Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-21, 20:06   #1621
dph
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

To ja jestem jakaś walnieta bo na dzień i na noc szykuje dla niej inne ciuchy a później sie zastanawiam czemu mam tyle prania
Stary 2012-03-21, 20:13   #1622
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Instrukcja sciagania mp3 z YT:

W YouTube znajdujemy interesujacy nas dzwiek/muzyke. Nastepnie nalezy skopiowac caly adres z okna przegladarki na samej gorze (np: http://www.youtube.com/watch?v=JLXEvdVyGhM )
Otwieramy w nowym oknie przegladarki strone http://www.video2mp3.net/ i pod napisem ''Enter the URL of the video you want to convert to MP3'' wklejamy link skopiowany wczesniej. Mozna zaznaczyc opcje High Quality dla lepszej jakosci mp3 i klikamy Convert.
Jesli pojawi sie nowa strona z jakas reklama nalezy poczekac chwile i w prawym gornym rogu pojawi sie powrot do poprzedniej strony. Klikamy w link pod napisem ''Conversion successfully completed!'' Nastepnie klikamy Download mp3 i plik zacznie sie kopiowac na dysk.

oł jeaa polać jej ! nawet nie wiedzialam ze tak można
Bede puszczac jej z winampa na okrągło
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 20:14   #1623
agawoo
Zakorzenienie

Cześć
TZ pilnuje malutkiej, więc mam chwilkę na kompa
Cytat:
Napisane przez ranula Pokaż wiadomość
a mam jeszcze pytanie do was,czy ktos nie stosuje w ogole.smoczka? a jesli tak to jak to robi?
My nie używamy, bo mała go nie chce Pluje smokiem i już..
Kilka razy zaciągnęła jak była bardzo głodna, ale jak się zorientowała, że nic nie leci to wypluła
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Cos wisi w powietrzu z tym spaniem. jas spal od 1 do 6:20!!!!
Chyba jest faktycznie Melcia też dziś spała od 22 do 5:15
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
hej laseczki
dziś mieliśmy z małym niezły hardkor , nie wiem co się dzieje ale od tego czasu jak mu zaczełam podawać ten bebilon na ulewanie to ulewania się skończyły ani razu mu sie nie ulało a kupki zaczął robić fantastyczne i to po 2 dziennie do tego dłużej śpi w nocy , dziś znowu przespał 8 godzinek a wczoraj w ciągu dnia zrobiłl aż 4 kupki i wszystko było by git gdyby nie dzisiejszy dzień
rano o 10 mały zaczął sie robić czerwony i zaczął stękać cyzli wiedziałam ze idzie kupalec ja akurat jadłam śniadanie wiec go zostawiłam w spokoju by sobie zrobił co miał do zrobienia jednak po 10 min zaczął miauczeć stękać kwilic więc stwierdziłam że widocznie mu tam cos przeszkadza i ze se śniadanei dokończę później a go teraz przebiore, no to wziełam małego na przewijak odchylam pieluche patrze a tam maly suchy twardy bobelek przyklejony do dupki wiedziałam już że jak mu nie pomogę to sam nie zrobi nei miałam czopków wiec wziełam chusteczke i zaczełam mu masować dupkę jak sie ruszyło to szedł równo wężyk suchy zbity i twardy , szedł i szedł i szedł i myślałam ze mały nigdy nie skończy srutać
po tym zaczął mi strasznei płakać ale tak przeraźliwie że nie wiedziałam co się dzieje patrze a on sie robi cały czerwony i mocno prze z całych sił jakaś kupka jeszcze tam sie wysuwała i chowała jak przestawał przeć wiec wiedziałam już że gdzieś tam jeszcze na jelitkach mu siedzi kupala, niestety masowanei już nei pomagało mały sie darł bo go już pewnei dupka bolała, tż szybko pojechał po czopki jednego odrazu mu zapodałam to wpierw wyskoczył czopek a za nim długa zbita kupa
po chwili wsadziłam mu drugiego czopka i położyłam spać bo wcześniej nie mógł nawet mały zasnąć bo oczka mu sie zamykały a go chyba bolało bo się po chwili zrywał z płaczem - po 2 czopku udało mu się zasnąć na godzinke byłam pewna ze mu pomoże ten drugi czopek jednak po godzinie jak sie obudził i wziełam go na przewijak by sprawdzic czy teraz da rade kupke zrobić to mały zaczął tak przeraźliwie płakać że stałam nad nim i płakałam razem z nim , przypomniało mi się ze mam jeszcze w domu płyn do lewatywy wiec szybko po niego poleciałam ociupinke wcisnełam mu w dupke no i wyskoczył jak z procy i czopik ( w całosci nic się nie rozpuscił) i znowu długa zbita kupa. nie wiem co jest dzisiaj grane?? do tej pory robił eleganckie luźne kupki nic mu nie dolegało a dzis to jakis mexyk - mam nadzieję ze to co zrobił do tej pory to juz wszystko, wsadziłam go godzine temu w huśtawkę i jak narazie śpi - myślę ż eprzy tym przewijaniu on mi tak przeraźliwie płakał dlatego ze go dupka po tym wszystkim bolała mam nadzieję ze z tych jelitek już mu wszystko zeszło
i teraz nie wiem czy to było takei jednorazowe? bo to pierwszy raz sie nam zdarzyło takie coś - i czy dalej podawać ten bebilon do mleka czy odstawić by mały znowu zaczął ulewać???
trochę sie boję by mały czasami się nie męczył mi po tym choć do tej pory było elegancko z kupkami (tzn od tego czasu jak zaczełam mu podawać do mleka to było elegancko)
Monika, ojej, biedny Michaś ...
Może to faktycznie po tym zagęszczaczu? Oby to był tylko jednorazowy przypadek
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy od pediatry mała ma taką ciemieniuche ze oliwka nie pomoże
a do tego ma alergiczną skórę kupiliśmy emolium, mamy odstawić bebilon i jak coś dokarmiać czymś na N...

ale mala dostaje od dziś Delicol i jest godz 18 a ona śpi

stawiam piwo, winko i wszystko z tej okazji
Nutramigen??
Super, że małej lepiej po Delicolu
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
mam pytanka dwa
1. jak często wymieniacie baterie w karuzelach? bo nasza jest chyba jakaś felerna i chyba ją zgłoszę do reklamacji
2. czy wieczorem do spania zakładacie maluchom jakieś piżamki? i np co dziennie wieczorem ta sama piżamka czy co dziennie do spania zakładacie coś nowego?
Wieczorem po kąpieli zakładam nowe ciuszki, i cały dzień potem w tym leży, chyba że obsika, albo wpadnę na pomysł, żeby ją inaczej jakoś ubrać na spacer
Cytat:
Pear mam pytanie odnośnie szczepionek do Ciebie bo Ty dużo o tych skutkach czytałaś . Jakimi szczepionkami szczepisz Jasia, bo ja mam szczepienie wyznaczone na 11 i mam metlik w głowie. Teraz siedze i o tym czytam i jak na razie odrzucam 5w1 i jestem za tradycyjnymi
A propos szczepionek - my dzisiaj byliśmy na szczepionce.
Chciałam bezpłatne, i zaznaczyłam od razu na początku
Ale był taki młyn w przychodni, tyle ludzi, że pielęgniarka się machnęła i zaszczepiła malutką tymi 5 w 1
Wcześniej była inna Amelka i takimi była szczepiona i babka po prostu się pomyliła ...Zorientowała się dopiero jak zapytałam, gdzie trzecie ukłucie ...
Oczywiście nie płaciliśmy nic, ale tyle się naczytałam o tych skojarzonych, że niezbyt byłam zachwycona tym faktem

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 20:15   #1624
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
To ja jestem jakaś walnieta bo na dzień i na noc szykuje dla niej inne ciuchy a później sie zastanawiam czemu mam tyle prania
tez tak robiłam :d ale po kilku praniach doszlam do wniosku ze przesadzam chyba, bo wkoncu sama tez codziennie nie nosze świezej piżamy Tylko bodziaka zmieniam, bo traktuje to jak bielizne typu majtki
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 20:17   #1625
dph
Rozeznanie

Haniula wyslij na księżyc ta tesciowa co za baba. Ja też dziś mam nerwowy dzień młoda marudna cały dzień ze mną nocą była nieciekawa i jestem padnietta jeszcze mąż zwrócił mi uwagę że zrobiłam herbatę i o niej ku.wa zapomnialam i sie za długo parzyla a ja z młoda cały czas na rękach i jeszcze o herbacie pamiętaj teraz też nie chce zasnąć oczywiście jest na rękach czasami mam wrażenie że ona sie boi zasnąć :-(
Jutro już powiedziałam mężowi że zostaje z mała a ja jadę do lumpeksu bo nic nie umiem na siebie włożyć :-(
Stary 2012-03-21, 20:26   #1626
uska000
Zadomowienie

hej mamuski
dzis jakos wiecej czasu mam

co do przebierania to ja codzieennie po kapaniu ubieram mu pajaca i spi w dnim 2 dni chyba ze zallatwi i codziennie rano go rozbieram smaruje kremem u ubieram body i polspichy albo rajtuzy i spodnie

co do termoopakowania polecam to http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p355-Canpo..._butelki_1_szt

co do karuzeli mam ta http://allegro.pl/karuzelka-z-projek...208061396.html i jestem nie zadowolona;/;/ jest ciezka mam wrazenie ze spadnie mu na glowe wiec mu w ogole nie wieszam muzyka beznadziejna.. musze mu inna kupic

przepraszam ze nie cytuje tylko tak pisze ale odwyklam od wizazu;p

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Agawoo o ja ;/ ja bym nie odpuscila.. podalabym ich do sadu..

po pierwsze teraz musisz juz szczepic tymi platnymi do konca..
po drugie jakim prawem jej zasranym obowiazkiem jest 100razy zapytac jakimi...

masakra

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 20:36   #1627
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

masakra
Wiem, ze to głupie co teraz napiszę, ale się zastanawiałam właściwie czy trzeba jechać potem do konca na tych samej, których pierwszą dawkę się wzięło na początku.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 20:44   #1628
MMONIKA9
Wtajemniczenie

ok mały uśpiony po południu już zrobił normalną czyli taką luźną tą kupkę i odrazu odżył, zupełnie inne dziecko śmiało się gaworzyło fikało gierkami - takiego go kocham najmocniej na świecie bo jak widzę jak sie męczy to mi aż serce ściska i wyć sie chce

ja do spania małego ubieram tylko w śpiocha i w jednym śpi tak z 3 nocki chyba ze zasika to odrazu jest zmiana na świeży

muszę kupic jakis mały odtwarzacz cd bo mam płytę z kołysankami i nie mam na czym mu puszczać

na allegro upatrzyłam 2 fajne książki po 8 zł jedna to sa wiersze usypianki a druga wiersze rymowanki ale są tak śliczne obrazki ze jak mały podrośnie to będzie mógł sobie je oglądac jak będe mu czytać a narazie będe mu tylko czytać chociaż czasami jak mu czytam książke i są rysunki to mu pokazuje te rysuneczki

tak mnie naszło na kogel-mogel że musiałam sobie zrobić jeju już z kilka lat nie jadłam tego

udało mi się wylicytować za 70zł tą karuzele fisher price tą z tymi misiami co ma projektor jak małemu nei przypadnie do gustu to sie odsprzeda a przynajmniej w miarę tanio sie udąło wylicytować

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

tak spojrzałam sobie teraz na boroo podpis i sie śmiać zaczełam bo ja to bym musiała miec pół strony chyba na moją rozpiskę wagi od 122 do teraz czyli 97 (cholera waga staneła i ani drgnie ;( ) i od 97 do tych chociaż 70
Stary 2012-03-21, 20:50   #1629
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Czołem rozpakowane
miło popatrzec na wasze kruszynki, czas strasznie pedzi, az trudno uwierzyc, ze mineło juz 1,5 roku jak ja tulilam swoja Nadie. Dzis to biegajacy i butujacy sie urwis, wiec troche mi zal ze ten czas juz za mną....
no ale do rzeczy, przychodze do Was z pytaniem, czy są może wsród Was mamy z Warszawy lub okolic skłonne udostepnic mi swoje malutkie skarby do zdjec...?

to adresy do moich blogów
http://nadusiowyswiat.blogspot.com/ - zdjecia mojej córeczki
http://martalipinska.blogspot.com/ - moje pierwsze kroki z cudzymi dziecmi.

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2012-03-21, 21:00   #1630
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
tak spojrzałam sobie teraz na boroo podpis i sie śmiać zaczełam bo ja to bym musiała miec pół strony chyba na moją rozpiskę wagi od 122 do teraz czyli 97 (cholera waga staneła i ani drgnie ;( ) i od 97 do tych chociaż 70
Włacha! Muszę się zważyć wkońcu, bo myślę, że może ze 3 kg poszło już w dół
A rozpiskę możesz sobie co 5 kg zrobić albo co 10kg np i też da radę

Mszu śliczne zdjęcia robisz
Szkoda, że aż Wawa

Stary 2012-03-21, 21:02   #1631
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Włacha! Muszę się zważyć wkońcu, bo myślę, że może ze 3 kg poszło już w dół
A rozpiskę możesz sobie co 5 kg zrobić albo co 10kg np i też da radę

Szkoda, że aż Wawa
to samo pomyślałam SZKODA bo fotki naprawdę śliczne- czemu u nas na tym zad...u nie ma nikogo chętnego na takie akcje chyba sama sie za to wezmę
Stary 2012-03-21, 21:09   #1632
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

A tak ogólnie to mam połowę wielkiej paczki papmersów zielonych w rozmiarze 2. Chętnie oddam którejś bardziej potrzebującej mamusi z naszego wątku.
Zapomniałam o jedynkach, które się zakamuflowały w szafie i mogłam spytać o nie wcześniej, ale jakoś po moim porodzie nie miałam siły ani na wizaż ani na myślenie
Więc pisać kto jeszcze używa dwójeczek i jest potrzebowski.
Z czystym sumieniem dziś po raz pierwszy od dłuższego czasu odchodzę od komputera nadrobiona
Popiszcie dużo w nocy to będę miała co czytać rano przy karmieniu

Stary 2012-03-21, 21:19   #1633
NataliaM1103
Rozeznanie

1)jeszcze baterii nie wymienialiśmy bo Tż kupił lepszej jakości
2)ja codziennie ubieram Bartusia w nowe ciuszki,śpiochy zwykłe lub welur +kaftanik lub body dł rękaw,body krótki+pajac welurowy,body dł lub bluzeczka bluza +spodnie.
Na noc codziennie zakładam świeże ciuszki - przeważnie body krótki rękaw+pajac bawełniany ewentualnie kaftanik lub body dł rękaw +śpiochy.

No więc same widzicie ile ja mam prania.Mam bardzo dużo ciuszków a Młody tak szybko z nich wyrasta.
-----------------------------------------
Byliśmy u pediatry ,Pani osłuchała i Bartosz zdrowy jak ryba.Nie ma kaszelku to poprostu jak się smieje tak łapie powietrze albo jak mu się uleje odbije tak chrząknie.

Zauważyłam ,że bardzo mocno podnosi się sam nawet jak siedzi na bujaczku ale powiedziała ,że tak może robic.

Mam podawac 2 razy dziennie wit d3 bo bo mam trochę mało okrągłą główkę z tyłu.

Z siusiakiem mamy nic nie robic,dopiero od 2 roku.

Byliśmy prywatnie i zapłaciliśmy 50zł,więc nie tak zle.

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-03-21 o 21:20
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:22   #1634
pearpearl
Wtajemniczenie

Dziewczyny, poszlam sprawdzic, o co kaman z moim synem, ze nie kwili i nie steka, a on spi w swoim lozeczku Tz kazal mi sie nie jarac, bo pewnie nie na dlugo to, ale zawsze cos !!! Zasnal sam w swoim lozeczku - szoooooooooooookkkkkkkk !!!!

Cytat:

Robilam to samo, ale stwierdzilam, ze z torbami pojdziemy, jak przyjdzie rachunek za prad i wode...

Dobra, juz sie obudzil

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:26   #1635
kropeczka1984
Rozeznanie

Ranula ja też nie używam smoczka. Tak założyłam sobie przed porodem, ale muszę przyznać, że po porodzie mi się zmieniło i prawie że na siłę chciałam ten smoczek dawać byleby tylko Mały przestał płakać. Tylko że on nie chce smoka i tylko chyba ze 2 razy troszkę go possał.

Agawoo szok co w tej Twojej przychodni jest! Co powiedziała pielęgniarka, gdy się zorientowała, że popełniła błąd?

My byliśmy dzisiaj na szczepieniach. Mały strasznie płakał ;( W sumie do wieczora był niespokojny a jeszcze ja miałam wizytę u gina, więc Mąż z nim siedział. Biedak mój kochany...

Jak u Was wyglądała wizyta po porodzie?
Ja byłam teraz w przychodni a nie u gina, u którego prowadziłam ciążę i wizyta trwała chyba ze 3 minuty :/ Lekarz sprawdził tylko czy macica się obkurcza, pogadał o tym, że mam się zabezpieczać i tyle. Powiedział, że jak dostanę okres, to mam się zgłosić, bo teraz jak macica nie pracuje, to nie bada się szyjki. U Was też tak było?
Z tego wszystkiego aż zapomniałam powiedzieć mu, że w okolicach cewki moczowej tak mnie szczypie. Po porodzie byłam cewnikowana i nie wiem czy to konsekwencja tego i co mam z tym robić

Dzięki Dziewczyny za opinie o kurtce Chciałam jakąś z kapturem na spacery i ta by niby pasowała, ale do końca nie byłam przekonana, więc się Was poradzić chciałam
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:30   #1636
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:

masakra
zgadzam sie !!!!
w glowie mi sie nie miesci, ze sie pomylila !!!
ja bym chyba ja rozszarpala

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Czołem rozpakowane
miło popatrzec na wasze kruszynki, czas strasznie pedzi, az trudno uwierzyc, ze mineło juz 1,5 roku jak ja tulilam swoja Nadie. Dzis to biegajacy i butujacy sie urwis, wiec troche mi zal ze ten czas juz za mną....
no ale do rzeczy, przychodze do Was z pytaniem, czy są może wsród Was mamy z Warszawy lub okolic skłonne udostepnic mi swoje malutkie skarby do zdjec...?

ja! ja! ja!

Stary 2012-03-21, 21:32   #1637
kropeczka1984
Rozeznanie

Co do ubierania na noc, to zakładam na noc taką jakby sukieneczkę z rękawkami i ściągaczek na dole. Łatwo się zmienia pieluszki w nocy No a jak to zabrudzi, to pajac.
W dzień zakładam co innego.

Ja kupiłam karuzelkę używaną z bateriami, które akurat były na wyczerpaniu ale sprzedająca mówiła, że miała je od początku, więc myślę, że jedne starczą na cały okres użytkowania karuzeli. Mam karuzelę Tiny love.
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:43   #1638
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
ja robię tak samo, dodatkowo przebieram jak sobie uleje albo przeleje mi pieluszka a przelewają wszystkie tańsze
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:44   #1639
*Agatek*
Zakorzenienie

My po kąpieli- ale przed zrobiłam 5-cio minutowy masaż ciała Kingi oczywiście oliwką, potem przyjemna dla niej kąpiel, znów oliwka, ubieranko, butla. Nie wije się, jeszcze ma brąchy, ale nie takie jak wczoraj....

Odkryłam, że w szafie mamy odtwarzacz mp3 tzn widziałam go, ale stwierdziłam "nie potrzebny" a jak dziś gadalismy o odtwarzaczach to się podjarałam i go wyciągnęłam poszła w ruch płytka safura, radyjko i se tańczyliśmy w pokoju z małą i jadłyśmy przy muzyce wow, ale fajnie było! dawno sprzętu nie miałam, wszystko pochowane jest

Haniula

Agawoo osz to menda teraz trzeba będzie płacić, czy co z tym planujesz zrobić?

Cytat:

Cytat:
Wiem, ze to głupie co teraz napiszę, ale się zastanawiałam właściwie czy trzeba jechać potem do konca na tych samej, których pierwszą dawkę się wzięło na początku.
tak, trzeba do końca szczepić płatnymi.... i bodajże rotawirusa powtarzać (ale nie jestem pewna do końca)

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:45   #1640
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
A tak ogólnie to mam połowę wielkiej paczki papmersów zielonych w rozmiarze 2. Chętnie oddam którejś bardziej potrzebującej mamusi z naszego wątku.
Zapomniałam o jedynkach, które się zakamuflowały w szafie i mogłam spytać o nie wcześniej, ale jakoś po moim porodzie nie miałam siły ani na wizaż ani na myślenie
Więc pisać kto jeszcze używa dwójeczek i jest potrzebowski.
Z czystym sumieniem dziś po raz pierwszy od dłuższego czasu odchodzę od komputera nadrobiona
Popiszcie dużo w nocy to będę miała co czytać rano przy karmieniu
ja bardzo chętnie bym przygarnęła te pieluszki małej tylko odpowiadają pampersytylko ile by taka wysyłka kosztowała?
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:52   #1641
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
oł jeaa polać jej ! nawet nie wiedzialam ze tak można
Bede puszczac jej z winampa na okrągło
to nie mi tylko mojemu Tz-owi

kurtka poce sie strasznie w nocy,dziennie bym musiala miec nowa pizame,mysle ze trace wode ciagle bo musze przyznac,ze dosc spuchnieta bylam w ciazy.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:52   #1642
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, poszlam sprawdzic, o co kaman z moim synem, ze nie kwili i nie steka, a on spi w swoim lozeczku Tz kazal mi sie nie jarac, bo pewnie nie na dlugo to, ale zawsze cos !!! Zasnal sam w swoim lozeczku - szoooooooooooookkkkkkkk !!!!
wow oby tak dalej

Ja zaraz młodą muszę na brzuszek położyć- zasnęła na amen, ale mam zawsze mega stresa w nocy spała 5 h jak ją na śpiocha przewróciłam

SPDAM SPAĆ, DOBRANOC DZIECIAKI

Stary 2012-03-21, 22:11   #1643
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
hej laseczki
dziś mieliśmy z małym niezły hardkor , nie wiem co się dzieje ale od tego czasu jak mu zaczełam podawać ten bebilon na ulewanie to ulewania się skończyły ani razu mu sie nie ulało a kupki zaczął robić fantastyczne i to po 2 dziennie do tego dłużej śpi w nocy , dziś znowu przespał 8 godzinek a wczoraj w ciągu dnia zrobiłl aż 4 kupki i wszystko było by git gdyby nie dzisiejszy dzień
rano o 10 mały zaczął sie robić czerwony i zaczął stękać cyzli wiedziałam ze idzie kupalec ja akurat jadłam śniadanie wiec go zostawiłam w spokoju by sobie zrobił co miał do zrobienia jednak po 10 min zaczął miauczeć stękać kwilic więc stwierdziłam że widocznie mu tam cos przeszkadza i ze se śniadanei dokończę później a go teraz przebiore, no to wziełam małego na przewijak odchylam pieluche patrze a tam maly suchy twardy bobelek przyklejony do dupki wiedziałam już że jak mu nie pomogę to sam nie zrobi nei miałam czopków wiec wziełam chusteczke i zaczełam mu masować dupkę jak sie ruszyło to szedł równo wężyk suchy zbity i twardy , szedł i szedł i szedł i myślałam ze mały nigdy nie skończy srutać
po tym zaczął mi strasznei płakać ale tak przeraźliwie że nie wiedziałam co się dzieje patrze a on sie robi cały czerwony i mocno prze z całych sił jakaś kupka jeszcze tam sie wysuwała i chowała jak przestawał przeć wiec wiedziałam już że gdzieś tam jeszcze na jelitkach mu siedzi kupala, niestety masowanei już nei pomagało mały sie darł bo go już pewnei dupka bolała, tż szybko pojechał po czopki jednego odrazu mu zapodałam to wpierw wyskoczył czopek a za nim długa zbita kupa
po chwili wsadziłam mu drugiego czopka i położyłam spać bo wcześniej nie mógł nawet mały zasnąć bo oczka mu sie zamykały a go chyba bolało bo się po chwili zrywał z płaczem - po 2 czopku udało mu się zasnąć na godzinke byłam pewna ze mu pomoże ten drugi czopek jednak po godzinie jak sie obudził i wziełam go na przewijak by sprawdzic czy teraz da rade kupke zrobić to mały zaczął tak przeraźliwie płakać że stałam nad nim i płakałam razem z nim , przypomniało mi się ze mam jeszcze w domu płyn do lewatywy wiec szybko po niego poleciałam ociupinke wcisnełam mu w dupke no i wyskoczył jak z procy i czopik ( w całosci nic się nie rozpuscił) i znowu długa zbita kupa. nie wiem co jest dzisiaj grane?? do tej pory robił eleganckie luźne kupki nic mu nie dolegało a dzis to jakis mexyk - mam nadzieję ze to co zrobił do tej pory to juz wszystko, wsadziłam go godzine temu w huśtawkę i jak narazie śpi - myślę ż eprzy tym przewijaniu on mi tak przeraźliwie płakał dlatego ze go dupka po tym wszystkim bolała mam nadzieję ze z tych jelitek już mu wszystko zeszło
i teraz nie wiem czy to było takei jednorazowe? bo to pierwszy raz sie nam zdarzyło takie coś - i czy dalej podawać ten bebilon do mleka czy odstawić by mały znowu zaczął ulewać???
trochę sie boję by mały czasami się nie męczył mi po tym choć do tej pory było elegancko z kupkami (tzn od tego czasu jak zaczełam mu podawać do mleka to było elegancko)
Monia ja na kupki kupiłam dziś Biogaie - może też spróbuj. Kilka osób mi polecało.

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 22:14   #1644
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
zaczełam coś robić
znaczy się ćwiczyć
http://www.youtube.com/watch?v=wyRaO...eature=related
obiecałam sobie codziennie choc 10min ćwiczeń, jestem właśnie po tym i żyję, choć oczywiście tak profesjonalnie i dokładnie jak oni nie robiłam ale zawsze coś wyciągnęłam matę, i nie schowam żeby mi przypominała o codziennych ćwiczeniach

ja też on się nia wyciera, narzuca na twarz, wtula itp
tylko że tetra dość szorstka i mysle nad czyms zastępczym

ja idę od poniedziałku na fitness dwa razy w tygodniu po godzince
odnośnie pieluchy no jest sztywniejsza, ale ja probowałam z flanelową i jest za gruba i taka cięższa, ta lepiej powietrze przepuszcza i wydaje mi się, że skoro im pasują to nie są takie szorstkie
Cytat:
Pear mam pytanie odnośnie szczepionek do Ciebie bo Ty dużo o tych skutkach czytałaś . Jakimi szczepionkami szczepisz Jasia, bo ja mam szczepienie wyznaczone na 11 i mam metlik w głowie. Teraz siedze i o tym czytam i jak na razie odrzucam 5w1 i jestem za tradycyjnymi
ja mam juz też zamot z tymi szczepionkami my szczepimy tą 5 w 1 bo nam farmaceutka powiedziała, że one są bezpieczniejsze bo są oczyszczone, tylko my mamy przepisaną acelularną
Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Instrukcja sciagania mp3 z YT:

W YouTube znajdujemy interesujacy nas dzwiek/muzyke. Nastepnie nalezy skopiowac caly adres z okna przegladarki na samej gorze (np: http://www.youtube.com/watch?v=JLXEvdVyGhM )
Otwieramy w nowym oknie przegladarki strone http://www.video2mp3.net/ i pod napisem ''Enter the URL of the video you want to convert to MP3'' wklejamy link skopiowany wczesniej. Mozna zaznaczyc opcje High Quality dla lepszej jakosci mp3 i klikamy Convert.
Jesli pojawi sie nowa strona z jakas reklama nalezy poczekac chwile i w prawym gornym rogu pojawi sie powrot do poprzedniej strony. Klikamy w link pod napisem ''Conversion successfully completed!'' Nastepnie klikamy Download mp3 i plik zacznie sie kopiowac na dysk.
dzięki kochanam
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś z małą na zakupach i kupiliśmy jej komplecik do chrztu później jakos wkleję foty.Jak jej ubralismy to niechetnie dala zdjac,a jak fajnie na siebie patrzyla.Zaraz maz ma jechac do kolegi po ciuszki dla Niki i za to cos mamy kupic jego corce 12 letniej,tylko co?
sorry za brak pl znaków,ale same wiecie ssak przy (.)
moja córka ma lat 12 i każdy ciuszek jest na topie, ewentualnie jakaś fajna torba na ramię, lub kolczyki i wszelkiego rodzaju zawieszki z łańcuszkami
Cytat:

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 22:18   #1645
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Czołem rozpakowane

ja chętnie możemy się zgłosić razem z Pear rozumiem, że za pożyczenie dzidziusia dostaniemy fotki na pendrive?

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 22:20   #1646
*Agatek*
Zakorzenienie

Czy ma któraś PODGRZEWACZ SAMOCHODOWY??? Bo chciałam kupić taki z BabyOno ma któraś ten i może polecić??

Stary 2012-03-21, 22:25   #1647
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

masakra
Cytat:
Cytat:
zgadzam sie !!!!
w glowie mi sie nie miesci, ze sie pomylila !!!
ja bym chyba ja rozszarpala
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Agawoo osz to menda teraz trzeba będzie płacić, czy co z tym planujesz zrobić?
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Agawoo szok co w tej Twojej przychodni jest! Co powiedziała pielęgniarka, gdy się zorientowała, że popełniła błąd?
[...]
Ja byłam teraz w przychodni a nie u gina, u którego prowadziłam ciążę i wizyta trwała chyba ze 3 minuty :/ Lekarz sprawdził tylko czy macica się obkurcza, pogadał o tym, że mam się zabezpieczać i tyle. Powiedział, że jak dostanę okres, to mam się zgłosić, bo teraz jak macica nie pracuje, to nie bada się szyjki. U Was też tak było?
Z tego wszystkiego aż zapomniałam powiedzieć mu, że w okolicach cewki moczowej tak mnie szczypie. Po porodzie byłam cewnikowana i nie wiem czy to konsekwencja tego i co mam z tym robić
Dziewczynki, w szoku byłam normalnie, ale nic już nie mówiłam, bo malutka płakała troszkę i juz chciałam stamtąd wyjść .. Trudno, nic już i tak bym nie poradziła, ale zła byłam Dopiero po moim pytaniu gdzie trzecie ukłucie się babka zorientowała
Niby powiedziała, że możemy potem szczepić bezpłatnymi, albo dalej płatnymi jak będziemy chcieli ...Muszę doczytać jeszcze o tym
Malutka troszke marudna po tym szczepieniu, teraz zasneła, ale śpi niespokojnie ...
Następnym razem idziemy do południa, bo wtedy jest mniej ludzi..dzisiaj to jakiś armageddon był w tej przychodni, jeszcze ta pielęgniarka sie spoźniła ponad pół godziny, i wszyscy łącznie z lekarzem na nią czekali

Kropeczka, moja wizyta po porodzie była wyczerpująca Byłam u swojego gina, wszystko posprawdzał, zbadał, zrobił usg, mówił co przy następnej ciąży i porodzie, jak to wygląda itp. Kazał się zgłosić na cytologię, jak mi @ wróci

Spadam do łóżka

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 22:47   #1648
dph
Rozeznanie

Cytat:
Szkoda, że aż Wawa
to samo sobie pomyślałam

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
1)jeszcze baterii nie wymienialiśmy bo Tż kupił lepszej jakości
2)ja codziennie ubieram Bartusia w nowe ciuszki,śpiochy zwykłe lub welur +kaftanik lub body dł rękaw,body krótki+pajac welurowy,body dł lub bluzeczka bluza +spodnie.
Na noc codziennie zakładam świeże ciuszki - przeważnie body krótki rękaw+pajac bawełniany ewentualnie kaftanik lub body dł rękaw +śpiochy.

No więc same widzicie ile ja mam prania.Mam bardzo dużo ciuszków a Młody tak szybko z nich wyrasta.
-----------------------------------------

Byliśmy prywatnie i zapłaciliśmy 50zł,więc nie tak zle.
mam dokładnie tak samo z tymi ciuszkami
faktycznie 50 zł za wizytę w dzisiejszych czasach to już rzadkość

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
ja robię tak samo, dodatkowo przebieram jak sobie uleje albo przeleje mi pieluszka a przelewają wszystkie tańsze
no właśnie ja też tak robię ale teraz stwierdziłam że przecież faktycznie pajaca mogę na noc przebierać co kilka dni a jedynie body zmieniać to forum jest genialne dzięki dziewczyny bo sama bym na to nie wpadła
co do karuzeli to kupiłam na allegro i chyba będę reklamować bo się zacina i pier.olca można dostać słuchając wiecznie tego samego kawałka trzysekundowego na szczęście kupowałam ją w moim mieście więc nie będzie kosztów wysyłki oby przyjęli reklamację bo jak nie to
Dziś stwierdziłam że ktoś miał kiedyś dobry pomysł żeby powierzyć dzieci pod opiekę KOBIETOM powiedzcie mi który facet by wytrzymał tyle ile my musimy znieść :P nie mówię już o ciążach i porodach, ale przecież taka opieka nad tymi maleństwami to już jest hardcor Dziś nasza Dorotka była delikatnie mówiąc marudna cały dzień oprócz 3 godzin na dworze kiedy spała dodam że spała tylko na dworze Mąż cały dzień w pracy i jej nie widział a jak ją wziął wieczorem do uspania i nie pomagało nic łącznie z liczeniem baranów bo słyszałam że jej barany liczył to już widziałam że brakowało mu cierpliwości i się wkurzał. A co ja mam powiedzieć jak ona niekiedy tak cały dzień marudzi a ja z nią sama cały dzień.
Dziś wogóle w nocy ryczałam jak bóbr bo młoda nie spała od 3.00-6.30 i ja w nerwach powiedziałam do niej że mam jej już dość ;( oczywiście tak nie myślałam i zaraz po tych paskudnych słowach zaczęłam płakać co ze mnie za matka. Wyrzuty sumienia mam do teraz no ale chyba też mam prawo stracić cierpliwość.
A teraz zamiast spać to się żalę...
Jutro mam nadzieję że się w lumpku obkupię na poprawę humoru chociaż lepiej się nie nastawiam bo znając moje szczęście to nic nie kupię.
Ależ się rozpisałam i wyżaliłam ale korzystam z chwili których u mnie nie ma na co dzień tzn. spokój, błoga cisza i ja sama
DOBRANOC BABECZKI
kolorowych snów i przespanych nocy
Stary 2012-03-21, 22:51   #1649
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
A propos szczepionek - my dzisiaj byliśmy na szczepionce.
Chciałam bezpłatne, i zaznaczyłam od razu na początku
Ale był taki młyn w przychodni, tyle ludzi, że pielęgniarka się machnęła i zaszczepiła malutką tymi 5 w 1
Wcześniej była inna Amelka i takimi była szczepiona i babka po prostu się pomyliła ...Zorientowała się dopiero jak zapytałam, gdzie trzecie ukłucie ...
Oczywiście nie płaciliśmy nic, ale tyle się naczytałam o tych skojarzonych, że niezbyt byłam zachwycona tym faktem
o matko! co za historia z taka pomyłką, a co jakby podała lek a nie szczepionke albo inna szczepionke
Cytat:

udało mi się wylicytować za 70zł tą karuzele fisher price tą z tymi misiami co ma projektor jak małemu nei przypadnie do gustu to sie odsprzeda a przynajmniej w miarę tanio sie udąło wylicytować
spoko choc ja bym za nia nawet tyle nie dala u nas sie nie sprawdzila ale to prezent od bliskich wiec nie moge sprzedac
Cytat:

bardzo chetnie, daj znac jakby to mialo wygladac

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

u mnie byla wyzerpujaca, poniewaz poszlam do niej z paroma problemami m.in. cewnikowanie, problem z sikaniem itp to dostalam skier na morfo i mocz plus usg dowciapne zeby spr czy wszystko ok
plus zbadala mnie i takze powiedziala o pierwsym razie i antykoncepcji itp a nawet powiedziala jakie pozycje na samym poczatku stosowac zeby mniej bolalo bardzo wyczerpujaco
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
ja idę od poniedziałku na fitness dwa razy w tygodniu po godzince
ja ide od kwietnia
teraz mam rehab i 2-3 w tyg tz zostaje z malym
dostalby zawalu jakbym jescze na fitness chciala wiec poczekam do po swietach
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Czy ma któraś PODGRZEWACZ SAMOCHODOWY??? Bo chciałam kupić taki z BabyOno ma któraś ten i może polecić??
ni mam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 00:23   #1650
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
ja chętnie możemy się zgłosić razem z Pear rozumiem, że za pożyczenie dzidziusia dostaniemy fotki na pendrive?
Oooo, to bylaby okazja jeszcze na wspolna kawke i narzekanie na obwisle bebzony
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dziewczynki, w szoku byłam normalnie, ale nic już nie mówiłam, bo malutka płakała troszkę i juz chciałam stamtąd wyjść .. Trudno, nic już i tak bym nie poradziła, ale zła byłam Dopiero po moim pytaniu gdzie trzecie ukłucie się babka zorientowała
Niby powiedziała, że możemy potem szczepić bezpłatnymi, albo dalej płatnymi jak będziemy chcieli ...Muszę doczytać jeszcze o tym
Malutka troszke marudna po tym szczepieniu, teraz zasneła, ale śpi niespokojnie ...
Następnym razem idziemy do południa, bo wtedy jest mniej ludzi..dzisiaj to jakiś armageddon był w tej przychodni, jeszcze ta pielęgniarka sie spoźniła ponad pół godziny, i wszyscy łącznie z lekarzem na nią czekali

Kropeczka, moja wizyta po porodzie była wyczerpująca Byłam u swojego gina, wszystko posprawdzał, zbadał, zrobił usg, mówił co przy następnej ciąży i porodzie, jak to wygląda itp. Kazał się zgłosić na cytologię, jak mi @ wróci

Spadam do łóżka
nie no,porazka...
Nie sadze,zebyscie mogli teraz szczepic bezplatnymi. podobno jak juz sie raz wejdzie w te platne,to pozniej trzeba je kontynuowac,ale pewna na 100% nie jestem.

Ja bym chyba rozniosla te przychodnie,gdyby mi dzieciaka kombajnem zaszczepili przez pomylke

gdyby Mala byla mocno niespokojna,to polecam czopek viburcol

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Strasznie ciezko odpisuje sie na telefonie. Do tego nie wiem,jak wstawic emotki i tak sucho te posty wygladaja.

Dph,nie badz dla siebie zbyt surowa. to normalne,ze przy zmeczeniu i ciaglym zajmoaaniu sie Mala masz czasem dosc. chyba kazda tak czasem ma. ja to juz w ogole mam prawie caly czas

Wkurza mnie moj tz, ktory w ogole nie rozumie,kiedy boje sie zostawac sama z Jaskiem. on zawsze ma pomoc,wiec nie wie,jak to jest nie miec czasem jak sie wysikac w spokoju

A od jutra znowu bede sama

chyba w koncu Jas spi,wiec ja tez sprobuje.

Buzki,Bable

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości