|
|
#2581 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
aczkolwiek nie lubię jeść tak w biegu - wolę na spokojnie ale wiadomo zdarzają się takie dni
|
|
|
|
|
#2582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I grapefruit, pełnoziarniste orkiszowe naleśniki: - z twarożkiem, gorzką czekoladą i kawałkami orzechów ziemnych - z truskawkowym dżemem obsypane cukrem pudrem ~30 minut Insanity Workout II 50g brązowego ryżu, gulasz ze schabu, glazurowana marchewka III duże jabłko, tost (ser, szynka, ketchup), kawa z mlekiem i kilkanaście paluszków słonych (wróciłam późno od lekarza i na szybko zrobiłam cokolwiek) IV sałatka: różyczki brokuła, pomidor, ser feta, czosnkowy dressing z jogurtu, majonezu, przypraw
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-03-22 o 18:20 |
|
|
|
|
#2583 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje UTRZYMANIE: 1. Owsianka z 5 łyżek płatków z całym serkiem wiejskim, startą skórką z pomarańczy, aromatem waniliowym, cynamonem, bananem, kiwi, orzechami włoskimi i miodem 2. Kanapka składana z 1 dużej owalnej kromki chleba mieszanego ze śmietankowym serkiem kanapkowym, sałatą, szynką drobiową i ogórkiem; jabłko 3. Pełnoziarnisty makaron penne z duszonym na maśle szpinakiem z czosnkiem i serem feta, podane z kleksem jogurtu greckiego 4. Pasek gorzkiej czekolady; pomarańcza; kawa zbożowa z mlekiem 5. Będzie: Sałatka z kuskusu, 1/2 puszki tuńczyka wsw, jajka na twardo, ogórka kiszonego, pora, mrożonego groszku i czerwonej fasolki, natki pietruszki i jogurtu greckiego
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupuje w Delikatesach Centrum po 1,99 zł na promocji (jakis czas temu była na promocji w tym sklepie po 2.29zł), ale u siebie widziałam tez w Stokrotce czy piekarni. Poszukaj w marketach i osiedlowych sklepach
Mówię Ci jest pyszna. Pudełeczko 150 gram idelnie na jedne raz do pieczywa Jak napisał producent " Sałatka grecka z pomidorami i oliwkami to połączenie smaku soczystych pomidorów, sera feta oraz charakterystycznych dla kuchni śródziemnomorskiej warzyw, takich jak czerwona papryka i czarne oliwki. Aromat bogatej w witaminy i sole mineralne cebuli zrównoważono dodatkiem ogórków konserwowych. Sałatka nadaje się jako dodatek do kanapek świetnie sprawdza się również jako przekąska." ![]() Oczywiście z tej firmy są jeszcze śledziowe, z kurczakiem, z tuńczykiem, wędzonym pstrągiem, łososiem, paluszkami surimi i ananasem, z brokułami, jajkiem, kukurydza, białą kapustą, z szynką, z szynką i chrzanem jednak według mnie grecka z pomidorami i oliwkami najlepsza. Więcej sałatek znajdziesz na stronie producenta.
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-03-22 o 18:34 |
|
|
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-03-22 o 18:27 |
|
|
|
|
#2586 |
|
Rozeznanie
|
Aj, no wiem, że podwieczorek nie za duży, ale porcja obiadowa była naprawdę porządna i jakoś nie byłam specjalnie głodna.
Dzięki za spojrzenie. A tak w ogóle to Twoje jadłospisy zawsze są bardzo smaczne i wartościowe.
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2588 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2589 |
|
Rozeznanie
|
robione w samym jajku - bez bułki tartej. Polecam - pyszne !
delikatne i o wiele zdrowsze niż tradycyjne
Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-03-22 o 19:35 |
|
|
|
#2590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I. płatki owsiane z połową kostki twarogu, duszone jabłko, rodzynki, cynamon i garść orzechów laskowych II. parę łyżek kaszy jęczmiennej z podsmażonym kurczakiem, ogórkiem i pomidorem +banan III. zapiekanka makaronowa z brokułami i marchewką IV. omlet kakaowy z jogurtem naturalnym i suszonymi bananami może teraz ktoś zerknie? |
|
|
|
|
#2591 |
|
Raczkowanie
|
R:
Śniadanie: jajecznica z 2 jajek z szynką + kromka pełnoziarnistego pieczywa, kilka truskawek Obiad: rosół z makaronem pełnoziarnistym Kolacja: jogurt naturalny z wkrojonymi pomidorkami koktajlowymi, ogórkami konserwowymi, wędliną i czosnkiem W ciągu dnia kawa z mlekiem, zielona herbata + dużo wody
|
|
|
|
#2592 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2593 |
|
Rozeznanie
|
U;
I.kasza gryczana na mleku z masłem, solą, cukrem bananem i wiórkami kokosowymi; szkoła (1,5h gry w nogę )II.długa bułka z sezamem, z masłem, serem żółtym pomidorem kiełkami słonecznika i papryką; III.domowa sałatka brokułowa ;brokuły, jabłko, czerwona cebula,papryka,korniszony 2 jaja ugotowane na twardo, kilka łyżek kukurydzy,kilka gałązek natki pietruszki,ząbek czosnku z sosem; 2 łyżki jogurtu i majonezu, łyżeczka musztardy z całymi ziarnami gorczycy, cukier, sól, pieprz IV.banan, drożdżówka z serem, makiem i lukrem, jogurt brzoskwinia-ananas-mango pitny, miami ![]() 2h basen (bardzo intensywny trening) V.przed chwilą; dwa wafle ryżowe z masłem orzechowym i dżemem w oczekiwaniu na makaron; makaron z wędzonym pstrągiem 150g, pesto, i parmezanem; zbożówka na mleku z miodem, i duża miseczka mieszanki bakalii jak w śniadaniu(rodzynki, żurawina, morele śliwki, czipsy bananowe, ananas, kokos itp)
|
#2594 |
|
Raczkowanie
|
Moje chyba nie do końca udane P Zobaczy ktoś
![]() Ś: omlet z szynką i serem ( 2 jajka , troszke mleka, cebulka,4 plastry szynki gotowanej, 2 plastry sera gouda, smażony na maśle ) kromka chleba wielozbożowego ; herbata z miodem i cytryną IIŚ: i tu kiepsko bo nic nie jadłam tylko wypiłam 300 ml nutridrnka czyli w sumie 450 kcal O: 2 chochle barszczu zabielanego śmietaną , ziemniaki , klops w sosie słodko kwaśnym , marchewka z groszkiem , ogórki konserwowe , dwie szklanki soku jabłko-wiśnia P: jogurt naturalny (180g) , banan , owoce z puszki ( koktajl tropikalny), herbata z miodem i cytryną K: bułka włoska , pół z serkiem twój smak , pól z szynką , ogórkiem , sałatą i pomidorem , 200 ml mleka 2% z miodem I jak ? I mam takie pytanie . Czy zamiast 2 śniadania moge wypić 2 nutridrinki ? Łatwiej mi coś pić niż jeść w szkole . Co o tym myślicie ? |
|
|
|
#2595 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsze U
I duża miseczka twarożku z rzodkiewkami, szczypiorem, papryką, sosem chilli + maca razowa, duża czarna kawa II cały homo naturalny, do tego sporo musli (mieszanka: owsiane, orkiszowe, jęczmienne, żytnie, ryżowe, słonecznik, pestki dyni, sezam, nerkowce, orzeszki sojowe, suszone jabłka, daktyle, figi, ananas itp) + garść pecanów i kilka suszonych śliwek jabłko III łosoś pieczony w płatkach papryki podany z puree z batatów, zielonego groszku i kolorowego pieprzu po: inka karmelowa IV sałatka na ciepło - brukselka, kiełki, kawałki kurczaka pieczonego w kurkumie, posypana prażonymi pestkami dyni Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-03-22 o 20:49 |
|
|
|
#2596 |
|
Zadomowienie
|
Wieki mnie tu nie było. Z ciekawości wklejam dzisiejszy jadłospis
. To ma być utrzymanie, choć nie mam zielonego pojęcia ile teraz ważę, gdyż wagę kilka dobrych miesięcy temu wywaliłam na strych . Uwagi: Waflami ryżowymi zastępuję pieczywo (i nie zmienię tego ), a kabanosa lubię zjeść od czasu do czasu.Śniadanie (6:00) * kabanos wieprzowo-wołowy na ciepło z ketchupem * 3 wafle ryżowe wieloziarniste z serami pleśniowymi (camembert z chili, camembert z ziołami prowansalskimi, topiony lazur), pomidorem i czarnymi oliwkami * grejpfrut czerwony II Śniadanie (11:00) * kostka twarogu chudego z wkrojoną gruszką; orzechami włoskimi i arachidowymi, kakao naturalnym, miodem wielokwiatowym, imbirem, cynamonem, pałeczkami wielozbożowymi i poduszeczkami cynamonowymi z nadzieniem orzechowym Obiad (16:30) * duże dzwonko z łososia gotowane na parze, ze szpinakiem i 60 g brązowego ryżu Kolacja (20:30) * 2 wafle ryżowe wieloziarniste z wędliną z indyka, pomidorem i plastrami serka twarogowego z mascarpone (cebulka szalotka z ziołami, papryka i pomidor z bazylią) Do picia: woda, 2x zielona herbata, 2x czarna kawa, herbata owocowa, herbata ziołowa. Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-03-22 o 21:03 |
|
|
|
#2597 | |
|
Raczkowanie
|
Proszę dziewczyny o ocenę dzisiejszego U
śniadanie: serek wiejski ze szczypiorkiem, bułka sojowa z serkiem topionym i rzodkiewką, jabłko 2 śniadanie: jabłko, jogurt pitny truskawkowy 250 g obiad: pół woreczka białego ryżu, jogurt naturalny 180g, truskawki, łyżka cukru 1h ABT banan, serek wiejski, gruszka kolacja: szklanka mleka, 50 g kaszy manny teraz chrupię marchewki I jak dzisiaj? ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2598 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Cytat:
Tym bardziej, ze ja swoje wiem Cytat:
Jesli wytniesz te produkty, o ktorych przedtem pisalem, to sila rzeczy, ilosc spozywanych dziennie weglowodanow spadnie na leb na szyje. Nawet, jesli tych owocow sie bedzie jadlo wiecej, to ilosc wegli w diecie jest duzo mniejsza, sila rzeczy - wegle uciete. Cytat:
Nie mowiac o tym, ze te pieczywo czy ryz beda mialy zdecydowanie wyzszy ladunek glikemiczny niz praktycznie jakikolwiek owoc ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wiem najlepiej? Ja to wiem gucio, Berardi troche wie. Najlepiej, to wie jakies 99% okresu czasu gdy ludzie sa na ziemi i tak jedli ![]() Tak, tylko, ze w moim przypadku, to nie jest per se paleo, tylko - w strone paleo, tj. miesko, warzywa, owoce, orzechy, unikanie nadmiaru wegli i produktow przetworzonych. Co nie zmienia faktu, ze w mojej diecie sa produkty, w paleo nieobecne (np. kawa czy mleko).
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||||||
|
|
|
#2599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a już od dawna nie jestem na redukcji. jeśli jesteś, to uważaj na nie i lepiej je zastąpić warzywami taka tylko rada, ale na każdego działa co innego.. ja nie stosuję żadnych dunkunów, paleo, bla bla bla..moje U żeby nie było OT'a :I owsianka z otrębami, duszono-pieczonym jabłkiem z cynamonem, serkiem wiejskim, wiórkami kokosowymi i parę śliwek suszonych II podwójna kanapka z masłem, 4plastrami polędwicy, warzywami; sałatka z kus-kusem i dodatkami III zupa z ciecierzycy i pomidorów; na deser: muffina z kaszy manny IV kebab domowy z kurczakiem V sałatka grecka, mandarynka
|
|
|
#2600 |
|
Zadomowienie
|
bezwartosciowa moze byc zarowno moja opinia, jak i Twoja, jak i kogokolwiek u kogo sobie przeczytałeś jakieś mądrości. Nie zamierzam dyskutować z kimś kto ironizuje, obraża, i mówi, że moja opinia jest bez sensu, tylko dlatego że jego jest najlepsza, i w ogole nie ma innej. Przykład?
"Bez obrazy, ale powaznie to piszesz?" <tak, a Ty powaznie wierzysz akurat w opinie jednego goscia, że owoce cacy, ale ryż brązowy be? "Oczywiscie, ze ma sens. Pisanie, ze lepiej zjesc chleb, to, bez obrazy - absolutna bzdura. Nie ma zadnego powodu, dla ktorego w ludzkiej diecie musi byc chleb. Jest natomiast wiele powodow, dla ktorych powinny byc owoce - witaminy i mikroskladniki w nich obecne." < absolutną bzdurą może być dla mnie rezygnowanie z węglowodanów złożonych, a jedzenie tylko i wyłącznie prostych ![]() Bez obrazy, ale co z tego, ze jest wiele opinii, skoro masa z nich jest praktycznie bezwartosciowa. Przyklad - Twoja opinia o diecie paleolitu. W zaden sposob nie odnosci sie do charakterystki tej diety, ani stopnia przystosowania biologicznego ludzi do danych diet. Jeszcze piszesz, ze przytoczenie diety paleo to slaby argument, choc do samej diety nijak sie nie odnosisz <widzę, że nie do końca zrozumiałeś. Po prostu, ludzie robili wiele różnych rzeczy w międzyczasie, jedli różne dziwne rzeczy i wiele różnych rzeczy uznawali za zdrowe (że wspomnę np o "oczyszczaniu mózgu" w trakcie bolu glowy). To nie oznacza, że tylko Twoja opinia jest wartościowa, a inne nie. Zresztą... po co pytasz, skoro wszystko co napisze ktos inny, (kto np nie uznaje zastąpienia węgli zlozonych owocami), jest BEZWARTOSCIOWE, bo mądre jest tylko to co powiedział doktor Y?EDIT: Zapytam inaczej, czy jest jakas odpowiedz której byś nie zanegował i uznał za przydatną? Bo nie do konca widzę sens pytania tutaj o opinie na temat swojego jadlospisu, skoro wie się najlepiej.
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=44354776 wishlista https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=723452 Edytowane przez riddle92 Czas edycji: 2012-03-22 o 22:03 |
|
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, ze sie nie najesz, ale w zadnym wypadku nie ma to byc znaczace zrodlo energii. Ogolnie sie weglami niespecjalnie najesz ![]() Owoce odpadaja przy posilkach okolotreningowych w ogole. Nie musze uwazac na nie, bo uwazam na wszystko inne z weglami Bez obrazy, ale pisanie o jakiejs wymyslonej diecie w jednym zdaniu z podstawowa dieta ludzi, jakby to bylo jedno i to samo, to jakis absurd ![]() Twoje U - ile tam bylo bialka i tluszczu?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#2602 |
|
Zadomowienie
|
a u Ciebie ile było węgli złożonych? jem białko zgodnie ze swoją normą i nie zamierzam tego zmieniać, bo czuję się dobrze. tłuszczy dzisiaj nie mam, bo zabrakło mi kasy nawet na małą rybkę, o orzechach nie wspominając. okej, kończę, bo Pan Wiedzący Wszystko nadszedł.
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
Jakaz reakcja
![]() Swoja droga: Ty nie masz nawet pojecia, co to chocby jest dieta paleo, sama ustalasz sobie normy bialka, ot tak, ale czujesz sie na silach do komentowania co powinienem, badz nie miec w jadlospisie, zeby na koncu dodac jakis trollowaty tekst. Urocze. Wyluzowanie zalecam, po prostu zadalem pytanie do podanego jadlospisu i tyle
|
|
|
#2604 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie zamierzam stosować żadnej od góry przyjętej diety, stosuje to co mi pasuje, co jest zdrowe i zgodne z moimi normami, z czym czuję się dobrze i nie wiem na jakiej podstawie wnioskujesz że sama ustalam sobie ilość białka w diecie, no ludzie. jeśli chudniesz na owocach to rób to dalej, jedz dalej wołowine i wieprzowine, nie zamierzam tego negować chociaż mam na ten temat swoje zdanie.just stop bitching around i kropka: .
|
|
|
#2606 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(jak byłam mała i jeszcze jadłam mięso to takie jadlam i były pyszne )Cytat:
(lub pokazania )Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2607 |
|
Raczkowanie
|
Redukcja:
woda z cytryną 7:00 owsianka na wodzie z serkiem wiejskim, bananem i łyżką masła orzechowego, kawa z mlekiem 11:00 2 kromki razowca z masełkiem, polędwicą, sałatą, ogórkiem i papryką 14:00 pół kostki twarogu z kilkoma śliwkami suszonymi i orzechami włoskimi, kawa z mlekiem 17:00 potrawka z indyka z warzywami i kaszą gryczaną 1h TBC 20:00 sałatka: pół makreli z sałatą, papryką, pomidorem i ogórkiem, skropiona olejem lnianym Albo jadłospis jest kiepski, albo po prostu jem za dużo, bo miesiąc temu ważyłam tyle co dziś. |
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
R (wczorajsza)
I- 2 kromki żytniego chleba (bez masła- nigdy nie jadłam z masłem ) z szynką i jajkiem, garść ziaren słonecznikaII- sałatka z kurczaka (kilka małych kawałków kurczaka gotowanego, mix sałat, rzodkiewka, ogórek, otręby owsiane, odrobina jogurtu nat) III- piersi z kurczaka w sosie ziołowym IV- omlet z warzywami z patelni (po treningu- bieganie) 1,5L wody, 2 kubki herbaty czerwonej
Zwariowana, zabiegana, zakręcona. Edytowane przez Szotta Czas edycji: 2012-03-23 o 08:52 |
|
|
|
#2609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miksowałam same wiórki, bez dodawania nawet łyżeczki oleju, dosyc długo (z przerwami, żeby nie spalic młynka ), do momentu powstania lekko płynnej mazi. Teraz masełko lekko stwardniało, ale w niczym to nie przeszkadza, bo nadal smakuje tak samo
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, moje R na dzis (nie mialam sily, jak to zwykle w piatki, kombinowac nic do pracy):
sniadanie o 7:40 owsianka (pol miski mleka, 4 lyzki platkow, lyzka suszonej zurawiny, pol lyzki rodzynek, lyzka platkow migdalowych) + pomarancz, zielona herbata z mango. Przegryzka w pracy okolo 11:00: kawa z mlekiem i lyzeczka cukru, jogurt naturalny II sniadanie/lunch w pracy (13:30 - 14:00): duza ciemna bulka z maslem, salata, grillowana piersia z indyka posmarowana musztada, do tego duzo rzodkiewek obiad w domu (ok. 17:30) : znow zgrillowana piers z indyka (dwa kotleciki) do tego mieszanka warzyw na cieplo (zielony groszek, marchewka, cebulka, kalafior, cukinia) Kolacja (okolo 21ej): cos z jajek: omlet z dwoch , albo jedno na miekko + wedzony losos, albo dwa jaka na twardo, do tego pomidor i cebulka ![]() I co myslicie?
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.

aczkolwiek nie lubię jeść tak w biegu - wolę na spokojnie
ale wiadomo zdarzają się takie dni

), inka z mlekiem

Już lepiej zamień te swoje owoce na warzywa, a zjedz konkretny ryż czy makaron razowy przed/po treningu... Tak mi się wydaje, w ogóle to nie wiem po co piszesz, przecież sam wiesz lepiej..