ślubujące w 2012:) - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-22, 10:41   #931
tartetka
Raczkowanie

Dot.: ślubujące w 2012:)

Cytat:
Napisane przez gregia Pokaż wiadomość
A ja dziewczyby wciąż szukam księgi gości i chyba mam przesyt materiału, bo nic mi się nie podoba miałam upatrzoną księgę to allegrowicz od dosyc dawna już nic na allegro nie wystawia jakie wy macie kupione/upatrzone księgi gości
My mamy taką

http://decorisus.pl/p/2/312/5148/Ksi...2/krp/kwg.html
tartetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 10:43   #932
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczyny mam takie jedno nurtujące mnie pytanie .
Będziecie miały torebki ??
Na pewno nie

Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość
a co do winka to ja uwielbiam carlo rossi-rózowe jest cudne
najlepsze solo lub ze Sprite'm

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
wiem,ze piwo niektorzy podaja,ale jak dla mnie to jakos tak,nie ta impreza na piwo...

a i jeszcze jedno pytanie-jak juz bylo o torebkach(z ktorej ja zdecydowanie rezygnuje)-co myslicie o tych poduszeczkach ozdobnych na obraczki?tez przegladajac rozne sklepy widzialam takie,jakos kojarza mi sie z dziecmi niosacymi obraczki na takich wlasnie poduszeczkach.jesli u nas nie bedzie dzieci to chyba w ogole nie ma co sie zastanawiac.decyduje sie ktoras z Was na taka poduszeczke?
też tak myślałam, aż zobaczyłam na weselach znajomych ile piwa schodzi jest lubiane, u nas na pewno będzie, niech każdy ma wybór - jak zostanie to nie problem

poduszeczki mi się nie podobają więc nie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
U nas będzie podobnie tzn jakieś winko na pewno będziemy mieli na stołach ,a poza tym będzie właśnie stolik z różnymi rodzajami alkoholu ,do tego dodatki do drinków , i każdy będzie mógł wybrać sobie to co mu pasuje .
Co do piwa to u nas będzie ,wiem ,że przynajmniej jedna osoba się skusi ,moja kuzynka która nie pije ani wódki ani wina ,tylko my jestesmy umówieni z właścicielami sali ,że oni wystawiają piwo butelkowe a my potem płacimy tylko za ilość która zejdzie
U nas tak samo

Cytat:
A ja dziewczyby wciąż szukam księgi gości i chyba mam przesyt materiału, bo nic mi się nie podoba miałam upatrzoną księgę to allegrowicz od dosyc dawna już nic na allegro nie wystawia jakie wy macie kupione/upatrzone księgi gości
Napisz do tego gościa, pewnie wystawi aukcję na życzenie

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 11:24   #933
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tartetka Pokaż wiadomość
ładna!! musze przejrzec dokładniej tę stronkę a zadowolona jesteś z jej wykonania?
Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Na pewno nie

najlepsze solo lub ze Sprite'm

też tak myślałam, aż zobaczyłam na weselach znajomych ile piwa schodzi jest lubiane, u nas na pewno będzie, niech każdy ma wybór - jak zostanie to nie problem

poduszeczki mi się nie podobają więc nie

U nas tak samo

Napisz do tego gościa, pewnie wystawi aukcję na życzenie
viollet pisałam, to mi odpisał, że przygodę z allegro zakończył

Edytowane przez gregia
Czas edycji: 2012-03-22 o 11:27
gregia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 11:50   #934
Viollet87
Zakorzenienie

To mu napisz żeby Ci sprzedał poza Allegro Ja bym nie odpuściła

310813
Stary 2012-03-22, 11:57   #935
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
To mu napisz żeby Ci sprzedał poza Allegro Ja bym nie odpuściła
znalazłam jego sklep poza allegro i napisane jest, że sklep zawieszony do odwołania i żeby nie składac zamówień trudno szukam dalej
ja już sama nie wiem czego chcę, wszystko mi się podoba i nic zarazem
Stary 2012-03-22, 11:58   #936
tartetka
Raczkowanie

gregia z wykonania jestem bardzo zadowolona
Księgę znalazłam na targach i właśnie wydała mi się taka porządna

Mam zdjęcia z odbioru sukni Jutro się pochwalę

Mam też do Was pytanie techniczne
Jak mam na sobie suknię i nie jest podpięty tren tylko pięknie sobie leży za mną i mnie zachwyca wszystko jest ok ALE jak zostanie podpięty cały ten materiał usztywniający leci mi na nogi i drapie

Myślicie, że już po Kościele, wsiadaniu i wysiadaniu z naszego mega wielkiego autka i wnoszeniu na salę przez próg mogę sobie założyć halkę z kołem?

