|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
To ja jestem jakaś walnieta bo na dzień i na noc szykuje dla niej inne ciuchy a później sie zastanawiam czemu mam tyle prania
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
oł jeaa polać jej ! nawet nie wiedzialam ze tak można Bede puszczac jej z winampa na okrągło
|
|
|
|
|
#1623 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() TZ pilnuje malutkiej, więc mam chwilkę na kompa Cytat:
Kilka razy zaciągnęła jak była bardzo głodna, ale jak się zorientowała, że nic nie leci to wypluła ![]() Chyba jest faktycznie Cytat:
Może to faktycznie po tym zagęszczaczu? Oby to był tylko jednorazowy przypadek ![]() Cytat:
Super, że małej lepiej po Delicolu ![]() Cytat:
Cytat:
Chciałam bezpłatne, i zaznaczyłam od razu na początku Ale był taki młyn w przychodni, tyle ludzi, że pielęgniarka się machnęła i zaszczepiła malutką tymi 5 w 1 Wcześniej była inna Amelka i takimi była szczepiona i babka po prostu się pomyliła ...Zorientowała się dopiero jak zapytałam, gdzie trzecie ukłucie ... Oczywiście nie płaciliśmy nic, ale tyle się naczytałam o tych skojarzonych, że niezbyt byłam zachwycona tym faktem
|
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko bodziaka zmieniam, bo traktuje to jak bielizne typu majtki
|
|
|
|
|
#1625 |
|
Rozeznanie
|
Haniula wyslij na księżyc ta tesciowa co za baba. Ja też dziś mam nerwowy dzień młoda marudna cały dzień ze mną nocą była nieciekawa i jestem padnietta jeszcze mąż zwrócił mi uwagę że zrobiłam herbatę i o niej ku.wa zapomnialam i sie za długo parzyla a ja z młoda cały czas na rękach i jeszcze o herbacie pamiętaj
Jutro już powiedziałam mężowi że zostaje z mała a ja jadę do lumpeksu bo nic nie umiem na siebie włożyć :-(
|
#1626 |
|
Zadomowienie
|
hej mamuski
![]() dzis jakos wiecej czasu mam ![]() co do przebierania to ja codzieennie po kapaniu ubieram mu pajaca i spi w dnim 2 dni chyba ze zallatwi i codziennie rano go rozbieram smaruje kremem u ubieram body i polspichy albo rajtuzy i spodnie![]() co do termoopakowania polecam to http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p355-Canpo..._butelki_1_szt ![]() co do karuzeli mam ta http://allegro.pl/karuzelka-z-projek...208061396.html i jestem nie zadowolona;/;/ jest ciezka mam wrazenie ze spadnie mu na glowe wiec mu w ogole nie wieszam muzyka beznadziejna.. musze mu inna kupic ![]() przepraszam ze nie cytuje tylko tak pisze ale odwyklam od wizazu;p ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Agawoo o ja ;/ ja bym nie odpuscila.. podalabym ich do sadu.. po pierwsze teraz musisz juz szczepic tymi platnymi do konca.. po drugie jakim prawem jej zasranym obowiazkiem jest 100razy zapytac jakimi... masakra
|
#1627 |
|
Rozeznanie
|
Wiem, ze to głupie co teraz napiszę, ale się zastanawiałam właściwie czy trzeba jechać potem do konca na tych samej, których pierwszą dawkę się wzięło na początku.
|
#1628 |
|
Wtajemniczenie
|
ok mały uśpiony po południu już zrobił normalną czyli taką luźną tą kupkę i odrazu odżył, zupełnie inne dziecko śmiało się gaworzyło fikało gierkami - takiego go kocham najmocniej na świecie bo jak widzę jak sie męczy to mi aż serce ściska i wyć sie chce
ja do spania małego ubieram tylko w śpiocha i w jednym śpi tak z 3 nocki chyba ze zasika to odrazu jest zmiana na świeży muszę kupic jakis mały odtwarzacz cd bo mam płytę z kołysankami i nie mam na czym mu puszczać na allegro upatrzyłam 2 fajne książki po 8 zł jedna to sa wiersze usypianki a druga wiersze rymowanki ale są tak śliczne obrazki ze jak mały podrośnie to będzie mógł sobie je oglądac jak będe mu czytać a narazie będe mu tylko czytać chociaż czasami jak mu czytam książke i są rysunki to mu pokazuje te rysuneczki tak mnie naszło na kogel-mogel że musiałam sobie zrobić jeju już z kilka lat nie jadłam tego ![]() udało mi się wylicytować za 70zł tą karuzele fisher price tą z tymi misiami co ma projektor jak małemu nei przypadnie do gustu to sie odsprzeda a przynajmniej w miarę tanio sie udąło wylicytować ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- tak spojrzałam sobie teraz na boroo podpis i sie śmiać zaczełam bo ja to bym musiała miec pół strony chyba na moją rozpiskę wagi
|
#1629 |
|
Zadomowienie
|
Czołem rozpakowane
miło popatrzec na wasze kruszynki, czas strasznie pedzi, az trudno uwierzyc, ze mineło juz 1,5 roku jak ja tulilam swoja Nadie. Dzis to biegajacy i butujacy sie urwis, wiec troche mi zal ze ten czas juz za mną.... ![]() no ale do rzeczy, przychodze do Was z pytaniem, czy są może wsród Was mamy z Warszawy lub okolic skłonne udostepnic mi swoje malutkie skarby do zdjec...? ![]() to adresy do moich blogów http://nadusiowyswiat.blogspot.com/ - zdjecia mojej córeczki http://martalipinska.blogspot.com/ - moje pierwsze kroki z cudzymi dziecmi.
|
#1630 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A rozpiskę możesz sobie co 5 kg zrobić albo co 10kg np i też da radę ![]() Mszu śliczne zdjęcia robisz Szkoda, że aż Wawa
|
|
#1631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba sama sie za to wezmę
|
|
#1632 |
|
Rozeznanie
|
A tak ogólnie to mam połowę wielkiej paczki papmersów zielonych w rozmiarze 2. Chętnie oddam którejś bardziej potrzebującej mamusi z naszego wątku.
Zapomniałam o jedynkach, które się zakamuflowały w szafie i mogłam spytać o nie wcześniej, ale jakoś po moim porodzie nie miałam siły ani na wizaż ani na myślenie ![]() Więc pisać kto jeszcze używa dwójeczek i jest potrzebowski. Z czystym sumieniem dziś po raz pierwszy od dłuższego czasu odchodzę od komputera nadrobiona Popiszcie dużo w nocy to będę miała co czytać rano przy karmieniu
|
#1633 |
|
Rozeznanie
|
1)jeszcze baterii nie wymienialiśmy bo Tż kupił lepszej jakości
2)ja codziennie ubieram Bartusia w nowe ciuszki,śpiochy zwykłe lub welur +kaftanik lub body dł rękaw,body krótki+pajac welurowy,body dł lub bluzeczka bluza +spodnie. Na noc codziennie zakładam świeże ciuszki - przeważnie body krótki rękaw+pajac bawełniany ewentualnie kaftanik lub body dł rękaw +śpiochy. No więc same widzicie ile ja mam prania.Mam bardzo dużo ciuszków a Młody tak szybko z nich wyrasta. ----------------------------------------- Byliśmy u pediatry ,Pani osłuchała i Bartosz zdrowy jak ryba .Nie ma kaszelku to poprostu jak się smieje tak łapie powietrze albo jak mu się uleje odbije tak chrząknie.Zauważyłam ,że bardzo mocno podnosi się sam nawet jak siedzi na bujaczku ale powiedziała ,że tak może robic. Mam podawac 2 razy dziennie wit d3 bo bo mam trochę mało okrągłą główkę z tyłu. Z siusiakiem mamy nic nie robic,dopiero od 2 roku. Byliśmy prywatnie i zapłaciliśmy 50zł,więc nie tak zle. Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-03-21 o 21:20 |
|
|
|
#1634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, poszlam sprawdzic, o co kaman z moim synem, ze nie kwili i nie steka, a on spi w swoim lozeczku
Cytat:
Robilam to samo, ale stwierdzilam, ze z torbami pojdziemy, jak przyjdzie rachunek za prad i wode... Dobra, juz sie obudzil
|
|
#1635 |
|
Rozeznanie
|
Ranula ja też nie używam smoczka. Tak założyłam sobie przed porodem, ale muszę przyznać, że po porodzie mi się zmieniło i prawie że na siłę chciałam ten smoczek dawać byleby tylko Mały przestał płakać. Tylko że on nie chce smoka i tylko chyba ze 2 razy troszkę go possał.
Agawoo szok co w tej Twojej przychodni jest! Co powiedziała pielęgniarka, gdy się zorientowała, że popełniła błąd? My byliśmy dzisiaj na szczepieniach. Mały strasznie płakał ;( W sumie do wieczora był niespokojny a jeszcze ja miałam wizytę u gina, więc Mąż z nim siedział. Biedak mój kochany... Jak u Was wyglądała wizyta po porodzie? Ja byłam teraz w przychodni a nie u gina, u którego prowadziłam ciążę i wizyta trwała chyba ze 3 minuty :/ Lekarz sprawdził tylko czy macica się obkurcza, pogadał o tym, że mam się zabezpieczać i tyle. Powiedział, że jak dostanę okres, to mam się zgłosić, bo teraz jak macica nie pracuje, to nie bada się szyjki. U Was też tak było? Z tego wszystkiego aż zapomniałam powiedzieć mu, że w okolicach cewki moczowej tak mnie szczypie. Po porodzie byłam cewnikowana i nie wiem czy to konsekwencja tego i co mam z tym robić ![]() Dzięki Dziewczyny za opinie o kurtce Chciałam jakąś z kapturem na spacery i ta by niby pasowała, ale do końca nie byłam przekonana, więc się Was poradzić chciałam
|
|
|
|
#1636 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w glowie mi sie nie miesci, ze sie pomylila !!! ja bym chyba ja rozszarpala ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#1637 |
|
Rozeznanie
|
Co do ubierania na noc, to zakładam na noc taką jakby sukieneczkę z rękawkami i ściągaczek na dole. Łatwo się zmienia pieluszki w nocy
No a jak to zabrudzi, to pajac.W dzień zakładam co innego. Ja kupiłam karuzelkę używaną z bateriami, które akurat były na wyczerpaniu ale sprzedająca mówiła, że miała je od początku, więc myślę, że jedne starczą na cały okres użytkowania karuzeli. Mam karuzelę Tiny love. |
|
|
|
#1638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1639 | ||
|
Zakorzenienie
|
My po kąpieli- ale przed zrobiłam 5-cio minutowy masaż ciała Kingi
oczywiście oliwką, potem przyjemna dla niej kąpiel, znów oliwka, ubieranko, butla. Nie wije się, jeszcze ma brąchy, ale nie takie jak wczoraj.... ![]() Odkryłam, że w szafie mamy odtwarzacz mp3 a jak dziś gadalismy o odtwarzaczach to się podjarałam i go wyciągnęłam wow, ale fajnie było! ![]() Haniula Agawoo osz to menda teraz trzeba będzie płacić, czy co z tym planujesz zrobić? Cytat:
Cytat:
i bodajże rotawirusa powtarzać (ale nie jestem pewna do końca)
|
|
#1640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
małej tylko odpowiadają pampersy tylko ile by taka wysyłka kosztowała?
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurtka poce sie strasznie w nocy,dziennie bym musiala miec nowa pizame,mysle ze trace wode ciagle bo musze przyznac,ze dosc spuchnieta bylam w ciazy. |
|
|
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby tak dalej ![]() Ja zaraz młodą muszę na brzuszek położyć- zasnęła na amen, ale mam zawsze mega stresa w nocy spała 5 h jak ją na śpiocha przewróciłam SPDAM SPAĆ, DOBRANOC DZIECIAKI
|
|
#1643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1644 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwa razy w tygodniu po godzince ![]() odnośnie pieluchy no jest sztywniejsza, ale ja probowałam z flanelową i jest za gruba i taka cięższa, ta lepiej powietrze przepuszcza i wydaje mi się, że skoro im pasują to nie są takie szorstkie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
możemy się zgłosić razem z Pear rozumiem, że za pożyczenie dzidziusia dostaniemy fotki na pendrive?
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ma któraś PODGRZEWACZ SAMOCHODOWY??? Bo chciałam kupić taki z BabyOno
ma któraś ten i może polecić?? ![]()
|
#1647 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dopiero po moim pytaniu gdzie trzecie ukłucie się babka zorientowała Niby powiedziała, że możemy potem szczepić bezpłatnymi, albo dalej płatnymi jak będziemy chcieli ...Muszę doczytać jeszcze o tym ![]() Malutka troszke marudna po tym szczepieniu, teraz zasneła, ale śpi niespokojnie ... Następnym razem idziemy do południa, bo wtedy jest mniej ludzi..dzisiaj to jakiś armageddon był w tej przychodni, jeszcze ta pielęgniarka sie spoźniła ponad pół godziny, i wszyscy łącznie z lekarzem na nią czekali Kropeczka, moja wizyta po porodzie była wyczerpująca Byłam u swojego gina, wszystko posprawdzał, zbadał, zrobił usg, mówił co przy następnej ciąży i porodzie, jak to wygląda itp. Kazał się zgłosić na cytologię, jak mi @ wróci Spadam do łóżka
|
|
|
#1648 | ||
|
Rozeznanie
|
to samo sobie pomyślałam
Cytat:
![]() faktycznie 50 zł za wizytę w dzisiejszych czasach to już rzadkość Cytat:
to forum jest genialne dzięki dziewczyny bo sama bym na to nie wpadła ![]() co do karuzeli to kupiłam na allegro i chyba będę reklamować bo się zacina i pier.olca można dostać słuchając wiecznie tego samego kawałka trzysekundowego na szczęście kupowałam ją w moim mieście więc nie będzie kosztów wysyłki oby przyjęli reklamację bo jak nie to ![]() ___________________ Padam dziś ale jeszcze muszę wykorzystać chwilę dla siebie że wszyscy śpią. Dziś stwierdziłam że ktoś miał kiedyś dobry pomysł żeby powierzyć dzieci pod opiekę KOBIETOM powiedzcie mi który facet by wytrzymał tyle ile my musimy znieść :P nie mówię już o ciążach i porodach, ale przecież taka opieka nad tymi maleństwami to już jest hardcor Dziś nasza Dorotka była delikatnie mówiąc marudna cały dzień oprócz 3 godzin na dworze kiedy spała dodam że spała tylko na dworze Mąż cały dzień w pracy i jej nie widział a jak ją wziął wieczorem do uspania i nie pomagało nic łącznie z liczeniem baranów bo słyszałam że jej barany liczył Dziś wogóle w nocy ryczałam jak bóbr bo młoda nie spała od 3.00-6.30 i ja w nerwach powiedziałam do niej że mam jej już dość ;( oczywiście tak nie myślałam i zaraz po tych paskudnych słowach zaczęłam płakać co ze mnie za matka. Wyrzuty sumienia mam do teraz no ale chyba też mam prawo stracić cierpliwość. A teraz zamiast spać to się żalę... Jutro mam nadzieję że się w lumpku obkupię na poprawę humoru chociaż lepiej się nie nastawiam bo znając moje szczęście to nic nie kupię. Ależ się rozpisałam i wyżaliłam ale korzystam z chwili których u mnie nie ma na co dzień tzn. spokój, błoga cisza i ja sama ![]() DOBRANOC BABECZKI kolorowych snów i przespanych nocy
|
|
#1649 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo inna szczepionke Cytat:
ale to prezent od bliskich wiec nie moge sprzedac ![]() Cytat:
Cytat:
plus zbadala mnie i takze powiedziala o pierwsym razie i antykoncepcji itp a nawet powiedziala jakie pozycje na samym poczatku stosowac zeby mniej bolalo bardzo wyczerpujaco ![]() ja ide od kwietnia teraz mam rehab i 2-3 w tyg tz zostaje z malym dostalby zawalu jakbym jescze na fitness chciala wiec poczekam do po swietach ![]() Cytat:
|
|
|
#1650 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie sadze,zebyscie mogli teraz szczepic bezplatnymi. podobno jak juz sie raz wejdzie w te platne,to pozniej trzeba je kontynuowac,ale pewna na 100% nie jestem. Ja bym chyba rozniosla te przychodnie,gdyby mi dzieciaka kombajnem zaszczepili przez pomylke gdyby Mala byla mocno niespokojna,to polecam czopek viburcol ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Strasznie ciezko odpisuje sie na telefonie. Do tego nie wiem,jak wstawic emotki i tak sucho te posty wygladaja. Dph,nie badz dla siebie zbyt surowa. to normalne,ze przy zmeczeniu i ciaglym zajmoaaniu sie Mala masz czasem dosc. chyba kazda tak czasem ma. ja to juz w ogole mam prawie caly czas ![]() Wkurza mnie moj tz, ktory w ogole nie rozumie,kiedy boje sie zostawac sama z Jaskiem. on zawsze ma pomoc,wiec nie wie,jak to jest nie miec czasem jak sie wysikac w spokoju A od jutra znowu bede sama chyba w koncu Jas spi,wiec ja tez sprobuje. Buzki,Bable
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.

polać jej ! nawet nie wiedzialam ze tak można

Tylko bodziaka zmieniam, bo traktuje to jak bielizne typu majtki

oczywiście oliwką, potem przyjemna dla niej kąpiel, znów oliwka, ubieranko, butla. Nie wije się, jeszcze ma brąchy, ale nie takie jak wczoraj....
a jak dziś gadalismy o odtwarzaczach to się podjarałam i go wyciągnęłam
(ale nie jestem pewna do końca)