Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-22, 14:06   #3661
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
no masakra, widzialam tez to - to chyba na ligocie bylo bo poznaje po tych blokach

a najlepsze jest to, ze znowu maja jakies newsy w sprawie malej Madzi
prawdopodobnie zostala podtruta
a wczesniej jej mamuska sprawdzala w necie jak zatruc dziecko, ile kosztuje trumna i pogrzeb

ciekawe, ze nie sprawdzili calej historii przegladarki 2 miesiace temu
To co te sekcje zwłok (przecież były 2!) nie wykazały tego? Nie jestem z tą sprawą na bieżąco, muszę o tym poczytać. No brak słów, udusiłabym tę Katarzynę gołymi rękami...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 14:08   #3662
moniczka1302
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
A ja już właśnie wszystkie przepyszne dżemiki mojej mamy zjadłam a one zawsze ratowały mi życie w takich sytuacjach...
ostatnio kupilam caly sloik dzemu jezynowego w lidlu, mialam taka ochote na cos kwaskowatego, przyszlam do domu i zbilam caly sloik

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Coś żle się czuję od wczoraj, wieczorem zrobiło mi się słabo, a po chwili zwymiotowałam jak odcedzałam brokuły i poczułam ich zapach i dalej było mi słabo i duszno, otworzyłam okno i się położyłam i ok. Dzisiaj wstałam, zrobiłam mężowi śniadanie do pracy, sobie parówki na ciepło. Siadłam przed kompem, zjadłam śniadanie i znowu poczułam że słabo mi się robi, położyłam się, zadzwoniłam do męża i rozmawiając z nim zwymiotowałam nic mnie nie boli tylko słabo się czuję, jakbym niedotleniona była, poczytałam trochę o anemii i przejrzałam moje ostatnie wyniki krwi (z 10 lutego) hemoglobina 11 a norma od 12 Mąż urwał się z pracy i podjechał po żelazo. Nie wiem czemu gin mi nie zlecił morfologii teraz tylko tarczycę, a ja nie pomyślałam od dzisiaj będę brała żelazo i jak samopoczucie się nie poprawi to do szpitala podjadę bo mój gin wyjechał i będzie na początku kwietnia
oj biedna, sporo moich kolezanek tak mialo , ze jak nie wymiotowaly na pocztatku, tak je pod koniec ciazy vralo. Ja tez coraz slabsza jestem
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 14:08   #3663
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
biedna jestes z ta rwą paskudną
mozesz cos na to brac? moze mąż niech rozmasowuje?
mąż dwa razy dziennie wmasowuje mi naproxen Ale to niestety nie pomaga, więc jestem w czarnej d*pie
Stary 2012-03-22, 14:10   #3664
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Hej Czytam Was i musze napisac, ze mam takze jakis spadek formy. Zdarze wstac, pokrecic sie po domu i zmeczona jestem:/ Czasami czuje sie tak jak na poczatku ciąży.
No i kolejna noc z rzedu mam zgagę...
A takich dobrych wiesci, to moja niunia non stop szaleje w brzuchu, ona chyba nigdy nie spi.
nawet nie mow mi o zgadze

ale jest cos co mi pomaga - kaszka dla dzieci (bo na mleku)
Stary 2012-03-22, 14:11   #3665
nasteczka83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Jestem. Od 6 na nogach :torba

Noc przespałam całą, trochę mnie skóra swędziała, ale stopy nie.
Rano wstałam, upiekłam chleb i popędziłam do laboratorium na badania.
Poprosiłam żeby wyniki były przed południem. Chciałam wiedzieć co i jak.
Okazuje się, że nie dość, ze norm nie przekraczam, to jestem daleeeeeeeko od górnej granicy.

Normy dla mojego przedziału wiekowego są takie:
AspAT - max. 32 U/l (ja mam 15,2)
AlAT - max. 33 (ja mam 9)
GGTP - max. 40 (ja mam 3,8)
Bilirubina też w normie.
No to superowo! Widzisz dobrze, że sprawdziłaś
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 14:11   #3666
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
cześć mamuśki,
siadam Was nadrabiać bo nie zaglądałam od wczorajszego popołudnia. wizyta u gina OK, mały rośnie i nie będzie małym dzieckiem ja się rozczarowałam bo dowiedziałam się wczoraj, że w moim szpitalu na tą chwilę nie ma znieczulenia do porodu sn bo NFZ nie refunduje, a zapłacić też sobie nie można - nieźle co?! tylko w naszym kraju takie coś może mieć miejsce. poza tym mój gin jest tego zdania, że jak decydować się na znieczulenie to lepiej od razu cc bo 9na 10 porodów ze znieczuleniem kończy się przez cc bo ponoć pacjentki dziwnie reagują i nie współpracują z położną... no i teraz kompletnie nie wiem co robić cały czas byłam święcie przekonana, że chcę rodzić sn ale teraz bez jakiejkolwiek możliwości znieczulenia czy gazu to doopa mam mozliwość zdecydowania się na cc ale jakoś sama nie wiem czy to dobry pomysł.... ajjjj zawsze coś...
a poza tym to wyprawka małego już prawie gotowa, właśnie wróciliśmy z zakupów, kupiłam materac, wanienke ze stelażem, wypełnienie pościeli i jakieś brakujące drobiazgi
agusia nie wiem czym twoj gin sie kieruje mowiac takie rzeczy ale moge ci powiedziec ze nie do konca jest to prawda. owszem czasami po znieczuleniu konieczna jest cesarka ale na pewno nie w 9 na 10 przypadkach. tutaj praktycznie kazda kobieta rodzi ze znieczuleniem, w tym rowniez wszystkie moje kolezanki i kazdy porod mojej znajomej odbywal sie silami natury za wyjatkiem 1 kolezanki kiedy to po znieczuleniu tetno dziecka zaczelo spadac i faktycznie cc bylo konieczne. ale tak jak pisze jest mi znany tylko 1 taki przypadek.

kapukat
- planujesz rodzic ze znieczuleniem?
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 14:12   #3667
Gaabbi
Wtajemniczenie

Wróciłam ze spaceru i... bolą mnie uszy Nie wiem, czy coś mnie nie bierze. Wczoraj trochę zmarzłam

Cytat:
Jeśli jest do 140, to nie brałabym leków. Wczoraj jeszcze z moim lekarzem rozmawiałam o tym. Nie ma co się faszerować prochami, bo to też nie za dobrze.
Czy to nie jest tak, że Ty się stresujesz nawet tym badaniem ciśnienia?

Myślę sobie jeszcze... bo masz ten ciśnieniometr automatyczny. A nie masz możliwości zbadać ciśnienia takim najwyklejszym, zegarowym? Bo te automatyczne lubią przekłamywać.
_agata, cieszę się, że masz wyniki w porządku Musisz teraz znaleźć powód swędzenia, bo się wściekniesz

Z tym ciśnieniomierzem myślę dokładnie tak samo. Miałam kiedyś w domu taki nadgarstkowy i trochę przekłamywał.

Cytat:
cześć mamuśki,
siadam Was nadrabiać bo nie zaglądałam od wczorajszego popołudnia. wizyta u gina OK, mały rośnie i nie będzie małym dzieckiem ja się rozczarowałam bo dowiedziałam się wczoraj, że w moim szpitalu na tą chwilę nie ma znieczulenia do porodu sn bo NFZ nie refunduje, a zapłacić też sobie nie można - nieźle co?! tylko w naszym kraju takie coś może mieć miejsce. poza tym mój gin jest tego zdania, że jak decydować się na znieczulenie to lepiej od razu cc bo 9na 10 porodów ze znieczuleniem kończy się przez cc bo ponoć pacjentki dziwnie reagują i nie współpracują z położną... no i teraz kompletnie nie wiem co robić cały czas byłam święcie przekonana, że chcę rodzić sn ale teraz bez jakiejkolwiek możliwości znieczulenia czy gazu to doopa mam mozliwość zdecydowania się na cc ale jakoś sama nie wiem czy to dobry pomysł.... ajjjj zawsze coś...
Nam też tak mówią położne w SR. Podobno musi być super dobry anestezjolog, żeby podać odpowiednią dawkę znieczulenia, żeby urodzić bez cc. Zazwyczaj dają za dużo i ciężarna nie czuje skurczy, nie może ruszać nogami więc nie zmienia pozycji, a co za tym idzie ma utrudnione parcie. Mówię oczywiście o znieczuleniu ZO.
Generalnie mówią, że jak decydować się na poród sn, to lepiej bez znieczulenia ZO, a jak na cc, to lepiej z ZO niż z narkozą A nie ma u Ciebie w szpitalu wanny? To też przynosi ulgę. Tylko najlepiej taka wanna bez hydromasaży, bo to podobno siedlisko bakterii.
Ja będę rodziła z gazem

A tak w ogóle, jak się bierze w czasie porodu znieczulenie, to to już nie jest sn

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-03-22 o 14:17
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 14:14   #3668
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dzięki za pomysły na nudę Książki żadnej fajnej nie mam pod ręką, a filmu oglądać jakoś nie mam ochoty. Mieszkanie posprzątane wczoraj Może ogarnę trochę szafki w kuchni. Teraz idę na spacer. Później mam jeszcze w planach bułeczki drożdżowe z dżemem i obiad. Tylko nie mam jeszcze pomysłu, co na ten obiad zrobić. Może jakąś zapiekankę Tylko jaką?

Dziewczyny, używacie tych kojców, rogali do spania? Ja dzisiaj spałam w nim po raz pierwszy i szału ni ma Następną noc chyba spędzi rogal w kącie...
Mam nadzieję, że chociaż do karmienia Hani się przyda.
polecam Ci mega fajny serial - Gra o tron - z Seanem Beanem
kupilam nawet mojemu mezowi ksiazke, ale jak zobaczyl 700 stron to uciekl

nie mam rogala, rozwazalam zakup ale zrezygnowalam w koncu

widzialam w jakims dzieciecym sklepie taka podusie do karmienia, moze sie skusze
Stary 2012-03-22, 14:18   #3669
Gaabbi
Wtajemniczenie

A gdzie Wy te wszystkie seriale oglądacie?
Stary 2012-03-22, 14:23   #3670
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć mamuśki,
a poza tym to wyprawka małego już prawie gotowa, właśnie wróciliśmy z zakupów, kupiłam materac, wanienke ze stelażem, wypełnienie pościeli i jakieś brakujące drobiazgi
oj u nas sa np. szpitale gdzie nie ma tez znieczulenia, bo tam sie rodzi naturalnie, bez wspomagania .

ja tez rozwazalam cc ale zostalam przez moje znajome zlinczowana wiec odpuscilam moze i maja racje

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33077326] To co te sekcje zwłok (przecież były 2!) nie wykazały tego? Nie jestem z tą sprawą na bieżąco, muszę o tym poczytać. No brak słów, udusiłabym tę Katarzynę gołymi rękami...[/QUOTE]

noooo dzis na DDTVN byli jacys eksperci, zreszta w radiu o tym rano mowili
a oni jak krolowie zycia bujaja sie po lodzi w 150m apartamencie
co za chory kraj!!!

tak wogole napiszesz mi jakies info odnosnie tego gazu - wyrownania?

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
A gdzie Wy te wszystkie seriale oglądacie?
powiem Ci na ucho... ze mialam pozyczony

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

agata

mysle ze powinnas otworzyc swoj biznes piekarniczy - serio, teraz jest moda na zdrowie i ekologie, wiec takie chlebki bez zadnych polepszaczy mialyby wziecie

w poprzedniej pracy jedna dziewczyna przyniosla kiedys tarte - no i nam powiedziala, ze jej znajomi maja firme, co takie jedzonko robi i po firmach woza
Stary 2012-03-22, 14:25   #3671
Konto usunięte

Cytat:
tak wogole napiszesz mi jakies info odnosnie tego gazu - wyrownania?
Pomyliłam się trochę, ale właśnie zerknęłam w rachunek - płacimy za gaz raz na 2 miesiące 317 zł. No i to wyrównanie.. Ale jeszcze w tym roku go nie dostaliśmy, więc nie wiem, ile tego będzie. W zeszłym - tak jak Ci pisałam, ale wtedy mieliśmy też niższą taryfę.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 14:25   #3672
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
noooo dzis na DDTVN byli jacys eksperci, zreszta w radiu o tym rano mowili
a oni jak krolowie zycia bujaja sie po lodzi w 150m apartamencie
co za chory kraj!!!
nie wytrzymam mam ochotę zarżnąć tą gówniarę Katarzynę tak samo jak ona zaciukała własne dziecko.....
A teraz powrócili cudownie do życia jak gdyby nigdy nic się nie stało, jak tak można? Wiem, że to okrutne, ale mam szczerą nadzieję, że okaże się, że to nie był wypadek i że ta malutka została zamordowana. Mam nadzieję, że wtedy wsadzą tą ..... na długo do pierdla.

Przepraszam Was najmocniej, ale ta sprawa wywołuje we mnie strasznie burzliwe emocje.
Stary 2012-03-22, 14:32   #3673
moniczka1302
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33077706]Pomyliłam się trochę, ale właśnie zerknęłam w rachunek - płacimy za gaz raz na 2 miesiące 317 zł. No i to wyrównanie.. Ale jeszcze w tym roku go nie dostaliśmy, więc nie wiem, ile tego będzie. W zeszłym - tak jak Ci pisałam, ale wtedy mieliśmy też niższą taryfę.[/QUOTE]

oki

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
nie wytrzymam mam ochotę zarżnąć tą gówniarę Katarzynę tak samo jak ona zaciukała własne dziecko.....
A teraz powrócili cudownie do życia jak gdyby nigdy nic się nie stało, jak tak można? Wiem, że to okrutne, ale mam szczerą nadzieję, że okaże się, że to nie był wypadek i że ta malutka została zamordowana. Mam nadzieję, że wtedy wsadzą tą ..... na długo do pierdla.

Przepraszam Was najmocniej, ale ta sprawa wywołuje we mnie strasznie burzliwe emocje.
jeden z ekspertow, ktory dzis wypowiadal sie dla DDTVN powiedzial, ze on nie wierzy w wersje matki dziecka
Stary 2012-03-22, 14:33   #3674
andzya
Zakorzenienie

Cytat:

jeden z ekspertow, ktory dzis wypowiadal sie dla DDTVN powiedzial, ze on nie wierzy w wersje matki dziecka
nie jestem ekspertem a też w to nie wierzę
Stary 2012-03-22, 14:35   #3675
Konto usunięte

Cytat:

Mnie nie musisz przepraszać, bo mam takie samo zdanie. Nie wierzę, że to był wypadek, nie wierzę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 14:36   #3676
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Szwagierka śmignęła z okienkami i firankami ja tylko prasowałam Jeszcze tylko jedno zostało

Agata do drugiego chlebka dałam jakieś 12g drożdży i też pięknie wyrósł, a jeszcze o nim zapomniałam i wyrastał dłużej w trzecim też jest jakieś 12g...i jeszcze wyrasta. Do kolejnych...jak kupię drożdże dam wg przepisu 6g
Nie napisałaś mi chyba czy konieczne jest przykrywanie chlebka podczas pieczenia.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 14:38   #3677
moniczka1302
Wtajemniczenie

ja tez nie

ciekawe, kiedy i jak to sie skonczy

z innej beczki - dzis bylam na poczcie i jakie bylo moje zaskoczenie, kiedy dostalam paczke od kuzynki z UK z ciuszkami dla malutkiej

dostalam 2 sliczniusie sukienki z nexta, rajtuzki (w komplecie do sukienki) i taki sweterkowy kocyk

sa piekne i zasraz pojde je uprac
Stary 2012-03-22, 14:44   #3678
Konto usunięte

Idę się zdrzemnąć na godzinkę, bo jestem do niczego... Wiedziałam, że tak będzie...
Stary 2012-03-22, 14:50   #3679
rinco
Wtajemniczenie

Zaprosiła mnie kuzynka do siebie na jutro, bo ma wolne. Niedawno się przeprowadzili do nowego domu i jeszcze u nich nie byłam, pasuje coś przynieść na wprowadziny, tylko kompletnie nie wiem co. Macie może jakieś pomysły? Chodzi o jakiś drobiazg, który mogłabym kupić jutro rano zanim do niej pójdę - help!!!
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 14:52   #3680
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez nie

ciekawe, kiedy i jak to sie skonczy
mam nadzieję, że w ogóle się jakoś skończy....

Ja natomiast uczę się włoskiego Przyszła mi dzisiaj książka, więc ruszyłam z kopyta Ale muszę Wam powiedzieć, że strasznie pitoli mi się z hiszpańskim, bo jest bardzo podobny w wielu kwestiach.
Stary 2012-03-22, 14:59   #3681
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Wróciłam ze spaceru i... bolą mnie uszy Nie wiem, czy coś mnie nie bierze. Wczoraj trochę zmarzłam

_agata, cieszę się, że masz wyniki w porządku Musisz teraz znaleźć powód swędzenia, bo się wściekniesz

Z tym ciśnieniomierzem myślę dokładnie tak samo. Miałam kiedyś w domu taki nadgarstkowy i trochę przekłamywał.

Nam też tak mówią położne w SR. Podobno musi być super dobry anestezjolog, żeby podać odpowiednią dawkę znieczulenia, żeby urodzić bez cc. Zazwyczaj dają za dużo i ciężarna nie czuje skurczy, nie może ruszać nogami więc nie zmienia pozycji, a co za tym idzie ma utrudnione parcie. Mówię oczywiście o znieczuleniu ZO.
Generalnie mówią, że jak decydować się na poród sn, to lepiej bez znieczulenia ZO, a jak na cc, to lepiej z ZO niż z narkozą A nie ma u Ciebie w szpitalu wanny? To też przynosi ulgę. Tylko najlepiej taka wanna bez hydromasaży, bo to podobno siedlisko bakterii.
Ja będę rodziła z gazem

A tak w ogóle, jak się bierze w czasie porodu znieczulenie, to to już nie jest sn
A w naszej SR wręcz przeciwnie, nikt nie straszy znieczuleniem, położna mówiła jedynie, że podaje się je najwcześniej przy rozwarciu na 4 cm. Jest też możliwość gazu rozweselającego - mówiła, że można spróbować, pomaga się rozluźnić i poprawia humor, ale czy to faktycznie znieczula... Zdania są podzielone.
Cytat:
polecam Ci mega fajny serial - Gra o tron - z Seanem Beanem
kupilam nawet mojemu mezowi ksiazke, ale jak zobaczyl 700 stron to uciekl

nie mam rogala, rozwazalam zakup ale zrezygnowalam w koncu

widzialam w jakims dzieciecym sklepie taka podusie do karmienia, moze sie skusze
Ja też zrezygnowałam z rogala. Śpię albo przytulona do męża - z nogą na nim, albo przytulam się do koca zwiniętego w rulon/wałek. Sprawdza się wyśmienicie.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33078103]Idę się zdrzemnąć na godzinkę, bo jestem do niczego... Wiedziałam, że tak będzie...[/QUOTE]
Odpoczywaj

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
mam nadzieję, że w ogóle się jakoś skończy....

Ja natomiast uczę się włoskiego Przyszła mi dzisiaj książka, więc ruszyłam z kopyta Ale muszę Wam powiedzieć, że strasznie pitoli mi się z hiszpańskim, bo jest bardzo podobny w wielu kwestiach.
Hehe to bardzo złudne moja droga gramatyka to zupełnie inna bajka, ale jak miałaś kiedyś francuski to będzie Ci łatwiej. Z jakiej książki się uczysz?

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 15:00   #3682
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość

Współczuję tej insuliny gdzieś wyczytałam, że z biegiem ciąży zwiększa się zapotrzebowanie na insulinę, coś w tym chyba jest bo u mnie teraz coś wyższe poziomy wychodzą i musiałam zaostrzyć dietę ja zawsze jem dwie kanapeczki, nie więcej i cukier w porządku wychodzi, ale tylko po jednym chlebie z biedronki

cukierków michałków mi się chce hmmm... co by tu na zamianę sobie zapodać, chleb chrupki czy kefir
Ja też nie więcej niż 2 kanapki na raz, wcześniej jadłam 2 razy tyle :/
Mimo diety i insuliny cukry nadal za wysokie. Zaczynam wpadać w rozpacz bo już naprawdę nie wiem co robić tym bardziej, że apetyt rośnie.
Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
j
witaj oby wszystko było dobrze, a dostajesz insulinę? moja bratowa od startu dostała jak tylko jej wykryli
Dostaję ale jak na razie tylko raz miałam po niej prawidłowy wynik :/
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33073714]Ja od początku ciąży nie dobiłam z hemoglobiną do 12, zawsze mam 11 coś.
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Dasti80 hemoglobinę 11.1 to ja mam po 2 tyg brania żelaza. Ostatnio przeczytałam, ze o anemii w ciąży mówi się kiedy jest ona na poziomie 10.
Raz mi wyszło 11,3 i już usłyszałam, że jestem na pograniczu anemii ale nie dopytywałam. Pilnuję, żeby do każdego mięsnego posiłku zjadać warzywa z dużą ilością wit. C, do jogurtu dodaję migdały, nie piję herbaty do posiłków i tak jakoś udało mi się skoczyć na ponad 13. Na pewno nie bez znaczenia jest też Prenatal z żelazem, którego skład wydawał mi się kiedyś przesadzony
liveinhope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 15:01   #3683
Alfahelisa
Zakorzenienie

a ja przed chwilą wyczytałam, że po Wrocławiu można już "wirtualnie spacerować" na google maps i "zwiedzam" teraz a jaką frajdę mam
znalazłam swój domek i swoje okna
noo prosz jak mi nie dużo potrzeba
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 15:07   #3684
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
A w naszej SR wręcz przeciwnie, nikt nie straszy znieczuleniem, położna mówiła jedynie, że podaje się je najwcześniej przy rozwarciu na 4 cm. Jest też możliwość gazu rozweselającego - mówiła, że można spróbować, pomaga się rozluźnić i poprawia humor, ale czy to faktycznie znieczula... Zdania są podzielone.
U nas też nie straszą, tylko mówią z czym się to wiąże. To też nie mówią Wam o lekach narkotycznych, znieczulających, jakie mają skutki? A ZO podaje się, jak się nie mylę, najwcześniej przy rozwarciu na 4 palce (8cm), a nie 4 cm. Czyli praktycznie pod koniec
Missmalezji pewnie nam napisze, jak to jest na prawdę

Idę obierać ziemniaki. Będą placki ziemniaczane
Stary 2012-03-22, 15:19   #3685
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
dziewczyny co myslicie o takiej miseczce? ma przegrodki na wode do buzki i do pupy, poreczna, mozna uzywac jak trzeba umyc pupe w ciagu dnia albo do higieny buzki przed kapiela ( bo chyba buzi nie powinno sie myc w tej wodzie z wanienki jesli dzieciak juz w kapieli prawda?)

http://www.mothercare.ie/precious-be...tail-bowl.html
A nie lepiej zwykła miseczka? Nie widzę sensu kupowania takiego cuda.
Dziecku twarz przemywa się wacikiem zwilżonym wodą, czystą z osobnego naczynia.

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Sęk w tym, że mam stosunkowo niedaleko Biedronkę i często tam zaglądam po jakąś czekoladkę ostatnio polubiłam marcepanowy batonik ze skórką pomarańczy w polewie czekoladowej

Zrobiłam naleśniki tak się objadłam, że ruszyć się nie mogę i jakaś jestem do niczego... może wyjdę zaczerpnąć powietrza...

Mała tak się rozpycha, że aż boli, ale wtedy mogę jej dotknąć i tak niewiele nas dzieli, to jest cudowne...

Obejrzałam sobie One Tree Hill i przez cały odcinek miałam łzy w oczach...
To jak lubisz gorzką czekoladę, to teraz jest Magnetic po 3 złote. Moje przekleństwo.:brzyda l:

Ja po wczorajszym gadaniu tutaj o naleśnikach z twarożkiem, dzisiaj zrobiłam nic innego jak... naleśniki z twarożkiem ze skórką pomarańczową i żurawiną. A do tego sos śmietankowo-pomarańczowy. Czekam na męża i możemy jeść Język mi do d00py ucieka

Ja się popłakałam na Gotowych na wszystko...:coj est:

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze parę t-shirtów sprzed ciąży, w które się mieszczę (rozmiar s i nie żadne odcinane pod biustem czy coś, tylko takie dopasowane). Fak faktem, że one były na mnie ciut długie i lekko za duże. Za to póki co nie narzekam na brak ubrań. U nas dziś słońce daje ostro, a mi duszno . Rano byłam na badaniu krwi (glukoza i coś tam). Badanie glukozy we krwi: przychodzisz, kobitka kłuje, daje plasterek i do widzenia, czekasz na wynik. Zero picia żadnych specyfików i innych takich. Co kraj to obyczaj. Za to przespałam pół dnia, bo na te badania zerwałam się przed 7 rano i sporo nachodziłam.
Ale Ty chyba nie miałaś robionej krzywej cukrowej, tylko badanie poziomu glukozy....
U nas też się robi poziom glukozy, ale to na początku ciąży

Cytat:

mysle ze powinnas otworzyc swoj biznes piekarniczy - serio, teraz jest moda na zdrowie i ekologie, wiec takie chlebki bez zadnych polepszaczy mialyby wziecie

w poprzedniej pracy jedna dziewczyna przyniosla kiedys tarte - no i nam powiedziala, ze jej znajomi maja firme, co takie jedzonko robi i po firmach woza
A w życiu! Ja kocham gotować, ale tylko jeśli robię to dla najbliższych. Nie mogłabym robić tego w ilościach hurtowych To już nie to samo

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Agata do drugiego chlebka dałam jakieś 12g drożdży i też pięknie wyrósł, a jeszcze o nim zapomniałam i wyrastał dłużej w trzecim też jest jakieś 12g...i jeszcze wyrasta. Do kolejnych...jak kupię drożdże dam wg przepisu 6g
Nie napisałaś mi chyba czy konieczne jest przykrywanie chlebka podczas pieczenia.
Ano tak. Jak będziesz piekła na blaszce, to niekoniecznie, tylko wtedy w niższej temperaturze, 220 stopni powinno być w sam raz. I około 20-25 minut.
Jeśli zaczną się bardzo rumienić, to można przykryć.

ZObaczysz, że na mniejszej ilości drożdży też pięknie wyrośnie.

Cytat:
U nas też nie straszą, tylko mówią z czym się to wiąże. To też nie mówią Wam o lekach narkotycznych, znieczulających, jakie mają skutki? A ZO podaje się, jak się nie mylę, najwcześniej przy rozwarciu na 4 palce (8cm), a nie 4 cm. Czyli praktycznie pod koniec
Missmalezji pewnie nam napisze, jak to jest na prawdę

Idę obierać ziemniaki. Będą placki ziemniaczane
Skąd bym nie słyszała, to mówiono o 4 cm. I koleżanki, które rodziły ze znieczuleniem też mówły o 4 cm

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 15:21   #3686
Gaabbi
Wtajemniczenie

To musiałam coś pomylić z tymi 4 palcami, ale zapytam u źródła, jak będę miała okazję
Stary 2012-03-22, 15:21   #3687
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Ja mogę tylko powiedzieć,że zdaniem mojej ginekolog właśnie poród z ZZO przebiega o wiele sprawniej, niż bez. Sama też kazała podać swojej siostrze, jak mi mówiła Kobieta nie jest zmęczona, lepiej dotleniona itp. Jak widać każdy lekarz ma swoje doświadczenia. Ja zauważyłam, że mnie straszyli straszliwymi skutkami ZZO jak chciałam sobie "zaklepać", a jedyny anestezjolog był zajęty może stąd to wynika. Teraz jak będę chciała, to będę miała, więc zobaczę, czy będę potrzebowała. Swoja drogą na Zachodzie, w krajach skandynawskich, we Francji itp. praktycznie wszystkie kobiety mają ZZO do porodu, a jakoś nie słyszałam o tym, żeby wszytskie miały cc po ZZO, wręcz przeciwnie. Ja akurat wiem trochę o Norwegii, bo prawie sama bym tam rodziła, więc się interesowałam (żona męża kolegi własnie tam rodziła, więc o wszystko wypytałam),a koleżanka urodziła we Francji dwójkę dzieci z ZZO i bez żadnego nacięcia ani pęknięcia i z tego, co mi mówiła, jest to tam standard! No a na pewno lepsze jest ZZO niż Dolargan namiętnie używany w wielu szpitalach!

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-03-22 o 15:25
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 15:22   #3688
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość

Hehe to bardzo złudne moja droga gramatyka to zupełnie inna bajka, ale jak miałaś kiedyś francuski to będzie Ci łatwiej. Z jakiej książki się uczysz?
miałam francuski przez rok na studiach, ale nie mogę powiedzieć, że potrafię coś szczególnego mówić w tym języku
A Ty znasz włoski?
Jeżeli gramatyka jest zupełnie inna, to super ! Bo generalnie byłam zaniepokojona tym podobieństwem, ale mnie uspokoiłaś

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
a ja przed chwilą wyczytałam, że po Wrocławiu można już "wirtualnie spacerować" na google maps i "zwiedzam" teraz a jaką frajdę mam
oo,a możesz wysłać linka? bo weszłam na google maps i chyba nie wiem o co chodzi
Stary 2012-03-22, 15:23   #3689
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Zaprosiła mnie kuzynka do siebie na jutro, bo ma wolne. Niedawno się przeprowadzili do nowego domu i jeszcze u nich nie byłam, pasuje coś przynieść na wprowadziny, tylko kompletnie nie wiem co. Macie może jakieś pomysły? Chodzi o jakiś drobiazg, który mogłabym kupić jutro rano zanim do niej pójdę - help!!!
Wazonik, świeczkę ozdobną, ramka, storczyk (albo inna zieleninka ) i póki co nic innego nie przychodzi mi do głowy

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Ja bym swoich okien nie chciała zobaczyć w takim są stanie A tak apropo, to teraz Cię można "odwiedzić"
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 15:24   #3690
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Ja się popłakałam na Gotowych na wszystko...:coj est:
(...)
Skąd bym nie słyszała, to mówiono o 4 cm. I koleżanki, które rodziły ze znieczuleniem też mówły o 4 cm
Ja cały odcinek ostatni przeryczałam (ten z pogrzebem), dobrze, że sama w domu byłam
Nam też na 100% mówiła o 4 cm. Zresztą na palce już się nie liczy. Jak podsumowała położna, ona ma palce na 1 cm, ale ordynator to już ma paluchy na co najmniej 3 cm

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości