U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012 ! - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-22, 14:38   #1771
desia888
Wtajemniczenie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny właśnie koleżanka posłała mi stronę aby z ciekawości sprawdzić czy zgadza się płeć dziecka. I dla głupot sprawdziłam i zgadza się poślę Wam link i jestem ciekawa czy Wam też się sprawdzi
www.familie.pl/chlopiec-czy-dziewczynka
To mi wychodzi chlopiec:pala :
Bylby najrozowszym chlopcem w historii
Odpukuje to szybko!
TFU TFU

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 14:44   #1772
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

My po spacerku Szlam z dwójeczką na targ i zmachalam sie
Całe szczescie Filip ładnie trzyma sie wózka.
Ale ma teraz etap 100 pytań do...wiec buzia mu sie nie zamyka

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Melduję się po powrocie i od razu gratuluje dziewczynom
super ze juz w domku jestes
Cytat:
Może i tak. Choć nie czuję tego aby był niżej kręgosłup i uda bolą prawie cały czas , a brzuch to tak na zmianę. Raz boli raz nie :/ Raczej skurczy to nie przypomina, więc nie mam chyba co się martwić. No ale ból nie przyjemny
Wiem co czujesz, mnie pod koniec bolalo juz wszystko, ledwo chodzilam;/ Biodra, uda, pachwiny, krocze, rwa krzyż...ale jeszcze troszke dasz rade kochana
Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
Aguśka ale Ty masz złote dziecko daje mamusi sie wyspać
tak zgadzam sie Szymonek w przeciwienstwie do Filipa jest bardzo grzeczny. Tylko, zeby ladnie przybieral na wadze to bede sie dopiero w pelni cieszyc
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
SMS OD BALBINKI!

Czesc! Chcialabym wam przedstawic Juliana Aleksa. Przyszedl na swiat o 5:50, czyli po 8,5h od przebicia wod. Wazy 3450g i jest bardzo podobny do Tomka.
BrawoNameczylas sie kochana! Gratuluje!
Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
U nas na wątku to tak falami idzie. Nic się nie dzieje przez długi czas, a jak się zacznie to trzy porody w jednym czasie
Nie tylko na wątku. W szpitalach jest to samo
Cytat:
e

Dziewczyny trzymajcie dzis za mnie kciuki, bo chyba sie zdecyduje na ten masaz szyjki Mam wizyte o 16.45 pl czasu, zapytam jeszcze polozna co dalej po masazu jak nie podziala, ale chyba jestem na tak. No bo skoro na nic sie u mnie nie ma... a ja nie chce oksytocyny, bo to moze sie skonczyc cesarka w koncu... :/ Moze akurat masaz zadziala...
trzymam kciuki!!!! Na pewno nie bedzie tak zle. Daj znac jak bedziesz po.
Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
a to ile byś musiała zrzucić? i tak jak po dwójce dzieciaczków to masz super figurę chyba
Hmm no teraz ważę 75kg. Przed tą ciążą ważyłam 70 kg. A przed tamtą 65 kg. Więc musialabym zrzucic 10 kg. Na pewno to mozliwe, ale ja lubie sobie zjesc wiec nie wiem czy dam rade
Jednak mysle, ze przy takim ruchu jaki mam teraz przy dwójce dzieci 5kg zrzuce spokojnie a moze da rade wiecej
Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Jak ja mam dość tego cielska swojego, czuję się tak okropnie
w żadne buty nie wejde tylko na styk w kozaki a tu ponad 20 stopni, a przecież nie będę kupowała butów na chwile
doradzam Ci to, co ja zrobilam w pierwszej ciazy.
Zakupiłam sobie na allegro takie zwykłe niedrogie balerinki, bo rodzilam w maju i tez buty juz wszelakie jakie mialam to sie w nie nie miescilam i wyrzucilam je jak urodzilam, bo sie rozklekotały.
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
* dziewczyny a chodzicie na spacerki codziennie
*jak ubieracie ba spacer, do wozka?

Ps: myslalam, ze waga bedzie leciec w dol...ale stanelam w miejscu i od tygodnia ani drgnie...ogolnie od porodu czyli 16 dni mam -8,5kg i koniec zostalo jeszcze 6kg!
Tak raczej spacerki codziennie no chyba ze jest wietrznie i pochmurno to wtedy sobie daruje.
Do wozka ubieram zaleznie od temp. Tak jak dzis 10- 12 st. to kombinezon zimowy ale pod kombinezonem lżej i jeszcze kocykiem okrywam. Jak 15, 16 stopni to kombinezon wiosenny i mam kocyk do tego. A jak 20 stopni to kombinezon wiosenny lzej pod kombinezonem i nie okrywam kocem.
Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

U mnie brak weny do pisania, choc jestem z Wami na biezaco. Jeszcze nie oswoilam sie z nadmiarem wolnego czasu po przejsciu na macierzynski, troche nie umiem sobie znalezc miejsca. Wiosna u nas sie rozkreca, jak widze to slonko to az zyc sie zachciewa! Zaraz zjem szybki obiad i uciekam na basen poplywac stylem wieloryba
No nie dziwie Ci sie, prawie cala ciaze przepracowalas. A wogole podziwiam za formę.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-03-22 o 14:47
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 14:44   #1773
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
wychodzi na to że wtym czasie to normalne te bóle, bo chyba wszystkie późne kwietniówki zaczęły je czuc w podobnym czasie, i jak pisały dziewczyny które już urodziły też tak miały.
Mnie też boli, kłuje, czuję cały czas parcie na pęcherz..
Chyba się nam brzuszki opuszczają?
A ja chyba jestem nienormalna bo mnie nie kluje, za to parcie na pecherz, o tak! Masakra!
No i w nocy mie boli juz jak sie z boku na bok przewracam i jak wstane z lozka to musze sie rozchodzic bo inaczej to jak babcinka, zgieta w pol
No i dziwne bo z Adasiem chyba od 6 m-ca mnie tak spojenie napierniczalo ze szok, a teraz nic.

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-22, 14:46   #1774
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
* dziewczyny a chodzicie na spacerki codziennie
*jak ubieracie ba spacer, do wozka?
my chodzimy, czasem codziennie, czasem co drugi dzien

ja mam problem z ubieraniem malej teraz bo u nas teraz po 20 stopni jest a nie mam zadnej lzejszej kurteczki i np dzisiaj jak jechalismy do urzedu to zalozylam jej tylko body na dlugi rekaw + spodenki i na to kombinezon taki pluszowy, ale za cieply jest ten kombinezon na taka pogode, wiec mysle ze bede ubierac jej taka grubsza bluze ewentualnie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 14:47   #1775
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
To mi wychodzi chlopiec:pala :
Bylby najrozowszym chlopcem w historii
Odpukuje to szybko!
TFU TFU
to tak jak i u mnie, ale też mówię:... tfu, tfu...

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 14:48   #1776
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
evvcia GRATULACJE!!!
Ale sie uwinely dziewczyny

karo89 moze ginekolog nie ustalila Ci kolejnej wizyty, bo w razie czego, masz po prostu do szpitala juz jechac, moze uznala ze jej rola sie skonczyla...? A na ktg to chyba zawsze mozesz do szpitala podjechac i Ci nie odmowia? Nie wiem dokladnie jak to dziala w PL.

desia i MoniaHan kusicie tym ananasem
Nie ukrywam, ze dzis zjem, bo narobilam sobie smaka na niego, ale to tylko dlatego. Acha i zjem jak zdaze kupic

Dziewczyny trzymajcie dzis za mnie kciuki, bo chyba sie zdecyduje na ten masaz szyjki Mam wizyte o 16.45 pl czasu, zapytam jeszcze polozna co dalej po masazu jak nie podziala, ale chyba jestem na tak. No bo skoro na nic sie u mnie nie ma... a ja nie chce oksytocyny, bo to moze sie skonczyc cesarka w koncu... :/ Moze akurat masaz zadziala...
Jak zdazysz albo nie zapomnisz
Ja tez bym sie na masaz zdecydowala, wiadomo nikt nie chce aby bolalo, ale porod i tak boli wiec co za roznica, troche wiecej lub mniej?
Nie wierze ze to napisalam

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-22, 14:49   #1777
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
W Rosmannie od dziś tzn teraz to już od wczoraj jest promocja na dużo rzeczy dla dzieci Babydream wszystkie dla dzieci, Nivea dla dzieci, sudocrem, oliatum soft, pampersy, jonhson itp.

---------- Dopisano o 02:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

w zasadzie ja już spałam, ale obudził mnie sms i nie wiedziałam czy mi się to śni czy nie więc wstałam bo i tak do kibelka mi się chciało a więc

SMS OD KAROLCY:

"Ewelinka przyszła na świat dokładnie o północy, ale wybraliśmy date 22 marca. Mierzy sobie nasz maleństwo 57cm z wagą 3,6kg. Najgorsze były skurcze przy 9 cm a samo parcie to 10minut. Strasznie bolą mnie plecy."

sms'a dostałam o 01:50

A więc karolca Gratulacje Kochana !!

Karolca GRATULACJE

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 14:53   #1778
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Jak zdazysz albo nie zapomnisz
Ja tez bym sie na masaz zdecydowala, wiadomo nikt nie chce aby bolalo, ale porod i tak boli wiec co za roznica, troche wiecej lub mniej?
Nie wierze ze to napisalam

Stary 2012-03-22, 14:56   #1779
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

GRATULACJE DLA BALBINKI kl aski:

Ja na obiad zjadłam jogurt z musli nic mi się nie chciało robić bardziej sycącego ...

Słonko takie ładne wyszło,że chyba wystawię sobie fotel na balkon i oby wiosna szybko przyszła i to ciepła bo takich malutkich ubranek mam dużo, ale tylko tych lżejszych ... jakby było mocno zimno to będę musiała w coś dodatkowo się zaopatrzyć
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 15:07   #1780
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Wiem co czujesz, mnie pod koniec bolalo juz wszystko, ledwo chodzilam;/ Biodra, uda, pachwiny, krocze, rwa krzyż...ale jeszcze troszke dasz rade kochana

tak zgadzam sie Szymonek w przeciwienstwie do Filipa jest bardzo grzeczny. Tylko, zeby ladnie przybieral na wadze to bede sie dopiero w pelni cieszyc

Hmm no teraz ważę 75kg. Przed tą ciążą ważyłam 70 kg. A przed tamtą 65 kg. Więc musialabym zrzucic 10 kg. Na pewno to mozliwe, ale ja lubie sobie zjesc wiec nie wiem czy dam rade
Jednak mysle, ze przy takim ruchu jaki mam teraz przy dwójce dzieci 5kg zrzuce spokojnie a moze da rade wiecej

Zakupiłam sobie na allegro takie zwykłe niedrogie balerinki, bo rodzilam w maju i tez buty juz wszelakie jakie mialam to sie w nie nie miescilam i wyrzucilam je jak urodzilam, bo sie rozklekotały.

Tak raczej spacerki codziennie no chyba ze jest wietrznie i pochmurno to wtedy sobie daruje.
Do wozka ubieram zaleznie od temp. Tak jak dzis 10- 12 st. to kombinezon zimowy ale pod kombinezonem lżej i jeszcze kocykiem okrywam. Jak 15, 16 stopni to kombinezon wiosenny i mam kocyk do tego. A jak 20 stopni to kombinezon wiosenny lzej pod kombinezonem i nie okrywam kocem.

No nie dziwie Ci sie, prawie cala ciaze przepracowalas. A wogole podziwiam za formę.
O matko, Adas jeszcze nie wyrosl ze "100 pytan"
Dzisiaj rano pytal sie co to sa mineraly
I skad, kurna ja mam to niby wiedziec, tzn jak mu to wytlumaczyc
Przeczytalam mu definicje z wikipedii, powiedzial ze rozumie
Wychodzi ze jest madrzejszy ode mnie bo ja nie zajarzylam

Fajnie Agauska ze Szymek jest grzeczny i ze Filipek ladnie trzyma sie wozka

Zycze zeby te wstretne kg sobie niepostrzezenie poszly, pewnie tak wlasnie bedzie a Ty sie nie zorientujesz kiedy!

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
GRATULACJE DLA BALBINKI kl aski:

Ja na obiad zjadłam jogurt z musli nic mi się nie chciało robić bardziej sycącego ...

Słonko takie ładne wyszło,że chyba wystawię sobie fotel na balkon i oby wiosna szybko przyszła i to ciepła bo takich malutkich ubranek mam dużo, ale tylko tych lżejszych ... jakby było mocno zimno to będę musiała w coś dodatkowo się zaopatrzyć
Ja sie opalam
A wlasnie, wiecie czy jak sie karmi to mozna chodzic na solarium?
Bo mi zawsze i slonce i solarium bardzo pomagaly na moje problemy skorne i tak sie zastanawiam czy mozna

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-03-22 o 15:04
Stary 2012-03-22, 15:07   #1781
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Acha napisała do mnie dziś karolca, ze bole przy porodzie miala krzyzowe i byly dla niej ciezkie do przejscia, ale opisze porod jak wroci do domku.
Mam Was pozdrowic, wiec pozdrawiam
SZYMONEK

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 15:08   #1782
19claudia91
Rozeznanie

Dziewczyny do której mogę pisać w razie w ? bo w sobotę na 9 mam się stawić do kliniki i tam już zostanę do porodu tak oznajmił lekarz mój prowadzący. Więc będę informować na bierząco jak dam radę to będę skrobac na forum

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 15:11   #1783
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
O matko, Adas jeszcze nie wyrosl ze "100 pytan"
Dzisiaj rano pytal sie co to sa mineraly
I skad, kurna ja mam to niby wiedziec, tzn jak mu to wytlumaczyc
Przeczytalam mu definicje z wikipedii, powiedzial ze rozumie
Wychodzi ze jest madrzejszy ode mnie bo ja nie zajarzylam

Fajnie Agauska ze Szymek jest grzeczny i ze Filipek ladnie trzyma sie wozka

Zycze zeby te wstretne kg sobie niepostrzezenie poszly, pewnie tak wlasnie bedzie a Ty sie nie zorientujesz kiedy!
O jej to mowisz ze to dopiero etap pytan sie zaczyna
No to pieknie, ja juz mam dosc pytan a co to jest, a dlaczego a po co
SZYMONEK

Stary 2012-03-22, 15:13   #1784
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny do której mogę pisać w razie w ? bo w sobotę na 9 mam się stawić do kliniki i tam już zostanę do porodu tak oznajmił lekarz mój prowadzący. Więc będę informować na bierząco jak dam radę to będę skrobac na forum
no to tuż tuż fajnie

ja nadal czekam na moją dzidzię

Stary 2012-03-22, 15:15   #1785
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
oj uda czasem mnie rypią niemożliwie

my po wizytach
u diabetologa lekarz powiedział ze cukry ok i zaprosił mnie 6 tyg po porodzie chyba ze cos by sie dzialo albo cukry za wysokie by były

u gina byl pobierany dzisiaj posiew na paciorka badanko ręczne no i bakcyle w moczu są nadal mam sie zjawic u niego na poczatku wielkiego tygodnia

balbinka gratuluję!!!!!
dobrze że u diabetologa wszystko OK
Szkoda tylko że są jeszcze te bakterie w moczu. Przepisał Ci jakieś leki na to?

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dziekuje Nikki fv za internet mam wypisane na mnie,wiec mysle ze bede mogla odliczyc sobie całosc.

rybka

pojadłam, ide dalek skakac co by mi te bole nie ustały.
Nie ma za co spokojnie będziesz mogła całość

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

Bóle są straszne....ale pewnie i tak to nic w porównaniu z porodowymi
Ja całą ciążę przechodziłam idealnie, ale teraz to zaczyna być bardzo boleśnie...ból krzyża, rwa a do tego od wczoraj boli mnie tak kość ogonowa jakby mnie ktoś ostro skopał w tym miejscu
To ja tak samo całą ciążę idealnie , dopiero tak od tygodnia się zaczeły bóle podbrzusza, kręgosłupa i twardnienie brzuszka .... no ale jeszcze troszkę Damy radę kochana

Cytat:

No to super że Filipek ładnie wózka się trzyma i maszeruje
Co do pytań to przynajmniej Ci się nie nudzi

A długo przed porodem odczuwałaś takie bóle??
No jasne że dam radę , aby zobaczyć Oskara wszystko przetrzymam

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Do mnie spokojnie możesz jak będziesz chciała
Stary 2012-03-22, 15:17   #1786
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
O jej to mowisz ze to dopiero etap pytan sie zaczyna
No to pieknie, ja juz mam dosc pytan a co to jest, a dlaczego a po co
No a pozniej pyta : a co to znaczy...
A co to jest?
Ja mysle ze az do takiego okresu nastoletniego, co sie wtedy wogole z rodzicami nie rozmawia to beda nas uszy bolaly, oj beda!
Aguska, nie jest latwo , ale Adas obiecal ze jak sie Viki urodzi to bedzie do niej gadal
Bo On czasami to tak mowi zeby tylko mowic i wlasciwie to ja nie wiem o czym to mowi ze wtedy bedzie rozmawial z Vikusia (tak ja nazywa)
No i On ma jeszcze jedna wazna misje bo musi Tz -owi pomoc w nauce Viki szwedzkiego ,wiec obydwoje musza duzo do Niej mowic bo inaczej sie nie nauczy , a szkoda by bylo!

Claudia, do mnie tez mozesz, tak jak zreszta kazda inna mamuska, ktora ma ochote, nie musicie sie pytac

Bryka Viki juz na mailu!

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-03-22 o 15:20
Stary 2012-03-22, 15:23   #1787
cziqua
Zadomowienie

Cytat:

do mnie spokojnie też możesz pisac

Cytat:
dobrze że u diabetologa wszystko OK
Szkoda tylko że są jeszcze te bakterie w moczu. Przepisał Ci jakieś leki na to?

Nie ma za co spokojnie będziesz mogła całość

To ja tak samo całą ciążę idealnie , dopiero tak od tygodnia się zaczeły bóle podbrzusza, kręgosłupa i twardnienie brzuszka .... no ale jeszcze troszkę Damy radę kochana

No to super że Filipek ładnie wózka się trzyma i maszeruje
Co do pytań to przynajmniej Ci się nie nudzi

A długo przed porodem odczuwałaś takie bóle??
No jasne że dam radę , aby zobaczyć Oskara wszystko przetrzymam

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Do mnie spokojnie możesz jak będziesz chciała
caly czas furagina

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 15:25   #1788
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
A co to jest?
Ja mysle ze az do takiego okresu nastoletniego, co sie wtedy wogole z rodzicami nie rozmawia to beda nas uszy bolaly, oj beda!
Aguska, nie jest latwo , ale Adas obiecal ze jak sie Viki urodzi to bedzie do niej gadal
Bo On czasami to tak mowi zeby tylko mowic i wlasciwie to ja nie wiem o czym to mowi ze wtedy bedzie rozmawial z Vikusia (tak ja nazywa)
No i On ma jeszcze jedna wazna misje bo musi Tz -owi pomoc w nauce Viki szwedzkiego ,wiec obydwoje musza duzo do Niej mowic bo inaczej sie nie nauczy , a szkoda by bylo!

Claudia, do mnie tez mozesz, tak jak zreszta kazda inna mamuska, ktora ma ochote, nie musicie sie pytac

Bryka Viki juz na mailu!
ładnie już Adaś mówi o siostrzyczce
Teraz jak patrzę Viki to przypomniało mi się że moja kuzynka ma na imię Wiktoria i jej starszy brat od małego mówi na nią Wisia No teraz ma ona już 14 lat ale nadal ją tak nazywa

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
do mnie spokojnie też możesz pisac

caly czas furagina
Też za każdym razem jak wykryto u mnie bakterie to brałam furaginę.
Stary 2012-03-22, 15:25   #1789
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
A ja chyba jestem nienormalna bo mnie nie kluje, za to parcie na pecherz, o tak! Masakra!
No i w nocy mie boli juz jak sie z boku na bok przewracam i jak wstane z lozka to musze sie rozchodzic bo inaczej to jak babcinka, zgieta w pol
No i dziwne bo z Adasiem chyba od 6 m-ca mnie tak spojenie napierniczalo ze szok, a teraz nic.
to pewnie też zależy od budowy każdej z nas, od ułożenia dzidzi.
Mnie w nocy nie kłuje - jak leżę, nawet obracanie się z boku na bok idzie mi w miarę dobrze dopiero jak wstanę na siusiu to czuję ból, do łazienki idę zgięta ale to pewnie ucisk na pęcherz.
Wczoraj to w ciągu dnia mnie kłuło nie wiem z czego.. Natomiast dziś jest ok rano troszkę pobolało, a teraz mogłabym góry przenosic
No ale zbieram siły na przyszły weekend - wtedy mam zamiar urządzic kącik dla małej. Torbę chyba spakuję przed środową wizytą, tak na wszelki wypadek

A jak to spojenie boli?
Stary 2012-03-22, 15:27   #1790
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
A co to jest?

Bryka Viki juz na mailu!

super fajnie jak dzieciątko jest dwujęzyczne dużo łatwiej w życiu może miec

co do pisania żeby do mnie pisac tez sie nie musici pytac kobitki

dzisiaj jak starzy znajomi mamy mnie zobaczyli to ta babka sie pyta mojej mamy ze to juz chyba na dniach urodzę a mama na to ze jeszcze 3 i pol tygodnia mniej wiecej to ta znajoma za glowe sie chwycila i powiedziala ze wygladam jakbym miala zaraz urodzic taki brzuch mam wielki jak sie dostane do aparatu to wstawie na maila foto ale obawiam sie ze musiałabym zdjecie panoramiczne sobie strzelic

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2012-03-22, 15:28   #1791
lena_mi
Zakorzenienie

Aguśka super, że Filipek grzeczny na spacerku!
W ogóle fajnie, że możecie sobie chodzic na te spacerki, pogoda super!
w wawie troszkę się akurat pogorszyła, ale jak na marzec to i tak jest super!
Stary 2012-03-22, 15:28   #1792
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Nikii wiesz, ja mialam bole pachwin, czy kregoslupa dosc wczesnie ale jak pamietasz moj mały byl zbyt wczesnie ulozony nisko i stad te bole. Z tego co czytalam, to one fizjologicznie pojawiaja sie okolo 36 tygodnia, bo maluszek jest coraz nizej i uciska.

desia no to bojowe zadanie czeka Twojego syna A on ladnie mowi po szwedzku? Widzialam wozeczek, super! Widze, ze wymarzony roan
SZYMONEK

Stary 2012-03-22, 15:29   #1793
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
ładnie już Adaś mówi o siostrzyczce
Teraz jak patrzę Viki to przypomniało mi się że moja kuzynka ma na imię Wiktoria i jej starszy brat od małego mówi na nią Wisia No teraz ma ona już 14 lat ale nadal ją tak nazywa

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Też za każdym razem jak wykryto u mnie bakterie to brałam furaginę.
Wisia tez ladnie
On sie bardzo cieszy i nie moze doczekac, tylko ja sie troszke obawiam ze sie rozczaruje na samym poczatku, bo wiadomo ze kontaktu zadnego nie nawiaze z niemowlakiem na dzien dobry, a On to juz by chcial sie bawic z Nia itd
Dzisiaj mu mowilam ze jedziemy po wozek jak jechal do przedszkola i mowie ze juz wszystko mamy ,to moze juz Viki sie pojawic, a on sie pyta, a zabawki?
No wiec troszke chyba jeszcze poczeka zanim sie z siostrzyczka pobawi!
Ale damy rade

Viki 28.04.2012

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 15:30   #1794
cziqua
Zadomowienie

a i dzisiaj i wczoraj chyba zaczęła kłuc szyjka jakby i takie parcie na dół czuje ze masakra ale lekarz badał nie powiedzial nic zlego wiec chyba wszystko ok a ja zawsze zapomne zapytac o wszystko skleroza nie boli

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2012-03-22, 15:31   #1795
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
to pewnie też zależy od budowy każdej z nas, od ułożenia dzidzi.
Mnie w nocy nie kłuje - jak leżę, nawet obracanie się z boku na bok idzie mi w miarę dobrze dopiero jak wstanę na siusiu to czuję ból, do łazienki idę zgięta ale to pewnie ucisk na pęcherz.
Wczoraj to w ciągu dnia mnie kłuło nie wiem z czego.. Natomiast dziś jest ok rano troszkę pobolało, a teraz mogłabym góry przenosic
No ale zbieram siły na przyszły weekend - wtedy mam zamiar urządzic kącik dla małej. Torbę chyba spakuję przed środową wizytą, tak na wszelki wypadek

A jak to spojenie boli?
To tak jakby cie pi..a bolala i wogole duzo nie mozna chodzic zeby nie nadwyrezyc, w sumie to kazdej sie to spojenie rozchodzi bo musi , tylko nie kazda boli

Ja narazie walcze z prasowaniem , tzn teraz nie bo sie opalam i pisze z Wami

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-22, 15:31   #1796
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Aguśka super, że Filipek grzeczny na spacerku!
W ogóle fajnie, że możecie sobie chodzic na te spacerki, pogoda super!
w wawie troszkę się akurat pogorszyła, ale jak na marzec to i tak jest super!
Wiesz dzis jest pochmurny dzien u nas, ale nie ma praktycznie wiatru, ale tez nie jest zbyt cieplo bo 12 stopni.
Ty jak urodzisz to bedzie juz na pewno przyjemniej
SZYMONEK

Stary 2012-03-22, 15:33   #1797
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
a i dzisiaj i wczoraj chyba zaczęła kłuc szyjka jakby i takie parcie na dół czuje ze masakra ale lekarz badał nie powiedzial nic zlego wiec chyba wszystko ok a ja zawsze zapomne zapytac o wszystko skleroza nie boli
cziqua to jesteś kolejna która to odczuwa!

desia słodki ten wózeczek!
Stary 2012-03-22, 15:33   #1798
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
super fajnie jak dzieciątko jest dwujęzyczne dużo łatwiej w życiu może miec

co do pisania żeby do mnie pisac tez sie nie musici pytac kobitki

dzisiaj jak starzy znajomi mamy mnie zobaczyli to ta babka sie pyta mojej mamy ze to juz chyba na dniach urodzę a mama na to ze jeszcze 3 i pol tygodnia mniej wiecej to ta znajoma za glowe sie chwycila i powiedziala ze wygladam jakbym miala zaraz urodzic taki brzuch mam wielki jak sie dostane do aparatu to wstawie na maila foto ale obawiam sie ze musiałabym zdjecie panoramiczne sobie strzelic
O matko, ale lubei takie komentarze!
Specjalistka jakas!
Masakra, brak taktu totalnie

Tak, 2 jezyki to dar po prostu!
Swietna sprawa , bo wtedy obydwa sa perfekcyjne

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-22, 15:34   #1799
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
To tak jakby cie pi..a bolala i wogole duzo nie mozna chodzic zeby nie nadwyrezyc, w sumie to kazdej sie to spojenie rozchodzi bo musi , tylko nie kazda boli

Ja narazie walcze z prasowaniem , tzn teraz nie bo sie opalam i pisze z Wami
opalasz się? wow ale macie pogodę!
Stary 2012-03-22, 15:35   #1800
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Nikii wiesz, ja mialam bole pachwin, czy kregoslupa dosc wczesnie ale jak pamietasz moj mały byl zbyt wczesnie ulozony nisko i stad te bole. Z tego co czytalam, to one fizjologicznie pojawiaja sie okolo 36 tygodnia, bo maluszek jest coraz nizej i uciska.

desia no to bojowe zadanie czeka Twojego syna A on ladnie mowi po szwedzku? Widzialam wozeczek, super! Widze, ze wymarzony roan
No pamiętam że był wcześnie już nisko ułożony.
Ja coś dzisiaj zauważyłam że coś troszkę nisko brzuch - no ale może mi się wydaje o może nie

Cytat:
Wisia tez ladnie
On sie bardzo cieszy i nie moze doczekac, tylko ja sie troszke obawiam ze sie rozczaruje na samym poczatku, bo wiadomo ze kontaktu zadnego nie nawiaze z niemowlakiem na dzien dobry, a On to juz by chcial sie bawic z Nia itd
Dzisiaj mu mowilam ze jedziemy po wozek jak jechal do przedszkola i mowie ze juz wszystko mamy ,to moze juz Viki sie pojawic, a on sie pyta, a zabawki?
No wiec troszke chyba jeszcze poczeka zanim sie z siostrzyczka pobawi!
Ale damy rade
Ładny wózek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości