U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012 ! - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-21, 19:10   #1591
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
kolacja.... hmmm.... mój mąż właśnie robi kanapki z szyneczką i serkiem zapiekane.... i miałam nie jeść na noc (bo potem zgaga), ale tak mi pachną, że chyba mu jakąś podwędzę z talerza
A mi dziś Panowie dokończyli kuchnię, przyszły prawie wszystkie zakupy z allegro więc powoli stwierdzam, że jestem gotowa do szpitala i rodzenia... jeszcze tylko wypiorę to, co mi przyszło i dokończę pakowanie torby dla siebie i spakuję torbę dla Hani...

powiedzcie dziewczyny ile brałyście podkładów poporodowych(tych wielgaśnych podpasek)? u mnie po cesarce szykuje się pewnie coś 5 dób w szpitalu i nie wiem ile tego kupować... (bo jak już kupię, to mi Mąż będzie mógł donieść do szpitala... - a nie wiem czy kupiłby właściwe)
No i jeszcze takie jedno głupie pytanie... do dziewczyn, które miały planowane cesarki: czy w szpitalu dali wam jakieś takie jednorazowe koszule czy miałyście swoje? A jak swoje to jakie... będę bardzo wdzięczna...
Hej
ja zużyłam coś koło 3 paczek,byłam 4 dni , za mocno ze mnie nie leciało, poprzednio więcej
A koszulę do cc dostałam ichniejszą , potem oferowali mi swoje, ale ze względu na biust znów dostawałam te wielkie białe co do cc, reszta babeczek miała zielone w miśki , te biale wielke jak przyszedł nawał to też mi było małe w cycach , więc używałam swoich.Miałam dwie, jedną z rozcięciami na cycki po bokach , jedną rozpinaną normalnie głęboko.Kobietki korzystały różnie, jedne miały swoje, inne szpitalne.Wszystko też pewnie zalezy od zwyczajów w szpitalu.

Aguśka
super,że Szymonek tak ładnie rośnie , no i że udało się Tobie z cycem

Fajne te staniki, ale kurna ja to bym musiała chyba sobie uszyć , bo mi się ze wszystkich wylewają "walory" i chyba nic mnie tak nie wkurza jak te wylewające się cyce, bo mam chęć poprawiać i tak sobie czasem gmeram na spacerku jak nikt nie widzi ( no mam nadzieję,że nikt)
Desia ze mnie taka wróżka jak z koziej dupy trąbka, sobie poród na 9 marca obstawiłam , Karolce i Alegnie na 19 marca
Przepraszam ,że tak wybiórczo, ale jestem po dniu ciężkawym , chyba ten pierwszy dzień wiosny dał się nam we znaki.Ale na szczęscie wyskoczyłam do fryzjera i miałam chwilę rozrywki, bo bym padła dzisiaj chyba.

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-03-21 o 19:11
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 19:13   #1592
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

kciuki za karolcę! oby się nie męczyła..
Stary 2012-03-21, 19:13   #1593
tikki85
Zakorzenienie

Kciuki za Karolcię
Stary 2012-03-21, 19:14   #1594
MoniaHan
Wtajemniczenie

Biedna Karolca- te bole plecow sa straszne, jak dla mnie byly gorsze niz same skurcze, nad ktorymi mozna bylo zapanowac, a nad tym bolem plecow za cholere.
Kciuki Kochana!!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 19:16   #1595
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Biedna Karolca- te bole plecow sa straszne, jak dla mnie byly gorsze niz same skurcze, nad ktorymi mozna bylo zapanowac, a nad tym bolem plecow za cholere.
Kciuki Kochana!!!!
A ja nawet nie wiem czy mialam te krzyzowe bole ....
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 19:16   #1596
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Acha i przyszla mi bluzka do karmienia (ona jest tez na ciaze):
http://moda.allegro.pl/nowosc-bluzka...201422022.html
Jest rewelacyjna. Naprawde polecam!
Jedynie do koloru bym sie przyczepila.
A co z kolorem jest nie tak? Bo ja też sie na nią czaję

Cytat:
Wlasnie pędze z wiesciami od karolcy.
W tej chwili dostalam eska.

"Hej. Od rana jestem w szpitalu. Dostałam zel aby pobudzic szyjke rozbujalo to skurcze ale od rana rozwarcie tylko na dwa palce. boli jak cholera, zwlaszcza krzyz. wymiotuje...Dostałam coś łagodnego na bol ale nic nie pomoglo. Jestem teraz na sali przedporodowej, dostalam czopki na bol abym mogla odpoczac. O 22 dostane zastrzyk z dolarganu abym mogla zasnac i miec sily na rano. Opieka sympatyczna ."
Biedna! Oby cała akcja przebiegła szybko
Stary 2012-03-21, 19:16   #1597
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:

"Hej. Od rana jestem w szpitalu. Dostałam zel aby pobudzic szyjke rozbujalo to skurcze ale od rana rozwarcie tylko na dwa palce. boli jak cholera, zwlaszcza krzyz. wymiotuje...Dostałam coś łagodnego na bol ale nic nie pomoglo. Jestem teraz na sali przedporodowej, dostalam czopki na bol abym mogla odpoczac. O 22 dostane zastrzyk z dolarganu abym mogla zasnac i miec sily na rano. Opieka sympatyczna ."
Biedna, oby się długo nie męczyła, a jutro żeby szybko poszło

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 19:18   #1598
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki Kochana!!!!
Dziś na szkole rodzenia mężowie uczyli się masażu krzyża na wypadek takich bóli. Ciekawe czy jak przyjdzie co do czego, to czy to da jakąś ulgę.
Stary 2012-03-21, 19:20   #1599
koniakonia
Zakorzenienie

Karolca trzymaj się dzielnie
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 19:20   #1600
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Dziś na szkole rodzenia mężowie uczyli się masażu krzyża na wypadek takich bóli. Ciekawe czy jak przyjdzie co do czego, to czy to da jakąś ulgę.
Minimalnie dawalo ulge przy skurczu ale za chwile znow wracalo.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 19:27   #1601
julliczka
Rozeznanie

Jolka sto latek, zdrówka, dużo słonka i najszczęśliwszego rozwiązania

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Julliczka super że z córeczką wszystko ok.

Co do bóli to ja tez mam..na zmianę ból krzyża z rwą..wieczorem to już nie moge z bólu sie przekręcać ani sama wstac z łózka...Tż musi mi pomagać...ale damy radę...

Emigra cudnie spadłas na wadzę i na zdjęciach widać badzo róznicę

....

heh, już z tym bólem ledwo daję radę.
A w ogóle dziś mam mini depresję. Przerasta mnie wiele rzeczy, już nie daję rady wysiedzieć ponad 8 godzin w firmie bez wystchnienia a jeszcze tyle rzeczy na głowie Zapłakana leżę sama w domku, TŻ w trasie, wyryczałam mu się przez tel i błagałam, żeby już nigdzie nie wyjeżdżał...

Dzięki dziewczyny za miłe słowa pocieszam się tym, że z Malutką wszystko dobrze. A jutro mam wizytę kontrolną bez usg, bo w poniedziałęk tylko usg było. Ciekawe jak wyniki badań morfo i inne wyszły.
I jak tam moja szyjka się miewa

U mnie raczej czop nie wychodzi, ale kurcze wydzieliny mam że hoho czasem mam wrażenie, że to wody mi odchodzą. To normalne?

lena też miewam kłucia i wcale nie tak rzadko, a twardnienia, przyzwyczaiłam się już mocno do nich, mam dosyć często, czasem dość bolesne. Raczej to przepowiadające skurcze, bo jak do tej pory nie urodziłam, a już dłuższy czas odczuwam mocne twardnienia.

Trochę się uspokoiłam, ale tak się martwię, że córcia będzie nerwowa

Ojej, to biednaa Karolca, trzymam kciuki

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 19:30   #1602
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
ze mnie nie lalo sie jakos strasznie wiec bedac w szpitalu 20godzin po porodzie zuzylam 6 grubych podpasek.
ja zyzylam 3 paczki przez 5 dni po sn lalo sie ze mnie strasznie
Cytat:
Minimalnie dawalo ulge przy skurczu ale za chwile znow wracalo.
potwierdzam masaz krzyza pomagal na chwile

za Karolce
Stary 2012-03-21, 19:33   #1603
alamig
Zakorzenienie

Emigra super wyglądasz I brawa za spadek wagi

MoniaHan promienieje szczęście od Ciebie

Karo
, ale przystojniak z Piotrusia! Nie widziałam jeszcze noworodka z taką blond czuprynką

Desia nisko masz już brzuszek. I jaka wiosna w ogrodzie piękna

Asika super wyglądacie
Stary 2012-03-21, 19:33   #1604
Flowerbombka
Zadomowienie

Karolca trzymaj się tam dzielnie....jeszcze "chwila" i będziesz miala córeczke przy sobie
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 19:36   #1605
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:

Kurcze, myślałam że już dzisiaj Ewelinka będzie na świecie, ale jak zawsze karze nam czekać Biedna Karolca się namęczy Kciuki, żeby jutro już było po wszystkim

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 19:43   #1606
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Oj biedna,a liczylam na to ze juz jest po i tuli Ewelinke.
caly czas!

Balbinka sie nie odzywa,mam nadzieje,ze juz urodzila.

Monia super wiosenne zdjecia,pieknie wygladasz!
Stary 2012-03-21, 19:43   #1607
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
A ja nawet nie wiem czy mialam te krzyzowe bole ....
No ja dokladnie tak samo, nie mam pojecia jakie to sa krzyzowe bole i czy akurat takie mialam, z tego co pamietam to bol byl tak obezwladniajacy ze nie pamietam czy z plecow szedl czy z brzucha czy jeszcze skad

Konia, jutro bedzie lepiej, taki wstretny gorszy dzien , niech juz sobie od Was idzie
A jaki efekt po fryzjerze? pochwal sie

Aguska , dzieki, ja tez mam nadzieje ze uda mi sie tylko cycem, chcialabym bardzo!

Alamig, myslisz ze on jest nisko? ja tak wlasciwie to nie wiem

Juliczka, kurcze nie dziwie Ci sie wcale!
My tutaj narzekamy na codzienne czynnosci ze wszystko juz meczy, ja wejde po schodach do gory tylko i sapie jak parowoz, a Ty piszesz ze juz sil nie masz na 8 godzin pracy?
Nie wymagaj od Siebie rzeczy niemozliwych!
Wiem ze bardzo sie starasz i wiele chcesz w firmie zdzialac , ale daj sobie troszke luzu kochana bo tylko sie niepotrzebnie nastresujesz z dzidziolkiem

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 19:51   #1608
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Alamig, myslisz ze on jest nisko? ja tak wlasciwie to nie wiem
No ja mam termin na dzień przed Tobą i mam dużo wyżej
Stary 2012-03-21, 19:53   #1609
19claudia91
Rozeznanie

Karolca i balbinka Ale się wkurzyłam! Mój tż we wakacje jeździł z kolegą na giełdę. Przywiózł z niemiec jego znajomy rowery do poskładania i tz kilka złożył. Sprzedał takiemu gościowi co lubi sobie wypić. Jeździł na rowerze i go rozwalil i od lipca nic nie było a dzisiaj nagle go przywiózł i powiedział że chce zwrot pieniędzy czyli 3stowy.. Teściu mi to przekazał to aż ciśnienie mi się podniosło tz tylko robi skąd mamy wziąć 3stowy na oddanie mu ? na dodatek tz zrobił mu tak rower że ja bym taki chciała a ten stary powyżej 48 lat bardzo problemowy facet rozwalil nie ma powietrza w kołach i linki pozrywane gdzie nie był w takim stanie nawet na początku.

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 20:16   #1610
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Musze się tez pochwalic, booo do zrzucenia jeszcze 4kg i będzie waga sprzed ciązy!..bylo +13kg a poszło już w siną dal 9kg.

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Super że wszytsko ok z córunią...korzystaj z zaleceń lekarza to może juz to ktg za tydzień potrzebne nie będzie
właśnie dzisiaj odbyłam spacer dookoła naszych krakowskich Błoń, jutro też się gdzieś wybiorę

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A nie wolisz moze zabrac pampers do szpitala?Ja huggies zostawiam do domu do przetestowania,po tym jak Aguska pisala,ze przeciekaja,zeby sie nie stresowac w szpitalu w razie czego.
ja z kolei biorę huggies to szpitala, bo mam małą paczkę... a poza tym wydawało mi się, że dzieciaczki na początku mniej wydalają, ale może jestem w błędzie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Gosia a ja uwazam, ze jest cos takiego jak wywolywanie, przyspieszanie porodu. Z sexem to jest tak, ze on nie dziala wczesniej niz przed 38tc (jesli ciaza przebiega prawidlowo), szyjka robi sie wrazliwa na prostaglandyny dopiero po 38tc, podobnie jest z innymi przyspieszaczami. Moga one zadzialac, ale dopiero w okolicach terminu A prostaglandyny to jednak nie nasze widzimisie, bo zel ktory stosuja w szpitalach na wywolanie to wlasnie zel prostaglandynowy.
Poza tym jednej pomoze ten sposob, drugiej inny. Mi polozna zalecala sex, ale z przykroscia stwierdzam, ze na mnie nie dziala, a moze dziala, moze bez tego szyjka wcale by nie pracowala, a po stosunku czuje ze cos sie tam u mnie dzieje. Mimo wszystko to za malo

Na dzis mam zaplanowane takie oto wywolywanie porodu:
w dzien:
- male porzadki
- gotowanie obiadu
- skakanie na pilce
wieczorem, po powrocie meza z pracy:
- szybki spacer do sklepu
- kilka rundek po schodach
- ciepla kapiel
- cieply prysznic i ...
- lekkie szczypanie gornej czesci brzuszka po bokach
- zjedzenie surowego ananasa
- seksik

W nocy rodze... a jak nie to juz nic nie robie
Wczoraj wyczytalam te nowe smieszne sposoby wywolywania, ale jak to sie mowi - tonacy brzytwy sie chwyta A masazyku szyjki sie boje, wiec wolalabym uniknac nawet podejmowania decyzji co do tego...
coś na pewno jest, mi lekarz też wczoraj kazał spacerować dużo, schylać się, sprzątać (oprócz mycia okien), chodzić po schodach o seksie nie wspominał akurat, ale może zapomniał

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie u lekarza
Mówi że podwozie wygląda na gotowiutkie do porodu Więc mam czekac Jak się nie doczekam to w sobotę mam iśc do szpitala na ktg a jak do poniedziałku nic nie ruszy to wtedy mam na oddział się stawic. W sumie już mam jakiś ostateczny termin i mi lepiej z tym Teraz sobie spokojnie będę czekała
super, że gotowe

Cytat:
My dzis po kontrolnej wizycie u pediatry. Wszystko jest w porzadku, na wadze mały przybrał wiec mam karmić na żądanie. Moge pozwalac przysypiac do 5 godzin w nocy, ale jesli bedzie ladnie przybieral, to nawet moge pozwalac przesypiac cala noc. Jesli chce kontrolowac wage, moge podjezdzac do przychodni na samo ważenie co 2 tygodnie.
Pisałyscie o wadze. Ja mam po 13 dniach od porodu na minusie 10 kg. Pozostalo mi jeszcze 5 kg
dobrze, że wszystko ok i mały ładnie przybiera
a z wagą też tak chcę!!!

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
a mi zostało 12dni to porodu a żaden czop nie wypadł
mi też nie, a tak w ogóle to wszystkiego najlepszego!!!

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Monika_krk jak jeszcze nie kupiłaś kremu to ten Nivea na każdą pogodę jest teraz po promocji w rossmanie Właśnie przeglądałam gazetkę i jest trochę rzeczy dla dzieci - małe zniżki, ale złotówka w tą czy w tą to się zawsze uzbiera
dzięki, ale już kupiłam niestety

Cytat:
powiedzcie dziewczyny ile brałyście podkładów poporodowych(tych wielgaśnych podpasek)? u mnie po cesarce szykuje się pewnie coś 5 dób w szpitalu i nie wiem ile tego kupować... (bo jak już kupię, to mi Mąż będzie mógł donieść do szpitala... - a nie wiem czy kupiłby właściwe)
No i jeszcze takie jedno głupie pytanie... do dziewczyn, które miały planowane cesarki: czy w szpitalu dali wam jakieś takie jednorazowe koszule czy miałyście swoje? A jak swoje to jakie... będę bardzo wdzięczna...
ja biorę 1 paczkę, tak mówili w SR, ale oni mają w szpitalu i dają, bo nawet ostatnio widziałam całe duże kartony z belli jak byłam

Cytat:

Karolca, trzymam kciuki, żeby jutro już sprawnie poszło
Stary 2012-03-21, 20:16   #1611
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Capuccino wypite, torcik zjedzony - aż jestem w szoku jak wyszedł taki pyszny, że już zostało tyle co nic (ja zjadłam jeden kawałek żeby nie było )

idę zaraz pod prysznic i na misje "golenie"

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Jolka i nie powinnaś się zastanawiać skoro masz płacić to płać, ale tyle ile faktycznie się należy ... w końcu Tobie pieniądze teraz się przydadzą każde...wiem coś o tym bo my z TŻ też na szybko wynajęliśmy stancję,ale z innego powodu. I nawet nie zdawałam sobie sprawy ile rzeczy mi brakowało na początku,ale daliśmy radę,a też wtedy nie pracowałam. ZObaczysz, że się ułoży
Tak, ale jeżeli nie zgodzę się na jej warunki to wystarczy, że ona nie zapłaci jednej składki i ja trace cały macierzyński i wtedy ani grosza nie dostane więc muszę się godzić na to co ona chce oczywiście będę próbowała walczyć o swoje, ale co to da to zobaczymy...

a teraz wynajmujecie czy mieszkacie na swoim ?

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Jolkaaa, Claudia bo wy wystrzelicie jak szampan
My będziemy niczym wino
cholercia ja wolę być jak wino

Cytat:
Jolkaa moze i bedzie ciezej Wam finansowo, ale przeciez moze uda Ci znalezc pozniej prace.zobaczysz ze bedziesz spokojniejsza psychicznie jak sie wyprowadzicie, mieszkac samemu to niesamowity komfort, przynajmniej dla mnie.
tak, ale znaleźć prace będzie ciężko mając dziecko małe bo nie mam komu zostawiać do opieki, a na żłobek nie mamy szans
jedyne rozwiązanie to ja w pracy TŻ z dzieckiem, TŻ w pracy ja z dzieckiem.
Ale żeby taką prace znaleźć by tak się dostosować to nie jest łatwo.

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Dziewczyny co macie na kolację ... nie mam żadnego pomysłu ...
ja zjadłam kawał torta tzn kawałek torta nie za mały nie za duży i 3 ciasteczka i jestem pełna chyba już nic nie zjem

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 20:21   #1612
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

ale bym sie Martini napila
Stary 2012-03-21, 20:22   #1613
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
u mnie juz po kolacji, moze uda mi sie juz nic dzisiaj nie zjesc, ale mam takiego gloda, ze duzo bym dala rade

zjadłam dwie bułki z serem i baleronem, z 10 krakersów, jabłko i mam nadzieje ze sie opanuje zapijam głoda woda z cytryna
ale mam ochotę na bułe z kiełbaską jakąś, ale nie mam miejsca

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
mi 5 i też nie wypadł, ale często na papierze mam kawałki takiej ciągnącej wydzieliny. nie ma tego dużo, ale raz za czas się pojawi. Tak to mam wodnistą i mleczną... więc nie wiem czy on może tak wypadać częściami!?

ja mam cały czas taką samą wydzielinę jaką miałam - więc żadnego czopa nie widzę

Cytat:

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-21, 20:26   #1614
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
mmm Bianco? ja teeeeż
Stary 2012-03-21, 20:27   #1615
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Capuccino wypite, torcik zjedzony - aż jestem w szoku jak wyszedł taki pyszny, że już zostało tyle co nic (ja zjadłam jeden kawałek żeby nie było )
To super,ze ci wyszedl,a jaki zrobilas?

Cytat:
A ja Baileysa
Ale co dzien w sumie mam ochote na inny alkohol.
Stary 2012-03-21, 20:28   #1616
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
mmm Bianco? ja teeeeż
tak ale musze wytrzymac jeszcze zanim skoncze karmic, niby moge sciagnac pokarm i na noc dac malemu butelke ale jakos mi sie to nie widzi
Stary 2012-03-21, 20:29   #1617
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Jolka sto latek, zdrówka, dużo słonka i najszczęśliwszego rozwiązania
dziękuję bardzo

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
mi też nie, a tak w ogóle to wszystkiego najlepszego!!!
dziękuję

julliczka podziwiam Cię ja bym nie dała rady tak, ja po kilku godzinach w kuchni padam na pyszczek, że tak powiem a najbardziej to puchną mi nogi tak, że szok istne bulwy do tego ból pleców okropny
no i kciuki za jutrzejszą wizyte

Cytat:
a kto nie
ja i Martini, drineczka, winka, szampana, reddsa, desperadosa, whisky też może być wogóle to wszystko i jeszcze do alkoholu papieroska L&M link menthol i jestem w niebie ale no to muszę poczekać jeszcze troszke czasu

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-21, 20:30   #1618
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
No ja mam termin na dzień przed Tobą i mam dużo wyżej
Musze oblukac zdjecia z poprzednich tygodni, ale to jutro bo dzisiaj jestem tak padnieta ze zaraz lece do wyrka!
Dobranoc

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 20:30   #1619
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
mmm Bianco? ja teeeeż
Za mna chodzi od początku ciąży a 2 duże butlki siedza w lodówce i się do mnie usmiechają ilekroc sięgam po coś z lodówki...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 20:32   #1620
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
kolacja.... hmmm.... mój mąż właśnie robi kanapki z szyneczką i serkiem zapiekane.... i miałam nie jeść na noc (bo potem zgaga), ale tak mi pachną, że chyba mu jakąś podwędzę z talerza
A mi dziś Panowie dokończyli kuchnię, przyszły prawie wszystkie zakupy z allegro więc powoli stwierdzam, że jestem gotowa do szpitala i rodzenia... jeszcze tylko wypiorę to, co mi przyszło i dokończę pakowanie torby dla siebie i spakuję torbę dla Hani...

to chyba zależy od szpitala - ja byłam 4 doby po porodzie w szpitalu i zużyłam 2 paczki tych bella, ALE nie używałam ich bezpośrednio po cc i myślę, że w większości szpitali tak jest, bo jak się leży na takiej sali poporodowej to oni dają tam swoje podkłady, dopiero jak rano mnie umyli i przewieźli na normalną salę, pomogli wstać i kazali iść pod prysznic to zaczęłam ich używać, a w sumie nie byłyby potrzebne wcale, bo na korytarzu leżała cała masa ligniny

co do koszuli to u mnie w szpitalu do cesarki dają swoją koszulę

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości