|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Witam mamuśki
![]() Ja już wstałam,bo jakoś głowa mnie trochę boli Bartuś zjadł wczoraj o 20.45 potem kupka i śmiechy,zasnął około 22 i obudził się dopiero o 5 rano Jestem dumna z mojego szkraba ![]() Wskoczyłam szybko na Forum a teraz uciekam poprasowac trochę. Po 8 jadę do rodzinnego,poprosic o przepisanie tego skierowania na zastrzyki. |
|
|
|
#1652 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
[QUOTE=*Agat
Kochana, moja jest tydzień starsza od Twojej Julki i też nie jada 120 nie wiem kiedy nastąpi ten przełom gdzie będzie w końcu więcej jeść ![]() A co ile karmisz?? Bo ja co 3-3,5-4 h [/QUOTE]Moja je podobnie jak Twoja, chyba, że mało zje to zdarza jej się co 2. Cytat:
2.Zakładam świeże. Cytat:
![]() Cytat:
----- Dzień Dobry ! Nadrobiłam wszystko i idę Julą się zajmować, bo biedna znowu kupy nie może zrobić i się męczy. pozdrowionkaa
|
|
#1653 |
|
Raczkowanie
|
hrja,
tyle tu o tym nierobieniu kupy ze moja mala tez zastrajkowala i nie robi,tylko sie prezy i wije-najchetmiej przy jedzeniu. chyba tez musze zastosowac jakis masaz,tylko jak to zrobic? pochwalilam ja za wczorajsza nocke to dzis mi pokazala jak to jest wstawac 3 razy nie moze byc za dobrze!dzid pierwszy raz same wybieramy sie samochode do moich rodzicow,mam nadzieje ze ogarne wszystkie wozki,foteliki i torby ![]() czy wiecie moze jak nazywaja sie te szczepionki 5w1 i 6w1? pytalam neonatologa sasiada i polecal jakas hexacostam. mama z nim rozmawiala i nie pamieta kurcze to my bez smoczka nie dalibysmy rady,ale juz babki w szpitalu powiedzialy zeby dac,bo mala wisialaby ciagle na cycku taki ma odruch ssania,poza tym wklada paluchy do buzi i dostaje wtedy jakiegos amoku to juz wole dac jej smoka ktorego wypluje. a jeszcze ostatnio cos jej sie odmienilo.z.piciem i po kilku minutach przy cycku zaczyna marudzic,krecic sie,zginac w pol,szarpac brodawke,o co kaman? cos jeszcze mialam napisac ale pisze z tel i nie umiem tu cytowac... |
|
|
|
#1654 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z synkiem robilam tak samo i jak nauczyl sie potem co innego chwytac, to paluszki do buzi przestal chwytac - ale zasysac sie na kciuku tez mu nie pozwalalam, zeby sie nie przyzywyczail...A smoczek daje tylko jak ja boli brzuszek - inaczej pluje - wtedy tez pluje, ale i tak jej wkladam, przytulam i lulam i po chwili zasysa smoczek i zasypia troche - ze smoczkiem na dluzej, bez by sie zaraz obudzila... Cytat:
co wiecej synek do niedawna spal w pizamkach typu body+ spiochy (2 latka ma) i zakladalam mu nowe body na noc i rano zmienialam tylko spiochy na spodnie - traktujac te bodziaki jak podkoszulki i na to np bluzeczka Cytat:
![]() Cytat:
sluchalam tez jakiegos speca ostatnio w radio odnosnie tych reakcji typu autyzm i on mowi, ze to nie od szczepionek, tylko juz siedzi w dziecku, a szczepionka jako przezycie ciezsze ja po prostu wywoluje, a i tak by sie wywolalo wczesniej czy pozniej... Cytat:
---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
po kilka powtorzen kazdego a potem jak w rowerku nozki podciagasz i trzymasz 30s... albo rowerki robisz ![]() ze smokiem to wiadomo - rozne dzieci roznie zreszta to jeszcze od smoka zalezy - synkowi oba ktore mielismy pasowaly - tzn pozniej, bo na poczatku tez zupelnie nie uzywalismy a pozniej jakis czas do spania mial (w sumie chyba od 3miesiaca do roku), mielismy canpol i avent a potem jeszcze jakies inne kolorowe od mojej siostry dostal (tt chyba na noc - bo twierdzila ze skoro tylko na noc ma, to mu kupila "nocne" i wieksze a ta szczepionka to sie chyba nazywa infarix hexa - ale to jest 6w1, 5w1 to tez moze byc infarix ale ona sie chyba nazywa infarix ipv hib
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2012-03-22 o 08:33 |
||||||
|
|
|
#1655 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wtedy jedna lekarka powiedziała, że w tym wypadku może zrobią wyjątek ze smoczkiem :/ Na szczęście nie musiał być naświetlany.Co do tego rzucania się przy cycku, to Wojtuś też tak ma. Chwilami to myślę, że już się najadł i dlatego odrzuca pierś, ale dlaczego jak już ją złapie to tak łapczywie ssie Potem znowu odrzuca i znowu łapczywie ssie. Kompletnie nie wiem czym to jest spowodowane.Cytat:
No i teraz nie wiem, czy nie przejść się do mojego prywatnego gina na badanie, bo widzę, że Wasze wizyty po porodzie to jakieś takie bardziej konkretne były. Wkurzam się jeszcze nadal o to, że zapomniałam powiedzieć o tym szczypaniu przy cewce Agawoo ja bym na Twoim miejscu dzisiaj podeszła albo chociaż zadzwoniła do tej przychodni i zapytała co teraz masz zrobić i jak oni mają zamiar postąpić z faktem, że zaszczepili Ci dziecko nie tak jak prosiłaś. Poza tym wydaje mi się, że już trzęsą portkami, żebyś ich do sądu nie podała. |
||
|
|
|
#1656 |
|
Raczkowanie
|
agatka dziekuje za instrukcje masazu i nazwy szczepionek!
![]() a czy ta 6w1 ma juz zawarte jakies pneumokoki albo rotawirusy czy to zawsze oddzielnie? |
|
|
|
#1657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym tu nie chodzi o kasę, bo jak będzie trzeba to przecież zapłacę, tylko chodzi o zdrowie mojego dziecka ![]() Ech ..... dowiem się jeszcze co i jak, i zobaczymy .. Następne szczepienie mamy po 9 maja dopiero Mała jak na razie zniosła szczepienie dobrze - marudna była wczoraj wieczorem trochę, ale to nie musiało być wcale od szczepienia. Po kąpieli ładnie usnęła, spała całą noc, nie miała gorączki ani obrzęków nóżek ... Ile dni po szczepieniu mogą wystąpić takie objawy? Nie wiecie? Ale niech mój przypadek uczuli Was na takie zakręcone pielęgniarki i pilnujcie czym Wasze maluszki będą szczepić, żeby się znowu jakaś pani nie pomyliła ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
Sąsiad mi tylko pomógł znieść wózek na zewnątrz (miałam już postawiony obok drzwi do piwnicy, tylko na zewnątrz trzeba było wyjechać)
|
|
|
#1658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej laski
tzn. leży ![]() Cytat:
też spała od 21.30-5 czyli 7,5 h ![]() Cytat:
bo moja tak robi bym się wykończyła karmiąc co 2 h
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
wczoraj nadrobiłam, pocytowałam i Julian przechodzi jakiś kryzys chyba ![]() odpowiem to co pamiętam Ja Julka ubieram na noc body+pajac (pajac na 2-3 dni a body codziennie) a w dzień różnie, spodnie, półśpiochy, ogrodniczki... MissZuzia zazdroszczę ćwiczeń ![]() Agatek jak kupisz ten podgrzewacz BabyOno to daj znać jak tam, bo ja się na niego czaję -> podoba mi się ![]() Katerina dzięki za instrukcję ja też na początu pociłam się w nocy tak, że budziłam się z całą mokrą piżamą, przeszło Haniula na drzewo z taką teściową kropeczka u mnie wizyta dłygo trwała, opowiadałam lekarzowi jak to było przy porodzie, zbadał mnie, zrobił usg i pogadaliśmy, bo on gaduła ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Aha, ciekawy artykuł http://www.bangla.babyonline.pl/arty...o-brzmi-dumnie |
|
|
|
#1660 | ||
|
Zadomowienie
|
Bry
Cytat:
Cytat:
Wczoraj TŻ przywiozł od kolegi mnóstwo ubranek i zabawek dla małej,do tego same firmówki i nic nie widac że noszone.Chce za to 200 zł i jak za taką ilość to śmieszne pieniądze.Muszę konczyc bo już ktoś marudzi
|
|
#1661 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mi się uda przed Tobą to napiszę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a odnośnie szczepionek też podobnie słyszałam od farmaceutki, no nic to jest szczepionka acelularna więc git Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Jak ja Wam zazdroszczę tych śpiących dzieci, bo ja w nocy dziś spałam tylko 4 godziny. Fakt, że wczoraj pojechaliśmy z nim załatwić sprawy po 18 i wróciliśmy przed 21, więc on zasnał w aucie po 18 w domu na śpiocha zjadł mleko i spał do 2, potem mu się ulało (co mu się rzadko zdarza) no i się rozbudził, zasnał bujany przez huśtawkę po 2 godzinach, ale nie wiem po tym ulanym mleku po mu noskiem poszło, tak mu świstało i miał zatkany, że nie mógł spać, o 5 wzięłam go do naszego łóżka i też tak spał beznadziejnie. O 7 wstaliśmy zjadł mleko i już nie zasnął, za to o 10 miał jeść, a zasnął i śpi smacznie ale to taki jednorazowy wyskok, myślę że przez to, że zasnął tak wcześnie, bo on to koło 21 przyzwyczajony zasypiać.Umówiłam się dzisiaj z koleżankami na 18 na kawkę, więc sobie wyskoczę na 2 godzinki a co mi tam ![]() Jutro teściowa ma urodziny i ona nas zawsze tak obdaruje, a ja nie mam kompletnie pomysłu co jej kupić, ciuch i kosmetyk odpada, bo ona w niemczech mieszka więc ma tego full, mi przynosi, bo ma nadmiar nie wiem co ja wymyślę, a czasu mało |
|||||
|
|
|
#1662 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bo czekać nie ma co, żeby Twoja kruszynka z dwójek nie wyrosła ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I wcale mi z tym nie jest źle, bo ja kocham jak on kocha moje (.)(.) ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
|
|
#1663 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Dwa dni nie zagladałam i teraz ciezko bedzie mi porzadnie nadrobic ![]() Dwa dni temu byłam na wyprzedarzy 50% bo zamykaja sklep i nakupiłam Milenie pełno ciuszków, bluzeczki, sukienki,rajtóuki, buciki, zabawki body, płaszczyk na zime. Niektóre ciuchy to nawet na za rok ale ceny były super. Dzisiaj jedziemy do siostry na występ taneczny mojej siostrzenicy, ciekawe czy mała bedzie grzeczna ![]() Najwyzej wywale (.)(.)....irolki beda w szoku bo u nich ciezko znaleźć matke karmiaca uwazaja ze butelka wygodniejsza i nawet nie próbuja.Mysle ze juz wpadłysmy w rytm nocy, 5 nocy z rzedu Mili spała w łózeczku i kazda noc po 7h bez pobódki. Wstaje bez płaczu, tylko usmiecha sie do mnie bo biore ja jak sie tylko obudzi, karmie i i jeszcze spi 2h. Znowu karmienie i lezy w łózeczku i gada ze zwierzadkami z karuzeli ok pół h, wtedy ja mam czas sie ubrac i zjesc sniadanie. Tylko w ciagu dnia cos nie bardzo umie spac, ja jej nie zmuszam ale widze ze spiaca i marudna a sypia 2 razy po poł h na dobe.
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję tylko, że mnie nie pogoni, bo ona ucieka przed każdym aparatem i nie lubi swoich zdjęć, ale to jej powiem najwyżej, że niech sobie wnusia wytnie
|
|
|
|
|
#1665 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
![]() ale miałam dzisiaj cudowną nockę ![]() ![]() Agatku co do podgrzewacza słyszałam że jest fajny znajoma miała ja osobiście nie mam więc zagwarantować tego nie mogę ![]() ![]() tak czytam o waszych opiniach na temat tych szczepionek 6w1 i ciekawi mnie czemu nie które z Was są tak strasznie zle nastawione na nie - co wiecie ciekawego na ich temat ??? Nam je nasza ciocia ordynatorka szpitala dziecięcego polecała i nie miała żadnych złych opinii na ich temat.
|
#1666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że mogłam pomóc tak w ogóle
|
|
#1667 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
-------------------------------------- Udało mi się naprosic rodzinnego,żeby przepisał mi to zlecenie na zastrzyki Dzisiaj już rano dostałam 4 zastrzyki w dupsko .Wieczorem też jadę po 1 zastrzyk.Właśnie tż karmi Młodego,aja zaraz uciekam na spacerek . Skończył nam się Lefax i podajemy teraz ss,bo kiedys zamówiłam,zobaczymy jak to będzie.Jak mu nie podejdą to zamówię dalej Lefax. Dzisiaj ubieram Młodego następująco ,ale sama nie wiem czy to do końca dobrze.Kombinezonu juz nie ubieram bo stwierdziłam ,że zimy koniec i nie chcemy już kaptura. Body na naramkach na to pajac welurowy,na dół na to dzinsy i skarpetki a do góry kurteczka kłaczata-taki cieńszy korzuszek,no i oczywiści czapka. Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-03-22 o 11:50 |
|
|
|
|
#1668 |
|
Rozeznanie
|
Zapomniałam Wam wczoraj napisać, że byłam w aptece. Oczywiście stówa nie moja, ale mniejsza o to. Kupiłam omegę pregna med 60 kaps. i spytałam o te witaminy KiD-Vitum, które wycofali. Farmaceutka odpowiedziała, że nie podali przyczyny wycofania producenci. Ale powiedziała, że jeśli ją podaję teraz to lepiej, żebym się wstrzymała
Takim sposobem kupiłam Vita K+D za 32zł ![]() W dodatku pani była wręcz przerażona skąd ja taką informację posiadam i nie omieszkała zapytać o to
|
#1669 |
|
Raczkowanie
|
Cześć laseczki
![]() przyszłam na chwilę bo ostatnio pytałam was co tu robić i nie napisałam jak problem się rozwiązał.. Zatem radośnie oświadczam że Pola już się uśmiecha ![]() w ostatni dzień zimy pierwszy raz uśmiechnęła się od ucha do ucha do mamy ![]() a ja usypiałam ją na rękach i mi ręce odpadały i się do niej z bólu zaczęłam tak uśmiechać i ona nagle do mnie ![]() bo w końcu nie poszłam z tym do lekarza - postanowiłam nie być tak wymagającą mamą i dałam jej czas - dokładnie tydzień i ona po tym tygodniu zaczęła się usmiechać![]() główkę też ćwiczymy - już trochę ją dźwiga ,ale jak leży na plecach i ciągnie się za rączki to nie daje rady - więc jeszcze nie...ale ćwiczymy i daję jej czas jutro kontrola bioderek -ale pewnie będzie nadal nosić te szerokie majty tylko musimy kupić większe bo w tych w brzuchu się nie dopina przepraszam Kochane że nie zaglądam do was ale nie mam jak bo i studia i dziecko.. i jeszcze tyle złych przyzwyczajeń u małej które teraz musimy zwalczać bo niestety nasza mała nie zasypia w łóżeczku - -widziałam że się chwalicie co wasze szkraby robią same.. no ja nie mam czym sie pochwalić - bo ani nie spi w łóżeczku tylko na rękach albo ze mną przy cycu ...Tż nauczył ją że jest noszona i ręce nam już odpadają... poza tym wieczorem koło 19-20 zawsze idę z nia spać![]() a małą śpi z nami, bo mnie tak było wygodniej - bo wstawałam na każde jej sapnięcie i nie umiałam zasnąć tylko czuwałam - jak na początku kładliśmy ją do łóżeczka.. więc brałam ją do siebie.. karmienie też jest łatwiejsze..bo spi koło mnie i jej nie ruszam nie muszę odbijać... a był z tym problem bo mała potrafiła sobie beknąć, odłożyłam ją i ona za kilka minut znowu chrząkała i jej coś podchodziło - i tak kilkanaście razy.. kilkanaście razy bekała i znowu i ulewała... i bałam się ją zostawić w łóżeczku samą ale teraz mała już się nauczyła że śpi z nami i jak ją tego oduczać??? bo do łóżeczka ona nie chcew dzień mała też raczej spi w leżaczku lub na naszym łóżku bo w łóżeczku od razy się budzi jakby jej nie odłożyć zaraz otwiera oczy i w ryk nie wiem czy w złym miejscu stoi to łóżeczko czy co? jakieś żyły wodne? nie wiem... cwaniara śpi tak żę jak ją usypiamy na rękach to co jakiś czas łypie jednym okiem czy nadal jesteśmy obok .. a jak zaśnie i odkładamy ją zawsze się obudzizatem nie przejmujcie się - chyba mam na koncie najwięcej błędów wychowawczych jak do tej pory przepraszam że nic nie odpisuje - tak mi głupio ale spróbuję chociaż trochę nadrobić bo mała śpi akurat aha - stosujecie ten delicol - on jest na trawienie laktozy, tak? bo ja do tej pory nie jadłam nabiału bo na początku była po serze białym jakaś wysypka i straszne gazy i prężyła sie - to odstawiłam nabiał, ale zaczynam wprowadzać i już chcę normalnie jeść i jakby sie powtórzyło to bym już kupiła ten delicol choć to drogie..
Edytowane przez Psotnika Czas edycji: 2012-03-22 o 12:11 |
|
|
|
#1670 |
|
Zadomowienie
|
właśnie wróciłyśmy z szczepienia byłyśmy piechotką. Było widać że małą strasznie cierpi że też trzeba szczepić
pediatra kazał podać pedicetamol albo czopki, a co do naczyniaka na główce musimy poczekać przynajmniej do maja potem dostaniemy skierowanie do specjalisty bo się cholerstwo powiększaale mi dziś rozwala głowę -tabletki przeciwbólowe nie pomagają, nie wiem co jest ![]() psotnika twoja przynajmniej zasypia o 20, moja dopiero o 23! a od 5 chce rządzić
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2012-03-22 o 12:56 |
|
|
|
#1671 |
|
Rozeznanie
|
Hej Lachonki
(pamiętajcie jesteśmy piękne pomimo ciągnących się za nami po ziemi cyców i zwisów brzusznych )mieszkam w dużym domu piętrowym i brakowało mi czegoś w czym mogłabym trzymać młodego w kuchni jak gotuję (nie chciało mi się latać góra-dół z leżaczkiem który najczęściej stoi wnaszej sypialni, łóżeczko turystyczne mamy w salonie blisko kuchni ale on tam sam nie chce leżeć oraz drewniane łóżeczko w jego pokoiku w którym śpi w nocy) . I włączył mi się MacGyver i wymyśliłam wzięłam siedzisko spacerówy od wózka Bebecar, położyłam ręcznik żeby go nie obrzygł i jest git! ma regulację oparcia - jest pozycja leżąca i półleżąca. Stoi stabilnie. Bardzo mu się w nim podoba. Jest dużo większe od leżaczka szczegóły na fotce.
|
#1672 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Delicol jest na trawienie laktozy, ale jej ilość w mleku matki jest stała niezależnie od diety. Mój syn jest na diecie mieszanej i u nas to bardzo pomaga. Wczoraj był dzień bez kolki A dwa dni temu nie dałam mu cały dzień delicolu żeby sprawdzić czy poprawia mu się dzięki niemu i kolka trwała 2h. My już zaczeliśmy drugą buteleczkę.
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hejoooooo
Ten kto wymyslil te bajke, musial troche jarac ![]() Juz sama nie wiem,co robic z tymi szczepieniami. Chcialabym trafic na jakiegos fajnego lekarza, ktory by mi pomogl. Na razie mam nawet niezla pediatre homeopatke, ktora jest za szczepieniem, ale nie takiego malenstwa - poradzila mi, zebym na razie sie na nic nie zgadzala, ze tak naprawde nic mi nie moga zrobic, i zeby zaszczepic, jak Maly bedzie mial kilka miesiecy. Tak wiec na razie sie wstrzymuje i moze do tego czasu cos wymysle, albo uslysze jakas madra porade. Cytat:
My zostalismy sami, bo tz lata Kurna, kiedys tak sie cieszylam, jak latal, bo zawsze zblizalo to nas do zarabiania przez niego kasy, ale odkad jest Jasiek, to czasami ciesze sie, jak nie ma pogody,czy instruktowa, bo wtedy mamy tzta w domu do pomocy. Na razie udalo mi sie uspic Glizdowca, ale pewnie na krotko znajac zycie. Nic to, nakarmie, ubiore w kombinezon i sio na spacer, a pozniej do tesciowki na obiad i "odpoczywanie raczek" ![]() Mam wyniki badania krwi - Jas nie ma anemii Dziewczynki, chyba mi wychodzi pan H. Cos, co nie wymaga dlugiego czasu wykonywania (nasiadowki itd,bo sama z Jasiem to moge o tym zapomniec)Kamciurka, a Tobie ten pediatra co byl niby przeciwny szczepieniom poradzil w koncu 5w1 ??? ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Blanka, z Ciebie to jest taki pomyslowy Dobromir
|
|
#1675 |
|
Rozeznanie
|
Blanszor ile to twoje dziecię waży teraz?
Chyba jednak te dzinsy nie były potrzebne na spacerze ,bo cieplutko jest ![]()
|
|
|
|
#1676 |
|
Raczkowanie
|
-Katerina - dzięki chyba tak pokombinuję
może ten zapach pomoże... najbardziej zależy mi by oduczyć noszenia na rękach i nauczyć spania w łóżeczkudziewczyny a robicie swoim dzieciom jakieś badania kontrolne po 3 miesiącu? np badanie słuchu, albo morfologię? bo w książeczce zdrowia są rubryki na wyniki takich badań ale mi lekarz nic nie mówił że coś będzie robione ![]() a znacie też grupę krwi waszego dziecka? bo ja nie i nie iwem czy robić jej badania
Edytowane przez Psotnika Czas edycji: 2012-03-22 o 14:26 |
|
|
|
#1677 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem załamana!!!!!!!
gasł, zapalał sie, gasł zapalał się... i dziwnie jęczał jak światła chodziły akumulator pewnie Blanszor fajny leżaczko ![]() Kamciurka po kielichu za nasze dzieciaki- cwaniaki ![]() Cytat:
Cytat:
oki, jak będzie gotówka w kwietniu to napiszę wtedy Cytat:
Super, że nocka u Ciebie w miarę Psotnika - Ojj współczuję, że tak przyzwyczaiłaś dzieciaka trudno będzie odzwyczaić ale tak jak dziewczyny pisza- weź coś, co Twój zapach będzie miało- bluzka, jak się wtuli dzieciak to będzie spokojny i bezpieczny- powinno pomóc
|
|
#1678 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie dzisiaj też cholernie boli głowa ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
---------------------------------------------- Psotnika super jest ten bezzębny usmiech maluszka co nie??? Ja grupę krwi dziecko mam wpisaną w jego książeczkę zdrowia. Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-03-22 o 15:02 |
||
|
|
|
#1679 |
|
Rozeznanie
|
Kreatywna kreatura jestem
![]() Muszę liczyć na swoje pomysły i wykonanie bo tż ma dwie lewe ręce. Jak kupujemy mebel z Ikei i zaczynamy składać to on zaczyna od zdania " nie da się..." , a mnie c*** strzela W 7 miesiącu ciąży sama kładłam listwy przypodłogowe wokół schodów hyhy.
|
#1680 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A badania bede robila takie,jakie zaleci moja pediatra. Cytat:
A szwagier sie nie zna? Nie moglby looknac, co tam sie stalo? A moze Twoj brat? Udalo mi sie obejrzec Gotowe na wszystko z Dzonem spiacym na kolanach. W jednym serialu jestem na biezaco ![]() A Jasiek teraz ma przykaz lezenia na brzuchu po jedzeniu i uracza mnie takimi baczurami, ze hoho
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

nie wiem kiedy nastąpi ten przełom gdzie będzie w końcu więcej jeść 

nie moze byc za dobrze!
z synkiem robilam tak samo i jak nauczyl sie potem co innego chwytac, to paluszki do buzi przestal chwytac - ale zasysac sie na kciuku tez mu nie pozwalalam, zeby sie nie przyzywyczail...
Wtedy jedna lekarka powiedziała, że w tym wypadku może zrobią wyjątek ze smoczkiem :/ Na szczęście nie musiał być naświetlany.
Potem znowu odrzuca i znowu łapczywie ssie. Kompletnie nie wiem czym to jest spowodowane.

tzn. leży 
bo moja tak robi 
ja też na początu pociłam się w nocy tak, że budziłam się z całą mokrą piżamą, przeszło
ma któraś ten i może polecić?? 
tylko ile by taka wysyłka kosztowała?