|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
Pierwsze było w 8t, razem ze wszystkimi innymi wynikami. Teraz drugie. A była to w sumie moja 3wizyta. Więc wynikałoby z tego, że Doktorek chce wyniki morfologii, co 2gą. I nie wiem czy też ma to znaczenie, ale u mnie dość często pojawiała się anemia. Wcale nie dlatego, że się odchudzałam . Raz nawet wyszło, że mam za dużą ilość żelaza w organiźmie i straszyli mnie szpitalem . No i kilka lat temu miałam transfuzję krwi.
|
|
|
|
|
#3182 |
|
Konto usunięte
|
Ja melduje że powracam bo sie stęskniłam
![]() U mnie póki co wszystko w porządku,oby tak dalej.Marwie się tylko że jutro 16 tydzień zaczynam a nie czuje żadnych popukiwań dzidka ani nic.Anusia Ty coś czujesz,jakieś oznaki czy coś?Brzuszek mi się tylko troszke powiększył i jak się przypatrzeć to widać już.W ogóle mama z siostrą mi powiedziałay wczoraj ze mi się rysy twarzy troche zmieniły i takie wyostrzone mam...troche się załamałam bo chyba bym wolała być spuchnięta ![]() A tak w ogóle to troche Was podczytywałam przez ten tydzień i gratuluje udanych wizyt,lukrecji chłopczyka i jeśli są jakieś nowe mamy bo tego już nie zajarzyłam to witam Jakoś tak zgłupiałam przez tą ciąże.Czuje się odmóżdżona ![]() Tak plote trzy po trzy ale w każdym bądz razie powracam i biore się w sobie |
|
|
|
#3183 |
|
Raczkowanie
|
uwielbiam surowe mięso
od zobaczenia 2 kresek mięsa surowego nie tylkam, zreszta moj organizm wyklucza mieso z mojej diety, nie mam na nie wogole ochoty, chwilowo przeszlam na diete bezmiesna
|
|
|
|
#3184 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33070811]Ja melduje że powracam bo sie stęskniłam
![]() U mnie póki co wszystko w porządku,oby tak dalej.Marwie się tylko że jutro 16 tydzień zaczynam a nie czuje żadnych popukiwań dzidka ani nic.Anusia Ty coś czujesz,jakieś oznaki czy coś?Brzuszek mi się tylko troszke powiększył i jak się przypatrzeć to widać już.W ogóle mama z siostrą mi powiedziałay wczoraj ze mi się rysy twarzy troche zmieniły i takie wyostrzone mam...troche się załamałam bo chyba bym wolała być spuchnięta ![]() choco luz --- jeszcze masz czas, to zależny od dzidzi, twojej budowy i tego która to ciąża. ja w pierwszej ciąży czułam w 16tym tygodniu, ale podobno najczęściej to pomiędzy 18 - 20tym
|
|
#3185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sojka, co to znaczy z tą pracą? Nie mieści mi się w głowie, że jak ciąża to odejście? U mnie poszło gładko, mam bardzo pro rodzinną firmę (ufff!) wszyscy się ucieszyli dopiero potem przyszło otrzeźwienie, "a co my zrobimy bez ciebie??" Byłam dziś na badaniach krwi i moczu... zapłaciłam 250zł (już ze zniżką!!!) masakra ale czego się nie robi dla dzidziola. Strasznie dużo krwi mi pobrali.Powinnam ogarnąć dom chociaż trochę a strasznie mi się nie chce :P leń się ze mnie zrobił na tym zwolnieniu... ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33070811] Jakoś tak zgłupiałam przez tą ciąże.Czuje się odmóżdżona [/QUOTE]Hihi, tak mi ginekolog powiedziała ostatnio, że jest spadek intelektualny zwłaszcza w 1 trymestrze I faktycznie, żyletą to ostatnio nie jestem :/
|
|
|
|
|
#3186 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie
|
|
|
|
#3187 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3188 |
|
Wtajemniczenie
|
mi nie kazał
![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- pierwsze słyszę żeby standard to był w ciąży... żadna z moich koleżanek nie miała tego badania zleconego niektóre robiły dla własnego spokoju ale zadnej lekarz nie zlecał |
|
|
|
#3189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mój gin ostatnio mówił, że niestety ma ostatnio coraz więcej ciężarnych z HIV tu lista badań (opracowano na podstawie terminarza Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego) i są tam przeciwciała HIV http://parenting.pl/portal/kalendarium-badan-w-ciazy
Zadziw świat - pochyli się w pokłonie Zmieniaj los - uskrzydli Cię Zanim czas pokona nas" Edytowane przez katarzinka Czas edycji: 2012-03-22 o 09:56 |
|
|
|
|
#3190 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w anglii to podobno nawet ma jakas nazwe siostra cos o tym mi mowila jak chodzila w ciazy na wyspach
|
|
|
|
|
#3191 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
przemawiam i przemawiam do dzidka,musi mnie w końcu posłuchać ![]() lourose miło że chociaż nie ja jedna ![]() coventry mi nie zlecił sylwia-0071 no nie mów że to jest naukowo udowodnione.mam przynajmniej nadzieje ze wróce kiedyś do swoich możliwośći intelektualnych Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-03-22 o 09:57 |
|
|
|
|
#3192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluje udanej wizyty a który Ty to masz już tydzień ? Kochane a może zrobimy sobie wszystkie suwaczki w podpisach i będziemy wówczas wszystkie miały wgląd do terminów swych Cytat:
Mi się podoba Kajetan ale u nas nie przejdzie to imię ... zresztą zobaczymy jak będzie już tak daleko ![]() Niegrzeczna a Ty masz ślub cywilny czy kościelny też???? Co do komputera to ja raczej też będę bardzo rygorystyczna na wszystko przychodzi czas ... a pierwsze lata to rozwój i zabawa dzieciatka, rynek oferuję całą gamę gier, zabawek itp więc niech korzysta z dzieciństwa ...
|
|
#3193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3194 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za info, ale co prawda to prawda nawet żyjąc "Po Bożemu" to nigdy nic nie wiadomo, lepiej się badać
mamusie a o sądzicie o tym wózeczku, szukam czegos lekkiego i nie trójkołowego http://allegro.pl/ultralekki-roan-4r...172400858.html |
|
|
|
#3195 |
|
Raczkowanie
|
sylwia-0071
no nie mów że to jest naukowo udowodnione.mam przynajmniej nadzieje ze wróce kiedyś do swoich możliwośći intelektualnych nie mam pojecia wtedy z niej sie smialam teraz mam to samodziadek sie smial i to samo mial |
|
|
|
#3196 |
|
Konto usunięte
|
coventry
on jest śliczny dopóki się go nie zmieni w spacerówke,wtedy jest taki masywny,a własciwie ta budka.własnie wczoraj intensywnie przeglądałam wózki i trafiłam na niego ale ta spacerówka do mnie nie przemawia |
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem za. Tylko powiedzcie mi jak zrobić link ukryty pod napisem?
|
|
|
|
|
#3198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale wcześniej też nie jadłam chleba a od pierwszych tygodni wcinam aż mi się uszy trzęsą .. dzień bez chleba dzień stracony ![]() Cytat:
Ja swoje mam do dzisiaj a dałam za nie wówczas mnóstwo kasy ... znaczy rodzice moi kochani dali i powiem Wam że to najwygodniejsze buciki jakie mam ale z racji koloru ubieram je dość rzadko
|
|
#3199 |
|
Raczkowanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;
on jest śliczny dopóki się go nie zmieni w spacerówke,wtedy jest taki masywny,a własciwie ta budka.własnie wczoraj intensywnie przeglądałam wózki i trafiłam na niego ale ta spacerówka do mnie nie przemawia no właśnie, musze zobaczyć do na żywo, jeden z niewielu jeśli chodzi o wagę i cena całkiem przystępna, spory wybor jest na sronie bobowózki można pooglądać |
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
... więc ja zrobiłam tak że ... wstawiłam sobie ikonkę :love: następnie zaznaczyłam ją i najechałam na ten globusik co jest w etykiecie okna i wstawiłam link do suwaczka - chyba wyszło ...
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- ... więc ja zrobiłam tak że ... wstawiłam sobie ikonkę :
|
#3201 |
|
Raczkowanie
|
własnie w ddtvn mówili że są nowe standardy ze jeśli po porodzie sn nic sie dziecku nie dzieje to może 2 godziny leżec na mamie i że pwinno się miec czerwony albo bordowy recznik bo przponina kolorem wnetrze brzucha a nie białe pieluchy, jak któraś z WAs jest w domu to to własnie leci cykl eko mama
|
|
|
|
#3202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę,super że wszystko w porządku.[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33070811]Ja melduje że powracam bo sie stęskniłam ![]() U mnie póki co wszystko w porządku,oby tak dalej.Marwie się tylko że jutro 16 tydzień zaczynam a nie czuje żadnych popukiwań dzidka ani nic.Anusia Ty coś czujesz,jakieś oznaki czy coś?Brzuszek mi się tylko troszke powiększył i jak się przypatrzeć to widać już.W ogóle mama z siostrą mi powiedziałay wczoraj ze mi się rysy twarzy troche zmieniły i takie wyostrzone mam...troche się załamałam bo chyba bym wolała być spuchnięta ![]() A tak w ogóle to troche Was podczytywałam przez ten tydzień i gratuluje udanych wizyt,lukrecji chłopczyka i jeśli są jakieś nowe mamy bo tego już nie zajarzyłam to witam Jakoś tak zgłupiałam przez tą ciąże.Czuje się odmóżdżona ![]() Tak plote trzy po trzy ale w każdym bądz razie powracam i biore się w sobie Super że już jesteś ![]() Cytat:
Ja od początku ciąży nie mogę patrzeć na mięso. mi nie zalecił. Powiem Wam kochane że trochę się martwię brakiem brzuszka. Jestem płaska jak deska może wieczorkiem troszkę widać jak się najem a tak nic i niektórzy życzliwi pytają się czy faktycznie jestem w ciąży bo nic nie widać. ![]() Aha zapomniałam się pochwalić wczoraj weszłam w II trymestr chociaż do końca nie wiem czy dobrze to liczę,dzisiaj mam 14 tydzień +2 dni. Chciałabym pisać z Wami częściej ale dopóki pracuję to mało realne ale od czerwca się mnie nie pozbędziecie.
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już mam w podpisie suwaczek
|
|
|
|
|
#3204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gdzie sie to klika???
|
|
|
|
|
#3205 |
|
Konto usunięte
|
colds
a jak zrobiłaś takie serduszka fajne w podpisie bo ja bym takie czerwone chciała marta1986222 czasem sobie przeglądam wątek lipcowo-sierpniowy i dziewczyna w 20 tygodniu praktycznie plaska była.dziwne to ale widocznie normalne.nawet jak byłam na usg genetycznym 3 tygodnie temu to dziewczyna przede mną była w 18 tyg i też płaska |
|
|
|
#3206 |
|
Raczkowanie
|
moze teraz bedzie lepiej z moim suwaczkiem, przepraszam ze tak zasmiecam forum
prosze o wybaczenie Edytowane przez sylwia-0071 Czas edycji: 2012-03-22 o 11:00 |
|
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33072012]colds
a jak zrobiłaś takie serduszka fajne w podpisie bo ja bym takie czerwone chciała miałam wcześniej jedno, więc skopiowałam sobie taka mądrala ze mnie kopiuj do woli |
|
|
|
#3208 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3209 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się że wszystko dobrze Cytat:
U mnie pięknie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale chyba skończy się na tym, że biuro przeniesie się wraz ze mną do domku.Cytat:
Jejku jakiego pysznego biedronkowego arbuza wcinam
|
||||||
|
|
|
#3210 |
|
Konto usunięte
|
O żesz ale jestem tępa.Serduszko się nie chce pojawić
Laski wytłumaczcie mi to jak dziecku to może zajarze.Bo robie tak:kopiuje sobie serduszko,wklejam w podpisie,zmieniam kolor,zaznaczam serduszko,klikam globusa,wklejam suwaczek i dupa Tymczasem bede później bo dziadek jest w szpitalu i lece go odwiedzic |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

. Raz nawet wyszło, że mam za dużą ilość żelaza w organiźmie i straszyli mnie szpitalem
. No i kilka lat temu miałam transfuzję krwi.

ale czego się nie robi dla dzidziola. Strasznie dużo krwi mi pobrali.

i powiem Wam że to najwygodniejsze buciki jakie mam ale z racji koloru ubieram je dość rzadko