|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#59971 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tylko może być ich mniej wizualnieja to zaobserwowałam np.: -jak częściej myję odżywką -jak są mniej spuszone -jak pozbierają się w pasma gdy są wilgotne -jak są nieco obciążone dobrociami itd itp: -jak nałożę żel u nasady włosów włosy przesuszone, spuszone zawsze objętościowo wydadzą się bardziej gęste może trzeba patrzeć w lusterku jak tam się ten tył układa i ewentualnie przełożyć włoski lub podpiąć żeby to zasłonić przed schnięciem/suszeniem, no i też próbować znaleźć równowagę, dogadzać, ale z umiarem (nawilżanie, proteiny itd)
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-03-22 o 17:05 |
|||
|
|
|
#59972 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
+ do tego że u części osób może być eliminowany samoistnie. nie powiem czy tak jest bo na własne oczy nie widziałam ale takoż nam wykładali...
Edytowane przez 201604301943 Czas edycji: 2012-03-22 o 17:07 |
||
|
|
|
#59973 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciesze sie! ![]() Oki ![]() Cytat:
W ogole musze napisac, ze jestescie naprawde kochane, bo na innych watkach/forach pewnie zaraz by mnie przegonili gdzie indziej albo olali to moje marudzenie o wypadaniu (tu uklony dla Szsz ;*), ktore stanowi dla mnie naprawde duze zmartwienie... A Wy swoimi radami i dzieleniem sie doswiadczeniami mi pomagacie ;*
|
|
|
#59974 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Dziś postanowiłam się sprzeciwić żelom, których nie znoszę na rzecz stylizacji przy użyciu kremu do loków Pantene. Ach jaka to przyjemność mieć ten poślizg i miłe w dotyku włosy już od samego nakładania. Wysuszyłam je dziś dodatkowo bo zaraz wychodzę. Moje włosy jednak dalej przejawiają miłość do tego produktu. Mimo, że jest z silikonami mam wrażenie dużo lżejszych włosów niż przy użyciu żelu i jak by było ich więcej. Żel mi przylizuje jak nie wysuszę dyfuzorem. Szkoda tylko, że zawiera w składzie alkohol:/ Nie znalazłam zatem jeszcze złotego środka. Będę go używać zamiennie z żelami, bo jak na taką małą pojemność tj. 145ml prawie 20 zł to dla mnie dużo;/ Więc i tak nie mogę używać cały czas. Dziś też od koleżanki słyszałam o kremie bez alkoholu do włosów Marca Anthoniego. Jeśli ktoś miał z nim przeżycia niech mi tu je przedłoży, bo cena bez promocji w Rossmanie 39 zł także tani nie jest...Oto fotki dziś po Pantene bez grama żelu.
1-fot w domu z lampą 2-fot z przodu 3-fot bez lampy out side my window;D
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2012-03-22 o 17:22 |
|
|
|
#59975 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie mam do moich siły
Umyłam dziś je pięknie szamponem, później tylko Isana i żel. I co? I przyklap Fakt, są jeszcze delikatnie wilgotne, ale już przy mokrych miałam objętość. No nic. Mam nadzieję, że się do wieczora jeszcze zmienią
|
#59976 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() zostałam zaproszona do wątku przez DMkAnia ![]() podobno mam opisać swoją pielęgnacje ![]() więc tak, włosy obecnie myję szaponem Joanna, Naturia, Szampon z pomarańczą i brzoskwinią do włosów normalnych wcieram w skórę głowy Farmona, Radical, Mgiełka wzmacniająca do włosów odżywka (jeśli mi się przypomni :/) Timotei, Złociste Refleksy, Odżywka do włosów blond i rozjaśnianych (nowa wersja) i raz do czasu L`Biotica, Biovax, Intensywnie regenerująca maseczka do włosów blond myję włosy codziennie ze względu na przetłuszczanie ![]() zamiast ręcznika używam pieluszki a włosy na noc zawijam w koczek na czubku głowy ![]() podobno mam szanse na fale, więc chętnie posłucham co by tu robić, żeby osiągnąć ten efekt
|
|
#59977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale chyba basienka używała tego kremu ![]() No właśnie, coś dawno jej tu nie było
|
|
#59978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#59979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie wolałabym, żebyś miała co innego, lekkiego i do wyleczenia, a najlepiej nic - z tym to pilnowanie się całe życie przez zaziębieniem pęcherza(sama mam zapalenia kilka razy w tygodniu)
|
|
#59980 |
|
Zadomowienie
|
Martek-zauważalna zmiana!
![]() Zostaniemy "bliźniaczkami włosowymi"? ![]() Iwonisia śliczne masz włoski ![]() Co do żelów to tez często odnoszę wrażenie, ze mam po nich takie ulizane, przyklapnięte włosy. Zastanawiam sie nad przejściem na piankę, ale obawiam się, ze skręt będzie znacznie mniej utrwalony i wyjdę na dwór, wiatr i będzie homo-nie wiadomo na głowie...
Edytowane przez edyta07 Czas edycji: 2012-03-22 o 18:02 |
|
|
|
#59981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazwyczaj jak coś ulepszają, to im to za bardzo nie wychodzi
|
|
#59982 |
|
Zakorzenienie
|
Już pokazuję, już
Miałam pokazać wcześniej ale TŻ porwał mnie na obiad do chińczyka. Ścięcie tak za mną chodziło, że nie wytrzymałam i zapisałam się do fryzjera, a byłam tak zdesperowana, że poszłam chora jak na oczy nie widziałam włosy wyglądają zdrowiej, nie miały problemy z kręceniem się po ścięciu już tego samego dnia i zaczęły kręcić się zdecydowanie wyżej, że aż ludzie zaczęli mnie się pytać, czy zrobiłam coś z nimi więcej niż podcięcie ![]() Lepsze zdjęcie dam jak zapędzę TŻa do tego ![]() w ogóle to jak zwykle po cichu podczytywałam Was czasem, lecz nadal nie zaprzestałam dbania o włosy
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2012-03-22 o 17:51 |
|
|
|
#59983 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#59984 |
|
Zadomowienie
|
Iwonisia śliczne masz włoski
![]() Co do żelów to tez często odnoszę wrażenie, ze mam po nich takie ulizane, przyklapnięte włosy. Zastanawiam sie nad przejściem na piankę, ale obawiam się, ze skręt będzie znacznie mniej utrwalony i wyjdę na dwór, wiatr i będzie homo-nie wiadomo na głowie...[/QUOTE] Dziękuje. Wiesz co, ja też przed CG używałam pianek, a dokładnie byłam zadowolona tylko z jednej tj. taka złota wersja do loków i fal z Welli. Ładne miałam po niej loczki i może też czas do niej wrócić Porzuciłam ją jak i tą odżywkę Pantene żeby spróbować być w całości CG. Jednak w moim przypadku chyba zmiana na żele nie wyszła mi na zdrowie. Znaczy włoski spoko ale ogólnie ciągle chodzę na 2 dzień w związanych, bo już się do niczego nie nadają więc nie wiem czy jest sens się męczyć dalej.Chyba wypróbowałam już w miarę możliwości co służy a co nie włosom i czas jednak zmienić stylizatory. Maski, szampony i odżywki oczywiście będą bez zmian i nie wyobrażam sobie teraz znów oblepiać(tj.moich włosów) silikonami z tych produktów ale dla stylizacji zrobię wyjątek. Będę myć BD i SLSem częściej i powinno być ok
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2012-03-22 o 18:25 |
|
|
|
#59985 |
|
Zakorzenienie
|
prześliczne
super objętość i aż chce się dotknąć ![]() seduction zdrówka Kochanie ![]() ale puszaczek wstaw koniecznie jak będziesz mogł bardziej reprezentatywne ![]() ale gdzie spiralki? ![]() włoski podcięte, dosychają (bo muszę iść z psem jeszcze metal_fish będą zdjęcia, ale to pewnie lepiej za dnia zrobić
|
|
#59986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że umycie i nie będzie problemu, bo jeszcze nie myłam po fryzjerze (przedwczoraj byłam).Spiralki są, widać coś, tylko słaba jakość, więc kiepsko
|
|
#59987 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
fajnie, że się pojawiłaś Pokaż jeszcze włoski, widziałam je zmienimy odżywkę d/s, dodamy b/s, stylizator ewentualnie i będzie pięknie ![]() A olejujesz włosy? |
|
|
|
|
#59988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#59989 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie po długiej przerwie!
Od ok. 8 mies. nie stosuję silikonów, walcząc o piękne włosy, ale efekty są marne. Nigdy nie mam pewności, czy włosy danego dnia skręcą się dobrze czy stworzą lekkie fale, a może po prostu gniazdo i trzeba będzie rozczesać. Najgorsze, że nawet jeśli ładnie się zwiną, to puch jest ogromny i nie mogę tak chodzić. Ubiegam się teraz o ważne stanowisko i muszę zawsze wyglądać perfekcyjnie. Zastanawiam się albo nad powrotem do silikonów albo nad obcięciem na b. krótko (mam cienkie włosy i rzadkie włosy). Nie wiem, co robić. Włosy uwielbiają oleje, po kokosie, umyciu i odżywce b. ładnie się skręcają/falują, puch jest najmniejszy. Może dodać amodimethicone lub dimethicone do sprayu z keratyną z Mazideł? Dałoby to trochę silikonu i trochę przygładziło włosy, ale nie wiem w jakich proporcjach -pomożecie? Szczerze to mam awersję do silikonów, bo ubzdurałam sobie, że zastosowane np. w odżywce nie dopuszczą już substancji odżywczych do włosa np. ze sprayu, a może nie jest tak źle? Podpowiedzcie coś, proszę. |
|
|
|
#59990 |
|
Rozeznanie
|
![]() Jej, jak pędzicie... Przed chwilą wróciłam ze szkoły, przeczytałam, ale nie mam siły cytować... Full zadań z matmy na mnie czeka i jeszcze próbna matura do rozwiązania... Ale kupiłam sobie papiloty, takie piankowe w rozmiarze mojej lokówki, dziś będzie próba Zdjęcia z dzisiaj rana będą jutro.Stoję sobie dzisiaj pod pokojem nauczycielskim, czekam, aż ktoś się wynurzy, wychodzi jedna z germanistek i mówi :"Ale ty masz piekne loki", woła jakas kolezankę z lokowanymi włosami, dośc zniszczonymi jak na moje oko i mówi "Zobacz jakie ona ma ładne, niech ci powie co z nimi robi"... Tak mi było głupio, tyle ludzi wkoło... Wysłałam ja na wizaż
|
|
|
|
#59991 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kusi mnie takie fajne cięcie, zrobienie warstw itp, ale strace wtedy chyba 10 cm, a mi tak straaasznie zależy na długości..Gęstych, grubych nie mam i raczej miec nie będe - to mam po tacie, razem z kolorem, a skręt po mamie , ale generalnie jak je ułoże z żelem itp to jest lepieeej Jasne sis, czemu nie ![]() Cytat:
. Zresztą przed CG stosowałaś silikony, a włosy miałaś, nie?
|
|
#59992 |
|
Raczkowanie
|
Mam ten litrowy sok z aloesu z SP
|
|
#59993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie olejuje, ale chętnie bym zaczęła tylko, że tak jak wspominałam mam przetłuszczające włosy i boję się troche
|
|
|
#59994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
b/s - bez spłukiwania ![]() Myślę, że olejowania nie ma, co się bać, nawet przy przetłuszczających się włosach, na wątku olejowym dziewczyny z Twoim problemem, też olejują Ale to lepiej niech się ktoś jeszcze wypowie
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2012-03-22 o 21:41 |
|
|
|
|
#59995 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
1. Farba może zrobic straszne kuku. Nawet jesli uzywałaś jej wcześniej i było ok. Nawet jak minęło trochę czasu - jeśli problem trwa od wtedy - farba może być winna 2. Stężenia bezpieczne są orientacyjne i nie dla wszystkich. Jeśli skóra jest podrażniona / wrażliwa, do stężeń trzeba ostrożniej. Neutralne pH, może unikać składników które pobudzają krążenie? Mniam Cytat:
jaaaa ![]() Cytat:
Zrobiłam skalp w konia - dostał masaż! A co! Mam dośc tego suchara ;] |
||||
|
|
|
#59996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam włosy-tłuściochy (myję codziennie) i olejuje. Nie ma się czego bać, trzeba znaleźć swój sposób. Ja nakładam na suche, omijam skalp i raczej trzymam kilka godzin, bo jeżeli zrobię inaczej to przetłuszcz, przyklap i włosy lecą mi strasznie. Ładne masz włoski
|
|
#59997 |
|
Zakorzenienie
|
Reprezentacyjne to one nie są - choram jestem, a na dodatek w ciągu dwóch dni zostały potraktowane dwa razy szamponem
|
#59998 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Seduction, myslałam niedawno o Tobie
Fryzurka jak najbardziej fajowaCytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#59999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Włosy uniesione, jakimś cudem dziś olejowanie, jutro podepnę podczas suszenia i zobaczymy, co będzie jeszcze szczęśliwa, że choć trochę uniesione, bo oklap na górze przez coraz dłuższe korkociągi doprowadzał mnie do szału przy mojej okrągłej twarzy. Bałam się trochę obcinać, ale stwierdziłam, że włosy to nie zęby - odrosną ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
Ja tego lotionu używam jako bs, ale jak na bs to cena wysoka i nic specjalnego też wolę żele jak Basia, bo my włosowe siostry
|
|
#60000 |
|
Zakorzenienie
|
Seduction pieeeeknie
A tu caly czas dlugie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 18 (0 użytkowników i 18 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

ale takoż nam wykładali...

-47-48-49-50 

pokazuj się![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Zaczelam stosowac wieksze spektrum polproduktow, ale raczej zgodnie ze stezeniami z ZSK (tylko raz sypnelo mi sie za duzo mocznika do maski
). Zrobilam tez wtedy plukanke cysteinowa ale to chyba zbieg okolicznosci, czy od tego moga wypadac? Na skore niczego nie nakladam oprocz tej wcierki, ale to tez juz robie od miesiecy...