Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-22, 16:10   #3121
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

Czytam sobie kompendium wózkowe - z linków które wrzuciła Karolina. I jestem w szoku na ile rzeczy trzeba zwrócić uwagę. Ah dobrze, że mamy jeszcze trochę czasu na wybór wózka. Może coś wymyślimy do tego czasu

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 16:13   #3122
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Czytam sobie kompendium wózkowe - z linków które wrzuciła Karolina. I jestem w szoku na ile rzeczy trzeba zwrócić uwagę. Ah dobrze, że mamy jeszcze trochę czasu na wybór wózka. Może coś wymyślimy do tego czasu
mnie to w ogóle przeraza ten temat... jeszcze nie szukam
oszukuję się, ze jeszcze mam czas
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 16:14   #3123
hanjah
Zakorzenienie

Co do wózków, to chyba będziemy mieć ten podwójny Jak trafi do naszych znajomych to pojedziemy go zobaczyć Ale kiedy-nikt nie wie...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 16:18   #3124
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
to może ten link powinien trafić na pierwszą stronę....

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 16:43   #3125
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Przed chwilą odebrałam wynik tsh- 1,8 pewnie zostaniemy przy dawce 150. Jutro wizyta u endokrynologa i gin z medicoveru. Mam nadzieję, że mnie tym razem nie uszkodzi przy badaniu, po ostatnim krwawiłam 2 dni.
Może powinnaś poprosić jeszcze o skierowanie na fT4? Swoją drogą jestem ciekawa, w jakim tempie będziemy obniżać dawkę po porodzie.
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
niom mam nadzieję, że jakoś mnie to ominie...buraki lubię tylko w postaci sałatki i barszczu a sok to chyba rarytasem też nie jest....ale jak trzeba to nie ma wyjścia
Zależy, co kto lubi. Mama piła sok z buraków kiszonych. Schłodzony i podany z koperkiem nie był zły. Kisi się podobnie do ogórków.
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Przykro mi Niestety kobieta w ciąży i z małym dzieckiem, to problem dla pracodawcy, bo każdy chce mieć pełnosprawnego pracownika i zdarza się czasem, że firma stosuje mobbing wobec kobiety żeby się poddała i szybciej odeszła na macierzyński. Wtedy firma może zatrudnić kogoś na zastępstwo a wracającą mamę z macierzyńskiego zwalnia się czym prędzej i mają problem z głowy- taka nasza polska rzeczywistość
Nie tylko polska. Akurat Nitka chyba nie pracuje u nas.
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
u mnie (też dawka 75g) było przed z palca i żyły, po godzinie - z palca i po kolejnej - znów z palca. Wyniki od razu, po trzech minutach dosłownie.
Przed badaniem - 77 mg/dl, po 1h - 140 mg/dl, po 2h - 96 mg/dl

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Ja zrobię, bo na genetycznym w 11 tc. i połówkowym w sumie nie wiem na ile było to sprawdzone.. Przepływy na pewno były.
Mam na myśli połówkowe u mojego gina i prenatalne tydzień temu, czyli przepływy w serduszku maluszka (poza tym w pępowinie, ale to już odrębny temat).
Cytat:
Im więcej ostrzeżeń czytam, tym bliższa jestem kupienia czegoś nowego, ale taniego. Jak się zepsuje, to będę go reklamować, a po czasie gwarancji i tak przerzucę się na lekką spacerówkę albo parasolkę.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 16:56   #3126
chmielinka
Zadomowienie

wróciłam z wizyty! dziękuję wam za kciuki

moge odetchnąć z ulgą bo krwiaka nie ma!
dzidzia waży 280g i we wszystkich pomiarach wyprzedza rozwój o tydzień

jedynie co jest gorszą wieścią to dzidziuś ułożył się główką w dół i bardzo główką naciska na szyjkę i ją znacznie obniżył (ale nie jest skrócona). Na twardnienia macicy powiedział że to są skurcze i ze względu na tak niskie położenie maluszka przepisał mi Fenoterol, z tym, że mam na razie nie brać, tylko jeżeli będę czuła silniejsze skurcze tak jak w niedziele, to mam do niego zadzwonić i uzgodnimy jak go brać, a już nie będę musiała jechać po receptę.
No i jeszcze nie znam płci bo lekarz nie był do końca pewny i powiedział że może uda się na połówkowym.

mogę już troszkę chodzić, ale mam się oszczędzać

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
i jesz tez na lezaco? i piszesz? i wogule sie nie ruszasz?
a nie masz problemow z trawieniem? bo mi sie strasznie zapycha wszystko...

Jak to przetrwac???
3 dzien leze od powrotu ze szpit a juz mnie tak roznosi ze oszaleje...mam wazenie ze juz miesiac minal...
Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Jem na leżąco, pisze na leżąco, obracam się na boki, no najwyżej zmieniam łóżko w sypialni na tapczan w salonie jak tz wraca z pracy. Wstaję siku no i pod prysznic.
Tz przed wyjsciem robi mi herbatke do termosu i kanapki przynosi.
Ando, cały czas leżałam tak jak napisała Malwina było u mnie identycznie... do jedzenia się delikatnie podciągałam żeby się jedzeniem nie udławić.
A problemów z trawieniem nie miałam... tzn jem jedną activie codziennie ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie...

Cytat:
Napisane przez Sala Pokaż wiadomość
W sumie i tak naszym dzieciakom zrobiłyśmy psikusa, urodziny w wakacje, straciły okazję przynoszenia cukierków do szkoły Jeszcze nam to wypomną, zobaczycie!
zawsze będą mogły cukierki przynieść z okazji imienin żeby się nie czuły poszkodowane

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
c
hmm, a moje doświadczenie (mam w oplach, renault i mazdach) mówi mi coś przeciwnego (przynajmniej w kwestii tych, co to ponoć "g... worte"
Opel - trwały jak marzenie, można jeździć dosłownie 20 lat, bez oszczędzania i rozczulania się, a jego nic nie zmoże. Mieliśmy dwa, oba sprzedane już jako pełnoletnie staruszki (sprzedane, podkreślam, nie oddane na złom, bo wciąż były w dobrym stanie, choć np. taką corsę - trzydrzwiową, niepozorną i z 94 r - zajechaliśmy naprawdę porządnie, pół Europy zjeździła, często przy maksymalnym obciążeniu, a ZAWSZE była niezawodna).
Z jedną wadą się zgodzę - ople potrafią mieć kiepskie blachy, nasze oba też miały. Z tym, że zaczęły korodować w wieku jakichś 10-12 lat - nie ma cudów, coś (cokolwiek) w tyluletnim aucie już na ogół szwankuje.

Renault - na blachy nawet nie patrzyliśmy, skoro wszystko w tym samochodzie padało. To nawet nie była katastrofa - to był zwyczajny cyrk
(dokładnie - Laguna, kombi z 2008 r)

Teraz używamy Mazdę 6 z 2011 i na razie nie ma się czego uczepić: niezawodny, wygodny, same plusy. Ale wiadomo - naprawdę ocenić to będzie go można za kilka lat (w tej chwili z blachami nie dzieje się nic)
odnośnie opli to właśnie podobnież te stare były super, ale w tych nowszych się części szybciej zużywają i lubią robić tzw. niespodzianki na trasie (z pewnością to nie dotyczy wszystkich modeli ale musiałabym małża dokładnie wypytać bo nie chcę tu udawać wszechwiedzącą )

Laguny faktycznie są awaryjne, ale pisałam że renault robi dobrą blachę i jak nie jest auto bite to korozja prędko go nie weźmie... Małż mówi że Renault robi dobre diesle ale tylko do tego rocznika, które nie mają filtra cząstek stałych, natomiast mają "miękkie" zawieszenie, więc są delikatniejsze na nasze POLSKIE DROGI

No a co do Mazdy to nam nasza staruszką jeździło się super tylko niestety ta blacha i podwodzie korodowało okropnie... I te nowe też małż mówi że są rewelacyjne gdyby nie blacha (bo on zakłada że gdyby kupił nowe auto i trzymał w garażu to nie ma prawa go brać korozja zanim nie minie mu min. 12 lat)... Jak sprawdzał technologię blacharki Mazdy to ponoć jej nie poprawili, ale skoro macie nówkę to kiedyś się okaże

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 17:00   #3127
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
ja jestem lew (3 sierpnia) i jestem przesympatyczna
Tak jak moja chrzestna, a jej siostra (moja mama) dzień później. TŻ 12, ja 27, babcia 26, dziadek 28, brat 30, a chrzestny 23 - takie mamy imprezowanie Poza tym jeszcze dwie z wymienionych osób mają w sierpniu imieniny

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Im więcej ostrzeżeń czytam, tym bliższa jestem kupienia czegoś nowego, ale taniego. Jak się zepsuje, to będę go reklamować, a po czasie gwarancji i tak przerzucę się na lekką spacerówkę albo parasolkę.
Ja chcę właśnie kupić 3w1, a potem lekką spacerówkę.

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

chmielinka, no to super! Teraz już będzie tylko lepiej
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 17:05   #3128
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
No, o niektórych rzeczach w ogóle bym nie pomyślała
Ciekawe są też artykuły o urządzaniu pokoiku dla dziecka, własnie sobie czytam
Cytat:
Może powinnaś poprosić jeszcze o skierowanie na fT4? Swoją drogą jestem ciekawa, w jakim tempie będziemy obniżać dawkę po porodzie. .

Ad1.Ostatnie fT4 robiłam miesiąc temu, wtedy było 14,84 więc w normie. Pewnie po jutrzejszej wizycie dostanę znowu na TSH i fT4, jak nie da w własnej inicjatywy to poproszę Muszę co miesiąc robić te badania i chodzić na wizyty
Też jestem ciekawa jak i kiedy się to unormuje. Przed ciążą brałam 75 i było git
Ad2. Mam tak samo

Chmielinka
- bardzo się cieszę że krwiak zniknął i możesz chodzić, swietne wieści!!!!
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2012-03-22 o 17:08
KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 17:05   #3129
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

Świetna wiadomość.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 17:06   #3130
Paula SHIN
Zakorzenienie

Chmielinka gratulacje!!

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 17:08   #3131
anna99302
Zadomowienie

Hye hey mamusie!Ja tylko chwilowo bo za moment mam gości :P

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
mama do mnie patrz jak ci nogi spuchly a ja patrze z tam wbite skarpetki
chyba od nerki nie?
a nie jest tak ze juz po 20 tyg mogą puchnac nam koniczyny???

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
no ja mam nadzieję, że modelka i łobuziarahihi pozostaje mi jeszcze 3 tyg nadziei, że to dziewuszka

Dziewczynki wklejam foto wnętrza gondoli, proszę o opinie o jej wielkości- jest standardowa, mała czy jaka??

Bardzo ładny wózek. Kupiliscie go???

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
ja ruchy zaczełam czuć właśnie pod koniec 17 tygodnia
także może niedługo zaczniesz czuć choć wiadomo każda w innym czasie zaczyna wyczówać ruchy maluszka

mi robi się coś takiego na sutkach
jak jest ta dziurka to mam takie coś białe
Ja ruchy tez tak jak Ivona, a siary nie mam..i zastanawiam się czy w ogóle będe mogla karmic bo moja mama nie mogła...z drugiej strony cycki mam duze szkoda mleczarni jakbym nie mogła karmic
Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamuśki!
branzoletka wszystkiego najlepszego! A prezent dostałaś chyba najsłodszy jaki był możliwy tego dnia
Mamom po wizytach gratuluję dobrych wieści
nicki zdróweczka!
Ja przebywam sobie u mojej mamy - trochę tęsknie za moim tż ale daje rade jakoś. Za to moja kiciucha szczęśliwa bo w końcu jest wygłaskana za wszystkie czasy hehe. Mojej mamie aż tak się nie daje dotykać a z drugą kotką tak się "kochają", że futro fruwa po domu. Jak zrobiły dziś akcję o 3 nad ranem to myślałam, ze zawału dostanę - taki wrzask! A to ta druga tak wredna jest i atakuje a moja jakoś nie chce jej oddać - a szkoda bo może spokój by był.
Wczoraj mama zabrała mnie w prezencie na manicure i pedicure, obiadek a potem jeszcze kupiłyśmy mi kurteczkę i parę innych rzeczy.
Mykam się ogarnąć bo niedługo obiadek i mykamy na miasto.
Buziaki!
OOO to dlugo im zajmuje aklimatyzacja?? Juz dawno pisałas, ze kotki beda razem mieszac, nie??

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Zaczynam dziś 25. tydzień

Z tej okazji stawiam pączki z musem jabłkowym i caffe latte
Gratulacje! Boże..25 tdzien...kiedy to będzie??

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ale fajna

Ja tak lubię kukurydza, zielona papryka, cebula, marchewka, mięsko mielone i sosik

O mniam
Ale mi narobilaas ochoty na kukurydzę!!!

Cytat:
Napisane przez Sala Pokaż wiadomość

W sumie i tak naszym dzieciakom zrobiłyśmy psikusa, urodziny w wakacje, straciły okazję przynoszenia cukierków do szkoły Jeszcze nam to wypomną, zobaczycie!
Ha o tym samym pomyślałam!
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ja jestem rakiem i uwazam, ze takie codzienne zycie ze mna nie nalezy do najlatwiejszych

No mój mąż to tez rak...i bywa różnie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Przyszłam jeszcze na chwilę. Wy się będziecie znać : czy jeżeli posiew z pochwy wykazał mi obecność drożdżaków (leczenie najpierw clotrimazolum, ale wykazało mi alergię, teraz pimafucin) to czy mój TŻ nie powinien dostać jakichś leków też?
a może nie dostal, bo lekarz zalożył, że nie powinniście współżyc

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:

jedynie co jest gorszą wieścią to dzidziuś ułożył się główką w dół i bardzo główką naciska na szyjkę i ją znacznie obniżył (ale nie jest skrócona). Na twardnienia macicy powiedział że to są skurcze i ze względu na tak niskie położenie maluszka przepisał mi Fenoterol, z tym, że mam na razie nie brać, tylko jeżeli będę czuła silniejsze skurcze tak jak w niedziele, to mam do niego zadzwonić i uzgodnimy jak go brać, a już nie będę musiała jechać po receptę.
No i jeszcze nie znam płci bo lekarz nie był do końca pewny i powiedział że może uda się na połówkowym.

mogę już troszkę chodzić, ale mam się oszczędza
Super wieści CHmielinka!!! I możesz nawet trochę chodzic! Ekstra
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 17:12   #3132
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
No mój mąż to tez rak...i bywa różnie
A widzisz cos w tym jest.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-22, 17:17   #3133
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:

super wiesci, gratuluje kochana

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2012-03-22 o 17:25
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 17:18   #3134
blueberry88
Zakorzenienie

Niech to szlag, koleś, z którym tż jeździ do pracy musi zostać dłużej i nie wie ile... A akurat dziś mamy gościa
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 17:22   #3135
chmielinka
Zadomowienie

dziękuję wam wszystkim

tak bardzo się cieszę że jest lepiej... jeszcze tylko zeby te skurcze się nie pojawiały i nie wypychały maluszka... już więcej nie potrzebuje

Franuś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 17:33   #3136
prince_polo
Zakorzenienie

hej wrociłam włsnie.
najpierw napisze ze to nie ten lekarz o ktorym czytałam. Ja niewiem skad mi sie ubzdurało. Moja kzuynka do tego co bylam chodizla mowila ze jest dobry.

A wiec tak. powiedzial ze dobrze nie jest. Mam zastój dosc spory. tak wiec mocz nie schodzi. Mówi ze z racji tego ze jestem w 23 tyg ciązy to musze bardzo uwazac mierzyc cisnienie i goraczke(zeby zatrucie ciazowe sie nie pojawilo) i byc pod stałą opieką.

Napisał dla mojego gina informacje. i zasugerował hospitalizacje tam w miescie pod okiem urologa(bo u nas niema)
mówi ze albo mi sie odblokuje i zejdzie samo, albo trzeba bedzie nakluc nerke.
Mówił ze narazie dziecku nie zagraza to. Ale słowo narazie mnie poraziło
I lewą mam zdrową dlatego mam mocz dobry. I niemam zadnego stanu zapalengo i infekcji wiec antybiotyku nie trzeba.

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
dziękuję wam wszystkim

tak bardzo się cieszę że jest lepiej... jeszcze tylko zeby te skurcze się nie pojawiały i nie wypychały maluszka... już więcej nie potrzebuje
ciesze sie bardzo!!!!!!!!!!!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 17:37   #3137
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

chmielinka gratuluję dobrych wieści teraz wreszcie możesz odetchnąć

dziewczynki który kolor Wam się bardziej podoba PURPLE czy GREY???
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1372

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

ojej Prince czyli jednak zastój ale dobrze chociaż że już wiesz co Ci dolega...będziesz się kładła do szpitala? co poradził na te bóle,jakieś inne leki?
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 17:41   #3138
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
ja jestem lew (3 sierpnia) i jestem przesympatyczna
O jaaaa ja też jestem z 3 sierpnia
Stary 2012-03-22, 17:51   #3139
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
hej wrociłam włsnie.
najpierw napisze ze to nie ten lekarz o ktorym czytałam. Ja niewiem skad mi sie ubzdurało. Moja kzuynka do tego co bylam chodizla mowila ze jest dobry.

A wiec tak. powiedzial ze dobrze nie jest. Mam zastój dosc spory. tak wiec mocz nie schodzi. Mówi ze z racji tego ze jestem w 23 tyg ciązy to musze bardzo uwazac mierzyc cisnienie i goraczke(zeby zatrucie ciazowe sie nie pojawilo) i byc pod stałą opieką.

Napisał dla mojego gina informacje. i zasugerował hospitalizacje tam w miescie pod okiem urologa(bo u nas niema)
I lewą mam zdrową dlatego mam mocz dobry. I niemam zadnego stanu zapalengo i infekcji wiec antybiotyku nie trzeba.

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

ciesze sie bardzo!!!!!!!!!!!
To napisz koniecznie co powie Twoj gin na to wszystko.
Oby bylo dobrze i nie trzeba bylo nakluwac nerki...

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
O jaaaa ja też jestem z 3 sierpnia
A z 1 lipca to nikogo nie ma
Lipcowi to sami TZci

Nasze Drugie Dziecko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 17:54   #3140
Soleilka
Zakorzenienie

Brzuch mnie znowu boli Za dużo chodziłam...

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 17:55   #3141
chmielinka
Zadomowienie

ciastuś kochana szkoda mi Ciebie, ale z drugiej strony dobrze że w końcu zostałaś zdiagnozowana... na pewno będzie dobrze
cieszę się że trafiłaś do dobrego lekarza

Franuś
Stary 2012-03-22, 18:03   #3142
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
To napisz koniecznie co powie Twoj gin na to wszystko.
Oby bylo dobrze i nie trzeba bylo nakluwac nerki...[COLOR="Silver"]
D
nom ale to jutro moj ma dyzur. Po poludniu to mam do niego jechac.
Cytat:
ciastuś kochana szkoda mi Ciebie, ale z drugiej strony dobrze że w końcu zostałaś zdiagnozowana... na pewno będzie dobrze
cieszę się że trafiłaś do dobrego lekarza

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

a nogi mam strasznie spuchnięte. Lekarz mówi ze to moze byc od nerki wlasnie. Nawet tz mowi ze jestem masakrycznie spuchnieta

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 18:05   #3143
Soleilka
Zakorzenienie

Chmielinko super że krwiak się wchłonął i z dzidzią ok

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

a może nie dostal, bo lekarz zalożył, że nie powinniście współżyc
Nie wiem, ale dostałam zakaz współżycia, a ja w ogóle nie pamiętam już co to seks
Cytat:
hej wrociłam włsnie.

Dobrze, że Cię zdiagnozowali. Teraz może być już tylko lepiej, głowa do góry

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 18:06   #3144
Ando
Rozeznanie

Chmielinka! super! gratulacje! oby juz sie nic nie działo wiecej
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 18:06   #3145
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
nom ale to jutro moj ma dyzur. Po poludniu to mam do niego jechac.

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

a nogi mam strasznie spuchnięte. Lekarz mówi ze to moze byc od nerki wlasnie. Nawet tz mowi ze jestem masakrycznie spuchnieta
oj biedna jesteś

Chmielinko super

Stary 2012-03-22, 18:10   #3146
depoison
Zadomowienie

wróciliśmy od weta, powiedziała, że ładnie się goi, ale dała jeszcze jeden zastrzyk i kazała przez najbliższy tydzień przemywać ten chory pysio.

Cytat:
coraz częściej myślę o tym samym. Tym bardziej, że przyjaciółka chce mi oddać na przyszłą wiosnę swoją Teutonię. Tak więc chyba na te pierwsze pół roku nie będę inwestować w nic szczególnego.
Cytat:

odnośnie opli to właśnie podobnież te stare były super, ale w tych nowszych się części szybciej zużywają i lubią robić tzw. niespodzianki na trasie (z pewnością to nie dotyczy wszystkich modeli ale musiałabym małża dokładnie wypytać bo nie chcę tu udawać wszechwiedzącą )

Laguny faktycznie są awaryjne, ale pisałam że renault robi dobrą blachę i jak nie jest auto bite to korozja prędko go nie weźmie... Małż mówi że Renault robi dobre diesle ale tylko do tego rocznika, które nie mają filtra cząstek stałych, natomiast mają "miękkie" zawieszenie, więc są delikatniejsze na nasze POLSKIE DROGI

No a co do Mazdy to nam nasza staruszką jeździło się super tylko niestety ta blacha i podwodzie korodowało okropnie... I te nowe też małż mówi że są rewelacyjne gdyby nie blacha (bo on zakłada że gdyby kupił nowe auto i trzymał w garażu to nie ma prawa go brać korozja zanim nie minie mu min. 12 lat)... Jak sprawdzał technologię blacharki Mazdy to ponoć jej nie poprawili, ale skoro macie nówkę to kiedyś się okaże
Ad 1 - super! Rewelacja, że już wszystko ok
Ad 2 - no, chyba że tak Bo te stare ople to naprawdę była poezja, nie samochód. Już mógł wyglądać, jakby się zaraz miał rozpaść, ale nie! jeździł jeszcze w najlepsze kilka lat
A słowo "macie" w ostatnim zdaniu bardzo mi się podoba . Niestety - my ten samochód tylko używamy, to własność teścia. /jak zrobił mi się widoczny brzuch, teść orzekł autorytatywnie "nie będzie mi się tu Zosia piechotą tłuc" i wręczył nam kluczyki. A że i tak ma jeszcze jedno auto - to korzystamy /

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
obiektywnie podobają mi się oba, ale gdybym miała wybierać - kupiłabym szary, bo znacznie lepiej pasowałby mi... do ubrań

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 18:15   #3147
nel_a
Zakorzenienie

słyszałyście o nowych faktach w sprawie małej Madzi?
jednak prawda wyjdzie na jaw.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 18:18   #3148
Ando
Rozeznanie

Cytat:
hej wrociłam włsnie.

I lewą mam zdrową dlatego mam mocz dobry. I niemam zadnego stanu zapalengo i infekcji wiec antybiotyku nie trzeba.[COLOR="Silver"]
:
Ojej, biedna. oby sie dobrze skonczylo

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
nie - a co mowia?

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:

http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1372[COLOR="Silver"]
chyba ten grey bardziej uniwersalny. kazdy kocyk, czy co wlozysz bedzie pasowac. ten purple taki zimny troche
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 18:21   #3149
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
Ojej, biedna. oby sie dobrze skonczylo

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

nie - a co mowia?

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

chyba ten grey bardziej uniwersalny. kazdy kocyk, czy co wlozysz bedzie pasowac. ten purple taki zimny troche
że kilka dni przed niby porwaniem wchodzono z ich kompa na strony o trumnach dla małych dzieci, o zasiłku dla rodzin które straciły dziecko i o zatruciu tlenkiem węgla.
Niby jednak z sekcji zwłok jednoznacznie nie wynika że dziecko zmarło od upadku....

Stary 2012-03-22, 18:21   #3150
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
hej wrociłam włsnie.

Dobrze że się w końcu wyjaśniło, teraz czekamy co gin na to,
oby obyło sie bez tego nakłuwania, tylko samo odblokowało
Cytat:
chmielinka gratuluję dobrych wieści teraz wreszcie możesz odetchnąć

Szary
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
W końcu. Policji i prokuraturze zajęło ponad dwa miesiące dojście do tego co społeczeństwo wiedziało od razu, czyli, że to zabójstwo...
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości