|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
który to tydzień?A w ogóle to witam wiosennie Myślałam,że mdłości odejdą już w zapomnienie,a one uparte. Poszłabym chętnie na spacer,bo pogoda piękna,ale siedzimy z synkiem w domu,bo ma zapalenie płuc biedaczek,strasznie go dusi.Boje się,żeby niebyło żadnych powikłań... a nóżki też go często bolą-to chyba taki wiek.
|
|
#3212 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie na bank tak będzie - jak bym poszła na L4 to będę w domu pracować, bo terminy gonią, dlatego teraz na maksa nadganiam, żeby na macierzyńskim nie siedzieć non stop przy kompie
|
|
#3213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super że wszystko ok. Mi lekarz powiedział że w 16 tc jeszcze nie będzie w stanie podać płci. Wiedziałam że tak będzie. 100% pewności musi być w końcu.
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
17
![]() Rośnie jak na drożdżach ![]()
|
|
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33071308]coventry
on jest śliczny dopóki się go nie zmieni w spacerówke,wtedy jest taki masywny,a własciwie ta budka.własnie wczoraj intensywnie przeglądałam wózki i trafiłam na niego ale ta spacerówka do mnie nie przemawia To samo miałam napisać, jako głęboki jest bardzo ładny, ale jako spacerówka nie podoba mi się. Cytat:
![]() U mnie zawsze jest tyle samo pracy, niestety nie dam rady nadgonić do porodu, aby później mieć mniej. Jestem księgową w 15-tu firmach i mam miesiąc w miesiąc taki sam nawał pracy. Ale jak bedę mogła robic w domku, to też inaczej, bo nie będzie sztywnych godzin, tylko po trochę jak tylko chwila będzie. ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Enigmama proszę o zmianę tp na 24.09.2012. Tej daty mam się trzymać |
|
|
|
|
#3216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki Cytat:
jak się okazało że dziewczynka to ani razu już nie mówił że wolałby chłopca, powiedział tylko że może następnym razem się uda ![]() wiecie ja sama myślałam że może będzie chłopiec bo sporo osób mi mówiło na podstawie mojego samopoczucia i tego co teraz jem że pewnie chłopiec sama byłam trochę zaskoczona bo chyba sobie wmówiłam że będzie chłopiec a tu zonk i dziewczynka strasznie boli mnie dzisiaj głowa i chce mi się spać, godzinę już drzemałam
|
|
#3217 |
|
Raczkowanie
|
musze wykombinowac jakąś kieckę bo za 5 tygodni mam wesele i mam nadzieje ze nie przytyję za dużo i uda mi się kupić coś w normalnym sklepie, u mnie tak dziwnie bo mam +1,5 kg ale wydaje mi sie ze brzuszek juz lekko widoczny
oglądałam sukieki fimy branco ale wszysztkie takie typowo na wysoką ciążę
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Gratuluję wszystkim udanych wizyt |
|
|
|
#3219 | |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie właśnie wszyscy chcą dziewczynkę... no ja tez chciałam jak bym miała wybór ale czułam od samego początku ( pamiętacie zresztą ) ze będzie to chłopiec i zobaczymy czy tak zostanie
Koleżanka mówiła ze jej lekarz był na 100 % pewny ze bedzie mieć córkę a po urodzeniu okazało się że to jednak chłopak jest także ja nadal czuje ze będzie chłopak lekarz na 90% tez tak twierdzi no ale moze faktycznie zmieni się coś niezależnie od płci jestem przeszczęśliwa ze wiem ze z dziudziusiem wszystko dobrze zdrowo rośnie i się rozwija jak należy i jak będzie to chłopiec to od początku wiemy że będzie miał na imię NATANIEL jest jeszcze opcja OLAF ale najwyżej będzie NATANIEL OLAF hihihi---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
o kurcze ja mam wesele jedno w lipcu i drugie w sierpniu... no i na to w lipcu ide na bank ale sukienkę będę szyła sobie u krawcowej taką żeby pasowała jak bym urosła a szłą na to wesele w sierpniu każe jej zapas zostawić tak aby mi ją mogłą powiększyć w razie czego
|
|
|
|
|
#3220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem jak to wykombinowałaś z tą kasą, ale wyszłaś na tym bardzo dobrze
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładne imię a ja zawsze mówiłam natanael hehehe nie wiem czemu tak mi się bzdurało
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle nie kupuję bo na jakieś pierwsze 2-3 miesiące mam sporo używanych pajacyków, kaftaników, bodziaków więc chyba nie ma sensu kupować co? przecież bobas i tak zaraz wyrośnie muszę kupić tylko czapki jakieś skarpetki w sumie nawet nie wiem co jeszcze potrzeba ![]() fakt faktem - najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa a co do płci to skoro i tak chcemy mieć więcej dzieci to może uda nam się mieć i jednej i drugiej płci
|
|
#3223 |
|
Wtajemniczenie
|
narazie tylko cywilny
![]() ale kiedys w pozniejszym czasie koscielny tez napewno bedzie uff.. wrocilam , kupilam stanik taka mala rzecz a cieszywidzialam pisalyscie o imionach u mnie jesli bedzie dziewczynka bedzie Iga a jesli chlopiec to Mikołaj prawdopodobnie bralismy tez pod uwage Dawida i Maje ale jakos tez pierwszy zestaw nam bardziej przypadl do gustu
|
|
|
|
#3224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podpinam sie pod pytaniem A tak wogole to powiedzcie mi dziolchy czy uwazacie,ze bardziej wiarygodny termin porodu jest liczony od ostatniej miesiaczki czy wg USG? Bo mi wg ost. @ wychodzi termin na 04/09 a wg USg 1/09 i teraz to juz nie wiem czym sie sugerowac |
|
|
|
|
#3225 |
|
Wtajemniczenie
|
dokładnie
ja tez planuje miec wiecej niz jedno wiec moze i babki sie kiedyś uciesza jak sie trafi ta wnusia im Ja juz mówiłam ze jak bym miała możliwość dostać od kogoś uzywane ciuszki na noworodka to bym nic nie kupowała no coś moze bym kupiłą bo wiadomo ze fajnie jest coś kupic maluniego no ale ja musze kupic bo nie mam od kogo dostać i tez wszystkieggo sie nie wyzbędę bo planuje miec jeszcze dzieci ale zostawie to co uniwersalne a niebieskie komuś oddam ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- ja nie wiem jaki termin bardziej wiarygoidny bo mi z OM i z USG wychodzi ten sam
|
|
|
|
#3226 |
|
Wtajemniczenie
|
spioszka - lekarze wpisują do karty ciąży ten z OM więc co my se pomyślimy i tak jest mało ważne, bo wszyscy patrzą na to co masz w karcie
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
Colds my lecimy tak samo
ja rowniez mam 17 tydzien dduuuzy dzidziol ![]() Dziewczyny nie martwic sie brzuszkiem moja kumpela brala slub jak byla w 22 tygodniu i brzucha brak bylo a potem nagle wyskoczyl .. kazda ma inaczej wiec glowa do gory ja juz mam ale ja mialam spozywczy wiec mi tylko ladnie sie zaokraglil Ja mialam robione badanie ma HIV w oby dwóch ciazach robie obiadek ten co wczoraj miala bodajze colds wiec bedzie wcinanko
|
|
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaa to tłumaczy postać rzeczy - ale pracę miałaś pierwsza klasa, ja mój małż i moja córcia jesteśmy zakochani w koniach robiłaś
|
|
#3229 |
|
Zadomowienie
|
Co do DDTVN też oglądałam tą serie eko mama dziś i fajne rzeczy mówiły kobity, ale obawiam się że niestety nie będzie takiej możliwości żeby na czas porodu przygasić światło i leżeć z dzieciaczkiem 2 godziny, bo wiadomo za chwile ktoś może zacząć rodzić i potrzebować miejsca, więc jak najszybciej będą nas z dzieciakami wyganiać z porodówki
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak naprawdę to dzidek sam stwierdzi kiedy zechce się pojawić - moja cór aurodziła się wg terminu OM a nie wg USG - widać uznała, że chce już nas zaszczycić swoją obecnością
|
|
#3231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszesz sobie np: 'moj dzidziol' przeciągasz cały napis lewym przyciskiem myszki, aby zaznaczone było i klikasz na taki globus, pod kolorem czcionki - u góry. I tam gdzie wyskakuje to cos to dajesz link, co ma sie otwierac gdy klikniesz ![]() Co do tego terminu, bardziej wiarygodnego.. Hym, nie mam pojęcia ![]() Ty to masz Kochana małą różnicę, a tak jak u mnie.. z OM wychodzi 5.09, a wg USG ma być 12.09. To aż tydzień różnicy :| Tutaj chciałam aby dziewczyny wpisały ten 5.09, bo Doktorek wpisał mi tę datę do karty ciąży.. I nic nie mówił na temat niesugerowania się tą datą. Cytat:
. A Twój ile ma cm? Bo jak tak czytam te tygodniowe opisy to mój powinien mieć około 12.. ![]() No to życze smacznego Ja dzisiaj robię facetom - ziemniaczki, kiełbaskę z cebulką i jajo. A reszcie domowników, czyli kobietom zaserwuje ziemniaczki, fasolkę z bułą tartą i jajem . Cóż, kobity muszą cierpieć za mój wstręt do mięcha
Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-03-22 o 13:31 |
||
|
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec spokojnie mysle ze jest wsio ok
|
|
|
|
|
#3234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co jest wpisana data z OM. Być może później, bliżej terminu Doktorek pomierzy, poanalizuje i w razie czego wpisze też tą drugą datę?
|
|
|
|
|
#3237 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja tego nie umiem zrobić... w ogóle wsadzić suwaczka nie umiem
![]() ooo widze że juz prawie umiem inoi cosik źle mi wyjzło ale zaraz zrobię to Yeaa jezdem najlepsza |
|
|
|
#3238 |
|
Rozeznanie
|
Ja myślałam że bardziej wiarygodna jest data wg usg, a wg OM to tylko taka wstępna. Tydzień różnicy to sporo, u mnie tylko 2 dni.
Edytowane przez Agnes!84!! Czas edycji: 2012-03-22 o 13:57 |
|
|
|
#3239 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3240 |
|
Wtajemniczenie
|
lukrecja nie wchodzi ci suwaczek bo brakuje ci po http tego oto znaku " : "
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

. TŻ się śmiał, że pewnie już nie może słuchać gadania matki..
, a ja po prostu uważam, że myśliciel się znalazł
.
Super że wszystko ok. Mi lekarz powiedział że w 16 tc jeszcze nie będzie w stanie podać płci. Wiedziałam że tak będzie. 100% pewności musi być w końcu. 
czyli mamy drugą dziewczynkę ? bosko !!!

wiec bedzie wcinanko