Byłoby super Tyle, że ja nie wiem za bardzo jak to działa... Czy po prostu na zasadzie spódnicy czy trzeba to przyszyć do sukni i dlatego ten plan jest niewykonalny?

Pomocy

Edytowane przez tartetka
Czas edycji: 2012-03-22 o 12:03
Stary 2012-03-22, 12:02   #937
ewula87
Rozeznanie

Jestem dziewczęta
miałam ogromną przerwę, ale wróciłam no i mam nadziej, że od dziś zawsze znajdę chwilę, żeby się do Was odezwać
Pewnie większość Was w ogóle nie zauważyła mojej nieobecności, ale są też takie dziewczęta które o mnie pamiętały DZIĘKUJĘ:cmok :!
Witam wszystkie PMki które zawitały do naszego wątku pod moja nieobecność.
Straszne zawirowania dziewczęta dzieją się w moim życiu, dlatego też przygotowania to TEGO DNIA niestety zeszły na dalszy tor nad czym bardzo ubolewam w sumie to w przygotowaniach stanęliśmy w miejscu. Na początku kwietnia już sobie obiecaliśmy, że kupimy w końcu zaproszenia bo nadal tego nie zrobiliśmy a o księdze gości to nawet jeszcze nie myśleliśmy poza tym nie mam jeszcze butów do ślubu, co prawda cały czas szukam i nie chce żadnych "wymyślnych" ale mam głowie jak dokładnie mają wyglądać a nigdzie takich nie widziałam
A nie przepraszam, mam już nieco więcej niż ostatnio, bo na dzień kobiet od TŻ dostałam biżuterię którą sobie upatrzyłam do ślubu tylko czekałam na przypływ gotówki. Poza tym mam też sukienkę i buty na poprawiny.
buziaki Kochane
Aha i jeszcze raz dziękuję, baaardzo podniosło mnie to na duchu (wie kto i wie za co)
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 12:29   #938
justiii87
Zakorzenienie

aisak42 - Ja mam takie kolczyki i wyglądają cudowni na żywo. Dostałam je od TŻ na urodziny. Od początku wiedziałam że założę je na ślub.
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 12:34   #939
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
Myślicie, że już po Kościele, wsiadaniu i wysiadaniu z naszego mega wielkiego autka i wnoszeniu na salę przez próg mogę sobie założyć halkę z kołem?

Byłoby super Tyle, że ja nie wiem za bardzo jak to działa... Czy po prostu na zasadzie spódnicy czy trzeba to przyszyć do sukni i dlatego ten plan jest niewykonalny?

Pomocy
Tak dokładnie to nie znam się na tych halkach, ale wiem, że moja sukienka będzie miała halkę z kołem i właśnie zakładana jak zwykła spódnica z kołem bez żadnego przyszywania, ale nie wiem czy wszystkie tak mają, natomiast na pewno jest taka możliwość
Stary 2012-03-22, 12:35   #940
Viollet87
Zakorzenienie

Tartetka, czemu dopiero jutro?! Dzisiaj dawaj!!!
co do halki to wydaje mi się, że jest osobną częścią ale nie mam pewności. Pogadaj z babkami w salonie co można z tym fantem zrobić. Jeśli po wnoszeniu na salę zdecydujesz się na halkę z kołem, to pamiętaj, żeby było małe, błagam

310813
Stary 2012-03-22, 12:51   #941
tartetka
Raczkowanie

Cytat:
Tartetka, czemu dopiero jutro?! Dzisiaj dawaj!!!
co do halki to wydaje mi się, że jest osobną częścią ale nie mam pewności. Pogadaj z babkami w salonie co można z tym fantem zrobić. Jeśli po wnoszeniu na salę zdecydujesz się na halkę z kołem, to pamiętaj, żeby było małe, błagam
Mam je na telefonie (zapomniałam zabrać aparatu) a nie mam jak ich zrzucić niestety ;( Chyba, że wieczorem mi się uda...

Koło będzie najmniejsze jakie się da (jeśli w ogóle)
Ma pełnić tylko funkcję zapobiegającą drapaniu
Stary 2012-03-22, 14:08   #942
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Napisane przez duvala Pokaż wiadomość
moi znajomi ieli z kolei 150 osób i 60-pare butelek - wyszło na styk (mieli właśnie mogen davids- zapomniałam dodać że jest zakręcany a nie na korek)

inna znajoma jak była na weselu to zabrakło wina - wstyd troche...
to ładnie , widocznie mieli większość smakoszy wina ;D no jak zabraknie to wstyd , albo później znajdź trzeźwego który pojedzie na stację po wino za 30zł /but.
Cytat:
Napisane przez wisienka25 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Długo mnie nie było, ale zaległości już nadrobione
Zamówiliśmy zaproszenia powinny przyjść pod koniec tygodnia i na święta rozpoczynamy zapraszanie Podjęliśmy ostatnio z TŻ decyzję o budowie domu mamy swoją działkę i doszliśmy do wniosku, że budowa bardziej nam się opłaca niż kupno mieszkania w bloku. Zaraz po ślubie zaczniemy załatwiać formalności i na jesień chcemy wylać fundamenty Już się nie mogę doczekać
Mam ostatnio tyle pracy, że sprawy ślubne schodzą niestety na dalszy plan, ale może to i dobrze, bo chociaż nie stresuję się ślubem
Jeśli chodzi o winko to my planujemy kupić Varnę- moje ulubione
Pewnie że lepiej dom super gratulację
Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość
hej,można się przyłączyć?

my ślubujemy 1.09.2012r. g.16

załatwione mamy:
-sale
-fotografa
-kamerzystę
-termin w kościele
-nauki
-suknia
-obrączki bedą w kwietniu do odbioru
-buty (różowe )
-księge gości
-zawieszki na wódke

i jeszcze kupę do załatwienia
a to jest mój zestaw, czy to pasuje do siebie wszystko? nie jestem pewna co do fryzury, może macie w swoich zasobach coś w tym stylu?
jak do września to i tak macie bardzo dużo załatwione
Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
pepermint i wyborowa

o alkoholu innym niż wódka. U nas na sali stawia się różne rodzaje alkoholów na komodzie obok kącika kawowego (może być też obok ciast czy owoców) - tak byłoby dla Was najwygodniej, nie musicie wówczas kupować ogromnej ilości różnych alkoholi. Obok tych ginów, whisky, i całej reszty poproście żeby obsługa postawiła Wam odpowiednie szklanki, słomki, i dodatki które są używane przy drinkach, np. w miseczkach liście mięty, pokrojoną cytrynę czy limonkę, wisienki koktajlowe, słomki, itd.

Co do problemu z otwartymi butelkami wina,również najwygodniej jest ustawić je na stole obok, wówczas kelnerzy otwierają tylko po 1-2 butelkach z każdego rodzaju, w zależności od wielkości wesela, i sami kontrolują czy jest potrzeba otwierana dodatkowych butelek - właśnie w ten sposób najwygodniej uniknąć sytuacji, że na koniec wesele jest 30 otworzonych i niepełnych butelek )
inne alkohole właśnie będą obok stołu z ciastami i kawami no ale nie wino bo nie mamy barmana/kelnera który będzie je otwierał i podawał więc musimy je postawić na stołach .
Cytat:
dziewczyny czy mozecie mi jeszcze doradzic co do bizuterii.. Czy moga byc takie duze kolczyki jak dodalam wczesniej w zalaczniku czy lepiej jakies delikatniesze i cos na szyje do tego?
jak dla mnie mogą być duże
Stary 2012-03-22, 14:08   #943
aisak42
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
aisak42 - Ja mam takie kolczyki i wyglądają cudowni na żywo. Dostałam je od TŻ na urodziny. Od początku wiedziałam że założę je na ślub.
a ktore masz? Te co sa na zdjeciu same czy te w zestawie z bransoletka?
aisak42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 17:23   #944
qmpela86
Raczkowanie

Cytat:
hej,można się przyłączyć?

my ślubujemy 1.09.2012r. g.16

załatwione mamy:
-sale
-fotografa
-kamerzystę
-termin w kościele
-nauki
-suknia
-obrączki bedą w kwietniu do odbioru
-buty (różowe )
-księge gości
-zawieszki na wódke

i jeszcze kupę do załatwienia
a to jest mój zestaw, czy to pasuje do siebie wszystko? nie jestem pewna co do fryzury, może macie w swoich zasobach coś w tym stylu?
Cześć kochana Ślubujemy w tym samym dniu i o tej samej godzinie . Myślałam że mam sporo załatwione ale widzę że Ty masz o wiele więcej.. Wszystko mi się podoba, sukienka bardzo ładna (bez bolerka), biżu też No i fryzurkaaaa śliczna! Tylko bukiet nie bardzo mi się podoba Ja też planuje mieć kolor przewodni róż .

Dziewczyny co do alkoholu to ja znowu uważam że wesele to wesele i my mamy tylko wódkę i wino w pierwszy dzień. Na drugi będzie jeszcze piwko (na kaca ) Ale żadnych drinków czy innych alkoholi nie planujemy bo to dla nas strata kasy Myślę że ludzie jak idą na wesele to wiedzą że będzie wódka i nie wybrzydzają.. Poza tym nigdy się wszystkim nie dogodzi.. Ale to tylko moje zdanie.

tartetka pokaż foty!!! Ta przymiarka już lepsza? (sądząc po Twoim humorze )
qmpela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 17:24   #945
duvala
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
Jestem dziewczęta
miałam ogromną przerwę, ale wróciłam no i mam nadziej, że od dziś zawsze znajdę chwilę, żeby się do Was odezwać
Pewnie większość Was w ogóle nie zauważyła mojej nieobecności, ale są też takie dziewczęta które o mnie pamiętały DZIĘKUJĘ:cmok :!
Witam wszystkie PMki które zawitały do naszego wątku pod moja nieobecność.
Straszne zawirowania dziewczęta dzieją się w moim życiu, dlatego też przygotowania to TEGO DNIA niestety zeszły na dalszy tor nad czym bardzo ubolewam w sumie to w przygotowaniach stanęliśmy w miejscu. Na początku kwietnia już sobie obiecaliśmy, że kupimy w końcu zaproszenia bo nadal tego nie zrobiliśmy a o księdze gości to nawet jeszcze nie myśleliśmy poza tym nie mam jeszcze butów do ślubu, co prawda cały czas szukam i nie chce żadnych "wymyślnych" ale mam głowie jak dokładnie mają wyglądać a nigdzie takich nie widziałam
A nie przepraszam, mam już nieco więcej niż ostatnio, bo na dzień kobiet od TŻ dostałam biżuterię którą sobie upatrzyłam do ślubu tylko czekałam na przypływ gotówki. Poza tym mam też sukienkę i buty na poprawiny.
buziaki Kochane
Aha i jeszcze raz dziękuję, baaardzo podniosło mnie to na duchu (wie kto i wie za co)
a cóż sie działo?? ale dobrze że jesteś

a ja sie musze pochwalić
wygrałam bukiet ślubny w takim tam konkursiku pierwszy raz w życiu, ciesze sie jak dzieciak
duvala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 18:28   #946
gregia
Zakorzenienie

dziewczyny jak to jest z tym aktem urodzenia z USC? Czy jak biorę ten akt z Urzędu to muszę Pani powiedziec, że jest mi potrzebny do zawarcia Sakramentu Małżeństwa czy biorę tylko skrócony akt ur i ile taki akt kosztuje?

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:

a ja sie musze pochwalić
wygrałam bukiet ślubny w takim tam konkursiku pierwszy raz w życiu, ciesze sie jak dzieciak
gratulejszyn
Stary 2012-03-22, 19:04   #947
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Witam czwartkowo

Żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce
cały tydzień mam taki zabiegany ,że mam dość , po pracy zaraz idę na praktyki i wracam wieczorem i tak codziennie , a od jutro zajęcia na uczelni ,cały weekend od rana do wieczora Niech ten tydzień już się skończy.
mam podobnie
Z tym,że jutro po pracy jadę od razu na uczelnię, w sobotę i niedz. również od rana do wieczora. w tym w niedz. mam egzamin.....w pon. mam szkolenie, wtorek przeprowadzam audyt w firmie, środa i czw. znowu szkolenie a w pt. audyt zewnętrzny brrrrr już nie mogę się doczekać następnego weekendu!!
Na dodatek w sobotę u nas w parafii jest spowiedź a ja mam kurcze zajęcia na uczelni......czy u Was też są karteczki do spowiedzi wielkanocnej?? Chyba będę musiała poświęcić jakieś 3 godz. zajęc i iść do spowiedzi.....nie wiem kiedy by kartka z innej parafii (jakbym poszła do innego kościoła się wyspowiadać) doszła do mojej......

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
dziewczyny czy mozecie mi jeszcze doradzic co do bizuterii.. Czy moga byc takie duze kolczyki jak dodalam wczesniej w zalaczniku czy lepiej jakies delikatniesze i cos na szyje do tego?
na moje oko te kolczyki mają ok. 5 - 6 cm długości
mi się wydaje, że fajnie będą wyglądać....sama się nad takimi zastanawiam, ale bez perełek, z samymi kryształkami.....jak sobie zrobię to się pochwalę
aaa...ja bym nie brała delikatnych, chyba, że Ty lepiej czujesz się w delikatniejszych to się zastanów

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Taretka
ładna księga

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:

a ja sie musze pochwalić
gratuluję!!
Zawsze coś do przodu

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 19:05   #948
Camilie
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny jak to jest z tym aktem urodzenia z USC? Czy jak biorę ten akt z Urzędu to muszę Pani powiedziec, że jest mi potrzebny do zawarcia Sakramentu Małżeństwa czy biorę tylko skrócony akt ur i ile taki akt kosztuje?

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

gratulejszyn
Witam, To jest dokładnie "odpis skrócony aktu urodzenia" i wg mnie tak "na oko" nie różni się niczym od wszystkich poprzednich jakie mi były potrzebne wnioskuje wiec, że pani z urzedu bedzie bez różnicy (chyba ze musi zapisac w jakim celu go wydaje) i z tego co pamietam moj TZ placił 30lub35zł (teraz spi, wiec sie nie dopytuje) i przypominam, że jeżeli, któreś z Was urodziło się w mieście, w którym bierzecie ślub to nie musi takiego odpisu dostarczac, bo akt urodzenia jest na miejscu w USC
Camilie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 19:09   #949
wesola84
Rozeznanie

aisak42 ładna suknia i fryzurka też mi się podoba Co do biżuterii, to sama zamierzam mieć coś takiego jak u Ciebie na ostatnim zdjęciu - śliczności
Co do innych alkoholi, t omy też zamierzamy wystawić - ale chyba tylko winko - na stole obok (taki właśnie kącik kawowy) Tak jak qmpela86 uważam, że to byłoby dla nas kolejne obciążenie finansowe, a idąc na wesele i tak każdy nastawia się na wódkę.
ewula87 witamy z powrotem
duvala gratuluję!
Muszę Wam się pochwalić, że dziś kupiliśmy garnitur dla TŻa! Jestem bardzo szczęśliwa, a do tego jak go zobaczyłam w garniturze z koszulą to

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 19:23   #950
aisak42
Raczkowanie

qmpela86 - nad bukietem się jeszcze zastanawiam, więc to nie jest pewne..

dziś przymierzałam w divie takie kolczyki http://www.divapoland.pl/kollekcii/m...-mademoiselle/
i podobny do tego naszyjnik tylko pojedyńczy http://www.divapoland.pl/kollekcii/m...-mademoiselle/
co o tym myślicie?

a tak w temacie, to my będziemy mieli drink bar, bo TŻ się uparł więc będzie, a z tym aktem urodzenia to nie może być ten co go mam w domu czy musi być jakiś specjalny "świeży"?
aisak42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 19:25   #951
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camilie Pokaż wiadomość
Witam, To jest dokładnie "odpis skrócony aktu urodzenia" i wg mnie tak "na oko" nie różni się niczym od wszystkich poprzednich jakie mi były potrzebne wnioskuje wiec, że pani z urzedu bedzie bez różnicy (chyba ze musi zapisac w jakim celu go wydaje) i z tego co pamietam moj TZ placił 30lub35zł (teraz spi, wiec sie nie dopytuje) i przypominam, że jeżeli, któreś z Was urodziło się w mieście, w którym bierzecie ślub to nie musi takiego odpisu dostarczac, bo akt urodzenia jest na miejscu w USC
niestety ja urodziłam się w innym mieście, niż gdzie mieszkam , więc muszę płacic ja czytałam na innych forach, że dziewczyny płaciły 22zł.
Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
aisak42 ładna suknia i fryzurka też mi się podoba Co do biżuterii, to sama zamierzam mieć coś takiego jak u Ciebie na ostatnim zdjęciu - śliczności
Co do innych alkoholi, t omy też zamierzamy wystawić - ale chyba tylko winko - na stole obok (taki właśnie kącik kawowy) Tak jak qmpela86 uważam, że to byłoby dla nas kolejne obciążenie finansowe, a idąc na wesele i tak każdy nastawia się na wódkę.
ewula87 witamy z powrotem
duvala gratuluję!
Muszę Wam się pochwalić, że dziś kupiliśmy garnitur dla TŻa! Jestem bardzo szczęśliwa, a do tego jak go zobaczyłam w garniturze z koszulą to
wesoła mnie takie widoki czekają za 2 tyg jak bedziemy w Polsce na święta
Stary 2012-03-22, 19:33   #952
ewula87
Rozeznanie

Cytat:

a ja sie musze pochwalić
Tak po pierwsze to gratuluję Kochana!
A co do moich przejść to tak... przeżyłam szukanie nowej pracy, nowego mieszkania który teraz musi być moim domem nawet nie umeblowanym jeszcze a to wszystko 350 kilometrów od mojego domu rodzinnego, rodziny i przyjaciół. Jestem tylko, a może aż z TŻ. Co prawda jesteśmy tu cholernie samotni, mamy tylko siebie, póki co zero znajomych i takie obce wszystko ale żyjemy nadzieją że najgorsze już za nami
Stary 2012-03-22, 19:35   #953
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Tak po pierwsze to gratuluję Kochana!
A co do moich przejść to tak... przeżyłam szukanie nowej pracy, nowego mieszkania który teraz musi być moim domem nawet nie umeblowanym jeszcze a to wszystko 350 kilometrów od mojego domu rodzinnego, rodziny i przyjaciół. Jestem tylko, a może aż z TŻ. Co prawda jesteśmy tu cholernie samotni, mamy tylko siebie, póki co zero znajomych i takie obce wszystko ale żyjemy nadzieją że najgorsze już za nami
Ewulcia z każdym dniem będzie lepiejMówię Tobie to JA mieszkająca 1000km od kraju a mieszkasz w większym mieście niż poprzedio czy mniejszym?
Stary 2012-03-22, 19:38   #954
tartetka
Raczkowanie

gregia to taki sam odpis jak wszędzie Ja prosiłam do ślubu

wesola84, duvala gratulacje

Załączam foteczki z przymiarki
Tragicznej jakości i robione od dołu co sprawia, że wyglądam jakbym miała wielgachny tyłek ale co tam Usprawiedliwię się tym, że to zwężane 36 Wkurzają mnie tylko te sterczące obojczyki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg s1.jpg (68,5 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s2.jpg (71,3 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s3.jpg (71,0 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s4.jpg (66,5 KB, 65 załadowań)
Stary 2012-03-22, 19:43   #955
gregia
Zakorzenienie

Cytat:

Tragicznej jakości i robione od dołu co sprawia, że wyglądam jakbym miała wielgachny tyłek ale co tam Usprawiedliwię się tym, że to zwężane 36 Wkurzają mnie tylko te sterczące obojczyki
tartetka fiu fiu co za lasencja pieknie wyglądasz tz padnie jak Ciebie zobaczy cudowny tren, piekna , zgrabna dziewczyna
Stary 2012-03-22, 19:45   #956
tartetka
Raczkowanie

Cytat:
tartetka fiu fiu co za lasencja pieknie wyglądasz tz padnie jak Ciebie zobaczy cudowny tren, piekna , zgrabna dziewczyna
Dziękuję
Stary 2012-03-22, 19:56   #957
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
Ewulcia z każdym dniem będzie lepiejMówię Tobie to JA mieszkająca 1000km od kraju a mieszkasz w większym mieście niż poprzedio czy mniejszym?
Dziękuję miasteczko wielkością podobne do tego w którym mieszkałam wcześniej (obydwa są malutkie). A Ty za granicą jesteś z TŻ? Po ślubie planujecie wrócić na stałe do Polska, czy zostajecie tam? Mój TŻ jest żołnierzem zawodowym i ma teraz jakieś nocne ćwiczenia, a ja siedzę sama w mieszkaniu ale nie lubię już tego miejsca mam nadzieję, że się to zmieni...
Stary 2012-03-22, 20:13   #958
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:

tak to z nami babami jest,jak ma proste wlosy to chcialaby krecone,jak ma krecone to prostuje,jak ma blond to chce ciemne i odwrotnieczesto jest tak,ze chcemy to co maja inne osoby...i tu nawiazuje do Twoich obojczykow,ktore Cie wkurzaja,a ja chcetnie bym sobie takie "pozyczyla" bo moje ledwo co widac,a takie wystajace kojarza mi sie ze "szczuplizna"
a co do Twojej sukienki...jak calineczka malutka w niej wygladasz
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 20:17   #959
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję miasteczko wielkością podobne do tego w którym mieszkałam wcześniej (obydwa są malutkie). A Ty za granicą jesteś z TŻ? Po ślubie planujecie wrócić na stałe do Polska, czy zostajecie tam? Mój TŻ jest żołnierzem zawodowym i ma teraz jakieś nocne ćwiczenia, a ja siedzę sama w mieszkaniu ale nie lubię już tego miejsca mam nadzieję, że się to zmieni...
Najpierw tż pojechał, później ja z córą dojechałyśmy do niego. Przez najbliższy czas na pewno nie wrócimy. Chcielibyśmy wrócic, ale do czego? jak ten kraj jest chory, w Polsce to można się tylko długów, garba i zrytych nerwów dorobic,a tu w NL naprawdę nam się żyje spokojnie, bez stresowo, o sytuacji materialnej nie wspominając Mówie do tż, że może za 5-8 lat wrócimy, tylko czy wtedy odnajdziemy sie po takim czasie w PL?

Edytowane przez gregia
Czas edycji: 2012-03-22 o 20:20
Stary 2012-03-22, 20:19   #960
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:

gratulejszyn
jeśli urodziłaś się się w tym mieście co bierzesz ślub to ie musisz brać , jeśli zaś nie wyciągasz i nie musisz mówić do czego Ci potrzebny , bo w urzędzie jak przyjdziecie po dokum enty do ślubu pani będzie wiedziała po co .
Ja np miałam stary tzn akt ur z 2004 r i pani pozwoliła mi tylko wieść opłatę skarbową na usc z otwocka i nie musiałam jechać już tam
Cytat:
qmpela86 - nad bukietem się jeszcze zastanawiam, więc to nie jest pewne..

dziś przymierzałam w divie takie kolczyki http://www.divapoland.pl/kollekcii/m...-mademoiselle/
i podobny do tego naszyjnik tylko pojedyńczy http://www.divapoland.pl/kollekcii/m...-mademoiselle/
co o tym myślicie?

a tak w temacie, to my będziemy mieli drink bar, bo TŻ się uparł więc będzie, a z tym aktem urodzenia to nie może być ten co go mam w domu czy musi być jakiś specjalny "świeży"?
akt urodzenia wa,żny jest 3 miesiące .

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości