Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-22, 08:19   #2881
blueberry88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość

blueberry-śliczna dziewuszka , ładne usteczka
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Super, że tak dokładnie Was pomierzył Piękne zdjęcia Gratuluję zdrowej pięknej córci
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

śliczna GRATULUJE!!!!!!!!!!!!kl aski:
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

pięknota ale fajne macie to zdjęcie. I super, że prawidłowo się rozwija

bardzo fajne
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Blueberry gratuluję
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
przepiekna córeczka za 100zł to nie duzo, u nas 300zł wiec chyba odpuszczę

fajne
Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
śliczna córcia
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Blueberry gratuluję pięknie rosnącej córeczki !!!
Dziękuję Kochane

Malwina_a, mam nadzieję, że teraz już będzie dobrze. Oczywiście współczuję zakładania tego krążka

Prince, mam nadzieję, że prędko dostaniesz się do lekarza

Cytat:
hahaha dosłownie mój mąż tak robi jak tylko zaczynam oglądać ten program
najlepiej jak zaczyna sprzątać to nawet mogłabym powtórki oglądać

Cześć Dziewczyny!
Normalnie dajcie mi po d...pie, bo od prawie dwóch godzin denerwuję się studiami - jak ja sobie poradzę z maluszkiem i zaliczaniem przedmiotów, napisaniem mgr. Już sobie pomyślałam, że mogłabym coś jeszcze teraz spróbować, ale jak widzę, jak nawet myśl o tym na mnie wpływa, to wiem, że nie mogę. Szkoda mi maluszka, że tak go stresuję - muszę się ogarnąć! ...ale nie mogę
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:22   #2882
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Witam z rana Bylam juz na badaniu, mam nadzieje, ze wyniki beda ok, skoczylam jeszcze do sklepu po bulki dla TZ i malo tam nie zaslablam
Jutro mam wizyte u gina, nie moge sie doczekac Najprawdopodobniej poznam plec

Mam podobnie. Mi sie zeby psuja, a TZ ma wszystkie zdrowe, do dentysty nie chodzi, ostatnio byl jako dziecko, do tego zeby ma super biale. Ja nie wiem jak on to robi, dba normalnie o zeby, jak ja, a ma w lepszym stanie
No ja myje częściej niż on a mam duzo gorsze. ja nie wiem jaką to sprawiedliwość u Mnie każdy ząb z plodmba jeśli chodzi o te z tylu a u niego Bialo .

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:23   #2883
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Poznajcie Martynkę!
Przed chwilą wróciliśmy z badania. Naprawdę warto! Absolutna rewelacja! Gin zrobił mnóstwo pomiarów - mam kilka stron wykresów, wyników itd. Wszystko prawidłowe - ciągle tylko słyszałam: "rewelacja" Sprawdził naprawdę mnóstwo parametrów. Na 100% to dziewczynka - ku uciesze tż. On już widzi podobieństwo - mianowicie wg niego usta ma po mojej babci Podchodzę do tego sceptycznie. Na początku miała nogi na głowie Oprócz fotek, mamy filmik trwający 16 minut. Aha! Waży tak 600-700 gramów i szacuje się, że przy porodzie (jeśli będzie w 40 tygodniu) będzie miała tak 3600g.
Zapytałam tż co mam od niego napisać, no więc mówi, że to jest najpiękniejsza mała dziewczynka, jaką widział
Zapłaciłam 100zł
Cudna!!!

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:24   #2884
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Cudna!!!
Stary 2012-03-22, 08:25   #2885
Malwina_a
Rozeznanie

Dziewczyny wczoraj kupowałam nospe forte pierwsze raz w tym roku, zapłaciłam 12zł, wcześniej miałam opakowanie, które kupiłam jeszcze w starym roku i wydaje mi się, że zapłaciłam za nie nie więcej niż 5 zł.

Czy ona tak podrożała czy tylko mi się wydaje?
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:25   #2886
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
No ja myje częściej niż on a mam duzo gorsze. ja nie wiem jaką to sprawiedliwość u Mnie każdy ząb z plodmba jeśli chodzi o te z tylu a u niego Bialo .
Ja tez, te z tylu sie posypaly a teraz w ciazy sa slabe, oby sie jak najmniej psuly.
U nas myjemy tak samo czesto, w dodatku ja uzywam plynow typu listerine, od czasu do czasu nic dentystyczna, a on tylko myje

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-22, 08:26   #2887
mała82
Zakorzenienie

Cytat:
mam tylko nadzieje ze powiekszony kielich to nic złego
Nie ma u Was w szpitalu urologa?? Mnie brali na oddział i załatwiali konsultacje urologiczną. No ale podejrzewam, że urolog nie powie Ci nic nowego niestety Powiększone kielichy to początkowe stadium, oby na tym się skończyło Niestety nie ma na to lekarstwa, tylko leżenie na lewym boku Boleć będzie do końca ciąży, chyba że zdecydujesz się na cewnik
Cytat:
Poznajcie Martynkę!
Przed chwilą wróciliśmy z badania. Naprawdę warto! Absolutna rewelacja! Gin zrobił mnóstwo pomiarów - mam kilka stron wykresów, wyników itd. Wszystko prawidłowe - ciągle tylko słyszałam: "rewelacja" Sprawdził naprawdę mnóstwo parametrów. Na 100% to dziewczynka - ku uciesze tż. On już widzi podobieństwo - mianowicie wg niego usta ma po mojej babci Podchodzę do tego sceptycznie. Na początku miała nogi na głowie Oprócz fotek, mamy filmik trwający 16 minut. Aha! Waży tak 600-700 gramów i szacuje się, że przy porodzie (jeśli będzie w 40 tygodniu) będzie miała tak 3600g.
Zapytałam tż co mam od niego napisać, no więc mówi, że to jest najpiękniejsza mała dziewczynka, jaką widział
Zapłaciłam 100zł
Ale cudo zazdroszczę
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
mi znajoma, która miała wózek z trzema kołami odradzała mi takie. Sama taki miała i jak to powiedziała - klęła na niego na czym świat stoi, bo u nas ani chodniki ani podjazdy nie są dostosowane do takich wózków. I dodała, że nigdy, przenigdy już się na wózek z 3 kołami nie zdecyduje

pięknota ale fajne macie to zdjęcie. I super, że prawidłowo się rozwija

bardzo fajne

zależy do lab pewnie, ja miałam tego samego dnia i to i to
ja mam tako jumper z mniejszymi kołami z przodu i też nie polecam. Najfajniejsze są z dużymi kołami, takim wszędzie pojedziesz, pośniegu, po piasku, a innym
Cytat:
A ja melduję że żyję Ginka zmasakrowała moją pipke jak ten pessar wkładała, a ja się jeszcze spiełam więc bolało jeszcze bardziej. Na szczęscie nikogo w poczekalni nie było oprócz TŻa jak piszczałam A tżta wywaliłam z gabinetu bo by chłopak mógł wrócić z jakimś urazem
Trwało to niesałą minute, potem paluchy włożyła do pipulki i dokładnie umocowała ten pessar, no i na tyle.
Jak wróciłam to mnie pipka bolała i czułam jakbym sobie źle tampona wsadziła, ale po kilku godzinach przestałam czuć ten pessar.
Czuję się lepiej niż przed, narazie nie miałam żadnych skurczów, dzisiaj zmniejszę dawkę nospy z 80mg do 40mg i zobacze co będzie. Luteinę mam brać dalej. Jeśli skurcze będę miała nadal takie mocne jak w weekend to mam mieć włączony fenoterol czy coś takiego, no ale mam nadzieję, że się obejdzie bez

Ja biorę tabletki wapń z witaminą d3 ponieważ nie jem ani 1g nabiału. Jem te tabletki z zalecenia ginki.
Jeśli możesz jeść normalnie nabiał, głównie sery żółte i mleko to nie jest potrzebna suplementacja w tabletkach, co za dużo to nie zdrowo
pociesz się, że wyjmowanie już nie boli

Edytowane przez mała82
Czas edycji: 2012-03-22 o 08:28
mała82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 08:27   #2888
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
A ja melduję że żyję Ginka zmasakrowała moją pipke jak ten pessar wkładała, a ja się jeszcze spiełam więc bolało jeszcze bardziej. Na szczęscie nikogo w poczekalni nie było oprócz TŻa jak piszczałam A tżta wywaliłam z gabinetu bo by chłopak mógł wrócić z jakimś urazem
Trwało to niesałą minute, potem paluchy włożyła do pipulki i dokładnie umocowała ten pessar, no i na tyle.
Jak wróciłam to mnie pipka bolała i czułam jakbym sobie źle tampona wsadziła, ale po kilku godzinach przestałam czuć ten pessar.
Czuję się lepiej niż przed, narazie nie miałam żadnych skurczów, dzisiaj zmniejszę dawkę nospy z 80mg do 40mg i zobacze co będzie. Luteinę mam brać dalej. Jeśli skurcze będę miała nadal takie mocne jak w weekend to mam mieć włączony fenoterol czy coś takiego, no ale mam nadzieję, że się obejdzie bez
Fajnie ze juz jest ok
A jakie masz nakazy/zakazy przez ten pessar?

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-22, 08:32   #2889
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość

pociesz się, że wyjmowanie już nie boli
Podobno zakładanie też miało nie boleć

Cytat:
Fajnie ze juz jest ok
A jakie masz nakazy/zakazy przez ten pessar?
Zakaz seksu w każdej postaci, oszczędzanie się no i antygrzybkowe i antybakteryjne tabletki.

Małż złapał kapcia Kolejny wydatek, w ciągu tego miesiąca to u gina i w aptekach zostawiliśmy ponad 700zł, a teraz jeszcze opone trzeba kupić bo z tą nic nie zrobimy.
Stary 2012-03-22, 08:33   #2890
prince_polo
Zakorzenienie

Mała82

no właśnie u nas nie ma urologa a te usg 2 wcześniejsze to robil radiolog . w dodatku z opinia beznadziejna . ten kielich to tylko wg gina powiększony nic innego nie umiał powiedziec więc wsumie Dokladnie się dowiem na wizycie. na cewnik się nie zgodze. a ja śpię na lewym ale tak jak pisalam budziłam się dziś na prawym i na plecach i właśnie z tego chyba powodu miałam rano atak bólu straszny

dalej czekam na wynik.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:42   #2891
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:

Zakaz seksu w każdej postaci, oszczędzanie się no i antygrzybkowe i antybakteryjne tabletki.

Małż złapał kapcia Kolejny wydatek, w ciągu tego miesiąca to u gina i w aptekach zostawiliśmy ponad 700zł, a teraz jeszcze opone trzeba kupić bo z tą nic nie zrobimy.
Oj to wspolczuje... Ale nie jest tak zle, tj. nie musisz non stop lezec plackiem

Spory wydatek. Mam nadzieje,ze znajdzie jakies tanie i dobre opony

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Nie ma u Was w szpitalu urologa?? Mnie brali na oddział i załatwiali konsultacje urologiczną. No ale podejrzewam, że urolog nie powie Ci nic nowego niestety Powiększone kielichy to początkowe stadium, oby na tym się skończyło Niestety nie ma na to lekarstwa, tylko leżenie na lewym boku Boleć będzie do końca ciąży, chyba że zdecydujesz się na cewnik
Niestety... Mnie tez bolalo do konca ciazy. Jeszcze bole krzyza...
Niby ciaza to taki piekny stan, a jednak daje nam niezle w kosc

Nasze Drugie Dziecko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 08:45   #2892
mała82
Zakorzenienie

Cytat:
taaa... wiem mi 2x zakładali i zdejmowali bo najpierw zamówili nie ten rozmiar... Uwierz, zdejmowanie nie boli
Cytat:
Mała82

no właśnie u nas nie ma urologa a te usg 2 wcześniejsze to robil radiolog . w dodatku z opinia beznadziejna . ten kielich to tylko wg gina powiększony nic innego nie umiał powiedziec więc wsumie Dokladnie się dowiem na wizycie. na cewnik się nie zgodze. a ja śpię na lewym ale tak jak pisalam budziłam się dziś na prawym i na plecach i właśnie z tego chyba powodu miałam rano atak bólu straszny

dalej czekam na wynik.
No mi w sumie też gin zawsze najwięcej mówił
na poniedziałek masz wizytę? Dobrze doczytałam?

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Niestety... Mnie tez bolalo do konca ciazy. Jeszcze bole krzyza...
Niby ciaza to taki piekny stan, a jednak daje nam niezle w kosc
Piękny jak przebiega bezproblemowo,a jak coś się dzieje to zmienia się niemal w koszmar no ale na szczęście maleństwo wszystko wynagradza
A teraz jak się czujesz? Bo ja świetnie, ale cały czas mam obawy, że ten zastój znów się pojawi
Stary 2012-03-22, 08:50   #2893
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Mała82

dalej czekam na wynik.
Prince kochana teraz i tak nic nie zrobisz pozostaje lezec, wypoczywac i czekac az przejdzie. Moze bedzie lepiej, moze tak zostanie do konca, czego Ci oczywiscie nie zycze.
Moge Cie tylko pocieszyc, ze po ciazy te wszystkie bole przechodza. Akurat ten od nerek jeszcze mnie trzymal chwile, ale niedlugo pozniej wszystko sie unormowalo Tak tez mi powiedzial radiolog na USG w ciazy. Pozniej mialam kontrolne USG i wszystko bylo w porzadku

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Piękny jak przebiega bezproblemowo,a jak coś się dzieje to zmienia się niemal w koszmar no ale na szczęście maleństwo wszystko wynagradza
A teraz jak się czujesz? Bo ja świetnie, ale cały czas mam obawy, że ten zastój znów się pojawi
Ja tez swietnie
U mnie tylko powoli, powoli pojawiaja sie bole krzyza, ale to nic w porownaniu z tym, co dzialo sie w pierwszej ciazy.. I bole krzyza i ten zastoj... Czasami chodzenie wrecz ze lzami w oczach z bolu

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-22, 08:50   #2894
mała82
Zakorzenienie

Prince a ja Cię jeszcze pocieszę i powiem, że jeśli teraz wszystko dzielnie zniesiesz, to ból porodowy okaże się niczym w porównaniu z tym nerkowym
Stary 2012-03-22, 08:50   #2895
Malwina_a
Rozeznanie

Mała82, teraz też masz ten krążek? Brałaś nystatynę?i co jeszcze brałaś no i czy ci się jakaś infekcja przyplątała?
Stary 2012-03-22, 08:51   #2896
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Poznajcie Martynkę!
Zapłaciłam 100zł
Super!!! Gratuluję.

Cytat:

Też oglądałam tego boldera, ale czytając opinię o nim to z niego szybko zrezygnowałam.Chociaż bardzo mi się podoba
Ojjj biedna musiałaś trochę wycierpieć. Dobrze, że to trwało krótko. No i oby pomogło.
No a z tymi wózkami to kurde kłopot, żeby się nie naciąć na jakiś wadliwy typ.

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Oglądałam muszę przyznać, że oglądanie tego programu sprawia, że zaczynam się bać porodu jak cholera chociaż wczoraj ta dziewczyna, która rodziła w wodzie dała radę chyba bez większej męczarni chciałabym rodzić w wodzie ale niestety w moim szpitalu zdaje się nie ma takiej opcji. Wydaje mi się że w wodzie jakoś jest dyskretniej, łatwiej, mniej boli? ale może tylko mi się wydaje. No w każdym razie nie leży się na fotelu z wywaloną psiochą
Też chciałabym spóbować w wodzie. Niestety u mnie nie ma takiej możliwości. Woda ponoć bardziej uspokaja, rozluźnia.
Cytat:

Cześć Dziewczyny!
Normalnie dajcie mi po d...pie, bo od prawie dwóch godzin denerwuję się studiami - jak ja sobie poradzę z maluszkiem i zaliczaniem przedmiotów, napisaniem mgr. Już sobie pomyślałam, że mogłabym coś jeszcze teraz spróbować, ale jak widzę, jak nawet myśl o tym na mnie wpływa, to wiem, że nie mogę. Szkoda mi maluszka, że tak go stresuję - muszę się ogarnąć! ...ale nie mogę
Dasz radę.
Ja na pierwszym roku studiów zaocznych urodziłam córkę i dałam radę. Naprawdę, jeśli się postarasz, będziesz systematyczna, to będzie ok. Przy dzidzi trzeba rozkładać sobie czas na naukę, pisanie, ale naprawdę można to zrobić.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:54   #2897
mała82
Zakorzenienie

Cytat:
Mała82, teraz też masz ten krążek? Brałaś nystatynę?i co jeszcze brałaś no i czy ci się jakaś infekcja przyplątała?
Teraz nie, w 1 ciąży.
Właśnie nic nie brałam i nie miałam infekcji jak miałam krążęk.
Miałam trochę wcześniej, zanim mi go włożyli.
w ogóle ja jestem jakaś dziwna, bo nie będąc w ciąży mam infekcję za infekcją a w ciąży spokój
powinno być odwrotnie...
Stary 2012-03-22, 08:57   #2898
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Teraz nie, w 1 ciąży.
Właśnie nic nie brałam i nie miałam infekcji jak miałam krążęk.
Miałam trochę wcześniej, zanim mi go włożyli.
w ogóle ja jestem jakaś dziwna, bo nie będąc w ciąży mam infekcję za infekcją a w ciąży spokój
powinno być odwrotnie...
To mnie zaskoczyłaś, bo nawet na tej ulotce z tego krążka pisze, że trzeba brać coś na grzybki i bakterie zapobiegawczo.
Stary 2012-03-22, 08:58   #2899
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Super!!! Gratuluję.

Dasz radę.
Ja na pierwszym roku studiów zaocznych urodziłam córkę i dałam radę. Naprawdę, jeśli się postarasz, będziesz systematyczna, to będzie ok. Przy dzidzi trzeba rozkładać sobie czas na naukę, pisanie, ale naprawdę można to zrobić.

Tak myślę, że gdybym miała to u siebie w mieście, to bym sobie skrobała już mgr, a tak - nie mam tu literatury. Coś tam pokserowałam, ale musiałabym pół biblioteki skopiować

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Ale cudo zazdroszczę
Też masz takiego szkraba pod sercem
Stary 2012-03-22, 09:03   #2900
Malwina_a
Rozeznanie

Mdłości mam po tej luteinie
Stary 2012-03-22, 09:07   #2901
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:

Hehe, na pewno była o tym przekonana

Ładny brzusio! Odważę się powiedzieć, że mamy podobne

Najlepsze życzenia!
dziekuje bardzo

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Najnowsze zdjęcie mojego brzucholka- skończony 22 tc
ładny brzusio , widać maluszek rośnie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
No to jestem....
niestety nie mam wieści na temat płci mojego Dzidziolka, bo się nie chciał pokazać i już!!uparte jakieś to Dziecko moje ale poza tym wszystko w normie- rośnie, kręci się jak szalone, widziałam plecki, mózg, maleńkie stópki i łapeczki....tylko pipeczki nie widziałam....

przytyłam 2kg, także mam +5 od początku (21tc)

żelazo podrosło, także kontynuuję suplementację co drugi dzień
pobrali krew drugi raz na toxo, bo nie mam odporności....
aha no i 18 mam kolejną wizytę oraz badanie z glukozą(na czczo, od 18 poprzedniego dnia bez jedzenia i picia, jedynie lekko woda)-także pewnie będę się super czuć:/

na szczęście za 3 tyg. badanie połówkowe w PL, także już ja zmolestuję tę ginekolożkę, żeby zajrzała między nogi mojego Dzieciątka...

byłam trochę zawiedziona i rozczarowana, ale lekarka próbowała też dowcipnie a Fasola nic odwracała się byleby nie pokazać....

mam lekkiego na nią focha, bo prosiłam, żeby się pokazała...ale już jej wrzuciłam śliweczkę i czekoladkę to pofikała....lekki foch pozostał, ale przecież nie będę dziecka głodzić
swietnie że wszystko dobrze
może następnym razem poznasz płeć

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

ale miałam dzień

Gratki dla mam po badaniach

Byłam na połówkowym dzisiaj - dziecko ładnie rośnie, waży 303g, wszystko ma w porządku, wyprzedza termin z om o tydzień. No i będzie córka
Cytat:
Poznajcie Martynkę!
Zapłaciłam 100zł

ooo jaka śliczna
dobrze że jesteś zadowolona
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:12   #2902
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
ooo jaka śliczna
dobrze że jesteś zadowolona
Stary 2012-03-22, 09:21   #2903
mała82
Zakorzenienie

Cytat:
To mnie zaskoczyłaś, bo nawet na tej ulotce z tego krążka pisze, że trzeba brać coś na grzybki i bakterie zapobiegawczo.
Wiesz tak sobie myślę i chyba faktycznie brałam, ale tylko raz w tyg. wkładałam gynalgin z tego co pamiętam. na pewno nie brałam nic stale
Cytat:

[/COLOR]
Też masz takiego szkraba pod sercem
No wiem ale prawdop. chłopczyk a chciałabym córeczkę
Stary 2012-03-22, 09:24   #2904
karolka110
Wtajemniczenie

Dziękuję Wam Mamusie za gratulacje foch już mi wczoraj przeszedł...kopało mnie wieczorem jak szalone
a Małż podsumował, że Dziecko nie chce się pokazać jakiejś niemce, tylko w Polsce na badaniu chce się ujawnić może coś w tym jest....

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
wcale Ci się nie dziwię, że foch pozostał - ja bym się na moje dziecię baaaardzo obraziła, jakby na tym etapie wciąż nie było łaskawe pokazać, kim jest!
(tyle dobrego, że za 3 tygodnie masz kolejne badanie)
Ale najważniejsze, że wszystko w normie i dziecię zdrowe!
(a zdjęcia jakieś masz? )
ze zdjęciem to jest tak, że lekarka sprawdzała wszystko, mierzyła, gadała, pokazywała i jak już się ubrałam to się okazało, że wydrukowała jedno zdjęcie-z nóżką i stópką, bo jej się spodobało ujęcie, a nie wiedziała, że ja chcę fotkę a zawsze mi dawała, po prostu zajęła się tymi badaniami i zostałam ze stopą a to chyba nie jest dla Was interesujące, żebym wklejała
Stary 2012-03-22, 09:31   #2905
muminek82
Wtajemniczenie

Dzien dobry
Cytat:

Wrzucam obiecane fotki ciuszków (doskonała jakość - wiem). Oczywiście w rzeczywistości są ładniejsze Moim faworytem są ogrodniczki
super ubranka
Cytat:

Ja biorę tabletki wapń z witaminą d3 ponieważ nie jem ani 1g nabiału. Jem te tabletki z zalecenia ginki.
Jeśli możesz jeść normalnie nabiał, głównie sery żółte i mleko to nie jest potrzebna suplementacja w tabletkach, co za dużo to nie zdrowo

śliczne

My też tak zrobiliśmy, ale już w lutym, moje autko stało i jechałam nim do sklepu raz w tyg z 500m więc bez sensu było trzymać dwa samochody, tylko spedzaliśmy kombika mężulka bo było duużo starsze a zosttawiliśmy moją pandę, ciekawe jak do niej wózek wsadzimy
przykro mi że Cie bolało ale masz już to za sobąteraz się oszczędzaj
Cytat:
Dziewczyny wczoraj kupowałam nospe forte pierwsze raz w tym roku, zapłaciłam 12zł, wcześniej miałam opakowanie, które kupiłam jeszcze w starym roku i wydaje mi się, że zapłaciłam za nie nie więcej niż 5 zł.

Czy ona tak podrożała czy tylko mi się wydaje?
ja też płaciłam 12zł w aptece w Kauflandzie
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:34   #2906
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Na badaniu gin powiedział, że szyjka jest ok i mam nadal brać no-spę, chyba, że bóle ustąpią, to wtedy przestać. Jakby się coś działo, to mam dzwonić. A tak, to wizyta za 4 tygodnie.
Teraz czekam aż tż wróci z pracy. Przygotowałam już lasagnę, tylko wrzucę ją do pieca i
A potem USG
Mogę iść na basen na te bóle krzyżowe Zobaczymy, czy pomoże. W każdym razie trochę się poruszam, co mnie cieszy. No i waga: 3,8 kg na plusie.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Aha, wracając kupiłam kilka ciuszków w lumpie i weszłam do dziecięcego - spodobał mi się wózek Sojan X6 - tylko jeszcze nie czytałam opinii.
Super ze wszystko dobrze, ja też przytyłam dokładnie 3,7 kg

Malwina trochę spóznione powodzenia

Branzoletka też najlepszego i szybkiego porodu Ci życzę

Agunia też musisz juz chyba zwolnić , odpoczywaj

Edytowane przez Kasik_12
Czas edycji: 2012-03-22 o 09:35
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:36   #2907
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
p

Powiem Ci, że objerzałam całą, ale troszke miałam wrażenie że mnie to boli
haha no ja oddycham i płacze razem z nimi

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Oglądałam muszę przyznać, że oglądanie tego programu sprawia, że zaczynam się bać porodu jak cholera chociaż wczoraj ta dziewczyna, która rodziła w wodzie dała radę chyba bez większej męczarni chciałabym rodzić w wodzie ale niestety w moim szpitalu zdaje się nie ma takiej opcji. Wydaje mi się że w wodzie jakoś jest dyskretniej, łatwiej, mniej boli? ale może tylko mi się wydaje. No w każdym razie nie leży się na fotelu z wywaloną psiochą
No własnie ten poród w wodzie bardzo mi sie podobał! mam wrażenie, że woda baaaaaaardzo dużo daje. Ciekawe jak jest u mnie w szpitalu bo jeszcze się nie orientowałam

Cytat:
rozumiem
przy odpowiedniej profilaktyce będzie dobrze
Ja już nie wiem, czy lepiej oglądać czy nie. Z jednej strony oglądając zyskujemy wiedzę, z drugiej strony to telewizja, ma być show i widowisko, więc te normalne przypadki rzadko będą pokazane. Oglądając telewizję można mieć wrazenie że występują same patologie
Ja nie oglądam.
Ale tam sa same zwykłe porody! bez patologii!

Cytat:
Dziękuję Wam Mamusie za gratulacje foch już mi wczoraj przeszedł...kopało mnie wieczorem jak szalone
a Małż podsumował, że Dziecko nie chce się pokazać jakiejś niemce, tylko w Polsce na badaniu chce się ujawnić może coś w tym jest....

ze zdjęciem to jest tak, że lekarka sprawdzała wszystko, mierzyła, gadała, pokazywała i jak już się ubrałam to się okazało, że wydrukowała jedno zdjęcie-z nóżką i stópką, bo jej się spodobało ujęcie, a nie wiedziała, że ja chcę fotkę a zawsze mi dawała, po prostu zajęła się tymi badaniami i zostałam ze stopą a to chyba nie jest dla Was interesujące, żebym wklejała
Stópka też jest na pewno cudna! pokazuj a nie

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Malwina jesteś bardzo dzielna!!!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:39   #2908
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Oj, Biedactwo Ciężko u Ciebie ostatnio chyba
No i gratki za przełom terminowy! Doczekasz się, doczekasz!
Dziękuję kochana rzeczywiście ostatnio mam spadek formy
Cytat:
Najnowsze zdjęcie mojego brzucholka- skończony 22 tc
Super brzuszek
Cytat:
jestem juz
byłam u gina moj miał dyzur nie zostawił mnie w szpitalu bo mam koniecznie do urologa isc. A ze u nas nie ma to mam gdzies jechac prywatnie. Ale jeden lekarz którego numer dostalam od mojego gina zje.bał mnie i pwoiedzial zebym mu tylka niezawracała ze skoro w ciazy jestem to gin powinien mnie a oddzial dac i ze on juz nie przyjmuje prywatnie no ok..........
szukam w necie i wszystkie rejestracje wrazie co od rana. Wiec rano bede dzwonic.

Gin mnie rpzebadał, zrobil mi wynik moczu. mocz mam super niema w nim doslownie nic. posluchal serduszka zrobil mi usg. Popatrzyl sam an nerki i ta prawa mówi ze ma powiekszony kielich, ze on nic tu sam nie zobaczy dlatego musze do urologa jechac. I ze on ma dyzur w piątek i dobrze by było gdybym w piątek przyszła sie pokazac juz z wiesciami od urologa.....

gdyby bol nie przeszedł a we wtorek mam u niego wizyte to mnie polozy na oddzial.

Ja mu mowie ze tak mi glupio jezdzic do szpitala a on mowi ze wsumie majac gina ktory przyjmuje raz w tyg nie mam innego wyjscia nie zawsze mozna przez telefon skonsultowac wszystko. I ze on woli zobaczyc, i moze spokojnie majac dyzur mnie na oddziale przyjąc. I nie musze sie bac ze za kazdym razem mnie zostawi. Wiec tym bardziej mi miło ze mam takiego gina No i moje dziecie juz zmeinilo polozenie znowu jest nogami a dole a glowką przy pempku

narazie mam brac przeciwbolowe. i lezec tylko na lewym boku. A rano mam powtórzyc mocz z nocy.
Fajnego masz gina
Teraz trzymam kciuki, żeby Ci sie udało dostać do dobrego urologa
Cytat:
Padam z mojego TŻta.

Byliśmy dziś z TŻ między innymi w mocno desingerskim sklepie. TŻ właśnie przez telefon opowiada koledze o tym ze strasznie spodobała mu sie lampa. Zapytał sprzedawczynię ile kosztuje. Kobieta mówi: 750.. Mój TŻ myśli: za☠☠☠.iście kupię sobie. Kobieta dalej: euro. Po czym dodała: netto. TŻ do kolegi: to były dwa słowa które popsuły wszystko.

Cytat:
o kurcze
zaraz zostaniemy bez auta
postanowiliśmy sprzedać naszego starego 3drzwiowego rovera - byłam pewna że to się będzie ciągnęło i nic z tego nie wyjdzie a tym czasem minęły 3 dni od naklejenia ogłoszenia na szybę
a najgorsze jest to że w sumie nie mamy innego na oku
i na dodatek przekomarzamy się co do marki.....ja jestem za toyotą a mąż za oplem.
ech....
Toyota
We flocie firmowej mojego męża przez wiele lat były toyoty i on sam przerobił z 6 (różne modele corolli i avensisa) i oboje uważamy, że to naprawdę trwałe i niezawodne samochody.
Kiedyś znajomy blacharz ostrzegał mnie przed oplami, że blachy tragedia, rdza szybko łapie, ale to bylo parę lat temu, może coś się u nich zmieniło na lepsze
Cytat:
No to jestem....
niestety nie mam wieści na temat płci mojego Dzidziolka, bo się nie chciał pokazać i już!!uparte jakieś to Dziecko moje ale poza tym wszystko w normie- rośnie, kręci się jak szalone, widziałam plecki, mózg, maleńkie stópki i łapeczki....tylko pipeczki nie widziałam....

aha no i 18 mam kolejną wizytę oraz badanie z glukozą(na czczo, od 18 poprzedniego dnia bez jedzenia i picia, jedynie lekko woda)-także pewnie będę się super czuć:/

na szczęście za 3 tyg. badanie połówkowe w PL, także już ja zmolestuję tę ginekolożkę, żeby zajrzała między nogi mojego Dzieciątka...

byłam trochę zawiedziona i rozczarowana, ale lekarka próbowała też dowcipnie a Fasola nic odwracała się byleby nie pokazać....

mam lekkiego na nią focha, bo prosiłam, żeby się pokazała...ale już jej wrzuciłam śliweczkę i czekoladkę to pofikała....lekki foch pozostał, ale przecież nie będę dziecka głodzić
Super wieści z wizyty szkoda, że dzidzia trzyma mamę w niepewności, pewnie następnym razem się uda
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

ale miałam dzień

Gratki dla mam po badaniach

Byłam na połówkowym dzisiaj - dziecko ładnie rośnie, waży 303g, wszystko ma w porządku, wyprzedza termin z om o tydzień. No i będzie córka
Gratuluję córeczki super!!!
Cytat:
Ja zmykam. Jeszcze się muszę odsierścić przed jutrzejszą wizytą (czyt. wydepilować). Rano jadę do Krakowa, popołudniu wizyta, także zajrzę pewnie wieczorkiem

Dobranoc
Kciuki za wizytę
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
bylismy dzisiaj z TZ ogladac ten wozek quinny u znajomych. Szczerze powiedziawszy nie podobaly mi sie 3 kolowe wozki, ale chyba zmienilam zdanie. Bardzo wygodnie się go prowadzilo, no i gondola az taka mala nie byla...
teraz zastanawiamy sie czy go kupimy od nich, do jutra powiedzielismy ze damy im znac...
kurcze nie myslalam zeby tak szybko kupowac wozek, ale chyba sie powoli przekonuje aby go kupic.
Wczoraj trafiłam na taka stronkę
Kompendium wózkowe-cz.2
Pomijając, że niektóre rady i spostrzeżenia są bardzo subiektywne i się z nimi nie zgadzam, to parę rzeczy piszą ciekawych, między innymi o tym, że trójkołowe wózki to zmora przy podjazdach na schodach i przy wsiadaniu do komunikacji miejskiej.
Ten artykuł ma trzy części-
pierwsza
trzecia
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:39   #2909
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
No to jestem....

Super wieści
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:42   #2910
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
No wiem ale prawdop. chłopczyk a chciałabym córeczkę
Aaaaa! Rozumiem Na pewno będzie kochany, a dziewczynka zawsze przed Tobą

Cytat:

a stópki są słodkie!

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Super ze wszystko dobrze, ja też przytyłam dokładnie 3,7 kg
No to

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
No własnie ten poród w wodzie bardzo mi sie podobał! mam wrażenie, że woda baaaaaaardzo dużo daje. Ciekawe jak jest u mnie w szpitalu bo jeszcze się nie orientowałam
U mnie jest wanna. Podobno najlepsze jest w pierwszej części porodu, bo później woda czerwona od krwi, w której położne i lekarze taplają ręce, no i dzieci zwykle nie płaczą po urodzeniu. Choć, jeśli się mylę, to mnie nie bijcie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości