|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
Właśnie Edyta-Tymek super
![]() Dziewczyny... która się zna na roślinach? ![]() Chciałabym zagospodarować jakoś w końcu swój balkon, ale jest od mega nasłonecznionej strony, czasem nawet nie mogę powiesić prania latem, bo jest jak w saunie I obawiam się, że żadne rośliny tam nie wytrzymają
|
#2312 |
|
Ola-Unhola
|
angy, kaktusy takie wielkie w donicach
|
#2313 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
To sie juz chyba staje normą, ze wstajemy o 6,15 chyba będe musiała się do tego przyzwyczaić Bartuś je śniadanie i zaraz lecimy z babcia do sklepu Cytat:
... ja zawsze zjadam Bartka czekolady teściowa jest nie reformowalna moge sobie gadaaać a ona i tak swoje Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
i tym razem chyba się przejdę do lekarza ... w końcu Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() superrr Cytat:
|
||
|
|
|
#2315 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ale piekna pogoda
trzeba isc na dworek w piatek chyba pojedziemy do Swinoujscia, znalazlam apartamenty w nowych budynkach, dwupokojowe z kuchnia i za noc nam wyjdzie do 150zl gora
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
angy zdrówka! aaa tort bezowy pyszny, piekielnie słodki, bez gorzkiej kawy bym go nie zjadła
morska Tymek świetny, i jak go widać w tej kurteczce ![]() Svi, zazdroszcze pogody, u nas jakoś pochmurno czeko jak Werka, lepiej dzisiaj już, nie złości się? mam nadzieje ze się wyspała i jej przeszło. angy ja uwielbiam rośliny, poszukam jakichś co by się nadały na takie słońce |
|
|
|
#2317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopadła mnie grypa,ale masakra w zyciu mnie nic tak nie pokonało,2dni trzymała mnie temp ok 39,ciezko bylo ja zbic,kaszel mnie wymeczyl,jestem oberwana,katar,bol miesni,kosci,glowy ehhhh maz wzial opieke na mnie,bo nie bylam w stanie kiwnac palcem bylam u dr,duzo lezec i pic,organizmn sam musi sobie z tym poradzic,wiec tylko lecze objawy-katar i kaszel i zbijam temp dzis mi odrobine lepiej,ale strasznie slaba jestem,zawroty glowy,dreszcze,zimne poty sylka ta akcja z przedszkolem to u Karoliny w miescie ![]() Svi dzięki za wyjaśnienie.Różnie to u nas wygląda.Ja jestem b.zadowolona z L publ.przedszkola.Z zajęć dodatkowych ma tylko religię i rytmikę, i na więcej się nie godzę. mała rozbieżność u was cenowa. Mnie zraziła "kolezanka" jak i opinia innej znajomej,ktora w prywatnym pracuje jako psycholog:"ja bym tu swojego dziecka nie oddała" ![]() ja chyba każdego pryw.przedszkola nie oceniłam,ze takie beznadziejne,bo z pewnoscia sa takie co dbaja o szczegoly ale tez licza sobie niemało Cytat:
a ja sie nie daje zwariowac ta brita,bo na chlopski rozum to logiczne ze bakterie i wilgoc,ale gdy "węgiel aktywny impregnowany jest srebrem, które chroni filtrowaną wodę przed rozwojem bakterii aż do 48 godzin" to zmienia postac rzeczy.I nie jest to cytat z ich strony. zmeczylam sie przekladam sie na boczek i ide na drzemke
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Moja zlosnica wstala o 6.30 to wlaczylam jej tv i poszlam dalej spac![]() nie wiem dziewczyny o co jej chodzi to chyba jakis kolejny bunt.....dzisiaj juz jedna akcja zaliczona ![]() do tego mam owulke i czuje sie do d...... Angy wirus a sio ![]() Kasiu zdrowka Morska uroczy jest Tymus
|
#2319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No słodki, ale grzechu wart ![]() Na Tchibo są teraz takie piękne kolorowe doniczki ![]() 32858_b1_pv.jpg, 33050_b1_pv.jpg, 33053_b1_pv.jpg, 33222_b1_pv.jpg, 33222_b2_pv.jpg ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() Na razie ok, więc to chyba taka szybka akcja była ![]() Kasiu zdrówka...
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-03-22 o 12:01 |
||
|
|
|
#2320 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ciekawe, jak Antonio i Mariola?
|
|
|
#2321 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() pogadamy o zadwoleniu za rok czy dwa ja na poczatku tez bylam a czemu sie nie godzisz na wiecej? np jezyk dzieci w tym wieku chlona najbardziej, warto ich uczyczdrowka
|
|
|
#2322 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobra, zagięłaś mnie ![]() Cytat:
A czemu? ![]() .
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
Edyta, ja też oglądałam Tymka, ależ on się zmienia
, uroczy jest Zdradź mi, gdzie kupiłaś mu cienką czapkę? ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Zapomniałam napisać, że Kubuś dziś w nocy zrobił siku do łóżka
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od września będzie już w innym przedszkolu Długość uczęszczania oczywiście ma duże znaczenie,ale też podejście rodzica. Byłam na zebraniu i jak słyszałam co wydziwiają,co tym panią obowiązków dokładają "a niech Julka zacznie jeść mleko,dawajcie jej raz w tygodniu" "wojtuś miał chyba chlebek posmarowany masłem, bo dostał wysypki" "czy wiktor mógłby nie spać na leżakowaniu" "a spodnie po dworze brudne" Nie dopytuję pani co dzień czy jadła,bo po pierwsze wiem że sobie nie da krzywdy zrobić a po drugie jak nie zje np.śniadania to jej strata,bo tam nikt jej extra nie doniesie,bo Laurka zgłodniała a jaki problem był z ustaleniem "zajączka" ![]() Was chyba nie zdziwi jak napiszę, że nie czepiam się jak zachodzę po nią i ma but prawy na lewej,gacie brudne ,włosy w nieładzie-choć po swojemu ją czeszą czy ubrane ma getry na lewą stronę.Wiem,że po leżakowaniu i przed sami się przebierają.Wiem też że nawet jeśli pani zwróci jej uwagę to ona będzie chciała mieć buty odwrotnie ćwiczymy w domu ubieranie.Kupę też stara się zrobić przed wyjściem,żeby nie było niespodzianek. A spać nie musi jak nie chce,choć zwykle zasypia jako pierwsza ![]() Domyślam się że dla pań to chwila wytchnienia taka drzemka i że niechętnie z niej zrezygnują.Te co nie śpią,muszą leżeć i być cicho i dla mnie to zrozumiałe(choć L śpi w hałasie,świetle i na stojąco )Menu mi się podoba,plany wywieszone na mc wcześniej,wycieczki, to że co dzień wychodzą do ogrodu.Na prawdę nie jestem bardzo wymagająca, jak też nie mam nic przeciwko że jest 25dzieci i pani nie może się poświęcić tylko jej. u nas jest sa jakieś kółka, języki, judo,basen. to nie interesuje. Mi zależy tylko na przedszkolu, takim starym do jakiego ja chodziłam,bez żadych udziwnień. A język hmmm...najpierw to niech ona nauczy się mówić po polsku. Poza tym ja odkąd pamiętam chodziłam na języki i uważam że to rodziców pieniądze wyrzucone w błoto ![]() Ona z bajki Dora umie liczyć do 8,przywitać się i kilka prostych zwrotów i pojedyncze słówka.Na prawdę jest jej to niepotrzebne. ale wywód ,zdrowieje ![]() na tvn24 "bój o przedszkola" w Szczecinie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2325 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a te brudne gacie, o ktorych piszesz itp....wlasnie dzieki prywatnemu przedszkolu mam nadzieje, ze unikne takich sytuacji jak Tobie pasuje to ok co do spania...w pryw przedszkolu dzieci, ktore juz nie spia ida do oddzielnego pokoiku i sie bawia, nie musza lezec na sile co do reszty.........no widzisz, wiec Tobie odpowiada "przechowalnia dzieci", ja wole zeby moje chodzilo do przedszkola, mialo zajecia (ktore go zainteresuja oczywiscie) i zeby pani mogla poswiecic mu wiecej uwagi jesli nie bedzie sobie z czyms radzil wiem z doswiadczenia, ze przedszkole bardzo rzutuje na pozniejsza nauke w szkole, wszystkie zanidbania pozniej wychodza niestety wiec obstaje przy swoim
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni mają rytmikę,religię,idą na dwór i jest leżakowanie, do tego czas posiłków i czas wolny na zabawę,a jest tam niespełna 7h. to tak najłatwiej zwalić winę na coś,że jest problem z nauką. Ja nie widzę dużego związku z nauką i maluchami,a nawet średniakami ![]() przecież ja cię nie namawiam. ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Svi wrzucam ci przykładowy plan z przechowalni L.Możemy tak to nazywać ![]() Kotki w lutym cieszyły się, że "Przyszła zima" z tej okazji oglądały śniegowe płatki te za oknem oraz takie papierowe, obrysowywały je paluszkami a potem próbowały je samodzielnie wyciąć doskonaląc przy okazji przeliczanie w dostępnym dla siebie zakresie. Dzieci opowiadały o swoich ulubionych zimowych zabawach a pani zwracała uwagę na to, by zapamiętały jak ważne jest zachowanie bezpieczeństwa podczas takich zabaw. Sanie, saneczki, narty, łyżwy, sami przyznacie, że to frajda, ale co jak co- dorośli powinni być w pobliżu 9 lutego mieliśmy balik w przedszkolu- wtedy właśnie realizowaliśmy temat "Mamy swój bal", opowiadaliśmy sobie o postaciach z bajek, panie dowiadywały się jakich ulubionych bohaterów mają Kotki, a może za nich się przebrały?Bez baloników nie ma balu więc im tez poświęciliśmy swoją uwagę, robiąc oddechowe ćwiczenia, dmuchając wymyślone baloniki, przyglądaliśmy się ich kształtowi i kolorom, a na koniec pięknie udekorowaliśmy nimi naszą salę na bogato- na balowo A jak karnawał to piękne fryzury, dlatego też zrealizowaliśmy temat kompleksowy "U fryzjera" robiliśmy lalkom różne fryzury, dowiadywaliśmy się co jest potrzebne fryzjerowi do pracy oraz uczyliśmy się jak dbać o własne włosy[ Z pięknymi fryzurami wybraliśmy się na zakupy, ponieważ do zrealizowania mieliśmy temat "Znamy różne sklepy", poznawalismy asortyment różnych sklepów, naszymi faworytami były: sklep spożywczy i sklep z zabawkami, poznaliśmy o nich wierszyki zrobiliśmy towary z masy solnej i bawiliśmy się w sklep ale było fajnie! edit:edytowałam emotki
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2012-03-22 o 13:26 |
|
|
|
|
#2327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie to, że się chwalę, chcę tylko powiedzieć, że mi się wydaje, że niektórzy rodzice fisiują teraz trochę na punkcie tych wszystkich zajęć dodatkowych etc. itp. I że rola przedszkola jest teraz trochę na wyrost....I nie bierz tego do siebie
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
edytowałam swój post o emotki, to pewnie was teraz cofnie do niego.Wybaczcie,ale nie wchodziły u nas emotki z ich strony.
|
|
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
Idę z Kubą do lekarza, narzeka, że boli go gardło, mam nadzieję, że nie kłamie po to, żebym mu psikała Tatntum Verde
, bo ja nie widzę czerwonego, no ale idę, lekarzem nie jestem , trzymajcie kciuki
|
|
#2330 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() U nas też buźki i słoneczka królują![]() A jak dziś samopoczucie? A mnie wczoraj wieczorem tak rozłozyło, że mąż chciał mnie na IP wieźć. SPałam w skarpetach, pod kocem i kołdrą i jeszcze małż wtulony mnie grzał,a ja dopuki nie zasnęłam to trzesłam się jak galaretka. Dziś najadłam sie już czosnku, ale bolą mnie oczy i mam takie wrazliwe ciało, a musze jeszcze teścia do okulisty zawieść. No i miała rację cdn no i jednak nie doczytam teraz tej strony. Musze już lecieć z teściem.
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2012-03-22 o 13:43 |
|
|
|
|
#2331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fiu fiu![]() ![]() Ja dobrze, mam nadzieję, że Ciebie tez nic nie chwyci poważniejszego ![]()
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej
![]() L wczoraj naciągnęła ojca na wodnego loda,najgorzszy syf,bogaty w E,barwniki i juz na wieczór miała uczulenie i rano jeszcze pokrzywka sie utrzymywała.Dałam jej calcium i zyrtec. Svi jeszcze wrócę do tematu gaci,tak więc mimo pani i pomocy wychowawczyni na parterze i piętrze ,są wciąż obecne panie woźne,pewnie też kucharki(nie znam ich wszystkich),ale domyślam się,że L pow.,że ona umie sama,chcąc uniknąć by ktoś obcy podtarł jej tyłek.Pewnie sama próbowała,ale zaledwie mazgała się po plecach ![]() Nie zdążyłam wam napisać,że L śpi już bez pieluchy od kilku dni.W końcu.I rano, odpukać sucho.
|
|
|
#2333 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ja nie zwalam na cos i Eryk nie ma problemow z nauka zeby bylo jasnei wierz mi, ze ma wplyw i to bardzo duzy jezeli pozniej bedziesz pracowac i nie bedziesz miala czasu siedziec z dzieckiem i uczyc sie liter itp, a w przedszkolu to oleja to uwazasz, ze nie bedzie problemu? spokoa planu mi nie musisz wklejac....moge Ci wkleic podobne z przedszkola Eryka...i co z tego, pieknie napisac kazdy moze poza tym nie chodzi tu o przekonanie mnie, ze Twoje przedszkole jest super, bo ja pisalam o przedszkolu Eryka a skoro Wy macie dobre przedszkola publiczne to swietnie Cytat:
Ty jestes madra i inteligentna to problemow nie mialas ![]() ale jednak w dzisiejszych czasach, gdzie dzieciaki maja wszystko w glowie niz nauke a w szkole wymagaja coraz wiecej to przygotowanie przedszkolne jest bardzo wazne moim zdaniem co do fisiowania.....czy uwazasz, ze jesli dziecko chodzi na basen, pilke...ma w przedszkolu jezyk to jest fisiowanie? czyli lepiej zeby w tym czasie biegalo z reszta dzieciakow po osiedlu z kijami w rekach po krzakach? ja nie mowie, ze bieganie po dworzu jest zle bo wychodze z dziecmi codziennie ale widac dzieciaki, ktore nie maja zadnych zajec, rzucaja plecaki po szkole i do wieczora biegaja po dworzu i nic ich nie interesuje
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
oj Svi kochanie, co ty taka nerwowa?
![]() uważam że tak czy siak trzeba z dzieckiem przysiąść,posprawdzać,bez względu czy się nauczyło czy nie Plan wkleiłam,żebyś oceniła czy to prawdziwa przechowalnia.Mi takie miejsce kojarzy się z nic nierobieniem przez cały dzień. Poza tym prace wiszą w gablotkach,wkładają do teczek,ona sama opowiada co robili,sama widzę że śpiewa więcej,próbuje wierszyk mówić etc Ja pamiętam swoje słodkie,beztroskie dzieciństwo do ok 3kl. podstawówki, a potem do L.O cały tydzień miałam zajęcia dodatkowe...język,basen,t ańce i nie byłam bardzo szczęśliwa z tego powodu,dlatego teraz L nie ładuje dodatkowych zajęć.Jest dzieckiem,ma się bawić i odkrywać świat.Jeszcze w życiu się dużo pouczy. Na basen sama mogę z nią jeździć.Nie wiem jak organizacyjnie to wygląda,wiem że bus ich zawozi i odwozi,ale jak w szatni, jak włosy etc to wolę sama trzymać pieczę nad tym idę wniosek wypełnić do przedszkola,bo jeszcze nie złożyłam do tego co L chodzi. Mąż karmi łyżką Blankę, a ja w łóżku z kompem.Nie do pomyślenia ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- aga a ciebie może grypa wzięła?pewnie miałaś temp jak cię tak trzęsło z zmina.Miałam podobne objawy
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Pisze z telefonu bo oliwce ustąpilam miejsca przy kompie. Byłyśmy na dworze ale zimno jakos.na placu zabaw oli sie troche pobawiła potem spotkałyśmy jej kolezanke i zaprosiłyśmy na herbatę.ale coś nie mogły sie w domu dogadać. Oli dzisiaj nie chciała dzielić sie zabawkami. Ale każdy moze mieć gorszy dzien.jeść dalej nie chce :-(
|
|
|
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gorzej jak do tego dochodzi jeszcze nauka tańca, jazda konna, nauka gry na fortepianie i co tam jeszcze.... I dzieciak wraca do domu o 19 styrany gorzej niż ojciec po robocie.... To już nie jest normalne moim zdaniem Dziecko musi mieć czas na wylatanie się, szaleństwo... Ja jestem tego zdania co Kaśka-dzieciństwo to dzieciństwo, ja je tak wspominam i chcę, żeby Zosia też miała takie wspomnienia
|
|
#2337 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Nadrobię później,bo zabiegana trochę dzisiaj jestem na dodatek Bartosz nie spał ![]() Jolu trzymam za wizytę |
|
|
|
#2338 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ja nie powiedzialam, ze nie robia tam nic, ja wiem, ze robia rozne rzeczy, ucza sie ito ale nikt do zadnego dziecka nie podejrze indywidualnie niewazne koniec tematu zeby nie bylo - jedno publiczne biore pod uwage ale musze sie tam przejechac Cytat:
a ja moje dziecinstwo wspominam tak, ze nie chodzilam na zadne zajecia, a chcialam, chcialam chodzic na tance itp, mama nigdy mnie nie zapisala, tylko biegalam po podworku z kolezankami i kolegami, potem zaczely sie papieroski i inne wybryki, nudzilo sie to trzeba bylo sobie czas zagospodarowac ![]() i widze co robia dzisiejsze dzieciaki, te co sie nudza lataja po bramach i nic madrego nie robia
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, wy pisałyscie kiedyś jakie materace są nalepsze do łóżek.
potrzebuję do łóżka Oliwki i naszego sypialnianego, pomozecie? jaki najlepszy jest, albo chociaż przyzwoity. Może być Ikeowy szukam w necie informacji ale kręćka dostaje, narazie doczytałam o jakichś oznaczeniach H1, H2 H3... |
|
|
|
#2340 |
|
Ola-Unhola
|
Hej, nie ma dla Was czasu, bo cały dzień aukcje wystawiam....
![]() Zaraz lecimy na pianino ![]() ![]() Ale Ant juz 3 godziny śpi.... Zasnął po 12 w takiej o to pozycji: 2012-03-22 12.48.31.jpg Na stercie ciuchów, które na allegro poleciały ![]() Do później
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.

I obawiam się, że żadne rośliny tam nie wytrzymają

chyba będe musiała się do tego przyzwyczaić 

moge sobie gadaaać a ona i tak swoje
, zawsze 5 minut i tylko z mamusią
i tym razem chyba się przejdę do lekarza ... w końcu 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

to wlaczylam jej tv i poszlam dalej spac

, poproszę tatę, żeby mi kupił, ja nawet nie wiem, czy u nas jest Kaufland
)
U nas też buźki i słoneczka królują
Fiu fiu