|
|
#571 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012
Witam Was wieczornie
mnie mdłości nadal męczą w ciągu dnia, ale właściwie nie powinnam się dziwić bo to dopiero koniec 8tc więc do 12 jeszcze 4 tygodnie ![]() mnie dziś naszła ochota na świeże bułeczki z ogórkiem szklarniowym mmm... cały wieczór się nimi zajadałam.mój Tż jest w delegacji do 5 kwietnia i jedynym plusem jest to, że nie muszę gotować obiadów, bo nie wiem jak wytrzymałabym te wszystkie różne zapachy, chyba musiałabym mieć wiaderko na szyi zawieszone co do bólów podbrzusza to ja do tej pory je miewam, wcześniej były częstsze i silniejsze, teraz trochę rzadziej się pojawiają, ale wychodzę z założenia, że jeśli nie ma plamienia czy krwawienia to wszystko jest OK i widocznie tak ma byćja na pierwszej wizycie byłam w 5t 5dc i było widać tylko pęcherzyk, ale ta wizyta mnie uspokoiła, bo ginka powiedziała, że wszystko jest dobrze, pęcherzyk ładnie umiejscowiony, macica czysta (rok wcześniej leczyłam dużą torbiel i niepokoiłam się czy przypadkiem się nie odnowiła, ale na szczęście nie ) więc mimo że nie było jeszcze słychać serduszka, to wizytę uważam za udaną i potrzebną, właśnie po to, żeby się uspokoić
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ide do tego lekarza, niech mnie zapewni
|
|
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie :dZmykam bo tż przyszedł i zaczął sprzątac moją nakruszoną bułke ![]() Dobranoc
|
|
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#577 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Prawdopodobnie i ja dołączę do waszego grona, jeszcze nie byłam u lekarza, ale okresu brak od 2 tygodni, a na teście ukazały się 2 kreski więc innej opcji nie ma :P
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc Wisienkowa
![]() Widze, że mamy taki sami podpis pod postami
|
|
|
|
#580 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny.
Dziś wizyta i USG. Nie mogę się doczekać, bo wczoraj w nocy dostałam tak straszliwych skurczy, że zwijałam się z bólu. Nie trwały długo, bo może z 10 minut, ale bolało okropnie...... Całe szczęście, że już za 3 godziny widzę się z moją ginekolog. ![]() Z nerwów nie spałam całą noc. Latałam do kibelka co chwilę sprawdzać, czy nie ma krwi. Na szczęście nie było, ale i tak się niepokoję.
|
|
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
Poni
![]() A mnie dziś temperatura wróciła do normy - 37,05 |
|
|
|
#584 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki !!! A jednak wykrakałam i czytania miałam mnóstwo ! Bardzo się cieszę, że nasz wątek się tak rozrasta i tętni życiem !
Ja znowu od rana mam mdłości i nic nie mogę przełknąć..czuje się strasznie.. na dodatek ostatnio co rano budzę się jakaś zdenerwowana i spięta.. Zrobiłam się czepialska i mój mąż będzie wkrótce miał mnie dosyć Teraz nadrabiam: Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na która masz wizytę???Wisienkowa witamy ! Poni ! Wszystko będzie dobrze ! Trzymam kciuki za wizytę ![]() Mystiquee ja przestałam mierzyć temperaturę, bo jak tylko lekko spadała to się denerwowałam tak więc czuje tylko, że jest mi non stop zimno więc chyba jest dość wysoka
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-03-22 o 08:38 |
||||||||
|
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry wszystkim .. Dzisiaj jak nigdy wstałam przed 8 .. całą noc śniła mi się wizyta u gin.. Oszalejęęęęę..
Cytat:
![]() Wisienkowa - Fajnie że do nas dołączyłaś .. ![]() Miłego dnia dla wszystkich ciężarówek !
|
|
#586 |
|
Rozeznanie
|
Witam was dziewczynki.
Mam pytanko czy wszystkie z was na poczatku ciazy mialy obolale piersi, bo u mnie nic jak na rzie nie bola wcale, moze dlatego ze dopiero 5 tydzien sie zaczyna. Swiruje od rana i czytam czy to dobrze czy zle. |
|
|
|
#587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko będzie dobrze , zobaczysz !Cytat:
Myślę, że ból piersi jeszcze przed Tobą wiec nie ma co się zamartwiać
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||
|
|
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kamila wspólczuje mdlosci ja ich nie mam hmmm a moze juz powinnam miec?jedyne co w sumie odczuwam to ten straszny bol piersi i zmiany nastrojow-to jest najgorsze. temperature mierzylam jak jeszcze nie wiedzialam do konca czy to ciaza, bo nie wierzylam w dwie blade kreseczki, teraz jzu nie mierze bo znajac mnei znowu w jakąs paranoje bym wpadla kamila tez mam niebieskie żylki na piersiach wogole wydaje mi sie ze sa albo lekko nabrzmiale bo raczej nie urosly tak szybko
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-03-22 o 09:28 |
|
|
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faceci to mają wszystko gdzieś.. łatwiej im się z tym żyje
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- tak moj tz to mowi do mnie baaardzo spokojnie- kochanie przeciez nie krwawisz, wiec wszytsko jest ok, nie wymyslaj , bo ja to wciaz go zameczam opowiesciami co to ja przeczytalam ostatnio |
|
|
|
|
#591 |
|
Raczkowanie
|
Aniamotylek - mnie piersi zaczęły okropnie boleć jeszcze przed terminem spodziewanej @ i bolą do dziś. Nawet podczas kąpieli muszę omijać okolice sutków, bo pieką jak nie wiem co...dotknąć się nie da.
Ale każda kobieta przechodzi ciążę inaczej, więc nie jest powiedziane, że i Ciebie będą bolały. ![]() DeKajka - trzymam kciuki za wizytę! Ja też mam dzisiaj i całą noc z nerwów nie spałam.... kaamila1 - fajnie, że mamy podobne objawy :P Który tydzień jesteś? ![]() Wisienkowa - witamy! Im nas więcej, tym lepiej ![]() Mystiquee - o kurczę, a ja w ciąży jeszcze ani raz nie mierzyłam temperatury. To tak trzeba? Dziewczyny, czy Wam też zdarzają się mroczki przed oczami? Przed chwilą robiłam sobie herbatę w kuchni i nagle zaczęłam widzieć jakieś plamy, mroczki. Nie było mi słabo, ale na wszelki wypadek uciekłam od razu do łóżka położyć się. Teraz leżę i trochę te mroczki ustały, ale dalej jakoś niewyraźnie widzę. ![]() OK, za godzinę uciekam na wizytę. Jestem tak spanikowana, że nic mi nie przeszło przez gardło. Zjem śniadanie chyba jak wrócę. Dzięki za kciuki! I potrzymajcie jeszcze do 11:00
|
|
|
|
#592 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() zawsze smialam sie z mojej mamy ze taka jest a widze ze jestem taka sama
|
|||
|
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja temperaturę mierzyłam, ponieważ z mężem staraliśmy się o dziecko a sama nie wiedziałam kiedy są TE dni. Tempka idealnie wskazała mi skoczek po owulacji i w związku z tym podwyższoną temperaturę. Mroczków nie mam przed oczami, ale czuje sie osłabiona i czasami mam chwilę, że muszę się położyć. No, ale słyszałam również, że omdlenia w ciąży się zdarzają więc spokojnie. A może to z nerwów przed wizytą ? Trzymam mocno kciuki za wizytę i daj znać jak będziesz po !!! Czekamy na informacje !
|
|
|
|
#595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
Do teraz cały czas pieką, bolą , ledwo mogę stanik zalożyć .. masakra . Ale myślę że objawy to sprawa indywidualna każdej kobiety .. i nie ma się co przejmować .. tak sobie to wmawiam gdy wstaję rano i mnie nie mdli
|
|
#596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() nie zebym sie nei radowala ze urosna, bo zawsze chcialam miec wieksze ))))
|
||
|
|
|
#597 |
|
Rozeznanie
|
Ale ja bym chciala juz miec z 8 tygodni za soba, jestem tutaj najmlodsza stazem, bo wy dziewczynki wszystkie na listopad terminy macie ja dopiero ten 1 grudzien.
Wlasnie zabukowalam bilecik do polski, bede leciec w 9 tygodniu do Polski a wiec lepsze to niz czekac az do 12 na to usg Edytowane przez aniamotylek Czas edycji: 2012-03-22 o 11:10 |
|
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki ale wy pedzicie, nadrobilam ale nie mam sil kazdej z osobna odpisywac a wiec:
te ktore widzialy serduszka ehhh gratuluje nowe mamusie witajcie mam nadzieje ze bedzie nas duzo i ze watek nie zginie Poni bedzie dobrze da znac jak wrocisz co do mdlosci i takich tam too u nas nie ma, co do piersi to bola i powidzialabym ze musze wiekszy stanik kupic ale w moim wypadku to plus a co u nas mam wreszcie rmua jutro poddejmuje probe dostania sie do gin na fundusz wiec trzymac w kciuki musze juz byc o 6 w miescie bo u nas nie ma rejestracji tel. albo jest taka dzieki ktorej sie nie dostane noi jeszzcze moja gabrysia bidulka strasznie smarka 3 noc praktycznie nie spana wstajemy z tz na zmiane dzis bylam po kropelki do noska i masakra ponad 20 zl i kupilam takie plasterki na pizamke mam nadzieje ze pomoge bo oszlaje aa co do zamartwiania sie to ja juz mam obsesje ciazy poza macicznej i pustego jajeczka, ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- zapomnialam sie zapytac jest jakas mamusia z podkarpacia
|
|
|
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do ciazy pozamacicznej mi juz przeszlo, bo zobaczylam ze jest w macicy i ze jest ok..ale tez mnie to martwilo i tylko do lekarza jak mi robil usg ale panie doktorze w macicy jest tak na pewno?na pewno
|
|
|
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkim nowym mamusia gratuluje Weronika ja tez mam takie chore wizje... wogole mam duzo wieszego cykora przed wszystkim jak w poprzedniej ciazy... wizja chorego dziecka etc :/ ehhhh Kochana nie wiem od jakiego wieku mozna bo Twoja niuncia jeszcze malusia ale najlepsze co moze byc do nosa aby udroznic to krople do oczu/uszu dicortinef (jak bedziesz kiedys u pediatry popros o nie jesli mozna juz podac malej)podaje sie je normalnie do noska i katarek schodzi elegancko. Ja katarowe sprawy znam na wylot.... Laura przez 2 lata miala moze z 2 tyg przerwy od kataru... a wszystko przez migdaly. odkad ma usuniete katar zniknal ![]() Ja mam jeszcze jazde ze moga byc bliznkai
Edytowane przez marti86 Czas edycji: 2012-03-22 o 11:43 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

mmm... cały wieczór się nimi zajadałam.