Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-22, 08:43   #3571
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Witam! Miałam ciężką noc. Do końca ciąży zero pizzy. Zjadłam na kolację a w nocy obudziło mnie Ale już dobrze.

Super te naklejki! I bardzo duży wybór!

Timmi, na pewno wszystko będzie dobrze. Lekarz Cię na pewno uspokoi. Zainspirowana jedną z Was, też dzisiaj poogarniam i wyniosę zimowe rzeczy! To jest plan!
Tylko uważaj... Mi zostały w szafie 4 bluzeczki, sweterek i jedne spodnie, które na brzuszku mi ciut przeszkadzają... Kupienie nowych ubrań jest nieuniknione.
Stary 2012-03-22, 08:48   #3572
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Witam! Miałam ciężką noc. Do końca ciąży zero pizzy. Zjadłam na kolację a w nocy obudziło mnie Ale już dobrze.

Super te naklejki! I bardzo duży wybór!

Timmi, na pewno wszystko będzie dobrze. Lekarz Cię na pewno uspokoi. Zainspirowana jedną z Was, też dzisiaj poogarniam i wyniosę zimowe rzeczy! To jest plan!

to co było w pizzy?

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:51   #3573
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry, mam nadzieję, że dla mnie lepszy od wczorajszego.

ladybird_1987
mamy chyba trzy takie sklepy za 5 czy 4zł. Dzięki

kapukat ja też już chcę być na takim etapie urządzania pokoju. Pięknie

_agata jesteś kochana. Pierwszy chlebek pochłonięty ale podzieliłam się ze szwagierką i wieczorem zarobiłam kolejny i za godzinę wkładam go do pieca, a kolejny zarobiłam i upiekę wieczorkiem i będzie cały dla szwagierki . Bo dziś przychodzi mi myć okna, a smakował jej to się myślę z niego ucieszy i upiekłam ciasto tylko jeszcze nie poznałam jego smaku eksperyment. Jak bym wiedziała że to jest taka szybka sprawa z tym chlebem to bym już dawno piekła. Jak na razie same pszenne, bo nie szukałam innej mąki. Bardzo proszę o przepis na bułki. A piszesz że na blaszce mam piec małe chlebki, a mam czymś przykryć?? To duże też mogę na blaszce?

8ewus8 ale zaszalałaś z ubraniami

Ja uciekam, bo zaraz mam gościa okiennego jak ja mam się dobrze

Może będę wieczorkiem

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:53   #3574
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Heloł z wieczora
Piszecie niektóre o zmęczeniu... Ja tak mam ostatnio co wieczór - jak już zalegnę przed kompem przy biurku czy w łóżku, bo już nie mam na nic siły, to zwykle mi ze 2-3h schodzi, żeby dojść do siebie Strasznie szybko się męczę, dziś np. nic wielkiego nie zrobiłam... Ogarnęłam kuchnię, umyłam podłogi wszystkie łącznie z balkonem, zrobiłam obiad i poszłam z tż oglądnąć wykładziny dla Kaja i buty sobie wybrać do kilku sklepów dosłownie... i ledwo żyję!!! No może trochę tego było, tak wypisane lepiej wygląda Ale dzień udany, bo nie oparłam się tym szpilkom, a z rozsądku jeszcze kupiłam baleriny Coś mi się normalnie na głowę rzuciło, nigdy nie byłam taka rozrzutna ale z drugiej strony kiedyś, kiedyś obiecałam sobie, że będę w następnej ciąży wyglądać jak człowiek i chodzić w ubraniach, w których będę dobrze się czuć, bo przy Maksiu nie było mnie na to stać zupełnie i chodziłam w mało wygodnych i średnio ładnych pożyczonych ubraniach więc teraz mam taki wyjątkowy czas, kiedy mogę odrobinę się rozpieścić, potem już pewnie zawsze ważniejsze będzie to, co dla dzieci

Z ciekawostek zachciankowych od kilku dni mogłabym na okrągłą jeść chleb z samym masłem i jabłka dalej u mnie na tapecie!

gratuluje udanych zakupów!! Ja też mam ochotę na jakieś fajne szpile

Ja jabłka też ciągle jem, w ogóle owoce - ostatnio odkryłam fajną mieszankę mrożon hortexu

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Napij sie cieplej herbaty, snilo mi sie dzisiaj,ze mialam zgage i ktos mi powiedzial,ze po tym mi przejdzie i przeszlo, a ostatnio cos te sny mi sie sprawdzaja
hehehe, Ania, Ty wróżko
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:54   #3575
onething
Zadomowienie

Dzień doberek w ten niby słoneczny poranek

Dziewczyny, czy któraś wysyłała rozliczenie PIT przez internet? Bo chciałam dziś to zrobić, ale mam wybrać opcję podpisu: "podpis kwalifikowany, czy dane autoryzujące" i nie mam pojęcia co wybrać.

8ewus8 takich bluzek z ostatniego linku właśnie mam masę, bo jak staraliśmy sie o dzidzie to kupowałam "na brzuszek" i lubiłam w nich też chodzić na co dzień, bo fajnie podkreślały to i owo. Ja je nosze jako tuniki bo niska jestem, ale to były bardzo udane zakupy, bo teraz oszczędziłam sporo kasy i do tego wiem, że po porodzie też się przydadzą do zakrycia pozostałości po ciąży A tak ogólni to świetne rzczy sobie pozamawiałaś, widzę że sukienki królują
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:54   #3576
andzya
Zakorzenienie

hej mamusie
Słuchajcie jaka lipa,od dwóch dni znowu mam rwe kulszową tym razem jednak jest po drugiej stronie. Chce mi się normalnie płakać już z tej bezsilności po prostu, coś strasznego

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33065824]Moniczka, Gaabbi - śliczne brzuszki
I Gaabbi - śliczna sukienka Uwielbiam taki styl [/QUOTE]

zgadzam się

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33069317]Szlaaaaaag.... Wstałam o 4.50 z mężem, bo wychodził dzisiaj godzinę wcześniej i nie umiem spać :/ Pięknie... Pewnie o 16 padnę na twarz.... Jeszcze dodatkowo mnie zgaga trzyma, po.. Danio :/[/QUOTE]

Ja niestety też tak mam jak mąż jeździ na 6do pracy. Od 5:30 jestem już na nogach i nie bardzo wiem wówczas co mam ze sobą zrobić.

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość

http://allegro.pl/show_item.php?item=2193806041 ta bluzeczka jest świetna, zresztą ja uwielbiam bluzki o takim kroju.
mam taką, ale zakupioną z czasów przed ciążą Bardzo ją lubię, ale z większym brzuszkiem od kiedy chodzę wolę nosić bardziej dopasowane rzeczy,bo w takich nietoperzowatych tunikach czuje się jeszcze grubiej niż w rzeczywistości jestem
Stary 2012-03-22, 09:05   #3577
begie13
Zadomowienie

Witam

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość

a teraz - wybaczcie, co prawda pokój nie jest skończony jeszcze, ale chciałam Wam pokazać co udało nam się dokończyć
Prześliczny pokoik i te gwiazdki.... i lapmka- księżyc wśród nich

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
A ja dziś przyjęłam na świat dwójkę dzieci, także Antoś i Weronisia dołączyli do społeczeństwa!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33061769]

O szlag, właśnie oglądam zdjęcia w Faktach z akcji policji w Katowicach - policjanci lasce wybili pół jedynki, walili jej głową w podłogę, faceta też poturbowali... Cała akcja okazała się pomyłką... Ja bym się chyba załamała, już nie mówiąc o tym, co by było, gdyby np. ta dziewczyna była w ciąży. I to już nie pierwszy raz, kiedy policjanci wkraczają do kogoś albo rewidują pomyłkowo - znam takie przypadki. Masakra.[/QUOTE]

Wczoraj chyba gdzieś czytałam o tym, masakra...

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Doskonale Cię rozumiem... Ja w sumie wszystkich bliskich mam koło siebie a nie mam przed kim się wygadać.
A ja wszystkich bliskich mam daleko... tutaj tylko teściowie i mąż, no ale teściom nie będę się zwierzać, żadnej koleżanki nikogo...

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
hej

My też już po wizycie, szyjka wporzo, ma prawie 3cm, dostałam pozwolenie na spacery i delikatną gimnastykę
Mały waży już 2400, tylko ma brzuszek za chudy. Za półtora tyg. mam się zgłosić i zobaczymy, jak wtedy będzie. Cośtam też jest w serduszku, ale mówiła, że to też w ciąży bywa i po porodzie jest ok, ale do kardiologa mamy się wybrać. I jeszcze jej się nie spodobała ilość moich leukocytów, mam zrobic morfologię - chociaż ja obstawiam, że to zwykła infekcja, bo gdy robiłam te badania, akurat mąż zaczął chorować.
dobrze, że z Wami wszystko ok

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33065078]Wiem, że łatwo mówić, ale: spokojnie, poczekaj spokojnie na te badania, przecież nie każde mięso jest czymś zakażone. Różnymi bakteriami mogą być skażone nawet owoce czy warzywa niedokładnie umyte (a nie jadłaś nigdy żadnej sałatki na mieście? Skąd wiesz, co tam siedziało?), nie ma co schizować przy wszystkim![/QUOTE]

dokładnie, nie ma co schizować jak sobie pomyślę, czego ja w życiu nie jadłam...i o dziwo nie przechodziłam toxo...teraz w ciąży tylko uważam.

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Dla wszystkich kociar i nie tylko

http://demotywatory.pl/3738656/Przytulenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Strasznie szybko się męczę, dziś np. nic wielkiego nie zrobiłam... Ogarnęłam kuchnię, umyłam podłogi wszystkie łącznie z balkonem, zrobiłam obiad i poszłam z tż oglądnąć wykładziny dla Kaja i buty sobie wybrać do kilku sklepów dosłownie... i ledwo żyję!!!

To ja jutro chyba zrobię omlety!
I to się nazywa nic ???

o i znowu kogoś zainspirowałam
a za mną ciągle chodzą te naleśniki, ciekawe czy w końcu je zrobię

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
znalazłam równiez fajne naklejki duzo wzorów do wyboru http://allegro.pl/naklejki-scienne-d...160601227.html
super te naklejki i ile wzorów ! kurde coś mi wcięło ( chyba) Twojego posta z ofertą z biedronki, chodziło Ci o ten taki stołeczek z pokrywą ?

Muszę umyć gary jeszcze z wczoraj ale...jak ja nienawidzę tego robić...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:14   #3578
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Wczoraj chyba gdzieś czytałam o tym, masakra...
Mnie poraziło, jak zobaczyłam ten jej ułamany ząb, piękne równe białe zęby i taka połamana w pół jedynka, no coś strasznego, nie wiem, jak będzie wyglądać rekonstrukcja....
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:18   #3579
kism
Wtajemniczenie

Bry

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Najlepsze sny mam jak snia mi sie nr totka. Ostatnio jak snily mi sie nr to za bardzo nie pamietalam ostatniej i skreslilam dwie "kratki" w jednej i w drugiej ostatnia cyfre zmienilam -mialam dwa typy. I trafilam dwie trojki, czyli sen=40zl
ponad 10lat temu jak mi sie snily cyfry to nie puscilam,trafilabym 5
Nieźle! Może jeszcze kiedyś 6tkę wyśnisz

Cytat:
Bry
Dzisiaj wizyta u mojego gina -sennego ekshibicjonisty :P
pooglądam dzisiaj bobasa, bo ostatnio widziałam go na usg 6 lutego chyba.

kism, przyszły rzeczy, które zamówiłam.
No i obiecana relacja. Opiszę Ci te rzeczy, które kupiłam, bo nie wiem na co Ty się nastawiasz

http://allegro.pl/show_item.php?item=2198060427
ta bluzka jest trochę za mała w piersiach i jest to moim zdaniem mała M, ja nie mam biustu jakiegoś wielkiego i jest tak na styk, ale szew się przesuwa ten boczny do przodu i nie wygląda to za fajnie. jutro idę do pracy to sprzedam ją którejś dziewczynie, tam chętnych nigdy nie brakuje.

http://allegro.pl/show_item.php?item=2192665819 ta sukienka jest ok, rozciągliwa i swobodnie w nią wchodze, materiał we wszystkich rzeczach jest taki sam i jest ok.

http://allegro.pl/show_item.php?item=2187161536 to jest najlepszy zakup, jest fajna, rozciągliwa, fajnie dopasowana. Kolor szary stalowy też super.

http://allegro.pl/show_item.php?item=2194807208 ta ma fajny krój, ładnie leży, w biuście jest na mnie na styk, jak będzie któraś kupowała to sugerować się tymi wymiarami pierwszymi (nie tymi po rozciągnięciu no chyba, ze tam +/- 2 cm, ale nie więcej.)

http://allegro.pl/show_item.php?item=2193806041 ta bluzeczka jest świetna, zresztą ja uwielbiam bluzki o takim kroju.
Dzięki wielkie! Coś sobie na pewno zamówię i wrzucę Twojego posta do pierwszego, bo na pewno jeszcze inne dziewczyny będą szukać, ok? Może być z ekshibicjonistą i terminem wizyty? Czy przekopiujesz sam opis sukienek do nowego posta?

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
gratuluje udanych zakupów!! Ja też mam ochotę na jakieś fajne szpile
Dziękuję!
Ja na te po prostu zachorowałam Kupiłam w Deichmannie, takie gładkie szare ze skóry zamszowej. Nic niby szczególnego, całe gładkie, na średniej wysokości szpilce, ale właśnie takich potrzebowałam - takie na codzień, nie za wysokie, nie za niskie, całe skórzane i do tego leżą jak ulał na mojej stopie, bardzo wygodne!

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
hej mamusie
Słuchajcie jaka lipa,od dwóch dni znowu mam rwe kulszową tym razem jednak jest po drugiej stronie. Chce mi się normalnie płakać już z tej bezsilności po prostu, coś strasznego

Cytat:
I to się nazywa nic ???

o i znowu kogoś zainspirowałam
a za mną ciągle chodzą te naleśniki, ciekawe czy w końcu je zrobię
No, "nic wielkiego" napisałam Ale teraz pod koniec ciąży to faktycznie nawet zwykłe domowe czynności zaczynają być czymś wielkim
Powodzenia z naleśnikami!
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:22   #3580
Tacca
Zakorzenienie

Idę się szykować na spacerek po płaszczyk.. Akurat słońce wyszło...
Stary 2012-03-22, 09:24   #3581
Konto usunięte

U nas pochmurno... Nie chce mi się ruszyć z łóżka, a nie śpię już od 5, masakra, tyle zmarnowanego czasu...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 09:24   #3582
begie13
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33071412]Mnie poraziło, jak zobaczyłam ten jej ułamany ząb, piękne równe białe zęby i taka połamana w pół jedynka, no coś strasznego, nie wiem, jak będzie wyglądać rekonstrukcja....[/QUOTE]

Strach się bać po prostu, może do mnie wparują do domu i mnie pobiją...

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Idę się szykować na spacerek po płaszczyk.. Akurat słońce wyszło...
A u nas słońca brak...

Wanda
Stary 2012-03-22, 09:27   #3583
8ewus8
Zadomowienie

kism, ale za chwilę te aukcje znikną i nikt nie będzie wiedział o jakie tuniki chodzi.
Jeszcze napiszę, że kolor szary mysi może nie koniecznie wybierajcie, bo jest zbyt jasny i trochę majtki prześwitują, ale to zależy co kto lubi :P za to szary stalowy jest fajny.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:30   #3584
andzya
Zakorzenienie

Cytat:

Muszę umyć gary jeszcze z wczoraj ale...jak ja nienawidzę tego robić...
dlatego niezastąpionym urządzeniem jest zmywarka

Cytat:
A u nas słońca brak...
u mnie też, ale jest dosyć ciepło,bo prawie 15 stopni.
Stary 2012-03-22, 09:31   #3585
onething
Zadomowienie

A teraz coś na rozluźnienie
http://demotywatory.pl/3740187/Czego-Jas-sie-nauczy

Niech mnie ktoś walnie patelnią, bo spać mi się chce i marudna jestem
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:39   #3586
begie13
Zadomowienie

Cytat:
dlatego niezastąpionym urządzeniem jest zmywarka

u mnie też, ale jest dosyć ciepło,bo prawie 15 stopni.
Ja mam zmywarkę ale garnki myję sama, bo po pierwsze dużo miejsca zajmują w zmywarce i musiałabym bardzo często nastawiać a po drugie jak coś się przylepi, jest jakiś uporczywy brud ( jak na przykład po dzisiejszej jajecznicy) to zmywarka, przynajmniej moja tego nie domyje...

u nas też ciepło 14 st

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
hahahaha
SUPER

Wanda
Stary 2012-03-22, 09:44   #3587
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
kism, ale za chwilę te aukcje znikną i nikt nie będzie wiedział o jakie tuniki chodzi.
Jeszcze napiszę, że kolor szary mysi może nie koniecznie wybierajcie, bo jest zbyt jasny i trochę majtki prześwitują, ale to zależy co kto lubi :P za to szary stalowy jest fajny.
Oj, nie takie zaraz Spojrzałam właśnie na aukcje polecane przeze mnie na początku lutego, to większość jeszcze jest. To wrzucam, ok?
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:57   #3588
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

agataaaaaa?? )?
wiesz co kazdy chwali te chlebki, wklej jeszcze raz ten przepis mi tu prosze) tylko taki prosty jakis bo nigdy nie pieklam
lub niech ktos wklei kto spisal przepis agaty
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 10:01   #3589
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
agataaaaaa?? )?
wiesz co kazdy chwali te chlebki, wklej jeszcze raz ten przepis mi tu prosze) tylko taki prosty jakis bo nigdy nie pieklam
lub niech ktos wklei kto spisal przepis agaty

wczoraj mi wklejała

Do tej ilości składników używam naczynia o średnicy ok. 22 cm.
Część mąki pszennej (ok. 100 g) można zastąpić mąką żytnią, mąką razową, orkiszową. Co kto lubi.
Można dodać ziarna, suszone posiekane pomidory, oliwki, zrumienioną cebulę... co kto lubi [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Przeekm/USTAWI%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_image001.gif[/IMG]

Ja najczęściej ten chleb piekę z dodatkiem sera pokrojonego w kostkę (ok. 120-150 g sera) lub oliwkami i suszonymi pomidorami (garść oliwek i garść pomidorów siekam niezbyt drobno).

420g mąki pszennej
280 ml wody
6g świeżych drożdży
1 łyżeczka soli (ja używam morskiej, daję 1,5 łyżeczki)

W większej misce mieszamy drożdże z wodą, dodajemy mąkę i sól, i mieszamy wszystko łyżką, aż składniki się połączą (trwa to nie więcej niż 1-2 minuty).
Miskę przykrywamy folią i zostawiamy na 8-10 godzin (czyli można zamieszać rano żeby piec chleb po południu, lub zamieszać wieczorem, żeby piec chleb rano).

Kiedy ciasto wyrośnie, kładziemy na blacie czystą ściereczkę kuchenną, środek wysypujemy dość obficie mąką, na to wykładamy ciasto z miski (będzie dość luźne, ale tak ma być).
Formujemy bochenek (rozpłaszczone ciasto składamy na 3 jak list, i ponownie na 3 - powstaje coś na kształt okrągłego bochenka).
Zakładamy boki ściereczki na chleb i układamy go w dopasowanej misce lub durszlaku. Zostawiamy do wyrośnięcia na co najmniej godzinę (u mnie zazwyczaj ok. 2 godziny), aż podwoi objętość.

Naczynie żaroodporne z przykrywką wstawiamy do piekarnika i rozgrzewamy przez ok. 15 minut w temperaturze 250 stopni.

Do rozgrzanego naczynia (trzeba uważać, bo bardzo gorące) przerzucamy nasz bochenek i szybko przykrywamy przykrywką.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20 minut. Po tym czasie odkrywamy, zmniejszamy temperturę do 220 stopni i pieczemy jeszcze 15 -20 minut).

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 10:17   #3590
Konto usunięte

A ja zjadłam czekoladę właśnie.
Całą.

A w Na Wspólnej mają małego Kacperka Taki faaaaajny Też już chcę mojego tak na rączkach nosić :P

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-03-22 o 10:22
Stary 2012-03-22, 10:24   #3591
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam zmywarkę ale garnki myję sama, bo po pierwsze dużo miejsca zajmują w zmywarce i musiałabym bardzo często nastawiać a po drugie jak coś się przylepi, jest jakiś uporczywy brud ( jak na przykład po dzisiejszej jajecznicy) to zmywarka, przynajmniej moja tego nie domyje...
a no to ja garnki niestety też myję ręcznie. Chociaż właściwie robi to mój mąż,bo wychodzi z założenia, że on to zrobi lepiej ;]

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33072758]A ja zjadłam czekoladę właśnie.
Całą.
[/QUOTE]

za mną chodzą orzechy w czekoladzie, których mam całą szafkę, ale odpuszczam sobie Walczę
A jaka czekolada?
Stary 2012-03-22, 10:30   #3592
Konto usunięte

Cytat:
za mną chodzą orzechy w czekoladzie, których mam całą szafkę, ale odpuszczam sobie Walczę
A jaka czekolada?
http://obiektywrynku.pl/files/2012/0...e-to-love-.jpg

Nierówni przeciwnicy
Stary 2012-03-22, 10:31   #3593
begie13
Zadomowienie

Nieeee...nie mówcie o czekoladzie, bo zaraz pójdę do sklepu kupić i nic mnie nie powstrzyma....

Wanda
Stary 2012-03-22, 10:34   #3594
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
wczoraj mi wklejała

Do tej ilości składników używam naczynia o średnicy ok. 22 cm.
Część mąki pszennej (ok. 100 g) można zastąpić mąką żytnią, mąką razową, orkiszową. Co kto lubi.
Można dodać ziarna, suszone posiekane pomidory, oliwki, zrumienioną cebulę... co kto lubi [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Przeekm/USTAWI%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_image001.gif[/IMG]

Ja najczęściej ten chleb piekę z dodatkiem sera pokrojonego w kostkę (ok. 120-150 g sera) lub oliwkami i suszonymi pomidorami (garść oliwek i garść pomidorów siekam niezbyt drobno).

420g mąki pszennej
280 ml wody
6g świeżych drożdży
1 łyżeczka soli (ja używam morskiej, daję 1,5 łyżeczki)

W większej misce mieszamy drożdże z wodą, dodajemy mąkę i sól, i mieszamy wszystko łyżką, aż składniki się połączą (trwa to nie więcej niż 1-2 minuty).
Miskę przykrywamy folią i zostawiamy na 8-10 godzin (czyli można zamieszać rano żeby piec chleb po południu, lub zamieszać wieczorem, żeby piec chleb rano).

Kiedy ciasto wyrośnie, kładziemy na blacie czystą ściereczkę kuchenną, środek wysypujemy dość obficie mąką, na to wykładamy ciasto z miski (będzie dość luźne, ale tak ma być).
Formujemy bochenek (rozpłaszczone ciasto składamy na 3 jak list, i ponownie na 3 - powstaje coś na kształt okrągłego bochenka).
Zakładamy boki ściereczki na chleb i układamy go w dopasowanej misce lub durszlaku. Zostawiamy do wyrośnięcia na co najmniej godzinę (u mnie zazwyczaj ok. 2 godziny), aż podwoi objętość.
Naczynie żaroodporne z przykrywką wstawiamy do piekarnika i rozgrzewamy przez
ok. 15 minut w temperaturze 250 stopni.

Do rozgrzanego naczynia (trzeba uważać, bo bardzo gorące) przerzucamy nasz bochenek i szybko przykrywamy przykrywką.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20 minut. Po tym czasie odkrywamy, zmniejszamy temperturę do 220 stopni i pieczemy jeszcze 15 -20 minut).
kurde nie mam Naczynia żaroodporneego...
Stary 2012-03-22, 10:36   #3595
andzya
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33073020]http://obiektywrynku.pl/files/2012/0...e-to-love-.jpg

Nierówni przeciwnicy [/QUOTE]

jestem nie na bieżąco, pisałam już kiedyś tutaj, że nie lubię czekolady
Ale ciekawe połączenie za to
Stary 2012-03-22, 10:36   #3596
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Nieeee...nie mówcie o czekoladzie, bo zaraz pójdę do sklepu kupić i nic mnie nie powstrzyma....
jak mi sie chce cos slodkiego robie sobie bulke z maselkiem i robionym dzemem z truskawek badz czeresni )
mam jeszcze z niedzieli placek szarlotke zprzepisu Agaty,pachnie ladnie, ale czy po tylu dniach bedzie dobry?!

aha i dzis dzien na slodko- na obiad ryz na mleku plus rozmrozone malinki z maslanka

Mojego malego czuje bardzo slabo, ale dzien w dzien od paru dni czuje jak ma czkawke

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-03-22 o 10:38
Stary 2012-03-22, 10:40   #3597
clauudik
Rozeznanie

Cześć dziewczyny ale dziś mam dzień, od 7:00 ktoś się do nas dobija, a ja zwlekłam się z łóżka ok 11 dopiero! Chyba lepiej bym na tym wyszła jakbym wstała o tej 7 i coś zaczęła robić, a tak to usnęłam, później po 8 mężowi znowu tel dzwonił, na 9:15 miałam budzik nastawiony, a później się przebudzałam jak K. wchodził po coś do sypialni. I tyyyle snów miałam dziś, że szok. Niestety numerów lotka nie było, a dzisiaj znowu kumulacja
mój zlew też woła, chyba nie będzie na czym zjeść obiadu a tak mi się nie chce.... Nie lubię tak długo spać, bo później jestem nie do życia

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 10:41   #3598
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Kto ukradł słońce? Chciałam dzisiaj popracować na balkonie, ale chyba będę musiała zmienić plany.

Przyznam się bez bicie, nie przeczytałam wszystkich zaległości
kapukat, gratuluję pięknego pokoiku dzidziolka
_agata, trzymam kciuki, żeby wyniki wyszły w porządku.
Tacca, nie stresuj się opieszałością swojego męża. Dobraliście się, w tej kwestii, na zasadzie przeciwieństw i nic w tym złego

Nie wiem co dzisiaj ze sobą zrobić Może macie jakiś pomysł na nudę?
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 10:42   #3599
begie13
Zadomowienie

A ja już właśnie wszystkie przepyszne dżemiki mojej mamy zjadłam a one zawsze ratowały mi życie w takich sytuacjach...

Wanda
Stary 2012-03-22, 10:43   #3600
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
mój zlew też woła, chyba nie będzie na czym zjeść obiadu a tak mi się nie chce....
Wstyd się przyznać, ale ja w takiej sytuacji chyba ze dwa razy zamawiałam pizzę Ale to jak już byłam w ciąży i ciężko mi było :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości