|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Eve fajny tez wozek, ale drogi jak dla mnie, no i on z gondola i nosidelkiem wiec juz nie potrzeba mi takiego. Tez aktualnie rozgladam sie za czyms dla Wiki. zaczela juz siadac i dzis na spacerku siedziala sobie, ale to co mamy jest za duze dla niej jeszcze. nie miala dobrego oparcia, a taka ciekawska juz jest. Jezdzila cala droge z otwarta buzia i widoki chlonela jak gabka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
|
![]() ![]() |
![]() |
#603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#604 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#606 | |||||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Moje autko dzisiaj odmówiło posłuszeństwa, alternator do regeneracji ![]() ![]() ![]() Byłam na zkaupach, kupiłam Dominikowi kurtkę, czapkę i buty już takie do nauki chodzenia, bo już na dworze chodzimy za rączki i niestety nie mieliśmy odpowiednich bucików. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja też się bałam, że się będzie krztusił, ale chyba niepotrzebnie, bo teraz zjada te z grudkami i (tfu tfu) narazie nic się nie dzieje. Ryżu mu w ogóle nie paćkam, je taki jak my, jabłko kroję w mniejszą kosteczkę-też zjada. Większość gniotę widelcem. Wiadomo nie jakieś wielkie kawały, ale takie dla niego. Zresztą on teraz bardzo dużo rzeczy dostaje do rączki i sobie sam zjada. Często można nas spotkać na spacerze np. z bułką w rączce, jabłkiem czy bananem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Iii ja chyba zapomniałam o życzeniach dla Hani i Julki ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#607 | |||
Wtajemniczenie
|
oj tam, oj tam
![]() ![]() Cytat:
![]() A dziękujemy, fajowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pamiętacie tę małą, porzuconą na mrozie Agnieszkę? Była wcześniakiem i ważyła ok 1kg. Będzie oddana do adopcji, przeżyła!!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Wtajemniczenie
|
Natko jakie mądre autko masz!
![]() Nowszym koleżankom wizażowym przedstawiam Zuzannę ![]()
![]() |
#610 | |||
Zakorzenienie
|
Madziulka Szymon zadowolony ze spacerówy
![]() W mojej spacerówce nieistotne jest ułożenie oparcia do składania (w nunie, bo w murze nie wiem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
![]() A Zuzanna to jest przesłodka! I wiesz? Cała mamusia! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Wtajemniczenie
|
No i tak ubliżać małemu, bezbronnemu dziecku
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#612 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. Moja mala nic w kawalkach nie wezmie do ust. Wczoraj juz pisalam ze nie chce ani jablka, ani chrupka. Dzis znow probowalam jej dawac chrupka to sie nim bawila. Troszke pociumkala, bo byl osliniony ale jesc nie chce. Nie wiem jak ja zachecic. Obiadki i zupki z grudkami zjada i super jej idzie. Pisalyscie dzis tez o kaszkach... jadla....kiedys.... teraz nie tknie. Zjada tylko jak widzi w moich rekach sloiczek, albo kubeczek od jogurtu, jak zobaczy miseczke to wie ze tego nie chce i nawet ust nie otworzy (w miseczce przewaznie albo kaszka, albo obiad mojej produkcji). Cale szczescie ze mleko znow chetnie pije. Cytat:
![]() 2. w koncu jakies pozytywne wiesci Zuziak jest sliczna i b. do Ciebie podobna ![]() Wiki kaszle przez sen. Martwie sie... Tz jeszcze nie ma... pomaga koledze w pracy... zawsze to dodatkowy pens, ale teskni mi sie za nim. Dzis widzielismy sie 40 minut ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Raczkowanie
|
a starsze koleżanki mogą popodziwiać urodę Twej córci?
![]() ale, że co, że też zołza? ![]() ![]() (zołzowatość dzisiaj przeze mnie przemawia) |
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Wtajemniczenie
|
Ech
![]() Brumiatko Kochane buziak miesiecznicowy dla Ciebie ![]() I dla Julki, Hani i blaneczki tez po buziaku Moje dziecko po godzinach lamentu, marudzenstwa i płaczu zasnelo na naszym łóżku ![]() Moje biedactwo ![]() Będę więc jutro czytać nadrabiac odpisywać
![]() |
#616 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bo to wszystko kwestia przyzwyczajenia. Wiadomo, że dla pierwszym czy drugim razem to dla małej gębusi szok ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Wreszcie dobre wieści ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A stare koleżanki też mogą sobie popatrzeć? Zbijesz mnie dzisiaj ![]() Ooo ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() Oby pospał do rana ![]() ![]() ![]()
![]() |
#617 | |||||
Zadomowienie
|
Ptaszki ćwierkają ciepło na dworze, a Wy dalej produkujecie jak szalone!
![]() OLIWECZKA ALE NEWS! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Serdecznie Ci gratuluję i życzę spokojnych 9 miesięcy. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hania, Julka, Blanka, Tymek- wszystkiego najlepszego robaczki! ![]() Cytat:
![]() Ja też wszystkie próby swatania Hani ucinam tekstem, że ma już narzeczonego. ![]() Cytat:
![]() Pracuś z Ciebie. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Sama słodycz. ![]() ![]() Cytat:
![]() Wpadaj do Nas częściej- tęsknimy. ![]() Cytat:
![]() Piwnooka, może tż zabrał komputer bo chciał, żebyś się w końcu wyspała? ![]() ![]() Mowisz, że tż leniuch i nie poszedł do kina. Mam nadzieję, że mi się uda zmobilizować żeby pójść za tydzień, bo grają "Wszystkie odloty Cheyenne’a. Jestem bardzo ciekawa tego filmu. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#618 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. ![]() ![]() ![]() 3. Kolejna co ubliża mojej córce ![]() Cytat:
![]() ![]() A pokonałaś już mnie w Diamond'a ? ![]() Skoro muszą ![]() A ja widziałam dzisiaj przez minutkę Brumka na fb ![]() ![]() Ale Wy chyba wiecie, że ja nie z tych typowo wrednych i złośliwych Zołz? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#619 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Dziękujemy miłej cioci ![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
![]() Brumek był i brumek powróci ![]() ![]() A w ogóle moje dziecko dziś miało super dzień. ładnie jadł, 3 razy po ok. 10 minut sie zdrzemnął i cały dzień się chichrał ![]() ![]() ![]()
![]() |
#620 | |
Rozeznanie
|
dziekuje Marinka ze pytasz
![]() Cytat:
![]() ![]() tak brumeczku to tez,ale najbradziej mnie boli to co opisalam na gorze niedocenia tego co ja robie marzena zrobilam dzis Neli tego szejka bananowego o ktorym pisalas cos wspanialego jeszcze nigdy nic jej tak niesmakowalo,pilana na jednym tchu nawet zapomniala przy tym ze siedzi ![]() co do Madzi, to prokuratora dopiero doszla do takich rzeczy szok???a mamusia sobie zyje w willi rutkowskiego komedia,paranoja |
|
![]() ![]() |
![]() |
#621 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Biedna WIki ![]() Cytat:
![]() Brumku twierdzi, że tak. Zresztą całkiem zapomniał, że się ze mną umawiał. Mówił, że jak krzyczałam na niego przez telefon to wszystcy slyszeli, a co I DOBRZE! ![]() A czy cos rozmowa pomogła to się pewnie niebawem przekonam, jak ![]() ![]() Dzisiaj mi już sms-a napisała dlaczego sie nie odzywam, że myślała że dzisiaj przyjade i co robi jej SERDUSZKO KOCHANE! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Rozeznanie
|
ide spac dobranoc
|
![]() ![]() |
![]() |
#623 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A co mamuśka myślałas, że te zęby to tak wieczność będą męczyły ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#624 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A tu takie puchy, że chyba trzeba iść spać ![]()
![]() |
#625 |
Rozeznanie
|
Oliweczka gratuluje!!! aż mam ciary
![]() Zaneta Karolcia też tak świruje w łóżeczku zanim zaśnie -czasami myslę, że dodatkowa para rąk by mi się przydała do usypiania jej ![]() Tylko u nas jest taksamo jak u AgiG - jak się już na te raczki przewróci to ryk, no bo ona przecież spać chce ![]() No i też tak dziwnie łapie powietrze, juz chyba z dwa tygodnie, spodobało jej się cholercia, a to trochę straszne, zwłaszcza jak je, boję się, że się zakrztusi ![]() Co do kwestii rozdrabniania pokarmu - to jestem zdania, że nie należy przesadzać też w drugą stronę i dawać za duzych kawałków do jedzenia, bo owszem, może i dzieciak sobie z nimi poradzi, ale jego układ pokarmowy już nie bardzo - nie strawi całkiem i co za tym idzie nie wchłonie cennych składników, tylko je wydali w kawałeczkach, co w kupce mozna zaobserwować. Także jednak rozdrabniać jedzenie ![]() No i co...tyle chciałam napisać i muszę do pracy zmykać... Może dokończę pisać w pracy własnie ![]() Pozdrawiam!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#626 | ||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
jeszcze pomyślę za co ![]() nie tak od razu załapałam co tam wyszło ![]() Cytat:
![]() a tu coś dla mam piersiowych jako ciekawostka ![]() http://dziecko.onet.pl/73535,6,male_...,artykuln.html Cytat:
![]() Biedny Jaś...ucałuj go! ![]() Cytat:
No to powodzenia ![]() Stronczek, zdrówka dla Wiki! Natka, może teraz do niej coś dociera i próbuje Cię ułaskawić? editka, Twojemu mężowi się solidne ![]() ellika, co do kawałeczków w kupce, to do każdego produktu organizm musi się przyzwyczaić. To nie oznacza że sobie nie radzi, część papek też wychodzi niestrawiona, tylko tego tak nie widać bo wychodzą w podobnej formie jak weszły ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-03-23 o 05:04 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Zakorzenienie
|
Halooo!
Nie śpimy od 5,40. Marzena możesz jeszcze raz napisać jak robiłaś TEGO szejka bananowego? Kurczę, niby zapamiętałam a teraz nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#628 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#629 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witam juz jestem w pracy i zajadam kanapkę ![]() Oj ciężko jest pracować i wychowywać dzieci jednocześnie. Wstaje bardzo wczesnie, dojazdy do pracy i z powrotem zajmują mi 3 godziny. Jak wracam do domu to jeszcze full roboty "domowej" no i wyspać też się trzeba kiedyś. Nie mam czasu na żadne przyjemności ![]() Mam nadzieję że z czasem się przyzwyczaję do nowego trybu życia... Muszę kończyć... Buziaki!!!! ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- A i jeszcze dziękuję za wszystkie życzenia i gratulacje dla Karolinki ![]() no tak ...juz ma 8 miesięcy moje serduszko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Zakorzenienie
|
Ja mam kryzys, mam dosyć
![]() 5.20 i sto razy w nocy. A ten pajac ( tż) zero zrozumienia i empatii ![]() Editka też mnie nie docenia i mojej roboty w domu. pÓźnej więcej napiszę bo próbuję ją uspać. Lilii padniesz jak Ci mój sen opiszę ![]() Oliweczka ochłonęłaś?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.