|
|
#2461 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
Nigdy nie byłam uzależniona od słodyczy, nie jadłam często, bo nie czułam potrzeby gdy nie miałam w zasięgu wzroku, ale jak już czekolada (za cukierkami nie przepadam) wpadła mi w ręce to kaplica Nadal pozwalam sobie na coś słodkiego, ale właśnie w rozsądnych ilościach.Wątek o królewskim śniadaniu już od jakiegoś czasu mam w zakładkach i czerpię inspiracje nigdy nie myślałam, że owsiankę można jeść... ze wszystkim no, prawie
|
|
|
|
|
#2462 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
|
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wazne by nie było to codziennie. Raz sie zyje można zaszleć![]() ![]() Co do owsianek to ja tez. Zawsze kojarzyła mi sie ona z breją a tu dzięki porannyminspiracjom odkryłam własną Amerykę Spróbuj też takiej wersji ale z kasza gryczaną
|
|
#2464 |
|
Zadomowienie
|
no i moje dzisiejsze R:
I. owsianka z 6 lyzek platkow, jogurtu naturalnego, jajo na twardo z majonezem II.orzechy laskowe 50 g + surowka z rzepy i marchewki (tak, zjadlabym wiecej, tylko sie zatrulam tymi orzechami i musialam spożyć wapno i isc spac) III. piers z kurczaka + ryz brazowy + oliwa + troszke sosu chilli + dalsza czesc surowki z rzepy, dodatkowo podjadlam troche kaszki mannej, na szczescie bez slodkich dodatkow IV. mieso wieprzowe + warzywa (jakaś taka potrawa, w srodku na pewno papryka, oliwki, oliwa) V. tunczyk z warzywami mialo byc bez treningu przez te nieszczesne orzechy, ale troche mi tego brakuje, wiec zaraz zrobie jakiś luźny, przy czym ciezko bedzie to nazwac "treningiem" ; d
|
#2465 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem po 3 tygodniowej chorobie i po 2 tygodniach braku cwiczen z tego powodu, przybylo mi 1,5-2 kg, nie wiem czy to kwestia miesni czy braku ruchu przez taki krotki czas, wiec moj jadlospis to U/lamane na lekkie R, prosze o ocene
![]() I: 3 cienkie kromki chleba zytnie ze suszona sliwka posmarowane maslem(lubie tak), miseczka serka homo z bananem,rodzynkami i miodem II: ciemna bulka z ziarnami, 2 plstry szynki drobiowej, maly kefir naturalny, sok pomidorowy III: pulpeciki drobiowe gotowane, duzo gotowanej marchewki, szpinak, buraczki trening: 35 minut interwal na biezki, silowe, abs na brzuch IV: omlet z 2 jaj, rozyczka gotowanego brokula, mix salat, cukinia i papryka uprozone na lyzeczce oleju rzepakowego i 3 plastry drobiowej szynki i jak?
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
... a potem wszystko wylądowało w kiblu. Jak zawsze.
|
#2467 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiedz mi, jak Ci idzie odchudzanie, waga spada? Dużo musisz ćwiczyć, żeby spadała?
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
mój błąd-i'm sorry
Edytowane przez tapetka22 Czas edycji: 2012-03-21 o 12:26 |
|
|
|
#2469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ludzie ujawniajcie się
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
edit
Edytowane przez tapetka22 Czas edycji: 2012-03-21 o 12:28 |
|
|
|
#2471 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a czytanie jadłospisów daje Ci nadzieje na co? To tylko jedzenie, nic więcej.
|
|
#2472 |
|
Zadomowienie
|
R- chudnęŚ: 2 kawałki chleba razowego duże kawałki owalne: jeden z serkiem twarogowym z mascarpone i konfiturą wiśniową jeden z wędliną filet z indyka faszerwony rzodkiewki, pomidorki koktajlowe kawa parzona z mlekiem II Ś: jogurt naturalny Zott; duże jabłko zielone O: kasza kuskus; szaszłyk drobiowy duszony na oliwce z żółtą papryką i czerwoną cebulką K: kawałek chleba razowego owalnego dużego( ze słonecznikiem tym razem): z mozzarellą i serem gouda light; 1 twarożek lekki ale 180g; marchew surowa; pomidorki koktajlowe. Ok: 20-stej kawa rozpuszczalna z mlekiem; pół lampki dużej wina czerwonego. Nie za dużo? Proszę o ocenę
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#2473 |
|
Przyczajenie
|
czesc Dziewczyny
po raz kolejny R śniadanie : owsianka z 5 łyżek + serek homo+starte jabłko II śniadanie: grahamka z z sałatą, pomidorem, papryką i twarożkiem gruszka zapiekana w piekarniku z migdałami i serkiem homo Obiad: zupa krem brokułowa, 2 plastry fileta z indyka+pół woreczka kaszy pęczak, Podwieczorek: sałatka z brokułów z pomidorami, jajkiem + sos (ocet winny, oliwa i czosnek) Kolacja: Pieczone kawałki kurczaka w sosie czosnkowym( serek homo, jogurt naturalny i czosnek )
|
#2474 |
|
Raczkowanie
|
Moja redukcja
woda z cytryną 7:00 owsianka (płatki, siemię, otręby pszenne) na wodzie z serkiem wiejskim, gruszką i orzechami włoskimi, kawa z mlekiem 11:30 grahamka, serek wiejski z papryką, ogórkiem i pestkami słonecznika, kawa z mlekiem 14:00 jogurt naturalny (jako przegryzka między II śniadaniem a obiadem) 16:30 2 gołąbki (spore) w sosie pomidorowym, kilka marynowanych patisonów 1 i 2 poziom z "Schudnij z Jillian" 20:00 ruloniki z kapusty pekińskiej z pastą z jajka i wędzonego łososia Może być? Edytowane przez afryga Czas edycji: 2012-03-21 o 12:03 |
|
|
|
#2475 |
|
Zadomowienie
|
r
i jak?
|
|
|
|
#2476 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem, czy dobrze myślę, ale to się chyba nazywa trollowanie... już któryś raz cie tu widze i cały czas to samo |
|
|
|
|
#2477 |
|
Zadomowienie
|
w sensie??
|
|
|
|
#2478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje R: I: tost z twarożkiem, kawa II: owsianka z łyżeczką masła z nerkowców, 2 kiwi, homo III: bigos (dietetetyczny, z kurczakiem i oliwa z oliwek )IV: sałatka (pekinka, ogórek, pomidor, kukurydza, kurczak) z sosem jogurtowo oliwnym i ziołami V: makrela z pomidorkami koktailowymi ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- W sensie, że masz w D co ludzie Ci piszą. W każdym jadłospisie masz parówki i wino, dopisujesz do tego wielkie R i dziwisz się, że ludzie Cię mają dosć. O porcjach i wartosciach odzywczych nie wspominając |
|
|
|
|
#2479 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsza eRka
![]() I: opakowanie homo nat. z garścią bran flakes, łyżką mieszanki otrąb i zarodków, małym bananem i łyżeczką masła orzechowego. II: wiejski 150g z 3 łyżkami niesłodzonego musli; pomarańcza. III: tu miała być ryba z warzywami na patelnię i surówką ale pojemnik z jedzeniem został w domu więc będzie grahamka, 6 plastrów sopockiej i pomidor ![]() IV: sałatka: jajo na twardo, pół puszki tuńczyka, łyżka kukurydzy, papryka, por, kapusta pekińska z sosem na jogurcie. V: planuję kawałek wędzonego łososia z surówką. 3 kawy, sporo wody, 40 min na rowerku. Ujdzie, pomimo tego "obiadu"? |
|
|
|
#2480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
|
#2481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja siostra udzielała się w tym wątku, będąc na diecie w klasie maturalnej (czyli w styczniu 2010) i już wtedy (!!!) Irish wklejała swoje "redukcyjne" jadłospisy! NIE dla trolli!
|
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
niestety,jej posty je łamią regulaminu wiec chyba zostaje je ignorować..
|
|
#2483 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
a pokusa jest niemala, kocham majonez
|
|
#2484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko z umiarem No i te sery. niby mają wapń itd ale sporo kcal. Na R zastapiłabym je twarogiem z dodatkami.
|
|
|
|
|
#2485 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ogolnie wyglada to calkiem fajnie---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
|
|
#2486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moje U: I owsianka na mleku 2% z bananem, serkiem wiejskim, wiórkami kokosowymi i otrębami II podwójna kanapka z masłem, polędwicą, twarogiem, warzywami; jabłko i jogurt activia jagodowy III kurczak w ryżu z brokułami; potem pomarańcza IV duży tost z szynką, żółtym serem i keczupem, herbata V sałatka gyros
|
|
|
#2490 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za oceny, naprawdę lubię instrukcje
ja jem sery i nabiał zgadzam się ale chudnę bardzo ładnie, więc nie wiem czy jest sens odstawiać je. mascarpone taki plaster miał 52 kcal. ale nie liczę kcal i nie patrzę na to.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.

Nigdy nie byłam uzależniona od słodyczy, nie jadłam często, bo nie czułam potrzeby gdy nie miałam w zasięgu wzroku, ale jak już czekolada (za cukierkami nie przepadam) wpadła mi w ręce to kaplica
Nadal pozwalam sobie na coś słodkiego, ale właśnie w rozsądnych ilościach.
nigdy nie myślałam, że owsiankę można jeść... ze wszystkim

Owocow, warzyw i miecha nie bede sobie zalowal i basta 

więc będzie grahamka, 6 plastrów sopockiej i pomidor