już za długo trwa i za mocno boli. A iluś tam lekarzy już zaliczyła i co, nic...

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-03-21 o 12:18
Stary 2012-03-21, 12:17   #2638
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
No niestety - juz tyle razy byam w szpitalu i wciaz slysze to samo - na tym etapie ciazy nic sie nie da zrobic... no ale jak mnie brzuch tak strasznie bolal ostatnio to jakas kroplowke dostalam i przeszlo
Zgadza się Kroplówka pomoże. Tez mi ją podawali za każdym razem. Ale przecież nie będziemy leżeć w szpitalu do porodu, żeby brać kroplówki rozkurczowe Bo de facto tylko to mogą nam podać
Stary 2012-03-21, 12:18   #2639
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Sophie fajnie brzmi Zwlaszcza poza granicami Polski, nie lubie takich angielskich imion tutaj. Czyli wpisujecie w dokumentach Zosia, nie wersje Sophie?
Zosia - jestem za! U nas niestety raczej odpada bo sasiadka-przyjaciolka ma corke Zosie
Stary 2012-03-21, 12:19   #2640
Malwina_a
Rozeznanie

Kurier przywiózł mi ten pessar, zapłaciłam 170zł. O 16 ide do ginki go założyć ale jestem przerażona jego wielkością. Jest gruby i ma z 10cm średnicy, aż mi się wierzyć nie chce że go nie będę czuć .
3majcie kciuki bo się boję strasznie
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości