U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012 ! - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-23, 09:03   #1891
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Czyli w porzadku z tym łożyskiem?
Nie łap doła tylko sie ciesz kochana, moze lepiej przed świetami zebys sie nie stresowała?.
No na dzień wczorajszy łożysko jest 2 cm od rany więc jest ok. No próbuję się nie łamać ale ogólnie jakoś tak mnie wczoraj przypyliło. Rozmowa z moim tż też nie przyniosła odpowiednich rezultatów bo ja do niego mówię że serce mi sie będzie krajać żeby Antka zostawić a on na to damy sobie radę no może dadzą ale czy ja dam??
On nie potrzebuje pomocy przy Antku jak ja będę w szpitalu to odczytałam to jako dam sobie radę sam czyli co nie będzie przyjeżdżał do szpitala. Wczoraj poczułam że on ma wszystko w czterech literach

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Heh Nowaken, wcale Ci sie nei dziwie. Fajnie tez ujelas swoje uczucia, mi czasem trudno wyjasnic innym te wszystkie uczucia ktore mi teraz sie w glowie kotluja
No i sie zapowiada ze twoja Ania wyprzedzi moja, choc moja ma wczesniejszy termin i pewnie juz z 3kg wazy. Najwazniejsze zeby kazda pojawila sie w najbezpieczniejszym dla niej terminie
Byle całe i zdrowe

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Gosia, nie martw sie! Moja sie potrafi pol dnia nie ruszac a potem sobie odbija z nawiazka
Moja tak to się rusza jak szalona a jak wczoraj mi ktg podłączyli to ani razu ze strachu się nie ruszyła

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Witajcie!!

My już w domku jesteśmy mój Królewicz na razie spokojniutki jak aniołek jest,oby dalej tak było... Ja jestem padnięta, ciągle boję się,że Julek może się udusić i przez to spałam 1h tylko... Tomek tez co chwilkę sprawdza,czy Maly oddycha.. Pokopane to;/ Z tym cycem tez nie jest ciekawie,już mnie cholera brac zaczyna. Niby Malutki wygląda na najedzonego,ale ja i tak mam wrażenie,że nie mam pokarmu a on ssie tylko dla samego ssania i przez to jest głodny. Nie mogę go też nadal przystawić dobrze i żywy ogień w sutkach mam. Położna z poprodowego mnie zlała,więc muszę do jutra czekać aż ta inna może pomoże... Poród opisze jak się ogarnę... A na razie gratuluje nowym mamusiom i ściskam te jeszcze nierozpakowane!!!
Fajnie że już w domu powodzenia

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 09:05   #1892
desia888
Wtajemniczenie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Cześć)) ja nie spie od 6 , zjadłam sniadanko i mysle co by tu dzisiaj robic ,bo wysprzatalam juz chyba wszystko, obiad mam z wczoraj , pogoda ładna to trzeba bedzie spacerowac)

dziekuje dziewczyny za wszystkie mile słowa dzis zmierzylam brzucha i 5 dni temu było 108 a dzis 112 wiec rosne i rosne i konca nie widac na wadze 80 kg czyli plus 18. W nocy miałam skurcze dosc bolesne,ale czuje ze to nie to i ze jeszcze musze poczekac.Dzis zadzwonie zapytam sie o wyniki posiewu.

Jolka trzymam kciuki za ciebie i maluszka))

Gosia mój synek cała noc sie praktycznie nie rusza w ogole, w dzien wczoraj tez malutko sie ruszał, na dotykanie brzucha tez nie reagował, za to wieczorem łzy mi napływały do oczu, naprawde bolalo tak sie wiercił i kopał.

Aguska brava dla Filipka, toż to juz prawdziwy mężczyzna

Konia zycze zdrowka dla Twojej córuni
A Ty jeszcze tylko 6 dni do terminu!
Wiem ze ta koncowka juz sie najbardziej dluzy!
Spacer i sloneczko to mysle idealny plan na piatek

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 09:06   #1893
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość

laski ja od jakis 2 tygodni mam tak ze co bym nie poszla siku to pierwszy idzie purt a potem siku nigdy tak nie mialam
fakt faktem te gazy rzadko bywaja uciążliwe zapachowo ale bywaja klopotliwe w miejscach publicznych czy z takim problemem jestem sama ?
ja jak już to jedynie po siku

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Mialam ciezka noc,maly sie nie ruszal,a zawsze dokazuje.Nie spalam wcale,w koncu juz nad ranem poszlam jesc i zaczal sie ruszac.
Ja nie wiem jak to jest,bo ile moze spac dziecko w brzuszku i sie nie ruszac?
mój tak czasem ma, że przez pół dnia się nie rusza... a potem mam taki masaż brzucha od środka, że
za to w nocy od początku śpi jak aniołek obróci się jak ja się obracam lub idę siku i śpi z mamą dalej mam nadzieje, że po porodzie też tak będzie ładnie spać

dzień dobry
Moje dziecie dzisiaj jedzie do babci na cały dzień a ja zostaje sama w domu, żeby "odpocząć" - czyli na spokojnie wysprzątać kuchnię
wczoraj na lux wysprzątałam łazienkę
ja mam czym zająć myśli, a nic specjalnego się ze mną nie dzieje po takich wygibasach więc czemu nie skorzystać przynajmniej domek będzie czyściutki

tak się cieszę, że czeka mnie samotny dzień z jednej strony a z drugiej mi troszkę smutno i już tęsknie za moim skarbem a jeszcze w domu jest to pierwsza taka nasza rozłąka (nie licząc 2 wesel jak był młodszy, no i tego jak chodziłam do pracy, ale wtedy z tatą był)
ale musimy się zahartować bo niedługo nie bede go widzieć co najmniej 2-3 dni jak pojadę do szpitala...
Stary 2012-03-23, 09:07   #1894
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość

ja tak mam, jak cukier za niski-spać się nie da. a po dexavenie na płucka to już całkiem maszakra! cukier w dzień 150 (po 5 j. insuliny) a w nocy "czarna mewa goni białą mewę".
dziś walnęłam sobie meliskę - 2 wstania na siku i spanie do rana!
Chyba zafunduję sobie meliskę

Stary 2012-03-23, 09:09   #1895
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Gosia a ja czytalam i ktos tez mowil ze przed porodem dzieci mniej sie ruszaja , zbieraja sily na porod!
Wiem Desiu kochana,ale im starsza jestem tym wieksza panikara.W pierwszej ciazy ani przez minute nie pomyslalam,ze cos moze byc nie tak.A teraz sobie wkrecam.Jeszcze jak poczytam albo slysze,ze trzeba naliczyc 10 ruchow w ciagu godziny,a ja przez kilka godz wcale nie mam ruchow?No,ale usg wzorowo wychodzily,a z tymi ruchami to tak jest caly czas.A boje sie tego,ze ja bede wlasnie myslec,ze tak jest zawsze i to normalne,a moze akurat byc cos nie tak i nie zareaguje.
Na tle Wiki tez jestem panikara,chociaz ma prawie 9 lat.Wiem,ze dziecku trzeba pozwalac sie usamodzielnic,ale to nie jest latwe.Np chodzila po drabinkach i chciala sama,a ja musialam zamykac oczy,bo balam sie na to patrzec i siedzialam przerazona.Moze przy drugim bardziej wyluzuje

Cytat:

Gosia mój synek cała noc sie praktycznie nie rusza w ogole, w dzien wczoraj tez malutko sie ruszał, na dotykanie brzucha tez nie reagował, za to wieczorem łzy mi napływały do oczu, naprawde bolalo tak sie wiercił i kopał.

Moj praktycznie nie kopie,tylko wierci sie,przeciaga.
Chcialabym juz urodzic,zeby w kazdej chwili moc go doktnac,zobaczyc ze wszystko jest w porzadku.Mam nadzieje,ze nie bedzie kazal mi dlugo na siebie czekac.Do terminu zostalo mi 16 dni.

Myslalam po ostatnim wazeniu,ze juz przestaje tyc,a jednak nie znowu wiecej przytylam.Do +15 dojde jak nie lepiej,mam juz 14,3.A w brzuszku rowno 100 cm

O jak teraz mlody sie rozszalal,brzuch mi chodzi we wszystkie strony
Czemu w nocy tak byc nie moze,wole nie spac,bo sie rusza,jak nie spac bo sie nie rusza.

Fajna stronka,z przymruzeniem oka:

http://bachormagazyn.pl/
Stary 2012-03-23, 09:09   #1896
Mała!
Zakorzenienie

Dziendobry
Ja juz od 5:30 nanogach Tymus wstal i nie chcial spac dopiero teraz zasypia... ale moj organizm chyba sie przyzwyczaja do wstaeania w nocy i wczesnego budzenia

Tymus w nocy jak i w dxien wstaje co 2,5 godz! Polozna miwi ze idealnie, ale ja bym chciala aby w nocy spal .po 4-5h ... marzenie

Dziewczyny ktore sa tuz przed rozwiazaniem i sa umeczone okropnie dobrze Was rozumiem!
Rozumiem kazdy bol brzuszka, krzyza, krocza, wszystkie opuchniecia i wszystkie obawy trzymam za Was kciuki i wierzcie mi bol minie jak reka odja zostanie radosc, szczescie i niesamowita przygoda...macierzynstwo!
Ja wymeczona koncowka ciazy, bolami i pobytami w szpitalu ...rodzilam przez praktycznie caly dzien skonczylo sie CC, ktore unieruchomilo mnie tylko na dobe, bo pomimo okropnego bolu, robilam przy maluszku wszystko sama...to jest wlasnie macierzynstwo...jak jest dzidzia to wszystko inne jest niewazne powodzenia kochane

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 09:16   #1897
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
No na dzień wczorajszy łożysko jest 2 cm od rany więc jest ok. No próbuję się nie łamać ale ogólnie jakoś tak mnie wczoraj przypyliło. Rozmowa z moim tż też nie przyniosła odpowiednich rezultatów bo ja do niego mówię że serce mi sie będzie krajać żeby Antka zostawić a on na to damy sobie radę no może dadzą ale czy ja dam??
On nie potrzebuje pomocy przy Antku jak ja będę w szpitalu to odczytałam to jako dam sobie radę sam czyli co nie będzie przyjeżdżał do szpitala. Wczoraj poczułam że on ma wszystko w czterech literach

Byle całe i zdrowe

Moja tak to się rusza jak szalona a jak wczoraj mi ktg podłączyli to ani razu ze strachu się nie ruszyła

Fajnie że już w domu powodzenia
Bidulko, Ty!
Myslisz ze On ma naprawde wszystko gdzies ,czy po prostu nie wie jak sie zachowac i Ciebie pocieszyc?
Moze po prostu mysli ze jak zbagatelizuje sprawe, to problem zniknie, moj tak czasami ma!
Faceci chyba czasami nie wiedza jak sie zachowac w danej sytuacaji!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-23, 09:31   #1898
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Padam idę chyba spać
Jutro rano wizyta oraz KTG i może USG a więc kciuki mile widziane

Dobranoc Wszystkim
Jolka
Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Witajcie!!

My już w domku jesteśmy mój Królewicz na razie spokojniutki jak aniołek jest,oby dalej tak było... Ja jestem padnięta, ciągle boję się,że Julek może się udusić i przez to spałam 1h tylko... Tomek tez co chwilkę sprawdza,czy Maly oddycha.. Pokopane to;/ Z tym cycem tez nie jest ciekawie,już mnie cholera brac zaczyna. Niby Malutki wygląda na najedzonego,ale ja i tak mam wrażenie,że nie mam pokarmu a on ssie tylko dla samego ssania i przez to jest głodny. Nie mogę go też nadal przystawić dobrze i żywy ogień w sutkach mam. Położna z poprodowego mnie zlała,więc muszę do jutra czekać aż ta inna może pomoże... Poród opisze jak się ogarnę... A na razie gratuluje nowym mamusiom i ściskam te jeszcze nierozpakowane!!!
Super, że już w domku... ja myślę, że będę miała podobnie z tym sprawdzaniem, czy Maleństwo oddycha... choć Mąż postanowił, że łóżeczko stoi po Jego stronie łóżka i On będzie mi Hanię podawał w nocy do karmienia (,żebym nie dźwigała po cc)
Cytat:

laski ja od jakis 2 tygodni mam tak ze co bym nie poszla siku to pierwszy idzie purt a potem siku nigdy tak nie mialam
fakt faktem te gazy rzadko bywaja uciążliwe zapachowo ale bywaja klopotliwe w miejscach publicznych czy z takim problemem jestem sama ?

ogólnie to dzień dobry w nocy miałam wrazenie ze pobolewa podbrzusze jak na @ ale krótko i slabo ale po raz pierwszy czucie na @ mialam w ciąży.
a jutro tż myje okna
ja mam podobnie, choć nie zawsze.... i to rzeczywiście jest mało komfortowe - szczególnie poza domem
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dziendobry
Ja juz od 5:30 nanogach Tymus wstal i nie chcial spac dopiero teraz zasypia... ale moj organizm chyba sie przyzwyczaja do wstaeania w nocy i wczesnego budzenia

Tymus w nocy jak i w dxien wstaje co 2,5 godz! Polozna miwi ze idealnie, ale ja bym chciala aby w nocy spal .po 4-5h ... marzenie

Dziewczyny ktore sa tuz przed rozwiazaniem i sa umeczone okropnie dobrze Was rozumiem!
Rozumiem kazdy bol brzuszka, krzyza, krocza, wszystkie opuchniecia i wszystkie obawy trzymam za Was kciuki i wierzcie mi bol minie jak reka odja zostanie radosc, szczescie i niesamowita przygoda...macierzynstwo!
Ja wymeczona koncowka ciazy, bolami i pobytami w szpitalu ...rodzilam przez praktycznie caly dzien skonczylo sie CC, ktore unieruchomilo mnie tylko na dobe, bo pomimo okropnego bolu, robilam przy maluszku wszystko sama...to jest wlasnie macierzynstwo...jak jest dzidzia to wszystko inne jest niewazne powodzenia kochane
Mała, jak tak czytam, to sobie myślę, że też tak już chcę... choć zobaczymy jak to będzie ze snem, bo ja straszny śpioch jestem...no a teraz jeszcze mnie czeka pobyt w szpitalu i mam nadzieję, że poleżę z tydzień, potem mnie pokroją i wyjdziemy na Wielkanoc.... ale to tylko takie moje myślenie życzeniowe... ciekawe czy lekarze stwierdzą, że to dobry pomysł...

A ja dziś spałam rewelacyjnie - tylko raz wstawałam do toalety, a potem mi się śniło, że brzuch mi opadł tak, że go prawie nie było widać Był tak nisko i taki podłużny jakiś - jakby Hania się nagle wyprostowała i przytuliła do mojego kręgosłupa No cóż... Mąż stwierdził, że chyba mi już bije trochę i powinnam przestać o tym myśleć.... ciekawe jak??

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Cytat:
Bidulko, Ty!
Myslisz ze On ma naprawde wszystko gdzies ,czy po prostu nie wie jak sie zachowac i Ciebie pocieszyc?
Moze po prostu mysli ze jak zbagatelizuje sprawe, to problem zniknie, moj tak czasami ma!
Nowaken a ja myślę podobnie jak Desia... faceci jak nie wiedzą jak się zachować, to zachowują się jakby mieli wszystko daleko gdzieś... a Oni są po prostu zagubieni, ale ambicja im nie pozwala powiedzieć tego wprost....No i potem my płaczemy i mamy do nich żal...
Mój też tak robi... a potem mi mówi, że to nie jest tak i że On też to przeżywa, ale nie wie jak to pokazać... bo Mu głupio...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 09:32   #1899
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wiem Desiu kochana,ale im starsza jestem tym wieksza panikara.W pierwszej ciazy ani przez minute nie pomyslalam,ze cos moze byc nie tak.A teraz sobie wkrecam.Jeszcze jak poczytam albo slysze,ze trzeba naliczyc 10 ruchow w ciagu godziny,a ja przez kilka godz wcale nie mam ruchow?No,ale usg wzorowo wychodzily,a z tymi ruchami to tak jest caly czas.A boje sie tego,ze ja bede wlasnie myslec,ze tak jest zawsze i to normalne,a moze akurat byc cos nie tak i nie zareaguje.
Na tle Wiki tez jestem panikara,chociaz ma prawie 9 lat.Wiem,ze dziecku trzeba pozwalac sie usamodzielnic,ale to nie jest latwe.Np chodzila po drabinkach i chciala sama,a ja musialam zamykac oczy,bo balam sie na to patrzec i siedzialam przerazona.Moze przy drugim bardziej wyluzuje

Moj praktycznie nie kopie,tylko wierci sie,przeciaga.
Chcialabym juz urodzic,zeby w kazdej chwili moc go doktnac,zobaczyc ze wszystko jest w porzadku.Mam nadzieje,ze nie bedzie kazal mi dlugo na siebie czekac.Do terminu zostalo mi 16 dni.

Myslalam po ostatnim wazeniu,ze juz przestaje tyc,a jednak nie znowu wiecej przytylam.Do +15 dojde jak nie lepiej,mam juz 14,3.A w brzuszku rowno 100 cm

O jak teraz mlody sie rozszalal,brzuch mi chodzi we wszystkie strony
Czemu w nocy tak byc nie moze,wole nie spac,bo sie rusza,jak nie spac bo sie nie rusza.

Fajna stronka,z przymruzeniem oka:

http://bachormagazyn.pl/
Hej, Gosia super,że Synek buszuje

A stronę czytam od jakiegoś czasu, dawno się tak nie uśmiałam, wiadomo,że pewne rzeczy mi się tam nie podobają, bo np. nie znoszę słowa bachor , ale jest w tych tekstach sporo prawdy , ostatnio czytałam o karmieniu mm i to jest prawda jak nic

A z tymi suskami tak zrobię chyba jak Ty, bo czwarty worek już zamontowałam i parę kropel się złapało, więc jutro będę próbować łapać w pojemnik, bo tak to będę czekać do grudnia chyba...

Nowaken mój tż ma tak też, tak jak piszę Dziewczyny faceci są jednak inni i taką metodę obron y stosują

Jeżeli z tą Madzią z Sosnowca będzie tak jak podejrzewają teraz to ja tego nie ogarniam moją łepetyną,co za koszmar

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-03-23 o 09:47
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 09:43   #1900
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Bidulko, Ty!
Faceci to ciężki temat nie umiem ostatnio gadać z moim tż bo czuję że i tak i tak mnie nie rozumie ale dzisiaj chyba sobie pogadamy

Stary 2012-03-23, 09:50   #1901
Madziara 26
Rozeznanie

balbinka gratulacje ja tez sprawdzałam i nie spałam pierwsze noce taka rola rodzica

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 09:50   #1902
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Faceci to ciężki temat nie umiem ostatnio gadać z moim tż bo czuję że i tak i tak mnie nie rozumie ale dzisiaj chyba sobie pogadamy
No nie jest z nimi latwo, ale Oni sa inaczej zaprogramowani wogole chyba i moze tez musimy postarac sie zrozumiec ich punkt widzenia
Ale tylko moze
To tak zebys zbyt surowa dla Niego nie byla

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-23, 09:51   #1903
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Hello...
Dziekuje wszystkim za trzymanie kciukow

Wizyta w porzadku, ja sie miewam dobrze i dzidzia tez
Masaz byl, nie bolalo ale bylo nieprzyjemne. Po powrocie do domu odeszlo mi chyba kawalek czopa, czy to znaczy ze urodze w ciagu 2 tygodni? Tak mi sie wydaje ze to czop, bo nie mialam wczesniej czegos takiego ani nawet podobnego, bylo tego malo... Rozwarcie mialam na 1-2 palce, masaz moze to zmieni Nastepna wizyte mam w nd w szpitalu, rowniez na masaz. A jak to nie pomoze, to w nastepnym tygodniu do szpitala na wywolywanie Mam nadzieje, ze to nie bedzie konieczne...
Limit wizyt w przychodni juz wykorzystalam

desia dzis nie zapomnialam o ananasie... wszamalam prawie calego, efekt byl taki ze mala sie rozszalala, a skurczy jak nie bylo tak nie ma
Oprocz twardnien, ktore staly sie norma.
To ide was poczytac.
Super że wizyta w porządku
aby nie trzeba było wywoływać

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Padam idę chyba spać
Jutro rano wizyta oraz KTG i może USG a więc kciuki mile widziane

Dobranoc Wszystkim

Cytat:

ogólnie to dzień dobry w nocy miałam wrazenie ze pobolewa podbrzusze jak na @ ale krótko i slabo ale po raz pierwszy czucie na @ mialam w ciąży.
a jutro tż myje okna
Też tak czasem mam fakt dość niekomfortowe

Dzień dobry
Ale mi się dziś dobrze spało - spałam do 9
W nocy obudziłam się tylko 2x na siusiu, przy okazji porozmawiałam z TŻ, który się też przebudził - coś ostatnio narzeka że ręka mu drętwieje, muszę wysłać go do lekarza bo to dość często się zdarza

Mój Mały też teraz coraz mniej się rusza , kopniaków już prawie nie czuję tylko jak się wypina. Biedactwo nie ma już miejsca pewnie.
Dzisiaj dostałam sms od TŻ z pytaniem czy Nasz syn będzie Oscar czy Oskar

Dzisiaj czuję się już lepiej jak na razie zero bóli krzyża, ud czy podbrzusza. Wczoraj jak się tak kiepsko czułam , leżałam - patrzę a mój wspaniały TŻ otwiera sobie piwo i pije. Więc dostał ochrzan mały - co on sobie wyobraża a jak bym zaczęła rodzić to kto mnie zawiezie do szpitala. I usłyszałam że ja usiądę za kierownicą on jako pasażer i on mi bedzie mówił "lewa wolne, prawa wolne, czerwone światło, zielone itp" Tak mnie rozbawił że o mało z łóżka nie spadłam
Stary 2012-03-23, 09:51   #1904
tynka88
Zadomowienie

Mała cudowne to co piszesz nie moge sie juz doczekac ja mam juz dosc, ale staram sie zachowywac chociaz pozory
niby do 29 marca zostało 6 dni, taki termin wyliczyl mi gin na pierwszym USG i w sumie pokrywa sie to z moja owulacja i zaplodnieniem, wiem keidy dokladnie to nastapilo bo dostalam zastrzyk na pekniecie pecherzyka i owulacja byla dosc bolesna, ale z OM wychodzi 5 kwietnia, 3 mam wizyte , mam tylko nadzieje ze nie doczekam do tej wizyty i urodze wczesniej.

Jak na zlosc nie ma jeszcze wyników mojego posiewu, wiec do poniedziałku nie rodze na pewno

Nikki wspomniała o piwku chwale mojego TZ od 2 tygodni nie ruszyl alkoholu, jestem w lekkim szoku, ze tak sam z siebie, powiedzial ze sie napije jak urodze, zeby tylko nie zechcial nadrobic jakos podwójnie tego nie picia

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-03-23 o 09:53
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 09:58   #1905
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Wlasnie spojrzalam ze termin na 18 mialas, a wiesz juz kiedy ewentualnie bedziesz miala wywolywanie?
Nie zazdroszcze przeterminowania, mimo wszytsko kazda liczy na porod w terminie lub przed
No w razie czego to w poniedziałek idę do szpitala ale nie wiem właśnie czy od razu mi będą wtedy wywoływać czy tylko mnie obserwować będą szczerze powiedziawszy , jutro na ktg idę, ciekawe co pokaże

Cytat:
Nowaken on na pewno nie ma wszystkiego w tyłku Myśli i się troszczy tylko że pewnie im mniej on będzie okazywał stres itd tym ty będziesz spokojniejsza a z nami to nie tak działa. Jeszcze bardziej łopatologicznie mu trzeba będzie wytłumaczyć bo może on zrozumiał że ci się będzie serce krajac dlatego że się o Antka matwisz a nie że z tęsknoty za nim.
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 10:00   #1906
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Mała cudowne to co piszesz nie moge sie juz doczekac ja mam juz dosc, ale staram sie zachowywac chociaz pozory
niby do 29 marca zostało 6 dni, taki termin wyliczyl mi gin na pierwszym USG i w sumie pokrywa sie to z moja owulacja i zaplodnieniem, wiem keidy dokladnie to nastapilo bo dostalam zastrzyk na pekniecie pecherzyka i owulacja byla dosc bolesna, ale z OM wychodzi 5 kwietnia, 3 mam wizyte , mam tylko nadzieje ze nie doczekam do tej wizyty i urodze wczesniej.

Jak na zlosc nie ma jeszcze wyników mojego posiewu, wiec do poniedziałku nie rodze na pewno

Nikki wspomniała o piwku chwale mojego TZ od 2 tygodni nie ruszyl alkoholu, jestem w lekkim szoku, ze tak sam z siebie, powiedzial ze sie napije jak urodze, zeby tylko nie zechcial nadrobic jakos podwójnie tego nie picia
Masz tak samo wizytę jak ja
A wolałabyś urodzić w marcu czy w kwietniu?? :P

Co do piwka to dla TŻ.
Mój sam obiecał że z dniem 1.04 przestaje pić (zabrzmiało jakby nadużywał choć on i tak wypije sobie 1 -2 piwa na kilka dni). A że mam termin na 20.04 dopiero to się zgodziłam aby do końca marca od czasu do czasu sobie wypił , a potem dopiero jak urodzę
Stary 2012-03-23, 10:02   #1907
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
No nie jest z nimi latwo, ale Oni sa inaczej zaprogramowani wogole chyba i moze tez musimy postarac sie zrozumiec ich punkt widzenia
Ale tylko moze
To tak zebys zbyt surowa dla Niego nie byla
Spróbuję. Jak sobie sięgnę pamięcią do narodzin Antka to tż był zawsze taki opanowany i pytał się czego płaczesz itd a jak sie znalazł na sali porodowej przed cc to chodził w kółko i nie wiedział co powiedzieć i jak tu ich zrozumieć

Stary 2012-03-23, 10:08   #1908
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Cześć

Ale mam zryty humor od samego rana, mam już dość chodzenia w ciąży, wzięłam sobie wczoraj rano przyniosłam od kuzynki piłkę i skakałam na niej pół dnia i co z tego :/ Zakwasy mam dziś na całym ciele i ani jednego bolesnego skurczu :/ Wszystko mnie boli już poza brzuchem, w nocy nie mogę spać bo się nie dam rady ułożyć. Szlag mnie trafia powoli i ogólnie do dooopy wszystko jest. A na dodatek każdy dzwoni i się pyta no kiedy w końcu urodzisz. MAM DOŚĆ, przeryczałam dziś mężowi cały poranek
głowa do góry, gdyby nie ktg i wyraźny zapis skurczów na 80-100% to bym nie wiedziała,że je mam. może czeka nas poród jak łaskotki?
co do telefonów - jak już odbieram, mówię, że właśnie przyszedł listonosz / zabieram się do jedzenia / spałam. Sami się rozłączają. Polecam, mniej nerwów.
Stary 2012-03-23, 10:10   #1909
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Witam z rana !

Wyspałam się dzisiaj tak dobrze jak nigdy , ale żeby nie było ... brzuch opadł mi tak, że mogę sobie dłon położyć pod cyckami i od rana nie czuję ruchów Tymona... i zaczynam się martwić Poczekam chyba do 1 i ewentualnie pójdę do szpitala
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 10:14   #1910
Nikii89
Zakorzenienie

Dziewczyny macie jakiś pomysł na rybę??
TŻ kupił mintaja i dziś robię go na obiad, ale nie chcę tradycyjnie w bułce tartej i na patelnie tylko tak coś innego
Stary 2012-03-23, 10:18   #1911
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

hm... zjadłam całe opakowanie ciastek i tylko lekkie ruchy sama nie wiem co robić i już zaczynam siać panikę
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 10:18   #1912
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Aguska gratulacje dla Filipka
Balbinka super ze jestescie juz w domu ja tez sprawdzam czy maly oddycha

załatwiliśmy wczoraj wszystkie sprawy urzędowe związane z dzieckiem ufff

dziewczyny macie jakis pomysl zeby mlody spal w nocy? od paru dni przestawiło mu sie cos i miedzy 1-4 budzi sie co pol godziny jesli w ogole zasnie, kolki juz nie ma bo inaczej sie zachowuje, smoczek wypluwa, najedzony jest i sucho ma i wraz nici ze spania, od biedy uśnie na moich rekach ale jak go poloze to placz ja padam na twarz maz sie nie wysypia do pracy :/ w ciagu dnia spi bez problemu, trzymamy sie stalych godzin kapieli zeby go nie rozregulować i lipa
do tego wisial na cycku pol nocy i non stop mu sie ulewało bez wzlegu na to ile go w pione trzymałam, jestem załamana....

wam tez sie zrobily juz miekkie piersi? tzn dopuki sie na maksa nie napełnią pokarmem

na rocznice ślubu dostałam piekna różyczkę do męża pobaraszkowaliśmy wczoraj trochę i okazało sie ze boli mnie spojenie szczególnie jak nogi rozkładam

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-03-23 o 10:25
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 10:21   #1913
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
hm... zjadłam całe opakowanie ciastek i tylko lekkie ruchy sama nie wiem co robić i już zaczynam siać panikę
to jeszcze się napij czegoś słodkiego i potem połóż na pół godziny
mam nadzieje, że bobas Cię uspokoi

cytrynka spróbuj go w ciągu dnia trzymać bez spania jak najdłużej... zwłaszcza po południu... może to poskutkuje i nocki będziecie mieli spokojne...

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2012-03-23 o 10:22
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 10:22   #1914
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Też tak ostatnio miałam że od wtorku wieczora i przeszło całą środę nic pojechaliśmy na szpital zostałam tam 2 dni i okazało się że mały cały czas wierzga tylko ja go nie czuję i lekarz powiedział że może to być spowodowane dużą ilością wód.
Ale jeżeli Cię to uspokoi to jedź zrobią Ci KTG, USG i będziesz spokojniejsza
Stary 2012-03-23, 10:23   #1915
tynka88
Zadomowienie

Nikki chcialabym urodzic w marcu, a najlepiej jak najszybciej wolalabym do tej wizyty nie doczekac, bo mój gin bierze duzo kasy, a juz mnie tak wydoił ostatnio ze przez kilka dnia zle mi na sama mysl bylo

Dzis rano pokazalam synowi jego łozeczko, karuzelke i wszystko co na niego czeka, nawet obiecalam mu ze bedzie mogl z nami spac, ale czy sie zdecyduje

Mój TZ od dawnych czasów codziennie wypijal minimum jedno piwo, wiec dla mnie to jest szok, to jego niepicie

Cottonpuma , nie wiem czy to prawda ,ale ja slyszalam ze czasami kobitki maja skurcze prawdziwe porodowe, a ktg nie pokazuje nic, lekarz mówi ze trzeba czekac, kobitka czuje bole i skurcze , okazuje ze ze rozwarcie spore a ktg nic anic nie pokazało

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 10:31   #1916
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Aguska gratulacje dla Filipka
Balbinka super ze jestescie juz w domu ja tez sprawdzam czy maly oddycha

załatwiliśmy wczoraj wszystkie sprawy urzędowe związane z dzieckiem ufff

dziewczyny macie jakis pomysl zeby mlody spal w nocy? od paru dni przestawiło mu sie cos i miedzy 1-4 budzi sie co pol godziny jesli w ogole zasnie, kolki juz nie ma bo inaczej sie zachowuje, smoczek wypluwa, najedzony jest i sucho ma i wraz nici ze spania, od biedy uśnie na moich rekach ale jak go poloze to placz ja padam na twarz maz sie nie wysypia do pracy :/ w ciagu dnia spi bez problemu, trzymamy sie stalych godzin kapieli zeby go nie rozregulować i lipa
do tego wisial na cycku pol nocy i non stop mu sie ulewało bez wzlegu na to ile go w pione trzymałam, jestem załamana....

wam tez sie zrobily juz miekkie piersi? tzn dopuki sie na maksa nie napełnią pokarmem

na rocznice ślubu dostałam piekna różyczkę do męża pobaraszkowaliśmy wczoraj trochę i okazało sie ze boli mnie spojenie szczególnie jak nogi rozkładam
Cytrynka a nie za wcześnie na baraszkowanie?

co do spania mam ten sam problem tyle, że w dzień :/ młody śpi tylko na spacerku a tak to leży i marudzi sobie, mimo, że najedzony i przebrany, na rękach zaśnie ale jak odkładam go i przestaje czuć mamine ciepełko to jest pobudka :/

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
głowa do góry, gdyby nie ktg i wyraźny zapis skurczów na 80-100% to bym nie wiedziała,że je mam. może czeka nas poród jak łaskotki?
co do telefonów - jak już odbieram, mówię, że właśnie przyszedł listonosz / zabieram się do jedzenia / spałam. Sami się rozłączają. Polecam, mniej nerwów.
skąd ja to znam skurcze na maksa co 2-3 min. a gdyby nie ktg to nie wiedziałabym, że to skurcze tak się delikatnie brzuszek napinał po prostu, no tyle, że niestety skurcze te nie powodowały u mnie rozwarcia szyjki... no i skończyło się tak jak się skończyło - szybką cc

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 10:32   #1917
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
Cytrynka a nie za wcześnie na baraszkowanie?

co do spania mam ten sam problem tyle, że w dzień :/ młody śpi tylko na spacerku a tak to leży i marudzi sobie, mimo, że najedzony i przebrany, na rękach zaśnie ale jak odkładam go i przestaje czuć mamine ciepełko to jest pobudka :/
za wczesniej dlatego na razie same "pieszczoty" moze zle to ujęłam
Wiktorek tez w dzien nie spi czasem ale lezy sobie grzecznie

adaikaka tylko jak zrobić żeby nie zasnął? po kapieli i karmieniu zapypia w kazdej pozycji bez wzgledu na wszystko
Stary 2012-03-23, 10:34   #1918
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Cottonpuma , nie wiem czy to prawda ,ale ja slyszalam ze czasami kobitki maja skurcze prawdziwe porodowe, a ktg nie pokazuje nic, lekarz mówi ze trzeba czekac, kobitka czuje bole i skurcze , okazuje ze ze rozwarcie spore a ktg nic anic nie pokazało
no ale cotton to ma chyba na odwrót - ktg widzi skurcze a ona ich nie czuje - ja też tak miałam
śmiałam się, że gdyby nie to że jestem w szpitalu, to chyba bym poród przegapiła i nie dojechała na porodówkę, bo skurcze były co 2-3 min. na 100%, a ja o tym nie wiedziałam

a ja rosnę i rosnę
Stary 2012-03-23, 10:34   #1919
Nikii89
Zakorzenienie

Tynka w takim razie trzymam kciuki abyś urodziła przed wizytą

No wiesz Ty masz do terminu jeszcze 6 dni z tego co pamiętam więc dobrze że nie pije. Tym bardziej od 2 tygodni bo jak wiadomo poród od terminu to +/- 2 tygodnie
Stary 2012-03-23, 10:38   #1920
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
za wczesniej dlatego na razie same "pieszczoty" moze zle to ujęłam
Wiktorek tez w dzien nie spi czasem ale lezy sobie grzecznie

adaikaka tylko jak zrobić żeby nie zasnął? po kapieli i karmieniu zapypia w kazdej pozycji bez wzgledu na wszystko
to może kąpcie go później... nie wiem o 22 np., w sumie nie wiem czy to dobre rozwiązanie, ale Filip jak wieczorem pomarudzi trochę i nie śpi do 23, potem dostaje cyca to potem ładnie śpi do 4 - 5 rano

a ja rosnę i rosnę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości