|
|
#2491 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Zjadliwy Taki kapusniak z kurakiem chociaż wersja hard dla mojego tż (spróbowałam lyżkę) z boczkiem, kiełbasą i łopatką wieprzową jest znacznie smaczniejsza![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
![]() Mascarpone w plastrach?;> |
||
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
R moje wczorajsze wpasowane w dzien od 8 do 21ej poza domem.... wiec ciezko!
Sniadanie: owsianka (4 lyzki platkow, lyzka rodzynek, lyzka zurawiny suszonej, lyzka pestem slonecznika/kawalkow migdalow/orzechow wloskich) Przegryzka: 2 kawy z mlekiem i lyzeczka cukru, jogurt naturalny, nieodtluszczony (taki normalny )"Lunch" w pracy: pojemniczek salatki z : kuskusa, tunczyka z puszki, warzyw, oliwek czarnych, z vinegretem W drodze na zajecia po pracy: duze jablko W domu na "kolacje" : dwa smazone na malej ilosci tluszczu kotleciki ze schabu z koscia (bez panierki, takie "steki"), salatka z pomidorow.
|
#2493 |
|
Zadomowienie
|
---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Jak chudniesz to się nie przejmuj. Ja bym jadła tak dalej bo brzmi przepysznie ![]() Mascarpone w plastrach?;>[/QUOTE] tak serek twarogowy z mascarpone w plastrach nie wiem piątnicy lub milandi chyba. 52 kcal plaster czyli może więcej twarogu niż mascarpone
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#2494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo to muszę obczaić w sklepie. uwielbiam mascarpone na słodko w deserach i na słono z makaronem |
|
|
|
|
#2495 |
|
Rozeznanie
|
I moje dzisiejsze U
:śniadanie : owsianka na mleku z otrębami i jabłkiem, kromka razowca z serem żółtym i ketchupem, kawa zbożowa II śniadanie : 2 kromki chleba razowego z serkiem kanapkowym, pomidorem, sałatą, rzodkiewdą i szynką z indyka, jabłko Obiad : talerz gęstej zupy pomidorowej z ryżem, 2 naleśniki / 1 z 1/2 opakowania serka wiejskiego z Piątnicy z oliwkami/1 z białym serem i dżemem porzeczkowym/ wpadły : 2 wafle ryżowe Podwieczorek : kiwi, jabłko, jogurt owocowy Kolacja : grahamka na pół :1 część z masłem i resztą wieśniaka, 2 część z masłem i szynką, marchew Do ocenki
|
|
|
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba o ten chodzi
|
|
|
#2497 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Za to twaróg gdzieś sobie wyszedł. Wieczorem jeszcze był, a rano jak robiłam śniadanie do pracy to już nie. Magia jakaś. Albo mąż mi na śniadanie zjadł . A że robię posiłki do pracy w domu to musiałam skorzystać z tego wieśniaczka. Moje gołąbki raczej do tłustych nie należą. Bo co ja tam dodaję. Mięso mielone z szynki (to z biedronki o zawartości tłuszczu max 7%), torebka ryżu, trochę podsmażonej cebulki (na małej ilości oleju), jajko i przyprawy. Zawijam w kapustę i do bulionu z kostką i koncentratem. Zaprawiam odrobinę mąką i mlekiem. Gotowe. Surówkę może do nich dołożę, ale nie pamiętam czy mam coś do niej w lodówce, a obiad będę jadła przed pójściem na zakupy. |
|
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2499 |
|
Zadomowienie
|
ŻADNA z Was nie napisała nic konstruktywnego o moim DZISIEJSZYM jedzeniu...
parówki do du...-ok... ale co z resztą???? co DZISIAJ jest nie tak? |
|
|
|
#2500 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
Bran Flakes to płatki otrębowe, bardzo smaczne, wklejam poniżej fotkę.Czemu nie możesz jeść ryb? Dziękuję również Obiad faktycznie do d.. no ale tak wyszło..
|
|
|
|
#2501 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak można Ci cokolwiek konstruktywnego napisać skoro nie potrafisz czytać ze zrozumieniem i przyjmować dobrych rad? nie wprowadziłaś ANI JEDNEGO z zaleceń, które podsuwały Ci wizażanki.. wszystkim się po czasie nudzi gadanie do ściany..
|
|
#2502 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2504 |
|
Rozeznanie
|
wrzucam U
łyżeczka oleju lnianego śniad; tosty z razowca z sałatą, suchą krakowską i serem kozim do tego pokrojony pomidor, ogórek i papryka jogurt nat z granulowanymi otrębami 2śniad;kromka razowca, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor i ogórek; pomarańcza obiad; makaron z duszonym szpinakiem z czosnkiem i fetą podw; duża butelka maślanki truskawkowej, jabłko kolacja; 2 kromki z sałatą, domową pieczenią z indyka i pomidorem w ciągu dnia 1,5 l wody, kilka herbat zielonych i zwykłych mel b abs i będzie 1h na rowerku stacjonarnym prosze o ocenę i ewentualne uwagi
|
|
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
Moje bezmięsne U
I kasza gryczana (1/2 woreczka) z startym jabłkiem, wieśniakiem, fistaszkami i łyżką capuccino II 3 kromki żytniego z twarożkiem i dżemem kiwi, pomarańcza III pełna micha (0,7l) risotto z warzywami IV 2 spore serowe suflety z wiśniami V będzią 3 kromki chleba graham z osełką, gotowane jajka na twardo, ogórek zielony szczypior W ciągu dnia zielone herbaty z cytryną, woda mineralna, rodzynki, draże kokosowe
|
#2506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
btw takie pytanie: czemu raz masz jadłospisy z mięsem, a raz bez?
|
|
|
#2507 | |
|
Wtajemniczenie
|
R/U
1.2 kromki razowca z twarogiem i ogórkiem 2. kanapka kupna - paluch z makiem z szynką , serem żółtym i warzywami , puszka coli wiem ![]() ![]() 3. duża porcja razowego spaghetti z sosem z pomidorów z puszki i podsmażoną piersią z kurczaka , zioła,czosnek itd. 4. gorąca czekolada (mleko pasek gorzkiej czeko) orzechy włoskie do pochrupania 5. 2 kromki razowca z pastą z makreli, jajka i rzodkiewki. ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
musiałam :P
|
|
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze mam bez mięsa tylko czasem zapominam napisać Z mięsa jem tylko ryby
|
|
#2509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2511 |
|
Zadomowienie
|
U
I omlet biszkoptowy (2 jajka, 2 łychy mąki pełnoziarnistej, łyżeczka cukru) z jogurtem naturalnym i dżemem; 1/2 jabłka (siostra nie zdążyła zjeść, to wszamałam ), inka z mlekiem~30 minut Insanity Workout II 70g kaszy gryczanej, smażona na łyżeczce oleju pierś kury z pieczarkami w sosie beszamelowym III grapefruit, tost z masłem orzechowym i startą kostką czekolady, filiżanka zbożowej z mlekiem, trochę później marchew maczana w jogurcie z cynamonem ![]() IV kubek gęstego barszczu, podwójny tost z chleba wieloziarnistego z szynką, żółtym serem i keczupem.
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zawsze pamiętam by napisac ze bezmięsne U
|
|
#2513 |
|
Rozeznanie
|
U dzisiejsze
![]() I płatki orkiszowe, owsiane, popping amarantusowy z jogurtem naturalnym, pomelo, domowymi powidłami sliwkowymi i orzechami arachidowymi II wegańska potrawka z cieciorki, krojonych pomidorów i marchewki z chilli, kurkumą i dużą ilością kuminu III gryczane spaghetti z tuńczykiem, oliwkami, dymką i parmezanem IV grahamka nacięta i nadziana ricottą a następnie zapieczona do tego szczypiorek i kilka rzodkiewek ![]() do picia plusz, 2x kawa, herbata i woda |
|
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
1.grahamka z maslem,wedlina,jajkiem,sa lata i pomidorem
2.serek wiejski z jagodami,jablkiem i garscia nerkowcow 3.pierogi ruskie razowe,miseczka kapusty kiszonej 2male jablka,2marchewki 4.serek wiejski z pomidorem i ogorkiem,2kromki razowca
|
#2515 |
|
Zadomowienie
|
Moja redukcja:
śniadanie: serek wiejski ze szczypiorkiem, jabłko obiad: gotowane pulpeciki z indyka z pieczarkami, cukinią, pół woreczka kaszy gryczanej, kapusta kiszona podwieczorek: 3 ruloniki z sałaty, jajka na twardo, szynki z indyka (1 jajko, 3 plastry szynki) 1h BODY SHAPE 15 min bieżna kolacja: tarte jabłko, 2 łyżki serka wiejskiego "lekki", porcja odżywki białkowej nisko węglowodanowej whey 100 Bardzo proszę o sprawdzenie i uwagi Będę bardzo wdzięczna za wszelkie sugestie, co powinnam zmienić.
|
#2516 |
|
Raczkowanie
|
moje R
Sniadanie-2 kromki chleba orkiszowego-jedna z jajkiem na twardo,druga z serkiem wiejskim+plasterkiem podmiroa. kawa z mlekiem 2 % w międzyczasie kostka gorzkiej czekolady-mialam egzamin i musiałam jakoś dodać sobie energii ![]() śniadanie 2-duuze jablko(tylko pare minut przerwy:/) obiad-zupa krem z różniastych warzyw+kromka chleba razowego pokrojona na grzanki podwieczorek-3 lyzki jogurtu nat.+2 lyzki twarogu+muesli wlasnej roboty+wkrojona truskawka i kawalek jablka kolacja-salatka-tunczyk,papryka,salata,pa pryka,ogorek,jajko na twardo |
|
|
|
#2517 |
|
Raczkowanie
|
R:
10.00 owsianka: banan, mleko, płatki owsiane, łyżka ziaren słonecznika 13.00 kasza jaglana, salata, marchew, kawałki pieczonego mięsa mielonego 17.00 serek wiejski + szczypiorek (basen 1h) 21.00 łosoś pieczony w folii + mix sałat (1h trening z Mel B) 23.30 dwa rulony z pekinki, trochę białego sera i polędwica sopocka Około 2 litrów płynów w tym kawa z mlekiem i 150ml soku z suszonych śliwek
|
|
#2518 |
|
Przyczajenie
|
Hej, to mój debiut zarówno "dietowy", jak i w tym dziale forum. Bardzo proszę o ocenę mojego R (wydaje mi się, iż za dużo jem
1. płatki owsiane, żytnie, pszenne z odrobiną płatków tzw. błonnik oraz suszone owoce (banan, rodzynki, ananas) oczywiście z mlekiem. 2. serek wiejski z garścią mieszanki sałat, parę pomidorków koktajlowych, 3 oliwki. 3. tuńczyk z puszki, mnóstwo gotowanych warzyw (marchew, cukinia, brokuły) posypane odrobiną sera typu feta, z kaszą gryczaną. 4. parę truskawek, kawa z mlekiem 5. sałata z pomidorami koktajlowymi, odrobina oliwek i sera feta, do tego sos curry z papryką i odrobina tuńczyka. (sosu miało nie być, ale gotowałam curry na jutrzejszy obiad i nie mogłam się oprzeć I jakieś 2 litry wody, z czym ostatnie dwie szklanki z cytryną. w między czasie były ćwiczenia na brzuch, rano rozciąganie plus 6 weidera, popołudniu kilka serii brzuszków na dolne partię mięśni. Jeszcze raz bardzo proszę o ocenę, i konstruktywną krytykę, gdyż zdaję sobie sprawę, iż są błędy. |
|
|
|
#2519 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2520 |
|
Zadomowienie
|
Jutrzejsza R'ka
Rano: szklanka wody z cytryną Ś: owsianka (3 łyżki płatków, 2 łyżki otrąb, łyżka siemienia zalane wodą) z miodem, bananem, twarożkiem chudym i wiórkami kokosowymi 3 dzień TurboFire+ 40 minut hh IIŚ: jajecznica z 2 jaj smażona na odrobinie oleju rzepakowego z chipsami wędlinowymi + kromka chleba wieloziarnistego O: pierś z indyka + surówka z marchewki, ananasa i jogurtu naturalnego P: serek homo z mielonym siemieniem, otrębami, miodem, slonecznikiem i orzechami mielonymi. K: sałatka z tuńczyka wsw i ogórka konserwowego. + dużo wody, herbaty zielonej i czerwonej |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

) patisony brzmią ciekawie ale dorzuciłabym jakąs surówkę jeszcze

)
. A że robię posiłki do pracy w domu to musiałam skorzystać z tego wieśniaczka.