|
|
#1981 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Aniolina, Bahamadia mieszkałam we wrocławiu przez 5 lat jak studiowałam dziennie. Wrocek poznałam z każdej strony
![]() Teraz razem z tżem mieszkamy w naszym rodzinnym mieście (100km od wrocławia) i nie ukrywam jest nam z tym dobrze. Chyba wszechobecny zgiełk i pośpiech mnie zmęczył, choć nie ukrywam brakuje mi czasami tego miasta, a mieszkałam na muchoborze wielkim w okolicach factory ![]() ggora za mleczko
|
|
|
|
#1982 |
|
Wtajemniczenie
|
fatal
a jak u was? 3masz się ))))
|
|
|
|
#1983 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
tutaj sobie mozna policzyc http://www.liczyc.pl/obliczenie/alkohol/ Cytat:
---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- tu latwiejszy kalkulator http://alkomat.cba.pl/ |
|||
|
|
|
#1984 |
|
Wtajemniczenie
|
nika dajemy rade tylko w ramach relaxu wyrwalam sie do miasta na prawie 2h a mala z babcia tzn tesciowa zostala i byla grzeczna,potem spacerek pierwsze 15min ryk potem 20min na rekach az sie zmeczyla i spala (pobila swoj dzienny rekord)1,45minut.czyli nawdychala sie ponad 2h swiezego powietrza.nawdychala i to pelnymi plucami bo darla sie na cala okolice,a teraz spi z cycem w buzi.kupilam jej smoczki do butelki nr 2 gryzak(pogardzila i woli palce)i ten smoczek z siateczka ale jeszcze poczeka
---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- jak to moje dziecie sie strasznie przez sen wzdryga a myslalam ze juz moro powinien minac ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- dziewczyny mam takiego lenia na sprzatanie ze szok przez okna to niedlugo niz nie zobacze,tesciowa dobra kobieta mi prasuje malej ciuchy a ja z mala.ale powtarzam sobie ze dlatego nie ogarniam nic bo mala nie jest spiochem i nie mam jak czasu zorganizowac
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Nowym Dworze spędziłam 5 lat (Liceum) ![]() A mieszkałam na Śródmieściu, bliżej Starego Miasta. Wyspa - te rejony ![]() Też polubiłam małomiasteczkowość, ale bardzo mi brakuję wyjść na spacer do Rynku i napić się Wróciłam od doktorka, myślałam, że się zaliczę na masaże, ale nie ma już miejsc. Może w Lipcu ... Lenia do sprzątania mam i ja ![]() Od wczoraj zrobiłam tylko jeden słupek, w którym jest 5 półek
|
|
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze Adasko ma chrype, normalnie glosu nie moze wydobyc tylko tak skrzeczy
Czy to moze byc od szczepienia wczoraj????
|
#1987 |
|
Wtajemniczenie
|
mojego czasami tez trzeba wziasc na ręce podczas spaceru- dziisaj tez bylismy prawie 2h- a zazwyczaj to 1h i bek był mega wielki... teraz widzę ze zaczyna się interesowac otoczeniem to bedziemy mialy z głowy spacerki, bo jak się obudza to nie będą płakac tylko patzrec dookoła
))))super ze się wyrwałaś gdzies nawet na te 2h... ja już dawno sama nigdzie nie byłam.... a nie przepraszam pół godziny u lekarza z wynikami hehehe jak ten nasz organizm jest niesamowity z ostrej anemii mam 5mln 300 tys. erytrocytów takze się mega cieszę i to karmiąc piersiąidę wieszac pranie aaa i okna też mam nie pomyte... i tak sie przeprowadzac mamy to nie ma sensu ![]() glam no chyba jak bardzo nie krzyczał od tego czasu to nieee... zbierz jutro gromadke i idz do lekarza... bo wirusy teraz wszedzie fruwają, do kogo nie dzwonie to chory czego wam nie zyczę... oby do jutra po nocce przeszło
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-03-22 o 17:13 |
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
nikaa
nic te babki nie pisza, poczekamy jeszcze do jutra i jesli ci sie tamta pani z motylem podoba to bym w weekend zaczela
|
|
|
|
#1989 |
|
Wtajemniczenie
|
thx
![]() ok a jakie wymiary by miała? |
|
|
|
#1990 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj umyłam 3 okna
Spacerek dzisiaj też zaliczony, ale mała strasznie marudna usypiałam ją 1,5h masakra
|
|
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
nikaa
na tej kanwie co metryczka wyjdzie 30x30cm, jak chcesz wiekszy wymiar to moge kupic material z wiekszymi oczkami, nie wiem tylko, czy nie wyjdzie za bardzo ''pikselowo'' bo jednak mniejsze krzyzyki daja efekt plynnosci ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- jak dasz oprawe z passe portu to bedzie mniej wiecej 50x50cm
|
|
|
|
#1992 |
|
Zadomowienie
|
My po szczepieniu Olivka dzielna nawet nie zapłakała
![]() Waży 6960g i mierzy 64cm ciemiączko 2x2 kolejne szczepienie 24 maja ![]() A dziś przed kąpielą przekręciła się z plecków na brzuszek całkiem sprawnie Ciekawe kiedy powtórka
|
#1993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Albo inaczej, ja nie planuje tak szybko brzuszka ![]() Ja nie pracuje od lipca i mimo, że jeszcze mam ten dodatkowy macierzyński (biore 1/2 etatu) i urlop i zalegly i tego roczny, to wracam teraz. Mysle, ze w sumie na dobre mi to wyjdzie Do ludzi wroce Poza tym pieniażki potrzebne niby szczescia nie dają, ale... mieszkanie 4 pokojowe lub domek by daly hehe...
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
notoryczny brak czasu
|
|
|
|
|
#1995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko w Sylwestra sobie lampeczke szampana wciagnelam.
|
|
#1996 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Chyba na razie moja obecnosc na wizazu troche spadnie,bo jest slonce i: 1.rano sprzatam,bo przez nie wszystko widac ,wiec ciagle latam ze scierkami i odkurzaczem2.cieeeeeeplucho Jeszcze dzisiaj wykipialy mi kartofle (nic nie slyszalam ) i zalaly plyte,wiec bylo co szorowac Pisalyscie,ze Römer waski?Jakos nie zauwazylam...Zdecydowalis my sie na niego,bo Maxi Cosi wydawal mi sie twardy,ale nie pamietam,jaki model. Cos jeszcze chcialam napisac...Musze sie cofnac pare stron
|
|
|
|
#1997 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skonsultuj najpierw ze swoim lekarzem, potem laryngolog/neurolog w zależności od zestawu objawów ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
zalety :przestronny, stabilny wady: po paru miesiącach starszy przedarł materiał na szwie, bo miał ulubiony kąt w którym stawał , podłoga tego kojca dudniogólnie nie jest to super jakość |
|||
|
|
|
#1998 |
|
Wtajemniczenie
|
Doczytalam
.Mam wlasnie ten Römer King Plus z baza isofix i mnie sie podoba .oolong
|
|
|
|
#1999 |
|
Wtajemniczenie
|
jaka cisza...wszyscy sie kapia usypiaja przytulaja
|
#2000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w ciągu dnia pierwsza dzemke ma juz po godzinie od pobudki i spi jakieś 40 min, potem przed południem ja jeszcze jedną 40 min (ale z tą ostatnio jest jakoś cieżko) i w południe mial taką 2-3 godz. ale ostatnio tez nie umie juz tyle przespac tylko budzi sie i marudzi;/ i widze że tego mu najbardziej brakuje, potem popołudniu tez jakieś 40 min do 1godz tylko że to jest wersja z dobrych dni w ostatnim tyg spał po pól godz i sie budzil i płakal albo marudził, rozumiałam to w ten sposób że sie nie wysypiał i dlatego sie złościldzisiejszy dzien juz byl lepszy, nawet zdecydowanie lepszy, zreszta obieram inna taktyke zobaczymy co mi z tego wyjdzie napewno sie pochwale potem ktos wcześniej (przepraszam ale nie pamietam kto) wspomniał że to byc moze skok i może dlatego jakoś samo przejdzieaaa jeszcze dodam że bylam dzis u pediatry i wciskają mi że to kolka...jakoś dziwne to dla mnie no ale moze sie nie znam, wkoncu nie jestem lekarzem kurcze chyba nie nadrobie tego wszystkiego co napisałyscie ale postaram sie choc troche
|
|
|
|
|
#2001 |
|
Wtajemniczenie
|
aha mialam wam napisac o rodzicach u7mcznego brzdaca...moja sis byla na kinder party i tam rodzice tego w@/w dziecka prowadzali go na nogach i o zgrozo za lapki argument bo on nie chce rzczkowac tylko chodzic...a potem skoliozy etc
---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- mola jesli jest o stalych porach to kolka moja tez miala przez tydz a ja glupia sie zloscilam na nia ze maruda i spac nie chce.wiec moze zastosuj ss u nas podzialal.chyba ze mi go juz wyslalas?
|
#2002 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2004 |
|
Wtajemniczenie
|
dobranoc
|
#2005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.W nocy budzi sie 1-2,niekiedy juz o 23,innym razem o 2,czy 3.Tez nie wiem,od czego to zalezy.Trzebyby bylo prowadzic dziennik drzemek i karmienia,moze to by cos wyjasnilo
|
|
|
|
|
#2007 |
|
Zadomowienie
|
fatal juz wyslany
, u nas problemy brzuszkowe byly tylko po marchewce ale szybko przeszlo ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- musze sie pochwalic dzisiaj Piotrus po raz pierwszy jadl jabluszko z biszkoptem i chyba bardzo mu posmakowalo, bo jak sie jego porcja skonczyla to zaczal na mnie krzyczec ´Ej Ej Ej´ jakby chcial mi powiedziec mama dawaj wiecej
|
|
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szczepienie i przewroty ![]() kasia_aa no wlasnie, dzien ''pelen wrazen'' i noc potem po doopy... a jak on sie po tych 40 min budzi to nie da sie go uspic jeszcze? Filip jak sie tak budzi to go jeszcze usypiam i dopiero wtedy jest w humorze. a co do tej kolki, to mi sie raczej z placzem rozdzierajacym kojarzy a nie z problemami ze snem... ale ja tez sie nie znam, na szczescie te atrakcje nas ominely. No i czy on nie jest za duzy na kolki? ![]() a tak w ogole to zadzwonila dzisiaj wieczorem pielegniarka srodowiskowa umowic sie na wizyte patronazowa, jutro przyjdzie, ma refleks kobieta
|
|
|
|
|
#2009 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie mogę się doczekac efektu p.s. położna wymiata- skąd się kobita ta urwała? hehehe po 4 m-cach przyjdzie ci szew oglądac czy się zagoił czy jak? Cytat:
zuch dziewczynkaCytat:
![]() umalujesz, ąłdnie ubierzesz,wyjdziesz- super... a ja matka polka w domu z obrzyganą bluzką a z kim malutką zostawisz? złobek? Cytat:
zasmakowało mu ewidentnie ![]() dzień dobry my już wstali o 5:30 .... nie wiem czy można jeśc wędzonego łososia karmiac ale ja właśnie wcinam z nim kanapeczkę(no dwie kanapeczki )apropos pampersów- to ja jużbędę mu zmieniała trzeci bo drugi raz kupencja słyszę, ze idzie ![]() pewnie za pół godziny drzemka nas czeka a jak mój się wybudzi i marudzi też zauwazyłam że ponowne uśpienie pomaga- tlyko jak drania uśpic... wtedy zazwyczaj w leżaczku fługo bujam a jak nie śpi jeszcze to do piersi dostawiam i zaczyna kimac... no ale nei zawsze się to udaje
|
||||
|
|
|
#2010 |
|
Wtajemniczenie
|
witam!nika nasze pociechy rzadza od rana
![]() ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- pobudka co 2 do 2,5h ale to lepiej niz co 1h
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

))))

takze się mega cieszę i to karmiąc piersią
czego wam nie zyczę... oby do jutra po nocce przeszło

niby szczescia nie dają, ale... mieszkanie 4 pokojowe lub domek by daly
,wiec ciagle latam ze scierkami i odkurzaczem
) i zalaly plyte,wiec bylo co szorowac
.
, już ze dwa miesiące
bo drugi raz kupencja słyszę, ze idzie