Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-21, 21:03   #3991
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
Byłam dziś w rossmannie po szampony Babydream (2,49 zł !). Widziałam także w CND krem do brodawek. Chciałam kupic, ale w sumie nie wiedziałam po co. Jest on wychwalany, ale w sumie za co? Na końcówki? Jak działa?
W końcu nie kupiłam go, bo jeśli jest dobry na końcówki to mam od tego olej kokosowy+jedwab.
Ale my krem brodawkowy nakladamy przed myciem, na naolejowane koncowki

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:07   #3992
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
no niestety, ale wydajna jest z tego co widzę, więc myślę, że będzie długo służyć

to pokażę Ci jeszcze lepszą z super ceną

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nstructor.html

ale spójrz na skład

może znajdzie się sponsor na urodziny
dziewczyny, jesteście okropne!
cały czas czymś kusicie, no po prostu OKROPNE
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:16   #3993
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ja ten krem brodawkowy nakładam kiedy mogę: przed myciem, po myciu, jako stylizator fal i na końcówki. Cudeńko
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:17   #3994
klada
Zakorzenienie

Dobra, jednak zdecydowałam, że go nie kupię
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:20   #3995
visionAM
Zakorzenienie

Ja dzisiaj szukałam jej w Rossmannie, ale nie było... a rzadko bywam w Rosmannach (nie lubię, kupuję tam tylko chusteczki nawilżane Baby Dream, bo robię nimi demakijaż) to pewnie już jej nigdy nie zdobędę, trudno

bardziej mnie ten Marion z olejkiem arganowym jara, ma któraś z Was?
Stary 2012-03-21, 21:22   #3996
fluoxetine
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
po ile odżywki z naturalnej serii?

ktoś mi powie czy lepszy skład mają te naturalne odżywki timotei czy https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...oner-masc.html ?
Moim zdaniem Timotei (szczególnie gdy się doda do niego jeszcze pantenol). Tołpa ma prawie wszystko, co dobre po zapachu, więc tyle co kot napłakał.

Udało mi się nie wydać dziś majątku w Rossmannie. Kupiłam do włosów tylko szampon BD i olejkowy psikacz Gliss Kur, bo się mi skończył.
176/56
fluoxetine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:26   #3997
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fluoxetine Pokaż wiadomość
Moim zdaniem Timotei (szczególnie gdy się doda do niego jeszcze pantenol). Tołpa ma prawie wszystko, co dobre po zapachu, więc tyle co kot napłakał.

Udało mi się nie wydać dziś majątku w Rossmannie. Kupiłam do włosów tylko szampon BD i olejkowy psikacz Gliss Kur, bo się mi skończył.
o, a już prawie kupiłam, tylko nie chciało mnie zarejestrować na tej stronie.. może to i lepiej. kupię timotei
Stary 2012-03-21, 21:31   #3998
Lethie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88_akwE Pokaż wiadomość
Na chwilę obecną też zaczynam omijać
Poczekam tylko na przypływ gotówki, żeby zrobić szalone zamówienie na ZSK
Ja też, ja też, za tydzień przypływ gotówki i odrazu składam zamówienie na ZSK

Cytat:
Napisane przez mosia07 Pokaż wiadomość
Dobre są te Lorys? bo jakoś nie przekonują mnie wyglądem
Dobre, dobre, ja mam czosnkowy i miałam po nim miękkie włosy, teraz go zawsze czymś tuninguje i jest jeszcze lepiej chociaż zapach mi nie odpowiada bo pachnie jak hmm.. płyn do płukania tkanin i to taki tani
aha jeżeli o Lorysy chodzi to jeżeli unikasz silikonów to nie bierz czekoladowego lub wężowego bo mają, z tego co pamiętam

Moje włosy
Lethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:32   #3999
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
Ojej.. To już calkiem! Same ekstrakty i olejki

Jak znajdziesz sponsora podeślij go do mnie, może jak kupi hurtowo dostanie rabat?!
haha oby się znalazł

mam pomysł, jak będziemy brać ślub, to zamiast kwiatów niech dają w prezencie olejki i maski
Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
dziewczyny, jesteście okropne!
cały czas czymś kusicie, no po prostu OKROPNE
wcale, że nie

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:35   #4000
WarOfWorlds
Zadomowienie

Cytat:

mam pomysł, jak będziemy brać ślub, to zamiast kwiatów niech dają w prezencie olejki i maski
Tak, tak tak genialny pomysł

ZUZKA
WarOfWorlds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:35   #4001
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
haha oby się znalazł

o bożeeeee, jesteś genialna!
Stary 2012-03-21, 21:41   #4002
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WarOfWorlds Pokaż wiadomość
Tak, tak tak genialny pomysł
Cytat:
o bożeeeee, jesteś genialna!
wiedziałam, że mój pomysł wam się spodoba

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2012-03-21, 21:45   #4003
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Jutro po nią jadę.

Moje włosy chyba polubiły się z aloesową maską Natur Vital.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:46   #4004
AlienIndoor
Przyczajenie

Exclamation Problem.

Cześć Wszystkim,
Szukam pomocy, porad gdziekolwiek od kogokolwiek. Mianowicie mam problem z włosami, jak dla mnie poważny, choć nie wiem za bardzo jaka może być przyczyna mojego problemu. Postaram się go w miarę jasno przedstawić.
No więc... obecnie mam 17 lat, zawsze zwykle miałam dłuższe włosy, gęste jak hoho w miarę proste choć miały skłonność do wywijania się końcówek, zwykle miałam je gdzieś za łopatki. Nadszedł czas mody na krótki fryzury, nie chciałam przegiąć ale ścięłam je po brodę, asymetrycznie, sporadycznie je prostowałam. Włosy odrosły do ramion i ścięłam je na dziwną fryzurę-mianowicie warstwę dolną zostawiłam a górną znów scięłam mniej więcej do ust, były mocno ścieniowane z grzywką na bok. I wtedy się zaczęło prostowanie...
Scieniowane końcówki wiły sie beznadziejnie wyglądałam jak szop pracz. Prostowałam włosy prawie przez 3 lata prawie codziennie trochę tam ich zaczeło wypadac ale nie żebym się przestraszyła.
Włosy odrosły a własciwie cały czas to robia ścinam je regularnie żeby wyrównac te warstwy, dążę do włosów ścięych do prosta, niecieniowanych, długości do połowy pleców. Obecnie są gdzieś do łopatek. Ale! Kontynuujmy- kiedy włosy były gdzieś po ramiona zafarbowałam je, a właściwie koloryzowałam Casstingiem na brąz - mój naturalny kolor to taki kolor siana... no może ciut ciemniejszy-w każdym bądź razie beznadziejny
włosy juz tak pół roku przed koloryzowniem w większym st zaczęły wypadać, prostowałam prostowałam może tak raz w tyg. dwa miesiące później znów koloryzowałam tez na brąz, miesiąc później, co prawda brąz jeszcze nie zszedł do końca ale postanowiałam zafarbować na bursztynowy co w efekcie doło całkem fajny odcień, ala mahoń. I zaczęło się wyjmowałam włosy garściami, teraz kiedy je obejmę to czuję że nie mam połowy z tego co było kiedyś hoho... sypały się ze mnie bez problemu wyjmowałam garściami z wanny.... zrobiły się strasznie delikatne i niesamowicie wrażliwe... dodam że włosy spinam bardzo sporadycznie- tu: kompleks zbyt długiej szyi i elfich uszu. Zażywałam miesiąc MerzSpecial-dało to krótkotrwały odcinek czasu gdzie włosy mniej wypadały, następnie zażywałam Revalid, który znacznie przystopował wypadanie 90 kapsułek zażywałam inaczej niż zalecano-brałam 2 razy dziennie po 1. Teraz wcieram we włosy Płynny Radical. Włosy ma po łopatki ale chciałambym isć ściąc końcówki i grzywkę, są zniszczone(nadal prostuje-raz max dwa razy w tyg, ale jest to prostowanie grzywki i kilku parti włosów a nie jak kiedyś wszystkiego w temp 220*.... :/), chciałbym również znów zakoloryzować włosy.
I tu szukam pomocy. Czy w moim przypadku mam sobie na to pozwolić?? Co polecacie na wzrost włosów, ich NAPRAWDE DOBRA REGENARACJĘ choć z zewnątrz nie wyglądają n a strasznie zniszczone, ale ta ich okropna DELIKATNOSC, aaa!!! Ostatnio kupiłam odzywkę WAX Ternament, co myślicie??
Jeżeli chodzi o szmpony to za każdym razem używam różne, począwszy od Pantene, Timotei, do CHI dla osób prostujących włosy, Garnier Fructis. Staram się używać odżywek. Maseczka glównie Glisskur. Jedwab obowiązkowo z CHI również.
Jestem wdzięczna za każdą najmniejszą poradę, z góry wszystkim dziękuje. Co zmienić co zrobić alby było lepiej, co robię źle?? dodam że włosy my ę głównie co 2 dni lub codziennie.
liczę na szybka odpowiedź
Pozdrawiam
AlienIndoor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:48   #4005
WarOfWorlds
Zadomowienie

Dałam dziś na kłaki lniany i jojobę, końce tluste ale czuć, że suche Dociapałam na to Joaśki bs z makiem i jest super Są miękkie ciekawe jak po zmyciu

ZUZKA
Stary 2012-03-21, 21:49   #4006
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
haha oby się znalazł

wcale, że nie
Świetny pomysl.. dla was!
Ale nie dla mnie.. Nie planuję związku malżeńskiego przez nabliższe 10lat.. O ile w ogóle Ale nic to, najwyżej będę robić listy na Mikolaja, urodziny itp.. Albo wyjdę za mąż tylko po, żeby dostać maski i oleje Kiedyś zdobywano tak "zieloną kartę" i obywatelstwo a ja będę tak pielęgnować moje wlosomaniactwo..

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:56   #4007
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Jutro po nią jadę.
hehe mam nadzieję, że się spodoba
Cytat:
Świetny pomysl.. dla was!
Ale nie dla mnie.. Nie planuję związku malżeńskiego przez nabliższe 10lat.. O ile w ogóle Ale nic to, najwyżej będę robić listy na Mikolaja, urodziny itp.. Albo wyjdę za mąż tylko po, żeby dostać maski i oleje Kiedyś zdobywano tak "zieloną kartę" i obywatelstwo a ja będę tak pielęgnować moje wlosomaniactwo..
dobre to poczekam z 2-3 lata na ten ślub, o ile TŻ sie oświadczy kiedyś zresztą już pisałam, póki nie będę mieć długich włosów za piersi to żadnego ślubu nie biorę, jak będę wyglądać na fotkach

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2012-03-21, 22:04   #4008
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
zresztą już pisałam, póki nie będę mieć długich włosów za piersi to żadnego ślubu nie biorę, jak będę wyglądać na fotkach
ja to samo, włosy muszą byś za cycki i to jest minimum
Stary 2012-03-21, 22:06   #4009
WarOfWorlds
Zadomowienie

Cytat:
się wie

ZUZKA
Stary 2012-03-21, 22:09   #4010
justusia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojej.. To już calkiem! Same ekstrakty i olejki

Jak znajdziesz sponsora podeślij go do mnie, może jak kupi hurtowo dostanie rabat?!
Jak już będzie brał hurtem, to ja się piszę na jedną
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 22:16   #4011
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Oj czasem taak bym chciala..
Przynajmniej on jeden je glaskal i docenial moje starania, bo niestety teraz wzrok kolegów ląduje przeważnie w okolicach klatki piersiowej
Hhehe dlaczego to mnie nie dziwi?

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
po ile odżywki z naturalnej serii?

ktoś mi powie czy lepszy skład mają te naturalne odżywki timotei czy https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...oner-masc.html ?
Hmm chyba po 12,99

Stary 2012-03-21, 22:18   #4012
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
no no, najlepiej do talii i mi tyle by wystarczyło, kiedy to będzie
Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
spoko

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2012-03-21, 22:20   #4013
WarOfWorlds
Zadomowienie

Dot.: Problem.

Cytat:
Napisane przez AlienIndoor Pokaż wiadomość
Cześć Wszystkim,
Szukam pomocy, porad gdziekolwiek od kogokolwiek. Mianowicie mam problem z włosami, jak dla mnie poważny, choć nie wiem za bardzo jaka może być przyczyna mojego problemu. Postaram się go w miarę jasno przedstawić.
No więc... obecnie mam 17 lat, zawsze zwykle miałam dłuższe włosy, gęste jak hoho w miarę proste choć miały skłonność do wywijania się końcówek, zwykle miałam je gdzieś za łopatki. Nadszedł czas mody na krótki fryzury, nie chciałam przegiąć ale ścięłam je po brodę, asymetrycznie, sporadycznie je prostowałam. Włosy odrosły do ramion i ścięłam je na dziwną fryzurę-mianowicie warstwę dolną zostawiłam a górną znów scięłam mniej więcej do ust, były mocno ścieniowane z grzywką na bok. I wtedy się zaczęło prostowanie...
Scieniowane końcówki wiły sie beznadziejnie wyglądałam jak szop pracz. Prostowałam włosy prawie przez 3 lata prawie codziennie trochę tam ich zaczeło wypadac ale nie żebym się przestraszyła.
Włosy odrosły a własciwie cały czas to robia ścinam je regularnie żeby wyrównac te warstwy, dążę do włosów ścięych do prosta, niecieniowanych, długości do połowy pleców. Obecnie są gdzieś do łopatek. Ale! Kontynuujmy- kiedy włosy były gdzieś po ramiona zafarbowałam je, a właściwie koloryzowałam Casstingiem na brąz - mój naturalny kolor to taki kolor siana... no może ciut ciemniejszy-w każdym bądź razie beznadziejny
włosy juz tak pół roku przed koloryzowniem w większym st zaczęły wypadać, prostowałam prostowałam może tak raz w tyg. dwa miesiące później znów koloryzowałam tez na brąz, miesiąc później, co prawda brąz jeszcze nie zszedł do końca ale postanowiałam zafarbować na bursztynowy co w efekcie doło całkem fajny odcień, ala mahoń. I zaczęło się wyjmowałam włosy garściami, teraz kiedy je obejmę to czuję że nie mam połowy z tego co było kiedyś hoho... sypały się ze mnie bez problemu wyjmowałam garściami z wanny.... zrobiły się strasznie delikatne i niesamowicie wrażliwe... dodam że włosy spinam bardzo sporadycznie- tu: kompleks zbyt długiej szyi i elfich uszu. Zażywałam miesiąc MerzSpecial-dało to krótkotrwały odcinek czasu gdzie włosy mniej wypadały, następnie zażywałam Revalid, który znacznie przystopował wypadanie 90 kapsułek zażywałam inaczej niż zalecano-brałam 2 razy dziennie po 1. Teraz wcieram we włosy Płynny Radical. Włosy ma po łopatki ale chciałambym isć ściąc końcówki i grzywkę, są zniszczone(nadal prostuje-raz max dwa razy w tyg, ale jest to prostowanie grzywki i kilku parti włosów a nie jak kiedyś wszystkiego w temp 220*.... :/), chciałbym również znów zakoloryzować włosy.
I tu szukam pomocy. Czy w moim przypadku mam sobie na to pozwolić?? Co polecacie na wzrost włosów, ich NAPRAWDE DOBRA REGENARACJĘ choć z zewnątrz nie wyglądają n a strasznie zniszczone, ale ta ich okropna DELIKATNOSC, aaa!!! Ostatnio kupiłam odzywkę WAX Ternament, co myślicie??
Jeżeli chodzi o szmpony to za każdym razem używam różne, począwszy od Pantene, Timotei, do CHI dla osób prostujących włosy, Garnier Fructis. Staram się używać odżywek. Maseczka glównie Glisskur. Jedwab obowiązkowo z CHI również.
Jestem wdzięczna za każdą najmniejszą poradę, z góry wszystkim dziękuje. Co zmienić co zrobić alby było lepiej, co robię źle?? dodam że włosy my ę głównie co 2 dni lub codziennie.
liczę na szybka odpowiedź
Pozdrawiam
Po pierwsze czyta się najpierw regulamin i w nazwie wątku pisze się o co chodzi a nie "Problem", po drugie jest cały wątek o pielęgnacji i ratowaniu włosów i nikt nie będzie się pewnie zajmował Twoim przypadkiem, bo takich dziewczyn z takim samym problemem jest mnóstwo. Twoje główne błedy pogrubiłam i zapraszam na lekturę wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=591929 tam jest wszystko.

ZUZKA

Edytowane przez WarOfWorlds
Czas edycji: 2012-03-21 o 22:23
Stary 2012-03-21, 22:21   #4014
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
hehe mam nadzieję, że się spodoba

dobre to poczekam z 2-3 lata na ten ślub, o ile TŻ sie oświadczy kiedyś zresztą już pisałam, póki nie będę mieć długich włosów za piersi to żadnego ślubu nie biorę, jak będę wyglądać na fotkach
Rozwalilas mnie

Stary 2012-03-21, 22:22   #4015
Redhaired Witch
Nindżopesz

Kurcze, a ja głupia nie poczekałam ze ślubem i miałam włosy gdzieś do zapięcia stanika I jeszcze ważyłam z 7 kg więcej, po ślubie zachciało mi się ponownie "wylaszczyć".
Na pomysł z maskami i odżywkami w prezencie też nie wpadłam Żażyczyłam sobie natomiast alkoholi.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 22:22   #4016
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Fuck a ja juz po ślubie

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 22:25   #4017
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Fuck a ja juz po ślubie

Odnówcie przysięgę!!
Stary 2012-03-21, 22:25   #4018
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
Skojarzyla mi się z tym zdaniem jedna bardzo "ambitna" piosenka..
"Będę bral Cię.. Hurtem.."

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Hhehe dlaczego to mnie nie dziwi?
No mnie już w sumie też nie.. Przyzwyczailam się

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 22:28   #4019
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

A ja za kilka dni mam urodziny i najchętniej to bym sobie zażyczyła wielką pakę olejów, odżywek, masek i maści sutkowych, ale w domu nikt mnie w moim hobby nie wspiera i głupio sobie coś takiego zażyczyć. I tak mama kręci nosem na te wszystkie zakupy, bo jest zwolenniczką teorii "organizm należy pielęgnować jedynie od wewnątrz" i że pielęgnacja włosów od zewnątrz to głupota
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 22:28   #4020
justusia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Skojarzyla mi się z tym zdaniem jedna bardzo "ambitna" piosenka..
"Będę bral Cię.. Hurtem.."

No mnie już w sumie też nie.. Przyzwyczailam się

W aucie.... to on będzie nam wiózł te dobroci dla włosów
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości