Dziesiątą część zakładamy, zbędne kilogramy zrzucamy! MŻ+WR cz. X - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-22, 08:15   #1201
Pstra
Zakorzenienie

Dot.: Dziesiątą część zakładamy, zbędne kilogramy zrzucamy! MŻ+WR cz. X

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
Pstra oddaj słoneczko u mnie pochmurno
to będzie dobry dzień, tak czuję wracam do Was
oddać nie oddam, ale mogę się podzielić i dać połowę
Stary 2012-03-22, 08:38   #1202
Puchatek0807
Wtajemniczenie

Cześć Piękne Laseczki
Smerfetka zazdroszczę wycieczki.
Ja w liceum byłam w Górach Stołowych, w Pieninach i Bieszczadach tak cudownie to wspominam jak nic i przez to czasy liceum zapamiętam chyba na zawsze, bo gdyby nie to pewnie nie była bym w żadnych górach.
Zaczęłam dziś od jajecznicy (za dużo jem jajek zdecydowanie, ale uwielbiam ), dziś jadłospis będzie kiepski, bo pokończyło mi się jedzonko. Mam serek wiejski i kanapki, jabłko i wzięłam wafle ryżowe do pracy jakby przyszedł mały głód któregoś dnia to będą pod ręką.
U mnie dziś pogoda nie zachwyca,ale dość ciepło-chociaż tyle
Łydki mnie bolą po wczorajszej skakance, chyba dziś pozwolę się mięśniom zregenerować i jutro rano poskaczę.
Weekend na uczelni, ale może niedzielę sobie zrobię wolną i spędzę czas z TŻtem
Miłego dnia wszystkim

Niebawem zrozumiesz, że to co dziś wygląda jak poświęcanie się, okaże się zamiast tego najwspanialszą inwestycją, jaką kiedykolwiek zrobisz.
Puchatek0807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:42   #1203
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
hejooo
MissTransept cierpliwości! waga ruszy prędzej czy później
Mam nadzieję, bo zaczynam już łapać doła, że nigdy nie schudnę zdrowo
Cytat:
Dziewczyny wróciła mi motywacja Po 2 tygodniach złego jedzenia, czuję się lepiej, tak jakby lżej, ale nadwyzka jeszcze nie pokonana, czuję to.. dziś dopiero 4 dzień, jak jem dobrze i też nie do konca, bo w pon i wtorek był lód.. no, ale już lepiej...
do świąt ponad 2 tygodnie, to postaram się ładnie trzymać, muszę
Super, że znów masz motywację Trzymam kciuki, żeby do świąt wszystko było dobrze.
Cytat:
Napisane przez Pstra Pokaż wiadomość
co to masażera 3000 też wczoraj spróbowałam, zamknęłam się w łazience, żeby to śmiesznie nie wyglądało, jestem za stara na takie pomysły nasmarowałam się tym czarnym z ziaji i przystąpiłam do dzieła, skończyłam, jak już miałam zaczerwienione nogi, powiem, że dosyć przyjemne takie drapanie, postaram się również robić regularnie, nie zaszkodzi, a może pomoże
Ja zaraz właśnie idę się wymasować szczotą Fajne to to, spodobało mi się.
Cytat:
a oglądanie czasem takich "większych" osób wpływa pozytywnie na człowieka, myśli sobie, że jeszcze nie jest z nim aż tak źle
To prawda, mi bardzo poprawia samopoczucie moja sąsiadka, która jest ode mnie starsza tylko 2 lata, a ma w pasie więcej cm niż ja wzrostu Szczerze mówiąc wcale mi jej nie żal, bo ciągle wżera jakieś chipsy i lody itp. Nawet jak idzie po ulicy to coś je.

Cytat:
troszkę cierpliwości, na pewno zacznie znowu spadać, a jak nie, to się zmierz, może centymetry lecą na łeb i szyję
Nie zmierzyłam się na początku, więc nie mam pojęcia czy lecą Ale ludzie mi mówią, że schudłam, więc pewnie coś w tym jest, tylko ta cholerna waga stoi w miejscu.
Cytat:
miłego dnia, u mnie dziś słoneczko od rana więc pałajmy dobrym nastrojem, nie poddawajmy się, a jak się potkniemy, to głowa do góry, pierś do przodu i dalej
Zazdroszczę, u mnie znowu zimno i wieje i znów dziś nie pobiegam. Ale za to zrobię sobie wieczorem któryś trening z TF, bo mam ochotę pobrykać

Śniadanie, czyli kasza kukurydziana z dodatkami, już za mną. Tylko nie mam pomysłu na dalszy jadłospis.

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:56   #1204
LittleWoman
Zadomowienie

Cześć, Kobietki !

Właśnie kończę moją owsiankę z bananem i wiórkami kokosowymi. Zważyłam ją, 750g..

Coś mnie gardło pobolewa i katar lekki mam, sie przeziębiłam chyba.

Życzę powodzenia w dzisiejszych zmaganiach z tłuszczykiem!
LittleWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:37   #1205
smerfetka2808
Zakorzenienie

Hej hej dzień dobry
Wiecie co muszę stwierdzić na piśmie że moim największym nałogiem jesteście WY i Wizaż normalnie dzień zaczynam od owsianki i od was moje Kochane
U mnie pogoda taka se...w sumie ciepło ale słoneczka brak chociaż było z rana jak mnie obudziło

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Cholera no, zważyłam się i waga cały czas stoi w miejscu Bez sensu, schudłam niecałe 1,5kg i co? Już tak zostanie?
Kochana może to jakaś woda się w Tobie zatrzymała? poczekaj chwilkę bez paniki a;bo od biegania mięśnie Ci urosły

Cytat:
hejooo
Dzovana ja już od 11 marca nie jem pieczywa na kolację, wczoraj jadłam ciemną bułkę, 0 19, ale potem po 23 przekąsiłam warzywka, bo poszłam spać 00:30, więc tak.

Dziewczyny wróciła mi motywacja Po 2 tygodniach złego jedzenia, czuję się lepiej, tak jakby lżej, ale nadwyzka jeszcze nie pokonana, czuję to.. dziś dopiero 4 dzień, jak jem dobrze i też nie do konca, bo w pon i wtorek był lód.. no, ale już lepiej...
Juz tyle czasu minęło bez pieczywka?? pamiętam jak się motywowalaś żeby go rzucić a tu już 11 dni
No to super że wróciła w końcu! ileż można się jej prosić o powrót

Cytat:
Napisane przez LittleWoman Pokaż wiadomość
Cześć, Kobietki !

Właśnie kończę moją owsiankę z bananem i wiórkami kokosowymi. Zważyłam ją, 750g..

Coś mnie gardło pobolewa i katar lekki mam, sie przeziębiłam chyba.

Życzę powodzenia w dzisiejszych zmaganiach z tłuszczykiem!
Hej hej no to widzę że Twoje do najlżejszych też nie należy musze sobie jutro moja zważyć zobaczymy a może po tym wczorajszym bieganiu Cię katarek chwycił? chyba że biegałaś w domku?

Cytat:

Ja zaraz właśnie idę się wymasować szczotą Fajne to to, spodobało mi się.
To prawda, mi bardzo poprawia samopoczucie moja sąsiadka, która jest ode mnie starsza tylko 2 lata, a ma w pasie więcej cm niż ja wzrostu Szczerze mówiąc wcale mi jej nie żal, bo ciągle wżera jakieś chipsy i lody itp. Nawet jak idzie po ulicy to coś je
Oj Kochana nie łam się tylko przełam się i będzie dobrze zobaczysz cierpliwości ja dziś wieczorem użyję mojego masażera 3000 bo ten co mam to nie ma wszystkich kuleczek i kurka troszkę boli jak trafię na ten drucik bez kuleczki więc zakup kontrolowany na dziś-masażer 3000 albo może już 4000 jest se se se....

Ja mam dziś w planach jechac na uczelnię zapisać się do biblioteki pasuje w końcu i jakieś targi pracy mają być czy coś w tym rodzaju więc może akurat się coś trafi

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Pstra, to się ciesz że masz łazienkę na klucz ja do pokoju muszę uciekać z masażerem bo akurat mam drzwi na klucz więc szybciochem znikam po kąpieli
Stary 2012-03-22, 09:48   #1206
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
Wiecie co muszę stwierdzić na piśmie że moim największym nałogiem jesteście WY i Wizaż normalnie dzień zaczynam od owsianki i od was moje Kochane
Pstra, to się ciesz że masz łazienkę na klucz ja do pokoju muszę uciekać z masażerem bo akurat mam drzwi na klucz więc szybciochem znikam po kąpieli
co do pierwszego w zupełności się zgadzam, kiedyś zaczynałam od przeglądnięcia poczty, a teraz pocztę sprawdzam na koniec dnia
a co do drugiego, to niestety nie mam na klucz łazienki, pisząc zamknęłam się, miałam na myśli drzwi
Stary 2012-03-22, 09:50   #1207
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
co do pierwszego w zupełności się zgadzam, kiedyś zaczynałam od przeglądnięcia poczty, a teraz pocztę sprawdzam na koniec dnia
a co do drugiego, to niestety nie mam na klucz łazienki, pisząc zamknęłam się, miałam na myśli drzwi
O kurcze to przepraszam że źle zrozumiałam kawka jeszcze dobrze nie działa
Stary 2012-03-22, 09:55   #1208
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze to przepraszam że źle zrozumiałam kawka jeszcze dobrze nie działa
a w ogóle działa???
ja się uwolniłam od kawy, już nie piję kilka lat, w tym roku piłam 2 razy, a tak to czasem weekendowo latte sobie robię
Stary 2012-03-22, 10:13   #1209
minimini333
Rozeznanie

hello
pięknie ćwiczycie oby tak dalej
ja z rana objechałam na bazarek i kupiłam sobie spodnie w które ledwie się wcisnęłam ale już oddychać nie mogłam
niemądra ja

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

a na dodatek po powrocie wsumęłam jajecznice z 3 jaj na boczusiu

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

co ja robię, co ja robię

minimini333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 10:18   #1210
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
a w ogóle działa???
ja się uwolniłam od kawy, już nie piję kilka lat, w tym roku piłam 2 razy, a tak to czasem weekendowo latte sobie robię
No czasami działa a czasami nie ale ja lubię jej smak tylko ja piję raczej mleko z kawą a nie kawę z mlekiem

Cytat:
Napisane przez minimini333 Pokaż wiadomość
hello
ja z rana objechałam na bazarek i kupiłam sobie spodnie w które ledwie się wcisnęłam ale już oddychać nie mogłam
niemądra ja

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

a na dodatek po powrocie wsumęłam jajecznice z 3 jaj na boczusiu

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

co ja robię, co ja robię
ha ha pięknie pięknie to teraz musisz schudnąć do tych spodenek masz motywację oj jajka są zdrowe no chyba
Stary 2012-03-22, 10:21   #1211
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minimini333 Pokaż wiadomość
hello
niemądra ja
co ja robię, co ja robię
to teraz musisz naprawdę trwać w tym co robisz, ja tez sobie takie kupiłam, ale już chyba ze 2 lata leżą i czekają

Cytat:
No czasami działa a czasami nie ale ja lubię jej smak tylko ja piję raczej mleko z kawą a nie kawę z mlekiem
to z Ciebie prawie taki sam kawosz jak i ze mnie
Stary 2012-03-22, 10:50   #1212
aso
Raczkowanie

ja tez takie spodnie kupilam i jak na zlosc utylam zamiast miec wieksza motywacje, ale pewnie u Ciebie tak nie bedzie

aso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 11:03   #1213
LittleWoman
Zadomowienie

Cytat:
a w ogóle działa???
Ja kawy też praktycznie wcale nie pije , i nie brakuje mi jej jakoś.

Zaraz idę robić 3 dzień TF , później hh a po tym koktajl białkowy i pomarańcza będzie.

Zmodyfikowałam jednak obiad dzisiejszy - będzie makaron pełnoziarnisty z piersią indyczą i szpinakiem .

Miss, to przeziębienie chyba własnie przez bieganie, bo biegłam wieczorem i na dworze, albo to mycie okien wychodzi..przeciągi i te sprawy.
Eh, nie dam się Choroba to stan umysłu
Stary 2012-03-22, 12:35   #1214
Pstra
Zakorzenienie

a ja się pokusiłam w pracy na obiad - gulasz z kaszą
zrobię sobie herbatkę bo jakaś wzdęta się czuję
Stary 2012-03-22, 13:12   #1215
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Juz tyle czasu minęło bez pieczywka?? pamiętam jak się motywowalaś żeby go rzucić a tu już 11 dni
No to super że wróciła w końcu! ileż można się jej prosić o powrót
na kolację nie jem od 11 marca bo tak to jem, ale staram się nie zapychać pieczywem na wieczór tylko najczęściej białko + warzywka

zważę się w weeken i zobaczę na czym stoję... potem równe 2 tygodnie do świąt i zobaczę co będę dalej działać
zwykle w czwartek się łamałam, ale już jestm silna, póki co :
I owsianka z bananem
II grahamka z wędliną i lekkim wieśniakiem, potem wieśniak z brzoskwinią
reszta, jak wrócę do domu tak myślę co na obiad wszamać, może makaron razowy z sosem do spaghetti
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 13:25   #1216
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:

Kurka co ja będę gorsza też dodam zdjęcia z niedzielnej wycieczki
Kolejna, którą inaczej sobie wyobrażałam, myślałam, że blondynką jesteś Bardzo ładne zdjęcia Ty i widoczki

Cytat:
Wspaniale zdradź przepis na sukces

Cytat:

zważę się w weeken i zobaczę na czym stoję... potem równe 2 tygodnie do świąt i zobaczę co będę dalej działać
Też się zważę i czuję, że humor siądzie na cały weekend...
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 15:34   #1217
jeu
Zakorzenienie

ależ Wy piszecie, nie ma mnie raptem niecałą dobę, a tyle nadrabiania

Smerfetka - piękne widoczki i piękna Ty ;D fajnie jest sobie iść w niedzielę na spacer i popstrykać fotki ;p może ja TŻ niedługo namówię na zoo, bo mam straszną ochotę

Cytat:
Hej hej dzień dobry

Hej hej no to widzę że Twoje do najlżejszych też nie należy musze sobie jutro moja zważyć zobaczymy a może po tym wczorajszym bieganiu Cię katarek chwycił? chyba że biegałaś w domku?
Cytat:
też piję mleko z kawą, widać to popularne, hehe ;p ale tak jest smaczniejsza...
też kocham wizaż, a szczególnie ten wątek i Was Dziewczyny zawsze rano wchodzę poczytać, nie zawsze zdążę napisać, bo czasem mi się zaśpi ;p ale bardzo motywujecie i tryskacie pozytywną energią
zważ tą owsiankę, jestem ciekawa czy wszystkie owsianki są takie wielkie

Cytat:
No, oćwiczyłam się, oćwiczyłam...nie wiem co prawda czy jutro rano wstanę z łóżka po tym rozciąganiu ale cudownie się czułam po tym treningu.
Przymierzyłam dziś gacie od stroju kąpielowego(tego o którym pisałam, że to I cel ) i już tak mi się nie wylewają fałdki , tyłeczek jest trochę uniesiony i bardziej jędrny , co mnie jeszcze bardziej cieszy, bo przed @ jestem zazwyczaj taka nabita bardziej .
Niech już ta @ przyjdzie i ucieka jak najszybciej ode mnie!

Właśnie układam sobie jadło na jutro, będzie mi łatwiej trzymać się, kiedy będę miała plan
gratulacje, no i plan żywieniowy jak zwykle piękny : D i widzę, że nie tylko ja jem takie kolosalne owsianki. moja dzisiaj ważyła na pewno więcej niż 0,5kg, ale mniej niż wczoraj - zdecydowanie ; ) dziś była na odżywce białkowej z bananem i kiwi i na szklance mleka : )

Cytat:
Napisane przez dzovana Pokaż wiadomość
Mam dziś na 8;55, tylko 3 lekcje, bo później rekolekcje, ale wstałam rano, bo o 8 idę na ciuchy, wczoraj upatrzyłam sobie fajne spodnie, które zwężę i myśle, że będą super, wyższy stan, za 3 zl chyba, mam nadzieję, że nikt ich nie kupił od wczoraj

Muszę zacząć jeść, tzn starać się kolacje tylko białkowe, bez żadnych bułeczek, chlebka, bo trudno mi chudnąć przez węgle na wieczór. Pamiętam, że jak jadłam tylko białko większą część dnia miałam ładny brzuszek, prawie nie wydęty
oj tak, białka są fajne, wtedy naprawdę brzuch nie jest wydęty i można poczuć lekkość, tylko jak się je dużo białka i mało błonnika to są zaparcia chyba sobie zrobię w sobotę dzień w 100% białkowy - jeden mi nie zaszkodzi, a może zejdzie ze mnie woda...
udało się dorwać te spodnie?
i trzymam kciuki za to niejedzenie pieczywa! ja zazwyczaj jem pieczywko na drugie śniadanie ; )

Cytat:
Cholera no, zważyłam się i waga cały czas stoi w miejscu Bez sensu, schudłam niecałe 1,5kg i co? Już tak zostanie?
Cytat:

To prawda, mi bardzo poprawia samopoczucie moja sąsiadka, która jest ode mnie starsza tylko 2 lata, a ma w pasie więcej cm niż ja wzrostu Szczerze mówiąc wcale mi jej nie żal, bo ciągle wżera jakieś chipsy i lody itp. Nawet jak idzie po ulicy to coś je.

Nie zmierzyłam się na początku, więc nie mam pojęcia czy lecą Ale ludzie mi mówią, że schudłam, więc pewnie coś w tym jest, tylko ta cholerna waga stoi w miejscu.
Kochana, waga Ci w końcu spadnie, tylko sie nie poddawaj i walcz dalej. ja miałam zastój na 58kg przez miesiąc nie poddałam się i waga ruszyła i to skokiem, bo właściwie z dnia na dzień zgubiłam kilogram. gdzieś mam rozpiskę etapów odchudzania to mogę ją tutaj wkleić.

też mi żal takich ludzi, co są grubi i wżerają te wszystkie chipsy i czekolady. a i w ogóle mi źle jak są w jakiejś restauracji i jedzą pizze i muszę na to patrzeć i mi słabo, że są grubi i jeszcze jedzą takie świństwa... ja po prostu nie rozumiem jak można chcieć być grubym...

też masz parcie na to, by spadała waga. zmierz się dzisiaj i porównuj wyniki z tymi dzisiejszymi pomiarami i będziesz miała jakiś ogląd na sytuację ; )

Cytat:
hejooo
no to fajnie! mi też wróciła dzisiaj motywacja, czuję w sobie wielką siłę i moc przenoszenia gór. sama sobie nawarzyłam piwa to musze je teraz wypić ; )
i gratki, że tak ładnie Ci idzie z tym chlebkiem wieczorem

Cytat:
liczenie kcal nie zawsze jest dobre, bardziej liczą się wartości odżywcze, które posiłki posiadają
za ćwiczonka i za zdjęcia
wiem, że bardziej liczą się wartości odżywcze. gdzieś czytałam, że 2000kcal z orzechów to zupełnie co innego niż 2000kcal z czekolady, dlatego jedząc same orzechy się nie tyje, a jedząc samą czekoladę tyje się. różnica składników, choć kaloryczne bardziej są jednak orzechy

Tysiu, a jak sobie mnie wyobrażałaś? xD

uhhh ;p
ja już po uczelni, nie miałam jednego wykładu
dzisiaj zjedzone:
I owsianka z bananem i kiwi na odżywce białkowej
II bułka z dynią (ta z biedronki, kocham, tylko szkoda, że biała...), połówka zjedzona z serkiem wiejskim ze szczypiorkiem, a druga z szynką, serem żółtym, pomidorem, ogórkiem i sałatą
III słoik (taki większy) sałatki greckiej, wielkie jabłko

zaraz idę poćwiczyć z Jillian Michaels - Banish Fat, Boost Metabolism... godzinny trening, jestem ciekawa jak będzie. a po treningu zjem mój makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem i kurczakiem.

i może wieczorem pójdę pobiegać z TŻtem, jak mi się go uda przekonać, bo nie lubi biegać...

Edytowane przez jeu
Czas edycji: 2012-03-22 o 15:45
jeu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 15:35   #1218
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Dziewczyny, gdzie jesteście? Mam mega kryzys, a nawet żadnej tu nie ma!
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 15:37   #1219
aso
Raczkowanie

u mnie waga od miesiaca stoi, ale po tygodniu widze ze 2 cm zeszly mi na wysokosci bokow, w sumie na wadze mi tak nie zalezy jak na ujedrnieniu i zmniejszeniu tluszczu, moga miesnie wazyc, zebym tylko miala dobre (nie opiete) oczekiwane w szafie spodnie, noi zeby w kostiumu wygladac jako tako,
a jak wam mija dzisiaj dzien???

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
ja jestem,
nie jedz nic nie zdrowego i przejrzyj zdjecia przed odchudzaniem, a zobaczysz ile juz jest za toba i szkoda tego za przepascic

aso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 15:41   #1220
dzovana
Zakorzenienie

jeu- udało udało mi się kupić je Teraz poszły do prania, moja mam mi je zwęży i wstawię foto Dzisiaj tylko białko na kolację

Tysia- jesteśmy ! Nie daj się pokusom, bo będziesz żałowała. Zresztą ja też mam mega ochotę na coś niezdrowego

Czekam na obiad, zjem schabowego bez skóry, duuużo surówki i może ziemniak Potem trening A jutro mam badania ;/ ehh.. próba wysiłkowa, EKG, cisnienie, nie lubie tego typu badan, wrecz nienawidze
dzovana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 15:45   #1221
jeu
Zakorzenienie

dzovana to czekamy na fotki chyba nikt nie lubi lekarzy i badań... ;p ale będzie wszystko ok!

Tysia, trzymaj się! nie może być tak, że jedna wychodzi z kryzysu, a druga w niego wpada jedzenie nie da Ci szczęścia długotrwałego, tylko krótkotrwałe i potem ile to trzeba się napłakać, żeby ten nadbagaż z jednego obżarstwa zrzucić...

Aso, no i świetnie podejście ja też już nie mam parcia na moje 56kg do świąt, może być do wakacji a teraz będę ćwiczyć i dalej modelować sylwetkę i jeść jak jem nadal

ja w ogóle mam świetny humor, bo w domu też mam wagę z pomiarem tłuszczu (robi mniej więcej podobne pomiary jak ta na siłowni) i okazało się, że pomimo tego, że ważę 59,8kg to tłuszczu nadal mam 9kg i to moja woda waży tak dużo, bo aż 36kg nie wiem dlaczego mi się zatrzymało jej aż tak dużo, nie używam soli... znacie jakieś sposoby na pozbycie się tego nadmiaru?
Stary 2012-03-22, 15:45   #1222
LittleWoman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jeu Pokaż wiadomość
gratulacje, no i plan żywieniowy jak zwykle piękny : D i widzę, że nie tylko ja jem takie kolosalne owsianki. moja dzisiaj ważyła na pewno więcej niż 0,5kg, ale mniej niż wczoraj - zdecydowanie ; ) dziś była na odżywce białkowej z bananem i kiwi i na szklance mleka : )

zaraz idę poćwiczyć z Jillian Michaels - Banish Fat, Boost Metabolism... godzinny trening, jestem ciekawa jak będzie. a po treningu zjem mój makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem i kurczakiem.

i może wieczorem pójdę pobiegać z TŻtem, jak mi się go uda przekonać, bo nie lubi biegać...
A dziękuję, troszkę go zmodyfikowałam, też zjadłam makaron ze szpinakiem, ale miałam do tego mięsko schabowe(myślałam, ze wyciągam z zamrażalki pierś indyczą, a tu schab - ale rozmrażał się już), pyyyyszne to było!
Jeszcze przede mną serek na podwieczorek, a na kolację jeszcze nie wiem - może jajko na twardo sobie ugotuję i zjem np. z pomidorkiem, ogórkiem i bazylią tak teraz sobie myślę..

Muszę jeść mniejsze te owsianki chyba .

Powodzenia w treningu, ja na dziś chyba kończę, zrobiłam 3 dzień TF i hh i na spacerze półgodzinnym z psem byłam , chciałam iść biegać wieczorem, ale mnie gardło pobolewa

Cytat:
Ja jestem Tyśka! Nie łam się, nie wolno się poddawać! Dziś już czwartek, do końca tygodnia 3 dni, więc dotrwaj, a w poniedziałek będzie piękny spadeczek na wadze. Trzymam kciuki!
Stary 2012-03-22, 16:09   #1223
agulaaaa
Zakorzenienie

Dzovana trzymaj się na badaniach
Tysia co jest? mam nadzieję, że teraz nie objadasz się
jeu a ile miałaś wcześniej wody, jak ważyłaś te 57 kg?

ja już po obiedzie, makaron z twarogiem jutro będą pierogi ze szpinakiem albo soczewicą + surówka kupiłam sobie takie ładne jabłuszka, oby dobre były
i relaksik ufff

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

LittleWoman jak smakuje makaron ze szpinakiem? mam ochotę zrobić w weekend coś, właśnie ze szpinakiem
Stary 2012-03-22, 16:18   #1224
LittleWoman
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]LittleWoman jak smakuje makaron ze szpinakiem? mam ochotę zrobić w weekend coś, właśnie ze szpinakiem
Jak dla mnie pyyyyyyyyyyycha
polecam!

Chyba muszę zacząć mniej jeść, bo albo za dużo w siebie ładuję, albo mój organizm broni się przed utratą tłuszczu
Chciałabym się też tak zważyć, by znać wszystkie proporcje. Nie wiecie gdzie można coś takiego zrobić? Przychodnia?

Wkurza mnie to gardło...ładna pogoda jest, słonko świeci a ja nie mogę wyjść pobiegać
Stary 2012-03-22, 16:23   #1225
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dla mnie pyyyyyyyyyyycha
polecam!

Chyba muszę zacząć mniej jeść, bo albo za dużo w siebie ładuję, albo mój organizm broni się przed utratą tłuszczu
Chciałabym się też tak zważyć, by znać wszystkie proporcje. Nie wiecie gdzie można coś takiego zrobić? Przychodnia?

Wkurza mnie to gardło...ładna pogoda jest, słonko świeci a ja nie mogę wyjść pobiegać
lepiej wykuruj się porządnie, żeby potem móc w pełni korzystać z wiosny pewnie jakieś przychodnie, ale gdzie to nie wiem, a cco dodajesz do szpinaku? kurczę zjadłam obiad, a tak mnie kuszą te jabłuszka
Stary 2012-03-22, 16:43   #1226
smerfetka2808
Zakorzenienie

hej hej
ja dopiero teraz wróciłam z tej uczelni, na tych targach nic konkretnego nie było albo ja nie umiałam się tam odnaleźć i w końcu poszłam z koleżanką do galerii i zkupiłam new masażer 4000 i oliwkę z ziaji działanie przez masowanie zobaczymy co to da acha i na IIŚ było jabłuszko i banan powstrzymałam się aby kawki nie wypić ale skusiłam się na KFC ale takie pyyyszne było oczywiście w ramach obiadku to było więc bez podjadania i chodziłam cały czas przez 5h więc jakiś ruch dziś był a wieczorem hh i a6w starczy

Cytat:
Kolejna, którą inaczej sobie wyobrażałam, myślałam, że blondynką jesteś Bardzo ładne zdjęcia Ty i widoczki
Powiem Ci że kiedyś blondynką byłam i to dosyć długi czas
TRZYMAJ SIĘ MAŁA nie daj się żadnym złym pokusom ne wolno ne ne ne

Jeu, kurcze to faktycznie sporo tej wody a nie jesteś przed @ może?? kurcze ja nie znam żadnego takiego sposobu albo może zrób sobie dzień z owocami samymi czy coś??

Little, lepiej siedź w domku tak jak Aga mówi bo wcale nie jest ciepło jak zawieje to aż ciarki przechodzą brrr.

Dzovana, dasz radę na tych badaniach trzymamy kciuki

A oto mój masażer 4000 nie 3000 bo on miał inny kształ a to jest nowa technologia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_6166.jpg (79,8 KB, 5 załadowań)
Stary 2012-03-22, 16:51   #1227
LittleWoman
Zadomowienie

Cytat:
lepiej wykuruj się porządnie, żeby potem móc w pełni korzystać z wiosny pewnie jakieś przychodnie, ale gdzie to nie wiem, a cco dodajesz do szpinaku? kurczę zjadłam obiad, a tak mnie kuszą te jabłuszka

ehh, pewnie masz rację , a mam taaaaką ochotę potruchtać..

Do szpinaku możesz dodac mięsko, ser feta, możesz też zrobić jakaś zapiekankę ze szpinakiem, makaronem razowym i innymi warzywkami. Różne kombinacje można tworzyć.
Super smakują naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem...mmmm
Stary 2012-03-22, 17:00   #1228
agulaaaa
Zakorzenienie

to kupię w markecie szpinak i do dzieła zaparzony kubek 0,6 l wypiję i napełnię żołądek, ale nie mam ochoty podjadać
ok 19 zjem kolacyjkę.. jeszcze nie wiem co, zostało mi pół twarogu, mam dżem otwarty no i grahamka jest..

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Smerfetka chcesz pobudzić krążenie krwi?
Stary 2012-03-22, 17:03   #1229
LittleWoman
Zadomowienie

Tysia, masz http://www.youtube.com/watch?v=QyWUl...eature=related w ramach motywacji do pracy nad sobą!

Mnie motywuje

Lecę się wykąpać, zmyć maseczkę, później korepetycje i biorę sie za nieszczęsną pracę licencjacką...
Stary 2012-03-22, 17:08   #1230
jeu
Zakorzenienie

Cytat:
jeu a ile miałaś wcześniej wody, jak ważyłaś te 57 kg?
no właśnie jakieś 34kg, to zawsze 2kg mniej i nie wiem od czego tak dużo tej wody... może zacznę po prostu więcej ładować w siebie płynów i będzie lepiej... choć wydaje mi się, że i tak dziennie piję ok. 2l...

Cytat:
J
pobiegasz za parę dni i zobaczysz jaką Ci to frajdę przyniesie, chwila odpoczynku też się organizmowi przyda
no w przychodniach lekarskich powinna być taka waga, na siłowniach też są ja sobie zakupiłam do domu taką, ale ona kosztowała 200zł, ale cieszę się, że ją mam, bo mogę kontrolować co i jak... może i mam wagę o 2-3kg wyższą, ale tłuszczu tyle samo (a nawet trochę mniej), więc jak widać - wskazówka wagi może kłamać, a na pewno nie jest wyznacznikiem poziomu tłuszczu :P

i a propos tego niejedzenia, łapcie motywator, znalazłam go dawno temu, chyba nawet na wizażu, więc pozwolę sobie wkleić:

ETAPY CHUDNIĘCIA

1.Waga lekko spada - przy ograniczeniu pokarmu i spożywaniu większej ilości warzyw, przyspieszających perystaltykę jelit, przewód pokarmowy jest prawie pusty, co natychmiast uwidacznia się na wadze.
2.Waga stoi w miejscu - trzymamy dietę, kiszki marsza rżną, a mimo to - ciężar się nie zmienia. dlaczego? Ano dlatego, że organizm jeszcze chroni swój magazyn tłuszczowy.
3.Waga lekko spada - dobra nasza: organizm zaczyna czerpac zapasy z "magazynu", czyli z tkanki tłuszczowej.
4.Waga znów stoi w miejscu - pelna mobilizacja organizmu, który przestawia się na oszczędne spalanie energii. wszystkie mechanizmy obronne pracują na pełnych obrotach.
5.Waga skokiem rusza w dół - organizm zaakceptował kryzysową aprowizację, czerpie energię z zapasów.
6.waga stoi w miejscu - kryzys kryzysem, ale wszystko ma swoje granice, włącza się alarm: przestawiamy się na jeszcze oszczędniejszcze gospodarowanie energią.
7.Waga stoi w miejscu - organizm przyzwyczaja sie do nowej wagi.
8.Waga skokowo idzie w dół - organizm sięga jednak po zapasy tkanki tłuszczowej.
9.Waga stoi w miejscu - organizm przyzwyczaja się do nowej wagi - uznaje ja za coś normalnego. akceptuje też zmniejszone zapasy magazynów.

Gdy sie przebrnie przez te etapy odchudzania dalej idzie juz jak z płatka: wskazówka wagi skokami idzie w dół. Rezygnacja z odchudzania w momencie, kiedy wskazówka wagi stoi w miejscu, jest najbardziej niewskazana, ponieważ organizm zmobilizowany jest wtedy do maksymalnej oszczędności energii, a także do obrony zapasów w tkance tłuszczowej. Warto też PAMIĘTAĆ, że w takim momencie za zjedzenie kawałka smakowitego ciasta jesteśmy karceni najsurowiej, ponieważ każdy gram białka, enegrii z masła, jajek, orzechów itp. jest skrupulatnie wychwytywany, wchłaniany i odkładany na "czarna godzinę".
Naukowcy przypuszczają, że uporczywe utrzymywanie się wagi podczas odchudzania, może wynikac także z tego, że nasz organizm jest zaprogramowany na zachowanie określonego kształtu. Tak więc fakt, że przez pewnien okres waga uparcie stoi w miejscu, choć skrupulatnie trzymamy sie dietki, może świadczyc o tym, że organizm oswaja sie z nowym kształtem. Jeżeli przerwiemy odchudzanie przed zakonczeniem tego procesu, niemal natychmiast wracamy do poprzedniego kształtu (wagi), a my ze zdumieniem konstatujemy, że po złasuchowaniu 1 kawałka tortu, przybyło nam na wadze 2kg.

Cytat:
hej hej
ja dopiero teraz wróciłam z tej uczelni, na tych targach nic konkretnego nie było albo ja nie umiałam się tam odnaleźć i w końcu poszłam z koleżanką do galerii i zkupiłam new masażer 4000 i oliwkę z ziaji działanie przez masowanie zobaczymy co to da acha i na IIŚ było jabłuszko i banan powstrzymałam się aby kawki nie wypić ale skusiłam się na KFC ale takie pyyyszne było oczywiście w ramach obiadku to było więc bez podjadania i chodziłam cały czas przez 5h więc jakiś ruch dziś był a wieczorem hh i a6w starczy

Jeu, kurcze to faktycznie sporo tej wody a nie jesteś przed @ może?? kurcze ja nie znam żadnego takiego sposobu albo może zrób sobie dzień z owocami samymi czy coś??
nie, okres mam dostać w przyszłą sobotę/niedzielę, więc tak szybko woda by mi się zgromadziła? szczególnie, że biorę tabsy, wydaje mi się to dziwne... zmieniłam godzinę brania tabletek, ale to też raczej nie od tego..

za to KFC to ale no miałaś dużo ruchu, więc nie powinno się na Tobie to odbić ale jednak to trochę kiepskie jedzenie pod względem jakości, a z drugiej strony każdej z nas się zdarza taka wpadka

ja już po treningu z Jillian Michaels, spociłam się niesamowicie, choć ćwiczenia jak ćwiczenia generalnie jest ok. 10 obwodów po 5 (jeśli dobrze pamiętam) ćwiczeń w każdym i każdy obwód powtarza się po 2 razy. więc wychodzi 20 obwodów, rozgrzewka i rozciąganie na koniec. sam intensywny trening trwa 45 minut i daje w kość, różnego rodzaju ćwiczenia (nie trzeba mieć żadnych przyrządów), a większość z nich się zna z wfu, jak chociażby pajacyki. mi się podobało na tyle, żeby sobie z tą panią trenować. narzucam sobie obowiązkowe 4 treningi w tygodniu, a jak da radę to więcej. podoba mi się w tym treningu to, że nie ma rozpiski jak przy TF czy Insanity, można ćwiczyć codziennie (ale nie trzeba) i jest w miarę krótki, bo w sumie wychodzi 56 minut
mam nadzieję, że po miesiącu zobaczę jakieś rezultaty, na pewno się z Wami podzielę

a teraz lecę pod prysznic i coś zjeść!

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości