Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-21, 20:58   #3151
Katee27
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

Agnes-cieszymy się razem z Tobą
Ciekawe co u Colds...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:01   #3152
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
A powiecie mi o co chodzi z tym mailem ???

Widzę, że kilka z Was zna już płeć maluszka i będzie Jasiu u mnie też jeśli będzie chłopiec to najprawdopodobniej Jan
mamy swojego wątkowego maila na którego wrzucamy fotki .. jeżeli się udziela osóbka u nas dostaje do niego dostęp

ja też uciekam w poduchy ..
do jutra
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:05   #3153
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Wpadłam powiedzieć dobranoci gratuluje udanych wizyt

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:10   #3154
Elmiria
Raczkowanie

U nas też trudny wybór
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:23   #3155
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
mamy swojego wątkowego maila na którego wrzucamy fotki .. jeżeli się udziela osóbka u nas dostaje do niego dostęp

ja też uciekam w poduchy ..
do jutra

Ooo no proszę co za zmiany
Stary 2012-03-21, 22:24   #3156
alfabia
Raczkowanie

Ja mam wizytę 26 marca. Po cichutku mam nadzieję, że poznam płeć maluszka, który już puka w brzuszku coraz bardziej

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

No i czas powiedzieć szefowi w pracy. Po wizycie. Wezmę zaświadczenie, ech... będzie ciężko, denerwuję się przed rozmową
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 01:24   #3157
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

No i czas powiedzieć szefowi w pracy. Po wizycie. Wezmę zaświadczenie, ech... będzie ciężko, denerwuję się przed rozmową
Ja to zrobiłam dziś. zaskoczyla mnie reakcja "a więc gratuluje mamusiu i czekam na zaproszenie na chrzciny ", tyle że w mojej pracy ciąża= odejscie przynajmniej do czasu rozwiązania i tak też zrobiłam, jutro rano czeka mnie wędrówka ludów.. najpierw wpis do ewidencji działalności gospodarczej, potem ZUS, dobrze ze skarbówka na potem zostaje i ide na swoje bo razem z odejsciem z pracy pozostaje chociazby bez ubezpieczenia zdrowotnego.

Jejku nie moge spać, Tż chrapie niemiłosiernie

---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

i witamy 18tc
Stary 2012-03-22, 05:28   #3158
m_moni
Zadomowienie

Pierwsza
Nie no, to jakieś jaja...to pomyłka...
Niestety mój pęcherz nie wytrzymał. Chwycił mnie mega głód i jem kanapkę.
Matko 460 buszujących wizażanek o tej godzinie...co one robią?
Bezsenność to jednak przykra choroba muszę się ciszej śmiać, bo obudzę męża

---------- Dopisano o 05:28 ---------- Poprzedni post napisano o 05:11 ----------

Bafi właśnie szukałam lekarstwa na ślinotok i znalazłam Twój post z 2006r. Powiedz mi jak długo Cię trzymało to cholerstwo? To dla mnie bardzo uciążliwe, noc to noc, ale w dzień mnie umęczy
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 05:45   #3159
Konczita
Zakorzenienie

haj i ja się witam ... od godziny nie śpię ... próbowałam ale przytachałam lapka do łóżka dzisiaj leniuchuję ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 06:20   #3160
karolluki
Raczkowanie

Witam i ja
wyprawiłam mężusia do pracy i nie idę już spać nie chce mi się
Po południu jadę na starą uczelnię na rozdanie dyplomów, a w weekend znowu mam zjazd, już czuję to siedzenie całe dwa dni, masakra
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 07:22   #3161
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Ja to zrobiłam dziś. zaskoczyla mnie reakcja "a więc gratuluje mamusiu i czekam na zaproszenie na chrzciny ", tyle że w mojej pracy ciąża= odejscie przynajmniej do czasu rozwiązania i tak też zrobiłam, jutro rano czeka mnie wędrówka ludów.. najpierw wpis do ewidencji działalności gospodarczej, potem ZUS, dobrze ze skarbówka na potem zostaje i ide na swoje bo razem z odejsciem z pracy pozostaje chociazby bez ubezpieczenia zdrowotnego.
Jak to jak ciąża to Cię zwalniają? A chorobowe? Później macierzyński?

Paula miała ciężką noc, płacz z powodu bólu nóg i lekka gorączka. Rok temu tylko wiosna przyszła i to samo. Byliśmy wtedy u lekarzy i stwierdzili że ma bóle wzrostowe. Teraz znów to samo. Biedne moje dziecko. Nie mogła do kibelka dojść. Dałam jej Paracetamol i przeszlo, ale wieczorem i w nocy pewnie znów będzie jazda.
Stary 2012-03-22, 07:36   #3162
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Moja Paula ma dostęp do komputera i nie uważam tego za złe. Wręcz przeciwnie, ona wyciąga z niego mnóstwo korzyści. Może grać do godziny dziennie. Siada, włącza sobie You Tube i ulubioną muzyczkę, a na gry.pl ma swoje ulubione logiczne gry. Siedzi, kombinuje jak przejść plansze, uczy się logicznego myślenia. Albo piecze wirtualnie babeczki, robi koktajle. Komputer to nie samo zło
Tamlin, masz dobre podejście, natomiast niestety są rodzice, którzy komputerem zastępują wychowywanie dziecka. Ja dokładnie tak samo do tego podchodzę, z tymże moja mała może tylko w w soboty i niedziele po godzinie i koniec.

To jako ciekawostkę powiem, że wczoraj oglądałam odcinek o mamie, (tata zapracowany , mama bezrobotna), która zwróciła się o pomoc do p. Z w sprawie problemów ze swoim czteroletnim synem, lał w pieluchy, nie chciał jeść nic oprócz papkowatych zup, bułek suchych i serka, pił z butelki takiej jak niemowlaki za to ciekawostka, świetnie sobie radził z komputerem, rżnął w grę epoka lodowcowa i to tak miał opanowane że szok.

Pani Z. na początek porozmawiała z mamą a następnie zrobiła podstawowy test tego co powinien umieć 4-latek i wyszło, że nie umie uchwycić prawidłowo kredki, z rysowaniem masakra, z nazywaniem podstawowych rzeczy również. Wyszły strasznie braki a przed mamą wyzwanie, by z dzieckiem spędzać więcej czasu.

A tak to dzień dobry kochane moje

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-03-22 o 07:41
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 07:39   #3163
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dobrymy od 6 na nogach i wyczekuje słoneczka. Musze zrobic jakieś śniadanko mojemu maluchowi

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:02   #3164
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Dokładnie

Super że pomyślne wiadomości

Zgadza się. Tym bardziej że teraz w internecie jest wszystko. Pamiętam jak Paula miała fazę na Krecika i siedziała i wyszukiwała na You Tubie bajki. Oglądała sobie, ja dosłownie na chwilę wyszłam z pokoju, wracam a tu nowa bajeczka Krecik pali zioło inny równie ciekawy odcinek: Krecik i masturbacja. Trzeba bardzo sprawdzać co dziecko ogląda, bo pod normalną nazwą nieraz kryją się zboczeństwa pełne przekleństw.
Tamlin zgroza, z tym krecikiem, to ja trafiłam na you tubie na krecika odbierającego poród małych zajączków, sprawę załatwiliśmy szybko, siostra moja na dzień dziecka zakupiła młodej płytę z bajkami krecika 3h więc jak ma fazę, obejrzy ze dwie trzy i idzie się bawić

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Pierwsza
Nie no, to jakieś jaja...to pomyłka...
Niestety mój pęcherz nie wytrzymał. Chwycił mnie mega głód i jem kanapkę.
Matko 460 buszujących wizażanek o tej godzinie...co one robią?
Bezsenność to jednak przykra choroba muszę się ciszej śmiać, bo obudzę męża

---------- Dopisano o 05:28 ---------- Poprzedni post napisano o 05:11 ----------

Bafi właśnie szukałam lekarstwa na ślinotok i znalazłam Twój post z 2006r. Powiedz mi jak długo Cię trzymało to cholerstwo? To dla mnie bardzo uciążliwe, noc to noc, ale w dzień mnie umęczy
Moni to paskudztwo jest okropne, żucie gumy mi pomogło, doszłam do takie wprawy, że spałam z guma, a obok obowiązkowo ręczniczek-spluwaczek. Nie chce cię straszyć ale mnie trzymało do połowy lipca a zaczęło się się w połowie marca koło 10 tygodnia ciąży.

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:
Jak to jak ciąża to Cię zwalniają? A chorobowe? Później macierzyński?

Paula miała ciężką noc, płacz z powodu bólu nóg i lekka gorączka. Rok temu tylko wiosna przyszła i to samo. Byliśmy wtedy u lekarzy i stwierdzili że ma bóle wzrostowe. Teraz znów to samo. Biedne moje dziecko. Nie mogła do kibelka dojść. Dałam jej Paracetamol i przeszlo, ale wieczorem i w nocy pewnie znów będzie jazda.
Współczuje małej, kolega(narzeczony ) mojej córki ma to samo. Czyli trzeba będzie znów jej podać co przeciwbólowego

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

Jejku nie moge spać, Tż chrapie niemiłosiernie

---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

i witamy 18tc
Sojka ale co to za firma, że w podtekscie można wywnioskować dziwne to jakieś. A na jakiej umowie jesteś przyjęta? Bo jak o prace i to na czas nawet jeśli określony to umowę mogą ci wymówić z końcem macierzyńskiego.

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Ja właśnie wcinam twarożek grani ze szczypiorkiem ostatnio mogę pochłaniać go w ilościach hurtowych tak samo biały barszcz z jajkiem

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-03-22 o 07:56
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:25   #3165
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Hej, witam się tylko na chwileczkę i idę do pracy, mimo iż mam zwolnienie. Ale dziś ważny dzień, bo będą rozmowy kwalifikacyjne na zastępstwo za mnie

Choco jak powiedziała tak zrobiła, nie ma jej, zginęła
Iwonka też się wózeczkiem nie pochwaliła

Życze miłego dnia, w świętokrzyskim brak słoneczka, no ale chyba nie jest strasznie zimno.
Stary 2012-03-22, 08:33   #3166
katarzinka
Wtajemniczenie

witam się i ja

miło czytać dobre wieści o wizytach i te radości

ja na razie mam non stop wizyty u pediatry z małą, mam nadzieje, że wreszcie już się unormuje i znów na dłuższy czas zapomnimy co to syropki

wracam do pracy
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:43   #3167
kajaja
Zadomowienie

hejka witam się i ja i zmykam jakiś obiadek szykować buziaki
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:45   #3168
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Ciekawe co u Colds...
Jestem, jestem

Bejbiś ma 10cm.
Gdy Go podglądaliśmy trzymał się za główkę rączkami. . TŻ się śmiał, że pewnie już nie może słuchać gadania matki.. , a ja po prostu uważam, że myśliciel się znalazł .
Co do ustalenia płci, czy tam też potwierdzenia, to nie można było nic stwierdzić, bo wszystko cwaniak zasłonił pępowiną
Ogólnie wszystko w porządku.
Dostałam tylko zalecenie zrobienia morfologii i moczu. Doktorek całą wizytę powtarzał, że okruszka jestem, więc trzeba morfologię częściej kontrolować aby się anemii nie nabawić .
No i od ostatniej wizyty przytyłam całe 2kg. Czyli powoli robię się piłeczką .
Następna wizyta w 21t.

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2012-03-22 o 08:46
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:50   #3169
sylwia-0071
Raczkowanie

dzien doberek

zycze milego dzionka i duzo slonka, u mnie go brak pewnie u Was teraz jest

mam kilka typow iminon dla dziewczynki, niestety mezowi zadne sie nie podoba
narazie mowie do brzuszka Mała Tami z nadzieja ze maz sie przyzwyczaji do tego imienia i tak nazwiemy corke
dla syna mam tylko jedno imie Kajetan, wybor imienia meskiego zoastawiam dla syna i meza, z nadzieja ze nie mowi maz powaznie o Józiu
synowi podoba sie Feliks lub Błażej

i tak bedzie mala ksiezniczka :P

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Jestem, jestem

Bejbiś ma 10cm.
Gdy Go podglądaliśmy trzymał się za główkę rączkami. . TŻ się śmiał, że pewnie już nie może słuchać gadania matki.. , a ja po prostu uważam, że myśliciel się znalazł .
Co do ustalenia płci, czy tam też potwierdzenia, to nie można było nic stwierdzić, bo wszystko cwaniak zasłonił pępowiną
Dostałam tylko zalecenie zrobienia morfologii i moczu. Doktorek całą wizytę powtarzał, że okruszka jestem, więc trzeba morfologię częściej kontrolować aby się anemii nie nabawić .
Następna wizyta w 21t.
super ze wszystko w porzadku
ja na poczatku schudlam 3 kg teraz waze tyle co przed ciaza w poprzedniej ciazy przytylam 20 kg mam nadzieje ze tym razem tyle mi nie przybedzie
sylwia-0071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:58   #3170
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dzien dobry witam sie i ja ktora z Was mi zabrala sloneczko przyznac sie? musze isc do miasta na jakies zakupy a tu mzawka jakas leci i nieprzyjemnie jest
jakis stanik musze kupic bo cychochy mi sie juz nie mieszcza i buty na slub.. nie lubie kupowac butow , bo zawsze to co mi sie podoba to nie jest w moim rozmiarze

Cytat:
Jestem, jestem

Bejbiś ma 10cm.
Następna wizyta w 21t.
super ze wizyta udana a bejbik ale juz duzy

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:01   #3171
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Haaaaj!
Gratuluję udanych wizyt ja następne USG pewnie będę miała połówkowe dopiero bo wizte gin. mam 2 kwietnia no ale na kolejne usg nie umówiona byłam bo nikt nie pytał o to ja musze jeszcze iśc w przyszłym tygodniu zrobić se cukier bo miałam wysoki dość wcześniej i tą awidność na toksoplazmozę....
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:09   #3172
sylwia-0071
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dzien dobry witam sie i ja ktora z Was mi zabrala sloneczko przyznac sie? musze isc do miasta na jakies zakupy a tu mzawka jakas leci i nieprzyjemnie jest
jakis stanik musze kupic bo cychochy mi sie juz nie mieszcza i buty na slub.. nie lubie kupowac butow , bo zawsze to co mi sie podoba to nie jest w moim rozmiarze

super ze wizyta udana a bejbik ale juz duzy
tez miałam problem z butami slubnymi w koncu kupilam sobie czerwone szpilki do ślubu czym moi rodzice i goscie byli szokowani, chociaz te osoby ktore mnie bardzo dobrze znaja wiedzialy ze z czyms innym musze wyskoczyc

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Haaaaj!
Gratuluję udanych wizyt ja następne USG pewnie będę miała połówkowe dopiero bo wizte gin. mam 2 kwietnia no ale na kolejne usg nie umówiona byłam bo nikt nie pytał o to ja musze jeszcze iśc w przyszłym tygodniu zrobić se cukier bo miałam wysoki dość wcześniej i tą awidność na toksoplazmozę....

cukier mialam bardzo niski na poczatku ciazy jeszcze przed pierwsza wizyta lekarka ale mi sie szybko unormowal, gorzej z tokso mam wynik niestety pozytywny nie mam pojecia z kad bo z kotami nie mam stycznosci. dzis ide do lekarza od chorob odzwierzecych
Stary 2012-03-22, 09:11   #3173
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwia-0071 Pokaż wiadomość
tez miałam problem z butami slubnymi w koncu kupilam sobie czerwone szpilki do ślubu czym moi rodzice i goscie byli szokowani, chociaz te osoby ktore mnie bardzo dobrze znaja wiedzialy ze z czyms innym musze wyskoczyc

mi tam sie bardzo podobaja czerwone szpilki

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:18   #3174
sylwia-0071
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
mi tam sie bardzo podobaja czerwone szpilki
[/COLOR] [/COLOR]
nie cierpie bialych butow, nie dosc ze sporo kosztuja slubne ladne buty to jeszcze jak dla mnie tylko na raz, a czerwone moge nosic i nosic uwielbiam kolor krwistej czrwieni
Stary 2012-03-22, 09:20   #3175
colds
Zakorzenienie

Cytat:
super ze wszystko w porzadku
ja na poczatku schudlam 3 kg teraz waze tyle co przed ciaza w poprzedniej ciazy przytylam 20 kg mam nadzieje ze tym razem tyle mi nie przybedzie
U mnie waga zawsze wahała się między 49,a max 52.
No i przed ciążą musiałam mieć 49kg, choć się nie ważyłam, ale każdy zwrócił uwagę, że coś mi ubyło .
A na tej wczorajszej wizycie wyszło, że ważę 52kg, więc mieszczę się w swojej normie. . Sama widzę tę wagę choćby w brzuszku. Domownicy się dziwią, że na tyle jedzenia ile wpieprzam to praktycznie nic nie przytyłam. I że nawet nie widać tej wagi .

Mimo wszystko nie chce się toczyć
Stary 2012-03-22, 09:28   #3176
sylwia-0071
Raczkowanie

wcinam za dwoje male porcje ale bardzo czesto, pije jak smok wawelski, szcegolnie skoki wiśniowe przed ciaza to nawet 1,5 litra napojow dziennie nie wypijalam a teraz chyba ze 4 ltry na dobe
Stary 2012-03-22, 09:31   #3177
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
nie cierpie bialych butow, nie dosc ze sporo kosztuja slubne ladne buty to jeszcze jak dla mnie tylko na raz, a czerwone moge nosic i nosic uwielbiam kolor krwistej czrwieni
a ja swoje ślubne buty kupiłam w deichmanie za 50 zł - fakt, że to było ileś lat temu, ale stwierdziłam, że nie zapłacę ze buty w których wyjdę raz 200 zł
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:32   #3178
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Jestem, jestem

Bejbiś ma 10cm.
Następna wizyta w 21t.
gratuluje dobrych wiesci
Nie wiedzialam ze jest taka zaleznosc miedy wagą a sklonnoscia do anemii... ale musisz miec wyniki co wizyte? ja od zawsze mam podobna wage do Twojej a poprzednie ciaze o teraz wyniki mam miec co drugą wizytę, ...

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:33   #3179
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

cukier mialam bardzo niski na poczatku ciazy jeszcze przed pierwsza wizyta lekarka ale mi sie szybko unormowal, gorzej z tokso mam wynik niestety pozytywny nie mam pojecia z kad bo z kotami nie mam stycznosci. dzis ide do lekarza od chorob odzwierzecych
no mi wyszło ze mam przeciwciała niby no ale tak wyglądało ze albo przeszłam niedawno toksoplazmoze albo ją mam ale raczej przeszłam mam dla sprawdzenia zrobić awidność czegoś tam no to zrobie co nie?? 50 zł to kosztuje u mnie w najtańszym laboratorium a toksoplazmozą nie tylko od kota sie można zarazić nawet lekarz mówił ostatnio ze rzadko od kota sie człowiek zaraża ze zazwyczaj z surowego mięsa ... robisz mielone np i próbujesz czy dobrze doprawiłaś mięso a wystarczy malunia odrobinka ja to pewnie od kotów moich miałąm bo mięsa nie lizne surowego nawet czubkiem języka bleee
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:38   #3180
Sojka1990
Zadomowienie

Tamlin, Bafi to była moja decyzja, ponieważ dostałam dotację na rozpoczęcie działalności gospodarczej, chcę to zrobić teraz, bo wystarczy przez 3 msc płacić ten tzw "duży zus"i po urodzeniu bede mogła wziąć normalny macierzyński. Tutaj nie miałam umowy o prace, cały czas trzymali mnie na umowie o dzieło. Mogłabym zostać bo dobrze mi było, ale to zbyt niebezpieczne w stanie jw jakim jestem (moja praca to prowadzenie szkółki jeździeckiej, zajeżdżanie młodych koni, korekta koni trudnych) tak więc nawet po porodzie byłabym wykluczona na kolejne pół roku.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości