Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-21, 22:28   #571
agrafka85
Rozeznanie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012

Witam Was wieczornie

mnie mdłości nadal męczą w ciągu dnia, ale właściwie nie powinnam się dziwić bo to dopiero koniec 8tc więc do 12 jeszcze 4 tygodnie mam nadzieję, że po 12tc już nie będę miała tych mdłości, bo to okropne jest, kiedy chce mi się jeść ale na nic nie mam ochoty, jem na siłę ale bez żadnej przyjemności. Dobrze, że wieczorem odpuszczają i przynajmniej kolacja mi smakuje

mnie dziś naszła ochota na świeże bułeczki z ogórkiem szklarniowym mmm... cały wieczór się nimi zajadałam.

mój Tż jest w delegacji do 5 kwietnia i jedynym plusem jest to, że nie muszę gotować obiadów, bo nie wiem jak wytrzymałabym te wszystkie różne zapachy, chyba musiałabym mieć wiaderko na szyi zawieszone

co do bólów podbrzusza to ja do tej pory je miewam, wcześniej były częstsze i silniejsze, teraz trochę rzadziej się pojawiają, ale wychodzę z założenia, że jeśli nie ma plamienia czy krwawienia to wszystko jest OK i widocznie tak ma być

ja na pierwszej wizycie byłam w 5t 5dc i było widać tylko pęcherzyk, ale ta wizyta mnie uspokoiła, bo ginka powiedziała, że wszystko jest dobrze, pęcherzyk ładnie umiejscowiony, macica czysta (rok wcześniej leczyłam dużą torbiel i niepokoiłam się czy przypadkiem się nie odnowiła, ale na szczęście nie ) więc mimo że nie było jeszcze słychać serduszka, to wizytę uważam za udaną i potrzebną, właśnie po to, żeby się uspokoić
Stary 2012-03-21, 22:31   #572
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
ja na pierwszej wizycie byłam w 5t 5dc i było widać tylko pęcherzyk, ale ta wizyta mnie uspokoiła, bo ginka powiedziała, że wszystko jest dobrze, pęcherzyk ładnie umiejscowiony, macica czysta (rok wcześniej leczyłam dużą torbiel i niepokoiłam się czy przypadkiem się nie odnowiła, ale na szczęście nie ) więc mimo że nie było jeszcze słychać serduszka, to wizytę uważam za udaną i potrzebną, właśnie po to, żeby się uspokoić
To wyjdzie na to, że ja pójde w podobnym terminie
Ide do tego lekarza, niech mnie zapewni
Stary 2012-03-21, 22:35   #573
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

no pewnie, żebyś się niepotrzebnie nie stresowała.
Stary 2012-03-21, 22:41   #574
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
To wyjdzie na to, że ja pójde w podobnym terminie
Ide do tego lekarza, niech mnie zapewni
oczywiscie ze idz, ja nie zaluje ze bylam, tak to bym myslala czy faktycznie cos tam ejst czy co a tak wiem ze jest i sie ladnie rozwija
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 22:46   #575
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
oczywiscie ze idz, ja nie zaluje ze bylam, tak to bym myslala czy faktycznie cos tam ejst czy co a tak wiem ze jest i sie ladnie rozwija
właśnie :d
Zmykam bo tż przyszedł i zaczął sprzątac moją nakruszoną bułke Matko ale on fajny
Dobranoc
Stary 2012-03-21, 22:49   #576
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie :d
Zmykam bo tż przyszedł i zaczął sprzątac moją nakruszoną bułke Matko ale on fajny
Dobranoc
ja czekam az moj tz wroci w piatek rano z delegacji ......juz sie cala docezkac nie moge.
Stary 2012-03-21, 23:05   #577
Wisienkowa
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Prawdopodobnie i ja dołączę do waszego grona, jeszcze nie byłam u lekarza, ale okresu brak od 2 tygodni, a na teście ukazały się 2 kreski więc innej opcji nie ma :P

Wisienkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 23:14   #578
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wisienkowa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Prawdopodobnie i ja dołączę do waszego grona, jeszcze nie byłam u lekarza, ale okresu brak od 2 tygodni, a na teście ukazały się 2 kreski więc innej opcji nie ma :P
gratuluje!!!!
i witam)
to Twoja pierwsza ciaza?
Stary 2012-03-22, 08:13   #579
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cześc Wisienkowa
Widze, że mamy taki sami podpis pod postami
Stary 2012-03-22, 08:16   #580
Poni
Raczkowanie

Witam Was dziewczyny.

Dziś wizyta i USG. Nie mogę się doczekać, bo wczoraj w nocy dostałam tak straszliwych skurczy, że zwijałam się z bólu. Nie trwały długo, bo może z 10 minut, ale bolało okropnie...... Całe szczęście, że już za 3 godziny widzę się z moją ginekolog.
Z nerwów nie spałam całą noc. Latałam do kibelka co chwilę sprawdzać, czy nie ma krwi. Na szczęście nie było, ale i tak się niepokoję.
Poni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:17   #581
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez Poni Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny.

Dziś wizyta i USG. Nie mogę się doczekać, bo wczoraj w nocy dostałam tak straszliwych skurczy, że zwijałam się z bólu. Nie trwały długo, bo może z 10 minut, ale bolało okropnie...... Całe szczęście, że już za 3 godziny widzę się z moją ginekolog.
Z nerwów nie spałam całą noc. Latałam do kibelka co chwilę sprawdzać, czy nie ma krwi. Na szczęście nie było, ale i tak się niepokoję.
Wszytko bedzie dobrze kochana, trzymamy kciuki!!
Stary 2012-03-22, 08:20   #582
Poni
Raczkowanie

Dzięki Mystiquee.. Widzisz, wczoraj pisałyśmy o bólach i skurczach i chyba je sobie wykrakałam
Dam znać jak wrócę.
Stary 2012-03-22, 08:30   #583
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Poni

A mnie dziś temperatura wróciła do normy - 37,05
Stary 2012-03-22, 08:34   #584
kaaamila1
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki !!! A jednak wykrakałam i czytania miałam mnóstwo ! Bardzo się cieszę, że nasz wątek się tak rozrasta i tętni życiem !

Ja znowu od rana mam mdłości i nic nie mogę przełknąć..czuje się strasznie.. na dodatek ostatnio co rano budzę się jakaś zdenerwowana i spięta..

Zrobiłam się czepialska i mój mąż będzie wkrótce miał mnie dosyć

Teraz nadrabiam:

Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, nie pisałam, bo od czwartku żyłam w strasznym napięciu - praktycznie cały czas plamię.
Dzis byłam na USG i... wszystko jest dobrze! Maluszek ma 8 mm, serduszko bije z częstotliwością 122 u/min, widziałam!
Lekarz powiedział, że pływa sobie i dobrze mu jest
Usłyszałam że właśnie czasem tak się zdarza, że kobieta plami, nieraz i przez całą ciążę.
Boże, jaki kamień z serca... trudno to wyrazić. Szkoda tylko tego tygodnia nerwów, mam nadzieje, że to nie zaszkodziło...
Jeśli można poproszę o dopisanie mnie do listy mamus listopadowych. Edyta, 31 l, termin porodu 10 listopada

PS. Dostaliśmy również kredyt i juz za 30 lat będziemy właścicielami pięknego mieszkania
Kochana całe szczęście, że wszystko ok. Gratuluje bijącego serduszka i oczywiście kredytu

Cytat:
Napisane przez livdragon Pokaż wiadomość
Witam Babeczki i mnie można dopisać Luiza l31 tp 2.11.2012

Miło do was dołączyć.
Witamy

Cytat:
Dzień dobry wszystkim

Zarejestrowałam się tutaj z powodu tego wątku. Podobają mi się Wasze pogaduszki i postanowiłam do Was dołączyć.
Może coś o sobie.....

Mam 30 lat. Ostatnią @ miałam 10.02. Tydzień temu zrobiłam test - dwie krechy! Od razu na betę - wynik: ciąża Poszłam na USG, ale lekarka jeszcze nic nie widziała. Kazała przyjść za tydzień (czyli jutro) i wtedy poszukamy zarodeczka - może będzie już coś widać.

Trzymajcie kciuki, żebym wreszcie go zobaczyła!!!

To moja pierwsza ciąża i przeżywam ją jak "mrówka okres"

Co do objawów, to mam lekkie mdłości (ale da się je przeżyć), jestem senna i taka.... rozbita wewnętrznie. Często boli mnie głowa i bywam nieznośna dla męża

Pozdrawiam i gratuluję! (mój termin wg OM to 14.11.2012)
Witamy Kochana mam bardzo podobne objawy! Na następnej wizycie na pewno zobaczysz piękne maleństwo !

Cytat:
Chyba tak zrobie, zapisze sie w piątek teraz i pewnie poczekam z tydzień-półorej tygdnia na wizyte

Dziewczyny powiedzcie boli Was podbrzusze i ledzwia?
Bo mnie cały czas pobolewa, a oglądałam filmik na mamazone.pl, i ginekolożka mówiła, że tak boli przy poronieniu?
Ja również odczuwam takie bóle, ale ginka powiedziała, ze to normalne i mam się nie martwić

Cytat:
Napisane przez Pstynia Pokaż wiadomość
Mystiquee

Nie słyszałam, ale widziałam jak serduszko porusza zarodkiem, dr powiedział ze to bijące serce
Najlepiej jak skonsultujesz z lekarzem to ile powinnas brac kwasu foliowego. Ja bym nie przesadzała, w pierwszym trymestrze o,4 mg to wystarczająca dawka dzienna, ale wiadomo ze zalezy to już od konkretnego przypadku kobiety.
A głowa mnie pobolewa raz na jakis czas ale to od zawsze bo jestem niskociśnieniowcem
Mi ginka powiedziała, że 0,4 mg wystarczy póki co więc myślę, że to norma.

Cytat:
Hmm według ostatniej @ 6 tydzień, według bety 4-5 a ginekolog powiedziała, że skoro na USG nie widać jeszcze zarodka to równie dobrze może być trzeci. Więc........ sama nie wiem hihihi

Ja też oglądam wszystkie możliwe filmiki, czytam artykuły, fora, a potem panikuję. Mąż powiedział, że jak tak dalej będę się nakręcać to mi zabierze laptopa.
Ja również, więc mój mąż zabronił mi popołudniami korzystać z komputera. W pracy mnie nie kontroluje więc zaglądnę i poczytam głupoty i oczywiście nakręcam się

Cytat:
Ja też zrobiłąm sobie przerwę od leżenia na zrobienie kawy
Ale ogólnie to nie mam apetytu a Wy?
Ciekawe co mi tż powie, jak z pracy wróci...mam nadzieje, ze na mnie nie nakrzyczy
Ja również nie mam apetytu..w ciagu dnia mogłabym nic nie jeść..zauwazyłam tylko, że wieczorem robi mi się mdło i czuje głud. Jak coś zjem to jest lepiej. Przed ciążą nie jadłam kolacji a tu zmiana

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość

Jutro pierwsza wizyta u ginekologa ,.. trzymajcie kciuki . Z @ wynika że to 7 tydzień.. może zobacże już malutkie słodziutkie kochane......
...... serduszko
Kochana trzymam kciuki z całych sił Na która masz wizytę???

Wisienkowa witamy !

Poni ! Wszystko będzie dobrze ! Trzymam kciuki za wizytę

Mystiquee ja przestałam mierzyć temperaturę, bo jak tylko lekko spadała to się denerwowałam tak więc czuje tylko, że jest mi non stop zimno więc chyba jest dość wysoka

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-03-22 o 08:38
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:14   #585
DeKajka
Zakorzenienie

Dzień Dobry wszystkim .. Dzisiaj jak nigdy wstałam przed 8 .. całą noc śniła mi się wizyta u gin.. Oszalejęęęęę..

Cytat:
Kochana trzymam kciuki z całych sił Na która masz wizytę???
Na 20.15 Cały dzień będe sie denerwować ..

Wisienkowa - Fajnie że do nas dołączyłaś ..

Miłego dnia dla wszystkich ciężarówek !

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:15   #586
aniamotylek
Rozeznanie

Witam was dziewczynki.

Mam pytanko czy wszystkie z was na poczatku ciazy mialy obolale piersi, bo u mnie nic jak na rzie nie bola wcale, moze dlatego ze dopiero 5 tydzien sie zaczyna. Swiruje od rana i czytam czy to dobrze czy zle.
aniamotylek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:26   #587
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień Dobry wszystkim .. Dzisiaj jak nigdy wstałam przed 8 .. całą noc śniła mi się wizyta u gin.. Oszalejęęęęę..

Znam to, bo ja miałam wizytę na 18.40 i równiez cały dzień miałam do d... Wszystko będzie dobrze , zobaczysz !

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Witam was dziewczynki.

Mam pytanko czy wszystkie z was na poczatku ciazy mialy obolale piersi, bo u mnie nic jak na rzie nie bola wcale, moze dlatego ze dopiero 5 tydzien sie zaczyna. Swiruje od rana i czytam czy to dobrze czy zle.
Każda kobieta ma pewnie inne objawy..akurat ja mam obolałe piersi, czuje, ze są inne niż przed ciążą. nawet ginka jak mi je badała powiedziała, że są już takie typowo ciążowe, bo gruczoły mam lekko powiększone. Zresztą zrobiły mi się żyłki widoczne na nich.. No, ale nie jest to jakiś straszny ból. Czuje je i tyle.

Myślę, że ból piersi jeszcze przed Tobą wiec nie ma co się zamartwiać

Stary 2012-03-22, 09:26   #588
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Witam was dziewczynki.

mnie bola strasznie, wercz parza, ale jeszcze wczoraj o tym gadalam z moja przyjaciolka (rodzila w listopadzie) i ja wcale nie bolały, tak samo jak podbrzusze ja wcale nie bolalo , wiec to roznie bywa

kamila wspólczuje mdlosci ja ich nie mam hmmm a moze juz powinnam miec?jedyne co w sumie odczuwam to ten straszny bol piersi i zmiany nastrojow-to jest najgorsze.
temperature mierzylam jak jeszcze nie wiedzialam do konca czy to ciaza, bo nie wierzylam w dwie blade kreseczki, teraz jzu nie mierze bo znajac mnei znowu w jakąs paranoje bym wpadla

kamila tez mam niebieskie żylki na piersiach wogole wydaje mi sie ze sa albo lekko nabrzmiale bo raczej nie urosly tak szybko

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-03-22 o 09:28
Stary 2012-03-22, 09:29   #589
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość

kamila wspólczuje mdlosci ja ich nie mam hmmm a moze juz powinnam miec?jedyne co w sumie odczuwam to ten straszny bol piersi i zmiany nastrojow-to jest najgorsze.
temperature mierzylam jak jeszcze nie wiedzialam do konca czy to ciaza, bo nie wierzylam w dwie blade kreseczki, teraz jzu nie mierze bo znajac mnei znowu w jakąs paranoje bym wpadla
My kobiety to już chyba jesteśmy tak stworzone aby się wszystkim martwić ! Wszystko bierzemy do siebie i oczywiście wpadamy w panikę
Faceci to mają wszystko gdzieś.. łatwiej im się z tym żyje

Stary 2012-03-22, 09:31   #590
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:

bedzie dobrze-daj znac po wizycie

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
My kobiety to już chyba jesteśmy tak stworzone aby się wszystkim martwić ! Wszystko bierzemy do siebie i oczywiście wpadamy w panikę
tak moj tz to mowi do mnie baaardzo spokojnie- kochanie przeciez nie krwawisz, wiec wszytsko jest ok, nie wymyslaj , bo ja to wciaz go zameczam opowiesciami co to ja przeczytalam ostatnio
Stary 2012-03-22, 09:33   #591
Poni
Raczkowanie

Aniamotylek - mnie piersi zaczęły okropnie boleć jeszcze przed terminem spodziewanej @ i bolą do dziś. Nawet podczas kąpieli muszę omijać okolice sutków, bo pieką jak nie wiem co...dotknąć się nie da.
Ale każda kobieta przechodzi ciążę inaczej, więc nie jest powiedziane, że i Ciebie będą bolały.

DeKajka - trzymam kciuki za wizytę! Ja też mam dzisiaj i całą noc z nerwów nie spałam....

kaamila1 - fajnie, że mamy podobne objawy :P Który tydzień jesteś?

Wisienkowa
- witamy! Im nas więcej, tym lepiej

Mystiquee - o kurczę, a ja w ciąży jeszcze ani raz nie mierzyłam temperatury. To tak trzeba?

Dziewczyny, czy Wam też zdarzają się mroczki przed oczami?
Przed chwilą robiłam sobie herbatę w kuchni i nagle zaczęłam widzieć jakieś plamy, mroczki. Nie było mi słabo, ale na wszelki wypadek uciekłam od razu do łóżka położyć się.
Teraz leżę i trochę te mroczki ustały, ale dalej jakoś niewyraźnie widzę.

OK, za godzinę uciekam na wizytę. Jestem tak spanikowana, że nic mi nie przeszło przez gardło. Zjem śniadanie chyba jak wrócę. Dzięki za kciuki! I potrzymajcie jeszcze do 11:00
Stary 2012-03-22, 09:44   #592
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Aniamotylek - mnie piersi zaczęły okropnie boleć jeszcze przed terminem spodziewanej @ i bolą do dziś. Nawet podczas kąpieli muszę omijać okolice sutków, bo pieką jak nie wiem co...dotknąć się nie da.
Ale każda kobieta przechodzi ciążę inaczej, więc nie jest powiedziane, że i Ciebie będą bolały.

DeKajka - trzymam kciuki za wizytę! Ja też mam dzisiaj i całą noc z nerwów nie spałam....

Wisienkowa
- witamy! Im nas więcej, tym lepiej

Mystiquee - o kurczę, a ja w ciąży jeszcze ani raz nie mierzyłam temperatury. To tak trzeba?

Przed chwilą robiłam sobie herbatę w kuchni i nagle zaczęłam widzieć jakieś plamy, mroczki. Nie było mi słabo, ale na wszelki wypadek uciekłam od razu do łóżka położyć się.

OK, za godzinę uciekam na wizytę. Jestem tak spanikowana, że nic mi nie przeszło przez gardło. Zjem śniadanie chyba jak wrócę. Dzięki za kciuki! I potrzymajcie jeszcze do 11:00
mroczkow nie mam, czasem mi sie zakręci , ale niektore dziewczyny mdlęja w ciązy wiec takie mroczki to chyba normalne

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Witam Was dziewczyny.

daj znać po wizycie, na pewno wszytsko ok!

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
taaaa..bo my ciagle myslimy analizujemy, wymyslamy scenariusze i wogole zamiast skupic sie na trym co jest i ze jest ok
zawsze smialam sie z mojej mamy ze taka jest a widze ze jestem taka sama
Stary 2012-03-22, 09:47   #593
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie ja też nie mam.. i też się zastanwiam czy to normalne ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-03-22, 09:49   #594
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:

Wg. ostatniej miesiączki to 5 tydzień i 5 dzień ( czyli 6 tydzień tak?)

Ja temperaturę mierzyłam, ponieważ z mężem staraliśmy się o dziecko a sama nie wiedziałam kiedy są TE dni. Tempka idealnie wskazała mi skoczek po owulacji i w związku z tym podwyższoną temperaturę.

Mroczków nie mam przed oczami, ale czuje sie osłabiona i czasami mam chwilę, że muszę się położyć. No, ale słyszałam również, że omdlenia w ciąży się zdarzają więc spokojnie. A może to z nerwów przed wizytą ?

Trzymam mocno kciuki za wizytę i daj znać jak będziesz po !!! Czekamy na informacje !

Stary 2012-03-22, 09:55   #595
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymamy, trzymamy i powodzenia

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Witam was dziewczynki.

Mnie zawsze przed okresem bolały więc na początku nie wzięłam tego za objaw ciąży .. ale jak stanełam przed lustrem i zobaczyłam jakie są '' napuchniętę '' i jakie niepodobne do siebie to już wiedziałam że to dzidzi za to odpowiada ..
Do teraz cały czas pieką, bolą , ledwo mogę stanik zalożyć .. masakra . Ale myślę że objawy to sprawa indywidualna każdej kobiety .. i nie ma się co przejmować .. tak sobie to wmawiam gdy wstaję rano i mnie nie mdli

Na pamiątkę ...

Stary 2012-03-22, 10:53   #596
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Wg. ostatniej miesiączki to 5 tydzień i 5 dzień ( czyli 6 tydzień tak?)
ja nie wiem juz w ktorym ja jestem tygodniu...ostatnia miesiaczke mailam 15.02 (mialam 21dniowe cykle, krociutkie) to ktory to tydzien 5ty tak?...

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Do teraz cały czas pieką, bolą , ledwo mogę stanik zalożyć .. masakra . Ale myślę że objawy to sprawa indywidualna każdej kobiety .. i nie ma się co przejmować .. tak sobie to wmawiam gdy wstaję rano i mnie nie mdli
mi sie wylewaja ze stanika...juz prawie w zaden nie wchodze.
nie zebym sie nei radowala ze urosna, bo zawsze chcialam miec wieksze))))
Stary 2012-03-22, 11:09   #597
aniamotylek
Rozeznanie

Ale ja bym chciala juz miec z 8 tygodni za soba, jestem tutaj najmlodsza stazem, bo wy dziewczynki wszystkie na listopad terminy macie ja dopiero ten 1 grudzien.

Wlasnie zabukowalam bilecik do polski, bede leciec w 9 tygodniu do Polski a wiec lepsze to niz czekac az do 12 na to usg

Edytowane przez aniamotylek
Czas edycji: 2012-03-22 o 11:10
aniamotylek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 11:23   #598
weronika23
Zakorzenienie

dziewczynki ale wy pedzicie, nadrobilam ale nie mam sil kazdej z osobna odpisywac a wiec:

te ktore widzialy serduszka ehhh gratuluje
nowe mamusie witajcie mam nadzieje ze bedzie nas duzo i ze watek nie zginie
Poni bedzie dobrze da znac jak wrocisz
co do mdlosci i takich tam too u nas nie ma, co do piersi to bola i powidzialabym ze musze wiekszy stanik kupic ale w moim wypadku to plus

a co u nas mam wreszcie rmua jutro poddejmuje probe dostania sie do gin na fundusz wiec trzymac w kciuki musze juz byc o 6 w miescie bo u nas nie ma rejestracji tel. albo jest taka dzieki ktorej sie nie dostane

noi jeszzcze moja gabrysia bidulka strasznie smarka 3 noc praktycznie nie spana wstajemy z tz na zmiane dzis bylam po kropelki do noska i masakra ponad 20 zl i kupilam takie plasterki na pizamke mam nadzieje ze pomoge bo oszlaje

aa co do zamartwiania sie to ja juz mam obsesje ciazy poza macicznej i pustego jajeczka,

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

zapomnialam sie zapytac jest jakas mamusia z podkarpacia
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 11:41   #599
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
aa co do zamartwiania sie to ja juz mam obsesje ciazy poza macicznej i pustego jajeczka,

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

co do ciazy pozamacicznej mi juz przeszlo, bo zobaczylam ze jest w macicy i ze jest ok..ale tez mnie to martwilo i tylko do lekarza jak mi robil usg ale panie doktorze w macicy jest tak na pewno?na pewno
Stary 2012-03-22, 11:41   #600
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
dziewczynki ale wy pedzicie, nadrobilam ale nie mam sil kazdej z osobna odpisywac a wiec:

te ktore widzialy serduszka ehhh gratuluje
nowe mamusie witajcie mam nadzieje ze bedzie nas duzo i ze watek nie zginie
Poni bedzie dobrze da znac jak wrocisz
co do mdlosci i takich tam too u nas nie ma, co do piersi to bola i powidzialabym ze musze wiekszy stanik kupic ale w moim wypadku to plus

a co u nas mam wreszcie rmua jutro poddejmuje probe dostania sie do gin na fundusz wiec trzymac w kciuki musze juz byc o 6 w miescie bo u nas nie ma rejestracji tel. albo jest taka dzieki ktorej sie nie dostane

noi jeszzcze moja gabrysia bidulka strasznie smarka 3 noc praktycznie nie spana wstajemy z tz na zmiane dzis bylam po kropelki do noska i masakra ponad 20 zl i kupilam takie plasterki na pizamke mam nadzieje ze pomoge bo oszlaje

Ja tak samo przeczytalam a ze bylo tego tyle juz nie wiem co komu mialam napisac

Wszystkim nowym mamusia gratuluje
Weronika ja tez mam takie chore wizje... wogole mam duzo wieszego cykora przed wszystkim jak w poprzedniej ciazy... wizja chorego dziecka etc :/ ehhhh
Kochana nie wiem od jakiego wieku mozna bo Twoja niuncia jeszcze malusia ale najlepsze co moze byc do nosa aby udroznic to krople do oczu/uszu dicortinef (jak bedziesz kiedys u pediatry popros o nie jesli mozna juz podac malej)podaje sie je normalnie do noska i katarek schodzi elegancko. Ja katarowe sprawy znam na wylot.... Laura przez 2 lata miala moze z 2 tyg przerwy od kataru... a wszystko przez migdaly. odkad ma usuniete katar zniknal

Ja mam jeszcze jazde ze moga byc bliznkai

Edytowane przez marti86
Czas edycji: 2012-03-22 o 11:43
marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości