|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziesiątą część zakładamy, zbędne kilogramy zrzucamy! MŻ+WR cz. X
Cytat:
|
|
|
|
|
#1202 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Piękne Laseczki
![]() Smerfetka zazdroszczę wycieczki. Ja w liceum byłam w Górach Stołowych, w Pieninach i Bieszczadach Zaczęłam dziś od jajecznicy (za dużo jem jajek zdecydowanie, ale uwielbiam ), dziś jadłospis będzie kiepski, bo pokończyło mi się jedzonko. Mam serek wiejski i kanapki, jabłko i wzięłam wafle ryżowe do pracy jakby przyszedł mały głód któregoś dnia to będą pod ręką.U mnie dziś pogoda nie zachwyca,ale dość ciepło-chociaż tyle ![]() Łydki mnie bolą po wczorajszej skakance, chyba dziś pozwolę się mięśniom zregenerować i jutro rano poskaczę. Weekend na uczelni, ale może niedzielę sobie zrobię wolną i spędzę czas z TŻtem ![]() Miłego dnia wszystkim ![]()
|
#1203 | |||||
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieję, bo zaczynam już łapać doła, że nigdy nie schudnę zdrowo
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby do świąt wszystko było dobrze.Cytat:
Fajne to to, spodobało mi się.Cytat:
Cytat:
Ale ludzie mi mówią, że schudłam, więc pewnie coś w tym jest, tylko ta cholerna waga stoi w miejscu.Cytat:
![]() Śniadanie, czyli kasza kukurydziana z dodatkami, już za mną. Tylko nie mam pomysłu na dalszy jadłospis.
|
|
#1204 |
|
Zadomowienie
|
Cześć, Kobietki
!Właśnie kończę moją owsiankę z bananem i wiórkami kokosowymi. Zważyłam ją, 750g.. ![]() Coś mnie gardło pobolewa i katar lekki mam, sie przeziębiłam chyba. Życzę powodzenia w dzisiejszych zmaganiach z tłuszczykiem!
|
|
|
|
#1205 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej hej dzień dobry
![]() Wiecie co muszę stwierdzić na piśmie że moim największym nałogiem jesteście WY i Wizaż normalnie dzień zaczynam od owsianki i od was moje Kochane ![]() U mnie pogoda taka se...w sumie ciepło ale słoneczka brak chociaż było z rana jak mnie obudziło ![]() Cytat:
a;bo od biegania mięśnie Ci urosły ![]() Cytat:
![]() ![]() No to super że wróciła w końcu! ileż można się jej prosić o powrót ![]() Cytat:
a może po tym wczorajszym bieganiu Cię katarek chwycił? chyba że biegałaś w domku?Cytat:
ja dziś wieczorem użyję mojego masażera 3000 bo ten co mam to nie ma wszystkich kuleczek i kurka troszkę boli jak trafię na ten drucik bez kuleczki więc zakup kontrolowany na dziś-masażer 3000 albo może już 4000 jest se se se....Ja mam dziś w planach jechac na uczelnię zapisać się do biblioteki pasuje w końcu i jakieś targi pracy mają być czy coś w tym rodzaju więc może akurat się coś trafi ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Pstra, to się ciesz że masz łazienkę na klucz ja do pokoju muszę uciekać z masażerem bo akurat mam drzwi na klucz więc szybciochem znikam po kąpieli
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do drugiego, to niestety nie mam na klucz łazienki, pisząc zamknęłam się, miałam na myśli drzwi |
|
|
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja się uwolniłam od kawy, już nie piję kilka lat, w tym roku piłam 2 razy, a tak to czasem weekendowo latte sobie robię
|
|
|
|
|
#1209 |
|
Rozeznanie
|
hello
pięknie ćwiczycie ja z rana objechałam na bazarek i kupiłam sobie spodnie w które ledwie się wcisnęłam ale już oddychać nie mogłam ![]() niemądra ja ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- a na dodatek po powrocie wsumęłam jajecznice z 3 jaj na boczusiu ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- co ja robię, co ja robię
|
#1210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pięknie pięknie to teraz musisz schudnąć do tych spodenek oj jajka są zdrowe
|
|
#1211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1212 |
|
Raczkowanie
|
ja tez takie spodnie kupilam i jak na zlosc utylam zamiast miec wieksza motywacje, ale pewnie u Ciebie tak nie bedzie
|
#1213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, i nie brakuje mi jej jakoś.Zaraz idę robić 3 dzień TF , później hh a po tym koktajl białkowy i pomarańcza będzie.Zmodyfikowałam jednak obiad dzisiejszy - będzie makaron pełnoziarnisty z piersią indyczą i szpinakiem Miss, to przeziębienie chyba własnie przez bieganie, bo biegłam wieczorem i na dworze, albo to mycie okien wychodzi..przeciągi i te sprawy. Eh, nie dam się Choroba to stan umysłu
|
|
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się pokusiłam w pracy na obiad - gulasz z kaszą
zrobię sobie herbatkę bo jakaś wzdęta się czuję
|
|
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tak to jem, ale staram się nie zapychać pieczywem na wieczór tylko najczęściej białko + warzywkazważę się w weeken i zobaczę na czym stoję... potem równe 2 tygodnie do świąt i zobaczę co będę dalej działać ![]() zwykle w czwartek się łamałam, ale już jestm silna, póki co : I owsianka z bananem II grahamka z wędliną i lekkim wieśniakiem, potem wieśniak z brzoskwinią ![]() reszta, jak wrócę do domu tak myślę co na obiad wszamać, może makaron razowy z sosem do spaghetti
|
|
|
|
|
#1216 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo ładne zdjęcia Ty i widoczki Cytat:
zdradź przepis na sukces ![]() Też się zważę i czuję, że humor siądzie na cały weekend... |
||
|
|
|
#1217 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
ależ Wy piszecie, nie ma mnie raptem niecałą dobę, a tyle nadrabiania
![]() Smerfetka - piękne widoczki i piękna Ty ;D fajnie jest sobie iść w niedzielę na spacer i popstrykać fotki ;p może ja TŻ niedługo namówię na zoo, bo mam straszną ochotę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() też kocham wizaż, a szczególnie ten wątek i Was Dziewczyny zawsze rano wchodzę poczytać, nie zawsze zdążę napisać, bo czasem mi się zaśpi ;p ale bardzo motywujecie i tryskacie pozytywną energią ![]() zważ tą owsiankę, jestem ciekawa czy wszystkie owsianki są takie wielkie ![]() Cytat:
Cytat:
chyba sobie zrobię w sobotę dzień w 100% białkowy - jeden mi nie zaszkodzi, a może zejdzie ze mnie woda...udało się dorwać te spodnie? i trzymam kciuki za to niejedzenie pieczywa! ja zazwyczaj jem pieczywko na drugie śniadanie ; ) Cytat:
Cytat:
też mi żal takich ludzi, co są grubi i wżerają te wszystkie chipsy i czekolady. a i w ogóle mi źle jak są w jakiejś restauracji i jedzą pizze i muszę na to patrzeć i mi słabo, że są grubi i jeszcze jedzą takie świństwa... ja po prostu nie rozumiem jak można chcieć być grubym... też masz parcie na to, by spadała waga. zmierz się dzisiaj i porównuj wyniki z tymi dzisiejszymi pomiarami i będziesz miała jakiś ogląd na sytuację ; ) Cytat:
i gratki, że tak ładnie Ci idzie z tym chlebkiem wieczorem ![]() Cytat:
![]() Tysiu, a jak sobie mnie wyobrażałaś? xD uhhh ;p ja już po uczelni, nie miałam jednego wykładu dzisiaj zjedzone: I owsianka z bananem i kiwi na odżywce białkowej II bułka z dynią (ta z biedronki, kocham, tylko szkoda, że biała...), połówka zjedzona z serkiem wiejskim ze szczypiorkiem, a druga z szynką, serem żółtym, pomidorem, ogórkiem i sałatą III słoik (taki większy) sałatki greckiej, wielkie jabłko zaraz idę poćwiczyć z Jillian Michaels - Banish Fat, Boost Metabolism... godzinny trening, jestem ciekawa jak będzie. a po treningu zjem mój makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem i kurczakiem. i może wieczorem pójdę pobiegać z TŻtem, jak mi się go uda przekonać, bo nie lubi biegać...
Luxembourg Edytowane przez jeu Czas edycji: 2012-03-22 o 15:45 |
||||||||
|
|
|
#1218 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, gdzie jesteście? Mam mega kryzys, a nawet żadnej tu nie ma!
|
|
|
|
#1219 | |
|
Raczkowanie
|
u mnie waga od miesiaca stoi, ale po tygodniu widze ze 2 cm zeszly mi na wysokosci bokow, w sumie na wadze mi tak nie zalezy jak na ujedrnieniu i zmniejszeniu tluszczu, moga miesnie wazyc, zebym tylko miala dobre (nie opiete) oczekiwane w szafie spodnie, noi zeby w kostiumu wygladac jako tako,
a jak wam mija dzisiaj dzien??? ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
nie jedz nic nie zdrowego i przejrzyj zdjecia przed odchudzaniem, a zobaczysz ile juz jest za toba i szkoda tego za przepascic
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
jeu- udało udało mi się kupić je
Teraz poszły do prania, moja mam mi je zwęży i wstawię foto Dzisiaj tylko białko na kolacjęTysia- jesteśmy ! Nie daj się pokusom, bo będziesz żałowała. Zresztą ja też mam mega ochotę na coś niezdrowego ![]() Czekam na obiad, zjem schabowego bez skóry, duuużo surówki i może ziemniak Potem trening |
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
dzovana to czekamy na fotki
chyba nikt nie lubi lekarzy i badań... ;p ale będzie wszystko ok!Tysia, trzymaj się! nie może być tak, że jedna wychodzi z kryzysu, a druga w niego wpada jedzenie nie da Ci szczęścia długotrwałego, tylko krótkotrwałe i potem ile to trzeba się napłakać, żeby ten nadbagaż z jednego obżarstwa zrzucić...Aso, no i świetnie podejście ja też już nie mam parcia na moje 56kg do świąt, może być do wakacji a teraz będę ćwiczyć i dalej modelować sylwetkę i jeść jak jem nadal ![]() ja w ogóle mam świetny humor, bo w domu też mam wagę z pomiarem tłuszczu (robi mniej więcej podobne pomiary jak ta na siłowni) i okazało się, że pomimo tego, że ważę 59,8kg to tłuszczu nadal mam 9kg i to moja woda waży tak dużo, bo aż 36kg
|
#1222 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze przede mną serek na podwieczorek, a na kolację jeszcze nie wiem - może jajko na twardo sobie ugotuję i zjem np. z pomidorkiem, ogórkiem i bazylią tak teraz sobie myślę.. Muszę jeść mniejsze te owsianki chyba .Powodzenia w treningu, ja na dziś chyba kończę, zrobiłam 3 dzień TF i hh i na spacerze półgodzinnym z psem byłam , chciałam iść biegać wieczorem, ale mnie gardło pobolewa ![]() Cytat:
. Trzymam kciuki!
|
||
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Dzovana trzymaj się na badaniach
![]() Tysia co jest? mam nadzieję, że teraz nie objadasz się![]() jeu a ile miałaś wcześniej wody, jak ważyłaś te 57 kg? ja już po obiedzie, makaron z twarogiem jutro będą pierogi ze szpinakiem albo soczewicą + surówka kupiłam sobie takie ładne jabłuszka, oby dobre były i relaksik ufff ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- LittleWoman jak smakuje makaron ze szpinakiem? mam ochotę zrobić w weekend coś, właśnie ze szpinakiem |
|
|
|
#1224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
polecam! Chyba muszę zacząć mniej jeść, bo albo za dużo w siebie ładuję, albo mój organizm broni się przed utratą tłuszczu ![]() Chciałabym się też tak zważyć, by znać wszystkie proporcje. Nie wiecie gdzie można coś takiego zrobić? Przychodnia? Wkurza mnie to gardło...ładna pogoda jest, słonko świeci a ja nie mogę wyjść pobiegać
|
|
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie jakieś przychodnie, ale gdzie to nie wiem, a cco dodajesz do szpinaku? kurczę zjadłam obiad, a tak mnie kuszą te jabłuszka
|
|
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() ja dopiero teraz wróciłam z tej uczelni, na tych targach nic konkretnego nie było albo ja nie umiałam się tam odnaleźć i w końcu poszłam z koleżanką do galerii i zkupiłam new masażer 4000 i oliwkę z ziaji działanie przez masowanie zobaczymy co to da acha i na IIŚ było jabłuszko i banan powstrzymałam się aby kawki nie wypić oczywiście w ramach obiadku to było więc bez podjadania i chodziłam cały czas przez 5h więc jakiś ruch dziś był a wieczorem hh i a6w starczy Cytat:
i to dosyć długi czas ![]() TRZYMAJ SIĘ MAŁA nie daj się żadnym złym pokusom ne wolno ne ne ne Jeu, kurcze to faktycznie sporo tej wody a nie jesteś przed @ może?? kurcze ja nie znam żadnego takiego sposobu albo może zrób sobie dzień z owocami samymi czy coś??Little, lepiej siedź w domku tak jak Aga mówi bo wcale nie jest ciepło jak zawieje to aż ciarki przechodzą brrr. Dzovana, dasz radę na tych badaniach ![]() A oto mój masażer 4000 nie 3000 bo on miał inny kształ a to jest nowa technologia
|
|
#1227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ehh, pewnie masz rację , a mam taaaaką ochotę potruchtać..Do szpinaku możesz dodac mięsko, ser feta, możesz też zrobić jakaś zapiekankę ze szpinakiem, makaronem razowym i innymi warzywkami. Różne kombinacje można tworzyć. Super smakują naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem...mmmm
|
|
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
to kupię w markecie szpinak i do dzieła
zaparzony kubek 0,6 l wypiję i napełnię żołądek, ale nie mam ochoty podjadaćok 19 zjem kolacyjkę.. jeszcze nie wiem co, zostało mi pół twarogu, mam dżem otwarty no i grahamka jest.. ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Smerfetka chcesz pobudzić krążenie krwi?
|
|
|
|
#1229 |
|
Zadomowienie
|
Tysia, masz http://www.youtube.com/watch?v=QyWUl...eature=related w ramach motywacji do pracy nad sobą!
Mnie motywuje ![]() Lecę się wykąpać, zmyć maseczkę, później korepetycje i biorę sie za nieszczęsną pracę licencjacką... |
|
|
|
#1230 | ||
|
Zakorzenienie
|
no właśnie jakieś 34kg, to zawsze 2kg mniej
Cytat:
![]() no w przychodniach lekarskich powinna być taka waga, na siłowniach też są ja sobie zakupiłam do domu taką, ale ona kosztowała 200zł, ale cieszę się, że ją mam, bo mogę kontrolować co i jak... może i mam wagę o 2-3kg wyższą, ale tłuszczu tyle samo (a nawet trochę mniej), więc jak widać - wskazówka wagi może kłamać, a na pewno nie jest wyznacznikiem poziomu tłuszczu :Pi a propos tego niejedzenia, łapcie motywator, znalazłam go dawno temu, chyba nawet na wizażu, więc pozwolę sobie wkleić: ETAPY CHUDNIĘCIA 1.Waga lekko spada - przy ograniczeniu pokarmu i spożywaniu większej ilości warzyw, przyspieszających perystaltykę jelit, przewód pokarmowy jest prawie pusty, co natychmiast uwidacznia się na wadze. 2.Waga stoi w miejscu - trzymamy dietę, kiszki marsza rżną, a mimo to - ciężar się nie zmienia. dlaczego? Ano dlatego, że organizm jeszcze chroni swój magazyn tłuszczowy. 3.Waga lekko spada - dobra nasza: organizm zaczyna czerpac zapasy z "magazynu", czyli z tkanki tłuszczowej. 4.Waga znów stoi w miejscu - pelna mobilizacja organizmu, który przestawia się na oszczędne spalanie energii. wszystkie mechanizmy obronne pracują na pełnych obrotach. 5.Waga skokiem rusza w dół - organizm zaakceptował kryzysową aprowizację, czerpie energię z zapasów. 6.waga stoi w miejscu - kryzys kryzysem, ale wszystko ma swoje granice, włącza się alarm: przestawiamy się na jeszcze oszczędniejszcze gospodarowanie energią. 7.Waga stoi w miejscu - organizm przyzwyczaja sie do nowej wagi. 8.Waga skokowo idzie w dół - organizm sięga jednak po zapasy tkanki tłuszczowej. 9.Waga stoi w miejscu - organizm przyzwyczaja się do nowej wagi - uznaje ja za coś normalnego. akceptuje też zmniejszone zapasy magazynów. Gdy sie przebrnie przez te etapy odchudzania dalej idzie juz jak z płatka: wskazówka wagi skokami idzie w dół. Rezygnacja z odchudzania w momencie, kiedy wskazówka wagi stoi w miejscu, jest najbardziej niewskazana, ponieważ organizm zmobilizowany jest wtedy do maksymalnej oszczędności energii, a także do obrony zapasów w tkance tłuszczowej. Warto też PAMIĘTAĆ, że w takim momencie za zjedzenie kawałka smakowitego ciasta jesteśmy karceni najsurowiej, ponieważ każdy gram białka, enegrii z masła, jajek, orzechów itp. jest skrupulatnie wychwytywany, wchłaniany i odkładany na "czarna godzinę". Naukowcy przypuszczają, że uporczywe utrzymywanie się wagi podczas odchudzania, może wynikac także z tego, że nasz organizm jest zaprogramowany na zachowanie określonego kształtu. Tak więc fakt, że przez pewnien okres waga uparcie stoi w miejscu, choć skrupulatnie trzymamy sie dietki, może świadczyc o tym, że organizm oswaja sie z nowym kształtem. Jeżeli przerwiemy odchudzanie przed zakonczeniem tego procesu, niemal natychmiast wracamy do poprzedniego kształtu (wagi), a my ze zdumieniem konstatujemy, że po złasuchowaniu 1 kawałka tortu, przybyło nam na wadze 2kg. Cytat:
![]() za to KFC to ale jednak to trochę kiepskie jedzenie pod względem jakości, a z drugiej strony każdej z nas się zdarza taka wpadka ![]() ja już po treningu z Jillian Michaels, spociłam się niesamowicie, choć ćwiczenia jak ćwiczenia generalnie jest ok. 10 obwodów po 5 (jeśli dobrze pamiętam) ćwiczeń w każdym i każdy obwód powtarza się po 2 razy. więc wychodzi 20 obwodów, rozgrzewka i rozciąganie na koniec. sam intensywny trening trwa 45 minut i daje w kość, różnego rodzaju ćwiczenia (nie trzeba mieć żadnych przyrządów), a większość z nich się zna z wfu, jak chociażby pajacyki. mi się podobało na tyle, żeby sobie z tą panią trenować. narzucam sobie obowiązkowe 4 treningi w tygodniu, a jak da radę to więcej. podoba mi się w tym treningu to, że nie ma rozpiski jak przy TF czy Insanity, można ćwiczyć codziennie (ale nie trzeba) i jest w miarę krótki, bo w sumie wychodzi 56 minut ![]() mam nadzieję, że po miesiącu zobaczę jakieś rezultaty, na pewno się z Wami podzielę ![]() a teraz lecę pod prysznic i coś zjeść!
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.

u mnie pochmurno
wracam do Was

), dziś jadłospis będzie kiepski, bo pokończyło mi się jedzonko. Mam serek wiejski i kanapki, jabłko i wzięłam wafle ryżowe do pracy jakby przyszedł mały głód któregoś dnia to będą pod ręką.

Bez sensu, schudłam niecałe 1,5kg i co? Już tak zostanie? 
więc zakup kontrolowany na dziś-masażer 3000 albo może już 4000 jest