|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Przegapiłam 8000 post |
|
|
|
|
#3152 |
|
Rozeznanie
|
a ja dzis przejrzalam kalendarz, policzylam, i mi wyszlo, ze przy zlym wietrze bede musiala tak lezec do........konca czerwca....wtedy dopiero minie 30 tydz.....
|
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przynajmniej chłopaki mieli co robić i pewnie fajne premie dostaną
|
|
#3154 |
|
Rozeznanie
|
jesli chodzi o polityke prorodzinna to cytuje za wp:
"Dla państwa najtańsza jest rodzina bez dzieci - takie słowa podczas spotkania PO z PSL poświęconego reformie emerytalnej miał wypowiedzieć premier Donald Tusk - dowiedział się "Wprost"" |
|
|
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bebechy mi się wywracają jak go słucham. tak że nie specjalnie go słucham.
|
|
#3156 |
|
Rozeznanie
|
jakos w necie nic nie pisza o Madzi. Zobaczmy co w wiadomosciach
|
|
|
|
#3157 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kobieto ile Ty piszesz
Dopiero co było hasło o 7000 poście Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja myślałam, że potrzeba jest dużo dzieci, żeby była wymiana pokoleń
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3158 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dostałam wiadomość od Asi miała dzisiaj glukozę i wyszło jej 188,wiadomo że norma to 140 co to dla niej oznacza możecie mi napisać?Asia jest załamana boi się o maluszka i czeka na wiadomość,jeśli możecie napiszcie ja się nie orientuje ale przekaże jej wiadomość z czym to się wiąże taki wynik co ją czeka?
|
|
|
|
#3159 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Nitka przykro mi, strasznie głupia sytuacja, ale dobrze, że dowiedziałaś się wcześniej i możesz się przygotować
![]() Cytat:
Dzisiaj jak się szefu dowiedział, że może być tak, że pójdę na zwolnienie (nie usłyszał, że powiedziałam że pewnie na kilka dni jak już, tylko od razu sobie wyobraził, że już do porodu), to mi napisał, że jakbym stanęła przed dylematem - zwolnienie a porządny fotel do pracy (i lekarz by się na to zgodził) to on mi sfinansuje zakup takiego fotela Cytat:
Za to mój ojciec miał megankę z 96r. i ten samochód w porównaniu do naszego opla to porażka. Non stop jakieś awarie, co i rusz auto lądowało u mechanika, co chwilę trzeba było do niego dokładać, nie mówiąc o tym, że tapicerka się niemal rozleciała (do tapicerki w oplu nie ma co porównywać, tam nawet przetarć nie widać). Ojciec już jakiś czas temu się tego auta pozbył, bo już niemal nie nadawał się do jazdy, a nasza astra nadal całkiem sprawna i pewnie w niejedną trasę jeszcze pojedzie. Cytat:
Cytat:
![]() Ad.2 z tym silnikiem diesla to się tyczy chyba wszystkich autek, nie tylko renault. Przynajmniej mój małż coś takiego mówił Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie brzuch już mniej się spina teraz, ale za to znowu zaczął pobolewać i chociaż mam miękki to cały czas w środku jakiś ucisk czuję. Mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje ![]() Muminku co do Asi to na pewno czeka ją dieta i ograniczenie słodkiego. Być może będą chcieli zrobić dodatkowe badania, ale to już lekarz zdecyduje. Ma cukrzycę ciężarnych, ale przy odpowiednim prowadzeniu takiej ciąży z dzieciaczkiem wszystko będzie w porządku. Tyle wiem, może jeszcze ktoś, kto zna temat lepiej napisze więcej. Ale niech się zamartwia, bo to nie wyrok
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-03-22 o 19:54 |
||||||||
|
|
|
#3160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad. 2 Moim zajęło kilka kiesięcy i też co jakiś czas fruwały kawałki futra. Czasem z kawałkami naskórka i krwią. Później nie mogły bez siebie żyć. ![]() Ad. 3 Niedługo! Cytat:
Ja jestem z 31. ![]() Soleilka chyba też ma urodziny w lipcu. Czy się mylę? W każdym razie któraś z naszych najmłodszych mamuś. ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Przed chwilą wyjęłam ze skrzynki gazetkę Real i od dzisiaj są śpiochy i pajacyki za 9,99. |
||
|
|
|
#3161 |
|
Rozeznanie
|
no i nic nie mowili o Madzi.
Musze oddac lapika tak ze do jutra
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyczytałam na necie, że: O czym świadczą podwyższone wyniki? 140 – 199mg/dl to nieprawidłowa tolerancja glukozy - „stan przedcukrzycowy” ≥ 200mg/dl to cukrzyca Więc wychodzi, że jeszcze nie cukrzyca, ale pewnie będzie musiała uważać na dietę. Może powinna iść jak najszybciej do lekarza, żeby coś powiedział na ten temat. Moje wyniki z glukozy koniecznie chciał zobaczyć internista. |
|
|
|
|
#3164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem bardzo płodna ![]() Cytat:
Najlepiej pytać izasz-b, ona powinna wiedzieć co tam jej mówili Przy okazji pokażę Wam co wczoraj z TŻ upolowaliśmy dla małego Po 1 zł za sztukę, wydaliśmy majątek, bo aż 2 zł Moje lustro wyszczupla
|
||
|
|
|
#3165 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
księżniczka Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Dietę cukrzycową w szczegółach objaśni lekarz prowadzący, ale generalnie polega na spożywaniu częstych, ale małych posiłków, ostatni około 22-giej. Należy jeść produkty chude, najlepiej gotowane (mięso również), unikać cukrów prostych i słodkich owoców, a także gotowanej marchewki i buraków oraz białego pieczywa. ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html
Edytowane przez Soleilka Czas edycji: 2012-03-22 o 20:05 |
|
|
|
#3167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Poziom glukozy równy lub większy od 200 mg/dL w 2 godziny po doustnym obciążeniu 75 gramami glukozy." http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,101459,949789.html |
|
|
|
|
#3168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój kolega jest z 1 lipca ![]() ![]() Cytat:
Prince, nieciekawa diagnoza, ale grunt, że jest! Teraz niech się Toba dobrze zajmą! |
||
|
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
agunia82 masz super pracodawcę. Szkoda, że nie zawsze jest tak jak u Ciebie w firmie. Fajnie, że tak dba o Ciebie
![]() Cytat:
A za te zakupy to zdecydowanie przepłaciliście Lustro wyszczuplające by mi się przydało
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kolezanka urodziła niedawno córeczke, tez miała stan przedcukrzycowy. Nie jadła sodyczy, dbała o diete, dzidzia urodziła się zdrowa
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-03-22 o 20:13 |
|
|
|
#3171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cały czas cos Ci dolega, ale na szczescie jak juz maja diagnozę to lekarze moga zacząć działać.... Cytat:
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Jej, ja nie mam robionej tego badania glukozy z obciążeniem...
|
|
|
|
#3173 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny z Krakowa: jakbyście była zainteresowane bezpłatnymi badaniami (również dla kobiet w ciąży):
http://www.swrafal.pl/content/biala-...talu-sw-rafala |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Musiałam iść do banku
Bez pieniędzy, to jak bez ręki ![]() Za to na weekendzie mam zajęcia i muszę iść ![]() Cytat:
![]() W środy i soboty popołudniami są ubranka dla dzieci przecenione (wszystkie) na 1 zł, żal nie brać, bo niektóre są piękne Ale większość na dziewczynkiJa też jeszcze nie miałam robionego tego badania A to między 24 a 27 tygodniem się robi
|
|
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Odmówiłam ten wózek o ktorym ost pisałam, nie chciałam podejmowac pochopnie decyzji aby potem nie załować...
Ale TZ stwierdzil, ze spodobaly mu sie takie 3 kolowe wozki.... na szczescie jeszcze troche czasu jest i mam nadzieje, ze uda nam sie wybrac cos fajnego
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
Jak będziesz u lekarza to możesz zapytać czy musisz to robić
Może Twój uważa, że nie ma takiej potrzeby.Wcześniej też można robić. Też gdzieś czytałam, że najlepiej między 24 a 27, a jak zadzwoniłam do laboratorium w którym to robiłam to powiedzieli mi, że może być też wcześniej. W sumie robiłam w tym tygodniu czyli w 22 tc |
|
|
|
#3177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oby ten zastój sie odblokował sam biedulo Ty sie nacierpisz Soleilka a Ty coś na tyłku wysiedzieć nie możesz
|
||
|
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No jak miałam 50 zł w portfelu, to musiałam wybrać ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Mam ochotę na jogurt z Biedronki, ale TŻ kończy sparing przed 22 |
|
|
|
|
#3179 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny dziękuje za każdą informacje Jesteście Kochane!przekazałam wszystko Asi
a teraz lece was nadrabiać
|
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

Dopiero co było hasło o 7000 poście 
A ja myślałam, że potrzeba jest dużo dzieci, żeby była wymiana pokoleń

Niestety kobieta w ciąży i z małym dzieckiem, to problem dla pracodawcy, bo każdy chce mieć pełnosprawnego pracownika i zdarza się czasem, że firma stosuje mobbing wobec kobiety żeby się poddała i szybciej odeszła na macierzyński. Wtedy firma może zatrudnić kogoś na zastępstwo a wracającą mamę z macierzyńskiego zwalnia się czym prędzej i mają problem z głowy- taka nasza polska rzeczywistość 
(przynajmniej w kwestii tych, co to ponoć "g... worte"
Boże..25 tdzien...kiedy to będzie??
Jestem bardzo płodna
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Bez pieniędzy, to jak bez ręki