![]() |
#181 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Wasz Signature Scent czyli...
Cytat:
![]() ![]() A poważnie, ten zapach kiedyś naprawdę był moim signature scent. ![]() ![]() ![]() Cytat:
TO przeraża równie mocno, jak opisy kolejnych zbrodni. I zgadzam się, że jest diaboliczne; równie inteligentne co wstrętne. Bo Arendt przy takich okazjach musi wyjść prędzej czy później, ale zawsze. ![]() ![]() Choć przypuszczam, że resztę dyskusji będziemy musiały przenieść na priva.. dla bezpieczeństwa. ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie miałam zamiaru obrażać czyjejkolwiek inteligencji, rozumiem także specyfikę forum. A że coś mnie zakłuło w oczy? Cóż, miało prawo... ![]() W każdym razie mam na przyszłość nauczkę, by na łamach Wizażu nie rzucać ironii w przestrzeń, bez adresata. ![]() ![]() Ale dajmy już temu spokój. Proponuję kilka kolejek na zgodę: ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() "Śnił mi się koszmar. Przerost biurokracji w państwie, gdzie niedawno ukończono likwidację analfabetyzmu". "Człowiek z człowiekiem się nie zejdzie, ale góra z górą zawsze". Stanisław Jerzy Lec Obłąkane Retorty Ż ≠ RZ
U ≠ Ó KS ≠ X!! Edytowane przez wiedzma z podgorza Czas edycji: 2012-03-22 o 16:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Boudoir, Lou Lou, Byzance i Poeme. To są moje Signature Scenty. Bardziej nie mogę się ograniczyć. Te, albo żadne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Panaroja
|
Cytat:
![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() bo z szyprami tak własnie dziwnie jest... nie wiem na czym polega ich ... magia... nigdy nie słyszałam tylu fujów i jęków jak przy testach (wąchaniu ![]() ![]() ![]() w temacie SS - poczułam że muszę się zadeklarować ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
spin doctor
|
Cytat:
![]() ![]() Jak już piszę to dodam coś w temacie-Mój signature to Mademoiselle i Allure, te zapachy są niejako częścią mnie, za każdym razem tak samo zachwycają ![]()
![]() |
![]() |
#186 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Rozeznanie
|
Edt, łatwiej dostępne.
![]() Jak tak, to supeł. ![]() Przepraszam i ja. ![]() Cytat:
Zaskakujący byłby atak Marsjan czy coś... Albo organizacyjno-sportowy sukces Euro 2012. ![]() Napijesz się z nami? ![]()
![]() "Śnił mi się koszmar. Przerost biurokracji w państwie, gdzie niedawno ukończono likwidację analfabetyzmu". "Człowiek z człowiekiem się nie zejdzie, ale góra z górą zawsze". Stanisław Jerzy Lec Obłąkane Retorty Ż ≠ RZ
U ≠ Ó KS ≠ X!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie dawałam nikomu (z wyjątkiem Mamy) wąchać moich zapachów inaczej niż na mnie- może dlatego uniknęłam komentarzy, o których piszesz. I może dlatego właśnie uważam szypry za kwintesencję magii perfum.
![]() |
![]() |
#189 | |
Panaroja
|
Cytat:
![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
Mam sporo różnych perfum, ale doszłam do wniosku że tylko jeden zapach towarzyszy mi nieprzerwanie od ponad 10 lat - to Champs Elysees edt . Jestem uzależniona od tego zapachu, często psikam sobie na nadgarstek i wącham. Pola Elizejskie są przepiękne, za nie zawsze zbieram komplementy i od pań i od panów. Poprostu muszę je mieć w swojej kolekcji, jak w butelce jest tylko połowa zawartości to już kupuję następne. Teraz kupuję za Allegro, a wcześniej kupowałam w perfumerii - płaciłam prawie 300 zł za butelkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
Coco Mademoiselle...zawsze...n a zawsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#192 |
Konto usunięte
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;28403108]Ja się rozpisywał nie będę, bo to oczywista oczywistość. Chanel Platinum Egoiste
![]() ![]() We flaszce najstarszego Platynowego dno widać i żal używać. Średni Platynowy już tak pupy nie urywa, nie daje takiej radości pachnienia ![]() ![]() Teraz chyba nie jestem kojarzony z żadnym konkretnym zapachem, nic dziwnego, nie ma tygodnia żebym użył 2 razy tego samego zapachu. A Platynowym potrafiłem pachnieć i 5 dni w tygodniu i to nie z powodu braku zapachów. Ale w pracy myślę, że mogą mnie kojarzyć z Chanel Bleu de Chanel i Bvlgari PH, często ich używam, a lud chwali ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
Na pewno Eden i Chloe Love Intense
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
w moim przypadku to nic innego jak Adidas, Floral Dream
![]()
![]() |
#195 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Przekonałam się, że otoczenie kojarzy mnie z różnymi wersjami Angela i różyczkami
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
Na kolejnych etapach życia mam nowe Signature Scents - z reguły wcześniej nie umiałam ich nosić a wiem, że po jakimś czasie coś przestanie mi w nich pasować. Niemniej na dziś w okresie ostatnich 2-3 lat to Eau des Merveilles i Kelly Caleche EDT.
Natomiast moje otoczenie za mój SS uzna Aliena. Wracam do niego latami, zawsze mam jedną flaszkę choć nie używam na co dzień - muszę mieć do Obcego nastrój. Niemniej - z tym jestem kojarzona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
Na czasie odnośnie tego o czym przed chwilą pisałam w innym wątku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Konto usunięte
|
Mam dwa, Eden i Maroussię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Oto i uroczyście odkopuję wątek
![]() Pierwszy raz od początku mojej przygody z perfumami mam wrażenie, że wiem już jaki zapach będzie moim Signature Scent ![]() Les Nombres d'Or Vanille Mona di Orio, nie zdobył mojego serca od razu, ale teraz jest absolutnie jedynym zapachem ze wszystkich znanych mi, któremu NIC nie brakuje, w którym czuję się doskonale, który jest bardzo ciekawy, ale nie odstarsza wszystkich wokół. Niesamowicie piękny, dobrze się na mnie układa, trwały, no Achy i Ochy same ![]() Miała być nim Organza Indecence, ale jednak jest zbyt grzeczna, puchata, monotonna i jadalna. Potem FdB Lutensa, ale to nie rozwija się na mnie tak znowu ładnie i brakuje mu zniewalającej bazy. Myślałam nad Szpilkówną, ale ten zapach do mnie nie pasuje na tyle - jest piękny, ale zbyt blisko elfów, natury. Przez chwilę dumałam też nad Pradą (znowu nie rozwija się aż tak doskonale i jest zbyt mało bogatym zapachem), Shalimarem (często po prostu brzydko na mnie pachnie).Costume National 21 zbyt zakurzony, Alien EA migrenuje mnie niemożliwie. Tylko ona, waniliowa Mona, spełnia każde moje oczekiwanie ![]() Naprawdę czuję się bardzo zadowolona, że chyba znalazłam właśnie ten jedyny, z którym bardzo chciałabym być kojarzona ![]()
tak pachnę Edytowane przez Quinn Czas edycji: 2013-04-09 o 00:13 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
Przez okolo 6 lat byla to Jlo Love at first glow, a ze perfumy te nigdy chyba nie byly w sprzedazy stacjonarnej w Polsce, wiele osob mowilo mi, ze nigdy nie spotkaly drugiej osoby pachnacej tak jak ja
![]() Kiedys dzwoni do mnie kolega: - Hej, czemu nie mowilas, ze przyjechalas do akademika? - A skad wiesz, ze jestem? - Bo cały korytarz pachnie twoimi perfumami ![]() Od jakiegos roku rozpoczelam poszukiwania czegos nowego, bo za bardzo mi sie ta JLo kojarzy z przeszloscia i w sumie coraz slabiej czuje te perfumy na sobie... jednak wciaz nie moge znalezc innego zapachu, ktory tak okreslalby mnie i tak idealnie pasowal, ze czulabym, ze to TEN, MOJ, JEDYNY...
![]() |
#201 |
JESTEM ONA
|
Moim jedynym przez -naście lat była Laura Biagiotti by Laura.
Nawet nie szukałam i nie interesowały mnie inne ( choc te posiadałam z racji chociażby prezentów). Przyszedł czas na Wizaż i zaczęło się... Od roku 2011 było to Sale01, już mi ciut przeszło. W chwili obecnej nie mam nr 1 w mini zbiorku. Zapachy pojawiają się i znikają, a ja nie wiem czym pachniec i nie wiem czego właściwie chcę ![]()
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Kocham miłością niezmienna i inni mnie kojarzą z baby doll YSL oraz Chanel Coco mademoiselle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
Jak do tej pory moimi najulubieńszymi są Lacoste Pour Femme oraz Emporio She Armaniego, ale nadal szukam...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zadomowienie
|
Moim signature scent przez kilka lat był Pacific Paradise Escady - ludzie autentycznie wiedzieli, że to ja idę, bo pachniało tropikiem
![]() Potem trafiłam na Lutensy i ukochałam sobie Five o' clock au Gingerbre, którego nikt nie zauważał, ale ja czułam się jak w drugiej skórze. A potem trafiłam tutaj, i skończyło się tak, że mam 20 flaszek w rotacji stałej, kilkanaście zachomikowanych "na inną porę roku", odlewki, próbki...i bardzo cięzko jest mi pachnieć kilka dni z rzędu tym samym. Prym wiodą Si Lolita Eau de Minuit, Note Vanille i Szpilkówna, ale to nie to samo... Edytowane przez Zanthia Czas edycji: 2013-04-14 o 22:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Tak sobe przeglądałam ten wątek i doszłam do wniosku, że na chwilę obecną nie mam swojego SS. Nie to, ze nie istnieje taki, owszem jest, ale po prostu przy tej ilości flaszek i odlewek co chwilę pachne czym innym i niemożliwym jest skojarzenie mnie z konkretnym zapachem.
A kiedyś to było bezproblemowe, bowiem na lata uczepiłam się Eternity Kleina i nic mnie bardziej nie radowało niż pachnięcie nim dzień w dzień. A teraz, jak sobie go powącham, to owszem, dalej mi się podoba, ale już tylko we flakonie, nie na mnie, chyba co za długo to niezdrowo ![]() Natomiast gbybym ja sama się chciała przypisać do określonego zapachu z którym się sobie sama kojarzę to byłby to Angel. Bo chyba najcześciej po niego sięgam. Natomiast SS z którym bym chciała być kojarzona na tą chwilę to Timbuktu, ale jest jedno ale, zostało mi go w odlewce ze 2 ml, a nie zanosi się przez najbliższy czas, ze będę w stanie skombinować sobie nową flaszkę, so ... no niefajnie ![]()
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2013-04-16 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;35999937]Mój signature scent nie jest już moim signature scent
![]() We flaszce najstarszego Platynowego dno widać i żal używać. Średni Platynowy już tak pupy nie urywa, nie daje takiej radości pachnienia ![]() ![]() Teraz chyba nie jestem kojarzony z żadnym konkretnym zapachem, nic dziwnego, nie ma tygodnia żebym użył 2 razy tego samego zapachu. A Platynowym potrafiłem pachnieć i 5 dni w tygodniu i to nie z powodu braku zapachów. [/QUOTE] Dobrze wiedzieć bo chciałam małża zaopatrzyć ![]()
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
Od jakiegoś czasu (około 3 lat) wreszcie odnalazłam swój SS - Alien edp
![]() Otoczenie powoli zaczyna mnie z nim kojarzyć, a najbardziej cieszy mnie fakt że tak dobrze ten zapach na mnie się układa i pierwsza tygodniowa migrena którą pokonałam, nie stała się przyczyną że go wtedy odrzuciłam ![]()
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Moim Signature Scent chyba stała się Signorina. Od dłuższego czasu używam jej dzień w dzień. Mój TŻ ostatnio powiedział z oburzeniem: "jakaś kobieta pachniała jak Ty!" i na moje pytanie "czym?" odrzekł że "tym różowym"
![]() Chociaż muszę przyznać że zdradzam moją Signorinę z innym "różowym", a mianowicie z próbką La Vie est Belle, i planuję zakup większej pojemności.
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
odkupuję wątek
sama chciałabym mieć swój jedyny SS, taki, który kojarzyłby się ze mną ale póki co nadal szukam. Przez jakiś czas była to Chloe ale już mi się nieco znudziła.. Jakie są wasze SS? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
mnie znajomi kojarzą z Flowerbomb (mama: pachniesz takim..swoim słodkim zapachem ) ale wg mnie moje SS to Hot Couture EDT i I love love Moschino - zwłaszcza jak jest ciepło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:57.