|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
moze to przez zeby Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
to podaję Ci link, jak robic olej i jak oczyszczać twarz, ja dałam 10 % oleju rycynowego, 10% oleju kokosowego, i 80%oleju z pestek winogron
i tu masz link http://www.youtube.com/watch?v=5jpSi...feature=fvwrel a tu taki wstęp do OCM http://www.youtube.com/watch?v=PdFFK...eature=related |
![]() ![]() |
![]() |
#363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kolina ulewanie może byc od zębów. Ja gotowałam Radkowi brukselkę już, taką mrożoną z Hartexu miałam. Wrzuciłam kilka (4-5) małych główek do jarzynówki (marchewka, groszek zielony, zielona fasolka) + ryż. Radek jadł bez problemu. A wczoraj jednak buraczków nie jadł. Gotowałam chyba ze trzy godziny i nadal był twardy. Poszłam z Radkiem na spacer i buraka z garnkiem zaniosłam siostrze, żeby "doszedł" pod jej okiem. Chcecie wiedzieć jaki był rezultat? Otórz spaliła i buraka i garnek ![]() Dzisiaj dałam za dużo mięsa do obiadku bo Radek jeść nie chciał, odruch wymiotny miał. Umówiłam się na 20stą na pizzę z koleżanką. szczerze to nie mam ochoty iść. Nie lubię jeść tak późno pizzy bo później się męczę.... Zmęczona jestem. Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-03-21 o 17:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#366 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny. Przepraszam ze sie nie odzywam , a podczytuje , ale jakos nie wiem co pisac.
Sophie wychodzi szosty zab , mamy dwa na gorze , I trzy na dole. W nocy budzi sie bardzo czesto , przez co jestem niewyspana. Do 2 spi u siebie , a pozniej juz z nami do rana. Mala pelza do tylu , trurla sie I wogole chyba ADHD ![]() Teraz caly czas piszczy , krzyczy , no uszy wiedna ![]() Bylismy dzis u hv na kontroli no I mala wazy 7,4 kg I 76 cm.clock z niej ![]() Pytalam sie hv o odstawieniu od piersi no I 4 kwietnia , przyjdzie pani I mi da wskazowki, Bo Sophie nie umie pic z butelki, kubek tez jej idzie slabo, wiec zobaczymy co madra pani powie ![]() Wazylam sie dzis pierwszy raz od porodu no I jestem bardzo szczesliwa Bo mam o 7 mniej niz przed porodem , wlasciwie to sie nie odchudzam tylko mala tak ze mnie wyciagnela. Teraz to trzeba utrzymac ![]() Stronczku dziekuje ze o mnie pamietasz ![]() Buziaczki dla solenizanow. Zdjecia dzieciaczkow codowne ![]() A jeszcze moja S ma na policzkach czerwone no I pytalam sie hv I powiedziala ze to od zabkowania , u nas to by sie zgadzalo , Bo nie schodzi I raz prawy mocno , raz lewy , ato zalezy z ktorej strony zap wychodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
BAN stały
|
Hej
![]() Moja walka z babcia trwa. Wczoraj była w dobrym humorze, dużo jadla, nawet udało mi się wyprowadzic z pokoju. A dziś zastałam ją rano jak jedną wielką rozpacz, w nocy wymiotowała, rano po sniadaniu też, nie mogła nawet na moment wstać... Teraz już lepiej... Cięzko z nia kurcze, wczoraj dopiero o 21 wzielam sie za sprzatniecie domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
alibany jaki Ty miałaś wózek? Znaczy jaki kupiłaś? Pokażesz?
Moja szwagierka chyba kupiła taki sam z tego co pamiętam i jej się ta rama urwała, też z all.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#370 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Super, jutro mam jechac na zakupy i chciałam go użyć, aż boję się go rozłożyć, bo jeszcze się okaże, że nie będę miała już co składać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
O to ten, pamiętałam, bo mi się b. podobał, ale ona ma chyba niebieski jakiś.
Może ma jakąś wadliwą wersję, napisała do sprzedawcy, nie wiem jeszcze co jej odpisał.Właśnie tak skojarzyłam, że ten sam kiedyś pokazywałaś.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Wtajemniczenie
|
Alibany mnie też się ten wózek bardzo podobał. Dobrze, że nie kupiłam
![]() Dziś widziałam babeczkę z wózkiem mamas&papas . Całkiem fajny. Tylko nie wiem jaki model. Kolina Ty masz, tak? Czy mi się wydaje ![]() Nie umiem się wbić ![]()
#374 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#375 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Hehe czytam na allegro opisy wystawionych tych wózków używanych "spacerówka świetna, sprzedaję bo córka już wyrosła, wózek kupiony w sierpniu 2011" ![]() ![]() Jutro zobaczę jak się będzie zachowywał na zakupach i jak będzie coś nie tak to spróbuje go reklamować. Ale nienawidzę wszelkich procesów reklamacyjnych, to sama udręka, czas oczekiwania a i tak na końcu dowiadujesz się, że usterka wynika ze złego użytkowania czy coś w tym stylu!!!! Ale nic nie tracę, mam roana więc tym będę śmigac a tamten niech się reklamuje.......... Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-03-21 o 19:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
No isia właśnie z wyglądu rewelka...
Alibany nie mówię, że zły jest. Nie nie, tylko ot tak spytałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=jacieeeee;33063367]Alibany mnie też się ten wózek bardzo podobał. Dobrze, że nie kupiłam
![]() Dziś widziałam babeczkę z wózkiem mamas&papas . Całkiem fajny. Tylko nie wiem jaki model. Kolina Ty masz, tak? Czy mi się wydaje ![]() ja poluje na mamas&papas luna albo ora...jak nie uzbieram kasy to z tej samej firmy ollie. Znajoma ma własnie ollie i jest b.zadowolona ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- alibany no tak, za 400zł to juz mozna kupic fajna spacerówke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Rozeznanie
|
alibanymoja przyjaciółka właśnie reklamuje baby design-elf za 450zł, po 4 miesiacach odpadło wszytsko...kółka, siedzisko rozprute itd...juz 2 tydz czeka na naprawe
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
szczepionki na rota i pneumo!!! http://biznes.interia.pl/wiadomosci/...polsce,1775351
widze ze alibany juz pisala.... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-03-21 o 19:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Moje dziecko padło dziś bez kolacji ![]() ostatni posilake (owoce) zjadl o 17 i o 19.4o padl bez kolacyjnie ..... szykuje sie na nocne jedzenie ![]() pozatym zadrapalam swoje dziecie w zabawie kolo oczka i az mu kropeczka z krwia sie pokazala zla matka jestem ![]() ![]() ![]() i plakal bidoczek ![]() jestem w trakcie wysylania CV ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam fotoobraz dla taty, bo jedziemy tam na Wielkanoc. Mam nadzieje że ładnie zrobia.... Dałam ta fotke jak Sarka zjada perły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 | ||||||
Zadomowienie
|
Natka, no mówiłam, że porządki robi.
![]() Jak Hania zobaczyła Domka to przestała marudzić i oglądała jak zahipnotyzowana, po czym wydała z siebie przeciągłe "uuuuuu". ![]() I jak tu nie stwierdzić, że są dla siebie stworzeni? ![]() Iustyna, ten mój shejk to w sumie nie shejk bo bez lodu ![]() ![]() Cytat:
![]() A ten tekst kierowniczki... ![]() Śliczna jest i taka delikatna. ![]() Może wasze dzieci nie dosłyszały jaka moda zapanowała na forum? ![]() ![]() Cytat:
![]() Co dobrego zjadłaś? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdrówka dla Was obu. ![]() Cytat:
![]() ![]() U Nas dzisiaj wielki come back Marudelli Jęczysławy... ![]() ![]() ![]() Piwnooka, i co tż wybrał się z Helenką do kina? ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#385 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() carmelko prosilam cie gdzies na stronach wczesniejszych o linka do tych klockow co kupilas ale chyba nie doczytalas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#386 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() witaj!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Zakorzenienie
|
Marzenko a co robimy z niedzielą?
My jutro z B lecimy do h&m mamy kupon rabatowy może cosik kupimy. Ponoć te kupony maja też być w prasie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Zadomowienie
|
nie lituj sie nad złoczyńcą
![]() brumek - wyskakuj z paska zmiana warty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 | |||||||||
Zadomowienie
|
bry
dzis juz lepiej chodzi net, choc jak zwykle ogolnie do d.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do imienia - ja rozmyslnie nie podalam swojego, bo ... mialam swoje powody, powiem tyle. Ale za to z Klubie zamiescilam zdjecie wiec czuje sie rozgrzeszona ![]() ![]() Patiku - brawa dla Sary, dzisiejszej solenizantki ![]() ka mam narazie LOVI taki treningowy z miekkim ustnikiem, mozna kupic w Rossmannie, bardzo fajny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() poza tym mowi sie, ze to przechodzi jak dziecko siedzi... ale jak jest naprawde i co to za przyczyna.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2012-03-21 o 20:31 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#390 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.