W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-21, 23:09   #421
brumek
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
tak przeczzuwalam ale nie myslalam, ze tak szybko.a ja po prostu nie mam sily na nowe castingi, przyuczanie itp. A radzic, to sobie nie radze niestety, efekt krzyki na Szymka, a przeciez on nie jest niczemu winien. Obiecywalam, ze nie bede na niego krzyczec a teraz co?? jaka matka ze mnie?/
ale z nim pogadalam troche, przeprosilam i poprosilam o wyrozumialosc, gdyz mama ma zly okres :P
Kochan, on mamę kocha bezgranicznie i takie małe krzyki już dawno wybaczył

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
no to gratuluje apetytu, wiedziałam że Tymek do niejadków nie będzie należał

my byliśmy na 3 spacerkach
-o 8 rano ruszyliśmy do Babci (prawie godzinka)
-po 12 mój syn odebrał mnie z pracy i wyruszyliśmy na kolejny godzinny spacer
-spacerek w 3 przed 18

pozatym troszke marudzenia, ulewanie, pobudka o 5.40 wiec chyba zęby
A ja już, mówiąc szczerze, miałam wizję Stworka jako skrajnego niejadka. Po tatusiu

Zęby Czuję to

Dżentelmen z Jaśka, że przychodzi po mamę do pracy I fajnie, że tyle na dworze jesteście My dziś niecałą godzinkę
Stary 2012-03-22, 05:22   #422
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

dzień dobry

Kajool, mam nadzieję że Cie ta zła seria opuści niedługo

Cytat:
A którą kaszkę polecacie w ogóle
Ogólnie to zwykłe - np jaglaną która jest bardzo zdrowa (np. z owocami), a z typowo dziecięcych - Holle, Alnatura i Babydream Bio (bez cukru). Pierwsza jest w sklepach ze zdrową żywnością, pozostałe niestety dostępne w Niemczech, u nas chyba tylko na allegro
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dzięki Aniu
A czy Ty powoli wycofujesz się z UU?
Absolutnie nie
Przed południem ma mleczko, po kąpaniu i w nocy też sobie Adam nic innego nie wyobraża ale jakiś kolejny posiłek pewnie wprowadzę niedługo.
Na razie mam plan zrezygnować dopiero jak Adam sam uzna za stosowne, zobaczymy jak z realizacją
Cytat:
Jesteśmy już w łóżkach, żyjemy i apetyt na nowe smaki ciągle dopisuje Moje dziecko, w przeciągu tygodnia, z największego niejadka na forum, stało się największym żarłokiem Mam nadzieję, że nie zapeszę
i oby tak dalej
Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
brawa dla dzielnego Adasiai oby wszystko skonczylo sie szczesliwie
mam pytanko, bo bede sobie wypalac kilka pieprzykow - CZY TO BOLI??
Nie wiem jak z wypalaniem, ja miałam normalnie wycinane. Nie bolało nic a nic. Dostałam zastrzyk znieczulający, za chwilę pani doktor pyta czy coś czuję. Więc tak sobie pomyślałam "mogłaby się wziąć do roboty zamiast gadać " a ona mi mówi że już po
Cytat:
Twarde? Nie zauważyłam. Tymcio też nie Od razu w buzi się rozpuszczają od śliny
Ja mu kupiłam kiedyś takie zwykłe, tylko właśnie długie, radzi sobie z nimi raz-dwa
Cytat:
Ja pewnie z czasem też zaczną podawać kaszki, bo trzeba będzie coraz więcej tych pozaUU posiłków podawać... Więc pewnie jedną z opcji będą kaszki. ten zdrowy brzuszek wygląda fajnie, wszyscy go chwalą za dobry skład. Ale na razie, w najbliższym czasie, zostajemy przy obiadkach, owocach i może jakiś przegryzkach
Ja na pewno też, planuję te zwykłe robić, chyba że zdobędę wymienione wcześniej
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
rany, przeczytałam "fajnie że teściowa po tamtej stronie"

Jak któraś ma karę z DOZ to dostałam kupon rabatowy do Smyka na 20% ważny z kartą.

Ehh..zmykam na uczelnię, dziś ciężki dzień - do 18

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-03-22 o 05:24
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 05:52   #423
Lili 83
Zakorzenienie

Ja na rota nie szczepiłam. Na pneumo mieliśmy już receptę ale się wstrzymaliśmy.
Miejmy nadzieję, że to nie od tych szczepionek zmarło to dziecko

Bella ja mam odwieczny problem z suchymi i pękającymi piętami. Masakra. Najlepszy sposób to moczenia, ścieranie i krem. A jaki? Ja miałam nawet Vichy. Pomógł fakt, ale trzeba być systematycznym żeby efekt się utrzymał.
Myślałam też żeby do kosmetyczki pójśc, one tam mają frezarki chyba to ścierania naskórka. Ale Ty masz pękające pięty to chyba tylko jakiś mocno nawilżający krem. I w lecie nie noś klapek z twardym spodem.

Dzień dobry.
Radek spędził z nami noc. Jak tylko wróciłam to zaczął płakać i jęczeć.
Teraz też to robi.
Nie mam czasu żeby sobie nawet chwilę na komputerze posiedzieć
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 06:03   #424
mamad1
Zadomowienie

Witamy
Nie śpimy od 6. Noc w miarę spokojna, ale wieczorem była godzina płaczu. Prawie go usypiałąm, gdy zaczął płakać tak z bólu. Od razu obstawiłam te zęby (nadal nie przebiła się do końca ta jedynka). Zasnął dopiero po nurofenie.
Teraz znowu jęczy...

Kajool

Kalinka zdrowia dla Fifiego!
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 06:09   #425
karolinee1983
Zadomowienie

Hej my na nogach od 5.30

Co do szczepionek... My właśnie szczepiliśmy na pneumo tą szczepionką w Polsce wszystkie dzieci je dostają??? Mam nadzieję, że nie mają one związku ze śmiercią tego dziecka

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 06:43   #426
Lili 83
Zakorzenienie

Radek sobie właśnie drzemkę zrobił Wstał o 5,30

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Dziewczyny a co myślicie o kaszce kukurydzianej, tej zwykłej np z Kupca?
Wczoraj Radkowi ugotowałam i dodałam starte jabłuszko, zjadł chętnie całą porcję, ale ja się zastanawiam czy można?
Stary 2012-03-22, 06:53   #427
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 06:54   #428
patik87
Zakorzenienie

hej.
5.50 dziewczyna chce mnie wykończyć.

Lilii weź no zmień te dup* w avatarze na Radzia z kaczuchą
Ja z kaszą nie pomogę, jak piszecie o gotowaniu dla dzieci to dla mnie czarna magia

Kajool przykro mi że tyle się na Ciebie zwaliło. Myślisz o przejściu na wcześniejszy wychowawczy, jeszcze zanim do męża pojedziecie?
Po burzy zawsze wychodzi słońce

Blondynka wstaw tutaj kupon z hm, nie ma mnie w klubie. Do kiedy można go wykorzystać, ile %?

Kalinka zdórwka dla Fifiego, u nas już trochę lepiej, może dzisiaj na dwór wyjdziemy jak nie będzie padać

Mezszares a co u Klarusi słychać?
Stary 2012-03-22, 06:55   #429
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Hej my na nogach od 5.30

Co do szczepionek... My właśnie szczepiliśmy na pneumo tą szczepionką w Polsce wszystkie dzieci je dostają??? Mam nadzieję, że nie mają one związku ze śmiercią tego dziecka
Większość dzieci szczepi się tą szczepionką. Na pewno nie można brać do siebie za bardzo tej informacji, ale chcąc nie chcąc wzbudzają niepokój takie doniesienia.

kajool trzymam mocno kciuki by u Was wszystko pomyślnie się ułożyło. Zawsze tak jest, że jedno nieszczęście niesie za sobą kolejne. Ale po burzy zawsze wychodzi słońce! Zdrówka dla mamy i babci, a Tobie podjęcia trafnej decyzji co dalej z opieką nad Szymkiem.

brumek teść to specyficzny gość. Popada ze skrajności w skrajność. Jest dobrym, uczynnym człowiekiem, wszystko dla nas i dla jego jedynej wnuczki, ale z drugiej strony jako były milicjant ma swoje zagrania, jest rządny i on wie wszystko najlepiej. Jest zapalonym ogrodnikiem, nie spełnionym bo mieszka w bloku. Więc spełnia się u nas na działce, rozgościł się na całego, do tego stopnia, że zaczyna się wiosna i jak co roku przywozi roślinki, kwiatki bez konsultacji z nami czy nam się to podoba, czy to chcemy. przymykałam do tej pory oko, bo sami za dużo czasu na ogród nie mieliśmy, ale kiedy chodzi o mój warzywniak, który chce założyć to...... Musiałam go grzecznie sprowadzić na ziemię, że to ja zadecyduję co tam będzie posadzone, co mu się nie spodobało i bardzo brzydko się wobec mnie zachował!

To tyle tytułem wstępu
Dzień dobry. Pobudka tak jak wczoraj obstawiałam o 5tej, ale udało się doleżeć do 5.50 Teraz mała ucina sobie drzemkę, a ja w tym czasie doprowadziłam się do ładu, bo planuje do południa jechać na zakupy.
Dziś piękne słońce od rana, mam nadzieję, że nie będzie takiego wiatru jak w ostatnich dniach!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 07:02   #430
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Lilii weź no zmień te dup* w avatarze na Radzia z kaczuchą

Ale jestem zła!
Przegapiłam swoją telenowelę
Stary 2012-03-22, 07:13   #431
piwnooka77
Raczkowanie

Dzień dobry (z pracy)

Wczoraj mój chłop schował mi laptop!!!!! i nie miałam jak zajrzeć na wizaż. Nie pytajcie dlaczego (schował), bo ja sama nie wiem (chyba z przekory)

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Piwnooka, i co tż wybrał się z Helenką do kina?
nie, za leniwy jest i nie chciało mu się a ja bym z chęcią poszła...
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 07:15   #432
agadus
Wtajemniczenie

hej u nas nie fajnie, Nati jeszxcze gorzej sie czuje, w nocy spałam od 23 do 1.25 i koniec spania(zaczynam sie przyzwyczajac do tych maratonów), czuwałam nad małą bo temp. miała 39,3 i nie mogłam zbic,
na 10.15 jedziemy do lekarza, proszę o kciuki

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 07:30   #433
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
hej u nas nie fajnie, Nati jeszxcze gorzej sie czuje, w nocy spałam od 23 do 1.25 i koniec spania(zaczynam sie przyzwyczajac do tych maratonów), czuwałam nad małą bo temp. miała 39,3 i nie mogłam zbic,
Biedactwo mocne ode mnie

Cytat:
Ja z kaszą nie pomogę, jak piszecie o gotowaniu dla dzieci to dla mnie czarna magia

Blondynka wstaw tutaj kupon z hm, nie ma mnie w klubie. Do kiedy można go wykorzystać, ile %?

Wypisałaś się z klubu

Co do gotowania... Ja też ciemna masa

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Ale jestem zła!

Jaką?

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-03-22, 07:31   #434
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Chcecie wiedzieć jaki był rezultat? Otórz spaliła i buraka i garnek

Umówiłam się na 20stą na pizzę z koleżanką. szczerze to nie mam ochoty iść. Nie lubię jeść tak późno pizzy bo później się męczę....

uwielbiam pizzę, ale dawno juz nie jadłam
Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Bo mam o 7 mniej niz przed porodem , wlasciwie to sie nie odchudzam tylko mala tak ze mnie wyciagnela. Teraz to trzeba utrzymac
to dużo schudłaś
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dziś widziałam babeczkę z wózkiem mamas&papas
mi podoba się ta nazwa - mamas& papas Julcia ma parę ubranek z tej firmy.

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
alibanymoja przyjaciółka właśnie reklamuje baby design-elf za 450zł, po 4 miesiacach odpadło wszytsko...kółka, siedzisko rozprute itd...juz 2 tydz czeka na naprawe
i to ma być pojazd dla dziecka
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
witam wieczorowa pora.
Teliku, brumku dziekuje, za pamiec
Brumku ale ty musisz spac w nocy zamiast o mnie myslec.
co u mnie?? tydzien mam straszny. Jak zla passa, to na calego. Najpierw moja babcia wyladowala w szpitalu, jelitowka i odwodnienie. Babcia ma 80 lat wiec, nie ma zartow. Potem szymek znowu etap:"mamo nie puszcze cie nigdzie, nie kladz mnie, pojde z toba nawet do toalety". Czyli ida zabki a ja padam na pysk,plus nie mam czasu nic zjesc. I chodze glodna i niewyspana. No ale wczoraj pokazala sie lewa, gorna dwojka. Jest trzeci zab ale to jeszcze nie koniec. jestem zdania, ze dzieci jak szczeniaki powinny sie rodzizc z zebami. Dzisiaj juz do niego stracilam cierpliwosc, nakrzyczalam i poplakalam sie, ze krzycze. Na szczescie biedne dziecko zaczelo sie smiac, wiec chyba traumy nie ma. Straszna jestem.
Dzisiaj moja mama pod kroplowka, tez jelitowka.
a gwozdziem do trumny mojego zlego samopoczucia jest to, zeopiekunka w poniedzialek zakomunikowala mi, ze musze szukac kogos innego, bo ona musi znalezc stala prace, bo jej mezowi nie przedluzyli umowy i od kwietnia jej nie bedzie juz u mnie. nie ukrywam, ze mnie to dobilo, mimo, ze cos przeczuwalam. ale nie wiedzialam, ze tak malo czasu bede miala.
Nie wiem co dalej robic, serio. Po prostu mysle o tym od poniedzialku i nadal decyzji nie podjelam. Ale to juz tutaj nie bede pisac, bo sciany maja uszy.
mam nadzieje, że niedługo zła passa opuści cię na dobre
Cytat:
Moje dziecko, w przeciągu tygodnia, z największego niejadka na forum, stało się największym żarłokiem Mam nadzieję, że nie zapeszę
jakie to życie jest przewrotne, a raczej nasze dzieci
Cytat:
- Patika, Brunetki, Oliweczki
jeszcze Zmalowanej brakuje, ale moze sie kiedys pojawi

Cytat:
-po 12 mój syn odebrał mnie z pracy i wyruszyliśmy na kolejny godzinny spacer
-spacerek w 3 przed 18
ale masz już dorosłego syna
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
Dawid jada wszystko co mu podaję, przy każdej łyżce robi długie aaaaaaammmmmmm, i muszę podawać w tym samym tempie bo się denerwuje jak dłużej mieszam w słoiczku czy miseczce
u nas jest podobnie-obiadek musi byc w odpowiednim rytmie
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Większość dzieci szczepi się tą szczepionką. Na pewno nie można brać do siebie za bardzo tej informacji, ale chcąc nie chcąc wzbudzają niepokój takie doniesienia.
bardzo duży niepokój-Julcia też była szczepiona Chyba tymi szczepionkami ale już dużo czasu minęło od szczepienia, nic się nie działo dzięki Bogu

A co do teścia, to tak jak piszesz niespełniony blokowy ogrodnik, który chce się realizować w Waszym ogródku. Oczywiście zgadzam się z Tobą, że jak sobie zamarzyłaś warzywniak, to posadzisz sobie tam to , co chcesz, a nie to, co teść zapragnie. Musi się z tym pogodzić i koniec. Wkurzające są takie sytuacje i takie dwuznaczne-niewiadomo co zrobić, żeby kogoś nie urazić itd.

Dzień Dobry

Dzisiaj myślałam, że jest sobota, ale na szczęście stawiłam się w pracy
Wiem, że to mit-podawanie dziecku na noc kaszki, z nadzieją, że prześpi całą noc, ale mimo wszystko przeprowadzę dzisiaj test-może akurat??

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Ojej, to się porobiło Oczywiście za Nati

Wczoraj wieczorem miałam potworne mdłości i to taki nagły atak:-( okres spóźnia się 7 dzień-powiedziałam o tym P., a on dotknął mnie za brzuch i mówi, a może tam jest Kubuś?? Oj niewiem co się dzieje, ale byłabym BARDZO zaskoczona, jakby to było TO, raczej obstawiam leki , ale z drugiej strony wczoraj mi się przypomniało jak mi mówił mój endo, że euthyrox nie ma wpływu na nic takiego. Chyba jestem zmuszona dzisiaj testować......d

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-03-22 o 07:46
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 07:32   #435
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Wiem, że to mit-podawanie dziecku na noc kaszki, z nadzieją, że prześpi całą noc, ale mimo wszystko przeprowadzę dzisiaj test-może akurat??
Powodzenia

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-03-22, 07:43   #436
mamad1
Zadomowienie

Alibany dobrze, że umiesz bronić własnego zdania! Ja dopiero teraz, przy dziecku, zaczynam się odzywać, bo tej pory siedziałam cicho jak trusia...

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Wczoraj mój chłop schował mi laptop!!!!! i nie miałam jak zajrzeć na wizaż. Nie pytajcie dlaczego (schował), bo ja sama nie wiem (chyba z przekory)

Lili co ogladasz?

Oliweczka powodzenia z kaszką! U nas nie sprawdziło się z dłuższym spaniem, ale Mały lubi - tym bardziej, że na moim mleczku

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Kto to jest M1981? Często widać ją na pasku... Zapraszamy do nas - nie gryziemy
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 07:43   #437
alibany
Rozeznanie

Cytat:

bardzo duży niepokój-Julcia też była szczepiona Chyba tymi szczepionkami ale już dużo czasu minęło od szczepienia, nic się nie działo dzięki Bogu

A co do teścia, to tak jak piszesz niespełniony blokowy ogrodnik, który chce się realizować w Waszym ogródku. Oczywiście zgadzam się z Tobą, że jak sobie zamarzyłaś warzywniak, to posadzisz sobie tam to , co chcesz, a nie to, co teść zapragnie. Musi się z tym pogodzić i koniec. Wkurzające są takie sytuacje i takie dwuznaczne-niewiadomo co zrobić, żeby kogoś nie urazić itd.

Dzisiaj myślałam, że jest sobota, ale na szczęście stawiłam się w pracy
Spróbuj, może akurat.

Mi się wydaje, że takie kaszki czy samo mm działa na dzieci cycusiowe (oczywiście nie wszystkie). Jeśli dziecko na mm budzi się praktycznie od zawsze w nocy to już mu to chyba weszło w nawyk i trzeba to przeczekać. No nie wiem tak mi się zdaje. każde dziecko jest inne...

Agadus mocne kciuki1 Żeby to nie było nic poważnego, może to ta słynna trzydniówka!!! Zdrówka dla Nati!!!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 07:59   #438
kalinkap13
Rozeznanie

Witam,

widze ze nie tylko ja miałam wczesną pobudkę Filip juz trzecią noc słabo śpi. dziś walczyłam z nim od 3.30 do prawie rana coś go męczy,puszczał bączki,nie wiem, może po jakbłuszku wczorajszym w sumie wstalismy po 6,ale jeszcze udało sie poleżeć do 7.

i dalej zakatarzeni, teraz ja z Filipem. jedziemy dzis do lekarza,jeszcze musze sie spytac bo glowka mu sie od jakiegos czasu poci

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Kalinka wyslij mi dane do listy to Cie umieszcze
zaraz wysle

Cytat:
Ja pewnie z czasem też zaczną podawać kaszki, bo trzeba będzie coraz więcej tych pozaUU posiłków podawać... Więc pewnie jedną z opcji będą kaszki. ten zdrowy brzuszek wygląda fajnie, wszyscy go chwalą za dobry skład. Ale na razie, w najbliższym czasie, zostajemy przy obiadkach, owocach i może jakiś przegryzkach
ja tez sie długo wzbraniałam. przełamałam sie półtora m-ca temu i Fifi wcina aż mu sie uszy trzęsą

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Witamy
Nie śpimy od 6. Noc w miarę spokojna, ale wieczorem była godzina płaczu. Prawie go usypiałąm, gdy zaczął płakać tak z bólu. Od razu obstawiłam te zęby (nadal nie przebiła się do końca ta jedynka). Zasnął dopiero po nurofenie.

Kalinka zdrowia dla Fifiego!
i u Was wczesna pobudka

Cytat:
5.50 dziewczyna chce mnie wykończyć.

Kalinka zdórwka dla Fifiego, u nas już trochę lepiej, może dzisiaj na dwór wyjdziemy jak nie będzie padać
co z tymi dzieciaczkami naszymi jest że tak wczesnie wstają chyba przesilenie wiosenne
również Wam życze zdrówka! co podajesz małej?dajesz coś odpornościowego?

Cytat:

kciuki zaciniete!!

Cytat:
Wczoraj wieczorem miałam potworne mdłości i to taki nagły atak:-( okres spóźnia się 7 dzień-powiedziałam o tym P., a on dotknął mnie za brzuch i mówi, a może tam jest Kubuś?? Oj niewiem co się dzieje, ale byłabym BARDZO zaskoczona, jakby to było TO, raczej obstawiam leki , ale z drugiej strony wczoraj mi się przypomniało jak mi mówił mój endo, że euthyrox nie ma wpływu na nic takiego. Chyba jestem zmuszona dzisiaj testować......d
próbuj, może akurat.powodzenia!
testuj testuj! i daj znac

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:03   #439
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Mocne . Żeby to było nic poważnego i szybko przeszło!
Zdrówka.

Cytat:
Jaką?
Cytat:
Lili co ogladasz?
Sturm der Liebe
Na tv Puls. O 7,00. Niemiecka telenowela, pamiętam ją jeszcze jak w Niemczech pracowałam.

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-03-22 o 08:05

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 08:04   #440
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Hej my na nogach od 5.30

Mój też szczepiony tą samą na pneumokoki.
Wydaje mi się, że rozbuchana ta cała sprawa.

Cytat:

Ale jestem zła!
Czyżbyś oglądała ,Teresę' ? ( ja czasem zerkam, aktorka główna mi się b. podoba )

Cytat:
Ojojjjj

Cytat:
Spróbuj, może akurat.

Mi się wydaje, że takie kaszki czy samo mm działa na dzieci cycusiowe (oczywiście nie wszystkie). Jeśli dziecko na mm budzi się praktycznie od zawsze w nocy to już mu to chyba weszło w nawyk i trzeba to przeczekać. No nie wiem tak mi się zdaje. każde dziecko jest inne...

Agadus mocne kciuki1 Żeby to nie było nic poważnego, może to ta słynna trzydniówka!!! Zdrówka dla Nati!!!
Racja, moje butelkowo od zawsze się budziło, i chociaż czasem uda mi się go ,,napaść" kaszką na noc, to on i tak się budi 824838329592356 razy

dziewczyny, ile trwa ekspozycja na gluten część I ? miesiąc czy dwa? Bo potem jest ekzpozycja na gluten część II, nie? ( u butelkowców)
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:05   #441
zanetaa88
Zakorzenienie

Lili Ja podaję taką Emi od miesiąca jak nie więcej i zwykła kaszkę jaglaną,kukurydzianą i jęczmienna. Nie patrzę w te różne tabele co można czego nie można, bo moim zdaniem - męczące to jest, żeby sprawdzać co chwile co moje dziecko może jeść wg jakiegoś tam schematu, dwa podpowiada mi intuicja co mam podać co nie i w jakiej postaci, trzy nudne są te schematy.

Kaszki - moja zjada codziennie rano na śniadanie kaszkę i różne z bobovity z cukrem, bez cukru i nie mam żadnych wyrzutów sumienia. Uważam, że cukier i tak nie zostanie unikniony, a że dostanie raz na dzień trochę cukru to jej nic nie zaszkodzi, zjada inne rzeczy pięknie i smakowicie(odpukać) więc w ogóle nic a nic się nie martwię,dostaje soczki bez cukru które wypija (rozcieńczam z wodą) pije zwykła wodę, herbatki i jest zdrowa i zdrowo rośnie.Mnie nie przerażają kaszki z cukrem i nie przerażają mnie w ogóle kaszki, uważam że mają dużo w sobie wartościowych rzeczy.I lubię jak dama ma urozmaicone menu i poznaje nowe smaki.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:08   #442
Marina1
Zakorzenienie

Oliweczka dopiero jak czytałam Kalinkę to zobaczyłam, że napisałaś aż TAKA wiadomość!!! WOW! Czekam w napięciu!

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Boże już się obudziło to moje dziecię...

A, Madziulka masz mega ślicznego i zwinnego syna!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-03-22, 08:11   #443
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Czyżbyś oglądała ,Teresę' ? ( ja czasem zerkam, aktorka główna mi się b. podoba )

dziewczyny, ile trwa ekspozycja na gluten część I ? miesiąc czy dwa? Bo potem jest ekzpozycja na gluten część II, nie? ( u butelkowców)

nie, Tereski nie oglądam.

Ekspozycja na gluten poziom I trwa dwa miesiące.
Proszę mnie poprawić jak się mylę.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Lili Ja podaję taką Emi od miesiąca jak nie więcej i zwykła kaszkę jaglaną,kukurydzianą i jęczmienna. Nie patrzę w te różne tabele co można czego nie można, bo moim zdaniem - męczące to jest, żeby sprawdzać co chwile co moje dziecko może jeść wg jakiegoś tam schematu, dwa podpowiada mi intuicja co mam podać co nie i w jakiej postaci, trzy nudne są te schematy.

Kaszki - moja zjada codziennie rano na śniadanie kaszkę i różne z bobovity z cukrem, bez cukru i nie mam żadnych wyrzutów sumienia. Uważam, że cukier i tak nie zostanie unikniony, a że dostanie raz na dzień trochę cukru to jej nic nie zaszkodzi, zjada inne rzeczy pięknie i smakowicie(odpukać) więc w ogóle nic a nic się nie martwię,dostaje soczki bez cukru które wypija (rozcieńczam z wodą) pije zwykła wodę, herbatki i jest zdrowa i zdrowo rośnie.Mnie nie przerażają kaszki z cukrem i nie przerażają mnie w ogóle kaszki, uważam że mają dużo w sobie wartościowych rzeczy.I lubię jak dama ma urozmaicone menu i poznaje nowe smaki.
Tę kukurydzianą jak robisz? Z owocami? Słodzisz ją?
Ja zrobiłam z samym jabłkiem i R smakowało. Mama mi mówiła żebym posłodziła

Radek też ma urozmaicone wszystko. Pije herbatki, soczki wodę. Kaszki je z cukrem, bez cukru, dzieciowe, dla dorosłych.
Obiadki też generalnie wszystkie.
Po tatusiu raczej bo on nie, że jakiś obżartuch ale wszystko zje co ma podane na talerzu
Stary 2012-03-22, 08:12   #444
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
super! widać kolejny agent na forum

Cytat:
Madziulka Szymek boski, a te tańce, przytulańce z "bratem bliźniakiem" przy lustrze I ładnie stoi na całych stópkach, moja stoi jak baletnica na szczudłach, przeprosty w kolanach i na paluszkach
A co to przeprosty?

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Bylismy dzis u hv na kontroli no I mala wazy 7,4 kg I 76 cm.clock z niej
Fajnie, że się odezwałaś
Drobniutka jest Twoja Sophie

Cytat:
Nie no Następny wymiatacz, co siada, raczkuje i wstaje, jakby to robił od zawsze!

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
te kaszki Nestle są dobre i zdrowe.
Szymula ich nie cierpi Mam i tą ze śliwką i tą z lipą...

Cytat:
Trzymam mocno kciuki! Zdrówka

Cytat:
Oliweczka powodzenia z kaszką! U nas nie sprawdziło się z dłuższym spaniem, ale Mały lubi - tym bardziej, że na moim mleczku
mamad1, a jak robisz kaszkę na swoim mleczku to nie robi Ci się po chwili strasznie rzadka? Ja od jakiegoś tygodnia nie karmię już piersią, ale ściągam jeszcze troszeczkę mleczka na kaszkę. Tylko nie wiem o co chodzi z tym, że po chwili robi się ona bardzo wodnista...

Heeej

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:12   #445
Lili 83
Zakorzenienie

Gaszę komputer bo nigdy od niego nie odejdę.

Stary 2012-03-22, 08:17   #446
adrji
Raczkowanie

Hey

nastraszyłyście tymi szczepionkami, wiem że zawsze są sprzeczności ale że taka sprawa musi wyjść akurat w okresie szczepienia naszych dzieci
a my mamy drugą dawke za 2 tyg i co iść szczepić dalej czy sobie już odpuścić darować

u nas wogole tydzien źle sie zaczął, mamy wdomu szkarlatyne
dopieroco był rumien z przedszkola (nie zaraziliśmy się),
Jasiek ma codziennie kontakt z przedszkolakami (mojej siostry i brata),
do tego mojego brata żona trafila do szpitala, znienacka z podejrzeniem zapalenia opon mozgowych, dziewczyna jak my w podobnym wieku, skąd takie paskudzstwa się przyplątają, naszczescie zapalenie wczoraj wykluczyli ale badają ją na wszystkie strony, ma straszne bole głowy ze nie możesię podnieść
no a do tego młody ma akurat tą szkarlatyne, na pewno się więc dodatkowo dziewczyna stresuje nie może z nim być, mały jestu nas (u babci) zarażane do dziś mam nadzieje że się nie pochorujemy

to się wygadałam

Edytowane przez adrji
Czas edycji: 2012-03-22 o 08:18
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:29   #447
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:

daj znac jak po wizycie

Dzien dobry, lece na sniadanie
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:34   #448
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Dziewczyny a co myślicie o kaszce kukurydzianej, tej zwykłej np z Kupca?
Wczoraj Radkowi ugotowałam i dodałam starte jabłuszko, zjadł chętnie całą porcję, ale ja się zastanawiam czy można?
myślę że jak najbardziej można jeśli tylko Radzio lubi ja też mam Jaglaną i kukurydzianą z Kupca ale kukurydzianą dopiero podawałam , jaglanki jeszcze nie

mogę do Was? stęskniłam się - a tak głupio tylko w krzakach siedzieć i czytać z grubsza

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Blana tez sie krzywi na zbyt intensywna dawke witaminy D
Dlatego nie wyobrazam sobie braku parasolki w spacerowce, bez niej bym nie dala rady spacerowac

....

a, jeszcze chcialam napisac, ze ciesze sie z "powrotu" naszych kolezanek - Patika, Brunetki, Oliweczki
jeszcze Zmalowanej brakuje, ale moze sie kiedys pojawi

ja myślałam że się Blanka krzywi jak jej podajesz wit. D z kapsułki a Ty tu o parasolce piszesz i dopiero załapałam

a mnie przyjmiecie...? bo może ktoś tęsknił choć troszke...?

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:39   #449
Marina1
Zakorzenienie

Beatko ja tęskniłam!!! i to bardzo. Wróciłaś na stałe rozumiem ?
Stary 2012-03-22, 08:41   #450
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
podpinam się pod pytanie
Cytat:
Oliweczka dopiero jak czytałam Kalinkę to zobaczyłam, że napisałaś aż TAKA wiadomość!!! WOW! Czekam w napięciu!

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

bo ja tak specjalnie na biało napisałam żeby było bardziej intymniej
a tak wogóle to dzisiaj też rewelacyjnie to się nie czuję-zawroty głowy i lekkie nudności-może to z przemęczenia??ciśnienie?? cholera wie...
Cytat:
Gaszę komputer bo nigdy od niego nie odejdę.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości