|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
I dziekuje * Cytat:
Ciekawe jak Ala Brunetki. Patik odpisze ci w K Dziekuje wam wszystkim ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Oliweczka a mi endo mówił że euthyrox może mieć wpływ, a no i na ulotce jest napisane o zaburzeniach miesiączkowania, i na necie dziewczyny pisały.
U mnie też spóźnienia ciąg dalszy. Adrij ja nie biorę do siebie tych wieści o szczepionkach. Sra też miała prevenar podawany. Nawet do końca nie wiadomo czy to rzeczywiście szczepionki były winne tej śmierci dziecka. Jasne, że idź szczepić. Pierwszą dawkę już dałaś więc tym bardziej nie przerywaj, No, ale teraz przeciwnicy szczepionek będą mieli kolejny "argument" przeciw szczepieniom ![]() Powoli zarastam brudem. Tzn dom zarasta. ![]()
#453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#456 | |
Zakorzenienie
|
na stałe w ramach zasobów wolnego czasu
![]() i przepraszam ![]() ![]() ![]() moge spytać co robisz w niedziele? może wpadniecie do mnie, cio?? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-03-22 o 09:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Zakorzenienie
|
dzięki-fajnie, że jesteś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Hej hej Ślicznotki
![]() Domek od rana szaleje, własnie stoi przy oknie i wali w szybę ![]() Mam sporo do nadrobienia, więc nadrabiam partiami,żeby wszystko zacytowało ![]() Rysiki ![]() Editka Nelcia jest słodzitka, taka delikatna ![]() Cytat:
![]() Brumku juz nawet nie o ten dom, teściowa znowu zarzyczyła sobie żeby ja gdzie zawiózł, zapomniał że sie umówił ze mną, że wróci po pracy szybko a ja sobie skoczę na siłownię... Dokladnie, zabawki ida w kąt, koperty, kable, telefony, laptopy-wszystko to lepsze od tych zabawek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A dla Hani ![]() ![]() Ja kaszek absolutnie nie uważam za złe! Wręcz przeciwnie, w moim mniemaniu mają dużo wartości odżywczych, ale skoro moje dziecko ich nie chce jeść to na siłenie wciskam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazwyczaj je te kaszki z owocami, mieszkam je albo podaję raz kaszkę raz owoc, albo na łyżeczce ma kaszkę a potem trochę owocu. Je też je w zupce ![]() Ja na okrągło słyszę że powinnam dać trochę soli i cukru ![]() kiedy zrobiłam budyń z MM to usłyszałam " Bez cukru nie na słodko ?" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#460 | ||||||||
Zadomowienie
|
Bry Kuny
![]() siedzę z maseczką na pysku co by piękną być jak tż wróci ![]() Cytat:
nie ma jak to dać pod "czujne" oko ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() chcesz mnie zabić to bolało ![]() głodnemu chleb na myśli? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Żbiczyna dostanie dziś gotowanego łososia ciekawe co powie, wczraj dałam mu na talerzyk trochę kalafiora ten wpakował do buzi (jakżeby inaczej) po czym jak nie rzygnie ![]() ![]() gdzie jest sygine??? ![]()
![]() |
#461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no Patik nie przeczyta ![]() Kalinka nie odpisałam Ci: podaję cebion 2X5 kropelek i calcium 2x1,5 ml. Jeszcze jutro podam i finito. No i chyba powrócę do podawania cebionu multi, bo jakoś zaprzestałam ostatnio. Wiecie że znowu przyszła teściowa? i nie wzięła Sary tylko posiedziała chwilę i gadała do mnie? dziwna ta jej nagła zmiana ![]()
![]() |
#462 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Natka - thx ![]() Aj..... u nas noc przyzwoita jedna pobudka rano o 6 ale zjedzone mleczko i od 7 do 9 jeszcze kimanko ![]() Wszystko ładnie pieknie tylko rano wstalam z zapchnaym nosem kichaniem i prychaniem....zaczelo sie ALERGIA ![]() ![]() ![]() Na dworze jakies słoneczne przebłyski moze uda sie dzis gdzies wyjsc na spacer..... ![]() O co chodzi z tymi szczepionkami pneumo bo ja chyba slepa jestem i nei moge doczytac !!!!!! Bo i ja ma mmiec pierwsza dawke niedlugo PISZCIE!!!!!! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak normalnie przyszła pogadać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Wtajemniczenie
|
![]() Ja się stęskniłam i to bardzo ![]() Lili - ja podaję Szymuli kaszkę kukurydzianą Kupca. Gotuję wg przepisu na opak. ( 2,5 łyżki na szklankę wody ), nie słodzę. Mieszam z owocami. Słoneczko - życzę Ci, aby test wyszedł po Twojej myśli! ![]() edit.: Padam ze śmiechu. Żeby napisać tego posta wsadziłam Szymulę do krzesełka do karmienia - nagle patrzę, a Szymula śpi - głowa leży na blacie ha ha. Przeniosłam go właśnie do łóżeczka.
Szymon ![]() ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-03-22 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
wpadam na chwilę bo mała padła. ona po tej gorączce ma jakis gigantyczny przypływ energii i ledwo wyrabiam. co nieco nadrobiłam z wczoraj i tak: BABONIKU, Brumku ja tez jestem przekonana, że to trzydniówka była! bo wczoraj u pani kardiolog pierwsze co jak zobaczyła Hanie to powiedziała" ojj kto tutaj miał wiruska!". a poza tym wszystko przebiegło książkowo. ale my mamy antybiotyk nie ze względu na gorączkę, ale przez to, że Hania juz tydzień miała katar i pediatra dopatrzyła się już infekcji w gardle od tego katarku i podała antybiotyk, żeby nie zeszło na oskrzela i płuca. dziewczyny ![]() ![]() hanka mi przez to choróbsko się tak rozbestwiła, że mam jej dość chwilami... nie chce jeść nic poza UU, najchętniej by na rękach siedziała tylko..masakra ![]() aniu ![]() Agadus zdrówka dla Nati!!!!!!może to też trzydniówka u Was??? mam nadzieje, że nic gorszego!!!! daj znać co lekarz powiedział!!! kajool ![]() telik zazdroszczę aż 3 spacerów..ja od kilku dni w domu siedzę i czuję jak więdnę... |
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Zakorzenienie
|
najpierw weszłą bez pukania aż się przestraszyłam.
Wkońcu zwróciłam jej uwagę. Grzecznie,z uśmiechem na twarzy, że mnie straszy i żeby pukała. Wzięła sarę na ręce coś do niej gadała, ja tak szczerze nie wiedziałam co robić, czy siąść czy udawać że coś robię... Z 10 minut posiedziała, pare zdań zdawkowych ze mną zamieniła, ja nic się nie pytana nie odzywałam Ale to i tak coś dziwnego..
#467 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() a co do kaszek - Jula uwielbia kaszki w każdej postaci, smakowe, bezsmakowe, nawet samym kleikiem ryżowym albo kukurydzianym się zadowoli, albo z owocami kleik domowymi albo deserkami słoiczkowymi bo w sumie teraz z niesłoiczkowych owoców to chyba tylko jabłka i ewentualnie banany się nadają, lubi brzoskwinie ze słoika takie domowe robione podziabane widelcem z kleikiem, generalnie kaszki te smakowe daję - każdy kaliber jej podejdzie, bananową uwielbia, ale je tylko te ryżowe bo na pepti musi być, poza tym bo wielu daniach ją wysypuje i muszę uważać co je.
![]() ![]() |
![]() |
#468 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrówka dla chorowitków, oby Jaś się nie zaraził tą szkarlatyną. A co do szczepienia to nie wiem... Może przez tydzień się coś wyjaśni, możecie też o następny tydzień przeciągną. Kurcze ja też bym się zestresowała. Cytat:
![]() ![]() Fajnie, że jesteś ![]() Jak Julka? Ma nadal jakieś zmiany na skórze? Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Zakorzenienie
|
Madziulka ja tam testu nie robię
![]() ![]() ja z pracy się witam, za chwilkę będę mieć zapierdziel niezły bo próbki mi już dochodzą i trzeba się wziąć do roboty ![]() ![]() mój Żuczek raczkuje, z dnia na dzień coraz więcej i stabilniej, rozłąkę znosi lepiej niż ja ....ech ...... płakać mi się chce jak sobie wspomnę że on tam jest bezemnie |
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
Słoneczko pracujesz może w laboratorium?
Jak mam podłączyć kabel od aparatu do kompa? jak są 3 końcówki? jedna z czerwoną obrączką, druga z zółtą i trzecia z białą? no zbaraniałam..
#471 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() zainspirowałas mnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#472 | |
Zakorzenienie
|
Bo ja nadal ciemna masa i nowości mnie przerażają
![]() Jakiego łososia Żbikowi dajesz? Pisz po kolei co z czym i jak robisz ![]() Cytat:
![]() Biedny Szymek ![]() Radek ma już drugą drzemkę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#473 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Shirko wiem, ze nie jestem maszyna ale Szymekna to nie zasluguje.
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Zakorzenienie
|
ja nie z klubu, ale odpowiem-może, czego nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Zadomowienie
|
kolejna, ktora sie wypisala
![]()
![]() |
#476 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 | |
Wtajemniczenie
|
W pracy, bywa na fb, tylko ciiiii - żeby jej szefuncio się nie dowiedział
![]() Cytat:
![]() ![]() W klubie nie ma już kilku dziewczyn ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#478 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Tobie duzo zdrówka ![]() Cytat:
![]() Ja tez wczoraj własnie myślałam soobie, że za 4 m-ce Domek kończy rok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj koleżanka mi mówiła,żebym Domkla trzymała dla jej córki, ale odrazu zaznaczyłam,że on już wydany ![]() ![]() Za każdym razem jak czytamo Marudelli Jęczysławie mam rogala na buzi ![]() Nadrabiam dalej... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#479 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Zakorzenienie
|
Ale nas na dole wisi!!! Lenaa podczytywaczko ujawnij się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.